TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 782 329
  • 3 871

Tuamas

Jäsen
Eikös tuo Mad Queen -juoni ole jo aika pitkälti lukittu Cerseille? Siellä on tullut kaikki klassikot Burn them allista lähtien. Dany ja Jon tuskin tulevat parina hallitsemaan tai välttämättä edes selviämään hengissä, mutta ei minusta mikään viittaa siihen että Dany olisi flippaamassa. On kyllä temperamenttinen, mutta silti suht tasapainoinen.

Kyllähän tuota flippaamista ja vallanhimoa pohjustettiin melko huolella kaksi ensimmäistä jaksoa, jopa täysin ylikorostuneesti.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Sanotaanko näin, että aihio loistavalle jaksolle oli olemassa. Alun piinaava odotus, parhaimmillaan upeat visuaalit, musiikki, Aryan tappelu zombeja vastaan, tunnelma kryptassa kun ylhäällä kuoltiin, Jonin epätoivoinen pyrkimys Branin luo, jopa tuo loppuratkaisu. Mutta... jäi kyllä vähän puolitiehen. Selvästi suurimpana syntinä oli tuo äärettömän paksu plot armor, jota nimetyt hahmot käyttivät. Ihan lopussa meni Jorah, Theon ja Melisandre, mutta varsinaisessa taistelussahan ei kuollut IHAN KUKAAN MERKITTÄVÄ HAHMO. Joo, Edd, Lyanna ja Beric, mutta niin pienessä roolissa olivat sarjassa, ettei niitä lasketa. Siellä ne heilui Brienne, Jorah, Pod, Gendry, Tormund, Jaime, Grey Worm ja Sam etulinjassa koko helvetin tappelun ajan ja kukaan ei delannut (paitsi Jorah sitten ihan lopuksi). Tai ei ainakaan näytetty kuolevan, mutta olisihan se näytetty, kun Eddinkin kuolemaa niin herkuteltiin. Muita koko tappelun actionissa olleita ja siitä selvinneitä on varmaan yhden käden sormilla laskettava määrä. Noista kun ois puolet delannut, niin olisi ollut hyvä jakso. Myös Jon ja Dany nauttivat turhan paljon tuosta juonikilvestä, olisi jompi kumpi voinut ottaa kunnolla hittiä, vaikkei olisi kuollutkaan. Kryptassakin joku merkittävämpi hahmo olisi voinut kuolla. Edes Gilly, niin olisi voinut Sam ensi jaksossa surra.

Toinen negatiivinen asia oli tappelun epäloogisuudet. Miksi dothrakit hyökkäsivät kuolemaansa? Miksi helvetissä kentälle muurien ulkopuolelle edes mentiin ylivoimaista vihua vastaan? Miksi muurilla ei ollut miehiä? Miksi muurilla ei ollut palavaa öljyä? Miksi loharit eivät istuskelleet muurilla ja liekittäneet hyökkääviä zombeja? Miksi white walkerit olivat täysin statisteja koko matsin ajan eivätkä tehneet yhtään mitään? Missä muut jätit ja jääkarhut olivat? Lisäksi ärsytti se, että välillä zombit jyräsivät isoja ihmisjoukkoja ihan satanolla sekunneissa ja sitten kuitenkin välillä ihmiset pystyivät pitämään puolensa samoissa paikoissa pitkäänkin.

Kolmas negatiivinen asia oli tuo lopetus. Ei niinkään se, että Arya pääsi sniikkaamaan NK:n selkään, sehän nyt on hyvin mahdollista. Arya nappaa zombin kasvot ja kulkee joukon mukana, kunnes iskee esiin. Bran saattoi jelpata ja wargata pari zombia/valkokulkijaa, jotka olisivat kiinnostuneet oudosti kulkevasta zombista. Mutta vähän enemmän olisi saanut asiaa pohjustaa, kuin että Arya vaan lähtee jonnekin sanottuaan "Not today". Näytetty vaikka lähikuvassa, kun joku zombi pitelee loharilasitikaria kädessään, joka olisi ollut aika outoa käytöstä zombille. Tai ehkä näyttivätkin ja multa meni ohi, jolloin tuo loppukohtaus olisi jo paljon parempi.

Eli varsin pienin muutoksin olisi ollut paljon parempi jakso. Enemmän jengiä paskaksi, vähän järkeä tappelun kulkuun ja pikkuisen pohjustusta lopulle. Nyt tuli vähän pannukakku tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Tuli kyllä jännättyä koko ajan. Tunti ja kymmenen minuutin kohdalla vasta tuli tarve katsoa, että jokos tämä muka loppuu kun tuli yhtäkkiä "loppuratkaisun aika" -fiiliksiä. No se loppuhan sieltä pätkähti ja heräsin, että menipäs aika nopeasti. Kämppä oli pimeänä ja televisio tarpeeksi iso, niin selvää sain sen verran kuin oli tarkoituskin. Sanotaanko näin, että näin isoa mähinää ei televisiosarjaan saa tehtyä ilman että jossain säästetään, ja pimeydellä säästettiin taatusti useampi miljoona budjetissa. Tarpeeksi sain selvää ja komean visuaalista tykitystä suurimman osan ajasta, niin en jaksa valittaa.

"Yksikään armeija ei voita Dothrakeja avoimessa maastossa" tai jotain vastaavaa sanottiin jo ekalla kaudella. Eli alun kamikazella oli ihan tuon fantasiamaailman järkeen käyvä syy, vaikka vituiksi meni.

Arya salamurhasi, sekin ihan loogista. Pikkaisen olisi vielä enemmän voinut White Walkerien tukat heilua, eli katsojaa olisi voinut varoitella etukäteen muutama sekunti enemmän, niin ullatuus ei olisi ollut niin koominen. Eli ihan toimivaa loppuratkaisua haettiin, vaikka vituiksi meni hieman. Syytän ohjaajaa.

Jos ex-Branin korppilentelyä ei seuraavassa jaksossa selitetä, niin vituiksi meni ja pahasti. Itseäni ei haittaa, vaikka tuntemattoman uhan, eli NK:n, lopulliset motiivit/suunnitelmat jäisivät hämärän peittoon, mutta tuon autistin lailla käyttäytymisen syy ei yksinkertaisesti saa olla silkka autismi.

Vähän enemmän päähenkilöitä olisi voinut kuolla, mutta muuten taistelujakso oli juurikin sitä itseään: laadukasta rähinää.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Joop. Eipä tuossa juuri muu jaksa kyrsiä, kuin se miten helpolla tosta olisi oiottu paljon nyt täysin wtf-hetkiksi jääneitä kohtauksia järkevämmäksi. Kuten @Analyzer totesi kanssa, ei se mitään suurta mastermindia ois kaivannut lyödä tohen kässäriin vähän järkeä mukaan.

Jaksosta kun ois tuosta loputtomasta epätoivosta vaikka sen 5 min käyttänyt siihen että nyt täysin statisteiksi jääneet jääpuikkomiehet oltaisiin vaikka yksitellen tiputeltu ja karsittu sitä jengiä Lindholmin ympäriltä ja sitä kautta kaivettu tuo yksykkönen Azorin kanssa kehiin... tai Arya oliskin istua kököttänyt siinä Brannin tuolilla tyhjä katse naamallaan lopussa.. tai emo tosiaan ois wargannut jotain järkevää, mutta tie mitä tissejä se oli vahtaamassa koko ratkasupelin.

No oli siinä hetkensä. Alku oli oikeen hieno, vaik jo siinä kohtaa kun barbaarit lähti hyökkimään pimeyteen tuli ekan kerran fiilis että ”miks”, mutta ainakin se näytti siistiltä.

Ihan hirveesti ei jännitä sketsi-Euron Jarmo, härövuori ja tuntematon kultakomppania joka on Jarmon toimesta jo karsittu kolmasosalla kun huijasivat korttipeleissä. Tai joku huijas ainakin. Vakoillaan nyt kunnialla loppuun kuitenkin. Ehkä sinne jotain jännitteitä saadaan aikaseen Lannistereiden keskinäisistä kemioista ainakin.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Miksi loharit eivät istuskelleet muurilla ja liekittäneet hyökkääviä zombeja?

Käytännössä tuollekin selitys näytettiin, eli Dany ja Joni olivat hetken paikallaan pilvien yläpuolella, niin välittömästi pilvistä/lumituiskusta teki jäälohhari yllätyssyöksyn. Ja välittömästihän lohharin selkään kiipesi zombikusiaisia, kun oli paikallansa istuskelemassa. Ja Seppo Rätyhän voisi välittömästi tempaista keihäällä, kuten näytettiin viime kaudella. Eli ei paljoa kannattanut hyvislohharien jäädä paikallensa.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Käytännössä tuollekin selitys näytettiin, eli Dany ja Joni olivat hetken paikallaan pilvien yläpuolella, niin välittömästi pilvistä/lumituiskusta teki jäälohhari yllätyssyöksyn. Ja välittömästihän lohharin selkään kiipesi zombikusiaisia, kun oli paikallansa istuskelemassa. Eli ei paljoa kannattanut hyvislohharien jäädä paikallensa.
Niin no, jos olisi ollut jossain siellä tornin katolla, niin aika hankala olisi zombien sinne päästä. Etenkin jos ihmissoltut suojelisivat lohareitaan, eli isoimpia valttikorttejaan. Toki yön kuninkaan ratsastettua paikalle, olisivat hyvät loharit joutuneet jättämään ortensa ja ihmisten epätoivoinen tappelu olisi saanut jatkua.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä nyt pikaisesti kävi lukemassa ”massojen foorumeilta”, niin jaksohan oli parasta ikinä missään. Eli kyllä tämä kohderyhmään uppoaa ja oli varmasti just sitä mitä toivottiin.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ompas täällä monen maskuliinisuus kärsinyt, kun sankari on ollut nuori nainen eikä mies. Varmaan samat vihaavat Marvelin puolella Captain Marvelia.

Miten muka Arya ei voisi voinut yllättää NK:ta. Hän teki saman tismalleen samassa kohtaan ensimmäisessä jaksossa tällä kaudella Jonille? Hän tuntee kotinsa. Hän on vitun badass ninja.

Jaksoa tottakai saa kristisoida. En vaan todellakaan jaa suurintaosaa kriittikkiä. Valitetaan että kukaan kuole. Ei mikään muu sarja uskalla samalla prosentilla tappaa hahmoja. Kaikella on tarkotuksensa. Meinaatte että olisi kiva että kaikki olisivat kuolleet ja kolme jakso olisi vietetty Cersein ja NK:n välisessä mittelössä. Se vasta tylsää olisi!

Koska suurin osa pohjoisesta on kuollut pelkkään voimaan ei ole mahdollisuutta, niin on pakko alkaa juonittelemaan. Kaikki juonittelijat ovat myös elossa. Ei ole sattumaa. Malttakaa ihmiset. Ja katsokaa kokonaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kyllähän tuota flippaamista ja vallanhimoa pohjustettiin melko huolella kaksi ensimmäistä jaksoa, jopa täysin ylikorostuneesti.
Vallanhimoa on nähty jo silloin kun lohikäärmeet olivat kissan kokoisia. Ja kyllähän Jorah, Barristan, Varys ja Tyrion kukin tekivät kaikkensa hillitäkseen Danyn temperamenttia. MUTTA: Tuossa ei mielestäni ole Mad Queen -viboja. Erimielisyyttä Jonin kanssa saattaa kyllä syntyä ja se saattaa olla veristäkin, mutta tuo olisi tyypillistä sikäli kun Danyn koko tarina on pohjustanut tämän halua nousta hallitsijaksi. Mad Queen -meininkiä olisi lähteä kiduttamaan ja teurastamaan viattomia omien vainoharhojen tms. takia. Cersei on tätä tehnyt, Dany ei mielestäni ole antanut edes kunnon viitteitä.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Mitä nyt pikaisesti kävi lukemassa ”massojen foorumeilta”, niin jaksohan oli parasta ikinä missään. Eli kyllä tämä kohderyhmään uppoaa ja oli varmasti just sitä mitä toivottiin.

No ei nykyään ihmisten viihdyttämiseksi tarvita kuin nokkelia one-linereita ja siistejä tapahtumia. Hyvä käsikirjoitus, hahmonkehitys ja juoni ovat toissijaisia näille upeille ja mahtaville hetkille. Valitettavasti hyvä tarinankerronta on muuttunut täysin merkityksettömäksi siistien hetkien rinnalla.

Idiocracyssa ivailtiin, miten tulevaisuuden suosituin elokuva on nimeltään Perse. Siinä on kolme tuntia ruudussa perse, joka piereskelee välillä. Ylivedettyä, mutta ei se niin kaukana

Voi jälleen keskittyä siihen pahempaan viholliseen. Toiseen ihmiseen.

Miten toinen ihminen on pahempi vihollinen? Vastassa oli epäkuolleiden armeija, jonka vahvuus vain kasvaa jokaisen taistelun jälkeen. Armeijaa johtaa tulelle immuuni kuolematon Night King, joka on tuomassa ikuisen yön ja ihmiskunnan tuhon. Kaikki kuolevat ja jäätyvät, jos hän voittaa.

Sen sijaan tämän ihmiskunnan lopullisen tuhon sijaan pahempi uhka on Cersei Lannister? No ei ole. Huonoja hallitsijoita tulee ja menee, mutta ihmiskunta säilyy.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mitä nyt pikaisesti kävi lukemassa ”massojen foorumeilta”, niin jaksohan oli parasta ikinä missään. Eli kyllä tämä kohderyhmään uppoaa ja oli varmasti just sitä mitä toivottiin.

Yhteisö X katselemassa esimerkiksi baarissa jaksoa. Tai hc-ihmisoletetut kuolaamassa viikko ennen jaksoa ja sitten onanoidaan. Ei ihme jos toimii.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jaksoa tottakai saa kristisoida. En vaan todellakaan jaa suurintaosaa kriittikkiä. Valitetaan että kukaan kuole. Ei mikään muu sarja uskalla samalla prosentilla tappaa hahmoja. Kaikella on tarkotuksensa. Meinaatte että olisi kiva että kaikki olisivat kuolleet ja kolme jakso olisi vietetty Cersein ja NK:n välisessä mittelössä. Se vasta tylsää olisi!
Mikään pakko kenenkään ei ole kuolla, mutta helvettiäkö ne turoilee itsensä jatkuvasti täysin varman kuoleman käsiin vain pelastuakseen viime hetkellä jos ketään ei ole kerran tarkoitus tappaa. Vitsi käy aika nopeasti vanhaksi ja mulla ei koko jakson aikana kohonnut pulssi kertaakaan. Ei yksinkertaisesti edes käynyt mielessä että kukaan päähahmo voisi mihinkään kuolla.

Aikaisemmilla kausilla sitä oli kusi sukassa joka helvetin sukujuhlissa ja metsäreissuissa. Ei silloinkaan päähenkilöitä jatkuvasti kaatunut, mutta oli sentään aito uhka olemassa että niin voisi käydä.

Vaikka tätä kääntelisi miten päin, niin seitsemän ja puoli kautta rakennetuksi taisteluksi tämä oli iso floppi. Jos ja kun suuret massat tykkäävät nykymenosta niin se on sitten pelkästään hyvä asia ja osoitus siitä, ettei se välttämättä ole ollut virhe tehdä GoTista marvel-leffa.

Ehkä muutenkin olisi hyvä ottaa huomioon, että minä en ainakaan kritisoi sarjaa suhteessa muihin sarjoihin tai väitä että GoT per se olisi kovinkaan huonoa viihdettä. Visuaalisuudeltaan verrokkia tuskin löytyy mistään eikä se juoni niiiin paska ole, että homma menisi katselukelvottomaksi. Se mihin verrataan on sarjan ensimmäiset viisi kautta, jotka ainakin mulle olivat kovinta telkkaria ikinä. Harmittaa paljon, ettei näistä uusista pysty enää samalla tavalla nauttimaan ja siksi tulee kirjoitettua kärkkäästi internettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jaksoa tottakai saa kristisoida. En vaan todellakaan jaa suurintaosaa kriittikkiä. Valitetaan että kukaan kuole. Ei mikään muu sarja uskalla samalla prosentilla tappaa hahmoja. Kaikella on tarkotuksensa. Meinaatte että olisi kiva että kaikki olisivat kuolleet ja kolme jakso olisi vietetty Cersein ja NK:n välisessä mittelössä. Se vasta tylsää olisi!.
Nedin, Robbin, Tywinin, Oberynin jne kuolemissa oli se hienoa, että katsoja ei odota sitä. Näiden hahmojen tarina ei tavallaan ollut vielä kerrottu; Se vaan loppuu kesken ja kääntää kaiken päälaelleen. Ei kaikille tarvitse kirjoittaa sankarin loppua. Ei kaikkien tarvitse pelastua viime hetkellä. Se mistä Hound, Tormund, Sam sun muut ovat selviytyneet vain, koska ovat suuren yleisön suosikkeja on absurdia. Ja vielä ärsyttävämpää tästä tekee se, että heille on kaikille kirjoitettu varmaan viisi kohtausta jossa ovat jo kuolemassa, mutta joku pelastaa viimeisellä hetkellä. Paskaa kirjoittamista joka tappaa jännityksen. Pari kautta sitten Euron olisi pistänyt Theonin ja Yaran kylmäksi eikä olisi mitään Theonia taistelemassa yksin kuolleiden armeijaa vastaan jonkun vitun tikun kanssa. Lyanna olisi viskattu seinään ja jättiläinen olisi jatkanut rellestämistä. Sam olisi ihan tasan tarkkaan kuollut viimeistään tässä taistelussa. Mutta Game of Thrones ei ole sellainen enään. Kaikki päähahmot lähtevät sankarillisesti huutaen ja miekkaa heiluttaen, jos edes lähtevät. Septin räjäytys oli viimeinen hieno tempaus mitä sarja mielestäni teki, mitä hahmojen tappamiseen tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Undrafted

Jäsen
Marssiko NK muurien sisäpuolelle herätettyään kuolleet henkiin? Sitten loikkasikin Branin luokse. Arya teki saman loikan Winterfellin sisäpuolelta zombiearmeijan läpi ensin hätäiltyään kirjastossa. Kokonaisuutena laiskaa käsikirjoittamista minusta.
 

Rapala

Jäsen
Kyllä sisäinen Daenerysta vastaan oleva GOT-romantikko sisälläni haluaa edelleen uskoa, että täälläkin toistetut epäloogisuudet muun muassa Talvivaaran puolustuksen organisoinnissa ja muussa olivat nimenomaan seurausta Danyn teoista ja päätöksistä eikä suinkaan käsikirjoittajien mokista tai mutkien oikomisesta. Dany oli edellisessä jaksossa se kuka käski kenties taitavimman sotataktikkonsa Tyrionin piiloon Kryptiin eikä taistelutannerta johtamaan. Tämän seurauksena esimerkiksi muurin puolustusta oli johtamassa omasta mielestäänkin (jakso 2, kausi 8) sotataidoton Sipuliritari Davos ja tulos hetkellisesti sen mukaista. Dany oli myös se, joka tässä kolmosjaksossa heti taistelun alettua poikkesi edellisessä jaksossa näytetystä sotasuunnitelmasta "The dead are already here"-kommenttinsa jälkeen ja lähti ennen aikojaan lentelemään loharillaan. Toivon että nämä ovat nimenomaan sarjan juoneen tahallaan käsikirjoitettuja yksityiskohtia, joilla pyritään todistamaan Jonille ja muille, että Dany on hallitsijaksi kykenemätön sekä liian äkkipikainen ja vallanhimoinen. Sansahan tämän selkeästi jo on huomannut. Tästä Danyn vallanhimosta on sarjassa viitteitä alusta saakka ja tässä ketjussa on myös hyvää tuoretta pohdintaa aiheesta.

Toistaiseksi Danyn suuret mokat eivät ole sarjassa vielä radikaalisti kostautuneet, mutta tuntuu siltä että vähän päästä paskan tulisi väkisinkin olla tuulettimessa. Tämän saman voi toisaalta sanoa myös Jonista, jonka taktinen osaaminen on yhtälailla ollut ontuvaa. Suurimpana erona näiden hahmojen välillä on kuitenkin arvomaailma. Dany tahtoo valtaistuimelle ja Jon pyrkii hinnalla millä hyvänsä tekemään sen mikä on oikein ja oikeudenmukaista. Loppupeleissä molemmat vetävät isossa kuvassa täysin vihkoon ja toistaseksi pelastaja on aina löytynyt jostakin.


Loppuun spoilerin alle oma ajatus jatkosta:
https://keskustelu.jatkoaika.com/posts/8170538/
Kokonaisuutena fiilis tulevasta on sellainen, että seuraavassa viimeisessä taistelussa pelastajaa tämän kaksikon perseilylle ei enää löydy ja Cersei posseineen antaa sarjalle lopun, josta tämänkään ketjun skeptikot eivät jää kylmäksi. Eli aikalailla kaikki kuolevat. Vankka lapsenomainen usko että loppuen lopuksi Game of Thrones tulee olemaan Game Of Thrones, vaikka välissä sarja on erilaisia piirteitä saanutkin. edit ja Arya tietysti tappaa Cersein ja Mountainin.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kun GoT pian loppuu niin 100% varmaa on jo nyt että iso määrä "faneista" on raivoissaan.

Paljon täällä oli arvailuja juonenkäänteistä etukäteen mutta osuiko kukaan muu näin hyvin?

No loppuhan se ei vielä ollut mutta ennustan teelehdistä tätä samaa viimeiselle kolmelle jaksolle.
 

Nick Neim

Jäsen
Paljon täällä oli arvailuja juonenkäänteistä etukäteen mutta osuiko kukaan muu näin hyvin?

No loppuhan se ei vielä ollut mutta ennustan teelehdistä tätä samaa viimeiselle kolmelle jaksolle.
Mihin perustat tämän väitteen? Johan täälläkin on tuotu esiin, että äänekäs ja typerä vähemmistö ottaa sarjan aivan liian tosissaan, ja iso massa edelleen tykkää kuin hullu puurosta. Siinä mielessä ennustus meni ainakin isosti vituralleen, että jotenkin "iso määrä faneista" olisi jaksosta raivoissaan, jos selaa internetiä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Mihin perustat tämän väitteen? Johan täälläkin on tuotu esiin, että äänekäs ja typerä vähemmistö ottaa sarjan aivan liian tosissaan, ja iso massa edelleen tykkää. Siinä mielessä ennustus meni ainakin vituralleen, että jotenkin "iso määrä faneista" olisi jaksosta raivoissaan.

Ei suurin osa faneista vaan iso osa. Siinä mielessä ei lainkaan niin vituralleen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Hmm...mistä se kolmen karkaisu tulee? En siis sano että olet väärässä. Mietin vain sitä ennustusta. Azor Ahai karkaisee miekkansa kolme kertaa. Vedessä, leijonan sydämessä ja rakkaan sydämessä. Olisiko Aryalla sitten vesitanssi (Syrio Forel), mitä muuta?
Jää on vettä?

Loput yksiselitteisiä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Itse toivoin jakson aikana, että tässä tulee se pimeyden voitto. Winterfell jyrätään ja jonkinlainen poppoo päähenkilöitä pääsee karkuun. Lopullinen showdown sitten myöhemmässä jaksossa King's Landingin paikkeilla. Siinä olisi sitä epätoivoa saatu kasvatettua ja talvi tulisi oikeasti. Asiasta puheenollen siellä on 8 kautta ollut talvi tulossa ja Winterfellissäkin oli edelleen alle pari senttiä lunta. Kilpisjärveläiset nauraisivat moiselle talvelle.

Turhan moni päähenkilöistä jäi eloon tässä ja jäi fan servicen maku suuhun.
 

Nick Neim

Jäsen
Ei suurin osa faneista vaan iso osa. Siinä mielessä ei lainkaan niin vituralleen.
Iso määrä oli sinun viestistäsi sanatarkka lainaus, en minäkään viestissäni sanonut suurin osa. IMDb näyttää edelleen arvosanaksi 9,4 ja eri Youtuben GoT-aiheiset kanavat pikemminkin suitsuttavat jaksoa. Sen lisäksi mm. Tadu kirjoitteli jo eri foorumeista, jossa jakso on ollut parasta ikinä missään.

Typerä ja äänekäs vähemmistö on kyllä nurisemassa, mutta eihän me mikään iso määrä olla, joten huti meni. Ollaan hieman kuin Jorah tänään wightien keskellä; taistellaan viimeiseen saakka rakkaan puolesta, mutta lopulta toisen ylivoima on vain liian suurta, ja on päästettävä irti.
 

Analyzer

Jäsen
Täytyy kyllä sen verran vetää takaisin päin omaa kritiikkiä, että luonnollisestikin tulevat juonikuviot jäljellä olevalle kolmelle jaksolle merkitsevät paljon. Eli jos eloonjääneille päähenkilöille on selkeä oleellinen rooli sarjan tuleviin juonenkäänteisiin, niin ei niitä tähän myllyyn kannattanut vielä tykinruoaksi laittaa.

Se oli kuitenkin itselleni jakson ongelma, että kunnollista vaarantunnetta ei päässyt syntymään. Sen tekivät jatkuvat ihmepelastumiset ja sen lisäksi koko ajan odotti, että jokohan se NK nyt pikku hiljaa menisi sinne Branin luo ja päästääkö sen päiviltä Jon vai Arya.

Katsoin jakson uudestaan ja kokonaisuudessaan täytyy kyllä todeta sama kuin moni muu, että Theonin tarina oli kyllä kokonaisuudessaan hyvä ja monivivahteinen ja loppu kunniallinen.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Iso määrä oli sinun viestistäsi sanatarkka lainaus, en minäkään viestissäni sanonut suurin osa. IMDB näyttää edelleen arvosanaksi 9,4 ja eri Youtuben GoT-aiheiset kanavat pikemminkin suitsuttavat jaksoa. Sen lisäksi mm. Tadu kirjoitteli jo eri foorumeista, jossa jakso on ollut parasta ikinä missään.

Typerä ja äänekäs vähemmistö on kyllä nurisemassa, mutta eihän me mikään iso määrä olla, joten huti meni. Ollaan hieman kuin Jorah tänään wightien keskellä; taistellaan viimeiseen saakka rakkaan puolesta, mutta lopulta toisen ylivoima on vain liian suurta, ja on päästettävä irti.

Boldattuna se mikä tässä hiertää. Otit sen turhan henkilökohtaisesti. Iso määrä tosiaan suora lainaus ja "iso" on tietenkin jokaisen mielestä eri kokoinen mutta tässä ketjussa iso osa on raivoissaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Marssiko NK muurien sisäpuolelle herätettyään kuolleet henkiin? Sitten loikkasikin Branin luokse. Arya teki saman loikan Winterfellin sisäpuolelta zombiearmeijan läpi ensin hätäiltyään kirjastossa. Kokonaisuutena laiskaa käsikirjoittamista minusta.
En täysin ymmärrä näitä kysymyksiä. NK oli Winterfellin muurien ulkopuolella kun herätti kuolleet henkiin. Sen jälkeen hän marssi sisään Winterfelliin ja suuntasi Godswoodiin, jossa Bran oli Theonin kanssa odottelemassa.

Arya oli Winterfellin kirjastossa josta pakeni, tapasi Melisandren ja lähti Godswoodiin.

Mitä laiskaa tässä oli? Godswood on Winterfellin muurien sisäpuolella ja ihan kävelymatkan päässä kaikista noista mainituista paikoista...
 

Nick Neim

Jäsen
Boldattuna se mikä tässä hiertää. Otit sen turhan henkilökohtaisesti. Iso määrä tosiaan suora lainaus ja "iso" on tietenkin jokaisen mielestä eri kokoinen mutta tässä ketjussa iso osa on raivoissaan.
Joo, koska tunnistin itseni. Ja haluan siis painottaa, että en mä tuosta mitenkään loukkaantunut, koska olen pettymykseni tuonut ihan itse esiin, joten en sitä mitenkään erikoisemmin henkilökohtaisesti ottanut.

Lähinnä sitä tässä halusin kyseenalaistaa, että jos väite on ollut, että "iso määrä faneista on raivoissaan" jakson jälkeen, ja puhutaan yksittäisen jääkiekkofoorumin ehkä kymmenestä tai jopa viidestätoista nimimerkistä jotka ovat pettyneitä, niin ei siitä kovin isoa määrää saa. Jos oikeasti selaa nettiä, niin eihän tuo saanut käytännössä minkäänlaista paskamyrskyä osakseen. IMDb antaa jonkinlaista osviittaa, ja sen arvosanat huutavat edelleen hoosiannaa. Jaksoa kehutaan ja suitsutetaan ennemminkin mahtavaksi, kuin pettymykseksi. Iso määrä tykkää. Ei se sun ennustus silloin mun mielestä ole osunut kohdilleen.

Jos väite koski muutakin kuin Jatkoajan foorumia (mihin Sopranosin ja Seinfeldin finaaliviittaukset siinä ihan alkuperäisessä viestissä viittasivat), niin huti meni. Jatkoajan osaltahan tuo oikeastaan pitää jopa paikkansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös