Calgary Flames (1.) – Colorado Avalanche (WC2), Pacific 1. kierros

  • 23 616
  • 91

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nathan MacKinnon kyllä näytti koko tähänastisten pudotuspelien parhaalta pelaajalta. Aivan käsittämätön draivi päällä koko ajan.
Tuolla tyylillähän se aina vetää, runkkarissa tai missä vaan. Hyppii luistimilla kuin pieni eläin. Saa vain minut ainakin haikailemaan, että miksi se meidän Mikko ei laita vastaavanlaista vauhtia päälle, eikö kunto riitä? Mutta ei mitään muuta kritiikkiä Mikolle muuta kuin se, että saisi vieläkin vaan paremmin pysyä pystyssä luistimillaan. Nuo kaksi asiaa kun korjautuvat (vauhti kolminkertaiseksi ja pysyy luistimilla vaikka missä tilanteessa) ja muut avut pidetään tallella, niin avot, ei löydy enää Mikon pysäyttäjää mistään. Mutta hienosti pelaa Nousiaisten poika jo nyt. Olisipa ollut tuollainen aikoinaan siellä Nummen kaukalossa, kun kävin pelejä katsomassa ja itsekin kiekkoa hakkaamassa siellä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Neal viltissä, tulihan sekin vihdoin nähtyä. Bennett ykkösessä ja Czarnik Nealin tilalla kolmosessa. Ensi yölle on kotipelin myötä vielä hiukan luottoa, mutta katsotaan nyt, että joko loppuu, vai vasta kuudennessa...
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Onpahan tuo Rantanen vaan huikea ukko nykyään. Tänään ollut kyllä hänen ketjunsa ja nimenomaan hänen itsensä suvereenia dominointia. Bye bye runkosarjadominoijat. Ei tuolla runkosarjalla kyllä ole oikein paskaakaan merkitystä muilta osin, kunhan varmistetaan itselle pudotuspelipaikka.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Ei tuolla runkosarjalla kyllä ole oikein paskaakaan merkitystä muilta osin, kunhan varmistetaan itselle pudotuspelipaikka.

On sillä sen verran, että kotietu on organisaatiolle rahallisesti merkittävä. Pelilliseltä kannalta liigan runkosarjan 1. ja 16. joukkueen ero on toki niin mitätön, että pudotuspeleissä hyvä päivä ja/tai kuuma maalivahti ohittaa kaiken muun. Ja se on kieltämättä tämän pelin suola.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kansainvälisiä palstoja kun lukee, niin luulisi että se on MacKinnon jolla on 4+1 ja voittomaalit viimeiseen kahteen peliin. Hyvin se Mikko puolikuntoisenakin dominoi. Seuraava ottelusarja onkin sitten paljon haastavampi, tuskin tulee noin halutonta vellihousu -jengiä vastaan kuin mitä Flames oli.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa käsittämätön tahdoton ja munaton Flames. Odotin ihan toisenlaista intensiteettiä, naisten kisoissakin vedettiin kovemmalla sykkeellä. Rantanen olisi hoitanut vaikka kahdestaan MacKinnonin kanssa tuon sieluttoman nipun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Peli (ja koko sarja) oli sen verran nopeasti ohi, että pahimman pettymyksen käsittely on jo pienessä pääkopassa tehty. En lähde jossittelemaan numerollisesti tiukkoja tappioita ja menetettyjä johtoasemia, koska loppujen lopuksi jokaisesta ottelusta löytyi oikea voittaja, ja siksi Avs jatkaa ansaitusti tästä parista.

Odotuksiin nähden Flames oli minullekin suuri pettymys tässä otteluparissa. Pidin lähtökohtaisesti Avsin kärkihyökkääjiä Flamesin vastaavia kovempina, mutta loppujen lopuksi tasoero olikin giganttinen. Ja kun sarjan alussa tuli odotettua, että ns. secondary scoring menisi Flamesin hyväksi, niin sieltäkään ei apuja kylliksi tullut. Päinvastoin, myös alempien ketjujen suorittamisessa Avalanche oli jopa parempi, kun katsotaan kiekonhallintaa, laukaisumääriä sekä maalipaikkoja. Pahiten siis petti oikeastaan koko TOP9-hyökkäysosasto miinus Sam Bennett, joka oli joukkueen paras hyökkääjä.

Flames ei saanut missään vaiheessa MacKinnonia ja Rantasta mitenkään kuriin, kun taas Avalanchen viisikkopuolustus toimi paremmin, eikä varsinkaan peleissä 2, 3 ja 4 Flames päässyt maalipaikoilla mässäilemään. Siihen nähden, että Flames oli NHL:n runkosarjassa paras kolmannen erän joukkue + vähiten laukauksia vastustajille antanut nippu, niin nämä osastot heittivät häränpersettä tämän kevään osalta. Nuo peliä kohti annetut laukaisumäärät olivat aivan karmeita, ja se olikin yksi eniten itseni yllättäneistä asioista. Avalanche oli kiekolla paljon nopeampi ja parempi, ja TOP3-hyökkääjät siellä lienevät tämän playoff-kevään jopa kuumin hyökkäystrio. Omalla alueella Avs näytti tiiviimmältä, ja mm. Cole ja Zadorov tekivät aika hyvää duunia puolustajan varsinaisessa leipätyössä.

Mike Smithin torjuntatyöskentelyyn pitää olla tyytyväinen, ja vähän sääliksi kävi kokenutta veteraania, kun hänen edessään pelannut porukka oli mitä oli. Smith pelasi samalla myös jatkosopimuksesta, ja äkkiä voisi tämän perusteella kuvitella, että sama veskakaksikko jatkaa myös ensi kaudella. Domessa jaksettiin vielä lopussa huutaa "Smitty!"-chanttia, vaikka kausi tuli päätökseen. Grubauer oli myös erittäin hyvä läpi sarjan, eli maalivahdeista ei jäänyt kiinni kummallakaan osapuolella tämä sarja.

Loppuun vielä onnittelut Avalanchelle sekä heidän faneilleen sarjan voitosta. Toivotan pitkää kevättä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Suomalaista palstaa kun lukee saa sellaisen kuvan, että Avalanchella oli vain yksi pelaaja pelaamassa eli Rantanen.

Tuolla Rantasen ketjussa olikin kommentti että kyllähän Avsin top-3 käänsi tämän sarjan.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Kyllähän MacKinnonkin kaiken hehkutuksensa ansaitsee. Väittäisin, että on paras tällä hetkellä pelejään vielä jatkava pelaaja ja ensimmäisen playoff-kierroksen MVP. MacKinnonissa yhdistyy NHL:n eliittiä oleva luistelunopeus ja voimahyökkääjän ominaisuudet, joista jälkimmäisiä ei muuten vielä pari kautta takaperin häneen osannut ainakaan tällainen harvemmin Coloradoa katseleva yhdistää. Pelityyli on aika uniikki, pysäyttämättömät rynnistykset maalille tuovat vähän mieleen nuoren Ovechkinin. Voimakkaan ja räjähtävän näköinen luistelutyyli eroaa esim. McDavidin kepeästä ja vaivattoman näköisestä liidosta. MacKinnonin luomasta hyökkäysuhasta kertoo se, että ainakin viimeyön pelissä hänen tuodessa kiekkoa vauhdilla hyökkäysalueelle Calgaryn koko viisikko usein valui maaliendustalle peittämään "slottia". Tällä tavoin hän luo tilaa toisessa aallossa tuleville pelaajille. Pidemmän päälle varmaan esim. Makar on sellainen pelaaja joka tulee erityisesti nauttimaan MacKinnonin ylöstuonneista ja raivaamasta tilasta viivassa.
Ja tämä kaikki siis mitään Rantaselta pois ottamatta. Ei varmasti olisi Colorado tätä sarjaa 4-1 voittanut ilman Mikkoa, mutta ei se olisi sitä vienyt ilman MacKinnoniakaan. Nythän Avalanchella on hyvä tilanne, kun nämä molemmat pelaavat eri ketjuissa ja pystyvät johtamaan tehoilua laajemmalla rintamalla.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
MacKinnon on Avsille kaiken a ja o. Räjähtävä luistelu, käsittämättömästi vispaavat kädet, loputon kunto ja hillitön voitontahto tekevät hänestä todella vaarallisen pelaajan. Runkosarjan lopussa Landeskogin ja Rantasen ollessa loukissa MacKinnon kantoi koko joukkuetta lähes yksin reppuselässä eteenpäin. Avsin tärkein pelaaja ja tämä on helppo sanoa, niin paljon kuin Mikkoa arvostankin.

Jos Mäkkäriä ei olisi, hänet pitäisi keksiä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
MacKinnon on Avsille kaiken a ja o. Räjähtävä luistelu, käsittämättömästi vispaavat kädet, loputon kunto ja hillitön voitontahto tekevät hänestä todella vaarallisen pelaajan. Runkosarjan lopussa Landeskogin ja Rantasen ollessa loukissa MacKinnon kantoi koko joukkuetta lähes yksin reppuselässä eteenpäin. Avsin tärkein pelaaja ja tämä on helppo sanoa, niin paljon kuin Mikkoa arvostankin.

Jos Mäkkäriä ei olisi, hänet pitäisi keksiä.
Olen kieltämättä osittain samaa mieltä, mutta ei Mikko kaukana takana tule. Sellainen klassinen Crosby - Malkin (Toews&Kane, Marchand&Bergeron etc etc) -akseli, kun verrataan kahden tähtipelaajan merkitystä joukkueelle. Jokuhan jo totesi aivan naulan kantaan, että MacKinnon on ollut näiden pudotuspelien ylivoimaisesti paras pelaaja ja se on kyllä näkynyt kauaksi. Ihan erilaista raikkauta tekemisessä kuin kenelläkään muulla. Monen monta kivikovaa runkosarjan jättiläispelaajaa on jo uinunut itsensä lomille, mutta MacKinnon ei ole tullut nöyristelemään yhtään ketään eikä mitään. Toisaalta myös muistelisin highlightseja katsellessa kuulleeni selostajien sanovan jotain, että aina kun kaikki luulee, että Avs on yhtä kuin MacKinnon Rantanen puolihuomaamatta paukuttaa samat tehot ja olen itsekin kiinnittänyt huomiota samaan. Ja ei puhettakaan, että olisi kyse vain peesailusta - kukaan ei tuolta maalin takaa tee maaleja kenenkään siivellä.

Kaiken kaikkiaan loistava kaksikko kyseessä. Pudotuspelien jatkuessa pitemmälle Avalanchen syvyyttä aletaan myös mittaamaan, mutta se on varmaa, että kärkipelaajien vertailussa he eivät häviä kenellekään. Tämä kausi tähän asti ja tästä eteenpäin on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Joukkue on vahvistumassa tulevaisuutta ajatellen. Tällä haavaa näyttäisi, että mahdollisuuksia yltää organisaation huippuaikojenkin lentoon.

Joskus tossa kauden mittaan oli haihattelua mitä Avalanchen pitäisi maksaa saadakseen McDavid joukkueeseen. Leikkisästi rakenneltiin paketteja ja saatiinkin aikaiseksi sellaisia mitkä varmasti olisi Oilersille kelvannut, mutta toisaalta olisi varmaan tehnyt hallaa Avalanchelle. Jokainen taisi rakentua loppujen lopuksi Cale Makarin ympärille ja eihän nämä pudotuspelien tehoilut ainakaan odotusarvoja laske. Eiköhän tuossa muni yksi seuraavan aallon NHL-superpuolustajista.
 

Tornados

Jäsen
Huikeita pelaajia ovat molemmat ja Landeskogkin kolmantena. Jos Vegas pääsee jatkoon, niin on mielenkiintoista katsoa pystyvätkö he kolmikkoa pimentämään ja miten se yritetään tehdä. San Josea vastaan luvassa olisi varmaan enemmän maalintekokilpailu ja kolmikko jatkaisi tehoiluaan.

Cale Makar on ollut jopa parempi kuin odotin. Parantaa Coloradon mahdollisuuksia jatkopeleissä ja voi ensi kaudella olla jopa joukkueen tärkein puolustaja.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
On ehkä vähän harhaanjohtavaa puhua kentästä, kun tässä jo pidemmän aikaa peleihin on lähdetty niin että Rantanen pelaa erillään MacKinnonista ja Landeskogista Söderbergin kanssa. Ylivoimalla ovat sitten tietysti yhdessä, ja jos tilanne näyttää pahalta niin Bednar lyö "big line"n yhteen.
 

Tornados

Jäsen
On ehkä vähän harhaanjohtavaa puhua kentästä, kun tässä jo pidemmän aikaa peleihin on lähdetty niin että Rantanen pelaa erillään MacKinnonista ja Landeskogista Söderbergin kanssa. Ylivoimalla ovat sitten tietysti yhdessä, ja jos tilanne näyttää pahalta niin Bednar lyö "big line"n yhteen.

Ei täällä ketjusta tai kentästä juuri ole puhuttukaan. Kyllä tuo trio vaan erikseen pelatessaankin erottuu muusta joukkueesta. Jos katsoo esimerkiksi peliaikoja, niin Rantanen pelasi kolmikosta vähiten (yli 21 minuuttia) kun seuraavaksi eniten pelaavan hyökkääjän peliaika oli 17 minuuttia. Landeskog on erinomainen täydentävä palanen, jonka merkitys tahtoo välillä unohtua. Peli ei ole niin näyttävää, mutta äärimmäisen tehokasta se on.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Toisaalta myös muistelisin highlightseja katsellessa kuulleeni selostajien sanovan jotain, että aina kun kaikki luulee, että Avs on yhtä kuin MacKinnon Rantanen puolihuomaamatta paukuttaa samat tehot ja olen itsekin kiinnittänyt huomiota samaan. Ja ei puhettakaan, että olisi kyse vain peesailusta - kukaan ei tuolta maalin takaa tee maaleja kenenkään siivellä.

Kaiken kaikkiaan loistava kaksikko kyseessä. Pudotuspelien jatkuessa pitemmälle Avalanchen syvyyttä aletaan myös mittaamaan, mutta se on varmaa, että kärkipelaajien vertailussa he eivät häviä kenellekään. Tämä kausi tähän asti ja tästä eteenpäin on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Joukkue on vahvistumassa tulevaisuutta ajatellen. Tällä haavaa näyttäisi, että mahdollisuuksia yltää organisaation huippuaikojenkin lentoon.

Ehkä tämä kausi ja pleijareiden 1. kierros lopettaa viimeinkin ne puolileikillään (tai -tosissaan) heitetyt jutut Mikko matkustajasta. Kaveri on multitalentti, johan se viime yön pelissäkin nähtiin. Vaivaisenakin kykenee suoritukseen, joka ei suurimmalta osalta onnistu ikinä.

Olen samaa mieltä Avsin tulevaisuudesta, joukkue on contender kauden - parin sisälllä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Smith oli tässä sarjassa ehdottomasti Calgaryn paras pelaaja, ja se kertoo oikeastaan oleellisen koko sarjasta. Vaikka Flamesille suht paljon tehtiin maaleja, niin Smith oli siihen pienin syyllinen. Olipahan pettymys tuo Flamesin esitys, mutta tämä näyttää olevan kokonaisuutena yllättävä ja mielenkiintoinen playoff-kevät kun esim. myös Tampa on jo ulkona.

Esimerkkinä Goudreau. Runkosarjaan pinnaa vaille satanen täyteen, kun taas tähän sarjaan viiteen peliin 0+1.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 2.36
  • 3.50
  • 2.84
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös