Kaikki asiat ovat muuttuneet, vai ovatko?

  • 2 880
  • 32
K

Kiekkokatsoja

Tiedät varmaan sanonnan, että ennen oli toisin. Tai ehkä paremminkin tiedät sen asian omana ajatuksenasi. Sen että asiat ovat selvästi muuttuneet. Tähän ketjuun voi kirjoittaa asioita, jotka ovat mielestäsi muuttuneet vuosien kuluessa. Tähän voi myös kirjoittaa asioita, jotka eivät ole muuttuneet.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nuoriso on muuttunut täysin pullamössäksi. Tästä voimme syyttää vanhempia. Nykynuoriso ei luultavasti elä pitkään, kun kuntopohjat sun muut ovat suoritettu tietokoneen ääressä.

Summarum. Ennen nuoret ihmiset olivat paremmin.
 
K

Kiekkokatsoja

Ihmiset ovat muuttuneet. Ennen ihmiset olivat luotettavampia. Se mitä sovittiin, pysyi.
Se on muuttunut, tai ainakin lisääntynyt, että ihmiset kokevat enemmän että yhteiskunnan tulisi huolehtia heistä ja riittävästä toimeentulosta. Ennen ihmiset yrittivät enemmän saada hankittua riittävää toimeentuloa itselleen. Lienee hyvinvointiyhteiskunnan muutoksia, tämä nykypäivä.
Myös mun muna ei seiso enää yhtä herkästi ja tiheästi. Toisaalta se on hyvä asia, sillä turhaanpa tuo (useinmiten) osoittelisi ylöspäin..
 
K

Kiekkokatsoja

Kielioppikin oli ennen paremmin. Katso nyt mitä nykyaika on tehnyt minunkin kirjoitustaidolle.

Tarkoitukseni oli sanoa, kun ennen kaikki oli paremmin, niin nuorisokin oli paremmin. You know.
Juu ymmärsin, sillä ennen mun(kin) kirjoitustaito oli parempaa.
Ennen oli enemmän auktoriteettejä, ja useinmiten ihmiset tekivät, kuten käskettiin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ainakin että ei ota kiekkoa niin vakavasti. Tosin se ei johtune ajasta missä elämme vaan kaiketi iästä jota on kertynyt. Yllättävän vähän vitutti Tapparan putoaminen HPK:lle. Varsinkin kun tieto oli jo jouluna että sitä samaa finaalitappiota on maksimissaan tarjolla.
En nyt ole mitenkään erityisemmin nykyteinien kanssa tekemisissä, mutta sen mitä olen niin tuntuu että yleissivistys on romahtanut omista teiniajoista.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Muistan olleeni jo seitsemän vuotiaan pervo. Persettä en saanut, vaan joutui omin kätösin hoitaa onnellinen loppu. Olen edelleen pervo ja edelleen aika ajoin on tuo perseen saanti tiukassa. Eli asiat on samaten kuin ennenkin.
 

Puke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Björneborg Moderators
Muistan, kun joskus kauan sitten Rauman Lukossa pelasi vielä useampiakin raumalaisia pelaajia. Tuolloin oltiin jopa finaaleissa. Ensimmäistä ja viimeistä kertaa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kielioppikin oli ennen paremmin. Katso nyt mitä nykyaika on tehnyt minunkin kirjoitustaidolle.
Tarkoitukseni oli sanoa, kun ennen kaikki oli paremmin, niin nuorisokin oli paremmin. You know.
Tuo lainaamani teksti olisi ennen muotoiltu näin:
"Kielioppia osattiin ennen paremmin. Katso nyt, mitä nykyaika on minunkin kirjoitustaidolleni tehnyt.
Tarkoitukseni oli sanoa, että kun ennen kaikki oli paremmin, niin nuorisokin oli parempaa. Tiedäthän."

********
Ennen tieto kulki paljon hitaammin. Jos Antti-eno jäi etelänmatkalla auton alle ja heitti henkensä, saivat omaiset tietää asiasta vasta useiden päivien jälkeen.
Nykyään tapauksesta on video paikallislehden nettisivulla jo muutaman minuutin kuluttua.

Ennen, jos suomalaispelaaja teki yön NHL-ottelussa voittomaalin alivoimalla, siitä ei saatu tietää, ennenkuin Atlantin takaa saapui kioskeihin joku NHL:stä kirjoittava erikoislehti. Paitsi jos pelaaja sai kyseisessä ottelussa tehtyä pari muutakin tehopistettä, niin teksti-tv ehkä noteerasi. Muttai ei sitä, että kyseessä oli alivoimalla tehty voittomaali. Nykyään puhelin piippaa moisesta heti, jos appsit on käytössä.
 

Uncle Leo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat altavastaajille
Nuoriso on muuttunut täysin pullamössäksi. Tästä voimme syyttää vanhempia. Nykynuoriso ei luultavasti elä pitkään, kun kuntopohjat sun muut ovat suoritettu tietokoneen ääressä.

Summarum. Ennen nuoret ihmiset olivat paremmin.

Nuoret on helvetin tyhmiä. Siis nykyään nuoret on aivan rupusakkia, kerta kaikkiaan laiskoja. Siellä istutaan dibudabudibudabu tietokoneen ääressä, menkää nuoret töihin saatana!

Keski-ikä!
Keski-ikä!
Keski-ikä!


Muiden asioiden osalta, musiikki oli ennen parempaa. Sen verran annan siimaa etten haikaile pelkästään mitään 70-80 -luvun tasoa, vaan hyvä musiikki loppui joskus 2010. Soittolistat ja konetaustat, siinä suurimmat syyt.

Ja miehet osasivat ennen tapella. Miettikää nyt, ennen Roger Moore (se näyttelijä ainakin) tyrmäsi pahiksen yhdellä iskulla leukaan, nyt Daniel Craig tarvitsee samaan 5 minuutin ninjailusession. Ja ennen toimintaelokuvissa oli enemmän tarttumapintaa esim. lentävien lauseiden muodossa. GET TO THE CHOPPA!!!!
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nykyisin ei saa edes juniorijoukkueen harjoituksissa hermostua pelaajille, jotka eivät kuuntele vähää alusta, saati tee mitä pyydetään (koska käskeä ei saa). Etenkään huutaa heille ei saa. Kasvatappa siinä sitten jääkiekkoilijoita. Aina on joku äiti vetämässä herneitä nenään, kun kasperille ei ole ennen sanottu pahaa sanaa ja nyt paha setä sanoi, että mailaa pidetään niin, että lapa pitää pitää jäässä. ("hieman" kärjistetysti tämä. Esimerkkitilanne on keksitty.)
 
K

Kiekkokatsoja

Tulevaisuudessa kaikki on paremmin. Nykyhetkeä ei kuitenkaan saada kuntoon.
Tervetuloa politiikkaan.
Mun mielestä politiikan ytimessä, ei ole mikään muuttunut. Tavoitellaan edelleen omaa ja lähipiirin etua, mutta tuodaan se esille niin, että ikäänkuin yhteinen etu vaatii tätä asiaa/päätöstä/muutosta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itsellä on fiilis että ihmisten käyttäytyminen pikaruokaravintoloissa on muuttunut. Olen niissä käynyt säänöllisesti teinivuosista lähtien ja koska olen vanha pieru niin jonkinlaista tuntumaa on asiasta. Tuntuu että nykyään on paljon yleisempää että se tarjotin jätetään roskien kanssa paljon yleisemmin siihen pöydälle kuin aikaisemmin. Itselle se on aina merkki käytöstapojen puuteesta ja henkisestä laiskuudesta. Tai siitä että joku on kännissä.

Silloin kun aloin seuramaan lätkää niin se oli aina spesiaalitapaus jos joku suomalainen varattiin NHL:lään ykköskieroksella. Nykyään niitä menee ekalla vähintään pari kappaletta. Ennen Leijonat taas arvokisoissa suli aina finaaleissa, kun taas tää uusi sukupolvi tuntuu löytävän sen ekstra vaihteen. Toisaalta silloin aikanaan tuntui että noi meidän NHL-pelaajat tuli lähes aina kisoihin jos vaan olivat ehjänä. Onhan se NHL-kausi nykyään varmaan aika raskas, mutta kyllä sitä miettii kun lukee siitä kun joku Ruotsin ja Venäjän maajoukkue saa vahvistuksia että mites suomipoika on nykyään aina niin väsynyt kauden jälkeen.

Muistan vielä ajan kun jalkapallolijatkin näytti ihan tavallisilita miehiltä. Sitten tuli Beckham, ja se jälkeen joka jätkällä piti olla näyttävä tukka, taskaa ja erivärisiä kenkiä. Se oli myös sitä aikaa kun noissa brttien huippujengeissä oli enemmistönä englantilaisia pelaajia, joka tuntuu varmaan nuoremmille palstatovereille todella omituiselta ajatukselta. Silloin fudiksen MM-kioissa oli myös sen verran vähän joukkueita että jokainen matsi piti kyllä ehdottomasti katsoa. Nykykään alkulohkovaihe kestää ikuisuuden ja otteluita voi ihan rauhassa jättää väliin.

MTV3 oli joskus oikeasti hyvä kanava. Siellä oli kaikki. SM-liiga, Formulat, parhaat ulkomaiset leffat ja sarjat. Nythän maikkari on aika säälittävässä tilanteessa ja mielestäni se on jotekin osuvaa että joutuvat vieläkin joskus parhaaseen katseluaikaan näyttämään jotain Uuno Turhapuro-leffoja. Ilman lätkän MM-kisoja en edes eksyisi kanavalle.

SM-liigakin oli joskus melkeen maailman toiseksi kovin lätkäsarja NHL:län jälkeen. Se oli sitä aikaa kun matseissa piti oikein käydä paikan päällä jos ne halusi nähdä. Sitten matsit meni nettii jossa oli se hyvä että näki ne vierasmatsit jonne ei ikinä ois lähtenyt, mutta kyllä se sitten näkyi kotimatseissa ja latisti tunnelmaa.

Supersankari- ja scifileffat on kyllä nykyään niin paljon parempia. Tavallaan kadehdin nykyajan muksuja kun niille tehdään noita laadukkaita Marvel ja DC leffoja. Ei silleen että Adam Westin Batmanissa taikka Christopher Reeven Supermanissa mitään vikaa ois...

Tietokonepelit taas on nykyään ihan eri planeetalta! Nykyajan muksut ei edes huolis känykkäänsä niitä pelejä mitä ite tahkosin onnesta soikeana niiden iässä. Tässä asiassa muuten rima ja vaatimustaso nousee todella nopeasti. Pelasin tossa hiljattain peliä joka nyt 7 vuotta vanha ja sen grafiikat tunti aika alkeeliselta vaikka aikanaan ne sai paljonkin kiitosta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Mun nuoruudessa oli tyttöjä ja poikia, miehiä sekä naisia. Ei enää. On vaan henkilöitä. Ennen ei ollut trendikästä asentaa sarvia päähän tai lävistää itteensä erinäisillä metalliesinellä. Ei myöskään käyty hakkauttamassa kullia poikki ja hakemassa hormonikuuria jos sattui iskemään vähän tyttömäinen olo. Ennen ei ollut kiintiöhomoja eikä kiintiöneekereitä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Nii, ja jotenkin tuntuu että naisten pyllyt on parantunut isosti. Kyllä semmosta herkkukinkkua tänäänkin ollu liikenteessä että huhhuh.
 
K

Kiekkokatsoja

Jääkiekko maajoukkue edustushalu on muuttunut. Ennen oli kunnia asia päästä edustamaan Suomea. Nyt valitaan helpommin kesäloma, ja lepo. Pullamössö kulttuuri on kiekossakin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Musiikinkuuntelu reissussa ollessa on ainakin helpottunut. Kakarana oli ne pari 90 minuutin C-kasettia ja kasa pattereita mukana. Nyt taskussa kulkee mukana "kaikki maailman musiikki" ja lisää virtaa saa vaikka junan seinästä.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Musiikinkuuntelu tien reissussa ollessa on ainakin helpottunut. Kakarana oli ne pari 90 minuutin C-kasettia ja kasa pattereita mukana. Nyt taskussa kulkee mukana "kaikki maailman musiikki" ja lisää virtaa saa vaikka junan seinästä.

Ja tienvarsilla oli autojen kasettisoittimista revittyjä jumittuneita kasetin nauhoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös