Ti 21.5.2019 Otteluseuranta (12. kisapäivä)

  • 69 530
  • 1 157

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Alkuerien päätyttyä Slovakian voittaessa Tanskan Rangaistuslyöntilaukauskilpailun voimin 2-1, Latvian voittaessa Jääkarhut maalein 4-1, Kanadan voittaessa Yhdysvallat maalein 3-0 ja Venäjän voittaessa Ruotsin maalein 6-1 lopputilanne eri lohkojen osalta näyttää tältä:

2019 MM-kisat Alkuerät A-lohko

Kanada 18 pistettä

Suomi 16 pistettä

Saksa 15 pistettä

Yhdysvallat 14 pistettä

Slovakia 11 pistettä

Tanska 6 pistettä

Iso-Britannia 2 pistettä

Ranska 2 pistettä

2019 MM-kisat Alkuerät B-lohko

Venäjä 21 pistettä

Tsekki 18 pistettä

Ruotsi 15 pistettä

Sveitsi 12 pistettä

Latvia 9 pistettä

Norja 6 pistettä

Italia 2 pistettä

Itävalta 1 piste

Alkueristä puhuttaessa lohkovoittajat olivat Kanada ja Venäjä ja Puolivälieriin menevät Kanada, Suomi, Saksa, Yhdysvallat, Venäjä, Tsekki, Ruotsi ja Sveitsi. Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-tasolle tippuvat Ranska ja Itävalta.

Muille joukkueille joista verraten katkerasti tasoaan nostaneille Slovakialle ja Latvialle ja sitten näkökulmasta riippuen joko yllättäen tai ei ihan niin paljon yllättäen tasoaan pudottaneille Tanskalle ja Norjalle kuten myös paikkansa MM-kisoissa säilyttäneelle Iso-Britannialle ja Italialle tuli sitten lähtö Alkuerien päätteeksi kesälomille.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Olisi aivan hyvin voinut jättää myös lyömättä tyhjiin Latviaa vastaan.

Siinä oli vaan se ongelma, että Ruotsin piti välttää tappio tuossa pelissä. He olisivat voineet vielä tippua, jos tähän iltaan olisi lähdetty Ruotsi 12p, Latvia 9p tilanteesta. Latvia pyöritti Blugersin kentän voimin sen verran hyvin, että ei siinä oikein voinut varmistella 4-4 tasuria ja jättää iskemättä tyhjiin. Lundqvist on myös vanha mies, joten heidän kannaltaan hyvä antaa lepopäivä kun eilinen peli oli suht kova eikä mikään 10 torjunnan seisoskelu. Tappio oli tietysti hyvä tulos heille, niin entistä parempi peluuttaa Tyrväisen jyräämää kakkosta.

Tiedä sitten olisiko Ruotsi mennyt silti jatkoon jollain maalierolla kun Sveitsi teki viheliäisesti voittomaalinsa Latviaa vastaan 57min kohdalla. Hekin olisivat sotkeneet pakkaa roikkumalla 12 pisteessä.
 
Sveitsi olisi ollut aino toivo tuolle Suomen Liigaporukalle vahvistettuna muutamalla muulla kansallisten sarjojen pelaajalla. Materiaali ja taito ei riittänyt edes Saksalle. Heillä oli sentään ammattimies maalissa ja yksi kunnon ketju joka pisti Suomen nurin.

Materiaali ja taito riitti kuitenkin Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Ainiin, mutta ei niitä lasketa. Saksa-peli kuitenkin tottakai lasketaan.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo 1960 on kyllä vähintäänkin harmaalla alueella siinä mielessä että nehän oli oikeasti olympialaiset, mutta niille annettiin sitten samalla myös MM-kisojen ja EM-kisojen arvo. Eli varsinaista MM-turnausta USA ei ole koskaan voittanut ja itse asiassa eivät ole koskaan olleet edes loppuottelussa. Aika mielenkiintoinen tilasto siinä mielessä kun ovat kuitenkin olympialaisissa olleet kahdesti finaaleissa ja World Cupinkin voittaneet. Tähän päälle sitten vielä junnukisojen menestys.

EDIT:

Korjaus, 1933 USA on voittanut erillisen MM-turnauksen.
Ookkei, tälläistä en tiennyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös