Antti Niemi Jokerimaalille

  • 80 581
  • 351

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Montrealin pelejä seuranneena uskon että Niemellä on edelleen tekniikka hallussa. Huonoja pelejä tuli enemmän loppukaudesta, mutte ne oli pääsääntöisesti pitkän penkkijakson jälkeen, Niemi ei päässyt henkisesti hommaan kiinni.

Huippumaalivahdin homma on ehdottomasti ainakin 50% henkistä. Toivottavasti ykkösmaalivahdin paikka Jokereissa on se oikea Niemelle.
Ollaan sitten kai katottu eri pelejä...Viime kauden otteilla Niemi istuu poppareilla jo ennen koululaisten syyslomaa.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Huippumaalivahdin homma on ehdottomasti ainakin 50% henkistä. Toivottavasti ykkösmaalivahdin paikka Jokereissa on se oikea Niemelle.

Niemi tulee sikälikin ainakin KHL-seuroista hänelle sopivimpaan seuraan, koska Jokereissa annetaan molemmille maalivahdeille hyvin reilu mahdollisuus ryövätä ykköstorjujan vastuu kevättä kohden. Melkein jokaisella kaudella maalivahdit ovat pitkään vuorotelleet tasaisesti, vaikka otteet eivät ehkä antaisi siiden aihetta (Zapolski ja viime kausi), joten ei tarvitse pelätä istuvansa luukkuvahtina loppukautta jos vedät huonon pelin sieltä täältä.

Jossain Sibirissä tai muussa perivenäläisessä tuulisessa seurassa tilanne voisi hyvin erilainen. Ulkkarilta odotetaan aina kovia tekoja ja jos toisena veskarina on venäläinen, niin seuralla voi olla paine peluuttaa kotimaan sälliä paljon enemmän jos ulkkari ei ole merkittävästi parempi vaihtoehto.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En itse ole nähnyt Niemen pelejä pitkään aikaan, mutta ainakin Stanley Cup aikoinaan oli mielestäni yliarvostettu veskari. Onnistuminen on omaan silmään kahdesta isosta asiasta kiinni, puolustuksen halusta auttaa veskaria / luotosta veskariin ja Niemen asenteesta.

Viime kauden lopussa näki kauas ettei veskareihin ollut luottoa ja puolustus meni pakottamiseksi. Sitten pomppikin helppoja sisään kun kukaan ei oikein luottanut että kiekko tarttuu. Edes tai varsinkaan veskarit itse. Jos heti alkuun saadaan positiivinen kierre, jossa Niemi torjuu ensimmäisen ja puolustus hoitaa loput ollaan jo pitkällä.

Asenne taas ratkaisee pitkän kauden kokonaisuuden. Jos Niemi tulee yhtään takki auki "änäriveskarina" pelaamaan niin kyyti tulee olemaan kylmää. Jos pohjatyö tehdään kesällä nöyrästi ja kunnolla ja Antilla on halu vielä "vanhoilla päivillään" kehittyä maalivahtina kauden aikana niin ainakin potentiaalia laadukkaaksi pleijarimaalivahdiksi pitäisi olla. Ilman duunia se nappikausi ja miehen haastattelussa kuuluttama tasaisuus ei kyllä tule. Tokihan kaikki ovat ammattilaisia, mutta toiset ovat ammattilaisempia kuin toiset.
 

BaronFIN

Jäsen
Taitaa kertoa enemmän kirjoittajasta kuin Antti Niemestä jos miestä pitää NHL uraltaan yliarvostettuna. 450 peliä, 240 voittoa ja torjuntaprosentti yli 91%. Ja totuuden nimissä: Dallas ei ollut mikään huippuorganisaatio vaikka Lehtisen aikana Stanley Cupin naarasivatkin. Ja ikinä en ole kuullut kenenkään sanovat että onpa hyvä maalivahti vaan aina nälvitty syystä tai toisesta.

Se, että onko vielä 36 vuotiaana iskussa onkin arpa. Paljon riippuu maalivahtivalmentajasta saako Niemen pelaamaan mukavuusalueellaan. Eli tähän kohtaan low risk, high reward, riippuen toki kuinka mottipäistä summaa miehelle on tarjottu.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitaa kertoa enemmän kirjoittajasta kuin Antti Niemestä jos miestä pitää NHL uraltaan yliarvostettuna.

Varmasti kertoo enemmän minusta ja Niemen seuraamisestani, koska en ole koskaan kundia tarkemmin seuraillut. Mutta en sanonut mitään urasta, vaan siitä ajasta kun voitti Stanley Cupin. Sen jälkeen oli ainakin hetken kovemmassa arvossa kuin ehkä olisi pitänyt. (Arvio perustuu täysin omaan mutu-tuntumaan).

Ura on hieno ei siinä mitään, toivottavasti jatkuu positiivissävytteisenä Jokereissa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siirrytäämpäs parempaan ketjuun tuolta posiketjusta

@Ruuhkis asiallista ja hyvää tekstiä Niemestä. Allekirjoitan itsekkin sen, että Niemeä on katsottu ehkä ylöspäin Suomessa ja Niemi ei ole koskaan ollut ns. tähtistatuksen maalivahti NHL:ssä. Kuten sanoit, peli on erilaista, joten mitä vaan voi voi sattua. Lähtökohdat ovat jenkeistä tulleiden molareiden historian tuntien todella hyvät.

Toki Jokerien puolustus on KHL-tasolla hyvinkin laadukas, joten saattaa onnistua tulevalla sesongilla tämän turvin. Peli kuitenkin on hyvinkin erinlaista NHL-KHL akselilla ja siinä missä Pohjois-Amerikassa pelataan hyvinkin suoraviivaista peliä maalille, niin Venäjällä tykätään pelata poikittain tilanteita.
Niemen sopeutumista varmasti auttaa se, että peli muuttuu pakostakin suoraviivaisemmaksi pienentyneiden kaukaloiden ansiosta. Ja kun vauhti ja taitotaso ei ole niin kova kuin NHL:ssä, niin miksipäs ei voisi pelata huippukautta.

No, aika näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Eihän toi saatana saa edes rantapalloa kiinni, ihan unessa nää pelit. Miltä vitun imurikauppiaalta Kurri nää veskansa diilaa?!
 
Varmaan edes K-Vantaan molarit eivät ole noin paskoja kuin Niemi. Palkka varmaan jotain yli 500K per kausi. Tulee pitkä kausi. Tai no varmaan aika lyhyt, mutta voi tuntua pitkältä näillä maalivahdeilla.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Niemi alotti San Josessa myös todella huonosti, että sikäli turha tosta on johtopäätöksiä vetää. En miestä kovin kummosena maalivahtina ikinä ole pitänyt niin mielenkiinnolla saa KHL kauden katsoa. Chicagossa ja San Josessa oli hyvät pakit ja esim. työsulkukaudella kun katto työskentelyä Liigassa niin ei ikinä olisi uskonut että kyseessä on NHL-vahti.

Ensimmäistä peliä en nähnyt, mutta toinen näytti ihan perus Niemen peliltä, mutta kai tuo parantaa. Se farssi mitä Niemen ekat pelit oli Sharkseissa viittais ennemmin vaan siihen, että sopeutumisaikaa tarvitaan. Kenties tuo epämääräisen näkönen tekniikka saa itsenikin liikaa epäileväiseksi.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niemen ura on ollut selvässä laskusuunnassa, tuskin se enää veteraani iässä paranee. Samat ongelmat nähtävissä kuin NHL:ssä viime kaudella. Poikittaisliike heikkoa ja muutenkin liikkuminen hidasta.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Niemen ura on ollut selvässä laskusuunnassa, tuskin se enää veteraani iässä paranee. Samat ongelmat nähtävissä kuin NHL:ssä viime kaudella. Poikittaisliike heikkoa ja muutenkin liikkuminen hidasta.

Juuri näin. Todella hitaan oloista liikkumista maalissa. Sama on pistänyt itselläni silmään näissä parissa pelissä. Ei näytä tällä hetkellä ykkosvahdilta.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäistä peliä en nähnyt, mutta toinen näytti ihan perus Niemen peliltä, mutta kai tuo parantaa.

Tässä tämä surullisuus juuri piilee. Perus Niemi siellä eilenkin maalissa oli, eikä parannusta ole odotettavissa. Toki saattaa pelata muutaman ottelun, jossa ottaa sen 50 torjuntaa, mutta perustaso on eilisen kaltainen. Ikävä kyllä olen oikeassa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Oli kyllä Niemen otteet eilen haparoivia ja luokattomia. Jos halutaan pelaa voittavaa lätkää, niin tuollaisia kiekkoja ei saa livahtaa yksinkertaisesti sisään. Valmennusjohto voisi seuraavassa kolmessa pelissä penkittää Niemen, niin voisi miettiä hetken aikaa et miks menee noin helppoja byyrejä.
Mut huomenna Kalnins on maalissa.
Koska se kävi ottaa pientä tuntumaa loppuvaiheessa peliä, et saa vähän tatsia lauantaihin.
Mut fakta on se, et tuollaisia maaleja ei voi mennä sisään, jos mies haluaa olla JOKEREISSA vähäänkään pidempään. Miehen pitää olla voittava veskari. Ei tollanen et lähes joka toinen laukaus lurahtaa helposti sisään. Pitää olla kriittinen Niemeä kohtaan. Se on ollu tosi heikko nää kaksi peliä. Piste. Faktat faktoina.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Antti Niemi oli viimeisillä NHL-kausillaan ja varsinkin viime vuonna todella hidas ja kankea ammattiveskaksi. Poikittaisliike oli lähes Mestistasoa, enkä ole koskaan nähnyt NHLssä maalivahtia, joka ei kykene seuraamaan kakkoskiekkoja juuri lainkaan. Niemi torjui vielä ensimmäiset laukaukset välillä ihan hyvin, mutta paketti hajosi tämän jälkeen täysin. Reikiä oli vähän siellä ja täällä, mikä tuotti halpoja maaleja jos Habs-pakit eivät pystyneet hoitamaan irtokiekkoja kulmiin tms.

Yllätyinkin Niemen sopimuksesta kuullessani. Paluu Suomeen/Pelicansiin olisi ollut monella tapaa järkevin ratkaisu (tämä olisi voinut olla hyvää bisnestä myös Kontiolan ja Tapparan kohdalla). Materiaalien leveys ja täten laukausten laatu on siinä sarjassa runsaasti heppoisemmalla tasolla kuin KHLssä, joten veskarit pääsevät monina iltoina helpolla. Niemi voisi olla Jokereihin ihan kiva tandemi, jos toinen veskari olisi parempi, mutta viime kesänä ei tavoiteltu esim Kristers Gudlevskisin tapaista Latvian maajoukkuetason veskaria, koska Zapolski oli jo kiinni ja häneen luotettiin vielä siinä vaiheessa. Kalnins oli järkevä ratkaisu halvempana ja selvänä kakkosena.

Heikko liike ei vielä itsessään ole kuolettava ongelma KHL:ssä, mutta pelaajan perustason pitäisi silloin olla ihan eri planeetalta kuin Niemellä. Kenttäpelaajien osalta on nähty kuinka NHL:n supertähdet ovat pystyneet vetämään sarjassa vielä vanhemmalla iällä, ja myös legendaarinen Dominik Hasek pelasi Spartakissa onnistuneen kauden aikanaan. Hän luotti siinä vaiheessa puhtaasti sijoittumiseen ja peittämiseen, mutta kummasti niitä nollapelejä silti tuli ja heikko Spartak meni playoffeihin.

Joni Ortio taitaa olla vielä vapaana tällä hetkellä. Hän on tehnyt jatkuvasti vuoden sopimuksia palattuaan Calgarystä Eurooppaan, joten Joni olisi ollut hyvä hankinta Jokereille oikeastaan näinä kaikkina vuosina. Zapolski valittiin varmasti myös halvan hinnan takia, mutta luulen Niemen olevan kalliimpi maalivahti. Ortion tapaisen vahdin hankkimisen ei pitäisi siis jäädä rahasta kiinni, jos sitä kerta löytyi "NHL-vahdinkin" verran.

edit. En ole nähnyt vielä yhtään Niemen ottelua tällä kaudella, ja tämä ei ikävä kyllä korjaannu kuin itsestään huomennakaan, kun Kalnins taitaa pelata kotijoukkueen maalilla.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalivahdeilla se syöksykierre tuossa iässä on yleensä aika jyrkkä. Jos tipahdat NHL peleistä pois niin yleensä se tiputus sarjaporrasta alemmas ei vielä riitä vaan pitäisi tulla useampi porras alaspäin. Varsinkin kun tekniikka maalivahdeilla on mennyt viime vuosina paljon eteenpäin niin nämä vanhemmat maalivahdit tippuvat kelkasta hyvin nopeasti.

Aina on poikkeuksia ja Niemi varmasti parantaa otteita, mutta olisin toivonut Jokereihin jotain kehittyvää maalivahtia ennemmin kuin parhaat päivänsä nähnyttä Niemeä. Siltikään nämä kaksi tappiota ei ole Niemen piikkiin mennyt, joten en vielä heitä kirvestä kaivoon hänen suhteensa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2 pelissä 8 päästettyä ja niistä puolet imuroitu. Ei kovin lupaavaa ja vaikuttaa joukkueen selkäranka katkeavan kovin helposti imuroidun maalin jälkeen. 2. pelissä kävi niin.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Yllätyinkin Niemen sopimuksesta kuullessani. Paluu Suomeen/Pelicansiin olisi ollut monella tapaa järkevin ratkaisu
Järkevin kenen kannalta? Mä vähän luulen, että Pelicans hyötyy huomattavasti enemmän maalivahtina parhaassa iässä olevasta Karhusesta kuin vanhasta ja hitaasta Niemestä.

Btw, Helsinki kuuluu Suomeen vaikka Jokerit KHL:ssä pelaakin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On tuo kyllä järkyttävän hidas. No, jos Bäckström pystyi Liigassa vetämään vielä kovalla tasolla, niin miksi ei Niemi pystyisi KHL:ssä. Puhutaan kumminkin kovemmasta tapauksesta jälkimmäisen kohdalla. Sieltä se Andykin tulee muun joukkueen mukana vielä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tuo kyllä järkyttävän hidas. No, jos Bäckström pystyi Liigassa vetämään vielä kovalla tasolla, niin miksi ei Niemi pystyisi KHL:ssä. Puhutaan kumminkin kovemmasta tapauksesta jälkimmäisen kohdalla. Sieltä se Andykin tulee muun joukkueen mukana vielä.

Eipä juuri kauempaa voisi hakea vertailukohtia, mitä tulee torjuntatyyliin ja -tekniikkaan tai ns. urheilullisuuteen. Bäckström juurikin ei enää Liigaan palattuaan kyennyt suorittamaan ykkösmaalivahdilta vaaditulla tasolla, eikä etenkään ottelutaakalla. Bäckströmin ongelmien juuri käsittääkseni oli iän myötä krooniset nivus- ja lonkkavammat, joiden myötä hän ei IFK:ssa pelatessaan lopulta enää pystynyt torjuntatilanteissa käytännössä liikkumaan sivuttain. Oletan, että Jokerit odottaa Niemeltä jotain muuta kuin bäckströmaista 10-15 peliä kaudessa.

Sarjojen/joukkueiden/pelityylien/vammahistorian välisten erojen lisäksi asia, joka tuollaisten maalivahteihin liittyvien vertailujen tekemisestä tekee hyvin haastavaa, on mentaalipuolen tekijät. Jos itseluottamus on mennyt, sillä on maalivahdin työn luonteen vuoksi usein katastrofaaliset seuraukset päästettyjen maalien muodossa. Joku maalintekijä voi hiihdellä viikkotolkulla hakien onnistumisia, kun taas omien virheiden takia 1-2 maalia ottelussa päästävää maalivahtia ei voi kovin pitkään peluuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bäckström juurikin ei enää Liigaan palattuaan kyennyt suorittamaan ykkösmaalivahdilta vaaditulla tasolla, eikä etenkään ottelutaakalla. Bäckströmin ongelmien juuri käsittääkseni oli iän myötä krooniset nivus- ja lonkkavammat, joiden myötä hän ei IFK:ssa pelatessaan lopulta enää pystynyt torjuntatilanteissa käytännössä liikkumaan sivuttain.
Kyllä, mutta Niemellä ei ole tämmöistä vammahistoriaa ja hän on muutenkin nuorempi, kun Nikke oli Liigaan palattuaan.

Lähinnä halusin hakea vertailukohtaa sille, että etukäteen Niemen hankinta oli hankala dumata, koska NHL-tilastot eivät käy aina yksi yhteen Euroopassa, kuten Bäckströmillä. Pelasi kovilla statseilla sen minkä pelasi. Eikä Niemen ikäkään ole maalivahdille mitään, joten vaikea näitä on nähdä. Jos tarjolla on Niemen statuksen omaava maalivahti, niin aika rautahermoinen kaveri saa olla, että jättää sen palkkaamatta Eurooppaan.

Edit. Itse olisin ottanut ennemmin vaikka Ortion, mutta jos vaihtoehtoja ei ollut kauheasti, on Niemi vaikea ohitettava.
 
Viimeksi muokattu:

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joitain pelejä pitää vielä Niemelle antaa aikaa, mutta ei näissä parissa pelissä ole kyllä vakuuttanut ollenkaan. Uskon kyllä vielä että Niemestä saadaan moniin otteluihin pelin sankari.
 
Onpa hienoa, kuinka olen kirjoittanut jatkoaikaan miten luotan pitkästä aikaa Jokereiden maalivahtiin. No, siihen voi luottaa että maaliin voi mennä jokainen vaarallinen laukaus. Tämä ei tietenkään ole sinänsä uutta KHL:n kärkijoukkueita vastaan pelatessa kuten kahdessa ensimmäisessä pelissä on ollut, mutta Niemen piti omissa papereissa (oletetun palkan perusteella) olla paljon varmempi maalivahti kuin mitä ollaan nähty. Se ns. voittava maalivahti ja selkäranka on ollut toistaiseksi sellainen kaljaliigan kankea ukko, joka joskus pelasi b-junnujen sm-sarjaa pari peliä ennen kuin tuli niitä loukkaantumisia.

Niemen torjuntatyöllä ja olemuksella on vaikutus viisikon puolustuspelaamiseen kaikissa tilanteissa. Mutta myös se millaisia tilanteita Niemellä tulee vastaan on jotain mihin Niemi ei itse voi vaikuttaa. Tai siihen että toiseen maaliin tehdään vain 1-2 maalia. Tai siihen miten Marjamäki johtaa Jokereita.

Vastassa on ollut kaksi kovaa joukkuetta, Jokereilla ei ole toiminut 5vs5 peli ollenkaan. Se, että Jokerit tulee hoitamaan runkosarjan peleissä ne amurit ja severstaalit keskimäärin 4-1 ei muuta sitä tosiasiaa että kovia vastaan kyyti on kylmää. Mutta se rauhoittaa kummasti ranteiden aukomista kun esimerkiksi tilastot tasoittuvat kohti keskiarvoja ja Jokerit saa voittoja alle. Eli antaisin reilusti aikaa. Loppujen lopuksi vain kevään ratkaisupeleillä on merkitystä.

Millainen status Niemellä sitten on joukkueen sisällä? Entä miten tärkeä suomalainen stanleycup-maalivahti on Jokereille imagollisesti? Millaisen signaalin Kurri antaisi vapaille markkinoille potkimalla Niemen ulos ennen joulua? Ei näihin ole yksiselitteisiä vastauksia. Kunhan se varasuunnitelmakin olisi olemassa, jos Niemen kausi on täysi floppi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös