TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 148
  • 3 873

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tyrionin luonne on pehmennyt aika paljon sarjan mittaan, mihin hän viittasi myös jutustellessaan Jaimen kanssa. Aiemmin kaikki oli helpompaa, huoria ja viiniä, mutta nyt joutuu ajattelemaan monipuolisemmin, näin vapaasti lainaten. Ehkä tässä on myös syy siihen, miksi luotti Cerseihin. Halusi ajatella muulla tavoin kuin ilmeisimmän kautta ja uskoa siihen ihmiseen roolin takana. Vähän kuin taitaa olla myös Danyn kanssa.

Aivan totta. Cersei on kuitenkin lyönyt aika jäätäviä näyttöjä häikäilemättömyydestään/sekopäisyydestään tiskiin. Tyrionin pehmentyminen on ihan ymmärrettävää, mutta tuo suoranainen tyhmentyminen ei niinkään. Kyllähän hän siskoonsa sai luottaa, mutta samalla olisi voinut huomauttaa miten arvaamaton tapaus on kaiken koetun vuoksi kyseessä. Oli toki ihan hauska juttu tässä tuoreimmassa kun Tyrion fiilisteli ajatuksella että käy sitten kuolleena teurastamassa siskonsa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Krypta on aika kakka turvapaikkavalinta kaikille puolustuskyvyttömille. Night King taikoo kuolleet Starkit henkiin ja syntyy teurastalkoot. Oletettavasti se trailerissa nähty Aryan pakoon juokseminen liittyy tähän.

Ja kylläpä oli laimeaa ja vähäpätöistä dialogia koko jakso täynnä. Plaah!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Millä tavoin esimerkiksi Lannistereiden keskustelu hävisi alkukausien dialogeille?
Mun mielestäni tuo oli sisällötöntä eikä erityisen hauskaa löpinää. Tyrion ei ole enää Tyrion, vaikka sanoikin sen itse ja Jaime on veltompi kuin Varysin kelli.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mun mielestäni tuo oli sisällötöntä eikä erityisen hauskaa löpinää. Tyrion ei ole enää Tyrion, vaikka sanoikin sen itse ja Jaime on veltompi kuin Varysin kelli.
Ok. Itse nimenomaan pidin siitä rehellisyydestä ja tietynlaisesta nöyryydestä, joka Tyrionin puheesta kuvastui. Ja silti pientä entisen Tyrionin ironiaa saatiin kehiin. No, nää on näitä, omaan makuuni tuo vain sopi. Jaime nyt on vielä enemmän muuttunut, murtunut ja pehmennyt, itse ihmettelisin enemmän sitä, että hänen kokemuksiensa jälkeen vielä kukkoilisi kuin 1-2 kausilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaipa siinä puheet hieman pehmenee, kun lähes kaikki odottavat semisti kuolemaa. Vihollinen on myös hieman tuntematon ja pelottava. Kyllä siinä kovempikin jantteri alkaa miettimään elämää ja sen mahdollista päättymistä. Myös yhteenkuuluvuuden tunne lisääntyy vastaavassa tilanteessa. Mä pidin tästä jaksosta juuri siksi, että tilanne on tehnyt lähes kaikista ihmisistä jotenkin inhimillisiä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mä pidin tästä jaksosta juuri siksi, että tilanne on tehnyt lähes kaikista ihmisistä jotenkin inhimillisiä.
Erittäin hyvin sanottu, juuri jotain tällaista oli aistittavissa ja siinäpä hyvä vastakohta NK'lle ja kuolleiden armeijalleen...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mä pidin tästä jaksosta juuri siksi, että tilanne on tehnyt lähes kaikista ihmisistä jotenkin inhimillisiä.
Paitsi Daenarys, jonka vallanhimoa alleviivataan jatkuvasti. Hahmon on pakko kuolla pian tai kääntyä Jonia vastaan. Jos Daenarys rakkauden vuoksi päättääkin ruvata hyväksi niin on kyllä kliseistä...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Paitsi Daenarys, jonka vallanhimoa alleviivataan jatkuvasti. Hahmon on pakko kuolla pian tai kääntyä Jonia vastaan. Jos Daenarys rakkauden vuoksi päättääkin ruvata hyväksi niin on kyllä kliseistä...
Tätä jo tuolla aiemmin pohdin, mitäs loharit tykkäisi sellaisesta menosta, että lohikäärme-suvun laillista kruununperijää koitetaan saada tätinsä toimesta hengiltä?
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Oliko jossain alleviivattu, että kuolleiden porukka katseli nimenomaan Winterfellin kirkkaita valoja vai onko kaverit painanu ronskisti ohi kohti etelää? Jotenkin ei tunnu oikeelta, että jo kolmannessa jaksossa oltaisiin vääntämässä Winterfelliä nurin vaikkakin nyt kryptaa alleviivattiin aika lailla, joten Starkit vääntävät sukulaisiaan vastaan jossain vaiheessa suht varmasti.

Omat arvailut lohikäärmetilanteeseen on, että Arya mahollisesti kylmää kuolleiden lohharin uudella keppikeihäällään tai Bran vs Night King päätyy tasapeliin ja jatkoajalla molemmat kuolevat. Todennäköisesti Brandon ensin ja Night King yllätetään välittömästi tuon jälkeen. Brandon olisi Night King-teoria kävisi järkeen aika helposti, mutta jotenkin ei silti tunnu oikealta. Night King taitaakin olla vain joku pahan panssarivaunu, joka kyntää jalkaväkeä nurin edessään eikä siis henkilöidy kehenkään.

Targaryenin suku tappelee jossain vaiheessa valtaistuimesta lohikäärmeiden selässä, jonka seurauksena molemmat kärmekset kuolevat tappelun tiimellyksessä. Jos Dany voittaa, on mad queen jotenkin itsestäänselvyys ja Jonin voittaessa hänellä tuskin hirveitä kiinnostuksia isoa penkkiä kohtaan on, joten jättää sen mahdollisuuden käyttämättä ja sisään heilahtaa Gendry. Baratheonin äpärä kruunataan ja Aryan masussa potkii seuraava kuningas, jos siis Arya jää henkiin esim. Cerseitä ja Mountainia kylmäämään Houndin kanssa. Kovin epätodennäköistä, mutta mahdollista.

Cersein porukoille ei ole vielä tarjota mitään ideoita jos kuolleet jäävät vääntämään Winterfellistä. Jos taas puheet muistojen pyyhkimisestä pitää paikkansa, voi Night King olla matkalla Citadelia tuhoamaan ja Kings Landing taitaa olla kivasti matkan varrella, mutta ei tunnu silti oikealta vastaukselta. Qyburnilla luulisi kyllä jotain nokkelaa olevan takataskussa wildfiren ja zombien lisäksi, mutta ei tosissaan tule mitään ideoita mitä se voisi olla ellei sitten wildfirellä ja superhyperjousipyssyllä nappaa Night Kingiä taivaalta alas ja King's Landingin nimi on alleviivattu tyylillä. Melkoista tajunnanvirtaa..
 

Nick Neim

Jäsen
Dany nyt tosiaan hyvin varmasti ei tule kuolemaan kuolleita vastaan taistellessa, koska Cersein ennustus on edelleen toteutumatta. Enempi loppuhetkiä nämä, jos Danylta henki lähtee. Nuorempi ja kauniimpi kuningatar vie Cerseiltä paikan, eikä muita kuningattaria ole tällä hetkellä valtataistelun kannalta oikein näköpiirissä. Tai minä en ainakaan osannut kuvitella Margaerya ennustuksen kuningattareksi, vaikka Cersei itsekin niin taisi tulkita.

Night King kukistetaan, ja sitten lähdetään etelään räiskimään.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Sori jos tulen spoilaamaan, mutta tämähän tulee menemään lyhyesti ja ytimekkäästi näin:

- Iso mylly seuraavassa jaksossa, raatoa tulee vitusti mutta joku onnistuu teilaamaan NK:n ja raatoarmeija katoaa savuna ilmaan. (Tai vaihtoehtoisesti jollain ilveellä saavat perääntymään ja tämä nähdään myöhemmin)

- Toisessa jaksossa oli jo hiukan viitteitä siitä, että Danylta alkaa menemään kuppi nurin ja sekoaa kuten isäpappansa Aerys. Tuohan meinasi jo tiltata kuullessaan Jontun olevan seuraava laillinen perijä.

- Jossain välissä sukurutsaaja Cersei laitetaan lihoiksi, todennäköisesti Jonin ja Danyn toimesta,(Jollain kierolla tapaa toivon että velipoika Jaime saa kunnian) jonka jälkeen Dany päättää ottaa Jontun hengiltä. Näiden kahden välillä nähdään siis lopullinen mylly.

Saa ottaa talteen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tiedetään, mutta kysymykseni liittyi edellisen viestin pähkäilyyn kahden rakastavaisen loppumyllystä.
Ok. Oma veikkaus, että lopussa on yksi lohikäärme jäljellä ja sillä ratsastaa Jon. Minne, sitä en osaa vielä ennustaa? Auringonlaskuun ehkä?
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Oma veikkaukseni on ettei Night King edes välttämättä tule Winterfelliin, koska paikalla on kaksi lohikäärmettä, jotka voivat tuhota hänet ja hänen koko armeijansa.

Sen sijaan epäkuolleiden armeija sitoo ja kuluttaa voimia Winterfellissä, samalla kun Night King käy pistämässä King's Landingin paskaksi. Siellä on asukkaita miljoona. Siitä saa ihan kivan armeijan.

Kryptassa tulee käymään huonosti. Veikkaan Davosin kuolevan koittaessa pelastaa sitä pikkutyttöä, joka muistutti häntä Shireenistä. Hurtta, Dolorous Edd, Beric, Varys ja Theon tulevat ainakin kuolemaan.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hurtan kuolemaa ensi jaksossa ei tule. Ottaa vielä duelin veljensä kanssa. Saa ottaa talteen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jotenkin tuntuisi liian yksinkertaiselta, että nyt otettais matsia kuolleiden kanssa, sitten Cersein ja game over. Kyllähän kuolleiden on oltava se päävihulainen. Eli toivottavasti jotain twistiä on tulossa. Mahdollisesti Winterfelliin tulee vain joku sivuosasto ja Night Kingin pääjoukkoa vastaan otetaan matsia sitten myöhemmin. Emt.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jäin miettimään sitä Aryan keihästä, kun ei jotenkin tunnu loogiselta aseella hänelle. Eka mielikuvani siitä nimittäin oli kasvottomien treenien aikainen keppi lohikäärmelasilla vahvistettuna. No, oli pakko tarkistaa asia ja kyllä, molemmissa päissä on loharikärjet. Aryan taidoilla voisi kuvitella aika tehokkaaksi välineeksi. Tosin eipä tuota kukaan kiellä heittämästäkään, jos tosipaikka tulee eteen.

Selkeää pysäytyskuvaa on kännykällä vaikea saada ja gif-kaappaus on liian tumma, joten todistusmateriaali jää nyt antamatta. Siinä kuitenkin, kun Arya saa Gendryltä kepin käteensä (pun intended) ja pyörittelee sitä hetken, näkyy molemmissa päissä terät.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma näkemykseni on, että Gendry kirjoitti itsensä ulos sarjasta samalla hetkellä, kun laittoi Baratheonin siemenen Aryan sisään. Myös Briennen tarina on eräällä tavalla nyt valmis, kun hänen koko elämänsä unelmoima ritarointi on suoritettu. Theonhan nyt tulee aivan varmasti kuolemaan suojellessaan jotain Starkeista, niin saadaan hänen syntinsä sitten lopuksi soviteltua. Jokohan ensi jaksossa nähdään Bronn, joka tulee "tappamaan" Tyrionia ja Jaimea?

Onko jollain muuten tiedossa syytä sille, että tämä viimeinen kausi on näin lyhyt? Tuossa on jouduttu pikakelaamaan aivan tajuton määrä kohtaamisia mitä on odotettu vuosia, joista olisi saatu helposti A)mielenkiintoisia dialogeja ja B) fan servicea. Harmittavaa miten tämän nopean tahdin takia osa upeista hahmoista on kadonnut kuvasta lähes kokonaan, kuten esim Varys. Kaverilla on ympäri maailmaa valtavat vakoojaverkostot, mutta nyt kun niitä tarvittaisiin, ei mistään tule mitään tietoa. Hänellä on Kings landingissa aivan varmasti vieläkin kontakteja, mutta kellään ei käynyt mielessä kysellä vähän mikä siellä on tilanne.

Silti tuo Bran on kaikista epäonnistunein hahmo. Hänelle annettiin ihan liian aikaisin liian isoja voimia ja sen takia koko kaveri on käytännössä ihan käyttökelvoton. Luulisi aika monella olevan pojalle asiaa, kun hän selkeästi tietää kaikesta kaiken, mutta aika hiljaista on ollut tällä rintamalla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Siinä kuitenkin, kun Arya saa Gendryltä kepin käteensä (pun intended) ja pyörittelee sitä hetken, näkyy molemmissa päissä terät.

No niin minäkin olin näkevinäni kun tuon katselin. Tai ainakin oletin vahvasti, että terä on kummassakin päässä. Pidin sitä jostain syystä selvyytenä. Kova tulee Arya tuon aseen kanssa olemaan. Ja tuli myös jonkinlainen mielleyhtymä aikaan kasvottottomien kanssa. Loharin kukistamisessa veikkaan niin, että nyt nähdään niiden välinen kamppailu eli 2vs1.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Uskoisin Yön Kuninkaan olevan matkalla kohti King’s Landia ja kun hän astelee tuonne friikkien hoviin Kingi kertoo todellisen motiivinsa olevan saada vielä kerran routaista tussua.

Cersei ei tietenkään heti suostu mutta pienen vonkaamisen jälkeen nähdään kohtaus jossa yön kuningas riisuu pitkiä kalsareitaan sängyssä samalla kun Cersei on hänen selin. Cersei ottaa pikarista hörpyn punaviiniä ja huokaisee riisuen sitten viittaansa.

Se hörhö velho salakatselee tätä kaikkea komerosta kaapunsa alla runkaten. Samalla tehdään pieni muistelu hetkeen, kun hän sai häädön Kastellista ja syyksi selviää todella erikoiset lehdet, jotka joku toinen löytää hänen patjansa alta.

Tästä sitten leikkaus takaisin makuukamariin ja kuva siirtyy hitaasti huoneen nurkkaan, jossa Mountain katselee tätä irvokasta näytelmää ”vittu mitä paskaa” ilmeellä silmiään räpäyttämättä. Oksennus valuu hitaasti suupielestä haarniskaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Laadukasta ennakointia. Hörönaurua pääsi.

Mielenkiintoinen tuo ajatus siitä, ettäkö kuolleet jatkaisivat suoraan Winterfellin ohi. En muista oliko jaksojen nimissä tai pituudessa tai trailerissa joku suora viite taisteluun Winterfellissä, mutta tylsä veikkaukseni on rahat likoon maanantai-illan mähinöihin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mielenkiintoinen tuo ajatus siitä, ettäkö kuolleet jatkaisivat suoraan Winterfellin ohi. En muista oliko jaksojen nimissä tai pituudessa tai trailerissa joku suora viite taisteluun Winterfellissä, mutta tylsä veikkaukseni on rahat likoon maanantai-illan mähinöihin.
Seuraavan jakson on ilmoitettu olevan Winterfellin taistelu, joka kestää kokonaiset 82 minuuttia.

Toivottavasti nämä white walkerit ja muut zombit saataisiin nyt kerralla koluttua vittuun koko sarjasta. Maku on mennyt ihan täysin tähän mykkien jääpahisten pelkäämiseen, kun niiden myötä jaksoista on kadonnut kaikki juonittelu ja "poliittinen" dialogi. Omasta mielestäni sarjan parasta antia olivat Tywin, Tyrion, Varys, Cersei, Littlefinger, Davos, Ramsay ja Arya sekä varauksin Hound, Sansa ja Bronn. Yhdestäkään näistä hahmoista ei ole enää jäljellä mitään siitä, mikä niistä teki hienoja vielä muutama kausi sitten.

Ärsyttää, että tuo Night Kingin tuhoamis-juoni piti sanoa ääneen, koska nyt sitä ei ainakaan tapahdu. Toivottavasti seuraava jakso päättyy näin: Kaikki näyttää olevan täysin menetetty, moni päähahmo on jo kuollut ja Winterfell luhistumassa Wight-armeijan hyökkäyksen alla. Samaan aikaan Night King kylvää tuhoa King's Landingissä ihan olan takaa. Lopussa Bronn onnistuu osumaan dragonglassilla terästetyllä Scorpionin nuolella Night Kingiä suoraan otsaan ja kaikki kähisijät ja muut sinisilmäiset silkohapset delaavat niille sijoilleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös