Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 193 515
  • 1 458

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Enpä olisi ennen poffeja uskonut, että IFK on umpisurkean runkosarjan jälkeen a) välierissä b) että sillä on työkaluja kaataa Kärpät välierissä. Mutta kaataminen olisi vaatinut tietysti sen, että hyvät esitykset Oulussa olisi tuoneet voiton/voittoja. Nyt hävittiin kaikki siellä, ja taisi perjantain tappio jatkoajalla olla se lopullinen lannistava niitti. Kärpät pelasi tänään tosi hyvän vieraspelin, ja tämä oli ainut peli, jossa nähtiin tosi väsynyt IFK.

Mutta Isot Onnittelut Ouluun! Finaalipaikka on upea suoritus aina toteutuessaan.

Toivottavasti IFK:lla energiaa vielä riittää taistella pronssista, kuten vuosi sitten. En ymmärrä miksi joku on edes ehdottanut, että sitä peliä ei pelattais.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät teki viimeisessä ottelussa pieniä asioita laadukkaammin kuin edellisissä. Fiksuja syöttöjä ja purkukiekkoja reilusti yli eikä ekan vastustajan lapaan. No tuli niitäkin, muttei niin paljoa. Puolustus oli kyllä pirun laadukasta vikat kotipelit ja varsinkin viimeisen vierasmatsin. Omiin meni vain yksi pomppumaali. Vika matsi toi kovan uskon finaalipeleihin.

Kiitos Hifkille näistä peleistä! Oli makia löytää taas itsellekin se kadonnut kipinä suhteellisen tylsän runkosarjan ja Ilvessarjan jälkeen. Tsemppiä hifkiläisille jatkoon.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Onnea, Kärpät! Eihän tässä ole kahta sanaa, kumpi oli parempi pitkässä juoksussa. Täysin kammottavan runkosarjaan jälkeen olen tyytyväinen ja iloinen, että IFK nosti tasoaan. Pelicans pyyhittiin lomille yllättävän vaivattomasti ja Kärpille pantiin yllättävän hyvin kampoihin. Omasta mielestäni pari tiettyä asiaa käänsivät pelin Kärpille. Lopullisesti. Saa olla eri mieltä. En loukkaannu.
1. Raskin loukkaantuminen. IFK:n ainoa syömähammas hajosi. Salminen siirrettiin ykköseen ja muut ketjut eivät tehneetkään enää juuri mitään. Myös Kankaanperän poissaolo vaikutti yllättäen. O’Connorin loukkaantuminen oli viimeinen niitti. Näiden taaksehan ei saisi mennä, mutta menen silti. Kolme tärkeää pelaajaa, joiden panosta kukaan muu ei onnistunut korvaamaan.
2. Pitkä pelitauko IFK:n 2-2 -tasoituksen jälkeen. Uskallan väittää, että Kärpät hyötyivät tauosta enemmän ja IFK:n flow katkesi siihen.

Summa summarum: vaikka olenkin todella iloinen hävinneen joukkueen kevään taistelusta, nyt vituttaa. Vituttaa niin paljon, että jos joku repisi ruosteisilla pihdeillä persereikäni riekaleiksi, ei tuntuisi missään...
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä sarja, hienot fanit. Kiitos molemmille!

Parempi voittaa nämä aina ja Kärppien taivaleelle voin rehellisesti toivoa menestystä loppuun asti. Siinä sitä Eurooppalaista suurseuraa Salmelaiselle opiksi.

Älkääkä liikaa kiinnittäkö huomiota Pikkaraiseen. Valkut tekee mitä tekee, samoin pelaajat. Kuka muistaa ens kaudella kun kohdataan mitö Pikkarainen sanoi Veinistä, ketä kiinnostaa? No meitä tietysti, mutta JA onkin tällainen epävakaiden fanien luola.

Menestystä ja ens kauteen! Toivottavasti kohdataan taas ens keväänä!
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Kyllä tää musta pikkaisen siltä vaikuttaa, että jodenkin HIFK-fanien mielestä parempi häviää, kun HIFK häviää.

Ei, joidenkin IFK-fanien mielestä joukkue olisi ansainnut hienolla pelillään tästä sarjasta enemmän kuin kaksi voittoa. Tuskin kukaan kuitenkaan aidosti on sitä mieltä, että huonompi voitti. Ja esimerkiksi tänään voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. IFK:lla ei ollut mitään palaa.

Onnittelut Ouluun, toivottavasti ensi vuonna taas tavataan. (Ja IFK:n kotiedulla, please.)
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kiitokset HIFK-kirjoittajille taas hienosta sarjasta.

Tänään pääsin tässä sarjassa ensimmäistä kertaa paikan päälle ja hyvän matsin valitsin. Otteluhan oli varsinkin avauserän osalta vauhdikasta peliä ja kokonaisuudessaankin korkeatasoista pleijarikiekkoa. Kärpät pääsi tänään rankaisemaan HIFK:n puolustuspään virheistä ja puolestaan itse esitti lähes virheettömän ottelun. Kärpät pelasikin tämän sarjan ylivoimaisesti parhaan ja yhden koko kauden parhaista matseistaan. Aika oikeaan paikkaan se tuli ja kiitos siitä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Loukit olivat kyllä pahoja, Rask, Oconnor, mutta varsinkin Kanki oli tosi paljon parempi kuin runkosarjassa. Harmi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnea Kärpille kannattajineen. Ylivoimainen runkosarjan voittaja on minusta jo todistanut olevansa paras joukkue tällä kaudella ja jo sen takia ansaitsee jatkaa aina mestaruuteen asti. IFK taisteli hienosti ja yllätti ainakin minut totaalisesti ollen sarjassa nähdäkseni rehellisesti enemmän peliä hallitseva joukkue. Marginaalit oli pieniä ja taisto kuitenkin tasaista Kärppien viedessä esim maalivahtien taistelun selvästi nimiinsä. Ja tämän sanon tunnustaen Engrenin nostaneen tasoa selvästi IFK:n puolustuksenkin tiivistyessä huimasti runkosarjasta.

Jälkiviisaus on helppoa enkä osta puheita ettei IFK:lla vaikkapa tänään ollut mitään palaa: jos Vehviläinen joutuu torjumaan 28 kertaa nollan eteen Engrenin torjuessa 9 kertaa koko matsin aikana, voi todeta että saumat kyllä oli kotivoittoon.

Mutta summa summarum, todella viihdyttävä sarja jossa molemmilla puolin kannatus ja peli oli kovaa mutta rehtiä. Vaikka toiset sanoo että vain mestaruudet muistetaan niin kyllä nämä hienot sarjatkin jäävät mieleen vaikka sitten katkeransuloisesti. Varsinkin kun en uskaltanut ajatella IFK:n laittavan näin upeasti kampoihin Kärppiä, sarjan parasta joukkuetta, vastaan.

Toistoksi menee mutta mestaruus on vielä ratkaisematta ja tavallaan sen soisi mielellään HPK:lle. Kuitenkin Liigan parhaasta joukkueesta ei ole epäselvyyttä eikä sitä muuta jos joku jengi onnistuukin Kärpät niistämään lyhyessä pudotuspelisarjassa. Kaukana ei ollut IFK:llakaan tuo.

Kiitos ja kumarrus Ouluun. Toivottavasti kohdataan ensi keväänäkin.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pahinta tässä tappiossa oli se, että sen seurauksena joudutaan häviämään Tapparalle.

Onnittelut Kärpille, parempi voitti!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tämä sarja ratkesi ennen kaikkea siihen, että vaikka HIFK harrasti aika paljon näennäistä hallintaa, niin kyllä sinne tuhannen taalan maalintekosektorille oli ihan helvetin vaikea päästä. Tänään sinne taisi päästä Tallberg ekan erän puolittaisessa läpiajossa ja kolmosketju pari kertaa yritti maalin kulmalle nousta, mutta kyllähän ne vedot lähinnä tuli sektorin ulkopuolelta, eikä kunnon trafiikkia maalille saatu. Tämä oli kupletin juoni kaikissa sarjan aiemmissakin peleissä. Lisäksi tänään Manner oli löytänyt työkalupakistaan täällä aiemmin HIFK:n aseeksi mainitun kärkikarvaajan blokkaamisen, joten ei päästy tänään edes pakkeihin kiinni, kuten aiemmin.Ja tämä ei ole mikään moite, vaan ihan sulka Mannerin hattuun. Pelicans ei tuota HIFK:n aktiivista prässiä saanut pelattua pois, eikä Kärpätkään aiemmissa peleissä.

Sarja oli kuitenkin kokonaisuudessaan hieno ja Kärpät kyllä suoritti kovalla tasolla silloin kun tarve vaati.

Huonoja voittajia oli täällä ja hallillakin vähänlaisesti, mutta aika raskasta kuunneltavaa oli tänään jotkut vieressä istuneet urpot, jotka haukkuivat omia lähes läpi koko pelin. Tuli sanottua kotimatkallakin mukana olleelle kundille, että siinä oli esimerkkisuoritus kannattamisesta, jonka kaltaista meidän perheessämme ei harrasteta, jos mukaan haluaa hallille jatkossakin. Loppuun asti pitää kannustaa ja lopussa vielä kiitokset kaudesta.

Kiitos myös Kärpille sekä kannattajilleen. Tsemppiä en toivota, koska kyllähän te itse osaatte omianne tsempata.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Parempi meni jatkoon, ei voi mitään. Mutta minkäänlaista kiitosta en voi Kärpille antaa "hienosta sarjasta". Aivan järkyttävää makoilua ja itkemistä läpi sarjan kärppäpelaajilta. Tähän kun vielä lisätään Maamme -laulun häpäiseminen kärppäfanien toimesta ottelusta toiseen, niin oksennus meinaa tulla. En voi kyllä toivoa teille mitään hyvää.
 
Viimeksi muokattu:

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempi meni jatkoon, ei voi mitään. Mutta minkäänlaista kiitosta en voi Kärpille antaa "hienosta sarjasta". Aivan järkyttävää makoilua ja itkemistä läpisarjan kärppäpelaajilta. Tähän kun vielä lisätään Maamme -laulun häpäiseminen kärppäfanien toimesta ottelusta toiseen, niin oksennus meinaa tulla. En voi kyllä toivoa teille mitään hyvää.

Paranemisia sinne. Kerran kun oksennat niin eiköhän helpota. Tämä oli jopa niin hieno viesti, että ketjun voisi lukita tähän.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Hallilta vihdoin kotiuduttu. Tänään oli varsin selkeästi Kärppien paras peli tähän sarjaan. IFK puolestaan ei aivan samaan pystynyt kuin 5 ensimmäisessä matsissa. Sarja olisi voinut aivan hyvin päättyä ifk:lle, nimittäin sen verta hyvin pelasivat ehkä tätä viimeistä matsia lukuunottamatta. Sarja ei olisikaan ollut läheskään niin viihdyttävä ja jännittävä, jos ifk ei olisi ollut niin pirun hyvä. Jotenkin kärpät vain onnistui kääntämään kolme matsia niistä ensimmäisestä viidestä vaikka olivat paikoin pahastikin hätää kärsimässä. Kuudennessa matsissa tilanne oli sitten päinvastainen ja ifk ei päässyt riittävästi maalipaikoille ja kärpät hallitsi suurelta osin pelin kulkua.
Mahtava sarja kaikin puolin, kiitos siitä ifk, ja seuraavaksi sitten ajatukset kerhon kaatamiseen.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kiitokset HIFK:lle ja kannattajille kovasta ja rehdistä sarjasta niin kentällä kuin katsomossa!

HIFK pisti Kärpät todella lujille tässä sarjassa. Aiemmissa peleissä Kärpät oli pitkiä aikoja pahasti hukassa ja tänäänkin näytti varsinkin alussa melko pahalta. Pelin edetessä Kärpät sai onneksi enemmän ja enemmän pelin juonesta kiinni. HIFK oli silti alalti vaarallinen ja olisi varmasti vaatinut vain sen yhden onnistumisen, että kiri olisi alkanut kunnolla.

Hienoa oli olla paikan päällä todistamassa peliä! Muutaman kerran on tullut pudotuspeleissä oltua naapurihallissa, mutta vanhassa jäähallissa olen ollut muistaakseni vain kerran aikaisemmin, kun Kärpät pelasi vielä divarissa. Se oli muistaakseni HIFK-Ilves runkosarjapeli, josta en muista paljoa, koska olin melko nöösi silloin. Timo Peltomaan vanhan mallisen kypärän muistan ja hämärästi punaiset muoviset kuppi-istuimet. Halli ei taida olla kuitenkaan muuttunut hirveästi noista ajoista. Kaikenkaikkiaan hieno kokemus tuo halli! Perinteet oikein huokui hallin uumenissa tepastellessa. Vähän ihmeellisesti oli vaijereita penkkien välissä, joiden yli piti hyppiä, joten varmasti uusi areena toisi päivitystä nykyaikaan. Mutta tuota hallin tunnelmaa ei ole helppo ottaa mukaan.

Kovia sarjoja nämä on kaikki ollut HIFK:ta vastaan aina, sarjasijoituksista välittämättä. Jostain syystä HIFK saa puristettua itsensä lähes aina parhaimpaansa juuri Kärppiä vastaan. Finaalit HIFK:ta vastaan olisi kyllä hienoa joskus nähdä!

Nyt vähän unta palloon ja aikaisin aamulla nokka kohti lentoasemaa. Kiitokset vielä kaikille hienosta sarjasta!
 

nikozwan

Jäsen
Kiitos Pohjoiseen vauhdikkaasta ja pääosin rehdistä playoff-sarjasta. Tässä kävi aika pitkälti juuri niin kuin uumoilinkin, joskin HIFK korisi ehkä pikkasen pidempään kuin olin edes uskaltanut toivoa. Tavataan toivottavasti taas ensi vuonna, kyllä se meidänkin vuoro vielä tulee. Toivottavasti ette Kärppäfanit pahastu, mutta kyllähän sitä joutuu pienen ja piskuisen Kerhon puolella finaaleissa olemaan. Nothing personal.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kävin katsomassa pudotuspelikiekkoa neljättä kertaa tällä kaudella. Illan ottelu oli kuudes paikan päällä nähty Kärppien vierasottelu tällä kaudella edellisten oltua sarjan aiemmat ottelut Nordiksella. Ottelua seurasi 8200 katsojaa. Ennen raporttia vielä erikoistilannekoostumukset ja toteamus siitä, että pelivalintani oli Kärpät ML tilastovierasvoiton hengessä kuten viikko sitten.

Kärpät YV: Heshka-Jokinen-Leskinen-Kukkonen-Heponiemi, Ohtamaa-Hakanpää-Lasu-Kupari-Kristof
Kärpät AV: Lasu-Lindsten-Ohtamaa/Hakanpää-Kukkonen, Kristof-Jokinen-Niemelä-Kivihalme, Osala-Karvinen

HIFK YV: Eronen-Quincey-Salminen-Kangasniemi-Tyrväinen, Lyytinen-Thorell-Santala-Keränen-Jääskä
HIFK AV: Tyrväinen/Keränen-Petrell-Quincey-Motin, Åsten-Santala-Lyytinen-Varakas, Ikonen-Keränen/Tyrväinen

1. erä

16. sekunnilla Salminen jakoi ristipiston jälkeen vasemmasta laidasta keskelle Thorellille, joka paukutti yli. Tilanne avautui Koblizekin kompuroitua karvatessa. Hetken päästä Leskinen riisti Salmiselta kiekon hyökkäyssiniviivalla ja jakoi oikeasta laidasta keskelle Koblizekille, jonka veto b-pisteiden välistä epäonnistui. Puolentoista minuutin kohdalla Hakanpää avasi kulmasta suoraan keskelle Kangasniemen lapaan eikä Kärpät päässyt millään pois omista kakkoskentällisten taistossa, kunnes Kupari nosti kiekon ulos alueelta vasenta laitaa pitkin ja dumppasi päätyyn vastaanottaen samalta Varakkaalta painavan mällin. Kärpät pelasi 13. hyökkääjällä ja Humala teki debyyttinsä neljännellä minuutilla. Hetkeä myöhemmin Niemelä jätti kiekon omalla puolustussiniviivalla suoraan Thorellille, mutta paikkasi erheensä takakarvaamalla ja ohjaamalla kultakypärän laitaan. Noin kuuden minuutin tienoilla Tallberg punnersi vasemmasta laidasta maalille ohi Hakanpään ja oli punnertaa kiekon rystyltä sisään, mutta maaliviivalla pyörinyt kiekko siivottiin lopulta Vehviläisen patjatorjunnan jälkeen. Seuraavaksi Leskinen spurttasi pitkän avauksen perään HIFK:n alueelle. Engren tuli vastaan syöksyen ja ehti kiekkoon ensin. Leskinen törmäsi häneen vauhdilla, mutta kummallekaan ei onneksi käynyt mitään, vaikka katsoin kolaria kauhistuneena. Kahdeksannella minuutilla Heshka toimitti oikeasta laidasta kulmarallin aikana kiekon maalille ja se oli pompata sisään Lyytisen tai Varakkaan luistimesta. Puolivälissä erää Kangasniemi punnersi kulmauksesta kiekkoa suojaten slottiin, mutta laukoi yli maalin Kärppien ykkösen jähmetyttyä. Vielä ennen mainostaukoa ajassa 11:30 isäntien vaihto oli kesken pitkän pyörityksen jälkeen. Kivihalme tuli karvaamasta maalin takaa takaisin keskialueelle saaden heti syötön pystyyn Lindstenilta siniviivalle ja polki karkuun, mutta laukaus suorasta luistelusta oli ponneton ja puolittainen kohti sekä längejä että kilpialakulmaa.

Ensimmäinen mainoskatko tuli tosiaan vasta 11. minuutilla, koska alussa pelattiin pari pitkää pätkää ilman katkoja ja niitä seurasivat vielä pitkät kiekot. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin avauskympillä paremmin 1-2-2 paineen alta pois ja keskialueen yli kuin kertaakaan viikko sitten. 14. minuutilla Kukkonen siirsi omissa maalin takaa rauhassa ränniin kolmen pelaajan paineen alla käynnistäen vastaisku. Niemelä tuki hyökkäystä painottoman puolen nousullaan ja lopulta syötti vasemmasta kulmasta maalin eteen Anttilalle, joka laukoi keskeltä avopaikasta päätyverkkoon yli oikean yläkulman.

17. minuutilla Ohtamaa nousi väkisin alueelle mailaviidakon läpi keskialueen yli ja toimitti lopulta itse kiekon siniviivalta maalille, mutta Engren liimasi vedon kimmokkeesta huolimatta. Kaksi minuuttia ennen taukoa Humaloja pelasi erän toisen vaihtonsa Jasun ja Anttilan keskellä. Se olikin loistava, sillä kulmahyrräämisen jälkeen paikkoja maalin eteen syntyi useita Niemelälle ja ketjutovereille, mutta Engren torjui kaikki reboundyritykset maalin edestä. Ajassa 19:45 Kärpät sai ylivoiman, kun Heshka sai Tyrväisen mailasta naamaan aloituksen jälkeen. Maalipaikkaa ei enää kyetty luomaan, joten toinen erä alkoi ylivoimalla. Avauserän vedot olivat 9-11 ja torjunnat 6-5. Maalivahdit loistivat kummassakin päässä.

2. erä

40 sekunnin kohdalla Leskinen pujotteli keskialueen ja koko isäntien nelikon läpi ylivoimalla ja uitti kiekon rystyltä ohi Engrenin. Puolustajista Motin oli ehtinyt vaihtoon ja Varakas tullut tuoreena jäälle, mutta Leskinen kiihdytti nimenomaan väsyneemmän Quinceyn ohi maalintekoon. Maalinjälkeisessä vaihdossa Varakas tulitti Tyrväisen jätöstä kesken kulmapelin vasemmalta kaarelta kilpeen. Ajassa 3:30 Salminen puolestaan laukoi oikealta yli pienestä kulmasta. Ajassa 4:18 Vehviläinen yritti sulkea kiekkoa kilvellään ja sai maalin kulmalla päähän osuman, mutta kykeni jatkamaan onneksi. Seuraavaksi oman pään Kristofin aloitusvoiton jälkeen Kivihalme nosti vastahyökkäystä jalalla keskikaistalla, jakoi oikealle Jokiselle, tämä syötti poikittain painottomalle puolelle Kristofille, joka päätti hyökkäyksen rannariin vasemmalta puolelta yli maalin. Kuudennella minuutilla ykkösketju ja kolmospari ei millään päässyt pois omista ja lopulta Salminen syötti syvyydestä viivaan, mutta Tyrväinen tykitti lämärin suoraan Vehviläisen hanskaan ennen mainoksille siirtymistä.

Mainosten jälkeen varmistin havainnon siitä, että Pikkarainen peluutti Tyrväisen ketjua Kristofin vitjaa vastaan. Se tepsi, kun Salminen sai avauksen vauhtiin oikeaan laitaan, kiersi maaliin ja yritti vanhanaikaista, mutta Hakanpää pelasti maalin peittämällä käännön maila jäässä.

Ajanjaksolla 9:00-11:30 syntyi kuusi tilannetta. Ensin Eronen sai poikittaissyötön hyökkäysalueella vasempaan laitaan, mutta ei laukonut itse puolityhjään maaliin, vaan yritti pudottaa vielä Kangasniemelle, mutta syöttö oli epätarkka. Toisessa päässä Osala yritti syöttää kulmasta maalin eteen ja saikin syötön perille vasemmalle b-pisteelle, mutta Kivihalmeen (?) laukaus ei osunut maalipuiden väliin. 4v3-vastaiskun päätteeksi Laakso viritti one-timerin oikealta yläkaarelta, mutta Vehviläinen sai hieman räpylää väliin torjuen kiekon kulmaan. Seuraavaksi Leskinen syötti spurtin lopuksi vasemmasta laidasta maalin kulmalle ja Niemelä ohjasi rystyltä Engrenin kilpeen. Viides tilanne oli se, kun Ohtamaa suti ohi kiekosta siniviivalle ja Salminen polki laitaa ylös, mutta Heshka puolusti erinomaisesti kiekon häneltä pois Salmisen leikattua keskelle. Vielä ennen toista mainostaukoa 12. minuutilla Kangasniemi kulmahyrräsi puolelta toiselle väsynyttä viisikkoa vastaan, mutta ei päässyt laatupaikoille laidasta.

Kärpät sai ylivoiman 13. minuutilla, kun Vehviläinen ohjasi kaukaa tulleen laukauksen taitavasti laitaan ja Hakanpää punnersi Salmisen sivuun ja tämä koukkasi itsensä jäähylle. Ylivoima oli surkea ja laukaukseton, mutta heti sen jälkeen 4:30 ennen taukoa Ohtamaa vapautti Kuparin läpiajoon ja tämä viimeisteli Thorell selässään kiekon rystyltä kainalosta sisään. Quincey-Motin parille miinukset maaliin. 16 minuutin kohdalla Lindsten riisti kiekon hyökkäysalueella ja pääsi laukomaan käännön jälkeen vasemmalta, mutta Engren sai hipaistua kiekkoa ylävartalollaan kulmaan tai sitten veto hipoi maalirautaa. Vaikea sanoa piippuhyllyltä. Heti perään Karvinen laukoi rystyltä yli oikealta kuljetuksensa päätteeksi. Viimeinen mainittava tapahtuma oli 17. minuutilla, kun Varakas pommitti viivasta ja Petrell tai Hakanpää blokkasi kiekon rinnalla kulmaan. Laukaukset olivat 14-8 ja torjunnat 2-9. Kärpät jäi ajoittain liiaksi pyörimään omiin eikä saanut stoppeja laidoissa, mutta erän viimeisillä minuuteilla tuo parani ja Kärpät pääsi hyvin paineen alta, kun sentteritarjonta oli kuosissa.

3. erä

Päätöserää pelattiin 20 sekuntia, kunnes Koblizek hassutti Erosta kulmauksessa ja maalin takana tarjoten lopulta Leskiselle paikan maalin vasemmalle kulmalle, mutta tämä laukoi takapatjaan. Heti perään vierailla oli lähellä väärä vaihto, mutta peli sai jatkua. Toisella minuutilla tuli lopulta alivoima, kun Petrell punnersi kulmasta maalille ja Hakanpää otti maalinedusruuhkasta kiinnipitämisestä jäähyn. Ylivoimalla paras paikka tuli Tyrväiselle maalin eteen Salmisen alustuksesta päädystä. Sitä edelsi Niemelän kerrassaan surkea purku jäitä pitkin Erosen lapaan viivalle. Tyrväinen kokeili kahdesti rystyltä, mutta Vehviläinen torjui tuplayrityksen vasenta patjaa venyttämällä. Ylivoiman lopussa vielä Kukkonen blokkasi kivuliaasti Quinceyn one-timerin. Ajassa 6:00-7:30 nähtiin loistavaa kellon kuluttamista päädyssä Kristofin ja Kuparin ketjuilta. Eronen varsinkin joutui pelaamaan pitkän vaihdon Quinceyn kanssa heikon siirtokiekon jälkeen paineen jäätyä alueelle.

Mainosten jälkeen ykkönen jatkoi kulutusta päätypelillä tehden riistoja eikä HIFK päässyt millään yli punaviivan, kun puolustajilla ei ollut tilaa avata. Yhdeksännellä minuutilla Salminen löytyi vapaana oikeasta laidasta vieraiden vaihdon oltua kesken, mutta Kivihalme ehti laittamaan lavan väliin lyöntilaukaukseen ja Vehviläinen kilpiliimasi kaaliperhosen. Juuri ennen erän puoliväliä Humaloja kolautti vasempaan tolppaan läpiajosta suojauksesta Quincey selässään. Tilanne syntyi Hakanpään nostettua omista jalalla keskikaistaa ja Jokisen jatkettua kiekon pystyyn siniviivalle Humalojalle.

Puolivälissä erää vieraille tuli jäähy, kun Ohtamaa sohaisi rystyltä kiekon katsomoon laidan läheltä. HIFK ei luonut oikeastaan yhtään mitään, vaan vaarallisin paikka oli alivoimalla Lindstenin kuti vasemmasta laidasta hieman yli takakulman spurtin päätteeksi. Kertaalleen Quincey toimitti siniviivan oikeasta kulmasta kiekon kohti takatolppaa, mutta laatta kiersi keskialueelle silti. Ennen toista mainoskatkoa noin 6:35 ennen erän loppua Åsten nousi oikeasta kulmasta tuloksetta maalille Vehviläisen pitäessä kiinni etukulman.

Toisen mainoskatkon jälkeen Lindsten karvasi kiekon Eroselta päädyssä ja syötti takaviistoon Osalalle, joka naulasi oikeaan etuyläkulmaan 0-3 maalin ja lopullisen ratkaisun. Alkulämmittelyn suoritteet toivat tulosta Erosen jatkettua heikkoa iltaansa. 4:30 ennen loppua puolestaan kakkosketjun tasavoimainen vastaisku päättyi Heponiemen lättyyn keskeltä oikeaan laitaan eteenpäin, mutta Quincey nosti hienosti Karvisen mailan takaa päin selvittäen tilanteen. Kaksi minuuttia ennen loppua Leskinen laukoi ranteella läheltä maalin oikealta kulmalta yli Sailion kaksinkamppailujätöstä. Engren otettiin maaliltaan 1:15 ennen loppua. Leskinen kuskasi väkisin kiekon keskialueelle Vehviläisen torjunnasta ja Varakas koukki itsensä jäähylle estääkseen tyhjän maalin. 15 sekuntia ennen loppua Motin kolasi vielä Lasun laitaan selästä punaviivalla saaden 2+2 minuutin rangaistuksen. Lasulle tuli myös kakkonen jälkipelistä. Lopussa ei tapahtunut enää mitään, joten lopputuloksella 0-3 Kärpät eteni loppuotteluihin otteluvoitoin 4-2. Torjunnat olivat päätöserässä 1-14, mutta vedot 21-8.

Viimeiset kuusi minuuttia olivat hyvää johtoasemapelaamista kera varmojen purkujen lasin kautta ulos eikä HIFK oikeastaan edes uhannut Vehviläistä. Kättelyiden jälkeen Humaloja siivosi ainoan kentälle heitetyn rantapallon takaisin katsomoon kolmannella yrittämällä. Pallo oli puhallettu hieman vajaaksi ja se oli kirkkaan läpinäkyvä kera värikkäiden pisteiden. Kaikkiaan ansaittu vierasvoitto vieraille, koska osat olivat käytännössä vaihtuneet viikontakaisesta, jolloin Kärpät tuskaili avauspelinsä kanssa, mutta nyt HIFK oli hätää kärsimässä, kun oikeastaan jokaisella vieraiden hyökkääjällä liike riitti karvauspelaamiseen ylhäällä ja välillä sitten Kärpät vetäytyi lähes 1-4 muotoon, jos tilanne oli menetetty riiston suhteen. Vierasjoukkue käänsi peliä pystyyn paljon nopeammin kuin aiemmin ja syötti korkeintaan kerran poikittain puolustajalta toiselle.

Kiitoksia sarjasta molemmille joukkueille. Kyllähän tätä kelpasi katsoa kolmesti Nordiksella viime kevään kahden livepelin jatkoksi enkä panisi pahakseni samaa taisteluparia vuodenkaan päästä. Raportin loppuun vielä pelaaja-arviot, mutta myös toteamus siitä, että upouusi Kärpät-huivini oli nyt kolmatta kertaa kaulassani ja vihdoin sekin pääsi voiton makuun paikan päällä nähdyssä ottelussa, joka ilahdutti minua suuresti.

HIFK

Thorell - Tyrväinen - Salminen
- Thorell laukoi lämmittelyissä ainakin neljästi ranteella vasemmalta b-pisteeltä yli oikean takayläkulman. Pelissä tuli vain kaksi laukausta, joista toinen päätöserän ylivoimalla oikeasta laidasta Jokisen mailasta päätyverkkoon. Miinusta tulee myös Kuparin osumasta, jossa Thorell hävisi luistelukilvan. Jääaikaa vain 15:52 ja kokonaisuus oli vaisu. Salminen oli ketjun paras ja putki kulki oikeaa laitaa, josta hän loi itselleen paikkoja tilastojen mukaan vain kaksi laukausta, mutta liekö sitä vanhanaikaista ainakaan tilastoitu. Joka tapauksessa näimme hyvää kulmahyrräystä kaupan päälle. Tyrväinen laukoi neljästi ja kaapi aloituksia 70%:n teholla. Mielestäni hän oli nyt eniten ytimessä näissä kolmessa Nordiksen ottelussa ja päätöserässä kavennus oli lähellä maalin edestä ylivoimalla.
Keränen - Jääskä - Kangasniemi
- Kangasniemi oli helposti ketjun paras jääden vähän yksin kiekollisena. Piti ajoittain pilkkanaan vieraiden viisikkoja hyökkäysalueella kaarroksillaan. Liike oli priimaa ja ketteryys ylivertaista. Ainoastaan rannareiden laadusta miinusta. Keränen ei laukonut kertaakaan ja Jääskäkin vain kerran. Kumpikaan ei tosiaan loistanut kiekollisena ja Keräsellä oli varsinkin laskeva trendi Nordiksen peleissä, sillä kakkospelissä hän oli erinomainen hyökkäyssuuntaan, nelospelissä kohtalainen ja nyt ainoaksi anniksi jäi kamppailu- ja alivoimapelaaminen. Jääskä voitti vain 2/8 aloitusta ja oli pimennossa lähes koko 15 minuutin jääaikansa. En muista edes raportoineeni häneltä yhtään suoritusta hyökkäysalueella.
Petrell - Lundell - Ikonen
- Kolmikko pelasi 15-16 minuuttia. Ikonen ja Petrell jäivät lähinnä mieleen alivoimilta ja parista päin blokkia ammutusta vedosta kaukaa laidasta. Petrell oli kuitenkin hieman parempi kiekollisena kirjaten kolme kutia ja punnertaen kulmissa vahvemmin sekä hankkien yhden ylivoiman siten. Leskisen maalissa toki Lennu epäonnistui antamaan riittävää sivupainetta, josta pieni miinus. Lundellin aloittaminen oli 37-prosenttista ja vetoja kertyi kaksi, mutta ne eivät olleet laatumestoja. Muutaman hyvän kiekollisen ratkaisun Lundell teki kulmapeleissä ja liuku oli tietysti sulavaa, mutta mitään sen vaarallisempaa hän ei pystynyt tekemään. Ehkä päätypaineissa tasapaino oli kuitenkin pikkaisen parempi kuin aiemmin ja hän ei menettänyt kiekkoja niin helposti kuin vaikkapa toisessa kohtaamisessa.
Tallberg - Santala - Åsten
- Kukaan ei pelannut yli kymmentä minuuttia. Santala ja Åsten pelasivat yhdessä alivoimaa, mutta muusta en heitä muista. Toki kerran Åsten punnersi kulmasta maalille tuloksetta. Tallbergin kohokohta oli avauserän ajo maalille ohi Hakanpään, mutta sen jälkeen anti oli vain pörräämistä. Santala voitti 2/5 aloitusta ja oli vajonnut hienon nelospelin jälkeen takaisin harmaaseen massaan, vaikka laukoi kahdesti tilastojen mukaan.
Nykopp
- Jääaikaa vain 4:21, mutta hoiti aloitukset 3/3 sinä aikana. Liike näytti lyhyellä otannalla riittävältä, mutta vastuuta ei tullut enempää silti.

Eronen - Motin
- Eronen oli todella heikko kiekollisena ja syötöt olivat huolimattomia. Hänellä oli kiire jatkuvasti, koska liike ei ollut läheskään niin priimaa kuin vielä sarjan alussa. Otteet Nordiksella olivat laskusuuntaisia, sillä kakkospelissä hän oli loistava, nelospelissä jo vaisumpi ylöspäin, mutta omissa varma ja nyt sitten kutospelissä hyödytön kummassakin päässä kenttää. Kuormaa tuli silti 22:53. Päätöserän maali meni täysin hänen piikkiinsä ja huipensi surkean illan. Motin oli rinnalla melko tasapaksu ja ehkä vähän tavallista raskaammalla jalalla myös, koska välillä peli puuroitui hänen mentyä kulmaukseen. Laukauksia tuli kolme, mutta ne eivät olleet yhtä laadukkaita vapaita lämäreitä viivasta toisin kuin aiemmin.
Varakas - Lyytinen
- Varakas oli taas isäntien parhaita alakerrassa. Liike oli mahtavaa ja kamppailupelaaminen hyvää. Laukauksia kertyi viisi ja ne olivat aina painavia. Lyytinen rinnalla pelasi vajaan minuutin enemmän eli 20:10, mutta oli taas melko harmaa. En muista suoranaisia virheitä, mutten loistamistakaan.
Quincey - Laakso
- Muistin Laakson olevan right, mutta järkytyin lämmittelyissä nähtyäni hänen laukovan vasemmalta sittenkin. Toisessa erässä oli oiva paikka tasoittaa one-timerilla, mutta tuhlasi sen. Laukoi Varakkaan tavoin jopa viidesti, vaikka pelasi alle 15 minuuttia. Suoriutui ihan kohtalaisesti ja Lyytisen tavoin selviytyi peruspelaamisella tehotilastossa nollille. Quincey pelasi yli 23 minuuttia, mutta oli osasyyllinen kahteen ensimmäiseen maaliin. Muutoinkaan laitojen lähellä hän ei ollut niin luotettava kuin aiemmissa Nordiksen peleissä. Laukauksia kertyi kaikkiaan kolme, mutta hän oli kuitenkin Varakkaan ohella aktiivisin pelaaja viivassa ja loi edes jotain maaliodottamaa sarjan kovimmalla one-timerillaan. Mutta vaikea HIFK:n oli voittaa, kun sekä Eronen että Quincey alisuorittivat samana iltana kauden tärkeimmässä ottelussa ja varsinkin Eronen.

Engren
- Avauserässä oli vielä loistava, mutta vuoti sitten kohtalokkaasti kahdesti kilpipuolelta läpiajoissa. Osalan maalille ei voinut mitään. Vain yhdeksän torjuntaa ja 12 laukausta. Tarjosi mahdollisuuden voittaa sarjan kuitenkin.

Kärpät

Leskinen - Lasu - Koblizek
- Leskinen oli kiitettävä ja teki voittomaalin. Hän laukoi eniten yhdessä Kivihalmeen kanssa eli neljästi. Jääaikaa tuli 17:28. Oikeastaan ainoa miinus tulee siitä, että Leskinen vuoti vähän liikaa laitakamppailuissa eikä saanut kiekkoja ulos alueelta niin tehokkaasti kuin parhaimmillaan, mutta nyt puhutaan nyansseista ja muutamasta yksittäisestä tilanteesta. Lopussa hän toki sitten kuljetti itse kiekon keskialueelle, heh. Hyökkäyspeliteot olivat kuitenkin joukkueen parhaimmistoa kuten myös liike. Lasulla ei ollut paras ilta aloituksissa, joista hän voitti vain 40%. Jääaikaa tuli 19:15 kera yhden laukauksen. Omalla alueella ja alivoimalla Lasu oli tietenkin hyvä ja rouhi varsinkin irtokiekkoja omille maalinedusruuhkista, mutta edelleenkin viime keväänä Lasu oli paremmin ytimessä hyökkäysalueen päätypelaamisessa kiekkoa suojaten ja samalla liukuen. Odotan näkeväni tuota enemmän finaalisarjassa, koska potentiaalia on ja minusta Lasu välillä menettää hieman liian helposti kiekon. Sitten pääsemme Koblizekiin, joka pelasi vain 10:08, koska ei kuulu erikoistilanneketjuihin. Laukauksia kertyi kaksi ja lisäksi Koblizek alusti ainakin yhden paikan Leskiselle kulmahyrräämisellään alistettuaan Erosta. Monet ovat vaatimassa Koblizekia pois ykkösketjusta, mutta minusta Radekin paikka on nimenomaan tässä ketjussa, koska hän pystyy auttamaan Leskistä omalla liikkeellään karvaus- ja kulmapelaamisessa ja kemiat kohtaavat melko hyvin Lasunkin kanssa. Muissa ketjuissa Koblizek ei ole päässyt samalla tavalla ytimeen kuin Lasun ja Leskisen kanssa eikä hänen nopeuttaan ole varaa penkittää, joten pitäisin Koblizekin jatkossakin ykkösketjussa, vaikka pelaaminen saattaa näyttää tehottomalta pörräämiseltä, mutta pelissä on silti paljon hyvää, jota ei välttämättä television kautta pysty havainnoimaan. Nyt hän ei myöskään ollut niin lapanen kaksinkamppailuissa kuin pahimmillaan, vaan selvisi ehjin nahoin. Olen luottavainen, että tehoja syntyy finaaleissa jokunen, jos Manner pitää tsekin ketjussa, jossa hän on suorittanut parhaiten kuin muualla eikä Leskisen ja Lasun pelaaminen kärsi ollenkaan Radekista, vaan myös he pelaavat minusta paremmin Koblizekin kanssa kuin monien muiden, jotka ovat kokeilleet kolmantena lenkkinä.
Karvinen - Kupari - Heponiemi
- Karvinen oli lievä pettymys. Hän ei oikeastaan päässyt yhtään samalle aaltopituudelle junnujen kanssa ja peli oli vähän pakottamista kera yhden laukauksen reilussa 14 minuutissa. Alivoimalla ja muutoinkin omalla alueella toki tasapainotti hyvin ketjun peliä ja edesauttoi saamaan edes toisinaan stoppeja omissa laidan lähellä, joissa junnut olivat sitten heikompia. Kupari ei pelannut kakkospelissä, mutta näin hänet nelospelissä, jossa jo liike ja hyökkäyspelaaminen vakuuttivat, jolloin uran ensimmäinen pudotuspelipiste olisi jo voinut tulla. Noh, se tuli sitten viidennessä pelissä ja nyt Kupari maalasi ensi kerran playoffeissa polkien Thorellilta karkuun ja viimeistellen hienosti. Itseluottamuksen parantuminen entisestään näkyi myös siinä, että kun vielä viikko sitten noissa pysähtymisharhautuksissa ja kiekon ujuttamisissa vastustajan ohi seurasi menetyksiä, nyt Kupari pystyi monesti saamaan kiekon takaisin itselleen mentyään itse vastustajan ohi toiselta puolen kuin kiekko. Kovin moni muu ei jäällä uskaltanut tavallaan tehdä tuollaisia suojaamattomia harhautuksia, vaan suojasi ennemmin toisin kuin Kupari, joka ei edes vaarantanut omaa päätä noilla harhautuksillaan, vaan edisti peliä. Aloitussaldo oli hyvä 4/8. Heponiemi pelasi tasan 15:00 ja jokaikinen tilastosarake näytti nollaa. Kakkospelin kaltaista säkenöintiä ei nähty, mutta hieman paremmin Heponiemi oli ytimessä kuin nelospelissä, jossa hän ehkä hieman liikaa oli ongelmissa paineen alla toisin kuin nyt, kun rohkeus riitti pari kertaa Kristofin tavoin pyörähtämään itse pois paineen alta. Ei päässyt Kuparin tasolle, vaikka ainakin kerran piti kauan kiekkoa suojauksessa hyökkäysalueella, mutta oli Karvista parempi.
Sailio - Kristof - Jokinen
- Sailio petrasi paljon viikontakaisesta nelospelistä ja oli taas kakkospelin tavoin paremmin pelin sisällä ja ehti karvaamaan paremmin, kun liike oli melko raikasta. 13 minuuttia luotettavaa tekemistä laitaväännöissä. Jokinen puolestaan oli ylöspäin aseeton, mutta omissa varma. Aiemmissa peleissä hän säväytti uskomattoman nopeilla syötöillään löytäen vapaan pelaajan, mutta nyt tuollaisia syöttöjä ei nähty koko iltana kertaakaan, vaan se yksi kakkoserän levitys Kristofille oli peruskauraa. Yhtään vetoakaan Jusa ei kirjannut. Plussaa annan toki siitä, että pelasi alivoimalla hyvin ja tasaviisikoin sai kiekot pelattua päätyyn vuotamatta. Kristof ihastutti taas kyvyllään pyörähtää itse pois karvauksen alta Leskisen tavoin parhaiten hyökkääjistä. Jääaikaa tuli vain 13:41. Toisessa erässä Kristof tuhlasi yhden hyvän paikan, mutta muutoin laukoi sen lisäksi vain kertaalleen. Jotenkin tämän kolmikon kemiat eivät toimineet kulmapelaamisessa ja tasaviisikoin maalipaikat olivat kortilla. Tyrväisen ketjua vastaan pelaaminen ei tietysti ollut helppoa, mutta ainakaan omissa ei kolissut, josta plussaa jokaiselle.
Lindsten - Osala - Anttila
- Osala oli vieraiden paras alkulämmittelyissä naulaten rannareita oikeasta laidasta vasempaan takayläkulmaan jatkuvasti. Palkinto siitä harjoittelusta tuli päätöserässä Lindstenin esityöstä huimalla snipervedolla etuyläkulmaan. 11 aloituksesta Osala voitti seitsemän ja pelasi sentterinä hienosti. Erityisesti hän luki karvaustilanteissa mainiosti sen, että milloin on hänen vuoronsa puolustaa eteenpäin. Alivoimalla ehjä suoritus myös, mutta Lindsten vastapa loisti alivoimalla, sillä hän kääntyili koko ajan niin terävästi matalalla painopisteellä siniviivan lähellä peittäessään syöttösuuntia, että se teki HIFK:n pelaamisesta vaikeaa. Kiekollinen suoritusvarmuus tasaviisikoin oli hyvää ja liike kiitettävää. Jämäkkä esitys, josta palkintona yli 13 minuuttia jääaikaa. Ainoa miinus tulee sihdistä kolmessa kudissa, jotka toki olivat räväköitä rannareita laidasta. Mainio alustus kuitenkin viimeiseen maaliin sekä avauserässä läpisyöttö Kivihalmeelle. Anttila oli liian heiteltävissä kulmauksissa eikä ylävartalossa ollut voimaa ollenkaan. Lisäksi hän tuhlasi avopaikan avauserässä, josta miinusta. Liike nyt sentään oli vähimmäisvaatimuksena riittävää korkealta karvaamiseen, mutta muutoin jäi kyllä jopa Humalojan varjoon.
Humaloja
- Sai pelata jopa kahdeksan minuuttia ja liike oli kuin eri sfääristä kakkospeliin verrattuna ja siis nyt positiivisessa mielessä, mikä mahdollisti jopa kiekon hallinnan kulmapeleissä terävillä suunnanmuutoksilla kuten avauserän lopussa. Karvasi energisesti myös läpi illan eikä vuotanut omissa, koska liike oli tosiaan nyt yhtä hyvää kuin se parhaimmillaan on. Ainoa miinus tulee ajoittaisesta heikkoudesta mailankäytössä, sillä se on kohtalaisen heikko ja pelattavissa helposti pois laitojen lähellä.

Ohtamaa - Heshka
- Heshka loisti 1v1-puolustamisessa läpi illan, mutta haparoi hieman siniviivalla varsinkin ylivoimalla. Jääaikaa tuli 20:04, mutta vain yksi kuti. Loistava puolustuspelaaminen korvasi kuitenkin nyt kaiken. Ohtamaa puolestaan kirjasi teholukeman +2, syötti Kuparin maalin ja pelasi 24:21 laukoen kerran. Peruspelaaminen oli nyt sitä parasta Ohtamaata, jota odotin näkeväni jo aiemmissa peleissä Nordiksella, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Paineen alla Ohtamaan siirrot olivat järjestäen hyviä, koska hän ehti aina ajoissa kulmiin terävillä potkuilla ja siten edesautti kiekon pelaamista ulos alueelta laitaa pitkin laiturin kautta. Kapteeninarvoista pelaamista vihdoin!
Kivihalme - Hakanpää
- Kivihalme pelasi 21:53 ja Hakanpää yli 22 minuuttia eli vastuuta tuli, mutta jos unohdetaan Kivihalmeen neljä kirjattua laukausta ja uskomaton kyky tuoda jalalla kiekko keskialueen läpi, tämä pari ei ehkä ensi kertaa ollutkaan nyt se paras, vaan rankkaan ykkösparin piirun paremmaksi, koska Heshka loisti niin paljon omalla alueella. Ei tämäkään pari juuri virheitä tehnyt, jos ollenkaan, mutta ykkösparin hieno ilta nyt lämmitti pykälän verran enemmän, vaikka Hakanpää yhtä lailla oli tuttu monsteri kulmissa ja nyt myös oman maalin edessä voittaen käytännössä kaikki irtokiekot ja siirtäen ne tarvittaessa itse jalalla keskialueelle tai sitten laidan kautta. Kivihalme tosiaan laukoi melkein aina, kun oli paikka vain laidassa. Jatkoi siitä, mihin jäi ottelu numero kahdessa missattuaan flunssan takia nelospelin. Ihmettelen edelleen, jollei hän pelaa keväällä Leijonissa, koska luistelu on NHL-tasoa.
Kukkonen - Niemelä
- Lasse teki alkulämpöjen ensimmäisen maalin. Itse pelissä jääaikaa 17 minuuttia ja Niemelälle 14. Jos viime pelissä Nordiksella tämä pari oli pahoissa ongelmissa paineen alla, nyt ongelmia ei ollut läheskään niin paljoa, mutta ihan yhtä virheetöntä iltaa pariskunta ei pelannut kuin kakkospelissä. Niemelältä jäi mieleen se yksi karmean heikko purku alivoimalla ja Kukkoselta blokki Quinceyn vetoon sekä vastaiskun käynnistys yhdessä vaiheessa rauhallisella rännisiirrolla kolmen pelaajan paineistaessa. Jalka liikkui kummallakin niin hyvin kuin se on heillä tällä kaudella liikkunut. Molemmille kirjattiin yksi kuti, mutta Niemelä oli melko aktiivinen viivassa ja pinchasi useamman kerran älykkäästi vastaan pitäen paineen hyökkäysalueella, josta plussaa. Yhteenvetona lähes yhtä ehjä peli kummaltakin kuin toisessa kohtaamisessa.

Vehviläinen
- Upea 28 kopin nollapeli. Lähitorjuminen maalilleajoissa oli hyvää, joka on tärkeää NHL:ää ajatellenkin. Nautitaan Veinin otteista vielä niin kauan kuin voimme. Muutamat eteentorjutut irtokiekot puolustajat siivosivat varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Yhdestä asiasta olen Rautakorven kanssa lähes samaa mieltä;
Järjestelmä menee tällä hetkellä väärään suuntaan, tästä häviää aitous ja tämä menee kohta insinöörien touhuksi.
Totta toinen puoli mutta tervetuloa nykyaikaan. Ite oon tuon aidon kannalla.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempi meni jatkoon, ei voi mitään. Mutta minkäänlaista kiitosta en voi Kärpille antaa "hienosta sarjasta". Aivan järkyttävää makoilua ja itkemistä läpi sarjan kärppäpelaajilta. Tähän kun vielä lisätään Maamme -laulun häpäiseminen kärppäfanien toimesta ottelusta toiseen, niin oksennus meinaa tulla. En voi kyllä toivoa teille mitään hyvää.
Tyrväinen?
 

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Ennen sarjan alkua pelkäsin aika runsaasti juuri tätä ottelusarjaa ja Hifk:ta, silloin veikkasin että tämän ottelusarjan voittaja menee päätyyn saakka ja nähdään pitääkö se. Pienten marginaalien pelejä josta kumpi vain olisi voinut mennä jatkoon, kiitos kaikille Hifk faneille (ainakin niille asiallisille) ottelusarjasta
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Hieno sarja takana, kiitoksia kaikille sitä seuranneille ja onnittelut Kärpille. Parempi meni jatkoon, kuten aina näissä pidemmissä sarjoissa. IFK nosti tasoaan, Kärpät oli tasollaan ja lopputulema 4-2. Ansaitusti jatkoon, as simple as that. Omissa papereissa nämä itsestään selvät Kivihalme, Leskinen ja Lasu ne todella tärkeät ja ratkaisevat pelaajat.

Onnea loppuotteluihin ja viihdyttäviä pelejä Ouluun ja Hämeenlinnaan. Älkä rikkoko herroja Turunen ja Paajanen, niille on IFK:ssa tarvetta elokuun ensimmäisistä harjoituspeleistä lähtien.
 

Hexa

Jäsen
Ei, joidenkin IFK-fanien mielestä joukkue olisi ansainnut hienolla pelillään tästä sarjasta enemmän kuin kaksi voittoa. Tuskin kukaan kuitenkaan aidosti on sitä mieltä, että huonompi voitti. Ja esimerkiksi tänään voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. IFK:lla ei ollut mitään palaa.
IFK:n olisi pitänyt pystyä käyttämään tilaisuutensa ensimmäisissä otteluissa. Loppua kohti koneesta loppui hieman bensa ja myös loukkaantumiset vaikuttivat Kärppiä enemmän. Tässä viimeisessä ottelussa Kärpillä oli suhteellisen vähän maalipaikkoja, mutta ne olivat huomattavasti IFK:n paikkoja laadukkaampia ja lisäksi Kärpät viimeisteli niistä kovalla prosentilla. Ottelu oli kuitenkin koko ajan Kärppien kontrollissa. Parempi joukkue siis meni jatkoon, mutta IFK pystyi tarjoamaan todella hyvän vastuksen runkosarjan voittajalle. Hyvä ja viihdyttävä ottelusarja oli joka tapauksessa kyseessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös