Calgary Flames 2018–2019

  • 102 821
  • 409

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Avalanche teki pesäeroa viime yönä Coyotesiin, joten näyttää vahvasti Coloradolta avauskierroksella. Stars otti myös voiton, ja piti piste-eron Avsiin 3 pisteessä, joten sen myötä WC2-spotti on aika varmasti Coloradon. Ja toki noista kahdesta Avalanchen mieluummin vastaan ottaakin, vaikka joka tapauksessa suosikkina ekalle kierrokselle lähdetään vastustajasta riippumatta.

Itse uutisena Flames nosti Dillon Duben ylös, emergency-statuksella, eli onko siellä kuitenkin Bennettillä jotain? No, kokoonpano ensi yön Ducks-vääntöön putkahtanee kohta puoliin. Dube on joka tapauksessa jälleen kiva nähdä, syksyllä jo aika hyvää menoa ylhäällä. Ja tosiaan emergency-statuksen myötä se viimeinen norminosto AHL:stä NHL:ään on vielä käyttämättä.

E: Rosteri Derek Willisin Twitterin mukaan:

Gaudreau-Ryan-Czarnik
Tkachuk-Backlund-Frolik
Dube-Jankowski-Neal
Mangiapane-Quine-Hathaway

Fantenberg-Andersson
Valimaki-Stone
Kylington-Prout

Rittich (Starter)
Smith

Voittavaa rosteria on sen verran muutettu, että pelistä tippunut Bennett sekä Monahan ja Lindholm sivussa. Pakeista Giordano, Brodie, Hamonic ja Hanifin jatkavat poppareilla. Kolmoshyökkäysketju + Gaudreaun 100p metsästys mielenkiintoisimpina asioina.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ducksia vastaan aika hengetön esitys, vaikka oli siellä mm. Tkachukilla highlight reel- maali tolpan päässä. Gaudreau kiipesi 98 pisteeseen, alustaen Ryanin hienon maalin. Kylingtonia vietiin kahdessa ekassa maalissa ja Anderssonia kolmannessa, tosin noista tokassa olisi myös Rittich voinut pistää paremman effortin. YY oli jälleen hirvittävää paskaa, vaikka toki pari ykkösyv:n pelaajaa olikin lepovuorossa.

Vaikka itse liputin ja liputan edelleen Rittichiä aloittamaan playoffit, taitaa Smith aloittaa (jos siis Oilersia vastaan pelataan kenraaliharjoitus ykköskokoonpanolla ja Smith on tolppien välissä. Välimäki on kahdessa pelaamassaan ottelussa ollut ainakin Proutia, Kylingtonia ja Stonea parempi, joten edelleen näyttäisi siltä, että hänen ja Fantenbergin välillä käydään kovin taisto taisto siitä kuudennesta pelaavan pakin paikasta.

Oma toive playoffeihin:

Gaudreau - Monahan - Lindholm
Tkachuk - Backlund - Frolik
Bennett - Jankowski - Neal
Mangiapane - Ryan - Hathaway

Giordano - Andersson
Hanifin - Hamonic
Välimäki - Brodie

Rittich
Smith

Voi olla, etteivät lähde "kylmiltään" laittamaan Brodieta Välimäen kanssa pariksi, koska eivät ole tainneet ikinä pelata yhdessä. Lisäksi Fantenberg on toki Välimäkeä kokeneempi, niin veikkaan, että siellä on kumminkin Brodie Gion parina ja Fantenberg Anderssonin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Honda Center, tuo rosteri ja Miller oli selvästi ottelun paras maalivahti, niin eipä tuo lopputulos ollut mikään yllätys. Eiköhän kuitenkin Oilersia vastaan nähdä ihan erinäköinen esitys, vaikkei siinäkään matsissa ole mitään panosta. Ainoa toive sen ottelun suhteen on, ettei tulisi mitään loukkaantumisia.

Tosiaan aika selvästi näyttää siltä, että Fantenberg ja Välimäki ovat ne 6-7 puolustajat. Varmaan juuri Gio-Brodie ja Fantenberg-Andersson on se luotettavin vaihtoehto.

Itse kallistuisin niukasti Smithin suuntaan, koska kokemus ja viime aikojen hyvät otteet. Jos homma ei toimi Smithin kanssa, niin Peters varmasti kykenee vaihtamaan maalivahtia, toisin kuin GG.

Ensi yönä Colorado-Winnipeg ja jos Jets voittaa ottelun, niin ainakin varmistuu se, ettei Stars tule vastaan. Arizonalla myös ainakin vielä teoriassa mahdollisuus ohittaa Colorado.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Stars näköjään tosissaan haluaa kohdata Flamesin ekalla kierroksella. Eikä mikään ihme, kun ovat voittaneet kuusi edellistä kohtaamista. Siihen eivät kuitenkaan pelkät omat tappiot riitä, vaan Coloradon pitäisi voittaa Sharks vieraissa. Sharksilla on kuitenkin sen verran panosta ottelussa, että voitolla varmistaisivat kotiedun mahdollisessa konferenssifinaalissa.

Bennett ei ilmeisesti pelaa Oilersia vastaan. Varmaan vieläkin oireita siitä taklauksesta. Toivottavasti kuitenkin olisi kunnossa jo siinä ekassa pelissä. Tuon tyylinen pelaaja on kuin tehty pudotuspeleihin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
NHL Tonightin Rupp & Weekes rankkasivat lännen playoff-joukkueet teemalla "mikä on todennäköisin Lännen mestari". Flames oli molempien listoilla toiseksi viimeisenä. Lisäksi näyttäisi siltä, että sekä Stars- että Avs-fanit toivovat Flamesia vastaan, joten ainakaan ulkopuolisten silmin Flames ei kauheasti aiheuta pelkoa. Toivottavasti näyttävät.

Ensi yönä peli läpi vaan ilman vammoja, kiitos.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Mä luulen, että Flamesille, kokemattomana playoffsjoukkueena sopii paremmin tasainen asetelma, kuin selkeän ennakkosuosikin asema.
Flames pelaa kuitenkin hyvää kiekkoa ja materiaali on laaja. Veskarit on pelanneet hyvin viime peleissä, vaikka siitä kuinka paljon spekuloitaisiinkin.
Itse ajattelen niin, että Dallasia vastaan pelaaminen vaatii Flamesilta ehkä jonkinlaista lisäeforttia tai tasonnostoa tietyllä tapaa. Playoffeissa pitää pystyä voittamaan kaikki, joten sikäli Dallas olis jopa hyvä kohdata heti ensimmäisellä kierroksella. Avs ei tule myöskään olemaan mikään heittopussi. Fanaattinen kotiyleisö niillä ainakin on.
Kokonaisuutena näen, että lännessä menestyspaineita playoffeissa Flamesia enemmän on Jetseillä, Sharkseilla, Vegasilla ja Predatorseilla. Sikäli vähän paineettomammasta tilanteesta saataneen lähteä liikkeelle.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
NHL Tonightin Rupp & Weekes rankkasivat lännen playoff-joukkueet teemalla "mikä on todennäköisin Lännen mestari". Flames oli molempien listoilla toiseksi viimeisenä. Lisäksi näyttäisi siltä, että sekä Stars- että Avs-fanit toivovat Flamesia vastaan, joten ainakaan ulkopuolisten silmin Flames ei kauheasti aiheuta pelkoa.

Which Canadian team is most likely to end Stanley Cup drought? - Sportsnet.ca

Tuon artikkelin mukaan Flames puolestaan pärjää todella hyvin edistyneissä tilastoissa joukkueena. Jos pystyvät jatkamaan samaa playoffessa, niin ovat varmasti ikävä vastustaja kenelle tahansa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sikäli tavoitteessa onnistuttiin, ettei loukkaantumisia viimeisen kierroksen pelissä tullut, mutta 1-3 tosiaan hävittiin Oilersille. Peli oli aika tylsä ja hidastempoinen, ja ikävänä lisänä sitten tuo McDavidin maalilleajo, jossa Giordano heittäytyi yrittäen lyödä kiekkoa Connorin lavasta pois. Lopputulema oli, että McDavid otti kädellään Gion mailan pois ja lopulta taisi olla Giordanon olkapää, joka osui McDavidia lonkkaan, jonka myötä tasapaino meni. McDavidin vauhdin tietäen sieltä pamahdettiin aika rajulla vauhdilla vasen jalka edellä maalin tolppaan, eikä sieltä omin avuin pystytty tulemaan pois. Ikävä tilanne ja päätös McDavidin kaudelle, toivottavasti ei tullut pitkää saikkua. Giordano kommentoi pelin jälkeen tuota tilannetta seuraavasti:

"I feel terrible, again, I tried to obviously dive and get the puck and you never want to see, he's the best player in the game, so we need him in the game and tried to find out how he's doing out there and you're not going to get much from them, they're pretty mad about it and I understand that.

I honestly thought I could get that puck and dove for it, and watching the replay I missed it and stick sort of trips him. He's obviously a great player and it was tough, I was trying to ask him right away. He was in a lot of pain there so he wasn't saying much. Obviously, with the result being what it is, if I had to do it all over again you'd almost want to see myself let him go and not injure him, but easy to say after the fact, so I'm going to ask around and hopefully get an answer and see if he's doing alright.

Hopefully it's better than it looked because it looked like he wasn't doing well there. Obviously my intention was just to get the puck. He's a player. I'm not trying to do any dirty play on him and trying to play a one-on-one, really."

Yöllä varmistui myös, että Avalanchea vastaan siis pelataan. Viime yönä Bennett, Monahan ja Tkachuk olivat huilivuorossa, mutta näillä näkymin joka ukko on terve, kun kiekko tippuu seuraavan kerran jäähän.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onneksi runkosarja on vihdoin taputeltu ja jatkossa on vain tärkeitä pelejä. Tappio tuli, mutta kukaan Flames-pelaaja ei tosiaan loukkaantunut. McD sitten valitettavasti loukkaantui ikävän näköisesti. Gaudreau pelasi yli 27 minuuttia, mutta jäi sitten lopulta 99 pisteeseen. Jos nyt näin oikein noita matsin aikaisia tilastoja, niin Lindholm on tehnyt viimeisen 24 matsin aikana vain kaksi maalia. Onhan tuo hyökkäyspään pelaaminen nyt ollut jo pidempään aika vaisua, mutta jatkossa noita maaleja pitäisi kyllä syntyä paremmalla tahdilla.

Avalanche voi toki tehdä sarjasta tiukan, mutta kyllähän Flames on ihan selkeä suosikki menemään jatkoon. Viimeisistä yhdeksästä kohtaamisesta Flames on voittanut kahdeksan kertaa. Itse näen oikeastaan vain kaksi asiaa, jotka voivat tuottaa Flamesille vaikeuksia. Eli jos Flames sortuu jäähyilemään liikaa ja jos Coloradon mv-peli on paljon parempaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Odotukset olivat tietysti korkealla, mutta näin jälkikäteen ajatellen, niin ei tuo lopputulos ollutkaan ehkä niin iso yllätys. Runkosarjassa joukkue otti monta voittoa huonolla pelillä, koska Rittich piti joukkuetta pystyssä. Nytkin noissa parissa matsissa oli samanlainen käsikirjoitus 57 minuutille saakka, mutta pomppu ja typerä jäähy veivät ne voitot. Sitten tuo 1-ketjun paska esitys. Eihän sekään nyt tullut varsinaisesti minään yllätyksenä, kun samaahan se oli ollut enemmän tai vähemmän runkosarjan viimeiset 20-25 ottelua. Monahan katosi kuvasta täysin ja Lindholm menetti kykynsä tehdä maaleja. Sen lisäksi Colorado pelasi todella hyvin ja MacKinnon pelasi sellaisella tasolla johon koko liigassa pystyy vain yksi toinen pelaaja.

Monahan, Backlund, Jankowski. Riittää runkosarjassa, mutta onhan se täysin selvä asia, että ei tuolla tulla koskaan menemään päätyyn saakka. Toivottavasti Tre tekee taas kesän aikana jotain isompia liikkeitä. Nealin kohdalla ei varmaan ole muuta tehtävissä, kuin odottaa se pari kautta ennen ulosostoa.

Gio-Andersson
Hanifin-Hamonic
Välimäki-?

Brodie ehdottomasti tässä vaiheessa ulos ja kolmoseen joku halvempi rightin pakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös