Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut 18.–28.4.2019 Ruotsissa

  • 65 717
  • 222
K

Kiekkokatsoja

Jäähyjen määrä, kertoo myös johtajuuden heikkoudesta. Niin valmennuksen, kuin kapteeniston/joukkueen sisäisen.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Aika kuriton esitys eilen oli.

Toki voidaan puhua pelirohkeudesta, että kikkaillaan alimpana miehenä. Mutta ei ollut kaukana useampikin av maali Kanadalle.

Sijoittumiset kiekottomana välillä aivan ihmeellisiä, jos kaveri tulee kiekon kanssa niin ei voi sijoittua niin, että jää itse laidan puolelle.

Sitten tilanne jossa otettiin maalivahti pois. Saadaan kiekko hyökkäysalueelle, hyökkääjä yrittää kikkailla pakista ohi. Ei mitään saumaa, ja kohta kiekko omassa repussa. Jos oma maali on tyhjä, niin silloin pitää yrittää pelata pitkä hyökkäys, eikä menettää kiekkoa heti. Näin vastustaja väsyy, eikä jaksa välttämättä iskeä vastaan.

No, junnuja nämä on, mutta silti.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt joukkueella on totinen paikka. Voidaan unohtaa unelmat ja keskittyä vain yhteen matsiin kerrallaan & tosissaan. Parhaassa tapauksessa tästä tulee sankaritarina, huonommassa taas kaikkien aikojen limbo. Suomi ei ole vielä koskaan pudonnut ylimmältä sarjatasolta, mutta lohko on pelottavan tasainen. Hyvät harjoituspelit eivät merkitse mitään nyt, toisaalta eivät huonot kisapelitkään, jos joukkue pääsee pleijareihin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ruotsi löi Latvian luvuin 5-2. En katsonut läheskään koko matsia, mutta ihan hyvä taistelu altavastaajalta isäntiä vastaan. Latvia voitti tasakentällisin pelatun ajan 2-1, mutta erikoistilanteet tekivät eron. Latvia ei saanut hirveästi aikaan ylivoimalla, vaikka Ruotsi tarjosi sitä jonkin verran. Isännät iskivät taas 4 maalia 5 yrityksellä. Latvian pitääkin parantaa puolustamistaan kun vastustajat ovat nyt kovia. Junnut tekee toki paljon virheitä, mutta välillä oli ongelmia perus syöttösuuntien peittämisessä jne. Kiekon kanssa joukkue oli ihan näppärä, katsotaan riittääkö se jatkossa.

Arturs Silovs pelasi hyvin maalillaan. Kookas veskari pelasti pakkien kämmäilyjä, mutta ei mahtanut lopulta mitään avopaikoille. MHLn Rigan parhaat pistemiehet Svanenbergs ja Zabusovs vastasivat joukkueen maaleista. Rudolfs Polcs selvisi säikähdyksellä kun ruotsalainen päätti ajaa hänet turhalla taklauksella, vaikka Polcs oli irti laidasta eikä hän edes oikein vaikuttanut peliin vaihtoaitioiden edessä..

Valko-Venäjä on aloittanut toisen lohkon kahdella yllätyksellä, joten se ei ainakaan helpota Latvian taivalta. Nyt olisi tärkeää voittaa Slovakia, koska karsinnoissa tulee kovaa turpiin jos siellä tulee vastaan vaikka Tshekki. U20-kisat kusahtivat vähän aikaa sitten kun Suomi perseili itsensä karsintaan. Pelit Tanskaa vastaan olisivat olleet paljon mielekkäämpiä. Sveitsi ei ole tänä vuonna välttämättä mahdoton vastustaja, mutta tällä tasolla ei voi laskea sen varaan että hekään joutuvat karsintaan kun V-Venäjä on kerta jo kuivilla.
 

Pardus

Jäsen
Antakaa Bluesin kaksikolle mahdollisuus loistaa myös MM-kaukalossa ja leimatkaa Hirvonen.

Kahta kenttäpelaajaa kun ei kerta voi enää leimata. Kakko keskittykööt sinne miesten kisoihin. Hirvonen on paikkansa ansainnut, kun on ollut leirilläkin alusta asti. Ja nimenomaan keskushyökkääjänä, eikä laiturina.

Aaltonen - Lundell - Saarela
Puistola - Räty - Tieksola
Miettinen - Hirvonen - Simontaival
Räty - Pärssinen - Intonen
 
Viimeksi muokattu:

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ihmetyttää, että kuinka vähän nykyään puhutaan edes näistä alkusarjan otteluista MM-kisoissa kaikilla tasoilla. Hieman takki auki näihin nykyään mennään, ikään kuin puolivälieräpaikka tulisi automaattisesti. Toki Suomi lähtökohtaisesti voi tavoitella kultaa aina, mutta nuorissa pitäisi aina päästä heti sopivaan flow tilaan eikä kuvitella itsestä liikoja. Nyt kun kaksi matsia on sössitty, ollaan tilanteessa, johon ei varmasti valmistauduttu. Miten tästä eteenpäin?

Vaikka Suomella on kiistatta parempia kärkiyksilöitä nykyään ja mestaruuksia on tullut, niin muu massa ei silti ole sillä tasolla, etteikö Suomi voi myös yksittäisissä otteluissa hävitä kenelle tahansa. Näitä esimerkkejä on jo 2010 -luvuilta jonkin verran miehissä ja nuorissa. Nyt kun esim. Kakko jäi pois, korvien välissä on painetta, pelitapa ei ole selkeä tai asenne ei ole 100%, näillä se vähäinen yksilöetu viimeistään hävitään.

Oman pään puolustuspelaaminen on ollut ylimielistä, ei pelata miestä vaan tuijotellaan kiekkoa, ajaudutaan laitojen puolelle. Jäähyjä otetaan paikoissa joilla peli lahjoitetaan vastustajille. Yv:llä päästetty jo kaksi maalia. (Ei liene valmennukselle vaikeaa näyttää videolta korjaustoimenpiteet.)

Kaikki on vielä omissa käsissä, mutta viimeistään nyt pitäisi tulla pilvilinnoista pois ja pelata jääkiekkoa, kuten voittavaa jääkiekkoa pelataan. Pelin lainalaisuuksia kunnioittaen. Helppoa se ei ole, jos rentous on nyt kadotettu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Blomqvist ja Hirvonen leimattu. Well done!

Hyvä niin! Roni Hirvosta jo vuosia tarkkaan seuranneena ihmettelin miksi passi edes jätettiin aluksi leimaamatta. Tyylikäs tulevaisuuden sentteri yhdessä Aatu Rädyn kanssa, molemmat siis -02 ikäluokkaa. Taidot ja pelinymmärrys huikeaa luokkaa. Toivon ja uskon, että tehojakin tulee vielä näissä kisoissa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei ole kyllä Marttilan näpeissä tuo joukkue ollenkaan. Kuritonta ja asennevammaista peliä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Samoja ongelmia joka ikisessä matsissa. Okei, kolme tolppaa. Mutta onko tämä uusi 2000-lukulaisten sukupolvi oikeasti valmennettu ja kasvatettu kivaan maailmaan, että ei vaan pystytä vaikeuksien tullen pysymään perusasioissa? Ns. nöyriä. Edelleen tyhmiä jäähyjä hyökkäyspäässä ja maalineduskahakoissa, puolustetaan ihan miten sattuu jne.

Kovastihan sitä on kehuttu, kuinka uusi sukupolvi on sellaista, joka ei pelkää voittaa. Mutta onko samalla unohdettu, että ei näin voi turnauksissa pelata, jos voittaa halutaan? Vai tuleeko pojille paha mieli, jos joku vaatii jotain eikä saa pelata miten huvittaa?

Harvemmin on yhtä paljon ärsyttänyt seurata leijonajoukkuetta kuin nyt. Jos tappiot tulisivat edes hyvien esitysten kautta, mutta nyt pelataan yksilöinä ja tyhmästi liian usein.

Noh, ohut oljenkorsi on vielä. Kai jollain matikalla.
 

Knap

Jäsen
Noh, ohut oljenkorsi on vielä. Kai jollain matikalla.
Nojaa, melko vahvatkin mahdollisuudet. Eikös periaatteessa voitto Sveitsistä riitä jatkopaikkaan? Vai onko toi jollain maalierolla sitten, jos tasapisteissä, eikä keskinäisten pisteillä? Jos on em. tavalla niin tuskin se Sveitsi usealla maalilla edes vahvasti pelannutta Valko-Venäjää voittaa, jos ees voittaa. Mutta paljon pitää asenteessa muuttua, että nyt Sveitsi kaatuis.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvin yksinkertaista.
Suomi voittaa Sveitsin varsinaisella peliajalla niin ollaan jatkossa.

Tuolla päättömällä yksinyrittämisellä joukkuepuolustamisen unohtaen tuo on kaikkea muuta kuin hyvin yksinkertaista. Joku valmentaja voisi ensin laittaa Suomella perusasiat kuntoon, niin Sveitsin kaato voisi ollakin yksinkertaista.
 
Tuolla päättömällä yksinyrittämisellä joukkuepuolustamisen unohtaen tuo on kaikkea muuta kuin hyvin yksinkertaista. Joku valmentaja voisi ensin laittaa Suomella perusasiat kuntoon, niin Sveitsin kaato voisi ollakin yksinkertaista.
Tämä on totta. Tarkoitin yksinkertaisella sitä että miten Suomi on jatkossa. Ei tarvi ihmeellisiä spekulaatioita.

Tuolla pelillä se on toki epätodennäköistä mutta yksinkertainen asia se on. Voita peli niin olet jatkossa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hyvin yksinkertaista.
Suomi voittaa Sveitsin varsinaisella peliajalla niin ollaan jatkossa.

Aivan, unohdin että Valko-Venäjä on jo jatkossa. Ja vaikka Sveitsi voittaisi Valko-Venäjän, niin ei sinänsä vaikuta, jos kerran voitto keskinäisessä riittää.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Taitaa Marttilan valmennusuran päätepysäkki olla tässä. Suomella pitäisi olla sen verran laadukas materiaali, että jotain muuta soisi näkevänsä. Tulee itse asiassa mieleen "parhaat" Venäjän joukkueet MM-kisoissa. Kentällä kirmailee taitavia yksilöitä joista jokainen pelaa vähän miten huvittaa ja yrittää kikkailla yksinään kolmesta vastustajasta läpi. Ja samalla puolustaminen, viisikkopeli tai maalinedustojen pelaaminen ja ylipäätään kaikki voittavaan jääkiekkoon kuuluvat elementit loistavat poissaolollaan.

Aivan selvästi näkee että joko pelaajat eivät ymmärrä mitä valmentaja heiltä haluaa tai sitten he eivät usko häntä. Niin tumpelo ei tuolla tasolla valmentaja voi olla, etteikö ymmärtäisi että ei voi puskea yksin kuljettamalla tai että maalin eteen on päästävä voittamaan kaksinkamppailuja jos meinaa tuollaista pientä seisovaa viisikkoa vastaan tehdä maalin. Se ei tule sillä, että kaikki kiertää rusettiluistellen kaukalon reunoja. Perkele!
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Aivan, unohdin että Valko-Venäjä on jo jatkossa. Ja vaikka Sveitsi voittaisi Valko-Venäjän, niin ei sinänsä vaikuta, jos kerran voitto keskinäisessä riittää.
Voitto riittää.

Keskinäisessä riittää voitto varsinaisella peliajalla, tai jopa ja/rl-voitto Sveitsin saadessa korkeintaan kaksi pistettä Valko-Venäjältä.
 
Viimeksi muokattu:

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Ei tuo joukkue nyt materiaaliltaan huono ole, mutta kyllähän tuolta nyt puuttuu viime vuoden Kaapo Kakot jotka henkilökohtaisella panoksellaan herättivät joukkueen turnaukseen, kun ensiksi oli puolitoista erää hakattu päätä Ranskan maalivahtiin.

Lundell varmaan on jengin se isoin pelaaja, mutta hänkin on vasta juuri 17 vuotta täyttänyt ja vaikka varmasti top-10 jätkä on draftissa niin ei hänkään niin hyvä ole, että pystyisi välttämättä henkilökohtaisella panoksellaan otteluita kääntämään.

Muutenkin hyvin paljon on alaikäisiä huippuja mukana joidenka aika on vasta seuraavana tai jopa vasta sitä seuraavana vuonna, (Aa. Räty, Hirvonen) joten siinäkin mielessä tällä hetkellä annetaan tasoitusta.

Tähän kaikkeen kun lisätään sulaminen Kanadaa vastaan, joka varmasti on tuon ikäisille pelaajille paljon vaikeampi käsitellä kuin aikuisille, niin varmaan nyt viimeistään parin lisätappion myötä kasautunut kunnon kipsi päälle ja pelaajat eivät pysty antamaan parastaan.

Toki seuraavaksi nyt se pakkovoitto Sveitsistä ja helvetinmoisella tarmolla kaatamaan Jenkkejä puolivälieriin niin käytännössähän tuon jälkeen maailmanmestaruus on varma. :)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joko on Rautakorven haamut huudettu? Se on niin vahva, että tarttunut jo u18:inkin.

Kanadaa vastaan loistava ykköserä ja sitten ylivoimalla tapahtui jotain. Jotain, joka sai Kanadan taistelemaan ja Suomen lamaantumaan. Ja ilmeisesti sillä tiellä ollaan?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Surkeaa! Eritoten Valko-Venäjä peli oli rimanalitus. Tšekkiä vastaan taas taisi joukkueella olla jo paniikki päällä.
Noloa olisi jos taas hallitsevana mestarina sukelletaan karsintoihin.
Hävetkää pojat perkele!
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämän joukkueen pelatessa tuntuu siltä kuin vastustaja halutessaan tekisi aina maalin. Vastustaja vain hallitsee maalintekosektorin, pitää paketin kasassa ja tekäisee maalin tarvittaessa. Suomi ei kykene kontrolloimaan kiekkoa, ei jäädyttämään peliä, ei synny pitkiä syöttöketjuja. Jollain tapaa tulee mieleen vuoden 2018 U 20-miehistö.

Joukkue on vaikeassa paikassa, nyt pitäisi joka jannun viimein tajuta ottaa vastuu omasta pelaamisestaan. Ei täysin älyvapaita jäähyjä, ei hasardisyöttöjä, ei turhia yksilösuorituksia, jotka johtavat vain kiekonmenetyksiin.

Kisat ovat olleet varmaan jonkinlainen shokki, eihän tässä näin pitänyt käydä. Mutta vastustaja on lukenut Suomen heikkoudet ja iskee säälimättä niihin. On todella vaikea kuvitella, että tämä joukkue saavuttaisi jotakin näissä kisoissa, kunhan varmistaa sarjapaikan. Ja sen voi tehdä jumbofinaalissakin, joten ei hätää. Yksi Suomea huonompi löytyy varmasti.

Playoffsit ovat toki oma maailmansa, eikä ole mahdotonta, että joukkue kokee muodonmuutoksen niihin. Yhtäkkiä itsevarmuus kasvaa, kun vastustaja onkin se, jolla on paljon menetettävää. Toisaalta, muistetaan sekin, että tällaiset menestykset vaativat myös valmennuksen osaamista, ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että valmennukselta on palikat koko lailla hukassa. Joten loppukaneettina, Sveitsi nurin, unohdetaan alkusarja ja sitten hallitaan kiekkoa koko finaalien ajan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös