Eduskuntavaalit 2019

  • 395 322
  • 3 925

Analyzer

Jäsen
Leikkaavatko pienydinreaktorit Suomen kaukolämmön päästöt murto-osaan jo 2020-luvulla? – "Kaupallistaminen kahden vuoden päässä"

Näistä oli eilisessä tentissä puhetta. Putkonen taisi näitä esittää, että Helsingin pitäisi malttaa kivihiilestä luopumisen suhteen ja odottaa, että pienydinvoimalat tulevat markkinoille. Artikkelin mukaan kaupallistaminen olisi mahdollista jo kahden vuoden päästä.
Tosin Helsingin tapauksessa lienee mahdotonta päätyä tällaiseen ratkaisuun, kun vihreät ja vasemmistoliitto niin isossa roolissa päätöksenteossa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisikohan Suomesta semmoisen viherteknologian, kuin pienydinvoimaloiden kehittäjäksi ja valmistajaksi? Se oli kyllä kiintoisa heitto, jos vaikka viidessä vuodessa kaupalliset toteutukset on aidosti saatavilla.
Tämä on juurikin se merkittävin panos, joka Suomella on mahdollista tuoda pöytään. Teknologian kehittäminen, jota voidaan soveltaa myös kustannustehokkaasti kolmannen maailman "saastekeskuksissa". Toki omatkin tavoitteet valtiona pitää olla olemassa, mutta mielellään sellaiset, että ne voi saavuttaa ampumatta samalla itseään molempiin jalkoihin.
 

Animal

Jäsen
Sanoiko Putkonen tosiaan että turve työllistää Suomessa 200 000 vai puhuuko työkaveri ihan omiaan? Tuohan on ihan paskapuhetta.

Nämähän ovat ihan puhtaasti populismin oppikirjasta. Heti kun tuo kyseenalaistettiin niin Putkonen vastasi tyyliin "kokonaisvaikutukseltaan" ja ottamatta kantaa mikä luvuissa on totta ja mikä ei niin nämä idealistiset ilmastofanaatikkonaiset eivät uskaltaneet vanhaa teollisuusjäärää haastaa, koska todennäköisesti ei oltu kotiläksyjä aiheesta tehty.

Putkosesta voi perustellusti olla montaa mieltä, mutta hänhän on vanhan liiton teollisuuslobbari jolla päämäärä ja tavoitteet pyhittävät keinot. Tässä tentissä hän oli jokseenkin puhtaasti provokaattorina ja aiheuttamassa kontrastia näihin nuoriin viheridealistinaisiin. Ja ennenkaikkea nokittelemassa Sanna Marinia missä osin onnistuikin (Kuinka kauan menee kuin Musti ja Mirri oppivat syömään nyhtökauraa?). Putkonenhan on itse sanonut, että inhoaa sydämestään demareiden nykyistä "viherhumppaa", joka "kurjistaa Suomen teollisuuden".
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Suomi ei voi ilmaston ja pitkien välimatkojen vuoksi koskaan pärjätä näissä päästö per capita vertailuissa erityisen hyvin. Oleellista sen sijaan on, että päästöjä saadaan VÄHENNETTYÄ.

Tai sitten juuri pitkien välimatkojen ja ilmaston takia pärjääkin erinomaisesti. Pitkät välimatkat on sama kuin paljon uusiutuvaa biomassaa per asukas ja osittain myös kylmän ilmaston takia Norjassa on massiiviset vesivoimat.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edit- ja täytyy kyllä antaa isot pisteet Haavistolle, koska saahan tuo mies olemuksellaan ja puheillaan vaikuttamaan vihreät jopa järkevältä vaihtoehdolta. Kuitenkin Haaviston jälkeen puolue on täynnä sekopäitä.

Tämhän tässä pelottavaa onkin. Haavisto kerää puolueelle ison äänipotin ja jää kesäkuussa syrjään. Haaviston keräämä valta jää radikaalien sekopäiden käsiin. Ei auta vaikka mukana olisi joku tolkun ihminenkin sillä impulsiiviset idealistit jyräävät ne alleen. Pelottavaa ajatella jotain Emma Karia ministerinä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Asia mikä tuppaa monelta unohtumaan on, että eniten liemessä ovat juuri tiheään asutut maat jotka elävät näin eniten yli oman luontonsa tuoton. Juuri se asia miksi Suomi on yksi vähiten luontoa raiskaavia maita maailmassa on harvaan asuttu maa, jossa yhtä ihmistä kohden on kestävä määrä pinta-alaa. Juuri esimerkiksi hiilen käyttö on mahdollistanut väestöräjähdykset tietyillä alueilla, kun on pystytty maan sisältä ottamaan kansalle hyvää. Raja menee siinä että kun otat jotain maan pinnalta se on kestävää, mutta yleensä pinnan alta otettu on kestämätöntä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Olisikohan Suomesta semmoisen viherteknologian, kuin pienydinvoimaloiden kehittäjäksi ja valmistajaksi? Se oli kyllä kiintoisa heitto, jos vaikka viidessä vuodessa kaupalliset toteutukset on aidosti saatavilla.

Olisiko kuvitellussa tilanteessa niin että Suomi saisi vaikka näillä miniydinvoimaloilla tavoitteensa 10 vuotta etukäteen saavutettua niin sen jälkeen sanottaisiin että olemme osamme tehneet vai niin että edelleen lyötäisiin veroa veron päälle ja yritettäisiin tehdä kansasta vegaaneja sähköautoilijoita hinnalla millä hyvänsä ? Veikkaan jälkimmäistä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olisiko kuvitellussa tilanteessa niin että Suomi saisi vaikka näillä miniydinvoimaloilla tavoitteensa 10 vuotta etukäteen saavutettua niin sen jälkeen sanottaisiin että olemme osamme tehneet vai niin että edelleen lyötäisiin veroa veron päälle ja yritettäisiin tehdä kansasta vegaaneja sähköautoilijoita hinnalla millä hyvänsä ? Veikkaan jälkimmäistä.
Jos tänne saadaan minivoimaloita, niin se olisi varsin perusteltu syy tehdä kansasta sähköautoilijoita.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hintapolitiikka on kieltämättä paras tapa ohjata kulutusta. Hinta nousee ja kulutus laskee. Tai tuloverotus nousee ja kulutus laskee ylipäänsä.

Sitten asiaan. Sähköautoilu ei ole ratkaisu lähitulevaisuudessa. Akkujen raakamateriaalivarannot eivät maailman laajuisesti riitä. Tästä syystä raaka-aineiden hinnat lähtevät nousuun ja tästä seuraa akkujen hintojen nousu. Mitään mullistuksia ei akkualalle ole näkyvissä, jotka seuraavaan kymmeneen vuoteen muuttavat tilannetta mihinkään ainakaan teollisessa mittakaavassa.

Mikäli liikenteen päästöjä halutaan todella laskea on vastaus julkinen liikenne. Pk-seudulla asuu suunnilleen 20% koko väestöstä. Silti täälläkään julkinen liikenne ei vielä pysty kilpailemaan omalla autolla ajamisen kanssa helppoudessa. Ei lähellekään. Tästä ainoan poikkeuksen tekee Helsingin ydinkeskusta. Mitä jos otettaisiin sellainen lähtökohta, että pyritään parantamaan julkisen liikenteen kilpailukykyä veronkorotusten sijaan? Tulos olisi parempi ympäristön kannalta ja ruuhkatkin helpottaisivat, jolloin ihmisten ei enää tarvitse jonotella autoissaan. Raidejokeri on varmasti ensimmäinen askel oikeaan suuntaan, mutta ihan busseillakin voidaan ratkoa monia haasteita.

Jo tälläkin hetkellä julkinen liikenne on yksityisautoilua halvempaa: Joukkoliikenteen kustannukset
Kirjoitus on hieman vanha, mutta pitää edelleen paikkansa. Hinnan ollessa kohdillaan (kuten tuo yllä oleva kertoo), ongelma on jossain muualla. Oman kokemukseni perusteella tämä on laatu ja helppous. Tässä on tietysti helppo sanoa, että yhteiskunnan kustannukset kasvavat. Voi olla, mutta tuon mukaan kuluttajille jäisi enemmän rahaa käyttää muuhun, joka sitten palautuu arvonlisäveron, työnantajamaksujen ja ansiotuloveron myötä. Puhumattakaan säästyneestä ajasta, jos ruuhkat helpottavat.

Yksityisautoilijat eivät luonnollisestikaan välittömästi vaihda julkiseen liikenteeseen, vaikka sitä parannettaisiin. Ajanjakso, joka alkaa siitä, kun tasoa nostetaan ja päättyy siihen, kun tarpeeksi moni yksityisautoilija on vaihtanut julkiseen liikenteeseen, on se vaadittava investointi suorien kustannusten ja tuottojen osalta. Kaikki tämän jälkeen tuleva on sitten investoinnin takaisin maksua, joka tietyssä pisteessä muuttuu voitoksi.

Tässä on taas kerran hyvä esimerkki siitä, kuinka lyhytkatseista verojen nosto on. Nollasummapeliä harvoin kuitenkaan pelataan.

Se, että Helsinki rakentaa satojen miljoonien pyöräilysiltoja on tietysti monellakin tavalla katastrofaalinen virhe. Pyöräilysesonki ajoittuu lomasesongin päälle, jolloin hyöty on negatiivinen. Päästöihin tällaiset ratkaisut eivät tule vaikuttamaan. Se ei poista sitä faktaa, että julkinen liikenne on se millä liikenteen päästöjä täällä saadaan laskettua. Polttoaineiden veronkorotukset tekevät liikkumisesta ylipäänsä kalliimpaa, yksityisestä ja julkisesta samalla tavalla. Tämä johtaa liikkumisen vähentymiseen ja sitä kautta talouden hiipumiseen.
Ei tarvitse nostaa polttoaineiden veroa, vaan fossiilisten polttoaineiden veroa ja tehdä ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot houkuttelevimmiksi. Vielä vaihtoehtoja ei niin hirveästi ole, mutta 10 vuoden päästä tilanne voi olla jo paljon parempi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Minä suhtaudun hieman skeptisesti noihin pienreaktoreihin. Jos tuollaisia ruvetaan laittelemaan kaupunkeihin olisi se aikamoinen targetti pommittaa ensimmäiseksi jos joku tänne hyökkäisi tai terrorismille. Siksi kai ydinvoima yleensä sijoitetaan paikkoihin joissa on vähemmän ihmisiä, että kriisi tilanteessa siinä olisi varoetäisyyksiä. En tiedä sitten olisiko pienempi sitten niin paljon vaarattomampi, että se ei olisi niin uhka. Kriiseissä ehkä nuo pienemmätkin reaktorit jouduttaisiin ajamaan alas, ja jos lämmitys on sitten sen varassa voi tulla vilu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Koko pienreaktorihömppä on juuri sitä, hömppää... Tutustuisitte nyt edes vähän alusta näihin asioihin. (ei, keskustelupalsta Ei riitä opettaan näitä teknologisia faktoja ydinvoimasta, ettekä sittenkään uskoisi, koska ydinvoimakannattajat on ”uskossa”)


Pienvoimalat on ratkaisuja sinne, missä muut ratkaisut on vaikeita tai mahdottomia. Kuten nyt Venäjän laivareaktorit, joilla tehdään syrjäseuduille sähköä ja nostetaan niitä kurjuudesta. Länsimaiseen konseptiin ne on täysin hyödyttömiä.. eikä niitä sitäpaitsi ole edes olemassa, näitä modulaarisia siis. Ensimmäinen koevoimala sai rakennusluvan USA:ssa.. odoteltuaan 25 vuotta. Huu Haa


JOS energiapoliittisia ratkaisuja haluaa, niin se poliitikko, joka on teknistieteellisesti asiassa oikeassa ja asian päällä Suomessa on Oras Tynkkynen.


Menkää sen kanssa vänkään höpöhöpöjenne kanssa, minä en jaksa…
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vihreät tuhoaa teollisuuden/Talouden ilmastopoliittisilla kannoillaan... skippasitteko te kaikki EK:n (Elinkeinoelämän Keskusliitto suom huom) kannan tässä asiassa? Koska ei vastaa ennakko-oletustanne?


Toistetaan:

Elinkeinoelämän keskusliiton, EK:n, uusi puheenjohtaja Pekka Lundmark vaatii itse poltiitikoilta entistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.
– Tiukka ilmastopolitiiikka on hyväksi suomalaiselle elinkeinoelämälle ja suomalaiselle teollisuudelle, Lundmark perustelee ilmastokantaansa
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Leikkaavatko pienydinreaktorit Suomen kaukolämmön päästöt murto-osaan jo 2020-luvulla? – "Kaupallistaminen kahden vuoden päässä"

Näistä oli eilisessä tentissä puhetta. Putkonen taisi näitä esittää, että Helsingin pitäisi malttaa kivihiilestä luopumisen suhteen ja odottaa, että pienydinvoimalat tulevat markkinoille. Artikkelin mukaan kaupallistaminen olisi mahdollista jo kahden vuoden päästä.
Tosin Helsingin tapauksessa lienee mahdotonta päätyä tällaiseen ratkaisuun, kun vihreät ja vasemmistoliitto niin isossa roolissa päätöksenteossa.

Ydinvoiman aika-arvoihin voi aina laittaa nollan perään. Eli 20 vuoden päästä tulevat.
 

molari

Jäsen
Vihreät tuhoaa teollisuuden/Talouden ilmastopoliittisilla kannoillaan... skippasitteko te kaikki EK:n (Elinkeinoelämän Keskusliitto suom huom) kannan tässä asiassa? Koska ei vastaa ennakko-oletustanne?


Toistetaan:

Elinkeinoelämän keskusliiton, EK:n, uusi puheenjohtaja Pekka Lundmark vaatii itse poltiitikoilta entistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.
– Tiukka ilmastopolitiiikka on hyväksi suomalaiselle elinkeinoelämälle ja suomalaiselle teollisuudelle, Lundmark perustelee ilmastokantaansa

Kyllä, mutta Lundmark on samalla Fortumin tj ja Fortumin tulevaisuudenvisiot - hyvä niin - on myös kunnianhimoiset. Hieman jopa lapsellisen touhukas Pekka oli Fortumin yhtiökokouksessa esitellessään Fortumin tulevaisuuden visioita. Saattaa olla oma lehmä ojassa.

Uniper-kaupalla tuplattiin yhtiön vesivoima- ja ydinvoimakapasiteetti, sitten oli/on hyviä päänavauksia mm. akku-, jätteenkäsittely-, kaukolämpöpuolella. Oma lukunsa oli toiminta hiilivoimankäyttäjästä, sen purkajaksi, sitähän riittää, siis muidenkin kuin omien voimaloiden purkutyössä. Inkoossa ovat jo harjoitelleet. Ilmeisesti laskevat, että tuohon tulee tukirahaa valtio- tai EU-tasolla.
 

Analyzer

Jäsen
Putkosen teemana oli kyllä ennen kaikkea korostaa sitä, että Suomi on pudottanut päästöjään oliko peräti eniten Euroopassa 30(?)vuoden aikana. Sitä en tiedä onko asia oikeasti näin.
On älyllisesti epärehellistä verrata nykytilannetta esim Puolaan, koska ilmasto-olosuhteet ovat täysin erilaiset.

Suomi ei voi ilmaston ja pitkien välimatkojen vuoksi koskaan pärjätä näissä päästö per capita vertailuissa erityisen hyvin. Oleellista sen sijaan on, että päästöjä saadaan VÄHENNETTYÄ.

Yle tarkasti poliitikkojen vaaliväitteitä: turpeen työllisyysvaikutuksista hurjaa liioittelua, verottaja ei nauti provikkapalkkaa

Nyt tuli faktaa tähän, eli Suomi ei ole Euroopan ykkönen päästöjen vähentämisessä 90-luvulta alkaen, vaan joko keskitasoa tai hyvää keskitasoa laskentatavasta riippuen.

"Edes Putkosen käyttämällä mittarilla Suomi ei silti ole mitenkään ylivoimainen Euroopassa. Tuoreimmassa YK:n koosteessa(siirryt toiseen palveluun) Suomi on LULUCF huomioiden vähentänyt päästöjään vuosina 1990–2016 noin 44,5 prosenttia. EU:n keskiarvo on 25,9 prosentin vähennys. Suomea enemmän päästöjään ovat vähentäneet ainakin Bulgaria, Liettua, Romania, Ruotsi, Unkari ja Viro."

Päästöjen eteen on tehty hyvää työtä, mutta mikään mallimaa tässä ei olla.
Tämä väite nyt kuitenkin oli edes jotenkin sinne päin, jos käytetään LULUCF laskettua mallia.

Sen sijaan tuo turveteollisuuden 200 000 meni kyllä täysin munilleen.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Itse kunkin kannalta varmaankin suurin jännitysmomentti näissä vaaleissa on (oman tahonsa kannatuksen ohella) kuinka korkealle tuo Persujen noste tulee yltämään. On väläytelty jopa, että voisivat olla ykkösiä. Kaikki on tietysti mahdollista. Henkilökohtaisella tasolla toivon demarien pysyvän suurimpana. Positiivista gallupkannatuksissa ainakin se, ettei Kokoomus ole saanut demarien etumatkaa juurikaan kiinni, todella hämmentäviä ihmeitä pitäisi sattua, että näiden kahden osalta tapahtuisi jokin voimasuhteiden vaihtuminen. Yhtään uutta porvarihallitusta ei tämä maa kaipaa, eriarvoistaminen, kyykyttäminen ja itsekeskeisyys eivät onneksi näytä olevan kovassa huudossa tällä kertaa, ainakaan mitä tulee Kokoomuksen ja Keskustan kannatuslukuihin.

Mikäli Persut olisivat jopa suurin puolue ja Halla-Aho saisi hallitustunnustelijan roolin, tilanne menisi kimurantimmaksi... Veikkaisin, että eiköhän sieltä silti yhteisymmärrystä lopulta löytyisi, ainakin Kokoomukselta. Ehkä Kepu myös ja KD. Porvarihallitus siitäkin tulisi todennäköisesti. Toki yllättäviäkin käänteitä voisi sattua, mutta en jaksa uskoa, että meillä punikeilla(vas, sdp) olisi siinä tapauksessa asiaa hallitukseen. Tuskin Vihreilläkään.

Katotaan nyt miten tässä käy.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itse kunkin kannalta varmaankin suurin jännitysmomentti näissä vaaleissa on (oman tahonsa kannatuksen ohella) kuinka korkealle tuo Persujen noste tulee yltämään. On väläytelty jopa, että voisivat olla ykkösiä. Kaikki on tietysti mahdollista. Henkilökohtaisella tasolla toivon demarien pysyvän suurimpana. Positiivista gallupkannatuksissa ainakin se, ettei Kokoomus ole saanut demarien etumatkaa juurikaan kiinni, todella hämmentäviä ihmeitä pitäisi sattua, että näiden kahden osalta tapahtuisi jokin voimasuhteiden vaihtuminen. Yhtään uutta porvarihallitusta ei tämä maa kaipaa, eriarvoistaminen, kyykyttäminen ja itsekeskeisyys eivät onneksi näytä olevan kovassa huudossa tällä kertaa, ainakaan mitä tulee Kokoomuksen ja Keskustan kannatuslukuihin.

Mikäli Persut olisivat jopa suurin puolue ja Halla-Aho saisi hallitustunnustelijan roolin, tilanne menisi kimurantimmaksi... Veikkaisin, että eiköhän sieltä silti yhteisymmärrystä lopulta löytyisi, ainakin Kokoomukselta. Ehkä Kepu myös ja KD. Porvarihallitus siitäkin tulisi todennäköisesti. Toki yllättäviäkin käänteitä voisi sattua, mutta en jaksa uskoa, että meillä punikeilla(vas, sdp) olisi siinä tapauksessa asiaa hallitukseen. Tuskin Vihreilläkään.

Katotaan nyt miten tässä käy.

Tehoasi tuo vasuri provosointi paremmin jos tässä maassa oikeasti olisi rikkaita, mutta ei ole näkynyt. Vähän katoaa noista huuteluista pointti kun ottaa huomioon kuinka hyvin teidän vasemmistolaisten asiat ovat tässä maassa.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Tehoasi tuo vasuri provosointi paremmin jos tässä maassa oikeasti olisi rikkaita, mutta ei ole näkynyt. Vähän katoaa noista huuteluista pointti kun ottaa huomioon kuinka hyvin teidän vasemmistolaisten asiat ovat tässä maassa.

No ei tuo nyt niin provosoimismielessä ollut kirjoitettu, ei kyllä toisaalta haittaa, jos joku sen sellaisena ottaa. Tämän Jatkiksen palstoja sivusta seuraten tämä on tuntunut välillä kunnon Kokoomuksen fanikerholta, tai muuten vain oikestolaisen ideologian kannattajien temmellyskentältä. Paljoa ei vasemmalta ole tullut huutelua. Itse en ole mikään vastuunkantaja luonteeltani, mutta välillä sitä provosoituu liikaa tai muuten vain haluaa heittää jotain kommenttia väliin vasemmistolaisesta näkökulmasta. Ei täällä kauheasti näytä olevan muita vasemmiston edustajia, sinänsä sääli, koska en itse ole verbaaliselta annilta, väittelytaidoiltani tai muiltakaan vastaavilta kriteereiltä tarpeeksi korkealla tasolla. Paaponttina, ei ole jaksaminenkaan tarpeeksi korkealla tasolla, saatan olla yli vuorokauden tai kaksikin poissa täältä välillä, täysin seuraamatta keskusteluita. Ei siis haittaa jos tämän foorumin vasemmistolaisten edustus profiloituu itseeni osittain, mutta en panisi pahakseni, jos joku karismaattisempi tulisi esiin. Ehkä sellaisia ei olekaan. Valitettavasti.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
No ei tuo nyt niin provosoimismielessä ollut kirjoitettu, ei kyllä toisaalta haittaa, jos joku sen sellaisena ottaa. Tämän Jatkiksen palstoja sivusta seuraten tämä on tuntunut välillä kunnon Kokoomuksen fanikerholta, tai muuten vain oikestolaisen ideologian kannattajien temmellyskentältä. Paljoa ei vasemmalta ole tullut huutelua. Itse en ole mikään vastuunkantaja luonteeltani, mutta välillä sitä provosoituu liikaa tai muuten vain haluaa heittää jotain kommenttia väliin vasemmistolaisesta näkökulmasta. Ei täällä kauheasti näytä olevan muita vasemmiston edustajia, sinänsä sääli, koska en itse ole verbaaliselta annilta, väittelytaidoiltani tai muiltakaan vastaavilta kriteereiltä tarpeeksi korkealla tasolla. Paaponttina, ei ole jaksaminenkaan tarpeeksi korkealla tasolla, saatan olla yli vuorokauden tai kaksikin poissa täältä välillä, täysin seuraamatta keskusteluita. Ei siis haittaa jos tämän foorumin vasemmistolaisten edustus profiloituu itseeni osittain, mutta en panisi pahakseni, jos joku karismaattisempi tulisi esiin. Ehkä sellaisia ei olekaan. Valitettavasti.

Tällä palstalla aika harvoin kukaan asemoi itseään oikeistoon tai vasemmistoon, joten siinä mielessä kaltaisesi estottomasti vasemmistoon itsensä asemoiva kirjoittaja on aika outo lintu täällä. Noin yleisesti tuntuu, että vasemmistoon asemoituvat näkevät helpommin näitä vastakkainasetteluja ja joihinkin blokkeihin kuulumisia toisissa ihmisissä, mutta muuhun kuin vasemmistoon asemoituvat eivät tätä niin helposti tee. Muun muassa viime vaalien alla vasemmalle kallellaan oleva kirjoittaja viittasi minuun ilmauksella "te kokoomuslaiset" tai "te oikeistolaiset", tai jotain tuon suuntaista, vaikken ollut oikeastaan ottanut puoluepolitiikkaan kantaa muuten, kuin näyttämällä peukkua liberaaleille ja nälvimällä vihervassareita tosi oivaltavasti.

e. ilmaisun tarkkuus
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Toivotaan nyt kuitenkin, ettei tuo itsekeskeisyyden ja paskuuden ilmentymä, Kokoomus, saa tarpeeksi paljon kansanedustajia, että pääsisivät neuvottelemaan tosissaan hallitukseen pääsystä. Siinä vasta vastenmielinen joukkio kaikin puolin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Noin yleisesti tuntuu, että vasemmistoon asemoituvat näkevät helpommin näitä vastakkainasetteluja ja joihinkin blokkeihin kuulumisia toisissa ihmisissä, mutta muuhun kuin vasemmistoon asemoituvat eivät tätä niin helposti tee.
Tämä johtuu siitä, että koko vasemmistolainen aate perustuu ihmisten jakamiseen ryhmiin ja näiden ryhmien vastakkainasetteluun. Tällä voidaan sitten perustella tiettyjen ryhmien syrjiminen ja rankaisu. Yksilö ja yksilön vapaus jätetään huomiotta. Lounnollinen hierarkiset rakenteet korvataan teennäisillä rakenteilla, jotka ovat niin heikolla pohjalla, että niitä varten pitää luoda valvontaelimiä. Nämä valvovat elimet eivät keskity ihmisten oikeuksien valvontaan, vaan tiettyjen ryhmien syrjintään. Kun valvonta ei riitä, siirrytään "uudelleenkoulutukseen", johon sisältyy uhka yksilön terveyteen ja henkeen. Vasemmistolainen aate on tappanut enemmän ihmisiä kuin mikään muu ideologia (uskonnot mukaan lukien), sairaus tai luonnonkatastrofi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vasemmistolainen aate on tappanut enemmän ihmisiä kuin mikään muu ideologia (uskonnot mukaan lukien), sairaus tai luonnonkatastrofi.

Siis esim. sosiaalidemokratia? Veikkaan muuten, että kolonialismi nälänhätineen, orjakauppoineen ja kaikkineen tulee aika lähelle marxismi-leninismiä - vai meneekös se jo "luonnollisten hierarkoiden" piiriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös