New Jersey Devils 2018–2019

  • 122 379
  • 512

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hei muuten, pitäiskö avata ens kauden ketju jo tässä vaiheessa? Idea syntyi äsken, kun huomasin, että joku Devils-fani oli kirjoittanut twitterissä: "Our 2019-2020 season starts today"

Kuka ottaa kopin? Allekirjoittanut taitaa olla liian käsi näissä asioissa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hei muuten, pitäiskö avata ens kauden ketju jo tässä vaiheessa? Idea syntyi äsken, kun huomasin, että joku Devils-fani oli kirjoittanut twitterissä: "Our 2019-2020 season starts today"

Kuka ottaa kopin? Allekirjoittanut taitaa olla liian käsi näissä asioissa.
Kirjoita vaan jos tunnet vähänkään paloa ja innostusta asiaa kohtaan! (Tarvittaessa voin yrittää askarrella aloituksen myöhemmin parin viikonloppuna kirjoittamani viestin pohjalta, mutta luovutan kunnian oikein mielelläni jollekin muulle.)

Ensi yön draftissa TOP2-sijoitus olisi loistava asia. Toisaalta olen erittäin tyytyväinen myös TOP4-paikkaan, jotta Castron ja kumppanit voivat päättää itse, haluavatko he huutaa Byramin, Turcotten tai jonkun muun pelaajan. Viides varausvuoro on vielä ihan ok, mutta kuudes jo selvä pettymys, vaikka ei sillä tässä draftissa pitäisi olla kovin suurta eroa, varaako viidentenä vai kuudentena. Toivotaan, että Hall toimii taas virallisena draft-loton onnenkaluna!

Viimeinen draft-ranking ennen lottoarvontaa. Sijoitukset ovat eläneet 5. ja 9. välillä jonkin verran, kun olen taas tutustunut pelaajiin vähän paremmin.

1. Kakko
2. Hughes
3. Byram
4. Turcotte
5. Dach
6. Cozens
7. Podkolzin
8. Zegras
9. Krebs
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kiitoksia @Toby Dammit hyvistä, kattavista pelaaja-arvioista!

Paljolti samoilla linjoilla näiden kanssa, joskin olisin itse antanut kautta linjan jonkin verran alhaisempia kouluarvosanoja. Mutta niistä tärkeimmistä, eli havainnoista ollaan samanmielisiä. Merkittävimmät näkemyserot tulivat Kyle Palmierin, Miles Woodin ja Will Butcherin kohdalla. Mun papereissani Palmierin ja Woodin esitykset olivat pettymyksiä. Jäin kaipaamaan molemmilta lähinnä tasaisuutta otteisiin. Kuluva kausi on tietenkin huono konteksti arvioida pelaajia, mutta silti. Palmieri ja Wood olivat kuin Devilsin kausi pienoiskoossa - hetkittäin kulki todella nätisti, mutta sitten olikin taas pitkiä jaksoja todella hiljaista.

Myös Will Butcherin kausi oli pettymys ja hän oli ehdottomasti yksi niistä, joilta oli lupa odottaa enemmän. Hänen peliminuuttinsa nousivat itse asiassa peräti kolmella minuutilla noin 16 minuutista 19:ään. Lisäystä tuli nimenomaan peliaikaan tasakentällisin ja paljolti Sami Vatasen poissaolon seurauksena. Loppusyksyn ja alkutalven aikana Butcher oli yksi tehottomuuden ilmentymistä - Marraskuussa kolme tehopistettä, joulukuussa neljä. YV:llä vain kolme pistettä, joten ei ihme, että hän menetti roolinsa ykkös-yv:n pelintekijänä. Butcher toki paransi otteitaan kauden mittaan ja kaunisteli pistesaldonsa kauden viimeisillä viikoilla ihan mukavaksi. Tämä kausi ei kuitenkaan antanut välittömiä ennusmerkkejä siitä, että Butcher olisi nousemassa kokonaisvaltaiseksi top 4 -puolustajaksi. Pitkät tehottomat jaksot ovat luku sinänsä, mutta ennen kaikkea puolustussuuntaan Butcherilla on vielä paljon tehtävää, ennen kuin hän rikkoo kakkos- ja kolmosparin välissä olevan lasikaton.

Aikaa on toki. Butcher on vasta ammattilaisuransa alussa. Olihan myös muuan Andy Greene ensimmäiset 2-3 kautta kovin ailahteleva ja pehmeäkin, eikä näyttänyt noin vuonna 2008 ykkösparin puolustajalta. Myös Butcherin kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä ja fyysisten ominaisuuksien kehittämistä. Tarpeet ovat hyvin tiedossa: Butcherin pitäisi saada erityisesti ensimmäisiin potkuihinsa lisää terävyyttä. Fiksuna pelaajana hän pystyy paikkaamaan sijoittumisella ja ennakoinnilla tätä puutetta, mutta pärjätäkseen isommassa roolissa liikkeellelähtöihin pitää saada sähäkkyyttä. Hänen matkavauhtinsa on ihan ok.

Muuta pientä

- Noesenin kautta varjostivat myös terveysongelmat. Paha pettymys se oli yhtä kaikki. Minusta hän ansaitsee kuitenkin vielä uuden näyttöpaikan.
- Travis Zajac oli jälleen koko liigan eliittiä omassa roolissaan. Laatupelaaja vuodesta toiseen. Knoppina tämmöinne lukema: Zajacin aloitusvoittoprosentti 58,2 on liigan jaetulla ykkössijalla vähintään 300 aloitusta kauden aikana ottaneiden pelaajien listalla.
- Kevin Rooneylle ja Kenny Agostinolle roolia myös ensi kaudeksi, nimenomaan nelosketjuun.
- Zachalle vielä uusi mahdollisuus kakkossentterin tontilla.

Pistäkää vain ihmeessä uutta kausiketjua tulille, kellä vain on kirjoitushalua. Kausiketjun avaamiseen ei kannata pitää turhan korkeaa kynnystä. Raapustelen jossain välissä itsekin muutaman ajatuksen, kunhan tähän kauteen saa vähän etäisyyttä.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
"They talk about Gretzky’s 92 goals or Sittler’s 10 pts in one game as records that may never be broken. But winning 5 draft lotteries in your first 9 years in the league? In 2 different draft lottery eras, no less. That is a record that will stand forever." - Taylor Hall
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Huhhuh, todella epätodellinen olo tällä hetkellä enkä ole yhtään varma onko tämä unta vai voittiko Devils jälleen lotteryn :)

Kausi on ollut todella rankka ja tuskainen, mutta pakko sanoa, että kaikki nuo kauden tuskaiset hetket pyyhkiytyi samantien mielestä pois kun Devilsin ykköspikki varmistui.

Nyt vain sitten odotellaan kuumeisesti draftia ja sitä, että varaako Shero Hughesin vai Kakon. Jos Shero päätyy Hughesiin niin Hischier- Hughes kaksikon vierelle on aika mukava rakentaa joukkuetta seuraavat noin 15- vuotta. Kyllä olisi myös kiva nähdä Suomalainen tähtipelaaja Devilsin riveissä ja olen 100% varma siitä, että Sherolla on munaa ottaa Kakko, jos hän näkee, että Kakko on Hughesia parempi pelaaja.

Lotteryn voittaminen tekee Taylor "draft lottery specialist" Hallin signaamisesta varmasti aika paljon helpompaa.

Devilsin ensi kauden 3 ekaa kentjua voisi näyttää suunilleen tältä, mikäli Shero ei hanki lisä vahvistuksia hyökkäykseen kesän aikana:

Hall- Hischier- Bratt
Kakko/Zacha- Hughes/Zacha- Palmieri
Wood- Zajac-Coleman

Seuraavaksi pitäisi alkaa Sheron sitten sitä puolustusta samaan vähän paremmalle mallille. Se ei tule olemaan kovin helppoa eikä se käy kovin nopeasti.

Itsellä jäi loppukaudesta kirjoittelu palstalle todella vähäiseksi. Oli kuitenkin mukava lukea teidän muiden ajatuksia ja pystyin samaistumaan teidän ajatuksiin aika hyvin. Suuret kiitokset kaikille tästä kaudesta, vaikka ei siitä itse kaudesta jäänyt hirveästi mitään käteen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hei hokijumalat, hymyilkää mulle edes kerran! :D
Ja nehän hymyili! Täng juu! Ilmeisesti samat tahot sitten herätti mut tossa noin puoli viiden aikaan. Kun näin kellon niin ensimmäinen ajatus ei ollut että käänämpä kylkeä vaan että äkkiä känykkä käteen. Facebookin newsfeedi auki ja siellä olikin ekana uutisena Devilisin lottovoitto! Uskomaton fiilis. Tosin en tiedä johtuko Taylor Hallin maagisesta kosketuksesta, mutta itsellä oli kyllä sellainen fiilis että näinähän tässä pitikin käydä. Unelma siitä että hyvä suomalainen prospecti tulis Devilsiin ja että näkisin että joskus suomalainen pelaaja menis ykkösenä on niin uskomattoman lähellä. Ja vielä tällä yhdistelmällä! Toki, sitten huomasin että on noilla rakkailla hokijumalilla ollu sen verran pilkettä silmäkulmassa että menivät sitten antamaan sen kakkosvuoron Rangersille. Eli jos toi unelma ei toteudukkaan niin sitten vähän suolaa haavoihin kun saa katella Kakkoa paikalisvastustajan riveissä. Mutta ei parane katella lahjahevosen suuhun vaan pakko tässä on iloinen lottovoitosta!

Ja pikainen vilkaisu Facebookissa Devils-fanien draft-lottery voitto uutiseen kertoo sen että noin 99% haluaa Hughesin. Itse pidän kanssa todenäköisenä että Hughes sieltä tulee. Luistelunopeus ja taito taitaa olla ne mitä painotetaan. Pientä toivoa antaa se että Shero on kuitenkin entinen scoutti ja sen verran jämäkän oloinen kaveri että varmasti uskaltaa valita Kakon jos näkee että hän on parempi. Kakon eduksi näen sen että on kuitenkin kookaampi ja sen että Kakon tulevaisuus NHL:lässä saattaa olla keskellä kun taas Hughesista saattaa tulla laituri. Kakkoa pidetään myös valmiimpana NHL:lää kuin Hueghsia.

Nyt vaan toivon että Kakko iskee aikuisten MM-kisoissa sellaset näytöt että päätyy Devilsiin. Mä taas availen vanhuksille ovia ja autan busissa naisia joilla on lastenrattaa jotta saisin pidettyä noi hokijumalat tyytyväisinä. Unelma elää!
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Todella loistava uutinen - olkoonkin että Rangersin takia siitä jäi ihan aavistuksen karvas sivumaku! No, saadaanpahan tulevaisuudessa parempia kaksintaisteluja aikaseksi, eikä joukkueiden fanien tarvitse hoilata yhdessä "we both suckia".

Taylor Hall teki sen taas! Kunnon onnenamuletti, ei voi muuta sanoa. Hart-pelaaja myös kentän ulkopuolella. Nyt vain spekuloimaan, varaako Devils Hughesin vai Kakon. Draft-loton voitto ei varmasti ainakaan heikennä Devilsin mahdollisuuksia Hallin jatkosoppariin. Samalla kesän UFA-pelaajiakin voi olla pikkuisen helpompaa houkutella Devilsiiin.

Hughes-Hischier-kaksikon ympärille on aika kiva alkaa kasata hyökkäystä. Vaikka kyllä mulle Hischier-Kakkokin kelpaa oikein hyvin!

Loistava fiilis! Kiitos myös Travis Zajacille, joka teit supertärkeän jatkoaikamaalin viimeisessä ottelussa Floridaa vastaan, vaikka sitä vähän manasin. Ja kiitos joukkueelle, joka otti kauden 3. vai 4. viimeisessä ottelussa juuri Rangersista voiton. Tärkeitä pisteitä loton kannalta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiitoksia @Toby Dammit hyvistä, kattavista pelaaja-arvioista!

Paljolti samoilla linjoilla näiden kanssa, joskin olisin itse antanut kautta linjan jonkin verran alhaisempia kouluarvosanoja. Mutta niistä tärkeimmistä, eli havainnoista ollaan samanmielisiä. Merkittävimmät näkemyserot tulivat Kyle Palmierin, Miles Woodin ja Will Butcherin kohdalla. Mun papereissani Palmierin ja Woodin esitykset olivat pettymyksiä. Jäin kaipaamaan molemmilta lähinnä tasaisuutta otteisiin. Kuluva kausi on tietenkin huono konteksti arvioida pelaajia, mutta silti. Palmieri ja Wood olivat kuin Devilsin kausi pienoiskoossa - hetkittäin kulki todella nätisti, mutta sitten olikin taas pitkiä jaksoja todella hiljaista.

Myös Will Butcherin kausi oli pettymys ja hän oli ehdottomasti yksi niistä, joilta oli lupa odottaa enemmän.

Muuta pientä

- Noesenin kautta varjostivat myös terveysongelmat. Paha pettymys se oli yhtä kaikki. Minusta hän ansaitsee kuitenkin vielä uuden
- Zachalle vielä uusi mahdollisuus kakkossentterin tontilla.

Pistäkää vain ihmeessä uutta kausiketjua tulille, kellä vain on kirjoitushalua. Kausiketjun avaamiseen ei kannata pitää turhan korkeaa kynnystä. Raapustelen jossain välissä itsekin muutaman ajatuksen, kunhan tähän kauteen saa vähän etäisyyttä.
Joo, voit olla oikeassa noista arvosanoista. Silloin kun joukkue jää koko NHL:ssä kolmanneksi viimeiseksi, ei kovin monelle pelaajalle voi antaa hyviä arvosanoja. Niissä olisi siis ollut tarkastamisen varaa alaspäin.

Aika samoilla linjoilla me ollaan silti mielestäni Woodista, Palmierista ja Butcherista. Kahden ekan kohdalla kyse oli minunkin mielestäni nimenomaan tasaisuuden puutteesta. Wood oli välillä hyvä, mutta sitten vastapainoksi tuli aivan liikaa huonoja pelejä (etenkin alkukaudesta). Palmieri oli tammikuuhun asti erinomainen, mutta loppukaudesta taso laski selvästi, osittain varmaan loukkaantumisten ja osittain motivaatiopulan takia. Butcherin osalta hyviä pointteja, joihin en tullut kiinnittäneeksi samalla lailla huomiota.

Noesen menee minulla 13. hyökkääjäksi oikein hyvin. Zachaan en luottaisi liikaa kakkossentterinä, mutta eipä siihen todennäköisesti ole enää tarvettakaan, kun Devils varaa näillä näkymin Hughesin. Toisaalta jos Devils varaa Kakon, niin uskon tämän olevan pelityylinsä puolesta erittäin hyvä pelaaja Zachan rinnalle – molemmat kun osaavat pitää kiekkoa itsellään.

Jos Devils varaa Hughesin, siinä alkaa olla jo aika kova sentterinelikko:
Hughes
Hischier
Zacha
Zajac

Seuraavaksi sitten puolustus kuntoon, eli vähän samat ongelmat tässä tulevat vastaan kuin Torontolla. Toki kyseisellä joukkueella hyökkäys on edelleen Devilsia selvästi kovempi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuka ottaa kopin? Allekirjoittanut taitaa olla liian käsi näissä asioissa.
Devils ketjua on siunattu muutamalla sen verran asiantuntevalla kirjottajalla että antaa heidän suosiolla vetää pitkää tikkua siitä kuka pääsee/joutuu sen avausviestin kirjottamaan. Eli mä passaan kanssa ja keskityn vain vuohottamaan draftista. ;)
 
Suosikkijoukkue
TPS & NJD
Voi ja että! Itse toivoin, että oltaisiin päädytty varaamaan Kakko-sena (vai -laituri?), kun epäilen Hughesin menevän ekana, mutta toisaalta kelpaahan se tämäkin. Nyt vaan täytyy toivoa, että Kakko-nen onkin ykkönen?

En osaa katsoa asiaa ilman jonkunlaisia värilaseja, kun näin TPS-kannattajana on Kakko itsellä ollut suurennuslasin alla jo pidempään. Nyt tässä on siis tulossa joko aivan huikean hieno yhteensattumien summa, jos Kaapo meille päätyisi, TAI aivan järkyttävä (henk.koht.) katastrofi jos me otetaan Hughes ja Kaapo päätyy Rangersiin hemmetti sentään. Hughesin päätymistä meille en siis laske katastrofiksi, vaan sen, että sitten Kaapo päätyy 99,999999% Rangersiin. Hyi olkoon.

Täytyy kyllä sanoa, että itselle on aivan 50/50 lopulta, että kumpaanko vaihtoehtoon Shero päätyy... monen muun joukkueen (ja GM:n) kohdalla arvaus olisi paljon helpompi..
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun lueskelee Facebookista jenkki Devils-fanien komentteja niin aikamoiseen skeidamyrskyyn saa kyllä Shero varautua jos tosta Kakon nappaisi. On kyllä niin hauskoja nää perustelut "Ottakaa jenkki" tai "Skandinaavit on nössöjä". :D
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Koko päivä mennyt hymyssä suin viime yön arvonnan takia! On toi Hallin tilasto draft lotteryyn liittyen jotain todella törkeetä.

Hughes tai Kakko, ei väliä kumpi. Molemmat kelpaa paremmin kuin hyvin.

Amen!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On varmaan vähättelyä jos sanoo että tästä draftista tulee todella mielenkiintoinen Devils-fanin näkökulmasta. Tässä hässäkässä on päässy melkeen unohtumaan että kakkoskieroksella Devilsillä on kolme varausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös