Pelicans kaudella 2019–2020

  • 557 972
  • 2 489

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Gymer on Pelsulta mainio hankinta. Oikein mielelläni olisin nähnyt hänen jatkavan myös Kuopiossa, siitäkin huolimatta ettei sellaista kunnon paikkaa kokoonpanossa kahtena viime kautena oikein tuntunut löytyvän, mikä tietysti varmaan osittain johtikin tähän maisemanvaihtoon (itse asiassa tulevaksi kaudeksi hän sopisi oikein hyvin kakkos- tai kolmosketjun laitaan, mutta nää on näitä). Frankin potentiaali on todella korkea ja aivan ilmeinen, ja kun ikää on vasta vähän, parhaat kaudet ovat taatusti vasta edessä ja niistä hyvin mahdollisesti Lahdessa päästään jo nauttimaan. Luisteluvoimaa löytyy ja kun ratkaisutaito vähän terävöityy, on tähti mahdollisesti syntynyt.

Kieltämättä ehkä odotin Gymerin aluksi siirtyvän ennemminkin johonkin Kouvolaan tai Vaasaan, jossa rooli olisi taatusti ollut iso ja ruutua tarjolla, mutta Lahteen siirtyminen onkin sitten hyvä osoitus Niämisen tuomasta vetovoimasta. Kukapa ei kilpailukykyisessä joukkueessa haluaisi pelata, vaikkei se kaikkein kirkkain tähti pääsekään olemaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kasken nimi oli myös tippunut listalta vaikka kaksivuotisen sopparin tekikin tänne viimesyksyllä tullessaan eli ilmeisesti NHL soppari on valmis tai hyvin lähellä sitä.

Onko jengistä mitään huhuja? Voitte ottaa Libor Sulakin takaisin ja lähettää Oliwerin tilalle Detroittiin. Tutut hooditkin jo Michigan Staten ajoilta.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Hari tullee olemaan Liigan kovia tähtiä, ennustan minä. Pienikokoinen, nopea ja kuitenkin työteliäs [ainakin sellainen fiilis aiemmilta vuosilta on jäänyt]. Kiekollinen johtaja jolla kova halu kehittyä, siksi Liigaan. Tietääkö kukaan muuten pelasiko sentterinä EBELissä?
Nieminen on uusi Jukka Hentunen, eli pienikokoinen mutta yllättävän voimakas etenkin maalin ympärillä, hyviä erikoisominaisuuksia, näitä tarvitaan.
Tolvanen jos tulee, on Liigan kovimpia veskareita, siitäkin kertoo jo sekin että vaihtoehdot on NHL-sopimus tai Pelicans.
Tanus voi olla kovakin hankinta, puhdas maalintekijätyyppi jolla seuraava askel edessä.
Saarelainen nyt on arpa, jolla voi voittaa paljonkin, mutta ei häviä juuri mitään. Jos tajuaa ottaa työmiehen haalarit päälle, lähtee nousemaan nelos-kolmosketjusta ylöspäin kauden alusta.
Gymeristä ei oikein ole muuta mielipidettä kun että oli joissan näkemissäni peleissä Kalpan parhaita ja vaarallisimpia pelaajia, mutten tiedä kertoiko se enemmän Gymeristä vai Kalpasta.. En usko että kallis, mutta uskon että taistelee Toivolan kanssa kolmossentterin paikasta.

Ketjulotto on supervaikeaa, koska laitureita on niin paljon, samoin senttereitä jos ei osaa niistäkin pistetä laitaan..

Mankinen - Hari - Aaltonen
Tanus - Björninen - Ylönen
Nieminen - Mustonen - Lahtinen
Tyrväinen - Gymer - Vartiainen
Saarelainen - Toivola - Elimäki ja junnut jotka ansaitsisivat näyttöpaikkoja.

Tässä on vaan se ongelma että Toivola ansaitsisi suuren näyttöpaikan hyökkäävämmässä ketjussa, niin rajusti kehittyi viime kaudella ja Gymer varmasti odottaa parempaa pelipaikkaa kun nelosketjussa. Mutta jos Mustonen siirretään laitaan jotta Gymer ja Toivola saadaan pelaavaan kokoonpanoon, niin tiputetaanko neloseen Mankinen, Aaltonen, Tanus, Ylönen, Lahtinen vai Nieminen [joka odottanee myös pelipaikkaa hyökkävissä ketjuissa] ja tippuuko kokoonpanosta Tyrväinen vai eteenpäin kovasti mennyt Vartiainen?
Tässä tulee mieleen että onko jotain mitä ei kerrota, mutta miksi hyökkääjiä on niin paljon? Vähän on pelko että voiko Björninen olla lähdössä, tai Ylönen tietty saattaa jäädä sinne änäriin.. Jos yksi lähtee, esim. Ylönen, niin iskukyvystä katoaa yksi uskoakseni jo ensi kaudella maajoukkuetason pelaaja, mutta pelipaikat saadaan kaikille joille sellainen varmasti on osittain luvattu sopimuksia tehdessä.

Kyllähän tässä on ihmeellinen tilanne, kun niin valtavasti potentiaalia on joukkueessa..
40-50 pistettä? Hari, Aaltonen, Ylönen
30-40 pistettä? Mankinen, Tanus, Björninen, Lahtinen, Nieminen, Mustonen
Potentiaaliset 20-30 pistettä, riippuen peliajasta? Tyrväinen, Gymer, Vartiainen, Saarelainen, Toivola..
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tuskin Gymer sentterinä vetää, kun KalPassakin taisi pelata laidassa miltei koko ajan. Ei Mustosta edes kannata harkita laituriksi, kun veti keskellä juuri uran parhaan kauden.
Hari pelasi sentterinä vakituisesti Szekesfehervarissa.

Laituriosastolle kilpailu on erittäin kova, neloseen asti on heittää pisteentekoon pystyvää kaveria.

Nieminen - Hari/Mustonen - Aaltonen
Tanus - Björninen - Mankinen
Lahtinen - Hari/Mustonen - Ylönen
Gymer - Toivola - Tyrväinen
Vartiainen - Elimäki - Saarelainen

Vaihtoehtojahan tuossa piisaa pyöritellä, mutta tuo on juuri sitä Nemon haluamaa nelivedolla pelaamista, kaikki ketjut voivat ottaa roolia.

Ja kun tuota nimilistaa katsoo, niin voi todeta että meillä on ihan jäätävän luisteluvoimainen ja taitava hyökkäys.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan tuo hyökkäys ihan jäätävän hyvin koottu pienillä resursseilla. Taitoa, nopeutta ja uskoakseni myös jonkinlaista vääntövoimaa. Noilla nimillä voidaan hyvin lähteä kauteen, mutta eihän yksi jessesaarinen koskaan pahaa tee.

Puolustus on vielä täysin auki. Toivottavasti Laukkasella on jo sinnekin sopivat palikat vähintäänkin keskusteluetäisyydellä.

Maalivahtiosasto olisi passeli noin, mutta katsotaan, mihin se muovautuu.

Kovaa kilpailua luvassa ensi kaudella.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan kiva jengi on saatu kasaan. Mutta kyllä taas haisee siltä, että kulkee ihan kivasti keskenään välitunnilla, kunnes ysiluokkalaiset tulee, puhkaisee pallon ja vetää housut kinttuun.

Näinpä. Joukkuehan on nyt jo Pelicansin historiaa katsoessa hyvin laadukas, kun pakisto saadaan kuosiin, mutta juuri mainitsemasi asia tässä takaraivossa kummittelee ihan koko ajan. Pelkällä nuoruuden innolla ei ole kukaan koskaan voittanut yhtään mitään. Ilman kokeneita, johtavia pelaajia sun on turha odottaa voittavasi mitään. Aina voi toivoa tietysti.

Ymmärrän, että tälläiset pelaajat ovat Pelicansin budjetin ulottumattomissa, mutta kun tänäkin keväänä muutaman kokeneemmankin ukon kanssa tie tyssäsi nolosti, niin miten sitten kokonaan ilman, etenkin hyökkäyksen osalta?

Jos tuonne pakistoonkin nyt raahataan ihan kivoja pisteitä jossain tehnyttä 23-vuotiasta, niin kyseenalaistan ihan tosissaan toimiston aivoitukset, vaikka näiden nuorten kanssa täällä tehdäänkin aivan erinomaista työtä. Uskon kuitenkin, että niin tyhmiä ei olla, kun tuolta lähtee kiekollista osaamista ja pelin johtamista Kousan ja Kasken verran..

Kaikenkaikkiaan paikka kuuden joukossa on realistista, jos pakistoon saadaan hyviä palasia. Tässä todella vaan huolestuttaa se, että hyökkäys on nyt jo hyvin täynnä ilman loukkeja, (rotaatio on loistava asia, nyt kun CHL:ssä ollaan) että mikäli tänne haluttaisiin sellaista kokenutta, johtavaa pelaajaa niin hyvää ukkoa tippuisi pois. Sentteristön kannalta jännä nähdä oppiiko Hari tai Mustonen kesän aikana aloittamaan. Tuskin, mutta sopii aina toivoa.

Kaunis karuselli tulee runkosarjassa vastustajan päässä pyörimään, mutta pitäisi osata kiinnittää huomiota myös siihen ultimaattiseen palkintoon.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Janos Hari on pidettävä todella kaukana Lahden ja Helsingin yöelämästä, koska etenkin Helsingissä mies viihtyi Apollon strobojen alla turhankin tiuhaan. Ongelmapelaaja jo pelkästään tuonkin takia. Oli edariuden suurin perikuva kaudella, jolloin valmentajana toimi kaveri joka ei moisesta kovasti tykkää, jolloin kapteenistossa oli Ville Peltonen ja Toni Söderholm ja jolloin Harille annettiin aito mahdollisuus pärjätä.

Lahjoja ja silmää Harilla on, mutta se ettei SHL ollut tosissaan miehen perässä tällaisen kauden jälkeen kertoo valitettavan paljon. Miksi SHL? Koska miehen toinen äidinkieli on ruotsi ja juuret aika vahvasti länsinaapurissa.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Janos Hari on pidettävä todella kaukana Lahden ja Helsingin yöelämästä, koska etenkin Helsingissä mies viihtyi Apollon strobojen alla turhankin tiuhaan. Ongelmapelaaja jo pelkästään tuonkin takia. Oli edariuden suurin perikuva kaudella, jolloin valmentajana toimi kaveri joka ei moisesta kovasti tykkää, jolloin kapteenistossa oli Ville Peltonen ja Toni Söderholm ja jolloin Harille annettiin aito mahdollisuus pärjätä.

Lahjoja ja silmää Harilla on, mutta se ettei SHL ollut tosissaan miehen perässä tällaisen kauden jälkeen kertoo valitettavan paljon. Miksi SHL? Koska miehen toinen äidinkieli on ruotsi ja juuret aika vahvasti länsinaapurissa.

Ikää kaverilla oli silloin?

Niin, sitä minäkin. Aika turhaa pirujen maalailua.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Ikää kaverilla oli silloin?

Niin, sitä minäkin. Aika turhaa pirujen maalailua.

Totta varmaan tuokin, ikää silloin 21 vuotta ja nyt 26 vuotta. Varmasti mennyt urheilijana eteenpäin.
 

HaZekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans,Suomi
Ihan mukiinmenevän näköinen hyökkäyskalusto. 4 kentällistä taitoa ja luisteluvoimaa, ja vielä paljon "nuoria" 20-26v urallaan eteenpäin pyrkiviä janttareita. Tämä sopinut meille hyvin Nemon&LibinHazekin valmennuksen alaisuudessa.

Tuossa tovi sitten heitin ketjuruletissa Tyrväisen kakkoseen Tanuksen sekä Niemisen edelle, ja mut meinattiin teljetä pystyyn. Vaikka pystyy tekemään kaudessa sen 35-40 pojoo. No, mukavasti myös nelosessa pistepotentiaalii.
 
Viimeksi muokattu:

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Ajankohtaan nähden tosi hyvissä kantimissa tuo hyökkäys. Avainsanahan tuossa on jo edellä esiin noussut kilpailu. Se vie eniten ammattiurheilussa eteenpäin ja aikaansaa breikkaamisia toivottavasti useilla.

Tässä on mielestäni hienosti katsottu eteenpäin, kun strategiaksi on näköjään valittu tämä pelaajien kehitys ja eteenpäin vieminen. Tämähän lisää automaattisesti mielenkiintoa ja jatkuvuutta. Ensi kaudella, kun tuossa 1-2 kaveria tekee Kasket, niin tänne on jatkossakin imua.

Kolme pakkia tuohon vielä lisää, niin taas voidaan odotella puolivälieriä. Toivottavasti tämän kevään HIFK-sarjasta on otettu opit talteen ja tuo runko on kasvanut henkiselläkin puolella ja on valmis ottamaan sen seuraavan stepin.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti tämän kevään HIFK-sarjasta on otettu opit talteen ja tuo runko on kasvanut henkiselläkin puolella ja on valmis ottamaan sen seuraavan stepin.

Sama runko on nyt kolme vuotta kadonnut keväällä kuvasta. Nuoriahan he toki ovat, mutta ilman kokemusta ei pärjätä.
 

flow

Jäsen
Sama runko on nyt kolme vuotta kadonnut keväällä kuvasta. Nuoriahan he toki ovat, mutta ilman kokemusta ei pärjätä.

Kolmanneksi pienimmällä budjetilla runkosarjassa kolmas. Horjutettiin lähes 2 milj.€ kalliimpaa joukkuetta ja huolella. Monella iso nosto urallaan jne. Talous saatu kuntoon samalla.

Pärjääminen pitää osata suhteuttaa. Kokeneita pitää olla rosterissa mutta seuran identiteetti alkaa löytyä. Mielestäni tämä on oikea tie.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kolmanneksi pienimmällä budjetilla runkosarjassa kolmas. Horjutettiin lähes 2 milj.€ kalliimpaa joukkuetta ja huolella. Monella iso nosto urallaan jne. Talous saatu kuntoon samalla.

Pärjääminen pitää osata suhteuttaa. Kokeneita pitää olla rosterissa mutta seuran identiteetti alkaa löytyä. Mielestäni tämä on oikea tie.

En ole sanonut ettei tie olisi oikea, ehdottomasti on. Tässä on nyt vaan ollut ihan tosissaan mahdollisuus menestyä ja ollaan paskottu aina housuun ihan totaalisesti. Turha tässä on mitään aivan surkeasti kasattua IFK:ta syynä käyttää.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eikös ensiviikolla ala jo joukketreenit uuteen kauteen? Muiden joukkueiden palstat pursuaa pelaajahuhuja ja mutua, mutta meillä on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Josko ensiviikolla treeneihin ilmestyisi joku uusi ukko puolustukseen?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Montreal Canadiensiä tiukasti seuraava Eyes on the Prize -sivusto oli haastatellut Laukkasta, joka näki Ylösen ensi kaudella kakkoskentässä, jos kehitys jatkuu tätä vauhtia, niin Ylönen saattaa olla kauden lopussa jopa ykkösen kaveri. Kaudelle 20-21 Ylönen olisi sitten valmis Montrealiin. Itsekin olen tuollaista kehityskaarta uumoillut Ylöselle. Ylönen varmaan käy Montrealin tulokasleirillä, mutta koska Habsien laituriosasto on jo nyt aika täynnä, niin näkisin kehittymisen kannalta olevan parempi jatkaa Liigassa ja Pelicansissa. Uskon Nemolla olevan pari vinkkiä Ylöselle NHL:ään.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Jos saadaan huhuttu Pöyhönen takaisin, niin mielellään ainakin 4 pakkia pitäisi vielä kauden alun korville saada lisäksi mukaan. Tepon loukkaantumisherkkyys tuli Lahdessakin tutuksi, joten leveyttä tarvitaan. 1-2 pakeista pitää olla todella kovia ja loput uudet sitten täydentävämpiä tapauksia.

Jürgens-X
X-Kinnunen
Teppo-Pöyhönen
Pynnönen

X-Ek/Ahola/X

Tuonne ensimmäiseksi X:ksi Jürgensin pariksi kiekollinen hyvä viivapakki. Mielellään aikamoinen superpakki saisi olla. Kinnusen pariksi hyvin puolustava "poliisi", joka kuitenkin liikkuu ja omaa edes auttavat kiekolliset taidot. Kinnusen nousuun kiekolliseksi liideriksi uskon, mutta en niin paljon, etteikö tuonne "8.pakiksi" pitäisi hankkia joku varma tapaus, koska edellä Pynnönen/Kinnunen ovat varsin kirjoittamattomia kortteja vielä. Toki saivat tälläkin kaudella alussa hyvin peliaikaa, ennenkuin täydennystä hankittiin. Junnuista puskee Ahola ja varmaan muitakin. Ek olisi hyvä saada Peliittojen sopimuspelaajaksi, voisi kai täten välillä taas kokeilla Liigassakin. Näin voisi kauteen lähteä tilannetta tarkkaillen.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos saadaan huhuttu Pöyhönen takaisin, niin mielellään ainakin 4 pakkia pitäisi vielä kauden alun korville saada lisäksi mukaan. Tepon loukkaantumisherkkyys tuli Lahdessakin tutuksi, joten leveyttä tarvitaan. 1-2 pakeista pitää olla todella kovia ja loput uudet sitten täydentävämpiä tapauksia.

Jürgens-X
X-Kinnunen
Teppo-Pöyhönen
Pynnönen

X-Ek/Ahola/X

Tuonne ensimmäiseksi X:ksi Jürgensin pariksi kiekollinen hyvä viivapakki. Mielellään aikamoinen superpakki saisi olla. Kinnusen pariksi hyvin puolustava "poliisi", joka kuitenkin liikkuu ja omaa edes auttavat kiekolliset taidot. Kinnusen nousuun kiekolliseksi liideriksi uskon, mutta en niin paljon, etteikö tuonne "8.pakiksi" pitäisi hankkia joku varma tapaus, koska edellä Pynnönen/Kinnunen ovat varsin kirjoittamattomia kortteja vielä. Toki saivat tälläkin kaudella alussa hyvin peliaikaa, ennenkuin täydennystä hankittiin. Junnuista puskee Ahola ja varmaan muitakin. Ek olisi hyvä saada Peliittojen sopimuspelaajaksi, voisi kai täten välillä taas kokeilla Liigassakin. Näin voisi kauteen lähteä tilannetta tarkkaillen.
Joo tätä palapeliä kun katsoo ja jos/kun Pöyhönen tulee en ainakaan Rowleylle löydä tuosta enää sopivaa roolia. Ei riitä missään tapauksessa ykköspariin. Kinnusen pariksi aivan liian pieni ja lian samantyylinen Kinnusen kanssa Näistä kahdesta Kinnusella huomattavasti suurempi potentiaali. Schmerov vähän saman sama juttu toki rotaatiopakkina menisi, mutta tyytyykö siihen rooliin?
Pöyhösellä muuten kausi ohi joten jos soppari on valmis niin eiköhän se ensiviikolla harjoitusten alkaessa selviä.
Mitenköhän lie käynyt sen huhutun isokokoisen tsekkipakin kanssa käynyt?
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos viittaat Bobbyn huhuilemaan pakkiin ulkomailta/Tsekin maalta, niin ei mitään totuusperää. Sulakia kosiskeltiin, mutta valitsi rahan.

On oltu toisenkin perässä, jo hyvä tovi sitten.

Ootko kirjottanut yhtään viestiä hetkeen missä et meikäläistä piikittele?
 

HaZekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans,Suomi
Ovatko kaikki ihan varmoja siitä että Kousa kuuluu näihin varmoihin lähtijöihin? ei olisi mikään yllätys vaikka saataskin pidettyä lahdessa.
Sitten vain Kasken jättämä aukko puuttuu, kun Pöyhönen menee oikein hyvin Nilssonista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös