HIFK kaudella 2019–2020

  • 746 525
  • 3 319
Noita Slovakian liigan pisteitä en lähtisi liikaa tuijottelemaan, sillä kyseessä on kuitenkin selvästi Liigaa heikkotasoisempi sarja. Vaikka Kristof tekikin siellä ihan hyvät tehot, niin vertailuna esimerkiksi vuotta aiemmin KalPaan siirtynyt Mathew Maione teki puolustajan tontilta samat tehot kuin Kristof. Jos Jääskä saa pelata hyvien laiturien kanssa, niin ihan hyvin hänkin voi tehdä ensi kaudella sen +35 tehopistettä. Riskinsä tuossa sentteriosastossa olisi, mutta ihan samalla tavalla riskejä oli myös Kärppien sentteriosastossa ennen kauden alkua, mutta kauden edetessä se osoittautuikin erinomaiseksi, kun organisaatiossa luotettiin pelaajien kehittymiseen.

Väännetään nyt sitten yksi viesti jostain Kärppien sentteristä, kun täällä jollain on kuvitelma, että Kärpillä vain kävi tuuri tuossa Kristofin hankinnassa.

Kristof oli pelannut aiemmin Mannerin joukkueessa a-junnuissa ihan varakapteenina. Tasan varmasti oli tiedossa ne kehityskohteet, joita oli tuolloin, se missä kehitystä tapahtui jo Suomen vuosina ja uraa oli varmasti seurattu sen jälkeenkin. Kristof olisi voinut flopata, eli siinä mielessä oli kysymysmerkki, mutta taustatiedot oli tarkasti tiedossa. Vertaillaanko seuraavaksi vaikka uransa juniorisarjassa pelannutta (eli heikommassa sarjassa pisteitä takonutta) Heponiemeä ja Miles Koulesia (ei toki WHL:ssä päässyt Heponiemen tasolle, mutta kuitenkin lähes pinna per peli)?
 

Barney

Jäsen
Väännetään nyt sitten yksi viesti jostain Kärppien sentteristä, kun täällä jollain on kuvitelma, että Kärpillä vain kävi tuuri tuossa Kristofin hankinnassa.
Tuskin kellään on sellainen kuvitelma, vaan tuo on joku sinun oma johtopäätöksesi. Kristof ei ollut kuitenkaan mikään takuuvarma +35 pisteen mies ennen kauden alkua, mutta potentiaalia hänellä siihen oli. Samaan on potentiaalia myös Jääskällä, joka on 21-vuotias kaveri, joka teki jo mennellä kaudella pisteitä sellaiseen tahtiin, että 60 peliä pelaamalla hänen pistesaldonsa olisi ollut pyöristettynä 27. Jos kehitys jatkuu ennallaan, niin Jääskä voi ihan hyvin pystyä ensi kaudella samaan kuin Kristof menneellä kaudella, mahdollisesti jopa parempaan.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Muistaakseni Jääskä on pelannut junnuna aina juuri sentterinä ja nyt olisi pelaajan ja valmennuksen tahto ottaa sentterin tontti taas haltuun. Siinä voi IFK:lle olla oikeasti luottosentteri ja tuleva kapteeni seuraavaksi 10 vuodeksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä tullaan siihen, että moni olisi valmis tarjoamaan Jääskälle varmasti suurempaakin vastuuta kuin paikkaa kolmosketjussa. Mutta tällöin se ei ole sentterin tontilla.
Näin olen lukenut. En vain ole ymmärtänyt, miksi Jääskälle ei sentterin rooli sopisi. Minä lukisin erittäin mielelläni perusteluja siitä, miksi Jääskä ei sovellu sentteriksi.
Toiseksi Kristof on käsittääkseni pelannut sentterinä jo useammalla kaudella, kyseinen pelipaikka tukee pelaajan vahvuuksia ihanteellisesti ja takana on Slovakian liigan pistepörssin 2. sija, Olympialaiset sekä Slovakian joukkueen sisäisen pistepörssin 2. sija MM-kisoissa. Mielestäni "hieman" eri lähtökohdat liigajoukkueen 3. senteriksi kuin Jääskällä.
Totta. Aika monet kuitenkin luokittelivat Kristofin arvaksi ennen kauden alkua. Hänestä tuli kuitenkin Kärppien tehokkain sentteri. Minä luotan Jääskään. Ihastuin häneen välieräsarjan aikana. Ennakoin hänelle hienoa kautta keskushyökkääjänä.
Lisäksi, mitä tulee vertaukseesi Kärppien viime kauden keskikaistaan Lasu - Kupari - Kristof - Humaloja, niin täytyy muistaa, että laskit IFK:n ns. vakiosenttereihin Nykoppin, joka pelasi viime kaudella playoffsit mukaanlukien 22 ottelua (päin helvettiä) ja jonka loukkaantumishistoria on muutenkin aivan hirveä. Mitään ei pitäisi laskea sen varaan, että hän yhtäkkiä pysyisi kasassa ja pelaisi onnistuneen kauden, sillä kuten todettua, leveyttä keskikaistalla ei juurikaan ole. Viime kauden Kärpistä löytyi kuitenkin edellä mainitun nelikon lisäksi mm. Heponiemeä ja Pyörälää, joilla ei ole mitään ongelmaa pelata laadukkaasti keskushyökkääjän tontilla.
Minusta vertaukseni Kärppien keskikaistaan on oivallinen. HIFK:n tämän kauden ja Kärppien viime kauden sentteristöt ovat lähes yksyhteen. Jääskä ja Kristof ovat pelaajatyyppeinä erilaiset, siinä ainoa ero. Lähtökohtaisessa tasossa ei suurta eroa ole.

Laitoin HIFK nelossentteriksi Nykoppin ja Keräsen. Ainakin Kärpissä Keränen oli erinomainen nelossentteri. Mainitsemasi Pyörälä ja Heponiemi pelasivat sentterinä Kärpissä muistaakseni yhteensä yhden pelin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensin ollaan sitä mieltä, että Jääskälle on pakko saada jatkosopimus, ettei usko mene seurajohtoon. Tämän jälkeen kuitenkin kyseenalaistetaan pelaajan tärkeä rooli joukkueessa. Kesä on saapunut Jatkoajan ifk-palstalle.
Olen toki itsekin ehdottanut Jääskää sinne laidalle(kin), ja ollen myös vahvasti sitä mieltä että Jääskälle ehdottomasti piti saada jatkoa, koska on kuitenkin vahvasti kehittymässä -tai on jo- sellainen vakaan liigapelaajan statuksella vääntävä kaveri, jolla edelleen on kehittymispotentiaaliakin ja harppoikin totisesti jo kuluneellakin kaudella isoja loikkia eteenpäin.
Mutta vaikka nyt olisikin täsmälleen kanssasi samaa mieltä siitä sentterin tontistakin, niin ei se poista sitä, että IFK:n pitäisi joka tapauksessa olla sentterikaupoilla, koska niitä nyt vaan jo määrällisestikin on liian vähän, ja sen slisäksi sieltä -juuri tämän tiedon ja kokemuksen valossa- puuttu joko/tai peliä (ylivoimalla erityisesti) tekevä sentteri/ se nelosen "spesialisti".
Lisäksi joukkueesta -jotta voisi sen sanoa olevan kivenkova, puuttuu se yksi "kova" pakki.

En siis saa itseäni ymmärtämään, että miksi helvetissä homma pitäisi taas jättää jollakin tapaa puolitiehen. Kukaan ei varmaankaan ole kritsoinut sanallakaan tehtyjä hankintoja, jotka eittämättä ovat parasta jota nyt on ollut saatavissa. Mutta kyllä mua ainakin vituttaa jos homma on taas loppukaudesta kiinni siitä, että silloin kun oli vielä niitä "ei kuivia" markkinoita, niin ei hommattu sitä "viimeistä niittiä", jolla olisi kenties rakennettu se balanssi joukkueeseen.

En usko että kukaan oikeasti harmittelee jos siellä tapahtuu suuria kasvutarinoita, ja jostakin junnusta sikiää suuri ratkaisija kauden aikana, mutta ei vaan jaksa ymmärtää että miksi aina mennään vähän sillä "toivotaan toivotaan" linjalla, kun resurssien pitäisi riittää muuhunkin.

Ja miksi muuten se yhteistyökuvio jokipoikienkaan kanssa olisi rakennettu, kuin siksi, että sitä kautta saadaan kehittäviä pelejä, vastuuta ja kasvutarinoita niille junnuille , ja ihan ilman että joka hemmetin kausi pitää leikkiä sen liigajoukkueen tavoitteen kustannuksella, jonka aina pitäisi olla se mestaruus, sekä se hemmetin "eurooppalainen suurseura". Ei sellaisessa pelata minkään kasvutarinoiden ja turinoiden kanssa, vaan joukkue rakennetaan voittamaan. Ja jos mahdollista, niin aivan joka hemmetin peli, joka vuosi, eikä siis IFK:n tapaan pyritä mihinkään menestykseen kerran vuosikymmenessä, jonka myötä sitten paukutellaan niitä henkseleitä kifen malliin ja mainostetaan olevansa suuria.

Tärkeintähän ei ole se voitto, vaan murskavoitto. :-)
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
En ihan ymmärrä tätä pitkää juupas-eipäs keskustelua senttereiden määrästä ja tarpeesta ja siihen liittyen Jääskän sopivuudesta sentteriksi. Voihan häntä kokeilla, mutta sentterien lukumäärä ei saa jäädä siitä riippumaan.
Jos katsoo edellisen mestaruuden ja sitä seuraavien vuosien neljän parhaan sentterin (suluissa kaikkien senttereiden pistemääriä), on aika selkeää, että mistään pelipaikattomasta systeemistä on turha uneksia.
2010-11 113 p. (134 - 5 sentteriä)
2012 122 p. (133 - 7)
2013 64 p. (78 - 8) eräs katastrofivuosi.
2014 57 p. 4 sentteriä. Toinen sellainen vuosi.
2015 105 p. (121 - 5)
2016 135 p. (153 - 7)
2017 91 p. (109 - 9)
2018 119 p. (128 - 7) Patrick Carlssonin laskin tässä sentteriksi - 28 p.
2019 103 p. (108 - 7)
Sitten voidaan vain arvailla mihin meidän keskikaista pääsee 2,5 sentterillä (ok, kolmella) ja yhdellä laiturilla.
Nämä ovat runkosarjan pisteitä ja niissä voi olla virheitä. Esim. oliko Hintz koko ajan sentteri, kuten myös Ahtola, on vaikea määritellä. Mutta aika hyvän kuvan tuo tilasto antaa.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin olen kuvitellut, että ainakin jo C-junnuista lähtien koetetaan löytää pelaajat oikeisiin rooleihin, niin myös HIFK:ssa. Sieltä voisi ajatella löytyvän näitä senttereitä, joiden ominaisuudet sopivat tähän rooliin. Nyt laiturista pitää ehdottomasti kasvattaa vuosien saatossa sentteri. En osta tuota, mutta silti toivon, että Jääskä onnistuu tässä nopeammin, kuin kahdessa kolmessa vuodessa.

Jos Jääskän vahvuudet ovat ainakin vielä laitahyökkääjänä, niin miksi hänestä ei yritetä kasvattaa todella vahvaa pelaajaa siihen rooliin? Tähän olisi mielestäni myös potentiaalia. Miksei myös sentterin rooliin, mutta se vaatinee pidemmän ajan ja riskit pelaajan kannalta ovat suuremmat.

Täällä mainittiin myös, että opetetaan joku aloittamaan hyvin. Se ei muuten välttämättä onnistu, niin että Jääskästä saataisiin huippu tähän rooliin. Jos onnistuisi, niin senhän voisi tehdä kaikille kenttäpelaajille.

Pahoittelut @ultrar, että otan sinut tässä esimerkiksi ja osaltaan maalitan sinut nimimerkkinä, mutta näen tämän viestisi esimerkkinä minua kismittävästä epäkohdasta, joka toistuu tällä palstalla valitettavan usein.

Käytät tässä mm. konditionaaleja ja aktiivin potentiaalia, jotka eivät siis ole minkäänlaisia varmuuden merkkejä. Minua vähän harmittaa se, että tämän tyyppisiä viestejä lauotaan täällä ”totuuksina” niin, että verhotaan se vähän salaakin jossitelulla. Ymmärrän täysin kaikkien skeptisyyden, mutta mun mielestä on täysin absurdia täällä paukutella henkseleitään omilla kokemuksillaan ja kiveen hakatulla tietämyksellään, jos on joku asian parissa työskentelevä, joka näkee kaiken kehityksen, saa läheltä omakohtaisia kokemuksia ja pystyy arvioimaan tilannetta.

Ymmärtäisin, jos tällaisia kommentteja laukoisi seuratyöntekijä, valmennustiimiin kuuluva tai vastaava relevanttia faktatietoa omaava henkilö. Niin ei kuitenkaan ole, joten mun mielestä on ihan turha täällä pippelimiekkailla että kumpi on enemmän oikeassa, kun kysymys on yksinomaan mielipiteistä. Varmasti kaikki asian suhteen vaikutusvaltaiset tekijät tekevät kaikkensa IFK:n pitkäjänteisen kehityksen eteen (kuten tässä Jääskän tilanteessa haetaan parasta ratkaisua), eiköhän jokainen halua meidän voittavan vaikka kymmenen pyttyä putkeen.

Vai luuleeko joku oikeasti, että Pike ja Tobbari lukee näitä viestejä sillä mielellä, että ”Katos Jarno mitä hattu, lemijöö ja bolli on taas kirjoitellut. Härnätääs niitä vähän!” Toki täytyy myöntää, että on montakin asiaa johon en tällä hetkellä ole tyytyväinen, mutta ei minulla ole mitään syytä olla luottamatta tähän seurajohtoon siihen asti kun läski leidi laulaa. Siellä ei kuitenkaan ole Nybbe, Fööni tai Juoppo-Bob enää duunissa.

Joo ja multakin löytyy tästä konditionaalia sun muuta skeidaa, mutta en mä mitään tiedäkään. Kamoon Pike ja Tobbe!

Kaikki boldaukset omia.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näin olen lukenut. En vain ole ymmärtänyt, miksi Jääskälle ei sentterin rooli sopisi. Minä lukisin erittäin mielelläni perusteluja siitä, miksi Jääskä ei sovellu sentteriksi.

Siksi koska vahvuudet tukevat laidassa pelaamista. Vahva kulmaväännöissä, fysiikka, kaksinkamppailupelaaminen, kiekonsuojaaminen, luistelutekniikka sekä kelvollinen laukaus. Siinä niitä Jääskän suurimpia vahvuuksia ja mielestäni nuo sopivat aika hyvin perinteiseen ns. voimalaiturin profiiliin. Eniten kehitettävää mielestäni kiekonkäsittelyssä sekä pelinluvussa. Oli viime kaudella parhaimmillaan silloin kun pelasi laidassa ja muutenkin vähän ihmettelen kommenttiasi siitä, että erottui positiivisesti silmään pudotuspeleissä Kärppiä vastaan, sillä mielestäni hän oli nimenomaan playoffseissa joukkueen suurimpia epäonnistujia. Tätä tukee myös tilastot, mutta niitä ei saa kuulemma katsoa.

Totta. Aika monet kuitenkin luokittelivat Kristofin arvaksi ennen kauden alkua. Hänestä tuli kuitenkin Kärppien tehokkain sentteri. Minä luotan Jääskään. Ihastuin häneen välieräsarjan aikana. Ennakoin hänelle hienoa kautta keskushyökkääjänä.
Minusta vertaukseni Kärppien keskikaistaan on oivallinen. HIFK:n tämän kauden ja Kärppien viime kauden sentteristöt ovat lähes yksyhteen. Jääskä ja Kristof ovat pelaajatyyppeinä erilaiset, siinä ainoa ero. Lähtökohtaisessa tasossa ei suurta eroa ole.

Laitoin HIFK nelossentteriksi Nykoppin ja Keräsen. Ainakin Kärpissä Keränen oli erinomainen nelossentteri. Mainitsemasi Pyörälä ja Heponiemi pelasivat sentterinä Kärpissä muistaakseni yhteensä yhden pelin.

Periaatteessa vertaus Kärppien viime kauden keskikaistaan etenkin 1. ja 2. senttereiden osalta on hyvä, mutta en kyllä missään muodossa näe tätä Kristof vs. Jääskä -vertailua relevanttina asiana. Aivan eri profiilin pelaajia ja siinä missä toinen oli juuri ennen Kärppiin siirtymistä pelannut MM-kisoissa melkein piste per peli -tahtia, oli toinen hetkeä aiemmin saalistunut U20-kisoissa yhden syöttöpisteen.

Mitä tulee Pyörälään ja Heponiemeen, niin on toki hienoa, ettei heidän tarvinnut keskellä pelata, koska poissaoloja ei selvästikään tuolla osastolla paljoa ollut. Veikkaisin kuitenkin, ettei IFK:n laitahyökkääjien yhteenlasketutkaan pelimäärät sentterin roolissa yllä siihen määrään mitä vaikkapa Pyörälä on kyseisellä pelipaikalla uransa aikana pelannut.

On virrannut melko paljon vettä tuossa ikkunani alla juoksevassa Laanaojassa siitä kun Keränen pelasi Kärpissä sentterinä. Viime kaudet ovat menneet lähes täysin laitahyökkääjän tontilla, josta ohessa vähän lukuja parilta kaudelta ennen IFK:hon siirtymistä. Paljon kertoo, että pudotuspeleissä kun IFK joutui pelaamaan paikoin kahdella keskushyökkääjällä, meni "enemmän laitahyökkääjä kuin keskushyökkääjä" Ikonenkin hänen edelleen sentteriksi. Joitain yksittäisiä runkosarjaotteluita pelasi toki keskellä, mutta viime kauden puutteet keskikaistalla on jo sen verran moneen kertaan todettu, ettei siihen tarvitse varmaan enää palata. Toivottavasti tuota keskikaistaa ei nyt kuitenkaan heikennetä entisestään ja Keränen voi keskittyä pelaamaan luontaisella pelipaikallaan laidassa.

Keränen pelasi viime kauden HPK:ssa 46 ottelua, joista 39 laitahyökkääjän tontilla. Tämän lisäksi hän pelasi neljä ottelua lainapestillä Lukossa, joista jokaisen niistä laitahyökkääjänä. Oliko viime kauden HPK:ssa ja Lukossa niin kova sentteriarsenaali, ettei luontainen keskushyökkääjä Keränen yksinkertaisesti vaan mahtunut "omalle pelipaikalleen"? No ei ollut.

Toissakaudella 56 runkosarjaottelua ja 7 playoffs-ottelua, joista jokainen laitahyökkääjänä. Eli puheet siitä, että olisi viime kaudet pelannut sentterinä on täysin fake newsiä. Parin viime kauden aikana Keränen on pelannut sentterinä kutakuinkin yhtä paljon kuin Saku Salmela.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siksi koska vahvuudet tukevat laidassa pelaamista. Vahva kulmaväännöissä, fysiikka, kaksinkamppailupelaaminen, kiekonsuojaaminen, luistelutekniikka sekä kelvollinen laukaus. Siinä niitä Jääskän suurimpia vahvuuksia ja mielestäni nuo sopivat aika hyvin perinteiseen ns. voimalaiturin profiiliin. Eniten kehitettävää mielestäni kiekonkäsittelyssä sekä pelinluvussa.
Minusta sinun määritelmäsi Jääskästä tuo mieleen Joonas Kemppaisen ja Jani Lajusen. Molemmat ovat senttereitä, jotka ovat johdattaneet joukkueensa mestaruuteen Liigassa, vaikkeivät samettikäsiä olekaan.
Oli viime kaudella parhaimmillaan silloin kun pelasi laidassa ja muutenkin vähän ihmettelen kommenttiasi siitä, että erottui positiivisesti silmään pudotuspeleissä Kärppiä vastaan, sillä mielestäni hän oli nimenomaan playoffseissa joukkueen suurimpia epäonnistujia. Tätä tukee myös tilastot, mutta niitä ei saa kuulemma katsoa.
Minä tykkään tilastoista aistihavaintojen tukena. Jääskän tilastot välieräsarjassa Kärppiä vastaan: 7 ottelua 1+1, (-2). Peliaikaa hän sai yli 16 minuuttia ottelua kohti. Hän pelasi hyökkääjistä kuudenneksi eniten. Minusta ihan kelpo tilastot timanttista vastustajaa vastaan. Vertailun vuoksi Tyrväisen tilastot Kärppiä vastaan: 7 ottelua 1+0, (-7). Tyrväinen pelasi hyökkääjistä selvästi eniten eli yli 20 minuuttia per peli.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Siellä on maajoukkueella tällä hetkellä akuutti sentteripula. Katsotaan miten ongelma ratkeaa laitureita senttereiksi siirtämällä?

Ilmeisesti Lammikko on pelikunnossa joten vielä ei kaiketi siihen tarvitse ryhtyä. Olisihan se hieno nähdä miten Sallinen sen tontin ottaisi halutuun.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Minusta sinun määritelmäsi Jääskästä tuo mieleen Joonas Kemppaisen ja Jani Lajusen. Molemmat ovat senttereitä, jotka ovat johdattaneet joukkueensa mestaruuteen Liigassa, vaikkeivät samettikäsiä olekaan.

Joo ja aika merkittävä ero on myös siinä, että siinä missä Jääskä on yhden kauden ajan ammattilaistasolla lähinnä harjoitellut sentterinä pelaamista, olivat sekä Lajunen että Kemppainen luoneet pääsääntöisesti uransa kyseisellä pelipaikalla ennen kuin johdattivat joukkueensa mestaruuteen keskushyökkääjinä.

Minä tykkään tilastoista aistihavaintojen tukena. Jääskän tilastot välieräsarjassa Kärppiä vastaan: 7 ottelua 1+1, (-2). Peliaikaa hän sai yli 16 minuuttia ottelua kohti. Hän pelasi hyökkääjistä kuudenneksi eniten. Minusta ihan kelpo tilastot timanttista vastustajaa vastaan. Vertailun vuoksi Tyrväisen tilastot Kärppiä vastaan: 7 ottelua 1+0, (-7). Tyrväinen pelasi hyökkääjistä selvästi eniten eli yli 20 minuuttia per peli.

Puhuin Jääskän edesottamuksista playoffseissa yleisellä tasolla. Siinä olet toki oikeassa, että Kärppiä vastaan hän oli kenties paikoin vähemmän paska kuin kapean keskikaistan vuoksi täysin ylipeluutettu Tyrväinen, joka alkoi olla silminnähden väsynyt mitä pidemmälle playoffsit etenivät.

Tässäkin mielessä toivoisin, että ensi kauden keskikaistaa vahvistettaisiin sen sijaan, että sitä lähdettäisiin tietoisesti heikentämään kaikenmaailman "laiturit oppivat pelaamaan sentterinä" -projektien viitoittamana.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
En ihan ymmärrä tätä pitkää juupas-eipäs keskustelua senttereiden määrästä ja tarpeesta ja siihen liittyen Jääskän sopivuudesta sentteriksi. Voihan häntä kokeilla, mutta sentterien lukumäärä ei saa jäädä siitä riippumaan.
Jos katsoo edellisen mestaruuden ja sitä seuraavien vuosien neljän parhaan sentterin (suluissa kaikkien senttereiden pistemääriä), on aika selkeää, että mistään pelipaikattomasta systeemistä on turha uneksia.
2010-11 113 p. (134 - 5 sentteriä)
2012 122 p. (133 - 7)
2013 64 p. (78 - 8) eräs katastrofivuosi.
2014 57 p. 4 sentteriä. Toinen sellainen vuosi.
2015 105 p. (121 - 5)
2016 135 p. (153 - 7)
2017 91 p. (109 - 9)
2018 119 p. (128 - 7) Patrick Carlssonin laskin tässä sentteriksi - 28 p.
2019 103 p. (108 - 7)
Sitten voidaan vain arvailla mihin meidän keskikaista pääsee 2,5 sentterillä (ok, kolmella) ja yhdellä laiturilla.
Nämä ovat runkosarjan pisteitä ja niissä voi olla virheitä. Esim. oliko Hintz koko ajan sentteri, kuten myös Ahtola, on vaikea määritellä. Mutta aika hyvän kuvan tuo tilasto antaa.
Pitää vielä jatkaa omaa kirjoitustani sen verran, että totean tuon sentteriongelman olevan nyt yhteinen maajoukkueen kanssa. Heillä on 4 sentteriä, joista 1 kokonaan poissa kuvioista ja 1 saikulla, mutta palaamassa. Sijaisena nähdään tänään Sallinen, joka saattaa onnistuakin. Tosin vastus on Ranska.
Ei Jalonenkaan lähtenyt kolmella sentterillä ja laiturilla neljännelle ketjulle ja ottaisi, jos voisi uuden sentterin.
Tuo lista jonka kirjoitin, on alempana vertailun vuoksi kolmen parhaan sentterin pisteillä:
2011 105 p.
2012 104 p.
2013 58 p.
2014 53 p.
2015 88 p.
2016 115 p.
2017 72 p.
2018 98 p.
2019 100 p.
Ja olettaen Paajanen, Lundell ja Nykopp ensi kaudella (viime kauden pisteihin perustuen)
2020 54 p. Toki taso varmasti saattaa Lundellin osalta parantua ja Nykoppin osalta varmasti, jos pelaa enemmän otteluita (viime kauden runkosarjassa kokonainen yksi piste). Mutta vaikka tuohon lisätään Jääskän pisteet ei summa huimaa - 75 p. Siinä on vielä matkaa yli 100 pisteeseen, jonka pitäisi olla senttereiden tavoite.
Kärppien Kristof, Lasu, Kupari ja Humaloja tekivät 117 p.
Tapparalla vastaavat lukemat.
TPS vähän alle, mutta yli 100.
HPK:lla 115 p.
Toivottavasti tästä on joillekin hyötyä.
Taitaa NHL:ssä kaikissa joukkueissa olla 5-6 sentteriä + varalla AHL:n farmijoukkueissa saman verran.
Eiköhän sieltä rahalla liiku meillekin joku, jos vain viitsii yrittää ja fyrk finns. Eivät hekään laitureita istuta kovin helpolla keskelle.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kärpillä oli viime kaudella top-3 sentterien joukossa Kuparin lisäksi Kristof, jolla ei ollut mitään näyttöjä Slovakian liigaa tasokkaammasta sarjasta. Eiköhän se Kristof siis ollut ihan samanlainen kysymysmerkki kuin Jääskäkin olisi.

No ei todellakaan ollut. Kristof teki edelliskaudella MM-kisoissa 3+3 seitsemässä pelissä ja pelasi myös olympialaisissa.
 
Viimeksi muokattu:

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
No ei todellakaan ollut. Kristof teki edelliskaudella MM-kisoissa 3+3 seitsemässä pelissä ja pelasi myös olympialaisissa.
Aivan ja vähän naurattaa tuo "tasokkaammasta" sarjasta vertaus, niin kovia pisteitähän Kristof siellä teki ja jatkoi hyviä esityksiä myös miesten arvoturnauksissa. Jääskällä alla nuorten mömmömmit ja yksi lupauksia herättänyt kausi, täysin vertauskelvoton parivaljakko.
 
J

Just-Ice-Hockey

Itse olen pitänyt pientä palstahiljaisuutta. Toisaalta siksi, että IFK:n joukkue on verrattain hyvällä mallilla, toisaalta siksi, että joukkueesta puuttuu yhä tärkeitä palasia ja pelkään, että viime (ja toissa) kauden virheet toistetaan keskikaistan osalta. Maalivahdit ovat erinomaisella tasolla, laidoilla on laajuutta ja laatua ja puolustus on hyvällä mallilla. Ehkä alakertaan voisi tosiaan vielä yhden isännän ottaa.

Suurin syy kuitenkin on se, että täällä tällä hetkellä käytävä keskustelu on IMO suorastaan typerällä tasolla.

Ensinnäkin en vaan voi käsittää, miksi täällä keskustelu jatkuvasti ohjautuu Jääskään keskikaistalla, kun suurin ongelma on Nykoppin sopimus. Paajanen - Lundell - Jääskä - "Jasu" nelikolla kauteen voitaisiin ihan hyvin lähteä. "Jasu" kun vaihtuu Nykoppin, ollaan ongelmissa. Jääskä riittää vallan hyvin kolmosen keskelle, siitäkin huolimatta, että täydellisessä maailmassa Juha Jääskän paikka olisi laidalla.

Toinen, minulle vielä käsittämättömämpi seikka on se, että täällä on nimimerkkejä, jotka ovat ottaneet asiakseen haastaa sen, jos joku vaatii joukkueeseen vielä lisää laatua. Varsinkin ajankohtaa perustuva argumentointi on minusta täysin käsittämätöntä, ottaen huomioon, että yksikään lisää laatua vaatinut nimimerkki ei ole vaatinut uusia pelaajia tässä ja nyt.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen pitänyt pientä palstahiljaisuutta.

Suurin syy kuitenkin on se, että täällä tällä hetkellä käytävä keskustelu on IMO suorastaan typerällä tasolla.

suurin ongelma on Nykoppin sopimus.

Ei mitään uutta Länsirintamalla eikä kyllä HIFK:n JA-osiossa. Tähän tottuu ja osaa itte pitää tauot jne. No big deal mun mielestä.

Nykopp on iso kyssäri mutta viisaat puhuvat ettei kaverin varaan olla laskemassa muutenkaan kovin isoja odotuksia ens kaudella. Saa nähdä.

Mä koen lievää sihvosmaisuutta ja annan pelin näyttää puutteet. Jos HIFK pelaa hyvin ja kerää pisteitä, sama se vaikka Jääskä/Sallinen/jokumuu olisi missä roolissa tahansa.

Ennenkaikkea odotan siihen asti kunnes kausi alkaa. Silloin pitää olla rungon valmis. Pelin puolesta vastuun kantaa Pikkarainen enemmälti mutta Tobiaksella on siihen osansa rosterin kasaamisen osalta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo ja aika merkittävä ero on myös siinä, että siinä missä Jääskä on yhden kauden ajan ammattilaistasolla lähinnä harjoitellut sentterinä pelaamista, olivat sekä Lajunen että Kemppainen luoneet pääsääntöisesti uransa kyseisellä pelipaikalla ennen kuin johdattivat joukkueensa mestaruuteen keskushyökkääjinä.
Ymmärtänet, ettei tarkoitukseni ollut väittää, että Jääskä on tässä hetkessä yhtä tasokas sentteri kuin Lajunen ja Kemppainen olivat Liigassa mestaruusvuosinaan. Tarkoitukseni on ollut sanoa, että Jääskästä voi tulla yhtä laadukas sentteri kuin edellä mainituista herroista. Siihen pitää antaa mahdollisuus, jotta se voi toteutua.
Puhuin Jääskän edesottamuksista playoffseissa yleisellä tasolla. Siinä olet toki oikeassa, että Kärppiä vastaan hän oli kenties paikoin vähemmän paska kuin kapean keskikaistan vuoksi täysin ylipeluutettu Tyrväinen, joka alkoi olla silminnähden väsynyt mitä pidemmälle playoffsit etenivät.
Sinä ihmettelit sitä, miksi minä olin tykästynyt Jääskän otteisiin viime kevään välieräsarjan aikana. Luulin luonnollisesti, että tuosta keskustellaan ja siksi välieräsarjan tilastot tänne avasin.
Tässäkin mielessä toivoisin, että ensi kauden keskikaistaa vahvistettaisiin sen sijaan, että sitä lähdettäisiin tietoisesti heikentämään kaikenmaailman "laiturit oppivat pelaamaan sentterinä" -projektien viitoittamana.
Liigamestarit ovat nojanneet vuosi toisensa perään potentiaaliin. Miksi näin? Koska se on järkevää ja toki osin myös pakon sanelemaa. Tervehdin ilolla sitä, että myös HIFK on havahtumassa asiaan. Suosin suuria. Ai niin, kun Kärpät voitti mestaruuden 2018, siirtyi Saku Mäenalanen menestyksekkäästi sentteriksi kesken pudotuspelien, vaikka loukkaantumisia ei ollut. Nykykiekossa on paljon vaihtoehtoja.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ymmärtänet, ettei tarkoitukseni ollut väittää, että Jääskä on tässä hetkessä yhtä tasokas sentteri kuin Lajunen ja Kemppainen olivat Liigassa mestaruusvuosinaan. Tarkoitukseni on ollut sanoa, että Jääskästä voi tulla yhtä laadukas sentteri kuin edellä mainituista herroista. Siihen pitää antaa mahdollisuus, jotta se voi toteutua.

Sinä ihmettelit sitä, miksi minä olin tykästynyt Jääskän otteisiin viime kevään välieräsarjan aikana. Luulin luonnollisesti, että tuosta keskustellaan ja siksi välieräsarjan tilastot tänne avasin.

Siitähän tässä on ollut kyse, että huomattavan moni näkee Jääskällä olevan paremmat edellytykset huipputason laitahyökkääjäksi kuin laadukkaaksi sentteriksi ja lähes jokaisen IFK:n ottelun viime kaudella nähneenä uskon omaavani ainakin kohtalaisen otannan näkemykseni tueksi. Eli toisin sanoen en perusta näkemystäni pelkästään sellaiselle mielikuvalle, että pelaaja olisi ollut yhdessä pudotuspelisarjassa paikoin vähemmän huono kuin täysin puhkipeluutettu Juhani Tyrväinen.

Liigamestarit ovat nojanneet vuosi toisensa perään potentiaaliin. Miksi näin? Koska se on järkevää ja toki osin myös pakon sanelemaa. Tervehdin ilolla sitä, että myös HIFK on havahtumassa asiaan. Suosin suuria. Ai niin, kun Kärpät voitti mestaruuden 2018, siirtyi Saku Mäenalanen menestyksekkäästi sentteriksi kesken pudotuspelien, vaikka loukkaantumisia ei ollut. Nykykiekossa on paljon vaihtoehtoja.

Tottakai potentiaaliin pitää nojata silloin kun siihen on aihetta ja olen samaa mieltä, että oikeanlaisella toteutuksella se on erittäin viisas toimintamalli. Potentiaalin oikeanlaiseen jalostukseen kuuluu myös se, että potentiaali saadaan realisoitua sellaisessa roolissa, jossa se on parhaiten realisoitavissa eikä siten, että nuorta pelaajaa joudutaan peluuttamaan milloin jarruketjun keskellä ja milloin ykkös-, kakkos- tai kolmosketjujen laidassa (tai keskellä), ketjukavereiden vaihtuessa ottelusta toiseen, sen takia kun sitä oikeaa ja riittävän tasokasta pelipaikkansa edustajaa keskikaistalle ei yrityksestä huolimatta onnistuttu hankkimaan eikä Nykopp vähemmän yllättäen pysynyt kasassa kuin kourallisen verran otteluita. Nyt menneellä kaudellahan hän nimenomaan joutui stunttaamaan merkittävän ottelumäärän nelosketjun sentterinä enkä kyllä näe tämän palvelleen mitenkään tarkoitusta jonkun pelaajapolun toteutumisessa kun vaihtoehtoisesti sen pelipaikan olisi voinut riittävällä keskikaistalla sementoida jo alkukaudesta vaikkapa 2. ketjun laitaan missä nyt jouduttiin peluuttamaan kaikenmaailman tusinajätkiä Ilmari Pitkäsestä alkaen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitähän tässä on ollut kyse, että huomattavan moni näkee Jääskällä olevan paremmat edellytykset huipputason laitahyökkääjäksi kuin laadukkaaksi sentteriksi ja lähes jokaisen IFK:n ottelun viime kaudella nähneenä uskon omaavani ainakin kohtalaisen otannan näkemykseni tueksi.
Tässähän tämä keskustelumme ydin on pähkinänkuoressa. Olemme erimieltä siitä, miten Jääskän potentiaali on parhaiten valjastettavissa, kun huomioidaan sekä pelaajan että joukkueen etu. Ymmärrän näkemyksesi ja saatat hyvin olla oikeassa. Minun otantani Jääskän peleistä on pienempi kuin sinun, luonnollisesti. Näin viime kaudella Jääskältä toistakymmentä ottelua, enkä kyllä huomannut sellaisia puutteita, etteikö hänestä voisi tulla kansainvälisen tason keskushyökkääjä tyyliin Kemppainen. Sentteripolun valitseminen ei ole helppo reitti, eikä lyhin rietti Liigan kärkiketjujen pelaajaksi. Se voi kuitenkin viedä lopulta pidemmälle kuin vaihtoehtoinen laituripolku. Olen iloinen, jos Jääskä ja HIFK ovat valinneet rohkean urapolun.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onhan nuo alemmat ketjut jo ihan täynnä niin ymmärrettävää ettei Pitkänen saanut jatkoa. Rotaatiossa mielestäni käyttökelpoinen pelaaja, ihme on jos joku pienempi seura ei miestä nappaa edes kokeilujaksolle. Huumorista plussaa, sitä ei koskaan ole liikaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pitkänen kyllä teki parhaansa. Sen näki kaikesta. Taso ei vaan riittänyt. Kaikkea hyvää kaverille ja toivon että sa sopimuksen johonkin muualle.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Suomelan lähdöstä on vuosi, eikä edelleenkään näy sitä ykkössentteriä. Miten tällainen voi olla mahdollista HIFK:n resursseilla? Kesällä nyt tuskin tapahtuu mitään ja syksyllä/talvella voidaan sitten piiloutua sen taakse, ettei ykköskorin senttereitä ole enää vapaana.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Suomelan lähdöstä on vuosi, eikä edelleenkään näy sitä ykkössentteriä. Miten tällainen voi olla mahdollista HIFK:n resursseilla? Kesällä nyt tuskin tapahtuu mitään ja syksyllä/talvella voidaan sitten piiloutua sen taakse, ettei ykköskorin senttereitä ole enää vapaana.
Nyt on mennyt sulta paljon ohi. Juha Jääskä on kuulemma uusi ykkössentteri. Huolet on ohi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomelan lähdöstä on vuosi, eikä edelleenkään näy sitä ykkössentteriä. Miten tällainen voi olla mahdollista HIFK:n resursseilla?
Syy ykkössentterin puuttumiseen on vain ja ainoastaan siinä, etteivät fanit ole itkeneet tästä epäkohdasta riittävästi keskustelupalstalla. Tobbari ja kumppanit eivät tiedä lainkaan mitä tekevät ja siksi fanien tulee se kertoa heille. Fanien syy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös