MM 2019: Slovakia

  • 16 677
  • 46

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikäs tuossa nyt oli eilen tuon yleisön turhautumisen taustalla? Oliko se viimeinen Kanadalle vihelletty YV jotenkin helpohko jäähy?

Eihän nyt normaalista tekomaalista voi kotiyleisö noin tilttiin mennä? Mitään kyseenalaista ei maalin synnysä ollut.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Mikäs tuossa nyt oli eilen tuon yleisön turhautumisen taustalla? Oliko se viimeinen Kanadalle vihelletty YV jotenkin helpohko jäähy?

Eihän nyt normaalista tekomaalista voi kotiyleisö noin tilttiin mennä? Mitään kyseenalaista ei maalin synnysä ollut.
Ennen maalia joku kanukki veti poikittaisella jonkun slovakin päin laitaa .. ei löytynyt nopeasti videota tilanteesta, eli hieman samalla vivahteella kuin suomen pelissä tapahtui.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
- Maalivahti Marek Ciliak (Brno, CZE) aloittaa Slovakian veräjällä illan Saksa-ottelussa.

- Puolustaja Marek Daloga (Mora, SWE) on sivussa ainakin tämän viikon. Hän loukkasi itseään kiekon osuttua miestä kasvoihin Suomea vastaan viime lauantaina. Dalogan tilannetta arvioidaan uudelleen viikonlopun aikana.

- Maalivahti Denis Godla (KalPa, FIN) ja hyökkääjä David Bondra (Poprad) on aktivoitu, joten Slovakian kisajoukkue on nyt lopullisessa 3+22 -muodossa,

- Slovakian kokoonpano Saksaa vastaan ke 15.5. klo 21.15

90 Tomas Tatar - 13 Michal Kristof - 14 Richard Panik
27 Ladislav Nagy - 19 Matus Sukel - 28 Marian Studenic
56 Marko Dano - 79 Libor Hudacek - 16 Robert Lantosi
47 Mario Lunter - 17 David Buc - 23 Adam Liska
24 Tomas Zigo

2 Andrej Sekera - 81 Erik Cernak
52 Martin Marincin - 83 Christian Jaros
64 Patrik Koch - 6 Martin Fehervary
65 Michal Cajkovsky

1 Marek Ciliak (42 Patrik Rybar)
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Aina sama juttu. Tämä ei voisi enää olla totta, ellei kyseessä olisi Slovakia.

Oli millainen dream team tahansa, niin tällä mielenlujuudella keksitään kyllä joka kerta keinot sössiä koko turnaus.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
En tiedä dream teamista, mutta kyllä tuolla materiaalilla olisi pitänyt mennä pudotuspeleihin. Teoriassa se on edelleen mahdollista, mutta todennäköisyydet ovat varmaan jotain muutaman prosentin luokkaa.

Otteluiden luokattomien loppujen lisäksi maalivahtiosaston tilanne eli koko kevään ajan. Ensin Julius Hudacek yritti murtaa mj-kiroustaan, mutta harjoituspeilt eivät tuoneet muutosta vanhaan perinteeseen - seurajoukkueessa vahva kausi ja sitten selkeä notkahdus maajoukkueen veräjällä. Marek Ciliak tuli vasta aivan leirityksen lopussa remmiin. Samoin Patrik Rybar. Molemmat haparoivat jo valmistavissa otteluissa. Slovakialla on ollut epävarma mv-tilanne käytännössä koko kevään ajan. Rybar pysäytti kiekkoja hyvin USA:ta vastaan, mutta suli Kanadan käsittelyssä. Suomea vastaan Ciliakin olisi pitänyt ottaa Kakon ensimmäinen osuma kiinni ja Fehervary-kahvituksen yhteydessä peliväline meni turhan helposti sisään. Tuo maalivahtipelin epävarmuus ei ainakaan lisännyt joukkueen luottamusta alakerran pitävyyteen. Ja tilannetta monimutkisti myös se, että Jaroslav Halakin mahdollista vapautumista NHL:stä odotetiin aivan loppuun asti.

Puolustuksessa Andrej Sekera oli kurko, mutta ei hänkään pystynyt yksin ihmeisiin. Kova suoritus pelata tuolla tasolla vajaata 25 minuuttia illasta toiseen, vaikka vyöllä on vain kourallinen NHL-mittelöitä kahdelta viime vuodelta (loukkaantumiset). Iso vastuu alkoi painaa Erik Cernakia. Kiekot polttelivat lavassa, syöttöjen laatu heikkeni ja kuditkin muuttuivat epämääräisiksi sutaisuiksi. Martin Marincin - Christian Jaros -pakkipari ylitti odotukset. Varsinkin Marincin luuti oikein hyvän turnauksen häärien monien hämmästykseksi 2-yv:ssä ainoana viivamiehenä. Kaikki meni kelvollisesti aina siihen Saksan voittomaalia edeltäneeseen tunarointiin saakka. Kaksi NHL-paria loivat selkärangan, johon Slovakia kykeni nojaamaan.

Martin Fehervary, 19, on kehittynyt rutkasti vuoden aikana. Tiettyä ujostelua edelleen havaittavissa, mutta aina kun uskalsi käyttää suurinta vahvuuttaan eli luistelua, nuorukainen esiintyi edukseen. Marek Daloga jatkoi "anti-J.Hudacek" -linjalla eli seurajoukkueessa vaisu, mutta maajoukkueessa sitten uudella tasolla. Harmittaa miehen puolesta, että pelit jäivät kesken kasvovamman seurauksena. Michal Cajkovsky on hidas, mutta ruutunsa hoitava fyysinen pelote. Patrik Kochille ei sattunut pahoja hasardeja vähäisellä vastuulla.

Suurin huoleni kohdistui ennen MM-kisoja hyökkäyspelin hitauteen, mutta suureksi hämmästyksekseni sain todistaa vauhdikkainta slovakkiryhmää sitten vuoden 2012. Hyökkääjät olivat jopa nopeita luistimilla, käänsivät peliä vinhasti ja pyrkivät suuntaamaan hyökkäykset kohti vastustajan maalia. Pohjoisamerikkalaista pelityyliä, josta pitää nostaa hattua pääkäskyttäjä Craig Ramsaylle. Slovakian pelissä oli myös muita variaatioita. Kuten kiekonhallinta, joka mahdollisti vaihtojen suorittamisen ilman luopumista pelivälineestä. Myönteisten asioiden joukkoon jäi myös roiskimisen vähyys. Slovakian tavoitteena oli aidosti pelata kiekollista jääkiekkoa, eikä vain lyödä kiekkoa ränniin, pleksin kautta ulos tai punaviivalta päätyyn.

Ramsay aloitti kisat huippumaita vastaan keskialueen trapilla, mutta avasi sitä aina aktiiviseen karvaukseen asti. Mielestäni tuo oli yksi osatekijä Slovakian pelin levähtämiseen. Keskialue avautui turhan paljon karvauksen ajoitusten mennessä pieleen. Alivoimapeli osoittautui heikoksi lenkiksi. Slovakia pelasi liian passiivista av:tä. Kuinkakohan monta kertaa vastustaja pääsi kävellen Slovakian alueelle pyörittämään ylivoimaa? Suomi oli tästä hyvä esimerkki. Heille ei tuottanut minkäänlaisia pulmia laittaa tivolia pystyyn slovakkipäädyssä.

Hyökkääjien joukossa oli suurin määrä nuoria nimiä, jotka astuivat näkyviin rooleihin. Robert Lantosi 23, Matus Sukel 23, Marian Studenic 20 ja Adam Liska 19. Michal Kristofkin on vasta 25 ja ura vahvassa noususuhdanteessa. NHL-vahvistuksista Tomas Tatar heilutti maaliverkkoa vain kerran isoja maita vastaan. Richard Panik jäi ilman osumia. Ei kaksikko huonosti pelannut, mutta osumatehokkuus lepäsi muiden harteilla. Tatar ja Panik joutuivat suurempiin rooleihin maajoukkuepaidassa kuin NHL:ssä. Joidenkin ennakko-odotukset kohosivat kenties vääriin mittasuhteisiin. Ladislav Nagy paransi kisojen edetessä nousten jopa näkyvään asemaan. Valitettavasti Saksa-pelin 3. erän älytön selkätaklaus himmensi uransa päättävän veteraanin viimeisiä arvokisoja. Kahden vuosikymmenen palvelukset Slovakialle eivät tule ensimmäisenä mieleen ainakaan huomenna.

Vaikka Kanada- ja Saksa-pelien loput olivat katastrofaaliset tuhoten pudotuspelipyrkimykset, asioita on katsottava laajemmalla perspektiivillä. Tämä Slovakia oli aivan poikkeuksellinen peli-ilmeeltään ja sitoutumiseltaan. Fanien luoma paine pystyttiin kääntämään positiiviseksi voimavaraksi. Ero oli kuin yöllä ja päivällä verrattuna mihin tahansa viime vuosien slovakkinippuihin. Ja varsinkin edellisiin kotikisoihin 2011. 8 vuotta sitten Glen Hanlon huipensi omalla saamattomuudellaan hengettömän kultaisen sukupolven viimeiset arvokisat pannukakuksi.

Kanada-ottelun peliaika 59.59 ja Saksa-taiston kaksi viimeistä peliminuuttia ovat näköjään välttämättömiä kokemuksia kasvuprosessissa. Maan jääkiekkoa ei olekaan vielä kuopattu, vaikka 25 vuoden kannattajasurani aikana usko on ollut koetuksella lukemattomia kertoja. Matematiikassa miinus miinus muuttuu plussaksi. Ehkä Slovakiakin ottaa kahdesta tyrmäysiskusta opiksi ja onkin se osapuoli, joka pääsee itse antamaan sen kolmannen. Höntsäillään vielä viimeiset pelit alta ennen kesälomaa.

Loppuun on vielä todettava, että kotiyleisö osoitti oman negatiivisen puolensa näissä kisoissa. Ei siitä mihinkään pääse, että rima alitettiin enemmän kuin kertaalleen. Kaiken hyvän kannustuksen lisäksi on nostettava esiin myös lieveilmiöt.

EDIT: Lyöntivirheitä korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilman kotiyleisön asiatonta käytöstä tuntuisi Slovakian ja sen kannattajien puolesta äärimmäisen pahalta. Nyt kuitenkin on hieman sellainen olo, että saivat mitä ansaitsivat. Toki ei Slovakiassakaan yleisesti ole katsottu hyvällä tuota yleisön asiatonta käytöstä, joten eivät kansana tätä ansaitsisi.

Eipä juuri karummalla tavalla voi jatkopaikka luiskahtaa käsistä. Ja vielä kotikisoissa..

Todella hyvällä taisteluhengellä Slovakian joukkue on pelannut ja olisi ansainnut enemmän. Toki hyvin marginaalinen mahdollisuus jatkoonpääsystä vielä on, mutta sen varaan ei voi laskea mitään. Todennäköisesti jatkopaikka meni tässä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eipä juuri karummalla tavalla voi jatkopaikka luiskahtaa käsistä. Ja vielä kotikisoissa..
Joo, vielä pahempaa olisi jos olisi päässyt esim. puolivälieriin ja olisit matkalla mitalipeleihin ja johtaisit peliä puolivälissä 5-1. Vieläpä naapurimaa vastassa, niille on kiva kettuilla. Eihän sitä voi hävitä...

Mutta tosiaan joo onhan tämä Slovakialle kova kolaus kyllä. Ovat kuitenkin esittäneet parasta ja viihdyttävintä peliään hetkeen, ja nyt taitaa kuitenkin jäädä luu käteen.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Jos slovakkia nyt voitais kaikki lohkonsa loput pelit niin miten muiden tällä hetkellä sen edellä olevat maat täytyy mokata(kanada tulee mieleen)jotta slovakkia mahtuisi mukaan pudotuspeleihin?
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Harmillinen tilanne kisojen kannalta. Isäntämaan konttaaminen näkyy aivan varmasti myös katukuvassa.

Saksalla jäljellä Kanada, USA ja Suomi. Odotusarvo noista on nollasta kolmeen pistettä. Slovakeilla jäljellä Ranska, Britannia ja Tanska. Näistä voi varmaan toivoa yhdeksää pistettä, jos kaikki menee nappiin. Saksaa ei siis enää saada kiinni, koska parhaassakin tapauksessa Slovakia päätyy heidän kanssaan tasapisteisiin ja tällöin käsittääkseni keskinäinen ottelu ratkaisee.

USA:lla on jäljellä Tanska, Saksa ja Kanada. 5-8 pistettä lienee aika realistinen arvio. Näin ollen USA:kin olisi tavoittamaton. Tosin tasapisteissä Slovakia nousisi USA:n ohi keskinäisen ottelun perusteella.

Suomella on jäljellä Tanska, Britannia, Ranska ja Saksa. Noista odotusarvo lienee 6-12 pistettä, eli eipä taida slovakit enää meitäkään saada kiinni.

Kanukeilla jäljellä Ranska, Saksa, Britannia ja USA. Kanada tarvitsee 6 pistettä noista ollakseen Slovakian kanssa tasapisteissä, jolloin keskinäinen ottelu ratkaisee.

Slovakia on hävinnyt jo Suomelle, Saksalle ja Kanadalle, joten paras sauma on jenkkeihin nähden. Pahalta näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Jos vähänkin pelaavat kuten ennalta on kirjoitettu, niin ainoa pienenpieni oljenkorsi Slovakialle on Tanska-USA peli. Oletus on, että Suomi ja Kanada ja Slovakia voittavat loput pelit ja Saksa häviää loput pelit. USA:n pitää hävitä Kanadalle kuten vähän odottaisin ja USA luonnollisesti voittaa Saksan. Tanskan pitää ottaa jatkoaikavoitto USA:sta, niin silloin Saksa, USA ja Slovakia ovat tasapisteissä ja Saksa lienee tippuja kunhan USA voittaa edes parilla maalilla Saksan. Tää on mun pieni toiveuni siitä, että saadaan vielä tuo jääkiekon irvikuva pois jatkopeleistä eli Saksa. Sääli, että näin ei käy. Niin paljon parempi ja viihdyttävämpi joukkue Slovakialla on kun vertaa Saksaan. Mutta jääkiekossa pitää kuitenkin osata myös voittaa ja sitä Slovakit ei tee.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jos vähänkin pelaavat kuten ennalta on kirjoitettu, niin ainoa pienenpieni oljenkorsi Slovakialle on Tanska-USA peli. Oletus on, että Suomi ja Kanada ja Slovakia voittavat loput pelit ja Saksa häviää loput pelit. USA:n pitää hävitä Kanadalle kuten vähän odottaisin ja USA luonnollisesti voittaa Saksan. Tanskan pitää ottaa jatkoaikavoitto USA:sta, niin silloin Saksa, USA ja Slovakia ovat tasapisteissä ja Saksa lienee tippuja kunhan USA voittaa edes parilla maalilla Saksan. Tää on mun pieni toiveuni siitä, että saadaan vielä tuo jääkiekon irvikuva pois jatkopeleistä eli Saksa. Sääli, että näin ei käy. Niin paljon parempi ja viihdyttävämpi joukkue Slovakialla on kun vertaa Saksaan. Mutta jääkiekossa pitää kuitenkin osata myös voittaa ja sitä Slovakit ei tee.

Voittaminen on ollut jo pitkään vaikeaa. Niiden 2000-l puolenvälin tasaisten vuosien jälkeen Slovakia on viimeisen 12 vuoden aikana päässyt vain kahdesti kahdeksan joukkoon, eli ne onnistuneet kisat '12 ja '13. Olympialaisissa 2010 pelasivat myös ihan hyvin. Välillä joukkueen peli on ollut ihan sekamelskaa, tällä kertaa sentään peli näytti ihan toimivalta, mutta edes paras mahdollinen joukkue nimien puolesta ei tunnu auttavan.

Jos tuota kriittistä kahdeksan joukkoon pääsyä tarkastelee ja ns.päävastustajia joita vastaan ovat taistelleet samoissa lohkoissa noina vuosina, niin maa jäänee nyt Saksan taakse jo viidettä kertaa, V-Venäjä on kahdesti jättänyt slovakit taakseen, ja lisäksi sekä Ranska että Tanska ovat molemmat olleet kerran edellä.

Saksaa vastaan esim.viimeisen 10v arvokisamatsit ovat 1 voitto ja 6 tappiota, maalierolla 14-23.

Nuorisopuolella esim. U18 putosi B-sarjaan, mutta U20 pitää pintansa vielä pintansa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Paha sanoa Jarosin tilanteesta.

Slovakia kyllä tosiaan voitti Jääkukot maalein 6-3, mutta ajoittain kyllä vaikutti vähän vaikealta tekeminen. Näissä kotikisoissa maalla on kyllä ollut melko vaikeaa, mutta niinhän on tosiaan ollut jo suhteellisen kauan.

Vaikka Slovakia vielä ehkä jatkopeleihin pääsisi niin taitaa kyllä pudota niistä ilman ihmeitä. Sen verran on kyllä ollut noita hankaluuksia ellei joukkue sitten pysty hitsautumaan paremmin yhteen ja ehkä osin olosuhteet muiden joukkueiden kömpelyyden johdosta auttaisi Slovakiaa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Denis Godla on jälleen Slovakian maalilla tänään Tanskaa vastaan. Ladislav Nagy pelaa pitkän uransa viimeisen ottelun ja on kapteenina Andrej Sekeran sijasta. Ennen Tanska-mittelöä Nagylla oli mittariissa 1 540 ottelua kaikki viralliset pelit summattuna. Tehopisteet 568 + 680 = 1 248.
 
Viimeksi muokattu:

Luisu

Jäsen
Tännekin @vetoo :lle kiitokset! Samoin kuin kiitin äijiä Latvija -ketjussa. Ilo lukea kirjoituksiasi joka kevät. Olet kehusi ansainnut.

Kysymys vielä; Ruutu totesi lähetyksen loppupuolella, Leijonien siirtyessä koppiin, että jääkiekko on Slovakiassa, Kanadassa ja Suomessa ykkösjuttu. Pitääkö paikkansa? Olen ollut siinä käsityksessä, että Suomi olisi ainut Euroopan valtio, jossa jääkiekko on isompi juttu kuin jalkapallo.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Tännekin @vetoo :lle kiitokset! Samoin kuin kiitin äijiä Latvija -ketjussa. Ilo lukea kirjoituksiasi joka kevät. Olet kehusi ansainnut.

Kysymys vielä; Ruutu totesi lähetyksen loppupuolella, Leijonien siirtyessä koppiin, että jääkiekko on Slovakiassa, Kanadassa ja Suomessa ykkösjuttu. Pitääkö paikkansa? Olen ollut siinä käsityksessä, että Suomi olisi ainut Euroopan valtio, jossa jääkiekko on isompi juttu kuin jalkapallo.
Kanadassa jääkiekon synnyinmaassa se ainakin on ykköslaji, mutta muualla taitaa olla aina joku muu laji suurempi.
 

Luisu

Jäsen
Kanadassa jääkiekon synnyinmaassa se ainakin on ykköslaji, mutta muualla taitaa olla aina joku muu laji suurempi.

Offtopic: Selailin finaalin jälkeisenä yönä kanadalaisia medioita pitkin nettiä ja ei taida olla kovin iso juttu Kanadassakaan, ainakaan nämä tämäntyyppiset MM-kisat.

Jotain korismatsia mehustelivat vain kaikkialla. Pienesti oli mainittu vain finaalitappio monessa paikassa.
 
Kysymys vielä; Ruutu totesi lähetyksen loppupuolella, Leijonien siirtyessä koppiin, että jääkiekko on Slovakiassa, Kanadassa ja Suomessa ykkösjuttu. Pitääkö paikkansa? Olen ollut siinä käsityksessä, että Suomi olisi ainut Euroopan valtio, jossa jääkiekko on isompi juttu kuin jalkapallo.

Ruutu alusti tuota juttua sillä, että oli junassa jutellut jonkin slovakialaisen kanssa ja tämä oli asiasta maininnut. Ja muutenkin tuo on vähän sellainen asia, että millä mittarilla asiaa lähestytään. Jalkapallo ja jääkiekko ovat suosittuja lajeja Slovakiassa ihan yleisen tiedon valossa, mutta myös tennis, pyöräily, uinti sekä alppilajit ja lumilautailu keräävät suosiota.

Jääkiekko on varmasti ykköslajeja, mutta onko sitten se suurin ja kaunein, mene ja tiedä.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Offtopic: Selailin finaalin jälkeisenä yönä kanadalaisia medioita pitkin nettiä ja ei taida olla kovin iso juttu Kanadassakaan, ainakaan nämä tämäntyyppiset MM-kisat.

Jotain korismatsia mehustelivat vain kaikkialla. Pienesti oli mainittu vain finaalitappio monessa paikassa.
Joo ei taida MM kisat se ykkösjuttu, mutta NHL ja juniorisarjat, sekä nuorten MM kisat kun siellä pelataan.

Viimeinen off topic, pahoittelut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös