Eduskunta vaalikaudella 2019–2023

  • 144 964
  • 1 505

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitähän tässä yritetään selittää? Jos otetaan esimerkiksi edellinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) joka maitotilan isäntänä sai vuonna 2018 viljelijätukea 116  000 euroa... Kerro nyt miten Helsinki tuossa yhtälössä on saamapuolella?
Pääkaupunkiseutu ei tuota mitään mutta saa silti huomattavan ison osan yhteisöverotuotoista koska pääkonttorit sijaitsevat siellä. Luulisi että tyhmempikin städiläinen osaisi itse ajatella asioita eikä toistelisi samoja (vääriä) hokemia.

En nyt ymmärrä miten maitotilan isännän maataloustuet liittyvät tähän. Maataloustuet sitten taas itsessään ovat pitkälti helsinkiläisten vika koska äänestivät meidät EU:hun tietämättä asioista yhtään mitään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, näilläpä sitten mennään, ihqua. En kauheasti pidättele hengitystäni järkevien uudistusten suhteen, mutta katsotaan sitten ja annetaan mahdollisuus. Keskusta kyllä niin tulee puristamaan kaiken mahdollisen Rinteestä että hirvittää jo etukäteen. SDP ja Kokoomus tasapainottavat yleensä sangen hyvin huonoimpia impulssejaan, mutta tässä kokoonpanossa on täydet ainekset katastrofiin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oma ura ja oma poliittinen valta. Sehän kivikovia kepulaisia oikeasti vain kiinnostaa. Toki sama pätee kaikkiin puolueisiin, mutta kepulaiset ovat kuitenkin vielä ihan omalla levelillään.

Joo-o... Masentava päivä suomen politiikassa kyllä: demarit,sukeltanut keskusta,vasurit... taidanpa riipasta pienen kännin tänään.
 

Salama44

Jäsen
Aina tulee yllätyksiä vaikka kuinka tätä yritti etukäteen spekuloida.

Periaatteessa pohja on omalle taustalle paras mahdollinen, koska olen maalta kotoisin ja työväestöön kuuluva. Molempien etujen ajaminen on tärkeää.

Kookoomus tyrmää aina heikompiosaisten parannukset ilman että myös hyväosaiset hyötyvät. Eriarvoistumisen korjaamiselle ei ole koskaan oikeaa hetkeä.

Neuvotteluissa ovat mukana kaikki vaalivoittajat Vihreät, SDP ja Vasemmistoliitto. Keskustan asema on tietenkin vaikea vaalitappion takia, mutta näinkin voi käydä jos yhteistä linjaa ei löydy muiden kanssa.

Perussuomalaisten kohdalla kysymys lienee arvoista. Imastopoliitikassa ja suhtautumisessa maahanmuuttoon
heidän linja ei kohtaa muiden kanssa.

Mikäli tästä hallitus syntyy ja se onnistuu talouspolitiikassa ja muissa äänestäjielle ilmoittamissaan tavoitteissa on mahdollista että puoleet pitävät kannatuksensa ja jopa nostavat sitä eikä oppositiopuolueuden kannatus välttämättä nouse. Oppositiopuolueet joutuvat miettimään myös linjaansa ja jopa puheenjohtajien vaihtamista jos se johtaa oppositioon.

Toivon todella että Rinne onnistuu ja voimme pitää jatkossakin maaseudun elinvoimaisena ja eriarvoistaminen työelämässä ja yleensäkin yhteiskunnassa myös vähenee ja kovat poliittiset arvot tasaantuvat.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
En olisi uskonut että Antti Rinteen alkuvuoden sairauslomalla olisi näin dramaattiset seuraukset.
 
K

Kiekkokatsoja

Näillä mennään, ainakin toistaiseksi.
Kuinka paljon tällä porukalla harrastetaan hyväntekeväisyyttä, ja minkä verran laitetaan euroja, oikeasti pakollisiin sektoreihin, jää nähtäväksi.
Pahalta näyttää, mutta odotellaan ensin niitä linjauksia.
 

hege

Jäsen
Mielenkiintoisesti meni, mutta toisaalta annetaan Antille ja Antin paletille mahdollisuus ja samalla saa Kokoomuskin mahdollisuuden miettiä omaa linjaansa tulevaisuudessa ilman hallituksessa olemisen vaatimia kompromisseja. Vaikka PS ja KoK veti hyvin vaalit, niin pitää muistaa että SDP on kuitenkin se suurin puolue ja sitä myöten heille hallituksen muodostajan vastuu lankesi ja näillä pitää sitten mennä demokratian sääntöjen mukaan.

PS:n osalta heidän pitäisi kyllä miettiä kovasti miten 4 vuoden päästä voisi mennä hallitukseen koska muuten vaalimenestyksestä ei ole mitään iloa ja jossain kohtaa se valkenee myös äänestäjille. Keskusta saa nyt kyllä kokoaan suuremman roolin ja siinä mielessä kuvio on kyllä heiltä hyvin vedetty, jos nyt saavat haluamansa maakuntahallinnon niin onhan se kova veto saada nyt kun sitä ei saatu pääministeri-puolueena.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Taisi ainakin IS uutisoida, että Orpo olisi mahdollisesti itse ollut valmis joustamaan joissakin asioissa, mutta puolueen sisäinen paine ei tätä mahdollistanut. Mm. Lepomäki, Rydman ja Häkkänen, jotka ajavat tiukempaa talouslinjaa.

Eiköhän Orpon päivät ole luetut.

Hyvä onkin, jos ovat luetut. Mielestäni Kokoomus kaipaa karismaattisempaa ja jämäkämpää puheenjohtajaa. Kilpailu puheenjohtajuudesta käydään nähdäkseni Häkkäsen ja Lepomäen välillä. Tietyllä tapaa pitäisin Lepomäkeä näistä parempana vaihtoehtona.

Kokoomuksen on mielestäni hyvä mennä oppositioon vähän uusiutumaan. Josko sieltä syntyisi ilmastoystävllinen, liberaalimpi, ja vähemmän korporatismin vallassa oleva puolue. Puolue siirtynee samalla Orpon sosiaalidemokraattiselta linjalta ainakin pari pykälää oikealle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Jokainen puolue toi ilmastonmuutoksen esiin kynnyskysymyksissä ja toivottavasti sitä lähetään ratkaisemaan panostamalla innovaatioihin ja koulutukseen, eikä verottamalla kirjaimellisesti kaikkea liikkuvaa.
Tämä porukka osaa ja tulee verottamaan ihan joka ikisestä asiasta. Kyynisenä ensimmäinen ajatus joka tästä mahdollisesta koostumuksesta tuli mieleeni oli että minulla ei ole rahaa tähän. Oma "rahasto" ei tule riittämään vappusatasiin, maahanmuuton lisärahoittamiseen, ilmaston muutoksen pysäyttämiseen ynnä muuhun mukavaan jotka Rinteen ratkaisulogiikalla = veroa veron perään ja vähän veroja vielä päälle. Kaikki kallistuu ja ostovoima sen kuin putoaa palkkatason pysyessä käytännössä ennallaan. Eikä puheista huolimatta varmasti tulla käymään rikkaiden kukkarolla vaan meidän tavallisten perheellisten keskituloisten jotka kerta toisensa jälkeen ihmettellään näitä ostovoimalaskelmia lehtien sivuilta, sitä kuinka helvetin kaukana ne ovat esimerkiksi tavallisen asuntolainallisen lapsiperheen arjesta. Miksikö maksumieheksi joutuvat taas ne joilla ei oikeasti kassa sitä kestä? Siksi että tavisten kukkarolle on Antin ja Lin helpompi veroilla hyökätä koska heitä on rikkaita enemmän. Helpompi maalitaulu.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
No, näilläpä sitten mennään, ihqua. En kauheasti pidättele hengitystäni järkevien uudistusten suhteen, mutta katsotaan sitten ja annetaan mahdollisuus. Keskusta kyllä niin tulee puristamaan kaiken mahdollisen Rinteestä että hirvittää jo etukäteen. SDP ja Kokoomus tasapainottavat yleensä sangen hyvin huonoimpia impulssejaan, mutta tässä kokoonpanossa on täydet ainekset katastrofiin.

Kepun kynnyskysymyksistä silmiin pistävät erityisesti nämä:

2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.

8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

9. Sitoudutaan keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.

10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

Tiedossa lienee maakuntamallin lisäksi klassisia siltarumpuja ja navetankorjaustukiaisia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Somessa tietysti tulee emotionaalisia ylireaktioita tämän ketjun alkurepliikkien tapaan - ei tämä laiva käänny dramaattisesti yhtään mihinkään suuntaan. Ongelma osin onkin juuri siinä. Toki oli hyvä, että edellisen hallituksen käsittämättömän järjetön ja kallis kärkiuudistus kaatui, mutta silti ihan oikeasti tarvitsisimme perusteellisia rakenneuudistuksia ja palveluntuotannon järkeistämistä. Nyt voi hyvin olla, että taas tulee vain ajanpeluuta ja näennäisuudistuksia.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pari kymppiä? Aika marginaalista verotuksen nostoa jos vauraiden tuloista otetaan parikymppiä lisää kuussa.

Jos se siihen jäisi niin ei mitään.

Paha porvarihallitus korjasi valtiontalouden kurssia useita miljardeja. Nyt hyvä vasemmistohallitus tulee aiheuttamaan useiden miljardien menetykset valtiontaloudelle jotka maakuntakuntahimmelien avulla vaikuttavat vuosikymmeniä.

Kyse oli tietysti sarkastisesta heitosta. Mitä tulee tähän kurssin korjaamiseen ja vastuunkantoon, niin toki taseet ovat tärkeitä ja niitä on hyvä koittaa saada tasapainoon, mutta pitkän aikavälin kehitys ratkaisee. Suomalaisen tutkimuksen rahoituksen purkaminen, koulutuksesta leikkaaminen ja sosiaalipolitiikan heikentäminen ovat sellaisia pitkän aikavälin "sijoituksia", joiden seurausten kanssa painimisen aikaan tuskin moniakaan lohduttaa, että jätettiin pari miljardia nollakorkoista lainaa ottamatta.
 

ipaz

Jäsen
Toivon todella että Rinne onnistuu ja voimme pitää jatkossakin maaseudun elinvoimaisena ja eriarvoistaminen työelämässä ja yleensäkin yhteiskunnassa myös vähenee ja kovat poliittiset arvot tasaantuvat.

Missä vaiheessa eriarvoistuminen on mukamas kasvanut ja millä aikavälillä sitä verrataan? Ainakin 1980 ja -90-luvuilla suomalaiset olivat nykyistä eriarvoisemmassa asemassa toisiinsa nähden kuin tänäpäivänä. Ja jos tarkoitat näitä muutamia yritysjohtajia jotka tienaavat miljoonia, niin vertailu ontuu. Heitä kun ei pidä verrata ns. tavallisiin työtätekeviin, vaan kollegoihinsa maailmalla.

Ja jos taasen eriarvoistamisella tarkoitat tuloeroja, niin ne eivät ole kasvaneet koko 2000-luvulla nimeksikään, vaikka vasemmisto näin jatkuvasti väittää.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Kaikkien aikojen heikoin pääministeripuolue kannatukseltaan ja apuna kaikkien aikojen heikoin Keskusta.
Oppositiossa istuu kannatukseltaan tämän hetken kaksi suurinta puoluetta.

Ei ainakaan voisi olla vähemmän huvittavat lähtökohdat tälle kaudelle.
Vastahan ne vaalit käytiin ja suurin puolue johtaa neuvotteluja kuten kuuluukin, jollain tuuliviirimäisillä gallupeilla ei voi perustella yhtään mitään. Kokoomus on esiintynyt vaalien häviäjänä ihan liian rehvakkaasti ja omaa kilpeä kiillottaen, olihan tuo ihan odotettavissa että päätyy oppositioon jos ei ole valmis kuin vaatimaan ja Orpo esiintyy jokaisessa mediatilaisuudessa kuin puhuisi vain omilleen. Perussuomalaisissa ei ole Halla-Ahon lisäksi oikeastaan ketään jota voisi edes harkita ministeriksi kun pitäisi asiasisältöjen lisäksi hallita myös käytöstavat.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mikä on tämän hallituksen toimintakyky toteutuessaan? Eipä juuri mikään, mistään varallisuuden verottamisesta tms. ei tarvitse keskustellakaan (hyvä niin) koska ei Kepu sellaiseen järjettömyyteen lähde mukaan. Ei kaadu kikyt, kun kepu on mukana (hyvä niin) jne.
Hyvin pienet riskit tässä on mihinkään katastrofiin koska enemmistön päätökseen pitää about kaikkien olla yhtä mieltä.
Ainoa minkä näen ison vahingon mahdollisuutena, että kaikki maailmanhalaajat ovat samassa eikä kepukaan ole aiheessa mitenkään jyrkkä puolue.
Voi kun vasemmistolaiset ressukat ymmärtäisivät että maailmanhalaamisen kulut voisi käyttää heidän omiin tulonsiirtoihin ja etuisuuksiin, ettei maksukykyisen kansanosan tarvitsisi maksaa molempia.
Minulle tuo riski tarkoittaa sitä että eurovaaleissa tulen ensimmäistä kertaa eläessäni vaihtamaan puoluetta ja olen sen takana että europarlamentissa istuisi mahdollimman oikeistolainen edustus estämässä haittamaahanmuuton ennen kuin se tuleekaan tämän maan omalle agendalle.
 

Sambody

Jäsen
Mikäli tästä hallitus syntyy ja se onnistuu talouspolitiikassa ja muissa äänestäjielle ilmoittamissaan tavoitteissa on mahdollista että puoleet pitävät kannatuksensa ja jopa nostavat sitä eikä oppositiopuolueuden kannatus välttämättä nouse. Oppositiopuolueet joutuvat miettimään myös linjaansa ja jopa puheenjohtajuen vaidoksiin jos se johtaa oppositioon.

Toivon todella että Rinne onnistuu ja voimme pitää jatkossakin maaseudun elinvoimaisena ja eriarvoistaminen työelämässä yhteiskunnassa myös vähenee ja kovat poliittiset arvot tasaantuvat.
Tämähän olisi upeaa, jos saataisiin eläkeläisille vappusataset, alemmille tuloluokille veron alennukset, vanhusten hoitoon lisää väkeä, PV:lle uudet hävittäjät, opiskelijoille isommat opintorahat, sote maaliin ja kepulaisille maakuntiin lisää suojatyöpaikkoja, maahan 75% työllisyysaste ja ilmastonmuutoksen torjuntaan uusia keinoja. Paljon varmaan unohtuikin. Kaikki tämä ilman, että meidän lapset joutuvat maksumiehiksi tulevaisuudessa, koska "tulevaisuusinvestoinnit" maksavat itsensä takaisin. On siinä hieman työnsarkaa Rinteen hallituksella.

Tosiasiassa vaikka pelonsekaisin tuntein seuraankin tuleeko tuosta hallitusta ja minkälainen hallitusohjelma sieltä syntyy, niin silti toivon koko sydämmestäni, että hallitus onnistuu. En saa henkilökohtaisesti mitään kiksejä, jos Rinne ajaa bussinsa kalliolta alas ja tulevat hallitukset pääsevät korjaamaan jälkiä, koska väistämättä tuo on meidän jokaisen kannalta huono juttu. Paitsi ehkä sen eläkeläisen joka sai satasensa eikä tarvitse tulevaisuudessa osallistua budjetin alijäämän korjaamiseen. Ainiin ja sen kepulaisen maakuntaherran, joka pääsee suhmuroimaan isommalla estradilla.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikkien aikojen heikoin pääministeripuolue kannatukseltaan ja apuna kaikkien aikojen heikoin Keskusta.
Oppositiossa istuu kannatukseltaan tämän hetken kaksi suurinta puoluetta.

Ei ainakaan voisi olla vähemmän huvittavat lähtökohdat tälle kaudelle.

On se aika koomista, että keskustakin saatiin kaivettua mukaan hallitukseen historiallisen suuren tappion jälkeen. Vasemmistoliitto ja Li herättävät lähinnä puistatuksen tunteita. Ei tämä kokoonpano nyt varsinaisesti äänestäjien vaaleissa ilmaisemaa tahtoa noudata.

Kokoonpano on vihreitä lukuunottamatta melkoinen tuulahdus menneisyydestä. Pienellä pelolla tässä saa odotella, että mitä tuleman pitää. Henkilökohtaisella tasolla huolestuttaa mm. se, että nämä veijarit ajavat läpi Veikkauksen hankkeen muiden vedonvälittäjien blokkaamisesta Suomessa. Siinä on yksilönvapaus paperia kun Veikkauksen porhot pääsevät lobbailemaan vassareita ja maalaisliittolaisia edustussaunassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tätä vaihtoehtoa osasin odottaa. Vaikka kokoomusta olenkin äänestänyt, niin olen sitä mieltä, että puolueelle tekee ihan hyvää mennä vaihteeksi oppositioon. Viime vuosina monet päätökset ja linjanvedot ovat olleet makuuni jo liian oikealta, itse kun olen poliittisella kartalla vain maltillisesti oikealla.

Ihmettelen jokseenkin sitä, että täälläkin kritisoidaan hallituspuolueiden valintaa gallupien perusteella. Hallituksen muodostavat puolueet, joilla on vahva enemmistö eduskunnassa. Ne saivat yhdessä ison ryhmän, joka kykenee sitoutumaan yhteisiin linjoihin. Silloin ei ole merkitystä sillä, miten isoja ryhmään kuuluvat puolueet ovat. Jos isommat oppositiopuolueet eivät pystyneet olemaan rittävästi samoilla linjoilla päähallituspuolueen kanssa, niin sitten ne ovat oppositiossa. Näin tämä toimii. Ja näin toimii demokratia.

Mitä tulee hallitukseen, niin ohjelma ja sen noudattaminen ratkaisevat mielipiteeni. Tuskin tämäkään mikään mahdoton katastrofi tulee olemaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hyvä onkin, jos ovat luetut. Mielestäni Kokoomus kaipaa karismaattisempaa ja jämäkämpää puheenjohtajaa. Kilpailu puheenjohtajuudesta käydään nähdäkseni Häkkäsen ja Lepomäen välillä.

Uskallan väittää, että ei käydä. Häkkänen sopii maakunnasta tulevana miehenä paremmin kuvaan keskimääräisestä kokoomuslaisesta. Lisäksi kokoomuksen täytyy puheenjohtajavalinnassaan ottaa huomioon äänestäjien vuoto persuihin. Minä en näe, että tätä vuotoa tukitaan parhaiten valitsemalla puheenjohtajaksi helsinkiläinen nainen etenkin tilanteessa, jossa mahdollisesti myös SDP:llä, vihreillä ja vasemmistoliitolla on johdossa nuori nainen. Monia ärsyttää nuorten naisten aiheuttama murros. Uskallan siksi väittää, että Lepomäen poliittinen ura joko päättyy tai jatkuu Hjalliksen eduskuntaryhmässä ja päättyy seuraaviin vaaleihin. Häkkänen taas valitaan seuraavaksi puheenjohtajaksi selvällä erolla.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Olisiko nykyisellä 17 ministerillä jakauma seuraava?

SDP 6
Kesk 5
Vihr 3
Vas 2
RKP 1
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Uskallan väittää, että ei käydä. Häkkänen sopii maakunnasta tulevana miehenä paremmin kuvaan keskimääräisestä kokoomuslaisesta. Lisäksi kokoomuksen täytyy puheenjohtajavalinnassaan ottaa huomioon äänestäjien vuoto persuihin. Minä en näe, että tätä vuotoa tukitaan parhaiten valitsemalla puheenjohtajaksi helsinkiläinen nainen etenkin tilanteessa, jossa mahdollisesti myös SDP:llä, vihreillä ja vasemmistoliitolla on johdossa nuori nainen. Monia ärsyttää nuorten naisten aiheuttama murros. Uskallan siksi väittää, että Lepomäen poliittinen ura joko päättyy tai jatkuu Hjalliksen eduskuntaryhmässä ja päättyy seuraaviin vaaleihin. Häkkänen taas valitaan seuraavaksi puheenjohtajaksi selvällä erolla.


Eikös Lepomäki ole espoolainen, kun kokoomusta ei kuulema Helsingistä johdeta.

Allekirjoitan erittelemäsi pointit, mutta uskoisin kokkareissa olevan painetta valita naispuheenjohtaja. Toki puolueessa voi vaikuttaa vahvasti myös taustalla, Benkku tästä esimerkkinä.

Häkkäsen saamasta vahvasta mandaatista huolimatta uskon miehen hieman ylimielisen habituksen ärsyttävän monia. Ei Lepomäelläkään pehmeää imagoa ole, mutta hänestä ei synny samanlaista kukkopoikavaikutelmaa.

Toki Häkkänen sai paljon julkisuutta oikeusministeriyden myötä ja antoi itsestään jämäkän kuvan, mikä puoltaa hänen valintaa.

Joka tapauksessa uskon Kokoomuksen nostavan kannatusta oppositiosta käsin, mikäli puheenjohtajaksi äänestetään Häkkänen tai Lepomäki.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Toki puolueessa voi vaikuttaa vahvasti myös taustalla, Benkku tästä esimerkkinä.

Zyskowicz on jättäytynyt terveydellisistä syistä rivikansanedustajaksi, joten en vertaisi häntä jo kertaalleen puheenjohtaksi pyrkineeseen Lepomäkeen. Lepomäki on vielä nuori ja hänellä on kysyntää myös politiikan ulkopuolella enkä siksi usko hänen tyytyvän rivikansanedustajaksi. Kun ministerisalkku jää saamatta ja puheenjohtajaksi ei kelpaa, en näe mitään motiivia ja motivaatiota, jonka takia hän jatkaisi politiikassa.
 

Wristlock

Jäsen
Voihan se olla. Toisaalta Kokoomus on ollut mukana niin pääministeri-, kuin valtiovarainministeripuolueena ajamassa Suomea sellaiseen tilaan, että se velkaantuminen on ollut aika holtitonta.

Kaatoiko kokoomus mielestäsi neuvostoliiton, aiheuttiko se jenkkien finanssikriisin vai euroopan velkakriisin?

Tämä puoluepolitrukkien hengellistä hurmosuskoa lähentyvä oman puolueen puolustaminen on söpöä. Aina kaikki posi on oman puolueen ansiota ja kaikkia nega muiden syytä.

Taisi käydä niin, että Kokoomuksen sisäinen valtapeli ratkaisi homman ja mm. wannabe puheenjohtajat Lepomäki ja Häkkänen vetivät Petteriä kuivana kakkoseen. Toinen liberaalisti panovyöllä ja toinen konservatiivisesti omalla. Sen jälkeen Rinne veti sloppy secondit Petteriin ja nyt Petteri linkuttaa oppositioon odottamaan lopullista mestausta puoluekokouksessa. Kiitos tämän pelin, joudumme kestämään kepua hallituksessa.

Rinne osoittautui myös vähemmän tyhmäksi kuin antaa ymmärtää, suorastaan taitavaksi peluriksi, jos todella siis lähtökohtaisesti halusi kepun hallitukseen.

Jos kepu onnistu kiristämään tuolla säälittävällä vaalituloksellaan esim. itselleen maakuntiin muutakin kuin sote asiat, niin menetän lopullisesti uskoni Suomen politiikkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös