World Wrestling Entertainment – WWE

  • 427 382
  • 2 446

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
En tiedä mitä ihmettä olet EC3:ssa nähnyt Impactissa, mutta painijana mies ei kummoinen ole eikä tule ansaitusti ikinä nousemaan isoon rooliin. Ellei Vince sitten rakastu miehen bodyyn, kuten rakastui Larsin bodyyn.
Heh. Et vissiin ole viimeisen 35v aikana kovin tarkasti seurannut WWEtä ja Vincen mieltymyksiä? Nimenomaan isot hikiset ukothan on tämän lemppareita. Ja EC3 osaa vieläpä puhua varsin hyvin. Paini on tullut WWEssä aina vasta kolmantena mitä pitää osata. Muuten Lance Storm olisi ollut megastara ja tällä hetkellä Hollywoodin tuottoisin näyttelijä eikä The Rock. Ja se on hyvä vaan ettei kaikki tyypit ole samanlaisia märkäpitkätukkia ja -partoja, jotka heittelee epärealistisia videopelivoltteja.

Listaamistasi tyypeistä pahoin pelkään, että Rollins on päätynyt Dolph Zigglerin roolin eli NXT-tyyppien ensimmäiseksi feudiksi ennen kuin jatkavat suurempiin matseihin. Rollins oma mestaruuskausi oli pari vuotta sitten aika plörö eikä sen jälkeen ole kuin hieman päässyt haistelemaan. Owens myös, jonka mestaruuskausi oli samoin heikko esitys ja Jericho listoineen oli paljon suositumpi. Zayn puolestaan vaikuttaa seuraavalta Christianilta eli maiseman vaihdos voisi tehdä hyvää. Joe on hieman vaipunut tuohon Bray Wyattin, kovat puheet, mutta häviää aina-rooliin. Balorilla olis nyt paikka näyttää, mutta epäilen ettei Vince/Kevin Dunn tälle lämpeä pienen koon ja irkkuaksentin takia. Andraden kortti on vielä katsomatta, mutta jos mies tarvitsee managerin puhumiseen niin se on aina paha paikka. WWE kun tykkää erottaa nämä jossain vaiheessa ja sitten tyyppi floppaa yksinään. Mutta se ja nämä muutkin jää nähtäväksi.

Ja hei, etkössä vähä aikaa sitten vihannut Daniel Bryania? Sekopää jolla on hullu virne Total Belloissa missälie eikä kuulu enää kehään?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Rumble oli oikein onnistunut ppv ja saatiin odotetut ja ennen kaikkea yleisön haluamat voittajat matseille. Petasi hyvät asemat onnistuneelle Maniallekin, kun päämatseissa Rollins vie vihdoin vyön Lesnarilta ja Becky kukistaa kauan rakennetussa matsissa voittamattoman Rondan.

Varsinkin miesten Rumble oli huikea ja ehkäpä paras näkemäni. Kohokohtana miesten Rumblessa miehet löylyttivät Nia Jaxia, joka sai myöhästyneen "rangaistuksen" Beckyn loukkaannuttamisesta ja yleisö oli haltioissaan. Vince oli tajunnut jättää tyhmät nostalgia vanhukset kotiin (Jarrettia lukuunottamatta, naisten matsissa ei lainkaan), ja Ilahdutti miten tulokkaille (Andrade, Gargano, Black, Ali) annettiin pushia. On muuten taas totaalista idiotismia Vinceltä, että Andrade Cien Almasin nimi täytynyt lyhentää muotoon Andrade. Onneksi kuitenkin saanut mega-pushia, kun saanut vetää viikoittain Reyn kanssa loistavia matseja. Voittajaksi saatiin odotettu ja toivottu Rollins, ja lopetuskin oli hienosti toteutettu.

Tapahtumassa oli kaksi kauneusvirhettä. Eka oli että Asukan annettiin voittaa Becky puhtaasti. Tuossa olisi ollut niin helppo suojella kumpaakin diskauksen avulla, tai taputuksen sijaan Becky olisi voinut vain menettää tajuntansa. Typerää antaa tuollainen kolaus Manian päämatsin ottelijalle.
Toinen asia mikä sai pyörittämään päätä, oli Brockin Balorille antama löylytys matsin jälkeen. Miten Brock yhtäkkiä pystyy jakelemaan suplexeja ja f-vitosia, kun ei niitä matsin aikana pystynyt tekemään loukkaantuneen kyljen takia. Muuten tuo matsi oli odotetunlaisesti loistava. Taas nähtiin että Brockista on saatavilla loistavia matseja, kunhan hänellä on vastassa Balorin ja Stylesin kaltaisia a-luokan talentteja, joita vastaan Brockia kiinnostaa painia ja tehdä kunnon matsi. Nytkin myi urakalla Balorin iskuja ja pisti Baloria kunnolla over. Sitten kun vastassa on Brauneja, Deaneja ja Romaneita, Brockia ei voisi vähempää kiinnostaa ja nähdään karmeita matseja joissa Brock käy vain kuittaamassa shekin.
Oli siellä toki yksi iso virhekin, kun maailman paskin painija Shane vie edelleen matsi-paikkoja oikeilta painijoilta.

Takeover oli hyvä, mutta ei kuitenkaan parempi kuin yksikään 2018 vuoden Takeovereista. Kruununa kuitenkin oli 5 tähden matsi Garganon ja Ricochetin välillä. Johnny Wrestling on kyllä huikea painija ja tarinankertoja.

Listaamistasi tyypeistä pahoin pelkään, että Rollins on päätynyt Dolph Zigglerin roolin eli NXT-tyyppien ensimmäiseksi feudiksi ennen kuin jatkavat suurempiin matseihin. Rollins oma mestaruuskausi oli pari vuotta sitten aika plörö eikä sen jälkeen ole kuin hieman päässyt haistelemaan.

Ja hei, etkössä vähä aikaa sitten vihannut Daniel Bryania? Sekopää jolla on hullu virne Total Belloissa missälie eikä kuulu enää kehään?
Mitähän ohjelmaa olet katsonut? Rollins on niin selvästi Romanin sairastuttua asetettu tuohon firman ykkös-babyfacen rooliin ja Brockin kukistajaksi Maniassa. Huhut ovat koko ajan olleet että Rollins tulee voittamaan vyön Lesnarilta Maniassa, ja Hunterin palopuheet ja Sethin viimeisen RAW:n promo olivat selviä merkkejä että mies tulee voittamaan Rumblen. Rollins mestaruus-kausihan oli yksi kautta aikain heel-mestaruuskausista. Veti loistavasti tuon luihuisen mestarin roolin.
Rollinsin pushaushan alkoi jo tuosta huikeasta gauntlet-matsista, jonka myötä oli firman overein painija ja sen jälkeen veti viikosta toiseen main rosterin parhaan matsin (osittain sen takia että oli ainoa firmassa ketä sai vetää kunnon ppv-tason painimatseja). Valitettavasti pahasti epäonnistunut Dean-feudi himmensi roihun liekeiksi.
Tämä NXT-gatekeeperin roolikin meni täysin ohi. Rollinshan on paininut Manian jälkeen lähes yksinomaan Drewn, Dolphin, Deanin ja Lashleyn kanssa.

Juu, babyface-Bryan on ihan paska. Uusi heel-Bryan sen sijaan on loistava.
 
Viimeksi muokattu:

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
NXT TAKEOVER PHOENIX

Erinomainen show taas NXT:n osalta. Avausmatsi oli erinomainen tag-ottelu, toki mitään yritystäkään ei ollut työstää klassista tag-matsia vaan mentiin tällä hyväksi indieissä havaitulla kaaosmeiningillä. Ostin kuitenkin tämän ilman mukinoita. War Raidersin voitto oli myös ok, mutta kehätoiminnan ulkopuolella tämä on aika pelle kaksikko. Tähän kun lisää tulossa olevat Street Profit, Forgotten Sons, Oney & Danny ja Euroopan Unioni niin matsien mahdollisesta hyvästä laadusta huolimatta tag-divarin tulevaisuus on aika meh.

Matt Riddle on real deal ja tähän on hyvä lopettaa Kassius Ohnon kanssa vääntäminen. Submission by punches erinomainen veto nostamaan Riddlen arvoa. Ainoa mikä miehessä tökkii on tuo myymispuoli, kun sitä ei halua tehdä osana omaa hahmoaan. Tai osaa, miten se sitten onkaan.

Naisten mestaruusmatsi oli painijoiden kokemus huomioiden hyvä ottelu ja lopputuloskin oikea. Bianca Belairissa on todella paljon potentiaalia ja Shayna on solid omassa pahisroolissaan. Ei viikonlopun parasta naispainia, mutta huonoimmaksi naisotteluksi silti hemmetin kova.

Gargano vs. Ricochet oli todellakin 5+ tähden ottelu. Hienoa tekemistä molemmilta miehiltä ja varmasti Gargano on se master mind tässä. Mielenkiintoista oli nähdä ottelun voittaja Royal Rumblessa, kun muitakin vaihtoehtoja pushin saajiksi olisi ollut vaikka millä mitalla. Ei nähty Velveteen Dreamia missään ottelussa tänä viikonloppuna.

Ciampa vs. Black oli hyvin kerrottu tarina ja kehäpsykologia yksityiskohtineen oli mintissä. En silti syttynyt tälle slow buildille, kun voittaja oli tiedossa. Tuosta olisi voinut reilusti sen viisi minuuttia ja enemmänkin napsaista pois. DIY reunion show'n loppuun oli kirsikka kakun päällä.

ROYAL RUMBLE

Ihan ok show, ei mitään erikoista. Road To Wrestlemania on "Same Old Shit", mutta onneksi tuote on edes kohtalaisessa kunnossa tällä hetkellä. Ei tätä kuitenkaan täysipäiväisesti jaksa mitenkään katsoa.

Beckyn matsi alkuun teki järkeä ja tämän matsi lopetussegmentti oli parasta mitä sunnuntaina nähtiin. En valita myöskään lopputuloksesta, kun Becky sai momentumin saman tien takaisin. Tämä toki jättää erittäin ison oven auki tappiolle Rhondaa vastaan Wrestlemaniassa, onhan Becky nyt todistetusti "Tapout Artist". Tuossa matsissa on muutenkin iso vaara saada yleisölle paha fiilis ja Rhonda lähtemään lafkasta ovet paukkuen. Nyt pitäisi tunnustaa tosiasiat ja kääntää Rousey heeliksi. Buuaskonsertit tulevat olemaan valtavia matkalla maniaan ja myös ottelun päätteeksi, jos tästä vielä rakennetaan Main Eventiä. Charlotte vs. Asuka ei kyllä koveta vähää alusta. Eikös se ole jo nähty? Kyllihän kolminottelu tekisi tässä poikaa ja Asuka voisi sitten pyöritellä jonkun toisen kanssa HMV-meiningillä.

Rousey vs. Banks oli jälleen yksi askel eteenpäin Rouseylle vaikka matsin aikana pientä mokailua ja ajoitusongelmia olikin. Loppujen lopuksi kuitenkin parempi kuin kumpikaan miesten mestaruusmatseista...

Tag-mestaruus njoo, vkl huonoin matsi. Shane bookataan upper midcard tasolle, joka ei itselleni maistu yhtään. Shooting Star Press? R U kiddings me? Itse kemiat ja tarina Miz&Macin osalta toimii kyllä.

Ei ollutkaan tag-mestaruuksista huonoin matsi, vaan Bryan vs. AJ Styles snooze fest vei potin. Mitä nämä paini? 30-35 minuuttia, joka tuntui lähemmäs 45 minuutilta. Ja päälle vielä kökkö Erick Rowan interference. Ennen nämä osattiin tehdä paremmin. Daniel Bryan puhuu pelkkää asiaa ja on sen takia heel. Tekee vaikeaksi seurata tämmöistä tarinaa, kun se kertoo kuinka wajakkia porukkaa ihmiskunta ja eritoten jenkit ovat.

Lesnar vs. Balor - Nyky-Lesnarille ihan jees matsi. Eipä mitään ihmeempää tässä. Balor lähtee minne kuuluukin tässä vaiheessa eli IC-kuvioihin.

Naisten Royal Rumble oli decent. Beckyn voiton coolasi tietenkin tuon Asukaa vastaan kärsityn tappion jälkeen heti. Nyt ei otettu tähänkään matsiin legendoja, vaan NXT:n tytöt saivat näyttää osaamistaan. Ei tässä kuitenkaan kukaan mitään pushia saanut, vaan tutut nimet hallitsivat meininkiä. Beckyn polvivamma oli vähän overkill, olisi tuo vähemmälläkin alleviivauksella ollut riittävän kova voitto.

Miesten Royal Rumble ei missään vaiheessa käynyt tylsäksi, mutta huippuhetket olivat vähissä. Andrade sai mennä pitkälle, joka oli plussaa. Dolph Ziggler sai olla kehissä lopussa, joka oli miinusta. Nia Jaxin tulo oli hieno veto ja jos joku nyt näistä jampoista jäi erityisesti mieleen niin Mustapha Ali. Jolle en kyllä näe mitään käyttöä RAW/SD-tasolla. Tai no jos rätin vetää päähän ja alkaa mongertamaan arabiaa + polttelemaan amerikanlippua niin sitten ihan jees.

Seth Rollinsin voitto kertoo enemmän siitä missä umpikujatilanteessa lafka on tällä hetkellä kuin muusta. Seth on nimenomaan työhevonen, mutta en näe hänessä mitään mullistavaa tai erityistä. Parempi vaihtoehto toki kuin Roman Reigns. Oma unelma olisi ollut NXT-tyypin voitto eli Samettiuni tai Alesteir olisi vienyt koko potin. Siinä olisi ollut sitä uutta ajattelua, jota McMahons ja tripsu lupailivat muutamia viikkoja takaperin.

Näillä mennään eli Wrestlemaniaan varmistunut ilmeisesti:

Lashley vs. Balor
Lynch vs. Rousey
Lesnar vs. Rollins

Mac&Miz puolustaa tag-titteleitä. Asuka vs. Charlotte vaikuttaa no brainerilta myös. HHH vs. Batista "huhuissa". Sitten perus "mitä Cena tekee", "Tuleeko The Rock takaisin" ja "onko Undertaker jo eläkkeellä vai eikö sittenkään" tarinat. Ehkä Owens ja/tai Wyatt kerkeävät myös takaisin kuvioihin tuohon mennessä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Bianca Belairissa on todella paljon potentiaalia ja Shayna on solid omassa pahisroolissaan. Ei viikonlopun parasta naispainia, mutta huonoimmaksi naisotteluksi silti hemmetin kova.

Nia Jaxin tulo oli hieno veto ja jos joku nyt näistä jampoista jäi erityisesti mieleen niin Mustapha Ali. Jolle en kyllä näe mitään käyttöä RAW/SD-tasolla. Tai no jos rätin vetää päähän ja alkaa mongertamaan arabiaa + polttelemaan amerikanlippua niin sitten ihan jees.

Seth Rollinsin voitto kertoo enemmän siitä missä umpikujatilanteessa lafka on tällä hetkellä kuin muusta. Seth on nimenomaan työhevonen, mutta en näe hänessä mitään mullistavaa tai erityistä. Parempi vaihtoehto toki kuin Roman Reigns. Oma unelma olisi ollut NXT-tyypin voitto eli Samettiuni tai Alesteir olisi vienyt koko potin. Siinä olisi ollut sitä uutta ajattelua, jota McMahons ja tripsu lupailivat muutamia viikkoja takaperin.

Mac&Miz puolustaa tag-titteleitä.
Bianca Belairista piti sanomani, että tuo hiuslisäke-gimmick on ihan helvetin tyhmä. Pois ja äkkiä tuo ruma kapistus päästä.

Et vissiin paljoa ole seuraillut SmackDownia? Nimittäin Mustafa Ali on main rosteriin noston alusta asti saanut isoa pushia (otellut main eventeissä ja feudannut Bryanin ja Samoa Joen kanssa), ja tämä Rumble-push oli vain jatkoa sille. Fanitkin ovat miehen takana.

Ja jos ei näe Rollinsissa mitään erikoista, niin on silmissä vikaa. Painitaidoiltaan top5 (AJ, Seth, Gargano, Omega, Ricochet) ja mikissäkin erinomainen. Kun lisäksi täysin over fanien keskuudessa, on päivän selvä valinta Lesnarin kukistajaksi ja firman kasvoiksi.
Velveteen Dream on todellinen lahjakkuus, mutta vielä raakile jolle ei todellakaan voi mestaruutta lykätä ja pistää Lesnaria vastaan.

Shane ja Miz eivät tule tag-mestaruutta puolustamaan Maniassa, vaan tarkoituksena on ollut koko ajan Mania-feudi heidän välillään. Tulevat hajoamaan joko Chamberissa tai Fastlanessa.
 
Viimeksi muokattu:

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Mitähän ohjelmaa olet katsonut? Rollins on niin selvästi Romanin sairastuttua asetettu tuohon firman ykkös-babyfacen rooliin ja Brockin kukistajaksi Maniassa. Huhut ovat koko ajan olleet että Rollins tulee voittamaan vyön Lesnarilta Maniassa, ja Hunterin palopuheet ja Sethin viimeisen RAW:n promo olivat selviä merkkejä että mies tulee voittamaan Rumblen. Rollins mestaruus-kausihan oli yksi kautta aikain heel-mestaruuskausista. Veti loistavasti tuon luihuisen mestarin roolin.
Rollinsin pushaushan alkoi jo tuosta huikeasta gauntlet-matsista, jonka myötä oli firman overein painija ja sen jälkeen veti viikosta toiseen main rosterin parhaan matsin (osittain sen takia että oli ainoa firmassa ketä sai vetää kunnon ppv-tason painimatseja). Valitettavasti pahasti epäonnistunut Dean-feudi himmensi roihun liekeiksi.
Tämä NXT-gatekeeperin roolikin meni täysin ohi. Rollinshan on paininut Manian jälkeen lähes yksinomaan Drewn, Dolphin, Deanin ja Lashleyn kanssa.


Sanoinkin, että PELKÄÄN Sethin joutuvan tuohon roolin ja ollutkin enemmän @JWill kin manitsemassa työhevonen roolissa feudaten juurikin noiden Drewn, Dolphin, Deanin ja Lashleyn kanssa. Drew ja Lashley on näitä Manian jälkeisiä paluu/nostotyyppejä ja Dean-feudi lässähti lupaavan alun jälkeen kuten sanoit. Dolphin kanssa feudaamista ei edes lasketa kun tämän hahmo on ihan roskiksessa. Ja kaikki näistäkin feudeista päättyi joko 50-50 (kuten kaikki WWEssä) tai Sethin häviöön, niin hankala nähdä kamalan suurta pushia.

Se, että Lapion kanssa on joku palopuhe-kohtaus jossain jaksossa ei nyky-WWEssä tarkoita yhtään mitään. Tuokin taisi jäädä tuohon tai seuraavaan jaksoon ja Smackdownin puolella Vincellä (jota ei yhtään vituta olla tvssä, mutta minkäs teet kun katsojaluvut on perseestä ja hallit puolillaan yleisöä) on samantapainen Real AJ Styles-kuvio menossa, jota jatkettiin enemmän. WWE on ennenkin kertonut kahta samanlaista stooria, joista on jatkanut sitten lupaavampaa ja toinen unohdettu hiljaisuudessa.

Ja Rollins mestaruuskausi yksi parhaista? Hah. Seth-fanboy saa olla, mutta camoon! :D Money in the Bank cashaus Maniassa oli hieno, mutta mieshän feudasi käytönnässä vittu KANEN ja RANDY ORTONin kanssa. Sitten oli se matsi kun koomiko Jon Stewart löi tuolilla Cenaa. Myöhemmin päätti Stingin uran ja vähän ajan päästä loukkaantui itse jossain house showssa. En nyt ihan kautta aikain kaudeksi sanoisi, oli heel tai babyface. Ja kaikki lasketaan, oli ne sitten hyviä tai huonoja hetkiä.

Juu, babyface-Bryan on ihan paska. Uusi heel-Bryan sen sijaan on loistava.
...Selkis.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Vähän harmi, kun heikolla hapella olevan keskustelun suurimman äänenkäyttäjän tapa "keskustella" on lähinnä hyökätä toisten mielipiteitä vastaan. Enpä noita viestejä oikeastaan jaksa edes lukea, mutta tuohon yllä olevaan lainaukseen voisi hieman tarttua.

Kertoo tietenkin paljon Daniel Bryanin kyvyistä ja taidoista saada vihattu hahmo aikaiseksi kertomalla totuuksia maailmanmenosta. Toki totuutta puhumalla nyt on muutenkin saatu ihmisiä vihaiseksi, joten ei tässä niin paljoa uutta ole. Silti hieman huolestuttaa saako Bryan tällä melskaamisella jopa aiheutettua takapakkia selvästikin itse oikeasti välittämilleen asioille. Se taas on aika huono juttu ja toisekseen kyseenalaistan Bryanin valinnan moraalis-eettisistäkin syistä. Taisi rahan houkutus olla miehelle liikaa uuden Fox-diilin myötä. Harmin paikka, että myi arvonsa rahasta. Ehkä joku päivä saa spinattua tilanteen ympäri ja tehtyä damage controlia. Epäilen kyllä onnistuuko ottaen kohdeyleisön huomioon. Olisin jättänyt tämän liikun tekemättä itse. Mutta kukin tyylillään.

Elimination Chamberista ei jaksa kauheasti rustailla. Itse EC-matsit olivat ihan ok. Sen verran tietenkin piti tyypilliseen tapaan kelata, että saatiin about kaikki ulos kammioistaan. Tuo on matsityypin suurin heikkous, kun joutuu monesti täysin päämäärätöntä painiskelua katsomaan yli 20 minuuttia ennen kuin ottelu kunnolla alkaa. Samoin pehmusteet kehän ulkopuolella olivat aika mälsää, vei hohtoa armottomasta metalliympäristöstä.

Naisten tag-mestaruudet menivät oikeaan osoitteeseen. Harmillisen huonoja tag-tiimejä oli mukana, käytännössä vain kaksi legittiä. Deville ja Rose saivat taas pientä sievää pushia, jota on bursteina tullut aiemminkin. Heille tämä tag-setti on hyvä, koska kummastakaan ei koskaan ole sen korkeammalle. Tuon saattaisivat joskus jopa voittaa.

Miesten matsi oli pakkopullaa, koska Bryan ei vyötä tiputtaisi. Kofin runi oli hyvä haku WWE:ltä ja lapsen aivoilla ajateltuna piti matsin kiinnostavana loppuun saakka. Toivoa toki saa taas Kofille parempaakin pushia jatkoon ja yleisön reaktiot kyllä kertoivat miehen olevan kiinnostava. WWE:n tuntien tämä oli tässä ja Kahvi Kuningastonni lähtee takaisin syömään pannukakkuja Big E:n housuista.

Mitäs muuta siellä oli? Pahikset tekivät jonkin sortin liittouman eli Lashley-Corbin-McIntyre laittoivat hynttyyt yhteen. Taas täysin epäloogista tarinankuljettamista, kun Drewin olisi pitänyt lähteä omilleen niin ottaakin pikku factionia tähän väliin. Paljon saa tapahtua, että tämän porukan kommellukset alkaisivat kiinnostaa. Strowmanin hautaaminen kelpaa toki kyllä.

Becky jatkaa "Stone Cold" linjalla ja mikäs siinä. Ei mielestäni niin vakuuttava kuin yritetään rakentaa. Vähän epäurheilijamaisen oloinen verrattuna kilpakumppaneihin ja lyö tuoleilla/kepeillä aika "pussysti". Hyvä persoona toki.

Finn Balor otti jonkun mestaruuden haltuun. Jee.

En oikeastaan edes muista mitä muuta tässä show'ssa oli. Miz ja Mac menettivät mestaruutensa. Kai tässä jotain feudia heidän välilleen vielä rakennetaan. Ei voi minkään, ei kyllä kiinnosta tämäkään vähää alusta. Ihan sama kumpi voittaa 'Maniassa? Usosille mestaruus saman tien kun toinen pidätettiin poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta. Absolute mint!

Kovin montaa kiinnostavaa feudia ei ole näköpiirissä vielä 'Manian osalta. Becky-Charlotte-Rousey on Main Event ja sellaisenaan ihan ok, vaikka ei nyt ME-tason kutkua herätäkään. Lessu - Rollins on ihan ok, 3/5 kiinnostuksen taso. Mieluummin seurailen kyllä NXT:iä tulevatkin pari kuukautta.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Heti kun pääsin kritisoimasta niin WWE ottaa muutaman hyvän askeleen oikeaan suuntaan!

NXT-tähtien vierailut RAW'ssa ja SD'ssa olivat mielenkiintoisia. Ei ehkä kovin hyvin perusteltuja, mutta silti mielenkiintoisia. Toivoisi toki jonkinlaista Mania runia osalle heistä, mutta tämä saattoi olla vain promoa NXT:iä ajatellen.

Kofi pääsi kuin pääsikin taistelemaan mestaruudesta Wrestlemaniassa! Tästä tulee show'n ehdoton kohokohta. Hienoa, että WWE kuunteli yleisöä tällä kertaa.

Mandy Rosen push Chamberista saa myös jatkoa titteliottelun merkeissä Asukaa vastaan. En näe sitä, mutta ymmärrettävästi Fastlaneenkin pitää jotain täytettä saada.

Hieman jo nostattelee päätä tulevia viikkoja varten.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Itse kun NXT seuraa niin nuo NXT debyytit ei tehnyt juuri yhtään mitään. Kuvasti ehkä enemmän sitä miten koko mielenkiinto WWEhen ja tuotteeseen on tippunut tasaiseen tahtiin. Yleisöönkin nuo upposi kuin pieru kirkossa niin sanotusti. Ihan kiva kun kävitte, mutta jopa minä tiedän jostain PPV-promopaketista, että Gargano ja Champa feudaavat siellä ja nyt muka oli teaminä. Makes No Sense. Koko Raw muutenkin oli varmaa heikoimpia esityksiä vuosiin. Ensin H-mies tulee kehään ja ilmoittaa itsensä kavereineen Hall of Fameen, plus Chynan *kröhmnn khrömmnn*. Mitähän tapahtui sille "entä jos mun lapset googlettaa Chynan?"-perustelulle kun rouva vielä oli elossa. Varmaan lapsia enemmän traumatisoisi jos googlettaisivat mitä isukki itse teki "Katie Vickin" kanssa arkussa... Loppu jakso Same old Situation kun viimeiset puoli vuotta.

Muutenkin kaikki kuviot ovat tällä hetkellä "jostain syystä" X on nyt heel/face. Rusev, Elias, suurin osa naisista, Dean, HHH, Drew ja kumppaneiden liitto vs Braun osa 546....Reset-nappulaa painettu viikosta toiseen, edellisellä viikolla oltiin heel, nyt face eikä mitään selitystä. Ja toisinpäin.

Plus miten tuon mielenkiintoisen Beckyn hahmon tunarointi on alkanut. Charlottea ei tuohon kuvioon tarvita, ei edes suututtamaan faneja. Becky pyytelemässä anteeksi ja tuo kainalosauvoilla kimppuun käyminen ei tehnyt mitään hyvää. Esim. kuvitellaanpa vaikka Austin tuohon kun siihen Beckyä nyt verrataan.
- pyytäisikö Austin anteeksi tuossa tilanteessa?
- tulisiko Austin kehään minuuteiksi keppien kanssa pyörimään ja puhumaan ilman mikkiä ennen kuin kävisi päälle?

HELL NO! Lasi kun särkyy niin sen jälkeen on ass-whuppin' tiedossa.
Stone Cold Steve Austin attacked and beat Triple H WWF Raw Is War 9/13/1999

Mania pitää katsoa, mutta sen jälkeen voisi miettiä jaksaako tätä enää kun ei tuolla ole oikein tähtiä kun WWE ei halua, että jostakin tulee uusi Austin, Rock, Cena tai CM Punk joka voisi lähteä yhtäkkiä.

Mandy Rosen push Chamberista saa myös jatkoa titteliottelun merkeissä Asukaa vastaan. En näe sitä, mutta ymmärrettävästi Fastlaneenkin pitää jotain täytettä saada.

Mandyn voitto ei itseasiassa yhtään yllättäisi. Onhan tämä blonde ja big b00bs. Vince likes.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Henkilökohtaisesti haluan lähestyä painiviihdettä rakentavan positiivisesta näkökulmasta. Olen hyväksynyt, ettei Attitude tai Ruthless Aggression Era enää koskaan palaa. Vincekään ei voi pysyä hengissä ikuisesti ja Tripsulla on hyviä näyttöjä NXT:n puolelta. Kyllä tästä hyvä tulee ja tällä välillä pitää nauttia niistä asioista joista saa iloa irti. 'Mania-kausi on alkanut toden teolla ja vaikka kaikki (suurin osa) ei menekään niin kuin itse näkisi parhaaksi niin on tässä kuitenkin paljon seurattavaa. Aina on toki hyvä pitää kriittinen silmä myös tuotteessa, mutta lähtökohtaisesti posin kautta!

Tämän viikon paluut:

- Roman Reigns: Decent. Skeptikko sisällä kysyy onko koko syöpätarinalinja keksitty, mutta edes WWE ei valuisi niin alas. Feel good meiningillä toistaiseksi ja jos Vince laittaa pakkosyötätysvaihteen päälle niin eiköhän yleisö taas käänny Romania vastaan. The Shield Reunion Part 100 toivottavasti jätetään tekemättä. Ei siihen myöskään ole tarvetta, kun Dean on lähdössä pois.

- Batista: Aina kelpaa nostalgiapläjäys Maniassa. Evoluution mejninki.

- Hardy Boyz: Oikea ratkaisu! Varsinkin Suomen WWE Liveä ajatellen, kun pojat näyttää Smackdownin omaisuutta olevan. KELEPAA!!!

- Kewin Owens: Ensin olin, että woi wittu. Mutta sitten tajusin, että tämähän tarkoittaa Kofin tarinalinjan jatkumista 'Maniaan saakka. Pelkäsinkin jo vähän, että Fastlanessa turpaan ja ulos seteistä. Tämän myötä Mania-run taattu.

NXT-tähtien käyttö ei ideaalia, mutta ainakin saavat pushia. Se on pääasia.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Kolme promoa, jossa kerrotaan miten katson feikkiä ohjelmaa. Tai "kaikki muu on feikkiä paitsi tämä juttu". Kiitos tiedosta ja kiitos kun hautasit koko muu ohjelman. Alkaa entistä enemmän muistuttamaan Vince Russon Nitroa. Uuu ..."Goldberg is going off the script!" Milloin tuokin on toiminut missään? Kiva olisi katsoa jotain elokuvaakin ja Al Pacino sanoisi kameraan "minä esitän tälläistä hahmoa, oikeasti ollaan De Niron kanssa kavereita, enivei.."
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Yksi 2000-luvun suurimmista nimistä alalla, eli Kurt Angle ilmoitti sitten odotetusti että homma pistetään pakettiin seuraavassa Wrestlemaniassa. Harmi sinänsä, yksi viihdyttävimmistä esiintyjistä mitä alalla oli tällä vuosituhannella, mutta viimeiset esiintymiset kehässä ovat olleet kyllä aika harmillista katsottavaa kun Kurt on viimeisistä TNA-esiintymisistään hidastunut aivan vitusti liikkumisessaan. Tuo lieneekin se ainut asia jonka WWE:n vuosittaisesta megaoksennuksesta voisi katsoa.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Mania lähestyy, joten otetaanpa taas päivitystä missä mennään.

NXT Takeover

Johnny Gargano vs. Adam Cole NXT Title

No niin, NXT-historian isoin ottelu jäi välistä. Ei voi minkään, huono tuuri. Lennosta vedettiin tämmöinen pakasta ilman stooria, mutta ainakin osallistujat ovat NXT:n Top2 workereita molemmat. Ee voo valittaa!

Velveteen Dream (c) vs. Matt Riddle NXT North American Title

Olen Suomen suurin Samettiunen kannattaja ja Matti Arvoitus on myös ihastuttanut omalla omintakeisella tyylillään. Todellinen dream match, vaikka erikoisempaa buildia tähän ei olekaan saatu aikaiseksi. Ehkä hieman liian aikaisin Riddlelle mestaruusmahku, olisin toivonut vielä jotain isohkoa nimeä vyötärölle.

Pete Dunne (c) vs. WALTER – WWE UK Title

Olen kuullut paljon WALTERista. Katsotaan onko oikeasti "Real Deal".

  • Shayna Baszler (c) vs. Io Shirai vs. Kairi Sane vs. Bianca Belair – NXT Women’s Title

    Ei oikein sytytä. Kai tässä vaan suojellaan Baszleria mestaruuden menetyksessä ja eteenpäin päärosteriin MMA vs. WWE feudiin. Hyvä ottelu tulee varmasti ja Sane vs. Shirai feudi kiinnostelisi myös.

    • War Raiders (c) vs. Forgotten Sons or Ricochet/Aleister Black – NXT Tag Team Titles

Paljon riippuu siitä miten Dusty Rhodes Classic päättyy. Unohdetut pojat unohdan saman tien ja kelaan koko mestaruusmatsin. Muuten ihan jees meno, Ricochet ja Black ovat vakuuttaneet tag team partnereina. Uskomatonta, että niin geneeristä ja tylsää aktia kuin Forgotten Sons jaksetaan ylipäätään pushata.

Mahdollisesti myös...

Dijakovic vs. Keith Lee

Parasta isojen miesten painia mitä olen nähnyt ehkä...koskaan? Se mitä ehdittiin maistiaisena antamaan NXT:ssä. Tässäkin kai on Part 2 tulossa jo ennen Takeoveria. High hopes.

Vaikka Ciampa nyt menetettiin niin onhan tässä aivan helvetin kova card Top to Bottom. Vain Forgotten Sons on pajskaa.

Wrestlemania 35

WWE Universal Championship Match: Seth Rollins vs. Brock Lesnar

En ole seurannut tätä buildia, mutta eipä tuossa nyt mitään niin ihmeellistä ole. Kuin mikä tahansa Brock Lesnarin matsi, jossa underdog toimii tiskirättinä ja yrittää parhaansa mukaan kaataa hirviön. Ei ennustuksia suuntaan tai toiseen, mutta WWE ansaitsee työskentelevän mestarin.

* Raw Women’s Championship Match: Charlotte Flair vs. Becky Lynch vs. Ronda Rousey

Taitavat tehdä tästä illan viimeisen ottelun. En epäile hetkeäkään eikö tulisi hyvä ottelu. Olisin ehkä toivonut 1v1 tyyppistä koitosta, mutta nyt pystytään tempoa ja myös temppuja tekemään isommalla kädellä, kun saadaan kolmas pari jalkoja työskentelemään. Buildista on tullut vähän sellainen "akkojen riitely" fiilis, joka ei ole hyvä asia. Enemmän olisi saanut sinne brutaalimmalle puolelle mennä tämän väninän ja kiukuttelun sijaan. Rouseyn heel turni oli oikea ratkaisu. Seuraan mielenkiinnolla.

* No Holds Barred Match: Batista vs. Triple H

"Klassikko." Kyllä näitä aina se yksi illassa pitää olla. Toivottavasti kumpikaan ei loukkaannu kesken ottelun.

* Retirement Match: Kurt Angle vs. Baron Corbin

Corbin oli se huonoin valinta kaikista. Eikö tätä kaveria ole tämän vuoden aikana jo ihan tarpeeksi kurmuutettu, joten ei toimi Kurtin voittoisana jäähyväisenä eikä myöskään pushina Corbinille, kun Kurtista on tehty täysin washed up. Toivottavasti saadaan joku käänne ja pikku pikku Cenaa vaikka tilalle. Angle ansaitsee paremmat jäähyväiset.

* WWE United States Championship Match: Samoa Joe vs. Rey Mysterio

Pettymys! Toivoin nelin- tai viisinottelua tikapuiden ja muun rekvisiitan kanssa! Tässä toki hyvin toisiinsa sopivat tyylit, mutta täysin nollatason kiinnostus siihen saako Reiska jotain paskamestaruutta.

* WWE Cruiserweight Championship Match: Buddy Murphy vs. Tony Nese

Kusitauko. Tämän voisi myös hoitaa pelaamalla pleikkaria youtubessa Xavier Woodsin kanavalla.

* AJ Styles vs. Randy Orton

Hyvä setuppi, indie vs WWE oma poika. Ortonia hitaammin painivaa kaveria ei varmaan voisi edes parodian tarpeiksi luoda. AJ Styles on hyvä painija, mutta hänenkin ottelut ovat viime kuukausina olleet aika mielikuvituksettomia. Teknisesti hyvää, mutta muuten aika perusjauhamista ja vielä ylipitkiä vetoja. Tuskin Randysta saa AJ irti kolmea tähteä enempää. Mutta puoltaa paikkaansa.

* The Miz vs. Shane McMahon

Paras tarina näistä. Ikipahis hyviksenä ja ikihyvis pahiksena. Toimii. Shanen matseihin on tavallisesti 'Maniassa lisätty vaikka mitä krumeluuria, joten se olisi toiveissa nytkin. Miz ei ole kehätyöskentelijänä niin priimaa, että saisi ilman taikatemppuja Shanea hyvään matsiin ja hyvä tarina kantaa vain niin pitkälle. Hyvän buildin ansiosta kuitenkin kiinnostava.

* Andre the Giant Memorial Battle Royal: Braun Strowman, More TBA

En aio katsoa.

Näiden lisäksi ainakin Intercontinental titteli voisi olla tarjolla... Ei kiinnosta Lashley vs. Balor yhtään.

Roman Reigns taitaa otella Drew McIntyrea vastaan. Hyvä pari, mutta väärä mies taitaa ikävä kyllä mennä over.

Naisten tag-mestaruus... Ei kiinnosta yhtään, koska Banksin, Baileyn ja vastustajien tag-operointi on ollut tasoa ärveetä paskaa, esim. Iconicseja vastaan huh huh... Tarvii vielä paljon aikaa kehittymiseen tämä painin osa-alue ainakin näillä naisilla.

Miesten tag-mestaruudet. USOS ja Revival on mestareita, vai oliko Glorius Team. Ei pysty muistamaan. Hardyt nostavat kiinnostusta Smackdownin puolella ja mahdollinen Black/Ricochet kaksikko RAW'n puolella. Varsinkin RAW'ssa nämä entiset NXT-äijät ovat tehneet hyvää työtä viime aikoina. En aio kelata näitä alta pois.

John Cena...? Ehkä Anglea vs, muuten ei varmaan.

Undertaker? Ei taida otella. Ihan ymmärrettävää toki.

Asuka vs. Deville vs. Rose... Jos tämmöinen tulee niin ihan sama. Yritystähän tuossa on ollut siihen Devillen ja Rosen keskinäisen riidan ympärille. Ei kuitenkaan tytöillä ole natsoja pyöriä mestaruuskuvioissa, sori vaan.

En näe, että tästä mitään ikimuistettavaa Maniaa olisi tulossa, mutta ihan katselukelpoinen. Yhtä must see matsia olisi kaivannut.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ei yllätä enää ketään, että huikea tarinankertoja Johnny Takeover vetää 5 tähden matsin, varsinkin kun saa tanssikaverikseen toisen A+ tason painijan. Saattoi olla jopa paras matsi minkä olen ikinä nähnyt. Niin paljon tunnetta ja near falleja.
Toinen nautintoa herättänyt hetki oli kun undefeateddia jauhava Bianca Belair hävisi taas kerran. Biancassa voisi olla potentiaaliakin, mutta nyt tuo typerääkin typerämpi hiuslisäke-gimmick vittuun ja lopettaa sen undefeated-jauhamisen, kun alla jo useampi tappio.
En ymmärrä miten jotkut sai Dunn vs. WALTER matsista illan parhaan. Taitaa olla kyseessä UK-värilasien läpi katsomisesta. En ole ikinä ymmärtänyt miksi jotkut ovat niin täpinöissään Dunnesta. Ei uppoa yhtään tuo sormivääntely-paska.

Ykkösshown jälkeen edessä sitten vielä farmibrändin Mania. Naisten matsista odotettavissa legendaarinen otatus, joka päättyy the manin juhliin kummankin brändin mestarina.
Myös Brockin ja Sethin matsista odotettavissa hyvä näytös, kun Brockilla taas vastustaja jota vastaan miestä kiinnostaa painia hyvä matsi.
Loppu onkin sitten aika meh-tasoa, kruununa historian paskin painija Shane vastaan promo-Miz. Miten vitussa joka liikkeen botchaava Shane saa tapahtumasta toiseen viedä paikan oikeasti lahjakkailta painijoilta. Nyt ei ole edes AJ:ta kantamassa matsia, vaan keskinkertainen Miz. Ottelun pohjustuskin ollut ihan paska, kun vasta Fastlanessa tuli Shanen Heel-käännös, ja sen jälkeen Miz vaan pari kertaa naurettavasti yksin hakannut koko Sanityn. Tuokin täysin naurettavaa että auktoriteetteja halveksiva ja kaaosta haluava Sanity on nyt Shanen leivissä.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Manian n. 379 matsin katsomiseen menee varmaan koko ensi viikko, mutta TakeOver ja Hall of Fame on nyt katsottuna ja onhan tämä viikonloppu vuoden kohokohta. 5 tasaisen erinomaista matsia, joista mikään ei kylläkään ensi katsomisella ollut MotY. Ja vaikka Johnny Wrestling onkin tällä hetkellä bisneksen paras face, lopun johncena -buukkaus ei yleisön reaktiosta huolimatta uppoa meikäläiseen. Itse saattaisin jopa nostaa openerin illan parhaaksi. Neljä A-luokan painijaa, jotka pystyvät tekemään kehässä mitä tahansa voittaakseen, ja todistivat sen. Loppuun vielä tunteikkaat hyvästit kirsikaksi kakun päälle. Jos @VilleLeino ei ymmärrä Dunnin suosiota niin minulle saman tarjoaa "Braah" Matthew Riddle. On taustastaan johtuen kehässä uskomattoman sulava, mutta en ymmärrä miten tuota karismavakuumia voi kukaan kannattaa. Näytti onneksi pari viikkoa siiten NXT:ssä ja nyt uudestaan hieman pimeämpää puolta ja pahiksena voisi hyvinkin olla uusi Ciampa. HOF:kin tarjosi kaikenlaisia tunteikkaita hetkiä: Torrie Wilson/Stacy Keibler -kombo toimii edelleen ja molemmilla oli oikeasti sanottavaakin, Neidhart-osio sai silmäkulman kostumaan ja X-pac vaikutti oikein symppikseltä... kunnes esineellisti ja pilkkasi hieman vanhoja DX:n faneja. Ei ehkä oltu ajateltu ihan loppuun asti tuota ajankohta huomioiden. Joku idiootti muuten juoksi kehään halaamaan Bret Hartia. Kuva katkesi, mutta toivottavasti sai pari kunnon iskua joltain auttamaan tulleelta painijalta/turvamieheltä ennen poistoa.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Kiitos Triple H.

Olet palauttanut uskoni vapaapainiin.

Gargano vs. Cole teki minusta jälleen markin hetkeksi. Mahtava fiilis.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
No niin... Tuli katsottua Wrestlemania ja tuo NXT Takeover. Seurana oli oma tytär, joka on kivasti hurahtanut vapaapainin meininkeihin. Antaa myös hyvää perspektiiviä tällaiselle pitkäaikaiselle seuraajalle, joka on nähnyt ja kokenut aika paljon painijuttuja. Heitän matsiarvioihin mukaan Lapsen POV:it tuomaan tuota toisenlaista näkökulmaa. Kuriositeettina mainittakoon, että vuosi on nyt yhdessä katseltu ja mielenkiintoisella tavalla tuntuu erilaiset tarjolla olevat arkistot kiinnostavan. NXT on hänen ylivertainen suosikki, joka kertoo mielestäni tuon tuotteen kaiken kattavasta onnistumisesta - niin vanhan koulukunnan kuin uuden seuraajan näkökulmasta kiistatonta painiviihdettä. Tuon jälkeen kiinnostusta on tuonne WWE:n vuosituhannen alun puolelle, mutta sitä matskua pitää vielä aika tarkalla kädellä moderoida. WCW tuntuu jostain käsittämättömästä syystä myös vetävän puoleensa ja ECW:täkin haluaisi katsella mutta no... Suosikkien listalla on Undertakeria, Shawn Michaelsia, Rey Mysteriota ja Hardyn veljeksiä vanhemmasta koulukunnasta, mutta kunnioitusta ja arvostusta löytyy kyllä laajalle skaalalle laadukkaita painijoita. Nykynimistä NXT:n puolelta The Undisputed Era, Johnny Gargano, Alesteir Black ja sitten kuitenkin myös Roman Reigns... Ylipäätään The Shield on kova sana. Naisten painista ei niin paljoa välitä, mutta kyllä nekin menee mitä NXT:iin tulee.

NXT Takeover New York

Alesteir Black&Ricochet vs. War Raiders

Nykymeiningin mukaista tornado tag meininkiä, josta voi olla montaa mieltä. Itse tykkään, että tag-otteluissa hyödynnetään sitä useamman miehen tuomaa tempoetua yhdistämällä kovan tahdin yhteistyöhön. Ei mitään perinteisempää meininkiä vastaan myöskään, mutta näissä mestaruusmatseissa varsinkin hyvä formaatti. Ottelusta teki erinomaisen se, että ottelijat käyttivät omia vahvuuksiaan ja päästiin näkemään niiden hyödyt hyvin kerrotun tarinan kautta. Ei toki mikään psykologinen tarina, mutta osallistujien attribuutit tulivat hyvin esille. Minua ei haitannut edes suuri määrä spotteja, koska ne tehtiin niin sulavasti. Huomasin lapsen osalta, että "spottiähky" meinasi mennä yli jatkuvan ärsyketulvan myötä. Tempo oli niin kovaa ja temput niin isoja, että tytön oli hankala enää reagoida enempää seuraavaan volttiyhdistelmään. Oikea tiimi voitti, koska tähdet lähtivät kohti "suurempia näyttämöitä".

Arvio: ****, erinomainen opener. Jonkin verran enemmän arvostan kunnon backstorya ja psykologiaa (The Revival style) sekä hieman monipolvisempaa loppusegmenttiä, mutta täytti paikkansa illan sähköistäjänä.

Matt Riddle vs. Velveteen Dream

Nautin tästä ottelusta todella paljon. Se tarjosi jotain täysin uutta itselleni. Dream ei taida mikään kokenut kehäkettu vielä olla, mutta jumankauta osaako hän psykologian, ruumiinkielen ja liikkeiden myymisen? Lisäksi yhdistää uniikilla tavalla vanhan koulukunnan liikkeitä moderniin akrobaattiseen showpainiin. Odotan Samettiunesta todella isoa nimeä WWE:n tähtitaivaalle. Matt Riddle oli erinomainen vastapaino omalla MMA-tyylillään. Ottelu oli rakennettu todella mallikkaasti Riddlen dominointiin ja pieneen heel turn vihjailuun. Dream on enemmän tweener ja käyttää sitä hyväkseen työskentelyssään mallikkaasti. Tämä oli eräänlainen hipster-ottelu eli juuri meikäläisen takakujalla. Pientä hiomista ajoituksissa, mutta toisaalta sellainen pieni "off vibe" sopii juuri hyvin tämänkaltaiseen eri tavalla työskentelevien miesten otteluun. Tytär tykkää myös molempien hahmoista, mutta kehätyöskentelyssä ei osaa Samettiunen nyansseja arvostaa vielä samalla tavalla ja on jostain syystä hieman kahden vaiheilla Matt Riddlen tekemisen kanssa. Ehkä hänellä on ristiriita Riddlen "chillaavan" hahmon ja todella aggressiivisen kehätyöskentelyn välillä. Tykkäsi loppusegmentin jutuista tosi paljon, joka nosti ottelun hänen rankingissaan illan kakkoseksi.

Arvio: ****+, Oikea lopetus matsille, jättää oven auki jatkolle myös + Riddlen hahmokehitykselle.

WALTER vs. Pete Dunne

Tätä oli hehkutettu etukäteen "MOTY":ksi. Olihan se kahden todella kovaa työskentelevän kaverin eeppinen näytös. WALTER oli todella vakuuttava vaikka kaipaan toki enemmän buildia siihen pysäyttämättömän monsterin rooliin. En tunne miehen taustaa, persoonaa enkä kehätyöskentelyä tämän enempää, joten en ole ostanut hypeä. Ulkonäössä olisi hieman parannettavaa t. Vince McMahon. Pete Dunne oli loistava altavastaajan roolissa, tosin miehen näyttely ja myyminen ei ihan parasta A-luokkaa ole. Välillä tuntui turpaan ottaessaan olevan vain flegmaattinen maatessaan köysissä, liian ilmeetön. Myös hieman hidastempoisempi ottelu, joka alkuvaiheessa vähän häiritsi. Loppua kohti toki nousi sitten hyvään arvoon. Tytär ei vaikuttanut niin kiinnostuneelta ottelun aikana, mutta tässä vaan ei ollut sellaisia spotteja tarjolla mitä muissa otteluissa. Katsoi kuitenkin aika keskittyneenä ja oli kuitenkin ilmeisen vaikuttunut juuri tekemisen realistisuudesta ja liikkeiden stiffeydestä, koska nosti matsin illan kolmanneksi parhaaksi.

Arvio: ****, Mallikas debyytti, jolle hyvä rakentaa hahmoa. Oikea mies voitti ja nyt odotetaan pitkää valtakautta WALTERille. En tiedä saako tämä NXT UK:ta katsomaan, mutta ainakin erikoislähetyksistä voisi WALTERin otteluita bongata.

Naisten Fatal 4 WAY

Ihan jees tai siis hyvin oli suunniteltu ottelu, mutta ihan eivät ajoitukset osuneet aina nappiin. Bianca Belairin häviö oli hyvä asia ja mielestäni tekevät hänelle isoa palvelusta tällä slow buildilla, jossa ottaa hallitsevaa mestaria vastaan tukkaan. Tuo kantaa hedelmää tarinankerronnan osalta sitten tulevaisuudessa, kenties päärosterin puolella, kun Belair ja Shayna taas kohtaavat... Tytär tykkäsi tästä ja varsinkin parhaiden ystävysten välinen taistelu sai hänet pohtimaan "miten voi lyödä parasta kaveriaan". Tuossahan japskit tekivät hyvää työtä ja varsinkin Kairi Sanen kasvoilta näkyi tuska Shirain pieksemisestä. Shirain kasvonilmeisestä ja eleistä ei aina oikein ota selvää mitä hän yrittää niillä viestittää. Siinä on vielä tytöllä tekemistä vaikka tuo köysistä lentäminen ehkä lafkan parasta jo onkin.

Arvio: *** 3/4, Ylläri mestari, mutta I'm cool with it. Hyvän tarinan kertoivat tässäkin ottelussa ja nelinmatsiksi oikeinkin mallikas suoritus ilman rekvisiittaa.

Adam Cole vs. Johnny Gargano

En häpeile sanoa, että NXT on kaikkien aikojen parhaiden matsien listalla jyrännyt Top10:n paikkoja sileäksi oikein urakalla. Katsoin juuri tyttären kanssa vanhoja Wrestlemanioita, esim. HBK vs. Kurt Angle jne. ja NXT:n matsit eivät häpeä vertailuissa näihin lainkaan. Tyttärelle ei ole Undertakerin ja HHH/HKB:n neljän ottelun voittaneita matseja, mutta tämä taisi siihen ihan kantaan kiilata. Itse pitää vielä pureskella miten suhtaudun ottelun ensimmäiseen 20 minuuttiin, joka oli enemmän rakennuspalikkaa sitten varsinaiselle ottelulle. Sen ainakin sanon, että viimeiset 10 minuuttia olivat parasta painia koskaan. Vedin ihan pähkinöinä Adam Colen bandwagonissa ja kieltäydyin uskomasta "onnelliseen loppuun". Ja mitä Johnny Gargano teki? Sai käännettyä NXT:n yleisön puolelleen vaikka ottelun alussa Adam Cole oli selvä suosikki. Colelta myös huikea suoritus ja vaikka tämä matsi Garganon käsialaa onkin, niin oma ykkössuosikkini painimaailmassa on nykyään ADAM COLE...BAYBAY!!! Tytär on myös kova Adam Cole fani, mutta osti Johnny Garganon tarinan täysin eli omin sanoin ottelu oli "5 kautta miljoona" ja voittajaksi oli vain yksi vaihtoehto... Johnny Champion!

Arvio: *****, tämän takia painia jaksaa katsoa paskojenkin aikojen yli. Kiitos Triple H vielä kerran.

WRESTLEMANIA 35

Eihän se nyt oikein... En ala edes ottelulistausta tekemään.

Alku oli mielestäni siinä mielessä onnistunut, että saatiin kuuma startti show'lle. Koska Lesnar ilmeisesti oli päättänyt olla painimatta kunnon matsia tässä tilanteessa, niin tällainen cop out oli ihan paikallaan. Ottelua ei voi arvostella itsessään ja onhan se sääli kun periaatteessa firman tärkein mestaruus työstetään näin eteenpäin. Josko tästä sitten avautuisi uusi sivu mestaruuskuvioiden osalta ainakin, jos ei muuten RAW'ssa.

AJ Styles vs. Randy Orton oli kakkosvaihteella vedettyä pajskaa. Lähti AJ:lla kyllä homma alamäkeen aika urakalla Samoa Joen jälkeen tai sen feudin aikana. Intohimotonta tekemistä.

4 Way tag-mestaruuksista oli viihdyttävä, mutta liian täyteen pakattu. Olisivat tarvinneet enemmän aikaa, jotta olisivat päässeet lähellekään neljää tähteä.

The Miz vs. Shane McMahon oli ihan ok build ja otteluna arvostin Shanen itsensä likoon laittamista + ettei dominoinut The Miziä juurikaan. Tytär tykkää näistä rekvisiitta-meiningeistä niin kuin lasten ja nuorten pitääkin. Itselle vaatisi sitten hieman kovempaa riskeeraamista, jotta jaksaisi enemmän innostua. Täytti paikkansa.

4 Way tag-mestaruuksista naisilla tuli kelattua nopeasti. Oli aika jööteriä mitä vilkaistiin. Naisten tag-homma ei ole lähtenyt ollenkaan hyvin käyntiin. Sasha ja Bailey olivat todella huonoja joukkuepainissa. Enpä usko Iconicsiin myöskään. Mikissä hyvällä tavalla ärsyttäviä, mutta painitaidoiltaan enemmän sitä Vinceltä poskeen ottavaa osastoa.

Kofi Kingstonin ja Daniel Bryanin ottelu oli lähempänä klassikkoa ja olisi tietenkin oikeasti pitänyt olla illan pääottelu. Yleisö odotti tätä eniten ja investoi tähän selkeästi eniten. Ottelu oli hyvin rakennettu ja toimitti kotiin isolla tavalla ainoana otteluna tänä iltana. Kofin voitto oli hieno Wrestlemania Moment.

Rey vs. Samoa Joe kesti kai minuutin eli ei siitä mitään. Roman Reigns ei ole vielä buuaussektorilla, mutta syöpähoitojen vaikutus yleisöön alkaa hiljalleen hälvetä. Ei kiinnostanut yleisöä lainkaan eikä mikään ihme. Roman Reigns on ihan paska painija eikä McIntyre ole mikään ottelun kannattelija vaan tarvitsee itse erinomaisen vastustajan kantamaan matsia. Silloin kyllä kykenee oman leiviskänsä hoitamaan ja työstämään sen neljän tähden matsin. Hukkaan meni McIntyrelle rakennettu push, nyt lähtee taas Manian jälkeen nollatasolta liikkeelle. Reigns neutraaleinta ikinä, paitsi painitaidot paskinta koskaan. Tytär on iso Reignsin fani, mutta ei hänkään kyennyt tätä seuraamaan vaan mielenkiinto valahti muualle. Oli varmaan aika pettymys, kun oma suosikki kostautuu jöötiksi. Toki olen Vincen suosikkipoika-asetelmaa puhunut hänelle eli voisikohan kohta tehdä turnin ja alaa buuamaan Romanille? Toivotaan.

Triple H vs. Batista toivoin vain, ettei kukaan loukkaantuisi. Batistalle massiiviset propsit ottamistaan bumpeista. Ne tekivät tästä matsista sentään nostalgiamatsiksi ihan hyvän. Mutta aivan törkeästi ylipitkä ja helvetin hidastempoinen. 10 minuuttia ainakin pois tästä. Trips on aika väkevässä voittoputkessa nyt, josko olisi taas aika sitten jobata jollekin Alesteir Blackille sitten seuraavaksi?

Kurt Angle vs. Baron Corbin. WWE haista vittu. Sen toki näkee sokea erkkikin, ettei Anglen kehosta enää revitä kunnon matseja, mutta hyvällä käsikirjoituksella ja sopivalla vastustajalla tästä olisi voinut tehdä ikimuistoisen finaalin. Saihan Ric Flairkin kunnon jäähyväiset aikanaan Shawn Michaelsin toimesta. This was bullshit. Oksettaa Vincen miesrakkaus jotain täysin lahjatonta Baron Corbinia kohtaan. Tämän takia jotain RAWta ei vaan kiinnosta katsoa yhtään. Toivottavasti ei vaihda Smackdownin puolelle ja tule pilaamaan Helsingin iltaa.

Lashley vs. Demon Balor. Demoni on pilattu myös ja koko IC-titteli kuvio Lashleyn kanssa on täysin merkityksetön. Miten vaikeaa titteliotteluista on rakentaa jotain järkevää?

Jossain välissä John Cena kävi dominoimassa Dr. Thuganomicsina. Ihan hyvät räpit.

Naisten kolminottelu oli aika kuraa, ehkä hädin tuskin kolme tähteä. Eivät päässeet kunnon rytmiin missään vaiheessa, pientä sählää koko ajan ja ylipäätään aika huonosti rakennettu ottelu. Yleisökin oli kylmänä tälle ja loppuratkaisu meni ihan hänekseen. Propsit kovasta yrittämisestä, kyllä siellä töitä tehtiin ja välitettiin oikein olan takaa. Enemmän olisi pitänyt laittaa kroppaa likoon samaan tyyliin kuin Flair vs. Rousey matsissa aikanaan. Eikös tämä No DQ ollut? Missattu mahdollisuus tehdä jotain suurta. Voittaja oli oikea. Tytär keskittyi siltojen ja etunojapunnerrusten tekemiseen. Ei voi kyllä 4 tunnin katsomisen jälkeen syyttää. Ei tosin muutenkaan tosiaan naisten painista välitä vaikka itse yritän sitä hehkuttaa modernina miehenä.

Ei sytyttänyt tämä 'Mania kovinkaan paljon. Ei se huono ollut, mutta ei vaan lähtenyt. Ei toki tällä kortilla ollut oletettavissakaan, mutta silti meni huonommin kuin olisi voinut odottaa.

Ei muuta kuin uutta kuunkiertoa liikkeelle ja toivotaan parasta seuraavalle vuodelle! Joskus se uusi kukoistus alkaa, Triple H pitää siitä huolen!
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Jooh.

Nyt kyllä pitää itsekin myöntää, että Vince & co. ovat vetäneet Wrestlemanian jälkeen homman suht lahjakkaasti päin wittua. Eipä paljon ole SD:n ja RAW'n sekametelisopassa tällä hetkellä kehuttavaa. Ärveeltä näyttää. NXT pitää päätä pinnalla, mutta siinäpä se sitten aika lailla onkin.

Asiasta toiseen eli perjantaina sitten mennään WWE Liven merkeissä. Ilmeisesti Mixed rosters sielläkin. Daniel Bryan teki myös sopivasti paluun tällä viikolla, joten suattaapi olla mukana matkassa perjantaina? Ihan ok card oli omaan silmään mitä katsoin mahdollisia tarjolla olevia otteluita. Ringsidella toki ollaan itse!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onkohan Nordiksen parkkipaikka ihan täyteen ammuttu jo hyvissä ajoin? Jos ei sinne mahdu, niin Stadikan parkkipaikalle varmaan saa?
 

A Siente

Jäsen
Onko tämä Suomessa oleva WWE ihan oikea lähetys vai house show? En ihan perillä ole nykymenosta. Viimeeksi oli muistaakseni pelkkä house show tyylinen meno, kun Suomessa olivat.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko tämä Suomessa oleva WWE ihan oikea lähetys vai house show? En ihan perillä ole nykymenosta. Viimeeksi oli muistaakseni pelkkä house show tyylinen meno, kun Suomessa olivat.
House show, kuten kaikki tapahtumat jotka Suomessa on järjestetty. Eikai WWE ole juurikaan järjestänyt televisioituja tapahtumia muualla kuin Pohjois-Amerikassa, Iso-Britanniassa tai Australiassa. Toki sitten pari PPV:tä nyt Saudeissa, mutta muuten.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sellainen Helsingin reissu, kyllä kannatti lähteä. Ääni on käheä ja kädet on hellänä.

Aluksi ei oikein tiennyt, että miten porukka olisi mukana, halli näytti puoli tyhjältä (yläkatsomoissa ei ollut oikeastaan ketään, mutta alakatsomot ja permanto oli täynnä) ja kun WWE ei edes telkkarissa näy niin oli fiilis että tietääkö porukka edes näitä painijoita.

Edellisistä kerroista poiketen nyt oli ihan kunnon screenikin ja entrance oli muutenkin paljon parempi kuin aiempien kertojen "painijat tulee mustan verhon takaa ja thats it".

No, pelko osoittautui turhaksi, alun R-Truth & Carmella vs. Andrade & Zelina oli aivan loistava avaus, yleisö söi R-Truthin kädestä ja Whats Up raikasi pitkin hallia. Matsina ei mikään erikoinen, mutta loistava yleisön lämmittäjä. Andrade sai kunnon heattia, mikä oli harvinaista mitä pidemmälle ilta meni.

R-Truth ja Carmella vei voiton ja juhlien aikana tuli Lars sullivan pistämään Truthin nippuun.

Seuraavana jysähti Hardyjen theme ja Matt oli tulossa kehään, mutta Samoa Joe hyökkäsi miehen kimppuun ja se jäi lyhyeen. Joe heitti pienen promon ja hävisi vyön kanssa takahuoneeseen.

Seuraavana oli vuorossa Samin ja Xavierin matsi, Sami sai hyvät popit ja porukka lauloi biisiä mukana, mutta hän sitten korjasi tilanteen kun haukkui taas kaikki mikissä. Matsia ei oikeastaan ollut, kun Woods veti ylläri roll-upin ja se oli siinä. Tässä vaiheessa tuli sellainen fiilis, että nähdäänköhän oikeita matseja ollenkaan.

Seuraavana oli Charlotte Flair vs. Naomi ja tämä oli oikein hyvä matsi. Flair yritti alkuun kerätä hiittiä, mutta kun porukka vaan jatkoi kannustamista ja WOOOOOO:n huutamista, niin otti sitten matsin edetessä yleisön itselleen, toki ylimielisesti ja heelahtavasti kuten pitääkin. Myös Naomi sai oman osansa kannustuksesta ja tappion jälkeen sai hyvät aplodit.

Viimeinen matsi ennen taukoa oli ehdottomasti illan paras, ainakin minun mielestäni.
Usos vs. Rusev & Nakamura vs. Bryan & Rowan, jota yleisö kutsui Turisakseksi koko matsin.
Tässäkin yleisö oli oikeastaan kaikkien puolella ja kaikki sai kunnon poppeja, vaikka Bryan yritti vetää heattia ja Rusev. Rusev Day -chantit alkoi heti alussa ja Rusev kävi mikissä haukkumassa Suomen ja kehumassa Ruotsia yms perus settiä. Hetken aikaa se toimi, mutta kun aloitettiin uusi Rusev Day -chantti ja porukka lähti taas siihen mukaan niin ei miehellä pokka kestänyt :D
Jimmya ja Jayta oli kyllä todella mukava katsoa, on se vaan sulavaa se toiminta ja ehdottomasti paras tag team mitä WWE:stä löytyy. Hallitsevat mestarit säilyttivät vähemmän yllättäen ja matsin jälkeen sitten Usos tyhjensi kehän ja keräsi popit.

Tähän väliin tuli sitten pieni tauko, mainostettiin kehässä krääsää ja porukka pääsi ostelemaan t-paitoja jos eivät ennen showta käyneet. Itse en jaksanut lähteä sinne jonottamaan missään vaiheessa, Nordiksen 8,90€ Koffi oli ihan tarpeeksi ennen showta.

Tauon jälkeen oli sitten naisten tag matsi, IIconics vs. Asuka & Kairi. IIconics oli livenä vielä hauskempi kuin telkkarissa, kun kuuli ja näki ne kaikki pienet jutut mitä he tekevät. Tämä oli ihan hyvä tällainen filleri kun porukka oli tulossa takaisin katsomoihin, IIconics säilytti yllättäen.

Seuraavaksi Hardyn theme uudestaan ja joko nyt saataisiin matsi? No kyllä saadaan, Matt vs Samoa Joe. Matt oli varmaan illan toiseksi suosituin painija, mutta myös Joe sai hyvät popit aikaan. Hyvä matsi, minkä Joe lopulta vei Coquina clutchilla.

Ja sitten main event, Kevin Owens vs. Kofi Kingston /w Xavier Woods. Vähän jäin AJ Stylesiä kaipaamaan, mutta meni tämä näinkin. Kofi oli ehdottomasti illan kuumin nimi, mutta itsellä alkoi kisakunto jo tässä vaiheessa vähän loppumaan ja ääni oli jo suht raiskattu.
Owens sai hyvät heatit aikaan ja jossakin vaiheessa matsia sitten Sami Zayn tuli hakkaamaan Woodsia ja matsi päättyi diskaukseen. Kofi kuitenkin otti mikin ja haastoi kaksikon Xavierin kanssa no dq tag matsiin, mikä alkoi heti perään. Pöytiä kaivattiin ja huudettiin koko ajan ja lopulta saatiinkin hyvä spotti kun K.O. pistettiin pöydän läpi ja facet keräsi voiton.

Hyvä tapahtuma, kannatti lähteä. Paikat oli muutaman metrin päässä kehästä ja yleisö oli hienosti messissä. Millainen meteli olisikaan ollut, jos yläkatsomot olisi ollut täynnä porukkaa?

Ilmeisesti ensi vuonna ovat tulossa uudestaan, pitää katsoa millaisella kokoonpanolla, mutta eiköhän sinne tule lähdettyä taas.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
@teude hyvin tuossa kertoikin Helsingin illan kulusta. Muuta oma huomio Helsingin tapahtumasta. Itsessään jo WWE.n tuleminen Suomeen oli huikea juttu 10 vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan huikea näin ensi kertalaiselle kävijällä, jolle olisi köyhempi menokin varmasti kelvannut. Tietenkin kysyisen tapahtuman arvo on siinä että on jonkin sortin wwe tai edes showpaini fani, sekä tietää esiintyvät painijat. Helsingin ottelu kattaus oli mielestäni varsin hyvä ja mielenkiintoinen. Jos tapahtumaa pukkaa tulevaisuudessa niin luultavasti tulee mahdollisuuksien mukaan lähdettyä puolison kanssa uudelleen.

Muutama miinus/kehityskohde: Onhan tuo jokseenkin turhaa pitää näissä house show tapahtumissa näitä titteli otteluita, koska mestaruus ei näissä kuitenkaan vaihda omistajaa!? Voisiko näihin live tapahtumiin kehittää jotain omaa erikoisuutta varsinaisten mestaruuksien tilalle? Toinen pieni nillityksen aihe on että show oli ymmärtääkseni hyvin saman kaltainen kuin Dublinin show samalla viikolla. Toki ymmärrän tämän juttujen kierrättämisen varsinkin näissä tapahtumissa mitä ei videoida, kun näitä tapahtumia on runsaasti. Myynnin suhteen lisä euroja olisi varmasti ollut saatavilla isommalla fanituote valikoimalla, myös väliaika olisi virvokemyynnin kannalta voinut olla 10-15min pidempi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onhan tuo jokseenkin turhaa pitää näissä house show tapahtumissa näitä titteli otteluita, koska mestaruus ei näissä kuitenkaan vaihda omistajaa!?
Erittäin epätodennäköistä se tittelin vaihtuminen on house show'ssa, mutta kyllähän se tuohon lajiin kuitenkin kuuluu että mestaruutta puolustetaan näissä tapahtumissa. Mutta on ne tittelit joskus vaihtaneet omistajia house show'eissa, joskus yksittäisen kerran on tainnut jopa päämestaruus vaihtaa omistajaa. Tästä on kyllä vuosikymmeniä aikaa.

Vuonna 2005 Road to Survivor Series -kiertueella Nunzio voitti Italiassa järjestetyssä house show -tapahtumassa Juventudilta Cruiserweight-mestaruuden. Liekö tuo jopa viimeisin house show'ssa vaihtunut mestaruus. Tosin Nunzion runi ei kovin pitkä tuolloin ollut ja pitihän sitä italialaisyleisölle vähän palkintoa antaa tämän muodossa.

EDIT:

No näköjään silloinen WWF:n mestaruus on vaihtanut 90-luvulla kahdesti omistajaa house show'ssa, vuonna 1992 kun Bret Hart voitti mestaruuden Ric Flairilta ja vuonna 1994 Diesel voitti Bob Backlundin.

Niin ja vielä lisäyksenä että toki vielä 80-luvulle saakka house show'eissa mestaruudet vaihtoi omistajia, syynä toki se että tuohon aikaan se televisiointi oli vähän harvinaisempaa kuin nykyään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös