MM 2019 – infoketju

  • 19 800
  • 82
Yleisesti ottaen täytyy kyllä sanoa, että on harvinaisen kovatasoiset kisat tulossa. NHL:n pistepörssin voittaja, NHL:n maalipörssin voittaja, NHL:n parhaaksi maalivahdiksi ehdolla oleva maalivahti mukana. Eli sellaisia nimiä, kuten John Tavares, Nikita Kucherov, Alexander Ovechkin, Jevgeni Malkin, Patrick Kane, Andrei Vasilevski, Leon Drainstl, Johnny Gaudreau, Jack Eichel nähdään kisoissa. Ja kisojen alkuun on 13 päivää. Harmi, kun Suomella ei ole tähtiloistoa mukana, kuten vaikkapa Barkovin muodossa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tähän sellainen pieni vinkki tai vihje (tieto), että sekä Kosicessa että Bratislavassa on pysäköinnin suhteen kisojen aikana poikkeusjärjestelyt. Peliareenoiden lähellekään ei yksityisautoilla pääse ja autot ohjataan pysäköintialueille, joista kyllä non-stop bussikuljetukset pelipaikoille.
Jees, hyvä huomio ja tosiaan IIHFn sivuilta löytyy tietoa asiasta myös. Tuo nyt oli odotettavissakin, kun ei nuo osaa mitään liikennejärjestelyjä hoitaa muutenkaan. Ostravassa homma oli ihan täysi kaaos ja edellisen kerran Bratislavassa käytettiin muutenkin vaan julkisia. Täytyypä katsoa jättääkö auton suosiolla vapaaehtoisesti vielä kauemmas kuin noille virallisille paikoille, koska saattavat olla ihan tukossa heti alkuun - kovin kova luotto ei ole paikalliseen osaamiseen. Julkiset tuolla sen sijaan toimivat yleensä erinomaisesti, eli matkan teko ei sikäli tuottane ongelmia. Parkkiasiassakin ihan jäätävä ero vaikka nyt Köln & Herning vs Ostrava & Bratislava. Mutta kuuluu asiaan.

Näytti muuten yllättäen vapautuneen pari kokonaista katsomoa tohon aiemmin jo loppuunmyytyyn FIN-UK peliin. Varmaan täytyy silti jättää lipun osto tuonnemmaksi ja ottaa joltain trokarilta rahat pois.
 

Buster

Jäsen
Tiedä mihin tämän olisi laittanut, kun vilkaisin aamukahvin lomassa huvikseni pelaajien ottelumääriä eri sarjoissa. Järjestin NHL-kokemuksen mukaan. Parilla maalla ei oltu vielä kisarosteria julkaistu, jolloin katsoin viimeisimmän leiriryhmän mukaan.

Ruotsi: 7 041 NHL-ottelua, 1 775 AHL-ottelua, 485 KHL-ottelua, 46 ottelua olympialaissa (OG)
Yhdysvallat: 6 946 NHL, 843 AHL, 30 OG
Venäjä: 6 458 NHL, 918 AHL, 5 068 KHL, 122 OG
Kanada: 6 042 NHL, 1 522 AHL, 4 OG
Tsekki: 3 370 NHL, 1 451 AHL, 1 498 KHL, 47 OG
Slovakia: 2 519 NHL, 1 452 AHL, 987 KHL, 45 OG
Sveitsi: 1 685 NHL, 986 AHL, 66 OG
Tanska: 1 664 NHL, 1 161 AHL, 662 KHL
Saksa: 592 NHL, 654 AHL, 74 OG
Itävalta: 412gp NHL, 33 AHL, 16 OG
Norja: 297 NHL, 223 AHL, 457 KHL, 125 OG
Latvia: 211 NHL, 1 034 AHL, 4 003 KHL, 59 OG
Suomi: 122 NHL, 824 AHL, 820 KHL, 24 OG
Italia: 383 AHL, 5 OG
Iso-Britannia: 107 AHL
Ranska: 106 AHL, 80 KHL

Suomen joukkueen keski-ikä on 27,74 vuotta, mikä on turnauksen nuorimmasta päästä, mutta isoista joukkueista nuoremman porukan omaavat vielä Yhdysvallat, Kanada ja Tsekki. Mahdottomasti vanhempia eivät ole myöskään Slovakia ja Ruotsi. Viime vuonna Suomen joukkueen keski-ikä oli 26,43, mutta tuota edeltävinä vuosina se on ollut hieman yli tai alle 30 vuotta.

Ilya Kovalchuk on MM-kisojen kaikkien aikojen pistepörssissä 15. sijalla 81 tehopisteellä. Vaclav Nedomanskyn ohittaminen ja täten top-10 kiilaaminen vaatisi 12 pistettä, mikä taitaa olla liikaa harjoituspelien ja joukkueen nokkimisjärjestyksen perusteella. Muista kisoihin osallistuvista Evgeni Malkin ja Alex Ovechkin ovat seuraavaksi tehokkaimmat karvan yli 60 tehopisteellä. Seuraavaksi tuleekin jo Mathis Olimb 60 tehopisteellä ja hän on kaikkien aikojen syöttötilaston kahdeksikko peräti 50 syötöllään. Taakse jäävät yhdellä passilla Nummelin, kahdella Helminen ja kolmella Peltonen sekä Kovalchuk.

Kovalchuk on myös kaikkien aikojen jäähytilaston yhdeksikkö ja yhden ulosajon päässä kakkostilasta. Siltä ajalta kun +/- on tilastoitu/saatavilla, kärjessä on Yevgeni Malkin +48. Taakse jää esimerkiksi yhdeksällä täpällä neljä ottelua enemmän tahkonnut Pavel Datsyuk. Toisesta päästä pakkastilaston kaikkien aikojen nelosena on Norjan Martin Röymark -31.

Eniten otteluita mukana olevista on pelannut Andres Ambuhl; 99 kappaletta. Seitsemänkö ottelua tulee alkusarjassa joukkueille, jolloin Ambuhl ampaisisi vähintään jakamaan kaikkien aikojen tilaston viidettä sijaa. Pudotuspeleihin pääsyn myötä hän jakaisi nelostilan Ville Peltosen kanssa 107 ottelulla. Mitalipeleillä mentäisiin jaetulle kakkostilalle. Ykköstilaan vaadittaisiin kuitenkin vielä kahdet kisat näiden lisäksi, koska siellä on Udo Kiesling 119 ottelulla.

Puolustajista tehokkain aktiivipelaaja näissä kisoissa on Jutin kanssa sijaa 14 jakava Norjan Jonas Holös 34 pisteellä. Neljällä pisteellä hän nousisi tasoihin Mats Tryggin kanssa ja täten tehokkaimmaksi norjalaispuolustajaksi MM-kisoissa. Oliver Ekman-Larssonilla on jo nyt 31 pistettä kasassa ja matkaa top-10 sijoitukseen olisi 12 täplää.

Maalivahdit on tänä vuonna verraten kokemattomia MM-tasolta, sillä Reto Berralla on eniten otteluita; 28 kappaletta.

Ja kun Jack Hughes, sekä Kaapo Kakko ovat mukana kisoissa, niin alle 18-vuotiaiden yhden kauden piste-ennätys on Patrik Laineen 7+5=12. Kakkosena Jaroslav Drobny vuodelta 1939 6+0 tehoilla ja kolmantena Jaromir Jagr yhdessä sveitsiläisen Ferdinand Cattinin kanssa viidellä tehopisteellä.

Jos Kaspars Daugavins tehtailee kuusi tehopistettä, hän nousee Alexander Nizivijsin rinnalle Latvian tehokkaimpana MM-kävijänä 39 tehopisteellä. Edelle toki jää teoriassa vielä Neuvostoliiton maajoukkueessa pelannut Helmuts Balderis 54 tehopisteellä.

Samoin Sveitsillä Andreas Ambühl olisi viiden pisteen päässä Martin Plüssista, joka on Sveitsin kaikkien aikojen pistepörssin kärki 47 tehopisteellä.

Ja Patrick Kane tulee varmuudella veivaamaan itsensä Yhdysvaltojen kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Mark Johnsonin, joka on 33 tehopisteellään vain kolmen pisteen päässä. Kanen pistetahti on ollut n. 1,765 pistettä per. ottelu, joka on omassa luokassaan vähintään kahdet kisat pelanneista. Se on yksissäkin kisoissa modernilta ajalta ripeintä tahtia, vaikka Teräväisen 1,75 ppg osuu aika lähelle. Eric Lindros veti 90-luvun alussa yli kaksi pistettä per. ottelu ja vielä kauempaa löytyy muutamia ripeämpää tahtia pitäneitä. Kucherov ja Crosby löytyvät 1,50 ppg vauhdista.

Alunperin piti vain Suomen kokemattomuutta verrata muihin maihin ja saattaa perspektiiviin jollain tavalla, mutta tilastot ovat kuin suo.

E: Korjattu Suomen määrä.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
@Buster
Petteri Lindbohm 40+ Juho Lammikko 40 + Henri Jokiharju 38= 118 peliä NHL:ssä.

Edit: Tavallaan jännä fakta, että Norjan joukkueen pelaajilla on eniten Olympialaisista kokemusta.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Mistä pystyy netissä katsomaan kisoja? Kolmosen sivut on niin epäselvät...

EDIT No onpa persettä, ei näemmä mistään. Veikkaustv on sitten ainoa oljenkorsi, ellei se ole juontajaton... onko?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mistä pystyy netissä katsomaan kisoja? Kolmosen sivut on niin epäselvät...

EDIT No onpa persettä, ei näemmä mistään. Veikkaustv on sitten ainoa oljenkorsi, ellei se ole juontajaton... onko?
Veikkaus TV:llä saattaa olla englanniksi selostus. Ihan mutuheitto, joskus kun Youtube näitä pelejä näytti niin siellä oli ainakin englanniksi joten voihan se olla että samaa kuvalähdettä käytetään Veikkauksella.

Jos haluat Maikkarin ilmaispuolen lähetystä katsoa kisojen ajan niin voit ottaa netistä kuukaudeksi kokeiluun sen C Moren viihdepaketin jolla on normaalisti hintaa 9,95e/kk. Sen kautta saa suoratoistona myös MTV3-kanavan näkyville.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
En tiedä eikä kiinnosta. Köyhille tuollaiset palvelut, itse maksan näistä peleistä kuten rikkaiden kuuluukin.

Luonnollisesti, NHL-tason kuittiviholla kohti kesää.

Vastaan kuitenkin itselleni, että sen tiedon perusteella mitä olen löytänyt, näkyy.
 
K

Kiekkokatsoja

Onko tietoa, että minkä verran ovat Suomen alku vastustajat ehtineet treenata yhdessä ennen kisoja?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Olipas hauskoja tilanteita trokareiden kanssa. 120e pyynti 0e lipuista vielä minuuttia ennen peliä. Ts. eivät ole itekkään niistä mitään maksaneet. Suhmurointi taas haisee kuuhun asti, mutta 120e saa aika paljon kaljaa. Vitun trokarit, edelleen pitäisi katkoa kädet ja heittää avantoon.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Pistetääs tännekin eli OPn asiakkaille vinkki:
OPn asiakkaille saatavissa ilmainen kuukausi Cmorea ja -30% seuraavat 11kk. Tilaus ei ole määräaikainen eli voi katkaista vaikka heti tilauksen jälkeen ja näet ilmaiseksi kuukauden ajan Cmoren kaikkea sisältöä.

Edun saa kirjautumalla OP-mobiiliin, josta valitsee muut, omistajaedut ja sit edut jatapahtumat. Eduista löytyy sit tuo tarjous.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Otetaans vähän takasin, pari hermannia oli saaneet vielä just ennen peliä listahintaan liput trokaajalta. Kyl niitä siis varmaan löytyy kunhan sattuu kohille!
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ilmaiskanavalla eilen Suomi-Kanada-matsissa jäi melkein minuutin verran Kanadan ylivoimaa näkemättä kun Maikkarilla meni power break vähän pitkäksi. Olikos tästä joku laki että Suomen pelit pitää näyttää ilmaiskanavalla, ja sanooko laki etta matsit pitää näyttää kokonaan?
 
Viimeksi muokattu:

Isäntä

Jäsen
Ilmaiskanavalla eilen Suomi-Kanada-matsissa jäi melkein minuutin verran Kanadan ylivoimaa näkemättä kun Maikkarilla meni power break vähän pitkäksi. Olikos tästä joku laki että Suomen pelit pitää näyttää ilmaiskanavalla, ja sanooko laki etta matsit pitää näyttää kokonaan?
Tuossa oli ilmeisesti kyseessä tuomariston/toimitsijoiden moka, eli oli power breakin aika, mutta sitä ei pidettykään. Samalla tavalla kuulemma esim. TSN:llä tultiin mainoksilta pelin ollessa jo käynnissä. CMoren maksullisella puolellakin siirryttiin Tuomo Ruudun corneriin, kunnes huomattiin, että peli jatkuukin heti.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Power breakeille on omat ajat, jolloin ne lähtee, mutta jos tulee pitkä kiekko tai ylivoima, ei power breakia pidetä ensimmäisellä mahdollisella hetkellä. Hätäinen ohjaaja (ja mahdollisesti tietämätön) painaa mainokset käyntiin luullen power breakin alkavan, kun todellisuudessa peli jatkuukin. Mutta tällaisia virheitä on sattunut viime kisoissakin, niin luulisi, että niistä otettaisiin jo pikku hiljaa oppia..
 

Isäntä

Jäsen
Power breakeille on omat ajat, jolloin ne lähtee, mutta jos tulee pitkä kiekko tai ylivoima, ei power breakia pidetä ensimmäisellä mahdollisella hetkellä. Hätäinen ohjaaja (ja mahdollisesti tietämätön) painaa mainokset käyntiin luullen power breakin alkavan, kun todellisuudessa peli jatkuukin. Mutta tällaisia virheitä on sattunut viime kisoissakin, niin luulisi, että niistä otettaisiin jo pikku hiljaa oppia..
Kyllähän ylivoiman alkaessa pidetään power break jos on sen aika, kuten tässä tapauksessa olisi mielestäni pitänyt pitää. Kesken ylivoiman ei sitten pidetä. Lähinnä tässä nyt vaan yritin sanoa, ettei nyt kaikkea voi pelkästään Maikkarin syyksi vierittää.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Pistetääs tännekin eli OPn asiakkaille vinkki:
OPn asiakkaille saatavissa ilmainen kuukausi Cmorea ja -30% seuraavat 11kk. Tilaus ei ole määräaikainen eli voi katkaista vaikka heti tilauksen jälkeen ja näet ilmaiseksi kuukauden ajan Cmoren kaikkea sisältöä.

Edun saa kirjautumalla OP-mobiiliin, josta valitsee muut, omistajaedut ja sit edut jatapahtumat. Eduista löytyy sit tuo tarjous.

Wanhan liiton miehenä en paina tykkäysnappia mutta kiitos tästä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Kyllähän ylivoiman alkaessa pidetään power break jos on sen aika, kuten tässä tapauksessa olisi mielestäni pitänyt pitää. Kesken ylivoiman ei sitten pidetä. Lähinnä tässä nyt vaan yritin sanoa, ettei nyt kaikkea voi pelkästään Maikkarin syyksi vierittää.
Olin näemmä väärässä. Määrittelevä asia oli tosiaan pelaajien määrä vihellyksen aikaan. Eli jos pelataan 5v5, 4v4 tai 3v3 ja vihelletään jäähy, power break pidetään. Vastaavasti jos jompi kumpi pelaa vajaalla vihellyksen aikaan, ei power breakia pidetä silloin. Tuosta poikkeuksena 5 minuutin jäähyt, jonka aikana power break voidaan pitää. Power breakia ei myöskään pidetä katkolla, jos tulee pitkä, maali, rankkari tai tappelu. Kaikkea sitä oppiikaan. Tästä vielä katsomaan sääntökirjaa, jonka 32-34 sivuilla säädöksiä power breakista.

Sattu myös sillmään sivulla 35, että maalien uusinnatkin on aikalailla tarkkaan säädetty:
"Immediately following the scoring of a goal, the following procedure will be activated, stopping the game for the time described below and/or for a maximum of 45 seconds for television purposes:
0 - 12 seconds: Celebration of the goal by the players
13 - 24 seconds: Slow motion replay number 1
25 - 36 seconds: Slow motion replay number 2
37 - 45 seconds: Goal scorer close-up with graphics
This format will be followed during all televised IIHF competitions to ensure consistency for the teams and broadcasters alike."
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Päivän markkinahinnat: Slovakia peliin Viagosta kuluineen 180€ parhaille paikoille. Pihasta suomalaiselta 150€, trokarit pyysi 200€. Mut oli huikea matsi, money well spent. Jos joku on Kosicessa ja purkki tummaa pussia, maksan suomessa 3/1 takas. Kiitti.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Omasta mielestä kanssa suorastaan idioottimainen päätös. Vaikka toki ymmärrän kilpailullisen näkökulman tästä asiasta, niin mielestäni mm-kisojen ensisijainen tehtävä pitäisi olla lajin globaalin leviämisen edistäminen (jolla varmaan joukkuemääräkin perustellaan) ja kiinteät kaaviot voivat tuoda sellaisia yllätyksellisiä elementtejä, joita näille ranking järjestelmillä sitten saatetaan nähdä vähemmän. Mielestäni IIHF:n pitäisi kaikessa tekemisessä suosia sellaisia rakenteita ja systeemejä, jotka loisivat paremmat edellytykset uusille voittajille. Esim. Saksa tai Sveitsi, pidemmällä tähtäimellä ehkä muitakin uusia maita. Tällainen ranking systeemi mielestäni ajaa vain Venäjän, Kanadan ja muiden ennakkosuosikkien asiaa, enkä siksi näe sitä mitenkään toivottavana suuntana mennä eteenpäin.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Youtube streamia yritin pe-iltana katsoa Samsung tv:n sovelluksella. Ilmoitti että videon lataaja ei ole asettanut näkymään maassasi.
Mitään keinoa tähän?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Youtube streamia yritin pe-iltana katsoa Samsung tv:n sovelluksella. Ilmoitti että videon lataaja ei ole asettanut näkymään maassasi.
Mitään keinoa tähän?
Ei nuo näykään Suomessa ilman välityspalvelinta, eli VPN:ää. Etsi sellainen ja aseta kohdemaaksi Hollanti, Belgia tai vastaava ja sitten rupeaa näkymään. Siihen en ota kantaa miten se toimii Samsung TV:n kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös