Ruotsi

  • 36 924
  • 220
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Hah? Juhla Mokkahan on kaikista pahinta kuraa, ainoastaan Saludo seka Kulta Katriina on pahempaa. En ymmarra tata meidan suhdetta vaaleapaahtoiseen, mauottomaan kahviin. Lofbergs Lila on sentaan perhanan hyvaa. Muuhun ruotsalaiseen kahvikulttuuriin ei ole, pakko myontaa, tullut tutustuttua. Juhla Mokasta pitajat eivat varmasti lisaa suolaa tai pippuria ruokaankaan. Mielestani kylla Juhlamokka on parempi kirjoitusmuoto.

E: Havettaa duunissa tarjoilla turisteille Juhla Mokkaa, se kun sattuu olemaan halvinta mita konserni saa ostettua. Ei se pressan tumma paahto niin paljon enempaa maksa..

No en nyt juhlamokkaa puolustele, kun en hirveesti ole edes kahvi-ihmisiä. Mutta ruotsalaiset kurat on vaan paljon pahempia noin yleisellä tasolla, mitä mainitsemasi saludot, kekkoset yms. edustaa.

Raskaankaluston kuljettajana ja ruotsissa ajavana, puheet paremmista teistä ja sujuvammasta liikenteestä voi samantien unohtaa. Toki ruotsissa on enemmän moottoritie kilometrejä, mutta on olemassa muitakin teitä. Esim. pohjoiseen johtava E4 on Sundsvallista ylöpäin on aivan surkeassa kunnossa, kun vertaa meidän neloseen. Muita vaihtoehoja pohjoiseen ei paljon olekaan. Eivät sitten saa edes tätä yhtä väylää kuntoon. Meillä pohjoiseen menevät valtatiet (3,4,5 ja 8) on hyviä ja niitä pidetään kunnossa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Muuten en ole kaikkea niin päässyt vertailemaan, mutta miellyttävämpi on katsoa Elitserienin pelejä kuin SM-liigan. Siis jos katsoo vain pelinä. Toki näihin suomalaisiin seuroihin on enemmän tunnesiteitä, mutta on se Ruotsissa jotenkin enemmän jääkiekon näköistä touhua. Meillä enemmän sitten tätä räpellysosastoa, josta ei uskoisi, että jätkät on ikänsä harjoitelleet kyseistä lajia.

Ennen meidän liigassa oli taitavia tsekkejä ja kiekollisia puolustajia. Arvatkaa, missä he ovat nyt.

No jaa, muutaman pelin livenä tällä kaudella nähneenä, en ylistäisi Elitserienin tasoa SM-liigaan verrattuna. Samanlaisia räpeltäjiä löytyy Elitserienistäkin. Sinun suosikkijoukkueesikin olen nähnyt ja ainoastaan parin puolustajan kiekkovarmuus ihastutti. Tempo täällä ei ole yhtä kova kuin SM-liigassa. Ainakin se siltä tuntuu, kun kiekkoa pallotellaan omassa päädyssä. Mutta joo, ihan kiva Elitserien matsissa on käydä. Ja voi olla, että minulla on värilliset lasit päässä.

Mitä tulee teiden kuntoon Sundsvallin pohjoispuolella niin aika isoja pätkiä korjattiin viime kesänä. En tietenkään koko pätkästä tiedä, kun Sundsvallissa käynnistä on joku aika. Mutta edelleen kyllä sitä mieltä, että mielummin autoa ajaa rajan tällä puolen kuin Suomessa ja kyllä minullakin niitä kilometrejä on kertynyt vaikka en ammattiautoilija sentään olekaan. Minun rekkakuskikaveri, joka myös ajaa Ruotsissa kritisoi ainoastaan liikenneympyröitä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Arvioidessani jotain maata tai kansakuntaa pyrin aina ensimmäiseksi keksimään yhden asian, jonka ansiosta he ansaitsevat oikeuden olla olemassa. Jokin tuote, ilmiö, teos tai vastaava, jonka he ovat lahjoittaneet maailmalle. Kyse voi olla niin korkeakulttuurin saavutuksista kuin vaikka lempioluestani.

Ruotsin kohdalla tämä asia on ruotsinkieliset snapsilaulut. "Uti Kalmare stad, ja där finns det ingen kvast förran lööördaaagen..."
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Mitä tulee teiden kuntoon Sundsvallin pohjoispuolella niin aika isoja pätkiä korjattiin viime kesänä. En tietenkään koko pätkästä tiedä, kun Sundsvallissa käynnistä on joku aika. Mutta edelleen kyllä sitä mieltä, että mielummin autoa ajaa rajan tällä puolen kuin Suomessa ja kyllä minullakin niitä kilometrejä on kertynyt vaikka en ammattiautoilija sentään olekaan. Minun rekkakuskikaveri, joka myös ajaa Ruotsissa kritisoi ainoastaan liikenneympyröitä.

Sehän siinä onkin, kun ne aukaistaan joka kesä. Eivät vaan saa kerralla kuntoon. Kalixin ja Luleån "heittoja" on korjattu joka kesä ja korjataan varmasti tulevaisuudessakin. Talvikunnossa pito on sellainen sana jota ei ruotsissa varmasti olekkaan. Ainakaan siitä miten se hoidetaan ei ole. Suolaa kun tarvittaisiin niin sitä ei tule. Lunta sataa, ei näy auroja. Aloitetaan vasta, kun lumen tulo on loppunut. Siinä vaiheessa se on tamppaantunut jo tiehen, saaden aikaan vaaralliset urat. Pakkaskelillä suolataan, kun siitä ei ole mitään hyötyä. Ei vaan osata tai älytä!
 

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rautaa rajalle!

Tähän voisi heittää perinteisen tietokilpailuiden knoppikysymyksen: Kuinka paljon Suomella ja Ruotsilla on yhteistä maarajaa? Ilman vesistön ylitystä pitäisi hyökätä aika kapealla rintamalla..

Ruotsin palloilulajien katsomokulttuurista sain puraisun käytyäni joulun välipäivinä katsomassa Västeråsissa jääpalloa. Kyseisessä hallissahan katsotaan juuri tällä hetkellä MM-kisoja.

Katsomossa oli karvan alle 5000 katsojaa, jotka pitivät meteliä koko pelin ajan. Omassa katsomonosassani porukkaa huudati megafonin kanssa seuran vanhin kannattaja, 83 vuotias mies fanipaidassaan.

Pari kertaa olen nuorempana käynyt Veiterän peliä katsomassa, mielikuvaksi on jäänyt vain se että vanhan vitsin mukaan porukkaa oli vähemmän kuin pakkasta. Palloa näki silloin tällöin.

Västeråsissa tilanne oli korjattu isolla videoscreenillä ja katsomossa 10m:n välein sijoitetuilla plasmoilla joista hidastukset näki.

Eli summa summarum. Ruotsalaiset ovat onnistuneet tekemään jopa näin surkeasta yleisölajista karnevaalimaisen, iloisen tapahtuman.

Kontrasti vaikkapa SM-liigan suosikkijoukkueeni ottelutapahtumaan, jossa 80% yleisöstä on kikkelinaamaisia tuimia menninkäisiä jotka nousevat koloistaan vain katsomaan pelejä ja vierailemaan markkinoilla. Joiden ainoa tehtävä on koko kaksi tuntia valittaa kuinka kalliit liput olivat ja miten koko laji on aivan paska.

Lajien katsomokulttuuri, se on yksi ja lähes ainoa asia joista Ruotsalaisia ihailen ja josta olen kateellinen. En edes väliaikamakkaroista, jotka häviävät Kesämäenleipomon lihiksille 100-0
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeisen kahden vuoden aikana olen käynyt Ruotsissa parikymmentä kertaa. Yhdessäkään paikassa ei ole käteistä rahaa hyljeksitty, ei edes metrossa. Mitenköhän tämä nyt oikein on?
Vuoden takaisella reissulla huomasin minäkin muutamia paikkoja, joissa kerrottiin että vain korttimaksut. Tai Swish.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ruotsista taitaa tulla kohta poliisivaltio. No ei vaiskaan, mutta kymmentätuhatta uutta polliisia kuningaskunta kaipaa, jostain syystä.
Ehkä tämä Mainostelevision tutkiva journalisti paljastaa jotain:
Raaka väkivalta siirtyi Ruotsissa kaduille tavallisten ihmisten keskelle – naapurimaahan palkataan 10 000 uutta poliisia muutamassa vuodessa

Vain naisia on haastateltu ja heistäkin kaksi taitaa olla valtaväestöä, on toimittaja onnistunut löytämään kolme pelolle valtaa antanutta ruotsalaista.
Pitäisi kysyä myös miesten näkökulmaa, mutta heitä ei tietenkään tässä ilmeisen tarkoitushakuisessa tekeleessä kuulla ja nähdä lainkaan.

Maria Pettersonia kaipaan tekemään tutkivampaa journalismia, mutta ymmärrän toki että hänen älyllinen ylivertaisuutensa tulee paremmin hyödynnettyä nykyhommassaan eikä kävelemällä pitkin ruotsalaisia katuja, päiväsaikaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Nyt on sattuneesta syystä suomalaisissa medioissa hieman kiikaroitumista Ruotsinkin suuntaan, jopa YLE on haastatellut ikiymmärrärtäjä Jerzy Sarneckia:
Ruotsalainen kriminologi: Ilmeisesti järjestäytynyt ruotsalainen rikollisuus oli asialla Porvoossa, josta poimin otsikon alla olevan korostetun yleläisen painotuksen
"Professorin mukaan järjestäytynyt rikollisuus rakentuu kansainväliselle bisnekselle ja sitä kiinnostaa erityisesti Venäjä."

Juu, aivan varmaan näin on kun proffa sanoo ja Yle kirjoittaa. Minä tyhmänä luulen, että Ruotsin järjestäytynyt rikollisuus on enemmän maahanmuuttajasyntyisten jengien asuinalueensa yrittäjien kiristämistä, huumekauppaa ja respektitunteilua: ollaan niin rappimuusikkoa, kuningaskunnan ghettokingejä. Maahanmuuton johtavan suurvallan rikosprofessori, ylipappi (martin scheinin-tyyppinen vaeltaja) myöntää tuossa artikkelissa hieman jotain sinnepäin, mutta luonnollisesti Yle luo ns. uutisjutussaan perinteisen, tyylilleen uskollisen painotuksen.

Minä menin ikityhmänä joskus, muutama vuosi tainnut tästäkin viertyä, tällä palstalla väittämään, että Ruotsissa on No-go zoneja. Ja sitten minulle lyötiin sellaiset rätingit näytölle, että olisi ryssäläinenkin tiedemies, jopa poliitikko, tajunnut ettei Ruotsissa ole No-go alueita. Kyllä sinne poliisit menevät kun häly tulee. Ja ensiapu ja palokunta myös mitä kiiruummin.. tosin vain poliisien tukemana.

Myönnän olleeni väärässä, eihän tällaisia nogo-alueita oikeastaan länsimaisessa yhteiskunnassa olekaan, kyllä sinne aina maiden puolustusvoimista löytyy sen verran porukkaa, että paikalle ilmestytään. Suomessakin tarvittaessa lyödään Peräkorven natsikylään muutama CV-90 ja viisi Pasia sekä komppania valmiusjoukkoja, niin kyllä pääsevät kaikki muutkin viranomaiset paikalle, esim. verotarkastajat. Ei ole Peräkorpikaan no go-zone siis.

Poliisi varoitti ”blue light sabotage” -ilmiöstä Suomessakin – ”Erityisen huolissaan ovat ruotsalaiset virkaveljemme”

Hullun Hamletin mielessä oli jotain mätää Tanskanmaalla, onneksi ei Ruotsissa ole mitään muhimassa, ei mitään mätää, hätää kun oikein asiantuntijoita kuunnellaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Naapurineljännes 2019 by arvee ( ei sisällä Neuvostoliiton fanitusta lainkaan):

Siinä se yleissivistävä osuus olikin ja päivän uutisia voi lukea vaikka seuraavassa linkissä
Noita edellä opeteltuja läänejä voi halukas käyttää hakunsa tarkentamiseen.

Ja sitten arveen yhteiskuntaihmettelyä eli ilmastohuolintaakin.
Ruotsissa vaikuttaa autoja palavan harva se päivä. En usko autojensa tekoälyn olevan vielä sillä tunnetasolla, että ne polttoitsemurhaavat manifestimaisemaa luodakseen. Mikäli Saab olisi vielä voimissaan, niin sekin olisi mahdollisuuksien rajoissa, autot ryhtyisivät itse vastustamaan yksityisautoilua, vaikka se olisi älytöntä firman kannalta. Mutta toisaalta niinhän ihmisetkin tekevät, hahmottamatta kokonaisuutta.
Niinpä seuraava vaihtoehto on ekoaktivistinen toiminta yksityisautoilun vähentämiseksi, bilb(r)andiittien voimailua. Mutta epäilen tätäkin, koska Greta ei siihen ole erityisesti kehottanut.

Väärinajattelijana päädyn siihen, että autopaloja sytyttävät teini-ikäiset pojat. Hankkiakseen ns. rispektiä eli eräänlainen initiaatioriitti laittomuuden polun valintaan, varjoyhteiskuntaan sitoutuminen.

Mikäli Suomessa alkaa autoja palamaan katoksissa , niin toivottavasti tutkintaan satsataan oitis rajusti resursseja ja mikäli syylliset löydetään, niin tuomitaan asteikon yläpään mukaan. Ymmärtävä hissuttelu ei käy vaan tällainen muoti-ilmiö pitää taklata kunnolla.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ladon jälleen tänne linkkejä mieleni määräämänä, koska Ruotsi on minulle tärkeä entiteetti(?). Vadelmavene, joka..

Totuusluokituksen läpäissee tämä Ylen julkaisu: Ruotsissa levoton yö ja aamu – alamaailman mies ammuttu, kahdessa paikassa räjähti

Arveluttavammasta mediasta eli Verkkouutisista Etelä-Ruotsissa 71 räjähdystä tänä vuonna
josta artikkelista poimin lainauksen, Ruotsin kansallisen pommiryhmän asiantuntevan Ylva Erhlinin näkökulman:

"Räjähdyksistä epäillyt ovat Ruotsissa itsekin loukkaantuneet iskuissa. Ruotsin yleisradio uutisoi viime vuonna tapauksessa, jossa 18-vuotias mies loukkaantui vakavasti Malmössa yritettyään iskua portaikossa.
– Vaarallista on se, että räjähteen käyttäjillä ei todennäköisesti ole lainkaan tietoa siitä, kuinka vaarallisia ja herkkiä aineita räjähteet ovat, Ehrlin kertoo."

Tässä on suomalaisillakin varautumisoppimisen kehityksen paikka, mahdollisuus syyllistymiseen. Potentiaalinen puutteellinen resursointi eli fyffen puutostila saattaa iskeä jonkun näpeille.
Minä tyhmänä, junttisuomalaisena setämiehenä en ollut vielä tajunnut, että kusipäisille wannabe ganstaräppäreille pitäisi opettaa oikeanlaista varovaisuutta, räjähdysaineiden hallintaa.
Olin Keuruulla radiopuolella, nyt nolottaa pioneereille naureskelu. Nuorena sitä on joskus tyhmä jossain asioissa.
Vanhempana useamminkin tyhmä koska asioita on enemmän ja ne ovat monimutkaisempia.
Vaan siltikin, ei kai nyt mikään räjähdeaineksen ja sytyttimen hallinta voi olla kovin monimutkaista, edetään huolellisesti siirto kerrallaan.
Mutta ruotsalaiseen kulttuuriin kuuluu ymmärtäminen ja kannustaminen.
Oho, räjähti mafiapojun tahi terroristin sormet, korvataan kyllä.. Yhteiskunnan vikahan se pohjimmiltaan oli.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ruotsin kehitys on luisumassa pahasti väärään suuntaan lahden toisella puolella. Maalla ei tunnu olevan kykyä reagoida tarpeeksi nopeasti kovan väkivallan kasvuun. Muutama tuttu oli maassa hiljattain käymässä ja ilmapiiri taitaa olla kääntymässä siihen suuntaan, että pelko saa yhä enemmän valtaa monissa ihmisissä. Pelätään jopa koko yhteiskunnan romahtamista muutamassa vuodessa.

Ruotsin tilanne heijastuu vahvasti kaikkiin sen naapureihin ja vakautta tarvittaisiin lisää. Olisiko täällä tarjota jotain millä tilannetta saisi normalisoitua?
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@tosiasia joo, tosiaan naapurimaamme tilanne huolestuttaa yhä enemmän.

Tai siis kaikkien naapurimaiden paitsi Norjan vähemmän.
hehheheee.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Alkaa räjähtelyt ja ampumiset vaikuttaa yhä enemmän. Ruotsidemokraatit aftonbladetin gallupissa suurin puolue 24%:lla. Sosiaalidemokraatit 22%.


Linkki vie HS artikkeliin asiasta:
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi homma yllätti ainakin minut aikoinaan, kun työhommissa oli kollegat Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Siinä juteltiin kaikenlaista ja heillä kieli kääntyi ruotsiin. Poijjat siinä juttelivat ja äkkiä kommentoin väliin, tosin englanniksi. Kaverit äimänä, että miten minä tajusin puheitaan. Sanoin, että vaikka kouluruotsi menikin heikosti, niin jotain jäi silti päähän. Että meillä on ruotsinkieli pakollisena koulussa.
Selkeesti Ruotsin hemmoo harmitti, etä osasin, kun hällä ei tietenkään mitään tajua suomen kielestä.
Että ollaan me parempia... vai miten se meni.
Nykyään, kun Ruotsista tulee töihin vierailijoita, on asenne ihan ok. Kuuntelevat ja jopa arvostavat. Ihan hyvä maa se Ruotsi, jotkut asiat paljon paremmin fiksattu kuin meillä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit

Tästä listasta päädymme tulokseen, että ruotsalaiset ovat onnistuneet rakentamaan rauhanomaista yhteiskuntaansa jo yli kaksisataa vuotta! Hip hip hurraa!
Ja ovat tällä perinnöllä siis olleet tervetulleita joka maailman kolkkaan, aina mukavina ja järkevinä jo sukupolvien ajan.

Nyt on kuitenkin tullut jokin tauti, johon suhteettomasti ei-ruotsalaiset reagoivat ja ruotsalaisia tulevina viikkoina siksi karsastaen:


poimin jutusta eli lainaus:
" ”Meitä kiusataan”, arvioi matkailuasiantuntija Lottie KnutsonRuotsin yleisradioyhtiölle sunnuntaina, kun Kypros kertoi avaavansa rajansa useiden maiden kansalaisille, vaan ei ruotsalaisille.
Tiistaina Ruotsin ulkoministeri Ann Linde arvioi Bloombergille, että Kyproksen päätös on diskriminointia."

Järkyttävää. Mihin tämä maailmassa on menossa, hysteerisenä?
Ruotsalainen ei pääsekään joka paikkaan vaikka haluaisi ilmestyä ilahduttamaan, oikein kruunujen kera?

Diskuteerauksen paikka tullee olemaan tämä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

poimin jutusta eli lainaus:
" ”Meitä kiusataan”, arvioi matkailuasiantuntija Lottie KnutsonRuotsin yleisradioyhtiölle sunnuntaina, kun Kypros kertoi avaavansa rajansa useiden maiden kansalaisille, vaan ei ruotsalaisille.
Tiistaina Ruotsin ulkoministeri Ann Linde arvioi Bloombergille, että Kyproksen päätös on diskriminointia."

Järkyttävää. Mihin tämä maailmassa on menossa, hysteerisenä?
Ruotsalainen ei pääsekään joka paikkaan vaikka haluaisi ilmestyä ilahduttamaan, oikein kruunujen kera?

Diskuteerauksen paikka tullee olemaan tämä.

Lieneekö tässä syy Suomen jahkailuun rajojen avaamisessa niihin EU-maihin, joissa koronavirustilanne on Suomen tilannetta vastaava (esim. Pohjoismaat pl. Ruotsi, Saksa, Itävalta, itäinen Keski-Eurooppa, Baltia ja Kreikka sekä pian myös muu Etelä-Eurooppa)?

Sillä jos ruotsalaiset suuttuvat Kyproksen päätöksestä avata rajat useiden maiden kansalaisille, mutta ei ruotsalaisille, niin mitenköhän mahtaisivat reagoida läheisen naapurinsa vastaavaan päätökseen?

On yksinkertaisesti käsittämätöntä, että Suomi yhä jahkailee matkustusrajoitustensa kanssa useimpien EU-maiden osalta. Ymmärrys ei riitä siihen, että voisin matkustaa Helsingistä Utsjoelle, mutta en Innsbruckista Helsinkiin. Tartuttamisriski olisi aika olematon molemmissa, mutta ensimmäisessä tapauksessa jälkimmäistä suurempi. Tapaukset eivät laillisesti edes saisi erota toisistaan, joten tämän asian kanssa pitäisi olla nyt ripeä.
 
K

Kiekkokatsoja

Tuo ylimielisyys on ollut vuosikymmeniä.
Suomalaisia kohtaan, n 50v, ja tämä koronajuttu, tuo sitä heidän ylimielisyyttä esille mediassa lähes päivittäin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo ylimielisyys on ollut vuosikymmeniä.
Suomalaisia kohtaan, n 50v, ja tämä koronajuttu, tuo sitä heidän ylimielisyyttä esille mediassa lähes päivittäin.

Eikö nyt kaksi voitettua kendofinaaliakaan riitä? Ilmeisesti ei.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eikö nyt kaksi voitettua kendofinaaliakaan riitä? Ilmeisesti ei.
Luulisi perkele että ylimielisyys olisi loppunut, kun eivät johda kendofinaalejakaan enää kuin 3-2!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luulisi perkele että ylimielisyys olisi loppunut, kun eivät johda kendofinaalejakaan enää kuin 3-2!

Se on se Torino 2006, minkä Suomi olisi kyllä ansainnutkin voittaa. Mutta suomalaiseen luonteeseen kuuluu ehdottomasti katkera vanhojen muistelu. Siinä unohtuu se, että Suomi on noussut Ruotsin rinnalle ihan tasaväkisesti, eikä enää häviä sille aina, vaan pystyy jopa nöyryyttämään ja kylvettämään länsinaapuria.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit

ISn Riika Kuuskoski tulkitsee Ruotsin Linjaa, myös ruotsalaisten tiettyä ylimielisyyttä samoin kuin itse olen sitä Pohjanlahden tältä puolen ihmetellyt.
On aina kivaa, kun tajuan etten olekaan ihan yksinajattelija kujallani.
Toisaalta se tarkoittanee, etten ole myöskään kukaan mitään uutta uraa jyrsivä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tällaisenä hyvin keveynä ja pikanttina huomiona minä joskus huvitun myös asioilla jotka eivät perustu tutkittuihin faktoihin vaan ovat enemmän sellaisia kevyitä muruja. Yksi sellainen on viime aikainen kombinaatio että meillä pidetään ruotsia ylimielisenä kriisin hoidon suhteen ja samaan aikaan Marinin hallituksen suosio on lähes Neuvostoliiton äänestystuloksien luokkaa. Työttömiä on 16% ja hallituksen toimia kannattaa yli 70%.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Vielä en lähtisi keulimaan ja teilaamaan Ruotsia, varsinkin kun tilanne on vielä päällä. Espanjantaudin toinen, hyvin tappava toinen aalto oli huomattavan lievä Kööpenhaminassa, jossa lievän ensimmäisen aallon laajan leviämisen ansiosta oli syntynyt tautia varten merkittävää laumasuojaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös