Eduskuntavaalit 2019

  • 395 083
  • 3 925

Salama44

Jäsen
Eduskuntavaalien tulos paikkojen mukaan.

SDP 40 = 20 %, Perussuomalaiset 39 = 19,5%, Kokoomus 38 = 19 %, Keskusta 31 = 15,5 %, Vihreät 20 = 10%, Vasemmistoliitto 16 = 8%, RKP 9 = 4,5 %, Kristilliset 5 = 2,5 % ja Liike Nyt 1 = 0,5 %. Yksi puuttuva paikka on ilmeisesti Ahvenanmaan kiintiöedustaja.

Paikkajaon mukaan SDP on ainoa joka pääsi 20 prosenttiin. Isoimmat muutokset olivat Keskusta -18 paikkaa ja Vihreät, SDP, Vasemmistolitto blokki + 15 paikkaa. Muiden muutokset olivat +/- 1 paikkaa tai ennallaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
1. Halla-aho totesi, että humanitaarisen maahanmuuton sijasta kompromissiksi sopii humanitaarisen maahanmuuton vähentäminen. Nyt Halla-aholle käy esimerkinomaisesti 3 500 humanitaarisen tulijan vähentäminen vaikkapa 2 500 tulijaan. Joko Halla-aho liioittelee ongelmista tai ongelmien ratkaisut eivät kiinnosta, kun Halla-ahon haittamaahanmuutoksi toteamassa humanitaarisessa maahanmuutossa kyse onkin vain määrästä. Hallituskipeydessä kenties jopa 3 447 olisi sopiva? Tuo 47 tulee Halla-ahon iästä.
Mistä ihmeestä tuossa oikein puhut?
Viestisi taitaa liittyä siihen juttuun jossa Halla-aho kertoo voivansa hyväksyä pakolaiskiintiön kasvattamisen mikäli humanitäärisen maahanmuuton ehtoja kiristetään. Kertomuksesi esimerkkiluvut eivät taas taidakaan liittyä yhtään mihinkään.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Oli siellä nytkin Perussuomalaisten hajoamiseen asti hallituspuolueiden enemmistö, ja varapuheenjohtajanakin oli Keskustan Tapani Tölli.
Kyllä, tämä on hyvin muistissa. Tärkein eli pj:n paikka oli kuitenkin oppositiolla ja sitä käytettiin hyväksi. Kaatoiko se yksinään soten? No tuskin, mutta nyt kun hallituksesta näyttää tulevan ideologisesti hajanaisempi (oletus: enemmistöhallitusta pukkaa), ei samanlaiseen härnäämiseen haluta jättää mahdollisuutta. Vai miltä hallituksen korvaan kuulostaisi "oppositio-oletettu" Hannakaisa Heikkinen PeV:n kärkenä?

Kuten sanoit jäljempänä, aiempi hallitus tyri tässä ja tämä oli omakin pointtini. Joten samalla sivulla me mielestäni ollaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Laitetaan tämä nyt tännekin - jonkun pitäisi kyllä uhrautua ja avata hallitusneuvottelu-ketjun...

Tietenkään jotkut muinaiset blogikirjoitukset eivät saa viedä hallituspaikkaa - ja tietenkin Halla-aho edelleen ajattelee samoin tavoin. Hän on myrkyllisen taitava retoriikassan, yleensä jättää aina jonkun pienen präntin, johon voi vedota, mutta kannattajansa kyllä ymmärtävät täysin. Eivät vain raiskaajat ole ihmisroskaa vaan koko populaatio, joka tulee tietyltä seudulta jne. Minusta edelleen se paljastavin kirjoitus oli, jossa hän suhtautuu universaalin ihmisarvon käsitteeseen jotakuinkin viileämmin kuin islamiin. Se kirjoitus paljasti minulle hänen täydellisen epälänsimaisuutensa - joku imaami olisi voinut kirjoittaa noin, tai Putin tai mitä näitä erinäisiä tyranneja maailmalla nyt on. Anyway, silti Gurusta voisi tulla ihan ok sisäministeri, jos suostuu hyväksymään muuten kohtuullisen järkevän hallitusohjelman - ja olisi ehkä hyvä jos tulisikin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitetaan tämä nyt tännekin - jonkun pitäisi kyllä uhrautua ja avata hallitusneuvottelu-ketjun...

Tietenkään jotkut muinaiset blogikirjoitukset eivät saa viedä hallituspaikkaa - ja tietenkin Halla-aho edelleen ajattelee samoin tavoin. Hän on myrkyllisen taitava retoriikassan, yleensä jättää aina jonkun pienen präntin, johon voi vedota, mutta kannattajansa kyllä ymmärtävät täysin.
Scripta ei tietenkään ole se pohjimmainen syy, miksi Halla-ahon remmiä karsastetaan.

Minun ei ainakaan tarvitse kaivella esimerkkejä kymmenen vuoden takaa. Halla-aho on noin vuosi sitten viimeksi kehunut Orbanin Unkaria ja PiS-puolueen hallinnoimaa Puolaa. Brexitistä mies on todennut, että ei se niin iso juttu ole ja oikeastaan hyvä, kun "kansa" pääsee EU:n ikeestä.

Halla-ahon puolue ei ole sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen velvoittamiin muutoksiin tai siihen, että Suomi pyrkisi tavoitteissaan muiden Pohjoismaiden tasolle. Ilmastoretoriikkansa puolesta Halla-aho pyörii edelleen jossain vuodessa 2005, jolloin "Kiina-ilmiö" oli kaikkien huulilla.

Maahanmuuttajia Halla-aho nimittää "elintasosurffareiksi" ja ehdottaa perustuslain uudelleentulkintaa. Ilmeisesti tavoitteena on Suomen eriyttäminen erilaisista ihmisoikeussopimuksista ja -velvoitteista, joita Suomessa on perinteisesti arvostettu.

Tämä on se konteksti, eivät Scripta-kirjoitukset, joka estää yhteistyön muiden puolueiden kanssa. Toki on mahdollista, että Halla-aho muuttaa linjauksiaan, jolloin hallitusyhteistyö olisi mahdollista. Ainakin itse toivon, että persut otetaan hallitukseen sulamaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minun ei ainakaan tarvitse kaivella esimerkkejä kymmenen vuoden takaa. Halla-aho on noin vuosi sitten viimeksi kehunut Orbanin Unkaria ja PiS-puolueen hallinnoimaa Puolaa. Brexitistä mies on todennut, että ei se niin iso juttu ole ja oikeastaan hyvä, kun "kansa" pääsee EU:n ikeestä.

Niin, toki Guru on perinteisten länsimaisten arvojen vastustaja, näkee länsimaisuuden lähinnä jonkinlaisen etnokultuurina, Volkstaatien kokoelmana. Mutta en ymmärrä miksi se kovin kauheasti estäisi PS:n tulemista hallitukseen. Hänellä on varmasti kykyä pragmaattisuuteen ja jos humanitääristä maahanmuuttoa kiristetään niin miksi ei voisi osallistua? Sitä paitsi Halla-ahon kunniaksi on sanottava ettei ole mikään putinisti. Jos Huhtasaari seuraa häntä johtajana niin sitten onkin jo aika värisuora idiotiaa (vieläpä kun lisää henkilökohtaisen tyhmyyden listaan).
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eikö tämä toteamus ole vähän banaali? Kaikkihan tietävät, että (vielä, kyllä niitä työssä käyviä työttömiäkin tänne saadaan oikealla politiikalla) köyhät ovat työttömiä. Tukien tarkoitus on mahdollistaa jonkinlainen elämänlaatu niille, jotka syystä tai toisesta ovat tähän köyhdyttävään tilanteeseen (=työttömäksi) päätyneet.
Banaali tai ei, suurin osa köyhistä on työttömiä ja suurin osa työttömistä on köyhiä. Tukien tarkoitus on mahdollistaa jonkinlainen elämänlaatu sille ajalle, kun on työtön. Mikään tuki ei nosta köyhyydestä, mutta helpottaa tilannetta. Ratkaisu on kuitenkin väliaikainen.

Työllistämisestä puhuminen on tärkeää ja keinoja kannattaa miettiä. Samalla kannattaa kuitenkin muistaa, että täystyöllisyys on utopiaa ja osa työttömistä on syystä tai toisesta vaikeasti työllistettäviä kaikissa mahdollisissa järjestelmissä.
Nythän Suomessa on lähes täystyöllisyys, kun rakenteiden aiheuttama työttömyys jätetään pois. Rakenteiden aiheuttama työttömyys poistuu ainoastaan rakenteita muuttamalla. Yksikin prosenttiyksikkö pois työttömyydesta nostaa lähes 20 000 ihmistä pois köyhyydestä.

Tästä syystä työttömien reservi on sen koosta riippumatta miehitykseltään tietyiltä osin vähän vaihtuva. Tukien alentaminen siis kurjistaa niiden - ideaalitilanteessakin ainakin n. 4-5% työikäisistä - entisestään kurjaa elämää, jotka joutuvat tuilla elämään. Tunnetuista syistä (robotisaatio, AI jne.) työttömyys saattaa käytetyistä keinoista riippumatta kasvaa jo tulevan parin vuosikymmenen aikana.
Automaatio toki syö joitakin työpaikkoja, mutta tekoälyyn on vielä matkaa. Nyt ollaan joissain harvoissa tilanteissa vasta koneoppimisen tasolla, mutta tekoäly on vielä kaukainen haave, vaikka sitä paljon jo rummutetaan.

Tuossa kurjistamisessa missasit pointtini kokonaan. Työttömänä on kurjaa. Kyllä (joskin jotkut valitsevat sen tietoisesti). Pointtini on se, että koitetaan ensisijaisesti lyhentää työttömyysjaksoa. Tällä tavalla kurjuudesta pääsee pois. Tukien lisääminen tai nostaminen ei auta tätä millään tavalla. Tukia nostamalla työllistymiskynnys nousee ja "kurja jakso" pitenee. On siis keskityttävä syyhyn, ei seuraukseen, mikäli ongelma oikeasti halutaan ratkaista. Uskonkin, että olet tästä samaa mieltä lähes kaikissa muissa tapauksissa, mutta ideologiasi sotii tätä vastaan juuri tässä tapauksessa.

Työllisyyteen varsinkaan pysyvästi purevista keinoista ei ole lähellekään niin suurta yksimielisyyttä kuin julkisessa keskustelussa esitettyjen väitteiden nojalla voisi kuvitella. Esimerkiksi kokoomuksen lempilapsi, tuloverojen laskeminen, on vaikutuksiltaan tutkitusti aika heppoinen ja tulee usein valtiolle kalliiksi. Tuloverojen säätelyllä lienee enemmän finanssipoliittista merkitystä kuin vaikutuksia työllisyyteen.
Tuloverojen lasku lähinnä luo uusia työpaikkoja. Mikäli tukijärjestelmä johtaa rakenteelliseen työttömyyteen, ei siitä ole apua. Tästä olemme samaa mieltä. Verojen laskussa pääpointti on kuitenkin se, että liian korkea veroaste laskee verokertymää sen nostamisen sijaan. Muistelen OEDC:n tutkineen asiaa ja taisivat tulla siihen tulokseen, että 44 % on se raja jonka jälkeen siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Suomen kohdalla tuohon 44%:iin siis kuuluu myös veroluonteiset maksut, kuten erilaiset vakuutukset, joita palkasta vähennetään. Tämä ei sinällään vaikuta työttömien asemaan.

Vastikkeellisista malleista mielenkiintoisimpana pidän Tanskan mallia, mutta siihen suuntaan menemisellä ei ole Suomessa aitoa kannatusta. Minua kiinnostaisi tietää esimerkkejä mielestäsi hyvin toteutetuista työllisyyspolitiikkalinjauksista maailmalta. Keneltä Suomen kannattaisi mielestäsi ottaa oppia?
Yksi iso asia on elämän hallinta. Tämä on oikeasti iso asia, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämän laatuun. Ihan sama onko pitkäaikaistyötön vai pätkätyötön, pienikin kiinnitys työelämään vaikuttaa myös kaikkeen muuhun. Ihminen ikään kuin automaattisesti ottaa itseään niskasta, kun elämässä ja arjessa on tietty rakenne ja suunta. Olen huomannut tämän varsin selkeästi myös omassa tuttavapiirissäni. Ihmisen jäädessä työttömäksi, harva on ns. vaikeasti työllistyvä. Pitkä työttömyysjakso sen sijaan tekee nohevastakin ihmisestä vaikeasti työllistyvän.

On työ sitten keikkaluontoista tai osa-aikaista, on siitä suuri apu ihmiselle itselleen. Suomen nykyinen jäykkä systeemi vaan sotii tätä vastaan. Ensimmäisenä tietysti tuet. Mitä järkeä lähteä tekemään töitä, jos tulotaso ei muutu? Etenkin pitkään työttömillä tämä on suuri este. Toinen on yleissitova palkkaus. Yleisen luulon mukaan yritys maksaa ihmiselle työpaikalla vietetystä ajasta ja ihminen ikään kuin myy aikaansa yritykselle. Näinhän asia ei kuitenkaan ole. Yritys maksaa ihmiselle lisäarvon luonnista. Tästä lisäarvosta yritys laskuttaa asiakastaan. Asiakkaan maksamilla rahoilla yritys sitten maksaa palkkaa.

Hyvänä esimerkkinä yritys, jossa työskentelen itse. Laskemme, että ensimmäisen 12 kk ajan uusi työntekijä on keskimäärin kustannus. Luotu lisäarvo on siis pienempi kuin työntekijästä aiheutuvat kustannukset. Seuraavan 12 kuukauden ajanjaksolla uusi työntekijä keskimäärin tuo yritykseen yhtä paljon rahaa kuin hänen kustannuksensa ovat. Kolmantena vuonna työntekijä keskimäärin alkaa tuottamaan. Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kolmessa vuodessa. Ymmärrettävistä syistä uuden henkilön palkkaus mietitään aika tarkkaan ja pienikin riski estää uuden työpaikan synnyn. Noh, tämä on vain yksi esimerkki.

Viittasin tuossa Tanskan malliin. Se on kieltämättä hyvä malli, mutta jostain syystä vasemmisto tuo siitä esiin ainoastaan ansiosidonnaisen nostamisen. Sen keston lyhentämisestä sittä vaietaan täysin. Rusinoita pullasta, sanoisin. Mielestäni hyvän mallin perusteet ovat siinä, että työn vastaanottaminen kannattaa aina ja toisaalta se, että työpaikan luominen kannattaa aina.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Scripta ei tietenkään ole se pohjimmainen syy, miksi Halla-ahon remmiä karsastetaan.

Minun ei ainakaan tarvitse kaivella esimerkkejä kymmenen vuoden takaa. Halla-aho on noin vuosi sitten viimeksi kehunut Orbanin Unkaria ja PiS-puolueen hallinnoimaa Puolaa. Brexitistä mies on todennut, että ei se niin iso juttu ole ja oikeastaan hyvä, kun "kansa" pääsee EU:n ikeestä.

Halla-ahon puolue ei ole sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen velvoittamiin muutoksiin tai siihen, että Suomi pyrkisi tavoitteissaan muiden Pohjoismaiden tasolle. Ilmastoretoriikkansa puolesta Halla-aho pyörii edelleen jossain vuodessa 2005, jolloin "Kiina-ilmiö" oli kaikkien huulilla.

Maahanmuuttajia Halla-aho nimittää "elintasosurffareiksi" ja ehdottaa perustuslain uudelleentulkintaa. Ilmeisesti tavoitteena on Suomen eriyttäminen erilaisista ihmisoikeussopimuksista ja -velvoitteista, joita Suomessa on perinteisesti arvostettu.

Tämä on se konteksti, eivät Scripta-kirjoitukset, joka estää yhteistyön muiden puolueiden kanssa. Toki on mahdollista, että Halla-aho muuttaa linjauksiaan, jolloin hallitusyhteistyö olisi mahdollista. Ainakin itse toivon, että persut otetaan hallitukseen sulamaan.
Niinkö. Kuuntelin eilen automatkani aikana Yle Areenan kautta viimeaikaisia poliittisia keskusteluja. Niiden joukossa oli demarivaikuttajan haastattelu jossa demarilta kysyttiin mikä on esteenä demarien ja persujen yhteistyölle. Demari kertoi että hallituksessa persut tekivät eriarvoisuutta kasvattavaa politiikkaa hyväksymällä aktiivimallin, naisvaltaisen pienipalkka-alojen kesälomarahojen leikkauksen jne ja jatkoi kysymällä onko persujen linja edelleenkin tuon kaltainen.
Itselleni nousi mieleen kysymys siitä että eivätkö mainitut seikat estä demareiden yhteistyön Kokoomuksen ja Keskustan kanssa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Satu Hassi, Hanna Holopainen, Saara Hyrkkö ja Atte Harjanne.

Hassin tausta on ainakin ollut stalinismissa, muista en tiedä.

Ihmettelin hetken, että mistä tuo Atte Harjanne on tuttu nimi, mutta sitten tajusin. Mies on ilmastonmuutoksen torjuntakeinojen suhteen ilmeisen realisti ja siitä poikkeuksellinen vihreä, että hän pitää ydinvoimaa ehdottoman tarpeellisena tässä.

Hienoa, että mies pääsi läpi. Nyt tuo puolue saattaa hiljalleen ottaa askelia energiapolitiikassaan realistisempaan suuntaan, ja saa myös ehkä oiottua joidenkin kannattajiensa harhakäsityksiä ydinvoimasta.

Professori: Ydinvoimalat tärkeitä ilmastonmuutoksen torjunnassa – vihreistäkin alkanut löytyä ydinvoiman kannattajia

Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne sanoo, että ydinvoiman kannatus on lisääntynyt vihreissä.

– Minä väitän, että löytyy kasvava joukko kaltaisiani, jotka avoimesti myöntävät, että ilman ydinvoimaa tästä ei selvitä, Harjanne lataa.

Hänen mukaansa syynä on se, että yhä useampi on havahtunut siihen, että ilmastonmuutoksen torjumisella on kiire.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, toki Guru on perinteisten länsimaisten arvojen vastustaja, näkee länsimaisuuden lähinnä jonkinlaisen etnokultuurina, Volkstaatien kokoelmana. Mutta en ymmärrä miksi se kovin kauheasti estäisi PS:n tulemista hallitukseen. Hänellä on varmasti kykyä pragmaattisuuteen ja jos humanitääristä maahanmuuttoa kiristetään niin miksi ei voisi osallistua? Sitä paitsi Halla-ahon kunniaksi on sanottava ettei ole mikään putinisti. Jos Huhtasaari seuraa häntä johtajana niin sitten onkin jo aika värisuora idiotiaa (vieläpä kun lisää henkilökohtaisen tyhmyyden listaan).
Neuvottelukysymyshän se on ennen kaikkea. Eivät muut puolueet mitenkään kategorisesti ulossulje persuja - se nähtiin jo keväällä 2015, kun hallitusohjelmaan kirjattiin persujen toivomat maahanmuuttolinjaukset.

Isojen puolueiden osalta kyse on kuitenkin siitä, että he haluavat hallituksesta sisäisesti yhtenäisen ja ulkoisesti uskottavan. Persujen näytöt hallitustaipaleelta eivät ole kovin kaksiset; entä jos samanlainen kentän hajoaminen tapahtuu uudestaan? Voiko tämän poppoon luottaa pysyvän kasassa, vaikka gallupeissa tulisikin takkiin? Tällaisia kysymyksiä mietitään varmasti puoluetoimistoilla.

Halla-ahon näkökulmasta marginaalinen kiristys humanitääriseen maahanmuuttoon näyttäytyisi takinkääntönä. Puolue on rummuttanut yhtä teemaa koko kampanjan ajan, joten olisi vaikeaa perustella äänestäjille, että yhtäkkiä ollaankin herrahississä tekemässä myönnytyksiä humanitääriseen maahanmuuttoon, jonka on messuttu lakkaavan kokonaan. Voi olla, että persuilta löytyisi sen verran järkeä, että hyväksyisivät realiteetit. En kuitenkaan laskisi sen varaan.

Jos skaalaa laajennetaan Euroopan tasolle, niin eihän tässä mistään epätyypillisestä ole kyse. Kaikissa muissaki länsimaissa alkaa olla vakiintunut 10-20%:n porukka oikeistopopulisteja, jotka ovat voittopuoleisesti pro-Putin, pro-life, anti-EU, anti-vähemmistöt jne. Vaikka Halla-aho itse on jonkinlainen politiikan rationalisoija, hänen takanaan ääniharavina vaikuttavat Huhtasaari (onnea, Satakunta), Hakkarainen (mitä helvettiä, Keski-Suomi) ja Tynkkynen. Jokeri-korttina (heh) hiljaisin lyhdyin Putinia kannattanut Packalen.

Puoluejohdon, johon myös em.porukka on kiinnittynyt, on vaikea sivuuttaa esim. koko Suomen kovinta suhteellista äänisaalista kerännyttä henkilöä - etenkään, kun hän oli jo aiemmin presidentillistä ainesta. Puolueesta löytyy kyllä sellaisiakin kohtuullisen selväpäisiä edustajia kuin Arja Juvonen, mutta mikä on heidän asemansa hierarkiassa? Ohitetaanko äänimäärä, senioriteettiperiaate, puolueuskollisuus ja kentän toiveet mahdollisissa ministerivalinnoissa? Vaikka nyt monen mielestä persuista löytyy jopa ihan uskottavilta vaikuttavia uusia nimiä, niin aika kapeaa on osaaminen, mikäli jotain Riikka Purraa nostetaan eduskunnan ensikertalaisena ministeriaitioon.

Pahoittelut, että lähdin laukalle näissä ajatuksissa. Viesti ei kaikilta osin kohdistu sinuun, vaan sisältää ennemminkin ylesluontoista pohdintaa aiheesta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niinkö. Kuuntelin eilen automatkani aikana Yle Areenan kautta viimeaikaisia poliittisia keskusteluja. Niiden joukossa oli demarivaikuttajan haastattelu jossa demarilta kysyttiin mikä on esteenä demarien ja persujen yhteistyölle. Demari kertoi että hallituksessa persut tekivät eriarvoisuutta kasvattavaa politiikkaa hyväksymällä aktiivimallin, naisvaltaisen pienipalkka-alojen kesälomarahojen leikkauksen jne ja jatkoi kysymällä onko persujen linja edelleenkin tuon kaltainen.
Itselleni nousi mieleen kysymys siitä että eivätkö mainitut seikat estä demareiden yhteistyön Kokoomuksen ja Keskustan kanssa.
Hyvä veto demareilta. Kaikki tietävät persujen kipukohdat arvopolitiikassa, joten on fiksua laajentaa spektriä talouspolitiikkaan.

Millaisia nämä sopimukset ja velvoitteet ovat?
Onko tiedossa, onko esim. Japani ratifioinut samat sopimukset kuin Suomi?
Suomen perustuslaki. Alkuvuodestahan ajauduttiin tilanteeseen, jossa epätoivoinen Terho yritti vedota palautussopimusten suhteen lain uudelleentulkintaan. Tyrmäys tuli ja asia hautautui muiden äänenkalasteluyritysten joukkoon.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hyvä veto demareilta. Kaikki tietävät persujen kipukohdat arvopolitiikassa, joten on fiksua laajentaa spektriä talouspolitiikkaan.
Tämä on kieltämättä ideologisesti hyvä veto. Puhumattakaan siitä, että tällä pelastetaan Rinne yhdestä monista kiipeleistään. Toisaalta tämä myös parantaa kokoomuksen, ja miksei keskustankin, neuvotteluasemaa hallitusneuvotteluissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mistä ihmeestä tuossa oikein puhut?
Viestisi taitaa liittyä siihen juttuun jossa Halla-aho kertoo voivansa hyväksyä pakolaiskiintiön kasvattamisen mikäli humanitäärisen maahanmuuton ehtoja kiristetään. Kertomuksesi esimerkkiluvut eivät taas taidakaan liittyä yhtään mihinkään.

Ihan siitä, mistä kirjoitin. Totesin myös, että luvut ovat esimerkinomaisia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Laitetaan tämä nyt tännekin - jonkun pitäisi kyllä uhrautua ja avata hallitusneuvottelu-ketjun...

Tietenkään jotkut muinaiset blogikirjoitukset eivät saa viedä hallituspaikkaa - ja tietenkin Halla-aho edelleen ajattelee samoin tavoin. Hän on myrkyllisen taitava retoriikassan, yleensä jättää aina jonkun pienen präntin, johon voi vedota, mutta kannattajansa kyllä ymmärtävät täysin. Eivät vain raiskaajat ole ihmisroskaa vaan koko populaatio, joka tulee tietyltä seudulta jne. Minusta edelleen se paljastavin kirjoitus oli, jossa hän suhtautuu universaalin ihmisarvon käsitteeseen jotakuinkin viileämmin kuin islamiin. Se kirjoitus paljasti minulle hänen täydellisen epälänsimaisuutensa - joku imaami olisi voinut kirjoittaa noin, tai Putin tai mitä näitä erinäisiä tyranneja maailmalla nyt on. Anyway, silti Gurusta voisi tulla ihan ok sisäministeri, jos suostuu hyväksymään muuten kohtuullisen järkevän hallitusohjelman - ja olisi ehkä hyvä jos tulisikin.

Vaikka näistä harvoin puhutaan, Halla-aho on tehnyt hyviä linjauksia mm. kehittyvien maiden investointitarpeista Afrikkaa hyödyttäen tai afrikkalaisten tyttöjen koulutustason nostamisesta Euroopan toimesta. Samoin Halla-ahon humanitaarisen maahanmuuton ongelmien ja vuoden 2015 aallon seurausten nostaminen selkeästi esille on ollut rehellistä, toki puolueen agenda huomioiden. Ja alkuun hyvin yksinäistä.

Perussuomalaiset on puolueena konservatiivinen. Ja tämä tarkoittaa persujen osalta mm. suhtautumista EU:n kehittämiseen Suomen linjan vastaisesti, kielteistä suhtautumista ilmastonmuutoksen vähentämiseen mm. Sitran esittämällä verotusmallilla tai kielteistä suhtautumista kansainväliseen yhteistyöhön esimerkiksi Agenda 2030 pohjalta. Persuthan haluaa päinvastoin Suomen irti EU:sta, jos Halla-aho saisi asiasta päättää. Toki Halla-aho on todennut, että eroaminen ei ole nyt realismia.

En usko Kokoomuksen lähtevän persujen vetämään hallitukseen tai Rinteen SDP + persut, ellei Halla-aho käännä soinimaisesti takkiaan puolueensa keskeisten asioiden osalta. Jos kääntää, se puolue ei enää ole nykyinen persut. Toisaalta populistien osalta voi tapahtua mitä tahansa - myös persujen hajoaminen uudelleen. Pitäisin itse parhaana hallituksen SDP:n ja Kokoomuksen johtamaa hallitusta, jossa olisivat mukana Vihreät, RKP ja KD. Halla-aho oppositiossa pitää toivottavasti huolen siitä, että hallitus on aiempaa järkevämpi kaikissa kysymyksissä.

Näen suurena mahdollisuutena Suomen kannalta ilmastopolitiikan ja sitä kautta suomalaisten yritysten innovaatiot ja niihin perustuvien polttoaineiden, laitteiden tai palveluiden kehittämisen. Tähän pitää ihan oikeasti tarttua. Vaikea on uskoa, että Perussuomalaiset tässäkin takkinsa kääntäisivät.

e: mukaisesti -> vastaisesti
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanotaan lopuksi näin: itselleni sopisi Halla-aho henkilönä hyvin ministeriksi, jos hän sitoutuisi tulevan hallituksen ohjelmaan. Lähinnä kyseeseen tulisi sisäministerin pesti. Halla-aho onnistuisi todennäköisesti paremmin kuin moni muu. Ja linjaakin olisi. Mutta kun Halla-ahoa ei voi kloonata muihin persujen ministeripaikkoihin, ketkä ne täyttäisivät ja mikä olisi heidän sitoutumiskykynsä yhdessä sovittuun politiikkaan, jos ja kun taustalla häärää työmies Putkonen?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ihan siitä, mistä kirjoitin. Totesin myös, että luvut ovat esimerkinomaisia.
Toisin kuin pakolaiskiintiöön, turvapaikanhakijoihin ei liity mitään lukemia tyyliin "hyväksymme 2000, sitten ei enempää". Vaan meillä on kriteerit joiden perusteella päätetään keille hyväksytään turvapaikka ja keille ei. Ymmärtääkseni Halla-ahon ehto asiaan liittyen on sellainen jossa ehtoja kiristetään nykyisestään plus lisäksi ehkäpä heikennetään "vetovoimatekijöitä" (pienennetään tukia, kielteisen päätöksen saaneet laitetaan säilöön tai jotakin tällaista). Ainakin teoriassa, vaikka ehtoja kiristettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi silti kasvaa ja myös toisinpäin: vaikka ehtoja höllennettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi pienetä. Ei me voida tietää turvapaikan hakijoiden lukumäärää joskin lienee niin että hakijoita tulee vähemmän mikäli ehtomme ovat nuivempia.
Pakolaiskiintiö-asioissa tilanne on toisenlainen. Jos päätämme ottaa 750 vuodessa niin silloin heitä otetaan 750 vuodessa. Jos kiintiön kokoa kasvatetaan, sitten vastaanotetaan enemmän.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tää mahdollisten persuministereiden huono taso on kyllä turhaa paskanjauhantaa. Meillä on ollut ministereinä viime vuosina Arhinmäki Kyllönen, Karpela, Linden ja Lindström. Jonku persuvitsin eli, vaikka Kike Elomaan ei täytyisi hävetä itseään ollenkaan tuossa sakissa.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Toisin kuin pakolaiskiintiöön, turvapaikanhakijoihin ei liity mitään lukemia tyyliin "hyväksymme 2000, sitten ei enempää". Vaan meillä on kriteerit joiden perusteella päätetään keille hyväksytään turvapaikka ja keille ei. Ymmärtääkseni Halla-ahon ehto asiaan liittyen on sellainen jossa ehtoja kiristetään nykyisestään plus lisäksi ehkäpä heikennetään "vetovoimatekijöitä" (pienennetään tukia, kielteisen päätöksen saaneet laitetaan säilöön tai jotakin tällaista). Ainakin teoriassa, vaikka ehtoja kiristettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi silti kasvaa ja myös toisinpäin: vaikka ehtoja höllennettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi pienetä. Ei me voida tietää turvapaikan hakijoiden lukumäärää joskin lienee niin että hakijoita tulee vähemmän mikäli ehtomme ovat nuivempia.

Eikös se ole ihan järkevää heikentää niitä vetovoimatekijöitä, joiden perässä tänne tulee henkilöitä joilla tarvetta turvapaikkaan ei ole? Resurssit tulee ohjata niille, jotka avun tarpeessa on.

Jos verrataan esimerkiksi tilanteita, joissa toisessa tulee 30000 henkilöä ja niistä 10000 saa kielteisen päätöksen, ja toisessa tulee 20000 ja ne kaikki saa myönteisen päätöksen. Ei ole epäselvää kumpi syö enemmän resursseja.

Sekin söisi vähemmän turhaan resurssia, että tulisi 30000 ja kaikki olisi turvapaikan tarpeessa. Toki välistävetäjillä jäisi luu kouraan, kyynel.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mutta kun Halla-ahoa ei voi kloonata muihin persujen ministeripaikkoihin, ketkä ne täyttäisivät ja mikä olisi heidän sitoutumiskykynsä yhdessä sovittuun politiikkaan, jos ja kun taustalla häärää työmies Putkonen?
Mahdollisia nimiä voisivat olla Arja Juvonen jolta löytyy sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenyys, oikeustieteen maisteri Ville Tavio joka on ollut lakivaliokunnan jäsen ja perustuslakivaliokunnan varajäsen, Leena Meri joka on varatuomari ja perustusvaliokunnan jäsen.

Jos pelataan anttihäkkäs-kortti eli että ministeri voi olla myös ensimmäisen kauden kansanedustaja niin löytyyhän tuolta Sakari Puiston tai Riikka Purran kaltaisia poliittisia eläimiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toisin kuin pakolaiskiintiöön, turvapaikanhakijoihin ei liity mitään lukemia tyyliin "hyväksymme 2000, sitten ei enempää". Vaan meillä on kriteerit joiden perusteella päätetään keille hyväksytään turvapaikka ja keille ei. Ymmärtääkseni Halla-ahon ehto asiaan liittyen on sellainen jossa ehtoja kiristetään nykyisestään plus lisäksi ehkäpä heikennetään "vetovoimatekijöitä" (pienennetään tukia, kielteisen päätöksen saaneet laitetaan säilöön tai jotakin tällaista).

Totta. Kommenttini ydin on kuitenkin se, että Halla-aho ilmoitti ettei persut hyväksy haittamaahanmuuttoa. Esimerkiksi humanitaarisia tulijoita Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta, joiden työllistyminen on heikkoa ja Halla-ahon mukaan työperäisenäkin ovat parissa vuodessa Kelan tiskillä. Miten tilanne eroaa, jos tulijat ovatkin kiintiöpakolaisia Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta?

Itse kannatan turvapaikanhakijoiden vastaanottamista, mutta kuten olen monta kertaa todennut, resurssiemme mukaan ja tilapäisellä oleskeluluvalla ja tarvittaessa opiskelupakolla kielen osalta. Tässä mielessä muutin hieman käsitystä Halla-ahosta, kun olemme nyt lähempänä samaa linjaa Halla-ahon hyväksyessä esimerkiksi kiintiöpakolaiset.

Ainakin teoriassa, vaikka ehtoja kiristettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi silti kasvaa ja myös toisinpäin: vaikka ehtoja höllennettäisiin, myönteisen päätöksen saaneiden määrä voi pienetä. Ei me voida tietää turvapaikan hakijoiden lukumäärää joskin lienee niin että hakijoita tulee vähemmän mikäli ehtomme ovat nuivempia.
Pakolaiskiintiö-asioissa tilanne on toisenlainen. Jos päätämme ottaa 750 vuodessa niin silloin heitä otetaan 750 vuodessa. Jos kiintiön kokoa kasvatetaan, sitten vastaanotetaan enemmän.

Totta. Mutta me kaikki tiedämme sen, että EU tulee tehdä pikaisesti ratkaisuja ennen seuraavaa ei vain mahdollista, vaan todennäköistä pakolaisaaltoa varten. Suomen osalta hyvin oleellinen asia jo siksi, että meillä on noin 1 300 km EU:n ulkorajaa. EU on siitä(kin) niin huolissaan, että haluaa lisätä rajavalvontaa, vaikka Suomen edellinen hallitus vastusti 10 000 lisäpalkkauksen tekemistä liian kalliina.

Mahdollisia nimiä voisivat olla Arja Juvonen jolta löytyy sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenyys, oikeustieteen maisteri Ville Tavio joka on ollut lakivaliokunnan jäsen ja perustuslakivaliokunnan varajäsen, Leena Meri joka on varatuomari ja perustusvaliokunnan jäsen.

Jos pelataan anttihäkkäs-kortti eli että ministeri voi olla myös ensimmäisen kauden kansanedustaja niin löytyyhän tuolta Sakari Puiston tai Riikka Purran kaltaisia poliittisia eläimiä.

Totta. Mutta en kannata edelleenkään Perussuomalaisten linjaa. Uusin linjaus (jota seurasin äsken) on se, että EU:n maahanmuutonvastainen ryhmä on luotu ja ytimen muodostavat perussuomalaisten lisäksi Italian Lega, Saksan AfD ja Tanskan Kansanpuolue.

Ja kyllä mua nuo Halla-ahon väitetyt vainoamiset haittaavat, jos ovat totta. Yhden heistä tunnen ja hän on yksi julkisuudessa tunnetuimmista. Väittää 100 % varmuudella, että Halla-aho on takana. Tämä yhdistettynä aiempiin kirjoituksiinsa ei anna mahdollisuutta suhtautua ilman suuria varauksia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös se ole ihan järkevää heikentää niitä vetovoimatekijöitä, joiden perässä tänne tulee henkilöitä joilla tarvetta turvapaikkaan ei ole? Resurssit tulee ohjata niille, jotka avun tarpeessa on.

Jos verrataan esimerkiksi tilanteita, joissa toisessa tulee 30000 henkilöä ja niistä 10000 saa kielteisen päätöksen, ja toisessa tulee 20000 ja ne kaikki saa myönteisen päätöksen. Ei ole epäselvää kumpi syö enemmän resursseja.

Sekin söisi vähemmän turhaan resurssia, että tulisi 30000 ja kaikki olisi turvapaikan tarpeessa. Toki välistävetäjillä jäisi luu kouraan, kyynel.
Ei tässä ole paremmille ihmisille kyse resursseista tai järkevyydestä, vaan oikein tekemisestä. Tämän takia ihmetyttääkin Haaviston linjaus, että itäraja olisi pitänyt sulkea. Tuohon ei hirveästi vihervasemmistolta kommentteja tullut. Ilmeisesti idän suunnalta tulevien perusoikeudet eivät ole yhtä tärkeitä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolueet ovat kommentoineet sitran tuoretta verouudistusehdotusta:

-SDP pitää raporttia kiitettävänä.
-Kokoomus pitää raporttia hyvänä avauksena ja kiittelee kokonaisuutta.
-Vihreät toivottaa raportin tervetulleeksi.
-Persut tyrmää raportin.

Ja joku vielä kuvittelee, että persut haluaa hallitukseen.

Lähde ylen juttu aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10744960?origin=rss
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puolueet ovat kommentoineet sitran tuoretta verouudistusehdotusta:

-SDP pitää raporttia kiitettävänä.
-Kokoomus pitää raporttia hyvänä avauksena ja kiittelee kokonaisuutta.
-Vihreät toivottaa raportin tervetulleeksi.
-Persut tyrmää raportin.

Ja joku vielä kuvittelee, että persut haluaa hallitukseen.

Lähde ylen juttu aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10744960?origin=rss
Ihmetyttää, että demarit eivät huomanneet, että tuo Sitran mallihan auttaa eniten hyvätuloisia ja rokottaa köyhiä kun kulutuksen veroja nostetaan ja tuloveroa lasketaan.

Mielestäni nuo Sitran ehdotuksethan olivat hyviä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ja kyllä mua nuo Halla-ahon väitetyt vainoamiset haittaavat, jos ovat totta. Yhden heistä tunnen ja hän on yksi julkisuudessa tunnetuimmista. Väittää 100 % varmuudella, että Halla-aho on takana. Tämä yhdistettynä aiempiin kirjoituksiinsa ei anna mahdollisuutta suhtautua ilman suuria varauksia.

Minulta mennyt ihan ohi, mistä vainoamisesta tässä nyt puhutaan?
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihmetyttää, että demarit eivät huomanneet, että tuo Sitran mallihan auttaa eniten hyvätuloisia ja rokottaa köyhiä kun kulutuksen veroja nostetaan ja tuloveroa lasketaan.

Mielestäni nuo Sitran ehdotuksethan olivat hyviä.

Samaa naureskelin, vielä kun koko ajan demarit ovat vaatineet hyvätuloisille lisää veroja.

Omaan korvaan tuo Sitran raportti kuulosti hyvälle, aina plussaa kun omasta palkasta saa pitää suuremman osan ja tehdä sitten itse päätökset kuluttamisesta. Ja kulutusta ohjataan veroilla, kunhan se tehdään tosiaan niin että esim 40km työmatkaa ajavat eivät joudu lopettamaan töissäkäyntiä jos bensan hintaa nostetaan 40%.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös