HIFK kaudella 2019–2020

  • 746 788
  • 3 319

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkohan se on vähän ensi kauden joukkuetta analysoida kuitenkin. Kaikesta turhasta kulurakenteesta pitää luopua. Toki sopimusten kanssa pitää elää, mutta ei siellä onneksi mitään älyttömiä turhia kulueriä juurikaan ole.

Ensi kauden joukkueen teeman pitäisi olla liikkeen ja taidon lisääminen kauttaaltaan. Kyllä ihan liikaa oli tämän kauden joukkueessa pelaajia, joilta ei pystynyt tehoja oikein edes odottamaan. Osittain sen takia, että oli liikaa aika kädettömiä pelaajia, oli keskenkuntoisia pelaajia (Tallberg) ja oli pelaajia, joille tämä rooli tuli liian aikaisin (Lundell) tai liian myöhään (Santala). Puhtaasti santapaperipelaajia HIFK ei oikeastaan tarvitse hyökkäykseensä enää lainkaan, vaan lähtökohtaisesti kaikkien tulijoiden, ehkä nelosen sentteriroolia lukuunottamatta, pitäisi olla sellaisia, että pystyvät tekemään pisteitä. Tyrväisen tyyppiset all-around pelaajat ovat luku sinänsä. Aina mietitään sitä, että kun pelataan tuollaista Pikkaraisen prässipeliä, niin siinä pitäisi olla Åstenin ja Petrellin tyyppisiä pelaajia sitä toteuttamaan, niin ei pidä paikkaansa. HIFK:n parhaat prässipelin toteuttajat olivat Thorell ja Rask. Thorellilla oli varmasti eniten kiekonriistoja pudotuspeleissä HIFK:n hyökkäyksessä ja kun tuollainen taitava pelaaja pääsee riistotilanteeseen, niin se yleensä aiheuttaa vaaraa ihan eri tavalla, kun jos joku Åstenin tyylinen pelaaja sen tekee. Riisto vaan vähän "tylsästi" tapahtuu mailalla, jolloin kiekkoon päästään heti, eikä näyttävästi taklaamalla, jolloin syntyy vain irtokiekkotilanne. Molempi tarvitaan, mutta helpommin saa taitavista pelaajista taistelevia, kuin ahkerista ja kädettömistä työmyyristä taitavia.

HIFK:lla on kulurakenteellisesti hyvä tilanne siinä, että käytännössä Jääskä-Lundell-Nordgren voisi muodostaa jo tuollaisenaan yhden hinta-laatusuhteeltaan hyvän 2-3. kentällisen ja euroja jäisi kärjen hankkimiseen aika paljon. Mikäli siis Nordgren selättää terveushuolensa, mutta lähtökohtaisesti hänen varaansa ei paljoa voi laskea.

Hiekkapaperiosastolta sopimukset ovat. Åstenilla, Tallbergilla, Petrellillä, Nykoppilla Keräsellä ja Enbergillä. Ei tarvita lisää, kuin ehkä se sentteri. Ikosen sopimusta en jatkaisi. Ei yksinkertaisesti pystynyt tuomaan hyökkäyspeliin oikeastaan mitään muuta ja hänen tyyppisiä pelaajia on jo joukkueessa aika monta. Tallbergilla on mahdollisuus nousta viime kauden lopun tasolleen, mutta Ikosen tason nosto on epätodennäköisempää.

Hyökkäys siis:

X-X-X (Täyttyykö tämä osasto 2/3 Lajusista?)
Turunen-Paajanen-Kangasniemi (voisi hyvin olla myös ykköskenttä, mutta kuvastaa, että kolme 1-2 korin hyökkääjää olisi haussa omissa papereissani)
Keränen-Lundell-Dyk
Petrell-X-Tallberg

Åsten, Nordgren, Enberg, Nykopp...

Keränen ja Tallbrg ovat siinä mielessä hyviä pelaajia, että parhaimmillaan nousevat tuohon all-around osastoon, jolloin voi peluuttaa myös erilaisessa roolissa. Tallberg parhaimmillaan on ylempänä. Tämänhetkisellä tasollaan nelosessa.

Vapautuvat eurot: Tyrväinen, Santala, Salminen, Thorell, Rask, Pitkänen, Koivisto, Ikonen.


Puolustus top 6: Lyytinen, Motin, Varakas, Ahonen, X, X. (Lyytinen, Motin, Varakas kolmikko on muuten huonoimmillaan todella hasardialtis)

En pane pahakseni mikäli O´Connor jatkaa, koska on hyvä kolmoskorin puolustaja. Selkeästi yhtä 1. korin kiekollista puolustajaa huutaa ja kovasti tuo puolustus. Onko sitten Kousa/Heikkinen vai joku muu. Laukaisu-uhkaa olen monta vuotta toivonut, niin siksi Heikkinen, mutta pakiston liikkuvuuden takia Kousa. Ottaisin molemmat tai kaksi noiden roolien pelaajaa, jos olisi mahdollista, mutta kai tässä taloudelliset realiteetit iskevät. O´Connorista luopuisin, jos takuuvarmasti tulee parempi kiekollinen puolustaja tilalle. 50/50 tilanteessa jatkaisin hänen sopimustaan.

Syvyyttä leveyteen: Ulander (maakuntiin?), Kankaanperä, Teräväinen (mahdollisuuden antaisin, koska jonkun nuoren puolustajan pitää alkaa roolia ottamaan)

Vapautuvat eurot: Eronen, Quincey, Finley (vihdoinkin), O´Connor?, Laakso. Kolmen kalliin puolustajan verran, joista Finleyn palkka mennee Ahoseen suurinpiirtein päittäin.


Maalivahdit: Tuohimaa, Halonen

Vapautuvat eurot: Engren, Ruusu

Varmasti tulee yllättäviä puun takaakin tulevia hankintoja ja toisaalta lähtijöitä voi olla enemmänkin Kangasniemi ja Turunen etunenässä, jolloin Salmelaisen työ menee entistä haastavammaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Onko Hifk:lla mitään saumoja lähtee Joonas Kemppaisen perään?
Ikä 31v sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen KHL:n puolella. En tiedä yhtään onko jatkamassa hunajapurkin täyttöä vielä KHL puolella.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hiekkapaperiosastolta sopimukset ovat. Åstenilla, Tallbergilla, Petrellillä, Nykoppilla Keräsellä ja Enbergillä. Ei tarvita lisää, kuin ehkä se sentteri. Ikosen sopimusta en jatkaisi. Ei yksinkertaisesti pystynyt tuomaan hyökkäyspeliin oikeastaan mitään muuta ja hänen tyyppisiä pelaajia on jo joukkueessa aika monta. Tallbergilla on mahdollisuus nousta viime kauden lopun tasolleen, mutta Ikosen tason nosto on epätodennäköisempää.

.
Samaa mieltä Ikosesta ja nyt ymmärtää hyvin miksi Kärpät päästi kaverin pois. Ei ollut kyllä juuri mitään annettavaa joukkueelle.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa nyt joku hölmölle, millä perusteilla numeroitte senttereitä ykköseksi, kakkoseksi ja kolmoseksi? Esimerkin voitte antaa vaikkapa numeroimalla Kärppien sentterikaluston, koska Oulussa joukkueen rakentaminen on todistetusti Liigan parasta. Lasun nyt voinee laskea ykköseksi, mutta kakkos-kolmossenttereiden kohdalla kiinnostaa tietää, mikä on numerointi? 1) nimellisessä kakkosketjussa pelannut Kupari, joka oli myös pistekeskiarvolla tehokkain sentteri 2) Kristof, joka pelasi keskimäärin 2,5 minuuttia enemmän kuin Kupari. Ja onko sillä numeroinnilla merkitystä? Muutama kausi sitten HIFK:n nimellisenä ykkösenä pelasi pitkän tovin Petrell - Nykopp - Ikonen, oliko Nykopp silloin ykkössentteri?

Ja erityisen mielenkiinnolla, jos Lundell on "kakkossentteri", niin tarkoittaako se sitä, että "kolmossentteri" on odotusarvoltaan siis Lundellia huonompi pelaaja? Ja jos tilanne on se, että kolmossentteri on odotusarvolta Lundellin takana, näkeekö joku HIFK:n sentterikaluston riittäväksi? Vai perustuuko tämä koko numerointi johonkin manageripeliin/stiga-ukkoiluun, jossa täydellinen kokoonpano rakennetaan laittamalla ketjuun työmyyrä-pelintekijä-maalintekijä ja sentterikalusto rakennetaan hyökkäävä-hyökkäävä-kahdensuunnan-puolustava?

Lundell lähtökohtaisesti on yksi kolmesta kärkisentteristä. Jos katsotaan finaaliparia, siellä sentteriosastoa ei ole rakennettu millään numeroilla, vaan leveäksi kokonaisuudeksi. Jos Kärpissä vaikka Kristof olisi pelannut koko kauden Leskisen rinnalla, hänestä puhuttaisiin ykkössentterinä ihan samalla tavalla kuin Lasusta nyt. Sen mitä olen HPK:n pelejä katsellut, niin siellä on ollut kauden aikana kolme ykkössentteriä. Paajanen aloitti kauden loistavasti, Luceniuksen tultua Luce otti tuon tittelin ja pudotuspeleissä Leino on ottanut viitan harteilleen.

Finaalijoukkueissa kuka tahansa voi yksittäisessä pelissä tai useamman pelin putkessakin olla ykkössentteri. HIFK:ssa näin ei ollut. Tyrväistä peluutettiin järkyttäviä määriä, vaikka taso ei siihen tällä hetkellä riittänyt. Kärpät käytti välissä Kristofia ykkösessä herättelemässä muita ja HPK:ssa peliajat ovat heitelleet. HIFK:ssa oli samaan aikaan kokoonpanossa Jääskä, Lundell ja Santala, joilla taso ei riittänyt ja lisäksi alavireinen Tyrväinen. Sentteristö oli jo alkujaan vajaa, kaventui entisestään loukkaantumisten myötä.

Odotan, että joukkuetta julkistaessa jengissä on kolme laadukasta sentteriä, jotka ovat kokonaisuutena odotusarvolta Liigan ehdotonta eliittiä. En kaipaa kolmea "Suomelaa", vaan tasapainoista ryhmitystä, jossa on paljon erilaisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat erilaisten pelaajatyyppien hitsautumisen yhteen. X - Paajanen - Lundell, ihan siinä järjestyksessä missä haluaa.
Hyvin vahvistit juurikin sen mikä koko kausi tiedettiinkin, että IFK:n sentterikalusto nyt vaan omi liian kapeilla hartiolla. Sen paskimman forever pregameshowidioottien korostaman "ykkössentterin" jälkeen oli kai sitten järisyttävä kuilu seuraaviin, eikä siitä "ykkösestäkään" hirmuista riemua loppupeleissä irti saatu vaikka liki asui kentällä. Tai ehkä juuri siksi. Eli ei ollut tasapainoinen joukkue lainkaan. Siihen nähden toki upeaa venymistä poffeissa, vaan kun ei sittenkään riittänyt.

Ehkä ensikauteen ollaan valmiimpia ja paremmassa balanssissa. En nyt kuitenkaan laita rahaa kiinni sen puolesta, mutta odotan mielenkiinnoolla meidän "massiivista"
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkohan se on vähän ensi kauden joukkuetta analysoida kuitenkin. Kaikesta turhasta kulurakenteesta pitää luopua. Toki sopimusten kanssa pitää elää, mutta ei siellä onneksi mitään älyttömiä turhia kulueriä juurikaan ole.

Ensi kauden joukkueen teeman pitäisi olla liikkeen ja taidon lisääminen kauttaaltaan. Kyllä ihan liikaa oli tämän kauden joukkueessa pelaajia, joilta ei pystynyt tehoja oikein edes odottamaan. Osittain sen takia, että oli liikaa aika kädettömiä pelaajia, oli keskenkuntoisia pelaajia (Tallberg) ja oli pelaajia, joille tämä rooli tuli liian aikaisin (Lundell) tai liian myöhään (Santala). Puhtaasti santapaperipelaajia HIFK ei oikeastaan tarvitse hyökkäykseensä enää lainkaan, vaan lähtökohtaisesti kaikkien tulijoiden, ehkä nelosen sentteriroolia lukuunottamatta, pitäisi olla sellaisia, että pystyvät tekemään pisteitä. Tyrväisen tyyppiset all-around pelaajat ovat luku sinänsä. Aina mietitään sitä, että kun pelataan tuollaista Pikkaraisen prässipeliä, niin siinä pitäisi olla Åstenin ja Petrellin tyyppisiä pelaajia sitä toteuttamaan, niin ei pidä paikkaansa. HIFK:n parhaat prässipelin toteuttajat olivat Thorell ja Rask. Thorellilla oli varmasti eniten kiekonriistoja pudotuspeleissä HIFK:n hyökkäyksessä ja kun tuollainen taitava pelaaja pääsee riistotilanteeseen, niin se yleensä aiheuttaa vaaraa ihan eri tavalla, kun jos joku Åstenin tyylinen pelaaja sen tekee. Riisto vaan vähän "tylsästi" tapahtuu mailalla, jolloin kiekkoon päästään heti, eikä näyttävästi taklaamalla, jolloin syntyy vain irtokiekkotilanne. Molempi tarvitaan, mutta helpommin saa taitavista pelaajista taistelevia, kuin ahkerista ja kädettömistä työmyyristä taitavia.

HIFK:lla on kulurakenteellisesti hyvä tilanne siinä, että käytännössä Jääskä-Lundell-Nordgren voisi muodostaa jo tuollaisenaan yhden hinta-laatusuhteeltaan hyvän 2-3. kentällisen ja euroja jäisi kärjen hankkimiseen aika paljon. Mikäli siis Nordgren selättää terveushuolensa, mutta lähtökohtaisesti hänen varaansa ei paljoa voi laskea.

Hiekkapaperiosastolta sopimukset ovat. Åstenilla, Tallbergilla, Petrellillä, Nykoppilla Keräsellä ja Enbergillä. Ei tarvita lisää, kuin ehkä se sentteri. Ikosen sopimusta en jatkaisi. Ei yksinkertaisesti pystynyt tuomaan hyökkäyspeliin oikeastaan mitään muuta ja hänen tyyppisiä pelaajia on jo joukkueessa aika monta. Tallbergilla on mahdollisuus nousta viime kauden lopun tasolleen, mutta Ikosen tason nosto on epätodennäköisempää.

Hyökkäys siis:

X-X-X (Täyttyykö tämä osasto 2/3 Lajusista?)
Turunen-Paajanen-Kangasniemi (voisi hyvin olla myös ykköskenttä, mutta kuvastaa, että kolme 1-2 korin hyökkääjää olisi haussa omissa papereissani)
Keränen-Lundell-Dyk
Petrell-X-Tallberg

Åsten, Nordgren, Enberg, Nykopp...

Keränen ja Tallbrg ovat siinä mielessä hyviä pelaajia, että parhaimmillaan nousevat tuohon all-around osastoon, jolloin voi peluuttaa myös erilaisessa roolissa. Tallberg parhaimmillaan on ylempänä. Tämänhetkisellä tasollaan nelosessa.

Vapautuvat eurot: Tyrväinen, Santala, Salminen, Thorell, Rask, Pitkänen, Koivisto, Ikonen.


Puolustus top 6: Lyytinen, Motin, Varakas, Ahonen, X, X. (Lyytinen, Motin, Varakas kolmikko on muuten huonoimmillaan todella hasardialtis)

En pane pahakseni mikäli O´Connor jatkaa, koska on hyvä kolmoskorin puolustaja. Selkeästi yhtä 1. korin kiekollista puolustajaa huutaa ja kovasti tuo puolustus. Onko sitten Kousa/Heikkinen vai joku muu. Laukaisu-uhkaa olen monta vuotta toivonut, niin siksi Heikkinen, mutta pakiston liikkuvuuden takia Kousa. Ottaisin molemmat tai kaksi noiden roolien pelaajaa, jos olisi mahdollista, mutta kai tässä taloudelliset realiteetit iskevät. O´Connorista luopuisin, jos takuuvarmasti tulee parempi kiekollinen puolustaja tilalle. 50/50 tilanteessa jatkaisin hänen sopimustaan.

Syvyyttä leveyteen: Ulander (maakuntiin?), Kankaanperä, Teräväinen (mahdollisuuden antaisin, koska jonkun nuoren puolustajan pitää alkaa roolia ottamaan)

Vapautuvat eurot: Eronen, Quincey, Finley (vihdoinkin), O´Connor?, Laakso. Kolmen kalliin puolustajan verran, joista Finleyn palkka mennee Ahoseen suurinpiirtein päittäin.


Maalivahdit: Tuohimaa, Halonen

Vapautuvat eurot: Engren, Ruusu

Varmasti tulee yllättäviä puun takaakin tulevia hankintoja ja toisaalta lähtijöitä voi olla enemmänkin Kangasniemi ja Turunen etunenässä, jolloin Salmelaisen työ menee entistä haastavammaksi.
Kyllä! Juurikin niin, että pelaajilla pitää riittää kykyä kiekonriiston jälkeen kääntää peli nopeasti, ja parilla kolmella siirrolla pitää olla potentiaalisessa maalintekotilanteessa, jonka mahdollisesti epäonnistuessa ollaan ribareissa tai valmiina uuteen kiekonriistoon. Siinä ei tosiaankaan kädettömät Åstenit auta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Hifk:lla mitään saumoja lähtee Joonas Kemppaisen perään?
Ikä 31v sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen KHL:n puolella. En tiedä yhtään onko jatkamassa hunajapurkin täyttöä vielä KHL puolella.

Ei kyllä vaikuta millään tavalla realistiselta hankinnalta IFK:lle. Pari ihan tehokasta KHL-kautta ja nyt alla/menossa(?) 10 maalin pudotuspelikevät. Ei ainakaan historian perusteella mitään kiinnettä IFK:hon ja voisi kuvitella tarjouskilpailussa IFK:n edellä olevan ihan jo Suomestakin kaksi seuraa, Jokerit ja Kärpät.

Eiköhän IFK lähde kauteen Paajanen-Lundell-xxx-xxx -sentteriosastolla. Paajanen toki yhä huhu ja sielläkin voi sopimuksessa olla joku pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen muualle kesällä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Hifk:lla mitään saumoja lähtee Joonas Kemppaisen perään?
Ikä 31v sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen KHL:n puolella. En tiedä yhtään onko jatkamassa hunajapurkin täyttöä vielä KHL puolella.

Sehän riippuu ihan siitä, että mikä HIFK:n imu pelaajamarkkinoilla on. Kun se on huonoimmillaan, niin omatkin kasvatit karkaavat naapuriseuroihin ja siltoja poltellaan joka suuntaan, mutta kun se on kunnossa, niin HIFK:n resursseilla kaapataan muiden seurojen korvamerkkaamia pelaajia. Tähän vaikuttaa UTJ, valmennus ja pelaajan näkemys joukkueen menestymismahdollisuuksista. HIFK:n kohdalla Pikkaraisen ja Salmelaisen imukyky pelaajamarkkinoilla on itselleni ainakin ihan auki. Tämä selviää hyvin pitkälle silloin, kun HIFK julkistaa joukkueensa. Sellaisia megakalojahan ei ole huhuissa oikeastaan yhtään pyörinyt, vaan aika perusosastoa, ellei Turusta sellaiseksi lasketa.


Samaa mieltä Ikosesta ja nyt ymmärtää hyvin miksi Kärpät päästi kaverin pois. Ei ollut kyllä juuri mitään annettavaa joukkueelle.

En sanoisi, ettei ollut mitään annettavaa joukkueelle. Ongelma oli lähinnä se, että se annettava joukkueelle oli lähinnä sellaista mitä joukkueella jo ennestään oli yllin kyllin. Ikonen on siitä monikäyttöinen pelaaja, että voi heittää sentteriksi tai laitaan ja av:lle. Hoitaa hommansa aika hyvin, mutta kuten sanoin, niin sellaista osaamista oli joukkueessa kyllästymiseen asti ja sellaista osaamista on myös ensi kauden joukkueessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mitään lisäarvoa ei Ikonen tuonut, sitä lähinnä ajoin takaa. Turhaa nyt ajatella mutta mitenkähän Lession kausi olisi mennyt jos olisi saanut jatkaa? Tsekeissä ei häävisti mennyt mutta hänellä olisi ollut potentiaalia maalintekoon.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Onko Hifk:lla mitään saumoja lähtee Joonas Kemppaisen perään?
Ikä 31v sopimus ilmeisesti loppuu tähän kauteen KHL:n puolella. En tiedä yhtään onko jatkamassa hunajapurkin täyttöä vielä KHL puolella.
Aina voi ja pitää yrittää. Rehellisesti sanottuna en noilla näytöillä tältäkin keväältä usko että on minkäänlaista saumaa, varsinkaan kun ei ole mitään yhteistä taustaa yms. seuran ja pelaajan kesken.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Puolustus on kyllä aika hmv-osastoa. Joku iso kaveri sinne olis kiva saada joka osais vähän pelatakin. Ahonenkin ihan ok hankinta mutta ei sen enempää. Motin-Lyytinen-Varakas on kyllä aika riskialtis kolmikko vaikka Varakas onkin parantanut. Laakson optiota en käyttäisi.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mitä mieltä ovat muut palstalaiset voisiko Lundell olla meidän 2 keskushyökkääjä?

Onhan tästä jo keskusteltu monessa ketjussa, mutta toistan kantani: Kyllä voisi, mutta jos kaksi kärkisentteriä ovat Paajanen ja Lundell, täytyy kolmos- ja nelossenttereiden olla kovaa laatua ja oikeita senttereitä, esim. Jääskä, Ikonen ja Keränen eivät riitä. He voivat olla laitureina ja varalla 3-4. kenttien sentteröintiin, mutteivät lähtökohtaisesti senttereinä. Lisäksi jos ei ole selkeää supertähtisentteriä (ellei Lundell ala jo ensi kaudella säkenöidä samaan malliin kuin Micke aikoinaan), täytyy myös laitureiden olla todella kovaa tasoa, eikä riitä että ykkösketjun laiturit ovat huipputasoa vaan sitä laatua pitää riittää kolmanteen ketjuun asti. Esim. näin:

Turunen - Paajanen - Salminen
JaKeränen/JSallinen - Lundell - Kangasniemi
Jääskä/Tallberg - "TomiSallinen" - Dyk +Nordgren +Myllylä
Petrell/Åsten - "Jasu" - JuKeränen
+Ikonen?

Kaikki nuo (paitsi että kakkosketjun vasempaan laitaan täytyy kyllä valita jokotai) mahtuvat kokoonpanoon, sillä loukkaantumisia tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Turunen - Paajanen - Salminen
JaKeränen - Lundell - Kangasniemi
Jääskä/Tallberg - Sallinen - Dyk +Nordgren +Myllylä
Petrell/Åsten - "Jasu" - JuKeränen
+Ikonen?
IFK:hon hyvin vahvasti tulossa oleva Jere Sallinen on laituri ja kärkiketjujen sellainen, eli sentteriä sieltä toivottavasti haetaan vielä. Broidi-Sallinen teki jatkot Ruotsiin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
IFK:hon hyvin vahvasti tulossa oleva Jere Sallinen on laituri ja kärkiketjujen sellainen, eli sentteriä sieltä toivottavasti haetaan vielä. Broidi-Sallinen teki jatkot Ruotsiin.

Ok, muistelin että tuo kuvio olisi mennyt toisinpäin. Muokkasin hieman alkuperäistä viestiäni palautteeseesi pohjautuen.
 

Barney

Jäsen
Kertokaa nyt joku hölmölle, millä perusteilla numeroitte senttereitä ykköseksi, kakkoseksi ja kolmoseksi? Esimerkin voitte antaa vaikkapa numeroimalla Kärppien sentterikaluston, koska Oulussa joukkueen rakentaminen on todistetusti Liigan parasta.
Kärppien kohdalla pitää vielä huomioida, että tuo sentteriosasto ei ollut ennen kauden alkua paperilla edes kovin hyvä. Kupari oli lahjakas pelaaja, mutta hän oli parhaalla liigakaudellaan tehnyt 14 pistettä. Lasu oli laadukas kahdensuunnan sentteri, mutta ei häntäkään minään pistenikkarina voitu pitää, kun edellinen kausi tuotti ainoastaan 29 pistettä. Kristof tuli Slovakiasta ja hänellä ei ollut ennen kauden alkua mitään näyttöjä Liigan tasoisesta sarjasta. IFK:n tapauksessa mielestäni sentterikolmikko Tyrväinen-Paajanen-Lundell olisi ollut erittäin hyvä, etenkin jos keskellä pelaamaan pystyvä Jääskä jatkaa. Jos ja kun Tyrväinen lähtee, niin IFK:n pitää löytää jostain se oma "Kristof". Eiköhän Lundell pysty ensi kaudella samaan kuin Kupari tällä kaudella ja Paajanen on melko samantyyppinen sekä samantasoinen pelaaja kuin Lasu.

IFK metsästi ilmeisesti koko kauden ajan jotain maagista ykkössentteriä, vaikka ei nykykiekossa sellaista välttämättä enää tarvita. Aikaisemmin joukkueet roolitettiin usein niin, että niissä oli kaksi hyökkäävää ketjua, yksi kahdensuunnan ketju ja yksi jarruketju. Nykyään on enemmänkin trendinä muodostaa joko kolme tasavahvaa ketjua ja yksi puolustavampi ketju tai vaihtoehtoisesti jopa neljä tasavahvaa ketjua.

IFK:n joukkueen rakennus näyttää omaan silmääni ainakin hyökkäyksen (ja maalivahtiosaston) osalta järkevältä. Paajanen on sellainen pelaaja, joka pärjää nyky-Liigassa. Esimerkiksi Tapparan sentteriosasto on ollut jo vuosia täynnä tuollaisia Paajasen kaltaisia pelaajia, ja "pari" finaalipaikkaa he ovat sillä saavuttaneet. Jos Turunen pelaa ensi kaudella Liigassa, niin IFK:lla on todella kova tutkapari kasassa. Olenkin vähän ihmetellyt noita ketjuhahmotelmia, joissa nämä kaksi on erotettu toisistaan. Tyrväinen ja Rask ovat pahoja menetyksiä, mutta siitä huolimattakin IFK:n hyökkäys näyttää paremmalta kuin monena aikaisempana vuotena.

Itse hahmottelisin IFK:n hyökkäyksen jotenkin näin (olettaen että nuo vahvat huhut pitävät paikkansa):

Turunen - Paajanen - Sallinen
Kangasniemi - "Kristof" - Dyk
Jääskä - Lundell - Nordgren
Petrell - "Jasu" - Keränen
(+Tallberg, Åsten...)

Kolme tasavahvaa ja tasapainoista ketjua, joiden lisäksi puolustussuuntaan laadukas nelosketju. Tuo Lundellin ketju olisi melko kokematon, mutta se ei mielestäni haittaa, sillä etenkin Jääskä on paljon ikäistänsä kypsempi pelaaja. Veikkaan, että tuo koko kolmikko tulee lyömään kunnolla läpi ensi kaudella, ja jos he pelaavat samassa ketjussa, niin tuo ketju tulee olemaan yksi Liigan parhaista. Turunen sekä Paajanen jatkavat hyvää yhteispeliään ja Kangasniemi tekee tehoja, vaikka samassa ketjussa olisivat Åsten ja Engberg. Jos IFK saa pakiston vielä kuntoon, niin tuolla hyökkäyksellä ja Tuohimaalla taistellaan ihan tosissaan mestaruudesta.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
No niin Tobbendaler. Nyt hihat ylös ja hommiin. Kausi alkaa n. 5 kk päästä. Silloin ei saa olla, jumalauta, yhden ainutta puutetta joukkueessa. Mua ei kiinnosta kuulla toukokuussa, kuinka on 48 sopimuspelaajaa, jos niistä 15:llä on joku vitun DEL-pykälä; 20 on junnuja joista max 3 sen tasoisia, että kannattaa edes käyttää liigamatseissa; ja 5 on sellaisia, joiden faija on joku vitun mafioso tai elokuvamoguli ja sopimuksella haetaan jotain ”suhdetoimintaa”.


Otan kiinni tähän 5 kk päästä. Onko oikeasti noin vähän aikaa? Perkele, Suomen kesä on lyhyt.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kyllä vaikuta millään tavalla realistiselta hankinnalta IFK:lle. Pari ihan tehokasta KHL-kautta ja nyt alla/menossa(?) 10 maalin pudotuspelikevät. Ei ainakaan historian perusteella mitään kiinnettä IFK:hon ja voisi kuvitella tarjouskilpailussa IFK:n edellä olevan ihan jo Suomestakin kaksi seuraa, Jokerit ja Kärpät.

Eiköhän IFK lähde kauteen Paajanen-Lundell-xxx-xxx -sentteriosastolla. Paajanen toki yhä huhu ja sielläkin voi sopimuksessa olla joku pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen muualle kesällä.
Niin "unelmatapauksessahan" IFK:n sentterit ensikaudella ovat xxx-xxx-xxx-xxx ja jumppatrikoita säkillinen kaikissa väreissä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyökkäys siis:

X-X-X (Täyttyykö tämä osasto 2/3 Lajusista?)
Turunen-Paajanen-Kangasniemi (voisi hyvin olla myös ykköskenttä, mutta kuvastaa, että kolme 1-2 korin hyökkääjää olisi haussa omissa papereissani)
Keränen-Lundell-Dyk
Petrell-X-Tallberg

Åsten, Nordgren, Enberg, Nykopp.

Ei täyty Lajusista - Jani Lajusella on sopimusta Luganoon vielä pariksi vuodeksi ja Ville Lajunen on pelipaikaltaan puolustaja. Jos oletan, että meni Lajuset ja Salliset sekaisin - Tomi Sallinen pelaa ensi kaudella Brynäsissä ja Jere Sallinen on hyvin potentiaalinen hyökkääjä HIFK:hon ensi kaudeksi.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkuehan on melkein valmis. Vain kakkoskassari puuttuu:

Turunen-Paajanen-Kangasniemi
Keränen-Lundell-Tallberg
Ikonen-Jääskä-Ulander
Petrell-Nykopp-Åsten

Lyytinen-Ahonen
Varakas-Motin
Ulander-Kankaanperä
Winberg

Tuohimaa/xx

Että näin.....
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joukkuehan on melkein valmis. Vain kakkoskassari puuttuu:

Turunen-Paajanen-Kangasniemi
Keränen-Lundell-Tallberg
Ikonen-Jääskä-Ulander
Petrell-Nykopp-Åsten

Lyytinen-Ahonen
Varakas-Motin
Ulander-Kankaanperä
Winberg

Tuohimaa/xx

Että näin.....
Kolmoskentällä vedetään neljällä, kun Ulander sekoilee kahdella paikalla samaan aikaan? Joo, ei sillä, etteikö sielläkin olisi ollut kieli poskella. Vaatisi muuten munaa ja paljon, että Salmelainen tuollaisen kasaisi, eli omalla tavallaan aiheuttaisi arvostustakin jollain tasolla lähteä tuolla liikkeelle.
 

444

Jäsen
Joukkuehan on melkein valmis. Vain kakkoskassari puuttuu:

Turunen-Paajanen-Kangasniemi
Keränen-Lundell-Tallberg
Ikonen-Jääskä-Ulander
Petrell-Nykopp-Åsten

Lyytinen-Ahonen
Varakas-Motin
Ulander-Kankaanperä
Winberg

Tuohimaa/xx

Että näin.....
Onhan tuossa kieltämättä potentiaalia lähteä haastamaan ihan tosissaan säälipleijaripaikasta. Pidetään tavoitteet matalalla, niin ei tule niin pahoja pettymyksiä?
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Joukkuehan on melkein valmis. Vain kakkoskassari puuttuu:

Turunen-Paajanen-Kangasniemi
Keränen-Lundell-Tallberg
Ikonen-Jääskä-Ulander
Petrell-Nykopp-Åsten

Lyytinen-Ahonen
Varakas-Motin
Ulander-Kankaanperä
Winberg

Tuohimaa/xx

Että näin.....

Tästä puuttuu ainakin Sebastian Dyk, joka tulee olemaan hyökkäyksen ykkösmiehiä. Saa ottaa talteen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä puuttuu ainakin Sebastian Dyk, joka tulee olemaan hyökkäyksen ykkösmiehiä. Saa ottaa talteen.

Ai, vain Dyk :D? Muuten näyttää hyvältä?

Itse diggaan @Vilja n viestissä olleesta Ulanderin kaksoisroolista. Ilman kunnon odotuksia ja näyttöpaikkoja on turha odottaa tulostakaan, mutta nyt olisi molemmat kunnossa. Olen siis täysin varma, että ensi kauden on oltava The Kausi Ullelle. Kesällä vielä Jannen maalivahtikouluun ja mestaruus on käytännössä varma.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tää on tooosi helppoa nyt, kunhan vaan Leino unohtaa Ilveksen ja Salminen Ässät. Sitten vaan hyvä nelosen sentteri ja uusitaan pari pakki-sopparia...

Turunen-Paajanen-Kangasniemi
Jääskä-Lundell-Salminen
Dyk-Leino-Keränen
Ikonen-"Riska/Jasu"-Petrell
Åsten

Kousa-Ahonen
Lyytinen-Varakas
Quincey-O'Connor
Motin-Kankaanperä

Tuohimaa
Halonen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös