TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 784 996
  • 3 873
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Tuo Danyn sekoamisen pohjustaminen sarjassa on ollut tähän saakka melko kevyttä flirttiä hulluuden kanssa. Se mitä on näytetty, on ollut kevyempää kamaa kuin mitä on kerrottu dialogilla targaryeneläisten sekoamisesta. Siksipä nopea täyssekoaminen itse asiassa vähän yllätti vaikka oli ihan odotettavissakin, mikä ei mielestäni ole ollenkaan huono juttu. Näin kovat tunnekuohut tv-sarjasta tuli saatua ainoastaan Dexterissä kun Rita kuoli ja se on paljon se. Hyvä jakso, monta hyvää lopetusta hahmojen juonilangoille. Aika sanattomaksi veti. Mutta urpot urputtaa tästäkin, se on varmaa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Niin, sehän se paras lopetus on että finaalibattlessa on vastassa Starkit ja Targayenit, Jon/Aegon on molempia äitinsä ja isänsä puolelta joten joutuu valitsemaan puolensa. Toki hän on jo valinnan tehnyt eikä hyväksy Danya enää. Arvattava mutta erittäin looginen lopetus.
Tuo olisi täysin johdonmukainen ja perusteltu lopetus tarinalle.

...joten kerta puikoissa on "subverting expectations" D&D, ei siinä noin voi käydä, eiköhän sieltä ainakin pari kania nouse hatusta viime metreilläkin. Itse veikkaan että Jon toteaa "enhän mä oikeesti mikään Stark oo ja tuheroakin on tarjolla", Jon ja Dany teleporttaa Winterfellin ja lohnari liekittää senkin maan tasalle, kerta joukkotuhon makuun päästiin.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mad queen-juonikuviota on kyllä pohjustettu jo ensimmäisestä kaudesta lähtien, mutta tämä lopullinen naksahdus tuli mielestäni vähän halvalla. Vihollisilleen Dany ei ole osoittanut juuri mitään armoa sarjan aikana, mutta on ollut aina sorrettujen taviskansalaisten puolella. Tuosta on aika pitkä matka siihen, että poltetaan elävältä tuhansittain karkuun juoksevia siviilejä sen jälkeen kun kaupunki on jo antautunut. Viihdyttävää katsottavaahan tuo toki oli, ei siinä mitään. Vähän hitaamman vajoamisen hulluuteen olisin vaan halunnut nähdä.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Missä Sansa oli? Johonkin lähti punomaan juoniansa, mutta minne.

Kyl se niin tais mennä, että saatuaan Jonilta pakit Daeneryksellä napsahti. Lajinomaista käytöstä, kun geenitkin vähän sinnepäin. Jakso oli kyllä ihan hyvä tämän kauden tasoon nähden.

Olisin kyllä toivonut tuon menevän toisella tavalla, lopun tuhopolton/teurastuksen olisi voinut jättää väliin ja oltaisi keskitytty vaikka Cersein nylkemiseen. Nyt tuo nöyryytys hoidettiin kyllä tehokkaasti, mutta eri tyylillä mitä suuri yleisö toivoi. No uudet pohjat piti tehdä bodycountissa ja julmuudessa, ja kyllähän tuolla tuli tietysti huikeat lukemat tauluun.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sarjassa on kyllä näin loppua kohden paljonkin kritisoitavaa, mutta tätä Dany juonilangan kritiikkiä en ymmärrä. Danyn tarinaahan on nimenomaan hiottu ihan alkukausilta tähän suuntaan pienin askelin.

Pitää paikkansa, Danyn äkkipikaisuus ja tietty putkinäköisyys ovat olleet esillä koko ajan, ja jos Emilia Clarke olisi parempi näyttelijä, ne olisivat varmasti esillä vielä paremmin. Samoin se on käynyt selväksi että Dany on huomion - ja ihailunkipeä ja nauttii sotimisesta ja valloittamisesta enemmän kuin norminmukaisesta hallitsemisesta. "En ole poliitikko. Olen kuningatar", taisi hän lohkaista oliko viidennellä kaudella.

Noin totaaliseksi tappokoneeksi muuttuminen oli silti itselleni ehkä hiukan yliampuvaa suhteessa siihen millaisena hahmo on tähän asti nähty. Ongelmaa kärjistää, että Danyn ja Jonin rakkaustarinaa on näytetty lopulta aika vähän. Omaan makuun pohjustusta olisi saanut olla hiukan enemmän, mutta tähän on nyt tyydyttävä.
 
Omaan makuun pohjustusta olisi saanut olla hiukan enemmän, mutta tähän on nyt tyydyttävä
Tässähän se isoin ongelma on. Tuo kuusi lyhytelokuvaa on valitettavan lyhyt aika parsia homma pakettiin. Tämä oli tosin tiedossa jo ennen kautta, enkä sen takia ole mieltäni jaksanut näistä oikaisuista niin paljoa pahoittaa. Silti sitä välillä miettii, kuinka muutamakin samanpituinen jakso olisi parantanut kokonaiskuvaa huomattavasti, kun olisi ollut aikaa pohjustaa asioita enemmän (kuten vaikka nyt Varyksen kuolema ja Danyn sekoaminen tehtiin liian hätäillen).
 

Analyzer

Jäsen
Ainahan voi pohjustaa enemmän, mutta sarjalla on kuitenkin olemassa raamit(aikataulu) eri tavalla kuin kirjoissa. Tähän tarinaan on todella käytetty aikaa ja se on uskottava. Menee jo aika hiusten halkomiseksi, jos tästäkin löytää kritisoitavaa.

Tämän jakson ongelma kumpuaa edellisestä jaksosta. Edellisjaksossa lohharit olivat jotain aivan muuta kuin tässä jaksossa. Tämä jakso oli linjassa sarjan aiempaan tapaan esittää lohharit, joten huti oli nimenomaan viime jakso. Täällä myös mainittu(itse en ole kirjoja lukenut), että Martinin kirjoissa lohharit on kuvattu suvereeneina sotakoneina.

Juonen kulultaan jakso oli ennalta arvattava. Toisaalta moni hyvä tarina saatiin päätökseen kunniakkaasti.
 

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tämä nyt minusta niin paska jakso ollut, ainakaan verrattuna kahteen edelliseen. Danyn todellinen flippaus yllätti vähän. Sehän oli selvää että golden company ja muut sotilaat tulee käristymään, mutta tuo siviilien polttelu oli itselle yllättävää. Ehkä Danyn sekoaminen oli vähän turhan nopea, mutta pari "lasta" kuollut, Jorah, Missandei, Jonin suosio, ja neuvonantajat kuiskuttelemassa varjoissa, niin kyllä sen voin ymmärtää.

Clegane bowl oli ihan ok. Ärsyttävästi hypittiin eri kohtauksiin eikä näytetty yhtä kokonaista kamppailua näiden kahden välillä.

Cersei ja Jaime noh parasta oli ettei Arya hypännyt jostain kulmasta ja tappanut Cerseitä. Euronista ole mitään sanottavaa. Ehkä Doranin, ja Lf:n kanssa pahiten tuhlattu hahmo.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tylsä jakso. Jotenkin tuntui, että katson jotain katastrofielokuvaa, joka nyt vain sattuu sisältämään tiettyjä tuttuja hahmoja. Toisin sanoen aivan liikaa tunnuttiin keskittyvän kuvaamaan sitä tuhoa jonkun silmin

Varyksen elävältä poltto oli kehnosti toteutettu. Lohikäärmeet ilmeisesti pystyvät ampumaan tulta myös pienellä liekillä niin, että kukaan vieressä seisova ei räjähdä tulimerenä palamaan. Muut tyypit seisoo ihan vieressä, kun Drogon, joka räjäytteli torneja tulelellaan grillaa Varyksen. Ok.

Drogon oli nyt sitten kuolemattomuusmoodissa ja Euron ja laivasto ei enää osunut mihinkään. Noppatuuri loppui Rhaegalin tiputtamiseen? Ei toki tämän jakson ongelma tämä, vaan pikemminkin tuon edellisen jakson perseilyn myötä Drogonin ylivoimaisuus meni överiksi.

Toki se ihmetyttää, että miten hitossa Iron Fleet antaa älyttömällä ylivoimalla Danyn paattien seilata noinkin lähellä King's Landingia?

Cersein vauvamasu se ei vieläkään näkynyt. Eihän tässä ole kuin vasta järjellä ajateltuna mennyt kuin noin vuosi matkatessa ees taas. Samoin tämä, että jalkaväki onnistuu saapumaan ennen ratsuilla liikkuvia yksittäisiä sankareita oli vähän hassusti kirjoitettu, mutta ei nyt toki mikään maailmaa särkevä ongelma. Vissiin tulivat myös tuplavauhtia, kun Trident joelta meni vain pari päivää matkata King's Landingiin. (Aiemmin meni enempi).
Toki kohteliasta Golden Companylta, joka oli noinkin uhrattavissa muurien ulkopuolella jättää hyökkäämättä Danyn runnellun laivaston mukana tuoman armeijan kimppuun ja odottaa loppuakin armeijaa.

Danyn totaalinen sekoaminen oli huonosti tehty. Se meni väärällä tapaa yli, kun ei enää välittänyt edes omista sotilaistaan. Ei siinä mitään, jos olisi polttanut koko saatanan Red Keepin, mutta siinä vaiheessa, kun omien joukkojen hyvinvointi on sivuseikka neidon polttaessa kaiken ympärillään niin tuo flippaaminen tuohon pisteeseen tapahtui liian äkillisesti.

Jaimen ja Cersein kohtalo oli kanssa vähän kökkö. Itse odotin, että Jaime olisi oikeasti joutunut tekemään sen päätöksen Cersein tappamisesta, mutta ehei. Jaimen tarinankaari nollattiin täysin näissä kahdessa vikassa jaksossa ja kaikki kehitys hahmon osalta vedettiin vessanpöntöstä alas.

Euron ei sentäs tällä kertaa ärsyttänyt. Ehkä johtuu siitä, että sen ei tarvinnut näytellä älytöntä leventelijää ja hullua tällä kertaa.

Taistelustrategiat oli toki edelleen jostain ihan perseestä revittyjä. Niitä muureilla olleita skorppareita olisi voinut myös käyttää Danyn armeijan pehmittämiseen ja Golden Companyn uhraaminen muurien ulkopuolella oli puhdasta idiotismia. Ei sillä, että vastapuolellakaan mitään tolkkua taktiikoissa olisi ollut. Täysirynnäkkö vaan päin ja sit sikin sokin pyörimään kaupunkiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parempi jakso kuin edelliset, mutta ei nyt mitään ihmeellistä vieläkään.

Vaikka Danyn flippaamista on odoteltu, niin kovin yhtäkkiä kuitenkin ryhtyi murhaamaan siviilejä käytännössä täysin turhaan.

Laivastosta ja lohareista onkin jo tarvittavat sanottu.

Hurtta paras hahmo kyllä vaikka toki oli aika fan servicea. Puhe Aryalle oli kieltämätt hieno hetki.

Jaimen loppu oli kyllä jo typerää. Molempiin kylkiin tikarit ja vähän verta tulee. Plz. Jos tää nyt oli Jaimen ja Cersein loppu. Kai ne jotenkin sieltä kivituhkasta vielä ylös kaivautuu.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jostain olin lukevinani, että se kirjojen kirjoittaja on puhunut, että viritteillä olisi kolme uutta sarjaa, jotka tavalla tai toisella tulisivat tuohon samaan maailmaan sijoittumaan. Jostain aikaisemmin olin lukevinani, että yksi näistä sijoittuisi tuhat vuotta aikaisempaan aikaan, kun edellinen rähinä kuolleiden kanssa käytiin. Mutta voisiko tuosta käsin sitten olla jopa niin, että yksi noista sarjoista voisi jatkua suoraan tästä eteenpäin. Meinaa jos jotakuinkin kaikki päähahmot kuolee tai menettää muuten halunsa aktiiviseen vaikuttamiseen, niin kymmenen vuotta eteenpäin ja siellä olisi ihan uudet naamat, uusilla juonilla ja edellisten rähinät on enää haalee muisto vaan.

Martin ei tule ikinä suostumaan siihen, että joku jatkaa hänen tarinaansa. Tästä mies on ollut aika järkkymätön.

Tarinat ovat:

Dance with Dragons - Targaryenien sisällissota (Ei varmistettu, mutta tosi vahva ehdokas ja loogisin vaihtoehto vihjeiden perusteella)
The Long Night - Night Kingin edellinen visiitti ja Asshain pappien sekoilut (Tämä on varmistettu)
Doom of Valyria - Kuinka Valyrian mahti sortui (tämä on tosin aika iso jos tällä hetkellä ja ei missään nimessä varmistettu)

Martin on näistä kahdesta muusta tarinasta sen verta vihjaissut, että ainakin toinen (ellei jopa molemmat) löytyy hänen Fire & Blood kirjasta. Etenkin tuo Dance With Dragonsiin on Martinin toimesta kirjoitettu hyvin vahva runko valmiiksi ja siitä saa oikeasti tehtyä todella hyvän tarinan tv-ruutuun. Tosin, koska mukana on iso määrä lohikäärmeitä tulee sarja olemaan hiton kallis.
 

Korkea maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg
Olipa outo jakso. Oikeastaan tää koko kasikausi on vedetty ihan reisille. Sinänsä kyllä oikein viihdyttäviä jaksoja, mutta odotuksiin nähden kausi ollut melkoinen floppi. Kaikki tapahtuu liian äkillisesti ja aika epäloogisesti.

Miköhän sillä Branilla on. Kuten joku edellä mainitsi, ollut ihan yhdentekevä heebo pohjustuksesta huolimatta.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Itse pidin kovasti jakson tunnelmallisuudesta sekä siitä, miten sodan raadollisuus oli kuvattu. Tätä ei oltu tässä mittakaavassa tässä sarjassa aiemmin tehty, päinvastoin, tuota valloittamista ja sen sivussa syntyneitä lieveilmiöitä on ennemminkin glorifioitu.

Danyn kömpelöstä totaalisekoamisesta en viitsi mitään kirjoittaa. Se oli luokkaa Anakin Skywalker Episode kolmosessa. Se, että on julma ja armoton vihollisilleen on täysin eri asia kuin seota niin totaalisesti, että alkaa polttamaan elävältä kymmeniä tuhansia siviilejä. Ei Mad Kingikään yhdessä yössä seonnut, vaan hän oli alkuaikoina ihan mukiinmenevä hallitsija. Dany ei edes päässyt maistamaan todellista valtaa, eikä hänen menetyksensäkään olleet mitään sellaista, mitä useampi sarjan hahmo ei olisi kokenut pahempana. Joo, Game of Thronesin maailmassa insensti on taikaportti hulluuteen, no mutta joo. Lupasin, etten rupea syväanalysoimaan, enkä sitä tämän enempää tee.

Pidin tavallaan Houndin tarinan päätöksestä. Hän sai polttaa isoveljensä ultimaattiseksi kostoksi. Ennalta-arvattavaa? Kyllä. Haittasiko se? Ei erityisesti. Yksi suosikkihahmoistani sarjassa, mutta en pitänyt siitä, että hänet väkisin raahattiin takaisin, eikä hänelle keksitty mitään järkevää tekemistä tai sanottavaa paluunsa jälkeen. Se oli vain lähinnä väistämättömän odottelua. Ehkä siitä kohtauksesta tehtiin tarpeettoman eeppinen, kyseessä on kuitenkin sivuhahmo. Bonusta Qyuburnin tylystä lähdöstä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipahan jakso. Tavallaan tykkäsin, koska kelailin että kuolemaan rinnastetun jääzombilauman jälkeen, miten joku Cerssi ja kullalla haarniskansa maalaneet torspot olisi enää mitään. No ei ne olleetkaan, kultapojut läks tuosta vain ja niillä jättijousipyssyilläkään ei sit tehny lopulta mitään vaikka niitä kuinka oli viritelty yltympäriinsä. Drogonin tuhovoima tässä jaksossa teki entistä typerämmän siitä viime jakson kiven takaa ammutusta kolmoisnapakympistä jolla se toinen lohari tippui. Ja ettei Dany siinä sit saanu 11 laivaa polteltua ku nyt niitä meni tosta vaan jokunen sata.

Mutta oli tavallaan viihdyttävä kattoa ku Dany pisti kaiken aivan paskaksi. Vitut kunniasta ja viattomista ja tulevaisuudesta, kaikki saatana tuleen vaan. Ei ees veljenpojalta pippeliä saa perkele ni tehään sit näin, ootko nyt tyytyväinen Jon hä?

Jon varmaan ottaa tuosta aika tavallaa itteensä, ja Arya varmaan Danyn käy poistamassa, oisko Tyrionilla joku jekku vielä siihen avuksi antaa. Tyrion varmaan myös hiukka harmittelee että tuli tässä sittenkin väärää hevosta pelattua ja sinne meni loputkin sukulaiset. Ei taida enää ehtiä Tyrionin targaryen-kytköstä keplotella mihinkään mukaan, harmi.

Tyrionin ja Jaimen jäähyväiset oli mainio kohtaus, Varyksen jaksol alku kanssa oli jotenkin kiva. Kultakomppanian selän takana räjähtänyt portti ja kultakenraalin säälittävä pyristely olivat muikeita hetkiä, ja Aryan juoksentelu pitkin tuhottua kaupunkia oli myös hienoa. Cleganebowl ja Jaimen ja Euronin tappelus aika mjääh. Qyburn läks mainion nopeaan. Jaime ja Cerssi, en tiiä, tavallaan ihan jees mut jotenkin vähän öhh.

Eniten olin haavi auki siinä kun Cerssi katteli korkeuksista kuinka Dany vetää koko kaupunkia siksakilla tuleen. Sillee se vaan napsahti sitten, meidän Dany. Dracarys ja girl power ja sillee.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Itelle pitkästä aikaa tavallaan maistui, vaikka raadollinenhan jakso oli. Jos unohtaa käytännössä parin kolmen jakson (tai kauden) epäloogisuudet ja epäominaiset töhöilyt kuten loharin snaippaus, niin tavallaan tässä mentiin osiltaan sen inhorealismin puolelle mikä sarjan sisällä alkujaan oli.

Ylivoimainen lohari hullun kuningattaren johdolla teurasti kaiken tieltään. Cerseit ja Jaimet hautautui vaan kivien alle eikä saaneet mitään juhlallista haistaite-lähtöä. Qyburnit ja muut laitettiin seinälle ilman kaunistelua. Edes Jarmo ei ollut kummonen kaveri. Valloittajat oli ihan yhtä pahiksia mitä valtaa pitäneet.

Näinhän tän vähän niinkun kuului mennä? Ei ihmepelastumisia, ei turhia lätinöitä, ei armoa.

En oo onnistunut spoilereiden alle vielä ja jännähän se on miten ”burn them all” nyt sitten vaikuttaa. Löytyykö pohjoisen joukoista oma queen slayer?
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
En sitten tiedä, että mistä mahtaa kertoa, mutta odotuksiini nähden tämä jakso oikeastaan tuntui lopulta ihan hyvältä. Vaikkakin...

- Euronin laivasto ja Kultakomppania pyyhkäistiin noin sekunnissa pois. Eipä tuntuneet kauhean kovilta vastuksilta. Sinällään joo toki loogista lohikäärmettä vastaan. Sitten taas kun vertaa siihen viime jaksoon, niin ei ehkä niin loogista.
- Onko ne lohikäärmeet tuhonneet ihan muurejakin kokoajan liekillään? Se tuntui jo hitusen yliampuvalta, kun yhdellä tulensyöksemisellä räjähtää muuriin kauhea aukko ja linnasta sortuu isot osat.
- Onko ne Dothrakit nyt kaikki kuolleet vai ei? Ei ilmeisesti. Tai ehkä sittenkin taas on.
- Ei kauhean laadukkaita kavereita Kingsguardiin ole ilmeisesti enää löytynyt...

Mutta silti tosiaan odotuksiin nähden tuntui ihan hyvältä jaksolta, sillä:

- King's Landingin kaaos, ja sitä edeltänyt hetkellinen antautuminen, oli hyvin toteutettu.
- Danyn sekoamista odotettiin ja se saatiin. Ainakaan ei tarvitse spekuloida enää asialla.
- Tämä sekoaminen myös käänsi kivasti asetelmat, tehden hyviksistä pahiksia, kun Grey Wormin johdolla "pelastajat / vapauttajat" teurastivat porukkaa.
- Euron ei jopa ärsyttänyt tappelukohtauksessaan kauheasti.
- Suosikkini Jaime siis hyvin oletettavasti kuoli, mutta eipä tuo suuresti surettamaan jäänyt. Jotenkin se viime jaksossa nähty "palaan sittenkin Cersein luo"-päätös ja sillä aiheutettu mega-awkward Briennen itkukohtaus oikeutti kuolemiseen.

EDIT: Muiden kommentit luettuani pitää kyllä myös mainita positiivisena asiana Jaimen ja Tyrionin hyvästit toisilleen. Suosikkihahmoni saivat vielä hyvän kohtauksen keskenään.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lista Game of Thronesin hahmoista, joita rakennettiin pitkään, mutta jotka on vedetty kahden viimeisen kauden aikana halvasti sarjasta pois:

Littlefinger: yksi sarjan parhaimpia ennakoijia hölmöili itsensä täydelliseen liemeen paskan käsikirjoituksen ruumiillistumassa. Ei ketään varmoja tukijoita, ei pakoonpääsymahdollisuutta, ei ystäviä. Pelkkä hupsu manipulointiyritys siskojen välillä.

Varys: koko sarjan ajan ollut säännönmukaisesti muita monta askelta edellä. Sitten joutui käsikirjoituksessa oppositioon ja lopulta muuttui täysin tunnistamattomaksi idiootiksi. Kaikkein pahin hahmon tuhoaminen.

Night King: tämä hahmo käsikirjoitettiin väärin sikäli, että hänestä tehtiin liian voittamaton, jolloin mikä tahansa kuolema olisi ollut epäuskottava. Arya oli mielestäni hyvä tappaja, mutta yllätys oli huono ajatus. Aryan seuraaminen olisi luonut hyvää kihelmöintiä, mutta DD halusi ylläripyllärin. Myös se, ettei Night Kingin päämäärää avattu lainkaan, oli kökköä.

Jaime Lannister: hahmon kehityskaari oli seitsemän kautta yksi sarjan parhaista anneista ja hahmo itsessään hyvin mielenkiintoinen ja merkittävä. Nyt Jaime kirjoitettiin ulos kahdessa viimeisessä jaksossa tavalla joka suututtaa todella.

Cersei Lannister: itselleni sarjan tärkein hahmo sen jälkeen kun Tywin kuoli. Täysin keskeinen joka tapauksessa, kunnes muuttui täydeksi statistiksi tällä kaudella. Tämä oli todella halpa poistuminen sarjasta, sillä kenties kaikkein monipuolisimpaan ja kompleksisimpaan hahmoon ei tutustuttu enää lainkaan. Cersei räjäytti tuhansia syyttömiä taivaan tuuliin eikä sillä ollut mitään seurauksia.

Bran Stark: "I'm going to go now... to see some wheel chair models from the past". Voi vittu perkele kristuksen vittu this is laid to rest!

Bubbling under: Olenna Tyrell, koko Martellien sakki Dornessa ja Bronnin hahmon pläähiytyminen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näinhän tän vähän niinkun kuului mennä? Ei ihmepelastumisia.
?
Ei ihmepelastumisia? Jaime sai molempiin kylkiin tikarit ja jatkoi matkaa kuin Mountain.

Täysin turha kohtaus ja epäuskottava lopputulos.

Edit: Paska jakso, mutta parempi kuin kaksi edellistä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Taisipa kuitenkin olla tämän kauden jaksoista paras. Joo, vähän herkästi Danylla keitti yli ja vähän nopsasti Varys heitettiin bussin alle, mutta nämä ongelmat voi laskea rajoitetun jaksomäärän syyksi. Paska juttu, mutta nyt ei enempääkään saada. Jos vertaa edelliseen suureen taisteluun, niin olihan tässäkin tyhmiä sotilaallisia taktiikoita, mutta olivat aika pienessä roolissa ja muutenkin oli ihan sama mitä jalkaväki teki kun lohari pisti tuulemaan. Ja se olikin hienoa, että lohari vs. laivasto voimasuhde oli nyt oikealla tasolla. Kaikki menee tuusannuuskaksi kun lohari laittaa ranttaliksi, näin se vain menee ja niin pitääkin. Ja en tiedä mitä kukaan valittaa tuosta räjähtävästä tulesta, noinhan se on koko sarjan mennyt kun loharit on säätäneet höökin täysille. Plot armoria oli vähäisessä määrin Jonilla, Grey Wormilla ja Davosilla, kun marssivat eturivissä kaupunkiin, mutta tämäkin oli niin pientä ja Cersein joukot niin kusessa, ettei haittaa.

Nimihenkilöitäkin laitettiin kiitettävällä tasolla paremmille metsästysmaille, niin saatiin realismin tuntua. Jos tämä olisi ollut kolmosjakso niin ainakin Hound, Jaime ja Cersei olisivat selvinneet... kuinkas hienoa se nyt olis ollut. Normaalipiruisten Lannisterien loppu oli heikohko, jotain kitkaa tuohon olisi kaivannut tai Jaime olisi voinut jäädä Winterfelliin ja Cersei kuolla yksin kellarissa Jaimea ikävöiden. Heikoin osa jaksosta oli Euronin kohoaminen merestä, kaiken moraalisen oikeuden mukaan olisi hän kuollut loharin tuleen, kun pilasi viime jakson kk-harppuunoineen.

Danyn kilareista vielä sen verran, että ei varmaan tehnyt tuota täysin hullun kiilto silmissään. On toki kokenut kovia, kun lyhyessä ajassa menettänyt Jorahin, Missandein ja loharin, Tyrion ei saa mitään tehtyä oikein, Varys petti, kansa ei yllättäen rakastakaan vieraasta maasta tulevaa hallitsijahalukasta ja Jonikaan ei enää lämpene täysin tätille. Luulisin, että Dany teki tietoisen valinnan ja haluaa tosiaan hallita nyt pelon kautta. Koko KL piti laittaa matalaksi, jotta pelko ulottuu valtakunnan kaukaisimpiinkin kolkkiin ja Jonin tukijat hiljenevät (kenelle Varys muuten kertoi Jonin syntyperästä? Dorne, Rautasaaret, Vale?). Sen verran järjestelmällistä tuo tuho oli, etten ihan ragetuksena pitäisi. Ei välttämättä pitkässä juoksussa viisain ratkaisu, mutta enää ei ollut ketään hillitsemässä Danya ja ainahan hän on ollut impulsiivinen.

Cleganebowl luokkaa ok ja Aryan selviytymistaistelu hyvää settiä. Osoitti, että kyseessä on kuitenkin vain ihminen, eikä mikään kaikki vihut puukottava god-assassin.

Tän jakson potentiaali ei ehkä ollut yhtä korkea kuin kolmosjakson, mutta pääsi paljon lähemmäksi maksimiaan. 7,5/10.

Edit: se piti vielä lisätä, että superhypervoimakkaan Night Kingin jälkeen Cersei+Euron loppupahiksina oli aika meh. Tämä meni kuitenkin hyvin, kun nuo olivat lopulta vain märkä rätti loharin käsittelyssä. Nyt sitten onkin melkein NK:n tasoinen loppuboss, kun pitää keksiä kuinka vallan sokaisema Dany + isoin pahin lohari päihitetään.
 
Viimeksi muokattu:

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Onko ne lohikäärmeet tuhonneet ihan muurejakin kokoajan liekillään? Se tuntui jo hitusen yliampuvalta, kun yhdellä tulensyöksemisellä räjähtää muuriin kauhea aukko ja linnasta sortuu isot osat.
Itsekin tätä alkuun mietin että aika op-meno oli Drogonilla kun noin vaan kaatui Red Keepin tornit, mutta sitten luin redditistä että tuossa maailmassa loharin tuli riitti sulattamaan kiven silmänräpäyksessä. Tästä esimerkkinä Harrenhallin rauniot jotka edellinen Targaryen-lohari tuhosi joskus aikoja sitten.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Danyn totaalinen sekoaminen oli huonosti tehty. Se meni väärällä tapaa yli, kun ei enää välittänyt edes omista sotilaistaan. Ei siinä mitään, jos olisi polttanut koko saatanan Red Keepin, mutta siinä vaiheessa, kun omien joukkojen hyvinvointi on sivuseikka neidon polttaessa kaiken ympärillään niin tuo flippaaminen tuohon pisteeseen tapahtui liian äkillisesti.

Sehän on koko kauden ajautunut flippaamista kohtaan ja nyt meni yli... ensin meni joukot, sitten valta, sitten rakkaus, sitten lohikäärmeet, tärkeimmät tukijat, petettiin selän takana ja niin edelleen. On kokonainen yks jakso jäljellä, meinasitko että se ihan viimeisellä sekunnilla ens jaksossa tapahtuis? Käytännön pakko mennä nyt näin, tiivistää ja pistää asiat pakettiin hurjalla vauhdilla.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Juuh, tykkäsin! Ainoa asia mikä tässä vaivaa on se, ettei tämä ollut sarjan viimeinen jakso. Ja vanha kunnon Cersei kuoli, mutta Arya ei :(

Onneksi Jamie&Cersei tarjosi vielä hiukan romantiikkaa. Hieno jakso, ja mahtavaa, ettei kirjoitettu onnellista loppua! Enpä uskonut näkeväni kaikkea tuhottavan ja liki jokaista tapettavan näin suositussa sarjassa näinä sensuurin ja mielensäpahoittamisen aikoina! Juuh, ehkä jaksossa oli vähän rivien välistä (eikä niin välistäkään) viittausta sodan kauheuteen ja Syyrian pommituksiin, mutta ihan hyvää kannanottoa vakavaan asiaan :)

Valkoinen hevonen ja rauniot toimii! 9/10!
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Night King: tämä hahmo käsikirjoitettiin väärin sikäli, että hänestä tehtiin liian voittamaton, jolloin mikä tahansa kuolema olisi ollut epäuskottava. Arya oli mielestäni hyvä tappaja, mutta yllätys oli huono ajatus. Aryan seuraaminen olisi luonut hyvää kihelmöintiä, mutta DD halusi ylläripyllärin. Myös se, ettei Night Kingin päämäärää avattu lainkaan, oli kökköä.

Night Kingin taustaa avattiin siinä Metsän lapset - episodissa aiemmalla kaudella ja tällä kaudella valoitettiin että mikä on hänen tavoitteensa - Branin sekä korpin tappaminen olisi tuonut maailmaan ikuisen yön. Sehän siinä jaksossa 2 muistaakseni selkeästi sanottiin Branin toimesta. GoT:n wikissä on hyvin nämä avattuna, kantsii tsekata.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Itsekin tätä alkuun mietin että aika op-meno oli Drogonilla kun noin vaan kaatui Red Keepin tornit, mutta sitten luin redditistä että tuossa maailmassa loharin tuli riitti sulattamaan kiven silmänräpäyksessä. Tästä esimerkkinä Harrenhallin rauniot jotka edellinen Targaryen-lohari tuhosi joskus aikoja sitten.

No joo. Toki oli selvää, että todella kuumasta liekistä on kyse. Tuo asioiden suoranainen räjähtely, etenkin sen muurin, vaan tuntui sitten jo aikamoiselta harppaukselta verrattuna siihen mitä muisti aiemmin nähneensä. Mutta sinällään toki mitätön yksityiskohta tämä ja eipä tuo katselunautintoani pilannut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös