Huipulla tuulee – kenelle seuraavaksi JYPin pikkutakki?

  • 84 770
  • 442

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viitasen valinta näyttäytyi itselle ensin aika isona kysymysmerkkinä osaamisen ja pelaajaverkoston todennäköisen kapeuden myötä, mutta Keskisuomalaisen jutun mukaan Viitasen pesti ei ole yksi yhteen Holen entisen toimenkuvan kanssa. JYPin pelaajatarkkailuun on tulossa jotain uusia vivahteita ja Viitasen tärkeimpänä tehtävänä on luoda JYPin "oma pelaajapolku" eikä reissata ympäri Eurooppaa.
Mitä nämä uudet vivahteet ovat sitten, niin ehkä niistäkin vielä kerrotaan jossain välissä.

Saa nähdä astuisiko tässä kenties Perrin ja Hubacek jonkinlaiseen rooliin organisaatiossa myös, Hubacek varmaan voisi olla jonkinlainen euroopan pelaajien kontakti/scouttaaja ja onhan siinä myös tehnyt junnujen kanssa ainakin pohjola-leirillä ilmeisesti töitä ja Perrinillä varmaan taas yhteyksiä pohjois-amerikan suuntaan. Tietenkin hieman riippuu mikä pelaajien omakin osaaminen on, mutta näkisin että vaikka joidenkin mielestä pieni piiri pyörisi niin näillä myös voisi olla annettavaakin organisaatiolle. Tietenkin jos uran jälkeen aletaan jakamaan Tuppuraiselle, Louhivaaralle ja kumppaneillekin omia rooleja niin voisi olla huono juttu mutta ikoonit joilla myös siviiliosaamista kannattaa kyllä yrittää hyödyntää.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Palstaveli Ciccarelli muisteli vanhoja pääasiassa pelaajamarkkinoiden osalta Viitas-ketjussa, joten en malttanut olla tekemättä samaa valmennuksen osalta. Tätä puintia ei voi tehdä oikein hyvällä omatunnolla Veken ketjussa, koska tarinan juuret menevät aikaan ennen Viitasen UTJ-pestiä. Ohessa linkki Ciccarellin Viitasen aikakauden pelaajatarinointiin.

Mikko Viitasen teot ja puuhat

Löysin tälle valmentajapohdinnalle mielestäni hyvän vanhan ketjun, jonka olen itse pykännyt pystyyn tammikuussa 2019. Aloitusviestissä naureskelen sille, että JYP on harrastanut aika erikoista valmentajapolitiikkaa viimeiset kaksi vuotta. Enpä olisi koskaan uskonut, että puuhastelu tulee kestämään vielä vuosia, ja tarinan oudoimmat käänteet odottavat vasta tulevaisuudessa.
Ei meillä ainakaan tylsää ole ollut valmentajasopimusten suhteen. Käydääs läpi viimeisen kahden vuoden tapahtumat:

27.12.2016: Marko Virtasen asema puhuttaa - JYP otti aikalisän (yle.fi)
2.3.2017: JYP pysyy tutussa komennossa – Marko Virtaselle jatkosopimus (is.fi)
2.11.2017: Marko Virtanen jatkaa valmennustiiminsä kanssa myös ensi kaudella (jypliiga.fi)
31.3.2018: Marko Virtanen ei jatka JYPin päävalmentajana (jypliiga.fi)
11.5.2018: Lauri Merikivi on JYPin uusi päävalmentaja (liiga.fi)
14.1.2019: Risto Dufva loppukaudeksi JYPin valmentajaksi (jypliiga.fi)

Veltsulla oli hurjat 15 kuukautta, jotka sisälsivät yhden käyttämättömän option, kaksi jatkosopimusta ja yhdet potkut. Sen jälkeen tuli Merikivi, joka ehti olla kolmen vuoden pestissään vain kahdeksan kuukautta, kunnes RD tuli loppukauden mittaisella pestillä.
Kausi 2017-18
Veltsu-Virtasen aikakausi JYPissä oli alkanut horjua jo edellisenä kautena, sillä Veltsulta jätettiin optio käyttämättä. Tämä kuitenkin paikattiin muutama kuukausi myöhemmin erillisellä jatkosopimuksella. Kaudella 2017-18 Veltsun vuoden mittainen jatkosopimus tehtiin poikkeuksellisen ajoissa, jo marraskuun alussa. Samalla vuoden jatko sorvattiin myös muulle valmennustiimille, Jukka Ahvenjärvi, Antti Turunen sekä Jarkko Hyytiä saivat niin ikään sopimuksen kaudelle 2018-19.

Jatkosopimukset näyttivät varsin onnistuneilta, kun JYP voitti CHL:n helmikuussa 2018. Maaliskuussa tuli kuitenkin paha playoff-pettymys, kun JYP hävisi puolivälierissä IFK:lle ja kausi loppui ensimmäiseen kierrokseen. Sarja kulminoitui yhteen Jyväskylän otteluun, jossa JYP johti ottelua jo neljällä maalilla sulaten lopullisesti. Pettymyksen keskellä Virtanen sai potkut JYPistä, eli jatkosopimus purettiin ennen kuin se ehti edes alkaa.

Kausi 2018-19
Yksi suurimpia ongelmia Veltsun potkuissa oli se, että potkut koskivat vain päävalmentajaa. Ahvenjärvi, Turunen ja Hyytiä säilyttivät asemansa, mikä rajasi paljon vaihtoehtoja pois valmentajan paikalta. Huhujen mukaan mm. Tirkkosta kysyttiin ensimmäistä kertaa jo tuolloin, mutta hän ei kelpuuttanut muuta valmennusryhmää. Lopulta JYP teki sopimuksen Lauri Merikiven kanssa, joka oli ilmeisesti kaavailtu tulevaisuuden JYP-päävalmentajaksi, mutta pesti tulikin nyt 2-3 vuotta etuajassa. Merikiven aikakausi oli hankala menestykseen tottuneelle JYPille, ja tammikuussa Merikivi sai päästyä nostalgiasyistä Jyväskylään loppukaudeksi palanneen Dufvan tieltä. Dufva ei saanut joukkueesta kuitenkaan yhtään sen enempää irti, joten kausi päättyi säälien ekalle kierrokselle.

Kyseisellä kaudella toimistolla oli puhuria poikkeuksellisen paljon, kun valmentajan ohella piti hankkia uusi UTJ ja toimitusjohtaja. Kuten Ciccarelli omassa viestissään sanoi, muutokset tehtiin täysin väärässä järjestyksessä. Ensin valittiin valmentaja, sitten UTJ ja TJ. Huhujen mukaan Viitanen ja Korpela eivät olleet tyytyväisiä Tirkkosen valintaan, mutta sillä piti mennä tulevaan kauteen. Valmennusryhmässä Santanen korvasi Ahvenjärven, mutta Turunen ja Hyytiä pysyivät mukana.

Kausi 2019-20
Seuraava kausi jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Runkosarjan kahdeksas sija jäi lopputulemaksi, kun korona keskeytti kauden. Johtuen UTJ:n ja valmentajan vaihdoksesta, Tirkkonen ei saanut kovin omannäköistä rosteria ensimmäiselle kaudelleen, vaikka Viitanen tekikin useita hakuja pitkin kautta. Myös tuleva kausi meni lörinäksi, kun korona tyrehdytti pelaajamarkkinat. Junnulupausten ohella JYP teki kuitenkin merkittävän satsauksen valmennukseen, kun junnumaajoukkueesta tuttu Jukka Varmanen saapui Jyväskylään. Myös Jussi Tupamäki liittyi joukkueeseen Talenttitallin kehityspäälliköksi kahden vuoden sopimuksella.

Kausi 2020-21
Sekoilu pahenee. Tirkkonen ja Santanen lomautettiin jo kuuden ottelun jälkeen, ja tästä alkaa epämääräinen päävalmentajaton aikakausi. Ilmeisesti virallinen valmentaja oli Jukka Varmanen, mutta myös Jussi Tupamäki ja Mikko Viitanen kävivät kääntymässä penkin takana. Ajalle tyypillistä oli se, että ottelulähetyksien alussa valmentajan kuvaamisessa studio-ohjaajalla ei ollut harmainta aavistusta, ketä pitäisi kuvata JYPin valmentajana ja mikä nimi ruutuun pitäisi laittaa. Tirkkosen lomautusta jatkettiin vielä kerran vai kaksi, kunnes sopimus purettiin, ja riitaa potkuista jatkettiin oikeuden puolella.

Kausi 2021-22
Seuraavaksi kaudeksi JYP palkkasi taas valmentajan, tällä kertaa tutun Jukka Ahvenjärven 1+1 vuotisella sopimuksella. Jusun kaveriksi tuli yhtä pitkällä sopimuksella myös Marko Tuomainen, ja valmennustiimi täydentyi tutuilla nimillä Varmanen & Hyytiä. Sen sijaan Tupamäen Jussi poistui organisaatiosta jo keväällä 2021, eli kahden vuoden mittainen projekti jäi vajaaksi.

Kausi alkoi hyvin, mutta jossain vaiheessa tuli totaalinen kaamos. Ongelmaa lähdettiin ratkomaan marraskuun lopulla Juha Juujärven liittämisellä tiimiin, joskin samaan aikaan vähän hiljaisesti Jukka Varmanen teki lähtöä. Ensiksi hänet "siirrettiin muihin tehtäviin organisaatiossa", sitten hän vain yks kaks poistui organisaatiosta joulukuussa 2021 ilman sen suurempaa uutisointia.

Jossain vaiheessa näihin aikoihin päätettiin jättää käyttämättä Ahvenjärven optio, ja alettin etsimään uutta valmennusta. Joidenkin huhujen mukaan Tommi Hämäläinen ehdittiin jo kiinnittää valmentajaksi, mutta ennen asian tiedottamista seura päätyikin hankkimaan Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen kolmen vuoden sopimuksella. Kolmikko täydentyi vielä Mikko Heiskasella ja Hyytiän korvanneella Janne Pekkarisella.

Kausi 2022-23
Valmennuksen suhteen poikkeuksellisen stabiili vuosi, sillä muutoksia ei nähty. Kausi sen sijaan päättyi pettymykseen, kun playoff-ovet eivät auenneet vieläkään.

Kausi 2023-24
Kausi näyttää lähteneen paremmin käyntiin vuosikausiin, mutta heikompi aikakausi sattuu jälleen kerran marraskuussa. Joulukuussa JYP ilmoittaa vapauttaneensa Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen, ja korvaaja löytyy omasta valmennustiimistä Mikko Heiskasen muodossa. Tommi Hämäläinen nousee kehityspäällikön paikalta apuvalmentajaksi ja "lähipäivinä" oli määrä julkaista vielä yksi kiinnitys valmennukseen, jota ei tosin vielä tätä kirjoittaessa ole tiedossa.

Lyhyt yhteenveto keitä kaikkia täällä on käynyt pyörähtämässä viimeisen viiden vuoden aikana.

Päävalmentajat

Marko Virtanen - (potkut ennen viimeisen sopimuskauden alkamista)
Lauri Merikivi 2018-01/2019 (potkut 39 ottelun jälkeen)
Risto Dufva 01/2019-2019
Pekka Tirkkonen 2018-10/2020 (lomautus/potkut toisen kauden ja 6 ottelun jälkeen)
Jukka Varmanen 10/2020-21 (videovalmentajasta päävalmentajan kautta apuvalmentajaksi ja "muihin tehtäviin")
Jukka Ahvenjärvi 2021-22 (optiovuosi jätetty käyttämättä)
Jukka Rautakorpi 2022-12/2023 (sai potkut toisen kauden ja 29 ottelun jälkeen, kolmen vuoden sopimus ei ehtinyt ihan puoleen väliin)
Mikko Heiskanen 12/2023- (nousi päävalmentajaksi)

Apuvalmentajat/muu valmennus
Jukka Ahvenjärvi -2019
Antti Turunen -2019
Jarkko Hyytiä -2022
Ari Santanen 2018-10/2020 (lomautus/potkut toisen kauden ja 6 ottelun jälkeen)
Jukka Varmanen 2020-12/2021 (videovalmentajasta päävalmentajaksi / poistui kaikessa hiljaisuudessa 1,5 vuoden jälkeen)
Jussi Tupamäki 10/2020-21 (kehitypäälliköstä apuvalmentajaksi / poistui jo ensimmäisen kauden jälkeen vaikka sopimus kaksivuotinen)
Marko Tuomainen 2021-22 (optiovuosi jätetty käyttämättä)
Juha Juujärvi 11/2021-22
Ville Nieminen 2022-12/2023 (sai potkut toisen kauden ja 29 ottelun jälkeen, kolmen vuoden sopimus ei ehtinyt ihan puoleen väliin)
Mikko Heiskanen 2022-12/2023 (apuvalmentajasta päävalmentajaksi)
Janne Pekkarinen 2022-
Tommi Hämäläinen 12/2023- (kehityspäälliköstä apuvalmentajaksi)
TBA - valmentajaa odotetaan nimettäväksi

Tämän 5,5 vuoden aikana JYPissä on nähty
  • kahdeksan eri valmentajaa (jos Varmanen vastaa yksin Tirkkosen lomautuksen ajasta)
  • viisi henkilöä useammassa eri pestissä (Ahvenjärvi, Varmanen, Tupamäki, Heiskanen, Hämäläinen)
  • 21 eri pestinhaltijaa / 18 eri henkilöä päävalmentajan, apuvalmentajan ja maalivahtivalmentajan tehtävissä (tuleva kaveri mukaan luettuna)
  • 21 pestistä yhteensä 10/11 on loppunut ennen aikojaan, riippuen miten Varmanen lasketaan (potkut, option käyttämättömyys, muu poistuminen organisaatiosta kesken sopimuskauden)
  • 4 kaveria on joutunut/päässyt tekemään aivan toisenlaista duunia kuin mitä alkuperäinen sopimus on sisältänyt
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos menestystä halutaan, niin sitten vaan Raimo Summaselle soitto. Siihen loppuu pelleily. Siinä on vaan sitten sellainen homma, että on otettava iskuja vastaan - ihan fyysisestikin.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Palstaveli Ciccarelli muisteli vanhoja pääasiassa pelaajamarkkinoiden osalta Viitas-ketjussa, joten en malttanut olla tekemättä samaa valmennuksen osalta. Tätä puintia ei voi tehdä oikein hyvällä omatunnolla Veken ketjussa, koska tarinan juuret menevät aikaan ennen Viitasen UTJ-pestiä. Ohessa linkki Ciccarellin Viitasen aikakauden pelaajatarinointiin.



Löysin tälle valmentajapohdinnalle mielestäni hyvän vanhan ketjun, jonka olen itse pykännyt pystyyn tammikuussa 2019. Aloitusviestissä naureskelen sille, että JYP on harrastanut aika erikoista valmentajapolitiikkaa viimeiset kaksi vuotta. Enpä olisi koskaan uskonut, että puuhastelu tulee kestämään vielä vuosia, ja tarinan oudoimmat käänteet odottavat vasta tulevaisuudessa.

Kausi 2017-18
Veltsu-Virtasen aikakausi JYPissä oli alkanut horjua jo edellisenä kautena, sillä Veltsulta jätettiin optio käyttämättä. Tämä kuitenkin paikattiin muutama kuukausi myöhemmin erillisellä jatkosopimuksella. Kaudella 2017-18 Veltsun vuoden mittainen jatkosopimus tehtiin poikkeuksellisen ajoissa, jo marraskuun alussa. Samalla vuoden jatko sorvattiin myös muulle valmennustiimille, Jukka Ahvenjärvi, Antti Turunen sekä Jarkko Hyytiä saivat niin ikään sopimuksen kaudelle 2018-19.

Jatkosopimukset näyttivät varsin onnistuneilta, kun JYP voitti CHL:n helmikuussa 2018. Maaliskuussa tuli kuitenkin paha playoff-pettymys, kun JYP hävisi puolivälierissä IFK:lle ja kausi loppui ensimmäiseen kierrokseen. Sarja kulminoitui yhteen Jyväskylän otteluun, jossa JYP johti ottelua jo neljällä maalilla sulaten lopullisesti. Pettymyksen keskellä Virtanen sai potkut JYPistä, eli jatkosopimus purettiin ennen kuin se ehti edes alkaa.

Kausi 2018-19
Yksi suurimpia ongelmia Veltsun potkuissa oli se, että potkut koskivat vain päävalmentajaa. Ahvenjärvi, Turunen ja Hyytiä säilyttivät asemansa, mikä rajasi paljon vaihtoehtoja pois valmentajan paikalta. Huhujen mukaan mm. Tirkkosta kysyttiin ensimmäistä kertaa jo tuolloin, mutta hän ei kelpuuttanut muuta valmennusryhmää. Lopulta JYP teki sopimuksen Lauri Merikiven kanssa, joka oli ilmeisesti kaavailtu tulevaisuuden JYP-päävalmentajaksi, mutta pesti tulikin nyt 2-3 vuotta etuajassa. Merikiven aikakausi oli hankala menestykseen tottuneelle JYPille, ja tammikuussa Merikivi sai päästyä nostalgiasyistä Jyväskylään loppukaudeksi palanneen Dufvan tieltä. Dufva ei saanut joukkueesta kuitenkaan yhtään sen enempää irti, joten kausi päättyi säälien ekalle kierrokselle.

Kyseisellä kaudella toimistolla oli puhuria poikkeuksellisen paljon, kun valmentajan ohella piti hankkia uusi UTJ ja toimitusjohtaja. Kuten Ciccarelli omassa viestissään sanoi, muutokset tehtiin täysin väärässä järjestyksessä. Ensin valittiin valmentaja, sitten UTJ ja TJ. Huhujen mukaan Viitanen ja Korpela eivät olleet tyytyväisiä Tirkkosen valintaan, mutta sillä piti mennä tulevaan kauteen. Valmennusryhmässä Santanen korvasi Ahvenjärven, mutta Turunen ja Hyytiä pysyivät mukana.

Kausi 2019-20
Seuraava kausi jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Runkosarjan kahdeksas sija jäi lopputulemaksi, kun korona keskeytti kauden. Johtuen UTJ:n ja valmentajan vaihdoksesta, Tirkkonen ei saanut kovin omannäköistä rosteria ensimmäiselle kaudelleen, vaikka Viitanen tekikin useita hakuja pitkin kautta. Myös tuleva kausi meni lörinäksi, kun korona tyrehdytti pelaajamarkkinat. Junnulupausten ohella JYP teki kuitenkin merkittävän satsauksen valmennukseen, kun junnumaajoukkueesta tuttu Jukka Varmanen saapui Jyväskylään. Myös Jussi Tupamäki liittyi joukkueeseen Talenttitallin kehityspäälliköksi kahden vuoden sopimuksella.

Kausi 2020-21
Sekoilu pahenee. Tirkkonen ja Santanen lomautettiin jo kuuden ottelun jälkeen, ja tästä alkaa epämääräinen päävalmentajaton aikakausi. Ilmeisesti virallinen valmentaja oli Jukka Varmanen, mutta myös Jussi Tupamäki ja Mikko Viitanen kävivät kääntymässä penkin takana. Ajalle tyypillistä oli se, että ottelulähetyksien alussa valmentajan kuvaamisessa studio-ohjaajalla ei ollut harmainta aavistusta, ketä pitäisi kuvata JYPin valmentajana ja mikä nimi ruutuun pitäisi laittaa. Tirkkosen lomautusta jatkettiin vielä kerran vai kaksi, kunnes sopimus purettiin, ja riitaa potkuista jatkettiin oikeuden puolella.

Kausi 2021-22
Seuraavaksi kaudeksi JYP palkkasi taas valmentajan, tällä kertaa tutun Jukka Ahvenjärven 1+1 vuotisella sopimuksella. Jusun kaveriksi tuli yhtä pitkällä sopimuksella myös Marko Tuomainen, ja valmennustiimi täydentyi tutuilla nimillä Varmanen & Hyytiä. Sen sijaan Tupamäen Jussi poistui organisaatiosta jo keväällä 2021, eli kahden vuoden mittainen projekti jäi vajaaksi.

Kausi alkoi hyvin, mutta jossain vaiheessa tuli totaalinen kaamos. Ongelmaa lähdettiin ratkomaan marraskuun lopulla Juha Juujärven liittämisellä tiimiin, joskin samaan aikaan vähän hiljaisesti Jukka Varmanen teki lähtöä. Ensiksi hänet "siirrettiin muihin tehtäviin organisaatiossa", sitten hän vain yks kaks poistui organisaatiosta joulukuussa 2021 ilman sen suurempaa uutisointia.

Jossain vaiheessa näihin aikoihin päätettiin jättää käyttämättä Ahvenjärven optio, ja alettin etsimään uutta valmennusta. Joidenkin huhujen mukaan Tommi Hämäläinen ehdittiin jo kiinnittää valmentajaksi, mutta ennen asian tiedottamista seura päätyikin hankkimaan Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen kolmen vuoden sopimuksella. Kolmikko täydentyi vielä Mikko Heiskasella ja Hyytiän korvanneella Janne Pekkarisella.

Kausi 2022-23
Valmennuksen suhteen poikkeuksellisen stabiili vuosi, sillä muutoksia ei nähty. Kausi sen sijaan päättyi pettymykseen, kun playoff-ovet eivät auenneet vieläkään.

Kausi 2023-24
Kausi näyttää lähteneen paremmin käyntiin vuosikausiin, mutta heikompi aikakausi sattuu jälleen kerran marraskuussa. Joulukuussa JYP ilmoittaa vapauttaneensa Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen, ja korvaaja löytyy omasta valmennustiimistä Mikko Heiskasen muodossa. Tommi Hämäläinen nousee kehityspäällikön paikalta apuvalmentajaksi ja "lähipäivinä" oli määrä julkaista vielä yksi kiinnitys valmennukseen, jota ei tosin vielä tätä kirjoittaessa ole tiedossa.

Lyhyt yhteenveto keitä kaikkia täällä on käynyt pyörähtämässä viimeisen viiden vuoden aikana.

Päävalmentajat
Marko Virtanen - (potkut ennen viimeisen sopimuskauden alkamista)
Lauri Merikivi 2018-01/2019 (potkut 39 ottelun jälkeen)
Risto Dufva 01/2019-2019
Pekka Tirkkonen 2018-10/2020 (lomautus/potkut toisen kauden ja 6 ottelun jälkeen)
Jukka Varmanen 10/2020-21 (videovalmentajasta päävalmentajan kautta apuvalmentajaksi ja "muihin tehtäviin")
Jukka Ahvenjärvi 2021-22 (optiovuosi jätetty käyttämättä)
Jukka Rautakorpi 2022-12/2023 (sai potkut toisen kauden ja 29 ottelun jälkeen, kolmen vuoden sopimus ei ehtinyt ihan puoleen väliin)
Mikko Heiskanen 12/2023- (nousi päävalmentajaksi)

Apuvalmentajat/muu valmennus
Jukka Ahvenjärvi -2019
Antti Turunen -2019
Jarkko Hyytiä -2022
Ari Santanen 2018-10/2020 (lomautus/potkut toisen kauden ja 6 ottelun jälkeen)
Jukka Varmanen 2020-12/2021 (videovalmentajasta päävalmentajaksi / poistui kaikessa hiljaisuudessa 1,5 vuoden jälkeen)
Jussi Tupamäki 10/2020-21 (kehitypäälliköstä apuvalmentajaksi / poistui jo ensimmäisen kauden jälkeen vaikka sopimus kaksivuotinen)
Marko Tuomainen 2021-22 (optiovuosi jätetty käyttämättä)
Juha Juujärvi 11/2021-22
Ville Nieminen 2022-12/2023 (sai potkut toisen kauden ja 29 ottelun jälkeen, kolmen vuoden sopimus ei ehtinyt ihan puoleen väliin)
Mikko Heiskanen 2022-12/2023 (apuvalmentajasta päävalmentajaksi)
Janne Pekkarinen 2022-
Tommi Hämäläinen 12/2023- (kehityspäälliköstä apuvalmentajaksi)
TBA - valmentajaa odotetaan nimettäväksi

Tämän 5,5 vuoden aikana JYPissä on nähty
  • kahdeksan eri valmentajaa (jos Varmanen vastaa yksin Tirkkosen lomautuksen ajasta)
  • viisi henkilöä useammassa eri pestissä (Ahvenjärvi, Varmanen, Tupamäki, Heiskanen, Hämäläinen)
  • 21 eri pestinhaltijaa / 18 eri henkilöä päävalmentajan, apuvalmentajan ja maalivahtivalmentajan tehtävissä (tuleva kaveri mukaan luettuna)
  • 21 pestistä yhteensä 10/11 on loppunut ennen aikojaan, riippuen miten Varmanen lasketaan (potkut, option käyttämättömyys, muu poistuminen organisaatiosta kesken sopimuskauden)
  • 4 kaveria on joutunut/päässyt tekemään aivan toisenlaista duunia kuin mitä alkuperäinen sopimus on sisältänyt
Ansiokas kiteytys.
Sakari Pornasta lainatakseni ”Tässä nyt on sekoiltu töissä ja sekoiltu kotona”
Uskomaton määrä on porukkaa JYPin pikkutakki päällä penkin takana huseerannut ja kuten JYP#44 sanoi niin juuret juontaa kauemmas kun Viitasen tuloon.
Tuntuu että JYPissä nousi aika pahasti menestysvuodet hattuun.
2000-luvun alusta valmentajien valinnoissa oli ihan selkeä punainen lanka. Se oli ennalta arvattava ja tylsä mutta toi tulosta.
Alatalo teki hyvän pohjan jonka RD paremmalla materiaalilla jalosti menestyjäksi. Aho jatkoi RD:n työtä ja menestystä tuli. Veltsu oli oikea mies jatkamaan Ahon työtä vaikka askel alaspäin pudottiinkin. Näihin aikoihin alkoi ensimmäistä kertaa kuulua että seurajohto on vähän turhankin kiinnostuneita pelitavasta ja lumipallo pyöri hitaasti mutta varmasti sitä kohti että organisaatio sekoilee joka puolella.
Lopputuloksena tuo että ukkoja on käynyt kymmeniä penkin takana ja viimeinen pudotuspelisarjan voitto on keväältä 2017. Imago liigan mallioppilaasta on enää kaukainen muisto.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Avasin tämän ketjun reilu viisi vuotta sitten, kun JYP-organisaatiossa näytti olevan pikkutakkipaikkoja vapaana enemmän kuin tarpeeksi. Silloin varmoja lähtijöitä olivat valmentaja-Dufva, UTJ-Holtari ja melko varma lähtijä toimitusjohtaja-Vallenius. Näiden paikkaamisista vain toimitusjohtajan pestissä rekry näytti onnistuvan.

Pikakelaus vuoteen 2024 ja tilanne näyttää identtiseltä. Uudesta valmentajasta ei ole kuin villejä huhuja ja hyviä arvauksia (Heiskastakaan ei ole vielä kiitelty tai hyvästelty, joten voisiko olla...?). Urheilutoimenjohtaja Viitanen on jättänyt irtisanoutumispaperit pöydälle ja rekry on varmuudella aloitettu, mutta myös siellä on paljon epätietoisuutta ilmassa.

Jukka Seppänen pohdiskeli avoimessa kirjeessään eroamisen mahdollisuutta. En usko Seppäsen poistumiseen organisaatiosta (omistajana), mutta hallituksen puheenjohtajan pikkutakki saattaa hyvinkin vapautua. Ei välttämättä se todennäköisin vaihtoehto, mutta pohtimisen arvoinen varmasti.

Seppäsen kirjeessä vihjailtiin myös siitä, että taloudellinen tulos juhlakaudelta voi olla kaamea. Tämä olisi allekirjoittaneelle iso pettymys, sillä juhlakaudesta olisi pitänyt ottaa tavallista kovempi fanituotemyynti. JYP osallistui myös kauden aikana tyhjennysmyynteihin (halusi seura sitä myöntää tai ei), joilla pitäisi saada taloutta paikattua. Tosin jo joulukuussa ryssitty kausi aiheutti heikon yleisökeskiarvon ja hallin oheispalvelut kyykkäsivät kauden aikana monta kertaa.

Tästä päästäänkin siihen, että miltä näyttää Risto Korpelan jatko seurassa? Risto on hoitanut pestiään erinomaisesti, mutta viimeinen 12 kuukautta on ollut omituista aikaa. Korpelaa ei näe eikä kuule missään, mikä antaa osviittaa siitä, että onko hän enää sitoutunut JYP-organisaatioon. Toimitusjohtajan rooli JYPissä on painottunut taloudellisiin asioihin, joten jos kaudesta tulee rumasti takkiin, miten paljon siitä on syyttäminen toimitusjohtajaa? Heikosta yleisökeskiarvosta en Korpelaa kivittäisi, mutta juhlakauden heikko hyödyntäminen sekä oheispalveluiden ongelmat osuvat väkisinkin Riivan tontille. Pitäisikö tässä miettiä myös toimitusjohtajan uuden pikkutakin teettämistä?
 

Maalari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Korpelan ulostamisella ei voiteta yhtään mitään. Hän on pysytellyt taustalla ja pyörittänyt operatiivista toimintaa siinä kapeassa rakosessa, missä vahvan näkemyksen omaava hallitus on sallinut. Tämähän ei ole mennyt missään nimessä hyvän hallintotavan mukaisesti, missä hallitus asettaa strategian ja toimitusjohtaja toteuttaa sitä.

Nyt omistajakunta on sekaantunut operatiivisiin asioihin ja kävellyt sekä toimitusjohtajan että urheilujohtajan yli. Tästä asiasta ei voi syyttää toimitusjohtaja Korpelaa, vaan vastuu kuuluu puhtaasti hallitukselle. Toimitusjohtajalla kun ei ole mahdollisuutta toimia vastoin hallituksen ohjeistusta.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Korpelan ulostamisella ei voiteta yhtään mitään. Hän on pysytellyt taustalla ja pyörittänyt operatiivista toimintaa siinä kapeassa rakosessa, missä vahvan näkemyksen omaava hallitus on sallinut. Tämähän ei ole mennyt missään nimessä hyvän hallintotavan mukaisesti, missä hallitus asettaa strategian ja toimitusjohtaja toteuttaa sitä.

Nyt omistajakunta on sekaantunut operatiivisiin asioihin ja kävellyt sekä toimitusjohtajan että urheilujohtajan yli. Tästä asiasta ei voi syyttää toimitusjohtaja Korpelaa, vaan vastuu kuuluu puhtaasti hallitukselle. Toimitusjohtajalla kun ei ole mahdollisuutta toimia vastoin hallituksen ohjeistusta.
Jukka käski tilata vähemmän makkaraa? Hehe.

Vakavasti, niin samaa mieltä kirjoituksesi kanssa.
 

Kahjupappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nosmokingteam
Heiskanenhan sopii oikein hyvin JYPin tulevaisuuden valmentajaksi. Verratkaapa vaikka Olli Jokiseen, joka vaatii pelaajilta kaiken koko ajan, kiittää ja kannustaa pelaajia, eikä työnnä heitä bussin alle.
Heiskasen aikanahan on ollut kuitenkin hauskaa!
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Risto Korpela sanoo Hurrikaanin pyörteissä -podcastissa, että kyllä valmentajan paikalle on vaihtoehtoja. Hyvä juttu, että kiinnostusta riittää ja toivottavasti saadaan uskottava valmentaja sinne - taas kerran. Hieman tässä usko on ollut koetuksella, kun Virtasen ajoista on sekoiltu, mutta ehkä se tällä kertaa sitten onnistuu.
 

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Risto Korpela sanoo Hurrikaanin pyörteissä -podcastissa, että kyllä valmentajan paikalle on vaihtoehtoja. Hyvä juttu, että kiinnostusta riittää ja toivottavasti saadaan uskottava valmentaja sinne - taas kerran. Hieman tässä usko on ollut koetuksella, kun Virtasen ajoista on sekoiltu, mutta ehkä se tällä kertaa sitten onnistuu.
Ilmeisesti 4 vaihtoehtoa ollut viimeisessä vaiheessa ja luultavasti uusi UTJ näistä sen päättää. Yksi on ilmeisesti Johansson jonka nimi täällä pyörinytkin, yksi on joko Veltsu tai joku toinen Suomalainen. Kaksi muuta ulkomaalaisia, mutta muuta tietoa ei heistä.
 

takatolpalla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilmeisesti 4 vaihtoehtoa ollut viimeisessä vaiheessa ja luultavasti uusi UTJ näistä sen päättää. Yksi on ilmeisesti Johansson jonka nimi täällä pyörinytkin, yksi on joko Veltsu tai joku toinen Suomalainen. Kaksi muuta ulkomaalaisia, mutta muuta tietoa ei heistä.
Tiedätkö mikä meininki utj-tilanteessa? Vähän menee urkkimiseks mutta ehkä se hyväksytään
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Ilmeisesti 4 vaihtoehtoa ollut viimeisessä vaiheessa ja luultavasti uusi UTJ näistä sen päättää. Yksi on ilmeisesti Johansson jonka nimi täällä pyörinytkin, yksi on joko Veltsu tai joku toinen Suomalainen. Kaksi muuta ulkomaalaisia, mutta muuta tietoa ei heistä.
Jaakko "Hevi-Jaska" Suomalaisellahan on yhden ottelun pituinen JYP-urakin takanaan.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovasti kuiskintaa kuuluu että uusi UTJ olisi Tommi Kerttula.
RD:tä ja Holtaria tähän ilmeisesti oli ainakin kyselty mutta sieltä ei vastakaikua tullut kyseiseen rooliin.
Itselle jäänyt Kerttulasta kyllä sen verran positiivinen kuva, että en juuri parempaa nimeä voisi hommaan keksiä. En toki mene takuuseen, että onko Mikkelissä ja Porissa miehestä yhtä ruusuinen kuva.
 

takatolpalla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovasti kuiskintaa kuuluu että uusi UTJ olisi Tommi Kerttula.
RD:tä ja Holtaria tähän ilmeisesti oli ainakin kyselty mutta sieltä ei vastakaikua tullut kyseiseen rooliin.
Sanoi viime viikolla näin mutta lieneekö tuossa kuitenkaan koko totuus? Kun kuiskuttelua kuitenkin kuulunut

"Olen ilmoittanut olevani käytettävissä jääkiekkoseurojen hallitustyöskentelyyn, mutta operatiivisia rooleja en enää kaipaa. Olen mielestäni pelannut tämän pelin jo läpi ja nähnyt ja saanut lajista kaiken."
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sanoi viime viikolla näin mutta lieneekö tuossa kuitenkaan koko totuus? Kun kuiskuttelua kuitenkin kuulunut

"Olen ilmoittanut olevani käytettävissä jääkiekkoseurojen hallitustyöskentelyyn, mutta operatiivisia rooleja en enää kaipaa. Olen mielestäni pelannut tämän pelin jo läpi ja nähnyt ja saanut lajista kaiken."
Nyt on sen verran kysyttävä että kuka siis näin sanoi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös