Haluttu muutos kaudelle 2019–2020

  • 6 869
  • 16

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Otsikko on niin kutkutteleva että jään popkornipussin kanssa odottamaan sisältöä!

Avataan omalta osalta peli näillä teeseillä:
- Maalivahtiosasto kuntoon. Ihan rehellisesti voidaan todeta että jos tällä (tärkeimmällä) osastolla ei tapahdu selkeää parannusta niin kusessa ollaan. Joukkue ei voi mennä kahdella kakkosveskarilla. Se on taas muna-vai-kana keskustelua että antaako puolustus eväät tähän vai ei.
- Ukkelit pelaamaan omassa päässä raamiensa mukaisesti. Jos vartta on kaksi metriä ja ei tee mieli laittaa kroppaa likoon niin silloin ei joko ole huomattu omia fyysisiä mittoja ja sen tuomia mahdollisuuksia/velvoitteita tai sitten vaan ollaan väärässä paikassa. Sammyltä selkeä ohjenuora seuraavaan kauteen: lupa tappaa.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
- maalivahtipeli kuntoon
- tekemiseen intohimo ja kiima päivästä toiseen, pelistä toiseen, vaihdosta toiseen
- kyky muokata peliä vastustajan ja tilanteen mukaan
- pysytään pois vempasta
 

HokiHero

Jäsen
- Ukkelit pelaamaan omassa päässä raamiensa mukaisesti. Jos vartta on kaksi metriä ja ei tee mieli laittaa kroppaa likoon niin silloin ei joko ole huomattu omia fyysisiä mittoja ja sen tuomia mahdollisuuksia/velvoitteita tai sitten vaan ollaan väärässä paikassa. Sammyltä selkeä ohjenuora seuraavaan kauteen: lupa tappaa.

Tästä tuli mieleen kauden avausmatsi Jukureita vastaan (ja komea sulaminen) Joukkue taklasi, raastoi ja suorastaan alisti Jukurit kovalla pelillä ja mm. Lappalainen pommitti monta komeaa taklausta ainakin Roineeseen. Peli oli sitä puhuttua pohjoisamerikkalaistyyppistä jääkiekkoa ja taisin pelin jälkeen sanoa että ei mitään hätää jos hävitään kun pelissä näkyy pitkästä aikaa tunnetta ja fyysisyyttä.

Seuraavaan puoleen vuoteen sitä samaa ei olekkaan näkynyt kun satunnaisesti.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tästä tuli mieleen kauden avausmatsi Jukureita vastaan (ja komea sulaminen) Joukkue taklasi, raastoi ja suorastaan alisti Jukurit kovalla pelillä ja mm. Lappalainen pommitti monta komeaa taklausta ainakin Roineeseen. Peli oli sitä puhuttua pohjoisamerikkalaistyyppistä jääkiekkoa ja taisin pelin jälkeen sanoa että ei mitään hätää jos hävitään kun pelissä näkyy pitkästä aikaa tunnetta ja fyysisyyttä.

Seuraavaan puoleen vuoteen sitä samaa ei olekkaan näkynyt kun satunnaisesti.


Sama huomio. Tuo peli oli kertakaikkiaan aivan mahtavaa KalPaa. Liikettä, tunnetta, fyysisyyttä. Sama meno jatkui kuin viime kauden pleijareissa. Ei jumalauta uskonut, että kausi ottaa tällasen suunnaan.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
1) Fysiikkavalmennus kuntoon. Jos ensi kesän jäljiltä on jälleen kymmenkunta ukkoa telakalla, kausi voidaan jo ennen alkua paketoida.
2) Maalivahtivalmennus kuntoon. Nykyisen valmentajan näytöt ovat suorastaan surkeat: Lähtökohtaisesta ykkösmaalivahdista saatiin kesän aikana leivottua itseluottamuksensa menettänyt imuri, ja selvä kakkosmaalivahti nostettiin olemattomilla näytöillä vastuumaalivahdin rooliin epäonnistumaan illasta toiseen.
3) Taktisen puolen valmennus kuntoon. Jos ei valmennusryhmästä löydy tälle osastolle riittävää osaamista, pitää sitä rohkeasti etsiä organisaation ulkopuolelta. Päätä ei kannata enää toista kautta putkeen hakata seinään pelaamalla pakotettua pystysuunnan vauhtikiekkoa vastustajasta välittämättä.
4) Kahden kärkiketjun vahvistaminen. Joukkue on tällä hetkellä liian tasapaksu. Terävin kärki puuttuu.
5) Puolustuspelaaminen kuntoon. Tälle kaudelle leimaa-antavaa ovat olleet jatkuvat merkkausvirheet ja viisikkopuolustamisen laiminlyöminen. Lisäksi Lappalainen ja Gröndahl tuskin ovat menettäneet taitojaan, vaan heidät on roolitettu väärin, eivätkä he tällä hetkellä saa pelata vahvuuksiensa kautta.
6) Ykkösmaalivahdin hankinta. Godlan taso ei riitä, tarvitaan oikea maalivahti.
7) Päävalmentajan ulosanti. Vaihda Sami ensi kaudeksi uusi levy soittimeen tai uskottavuutesi menee lopullisesti. Samaa virttä pelaajien yrittämisen puutteesta on kuunneltu jo kohta 60 peliä putkeen.

Tässäpä tärkeimmät. Saa toteuttaa.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitä KalPalle tapahtui syksyllä? Kausi alkoi ihan hyvin vaikka loukkaantumisia oli paljon, mutta mitä sitten tapahtui? Voisi kuvitella että kesä on harjoiteltu hyvin, mutta miten on harjoiteltu kauden aikana? Loukkaantumisia toki oli, mutta olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon näistä loukkaantumisista oli ns iskuvammoja eli niitä joita vain tulee ja sitten kuinka paljon olisi loukkaantumisia voitu välttää . Maalivahtiosasto ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta miksi KalPa laski Hovisen pois? Jos maalivahti haluaa lähteä niin ei häntä kannata väkisellä pitää, mutta miksi hän halusi lähteä? Tuskin maalivahtivalmentajalla on osaa tai arpaa siihen miksi Hovinen lähti. Uusi maalivahti tulee ensi kaudelle ja kuka sitten lieneekin niin toivottavasti on riittävän hyvä liigaan. Lappalaisen +/- saldo kertoo aika paljon kuinka hänen kausi on sujunut. Ihan sama mikä on joukkueen pelitapa jos pelaaja kuten vaikkapa Lappalainen tekee ihan perusasiat ihan miten sattuu eli esimerkkinä vaikkapa jos kyseinen pelaaja sijoittuu tilanteissa väärin ja joutuu puolustamaan väärältä puolelta niin se ei todellakaan ole pelitavasta tai roolituksesta johtuva asia. No muutenkin puolustuspelaaminen oli luokatonta eikä se tietenkään ole pelkästään Lappalaisesta kiinni.

KalPa voitti monessa pelissä laukausten määrässä vastustajan, mutta maalipaikoissa yleensä hävisi ja muistan jossain pelissä laskeneeni maalipaikat kolmannessa erässä pelissä jossa KalPa oli tappiolla niin maalipaikat meni vastustajalle tyyliin 11 - 3 eli jos halutaan oikeasti tapella pelien voitosta niin nuo luvut tappiolla ollessa pitäisi olla toisin päin.

Se minne osastolle KalPa tarvitsee ensi kaudelle vahvistuksia maalivahdin lisäksi riippuu tietysti siitä keitä lähtee muualle, mutta ainakin puolustus huutaa apuja ja eipä sellaisesta + 20 maalin hyökkääjästä myöskään haittaa ainakaan olisi...
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Edes jotenkin organisoitu puolustuspeli siten, että ei juosta kiekon perässä turhaan, vaan ylimiehitetään maalintekosektori paremmin, hoidetaan maalinedus puhtaaksi maskista ja irtokiekon sisään laittajista, ja blokataan laukauksia. Tämä mahdollistaa myös hyökkäyksiin lähdön paremmin, kun aluetta puolustamalla ei kulu energiaa niin paljon. Onhan se jo omankin joukkueen kohdalla aikoinaan nähty, että aika vähän se kulmissa pyöriminen tuo potentiaalisia maalintekopaikkoja. vaikka kiekonhallinta olisikin jatkuvaa. Tällä kaudella on päästetty kolmanneksi eniten maaleja sarjassa sen takia, että puolustuksen organisointi puuttuu. Aivan sama ketkä miehet siellä luutivat, hyvällä pelisuunnitelmalla huonommatkin pelimiehet osaavat kyllä puolustaa omaa maaliaan. Maalinteko on sitten jo eri juttu.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kyllähän tosiaan suurin muutos pitää tapahtua tuossa PAPPssa. Omanpään pelaaminen on aivan järkyttävää tällä hetkellä.

Juostaan miesten perässä, jäädään jälkeen ja sit paikkaillaan toinen toista. Sitten käy niin, että siellä on jonkun mies vapaana ja kiekko maalissa.

Helpoinhan tuo olisi korjata asettamalla miehet kilpikonna puolustukseen ja tukkia keskusta. Mutta ei ole Säm Kapasen pelikirja edes tätä huomioinut.

Suurin muutos onkin näin tapahduttava Kapasessa itsessään. Hyväksyttävä se tosiasia, että hänen pelityylinsä on liian kunnianhimoinen resursseihin nähden. Sen mukaan tehtävä muutokset. Viime kaudellahan Sami tuossa onnistui, mutta nyt ei. Liekkö siis vahingosta enemmän kyse. Ensi kaudella se sitten nähdään.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Joku tuolla jo puhuikin uskottavuuden menetyksestä. Jos joukkue voittaa ja menestyy tulee porukkaa hallille siitä huolimatta vaikka valmentaja olis täys idiootti ja pelaajat suorastaan kusipäitä. Se osa tulee voittavan joukkueen perässä. Jos valmentaja ja joukkue on uskottavia, rehellisiä ja toimii oikein niin vaikka häviöitäkin tulis useempi niin se toinen osa seisoo silti joukkueen takana. Haluaisin kuulua siihen osaan. Kaipaisin siis tuloksesta huolimatta rehellistä analyysiä, realistisuutta ja koko joukkueenjohdolta läpinäkyvyyttä. Nyt on luotu asetelma että puhutaan ristiin tuloksen ja sen kanssa mille tilanne näyttää. Itelläni on jo lähtökohtasesti valmentajaa kohtaan isot odotukset henkilönä joka päättää itse esim omista potkuistaan seuran osaomistajana. Oikeestaan koko kuva Kapasesta on kärsiny pienen kolauksen tämän kauden jäljiltä.
Sen lisäks siis että oletan maalille tulevan ihan oikeesti kilpailukykysen ykkösveskan ja kärkeen lähtevien tilalle maalintekijöitä niin tärkee on myös tuo yllämainittu uskottavuus. Se kun vaikuttaa kuitenkin paljon jo siitäkin lähtien että millasena vaihtoehtona pelaaja näkee joukkueen kun sopimusta tarjotaan. Kuopio kaupunkina ei kellekkään varmastikkaan tärkeempi syy jäädä/tulla kun se joukkue jossa pelaa.
 

Nilkkaralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kajaanin Hokki
Joku tuolla jo puhuikin uskottavuuden menetyksestä. Jos joukkue voittaa ja menestyy tulee porukkaa hallille siitä huolimatta vaikka valmentaja olis täys idiootti ja pelaajat suorastaan kusipäitä. Se osa tulee voittavan joukkueen perässä. Jos valmentaja ja joukkue on uskottavia, rehellisiä ja toimii oikein niin vaikka häviöitäkin tulis useempi niin se toinen osa seisoo silti joukkueen takana...
Tätäpä juuri tarkoitin tuolla uskattavuuden menetyksellä. Kriittinen savolaisyleisö tuskin katselee kovin pitkään tällaista tarpomista. Löytyy tietysti myös se hc-faniporukka, joka tulee matsiin kuin matsiin olipa tilanne mikä tahansa, mutta suuren yleisön silmissä tällainen tarpominen kyllä syö paljon uskottavuutta. Ihmeen hyvin on porukkaa kuitenkin ollut tällä kaudella kotipeleissä eli sikäli jossain on ainakin onnistuttu (markkinointi?) yleisökeskiarvon ollessa 3428 katsojaa per ottelu. Mutta luulenpa että ei mene kauaa niin yleisökin kyllä alkaa äänestää jaloillaan, eihän tuota sekoilua katsele naapurin Erkkikään enää kovin kauaa. Itseänikin kiinnostaisi organisaation "ulostulo" kauden jälkeen ja rehellisesti käsi pystyyn virhe(id)en merkiksi. Se toisi myös uskottavuutta seuralle jatkoa ajatellen.
 

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Kapanen ei ole luonteellaan sellainen ihminen, että hän julkisesti astuisi esiin ja nostaisi käden ylös virheen merkiksi ja ottaisi johtoryhmineen vastuun joka osa-alueella totaalisesti kämmätystä kaudesta.

Päinvastoin, syy on täysin muissa. Pelaajat eivät ole olleet sitoutununeita, pelaajat eivät tee tarpeeksi töitä, hävitään kaksitaistelut, joukkue ei kykene ehjään kuudenkymmenen min.suoritukseen.. Tämä levy on soinut lähes koko kauden. Varmaan pelaajia on piristänyt ja tsempannut tämä älykäs joukkueen yhteishenkeä ja itseluottamusta vahvistava päävalmentajan tsemppaus medialle, pelistä toiseen.

Toisin sanoen syy täydelliseen floppiin johtuu puhtaasti muista syistä kuin päävalmentajan ja muun johdon kykeämättömyydestä reagoida kauden aikana ilmenneisiin ongelmiin ja ratkaista ne. Kaikkien tuntema sokea Reetakin olisi ymmärtänyt viimestään kauden puolessa välissä, että esim. Godlalla ei mennä pleijareihin, Mäkinen ei kuulu liigajäille, pakiston merkkaus / kolmiopelin ratkaisemattomat ongelmat tulevat olemaan sinetti nyt saavutetulle lopputulokselle.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
No niin, legendaariset pyörätestit!

Villi veikkaus näin videota katsomatta: joukkue on testien perusteella jälleen paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös