KooKoo kaudella 2019–2020

  • 532 516
  • 2 253

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
KooKoolla on Bonsaksenin sopimuksen myötä sopimus nyt kuuden puolustajan kanssa eli lisää vielä tarvitaan.
Mikähän Ed Wittchown option tilanne on? Luulisi, että olisi jo julkaistu, jos optio käytetään. Tai voihan sen tietysti myöhemminkin julkaista.
Bonsaksenin jatkosopimus tuo joka tapauksessa kaivattua kokemusta KooKoon puolustukseen. Ilman Bonsaksenin KooKoolla on todella nuori puolustus.
Bonsaksenin sopimuksen myötä puolustajien keski-ikäkin nousi jo 22 vuoden paremmalle puolelle (20,6 v. => 22,5 v). Vaikka kaikki eivät innostukaan tästä jatkosopimuksesta niin täytyy muistuttaa, että Bonsalla oli kaikesta huolimatta KooKoon puolustajien paras teholukema (+-0), kun pakit olivat pakkasen puolella. Ja onhan se ihan hyvä, että Haukelandille löytyy joukkueesta norjankielistä juttuseuraa.

Alexander Bonsaksen (32 v)
Santeri Salmela (18 v)
Arttu Pelli (22 v)
Peetro Seppälä (18 v)
Martin Berger (22 v)
Kalle Valtola (23 v)
Bonsa menee vielä mielestäni av:lla ja kolmosparissa, mutta minuuttien pitää olla pienemmät kun menneellä kaudella. Kyllä tuonne vielä se ainakin 2profiilipakkia, mielellään 3 tulee hommata.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Bonsa menee vielä mielestäni av:lla ja kolmosparissa, mutta minuuttien pitää olla pienemmät kun menneellä kaudella. Kyllä tuonne vielä se ainakin 2profiilipakkia, mielellään 3 tulee hommata.

Bonsa on kokenut luottoratsu varsinkin av:lla. Olen samaa mieltä, että minuutteja pitäisi saada kyllä ensi kaudella pienemmäksi.
Plussaa vielä sekin, että ei juurikaan ole kärsinyt loukkaantumisista ja tälläkin kaudella pelasi 53 ottelua, mikä on merkittävä määrä, kun puhutaan yleensä KooKoon pelaajista.

Bonsaksen pelasi KooKoon pelaajista keskimäärin eniten ottelua kohden eli 21:29 minuuttia. Kokonaispeliaika 1128,37 minuuttia. Suuresta peliajasta huolimatta siis KooKoon paras puolustaja tehotilastossa. Alla sopimuksen omaavien puolustajien keskimääräiset peliajat ja pelatut ottelut tämän kauden osalta.

Alexander Bonsaksen 21:29 (53 ottelua) yhteensä 1128,37 min.
Arttu Pelli 17:48 (59 ottelua) yhteensä 1031,32 min.
Kalle Valtola 13:06 (57 ottelua) yhteensä 744,42 min.
Peetro Seppälä 15:00 (31 ottelua) 465,00 min.
Martin Berger 20:05 (19 ottelua) yhteensä 380,95 min.
Santeri Salmela 12:18 (17 ottelua) yhteensä 207,16 min.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ainiin Edi! Mieluummin sen olisi pitänyt.

Näillä mennään. Nyt vain toivotaan, että Friberg on Saarelan tapaan ankka.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä olen Old Tomin kanssa täysin samoilla linjoilla. Ei ole mikään idioottimainen sopimus, siis mikäli ei ole suunniteltu ykköspariin. Joukkuetta yhteen hitsaavia pelaajia tarvitaan aina. Ja nyt Järvenpääkin mitä ilmeisimmin jatkaa matkaansa.

ei juurikaan ole kärsinyt loukkaantumisista ja tälläkin kaudella pelasi 53 ottelua
Oliko ollenkaan loukkaantunut itseasiassa? Maajoukkueessa meni joulukuussa kaksi vai kolme peliä ja sitten pelikiellossa Kangasniemen telomisen jälkeen neljä. Eli maksimissaan yhden pelin oli loukkaantuneena pois. Nyt kun en muista, montako peliä meni maajoukkueen matkassa. Oli siis myös pelikiellon aikaan maajoukkueen matkassa, mutta ne nyt olisi menneet muutenkin ohi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olisin toivonut, että tämä palkkasoturi olisi pistetty luontaiseen kiertoon, mutta näemmä ei. Pelaa toki rutiinilla, mutta rutiinilla tulevat ne pari isompaa virhettäkin ja rikettä per matsi. Ei ainakaan kentällä vaikuta Greenin kaltaiselta johtavalta veteraanilta, tiedä kopista sitten. Eikä varmasti ole ihan halpa ukko, ainakaan KooKoon mittakaavassa.

Tehotilastosta sen verran, että vuoden 2018 puolella viime kaudella Bonsaksenin saldo oli -9 ja se parani sitten selkeästi, kun peleissä ei ollut enää panosta (maaliskuu +5). Tietty tehotilasto nyt on vähän mitä on mittarina, mutta kyllä tuo tukee omaa mielikuvaakin Bonsan kaudesta.

Noh, mennää vielä mukana selkeästi alle 20 minuutin peliajalla ja Haukelandin juttukaverina.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin ja lisättäköön vielä, että jos Haukelandin tulolle on ollut ehtona myös Bonsaksenin jatkosopimus, niin mieluummin molemmat kuin ei kumpikaan(tai lähinnä ensimmäinen). Jos Haukelandia ei kuitenkaan tule, niin sitten jää tästä jatkosta hieman sellainen huono maku.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja ainakin menneen kauden palkka oli hallihuhujen mukaan karmaiseva.
Ei muuta.

Siis minkälaisista summista puhutaan, jos palkka on karmaiseva? Yli 200 000 vai yli 150 000 euroa vai jotain muuta? Ylipäätään olisi mielenkiintoista tietää, mistä hallilla tiedetään pelaajien palkkatasot? Kertovatko pelaajat itse palkkansa? No kovapalkkaisten henkilöiden palkathan tulevat ilmi verokalenterista, joten onko odotettavissa, että Bonsan nimi komeilee kyseisellä listalla kovapalkkaisimpien joukossa? Toki onhan kyseisellä listalla on KooKoon pelaajiakin esiintynyt. Kovapalkkaisin lienee tähän mennessä Josh Green.
 

Steus

Jäsen
Niin ja lisättäköön vielä, että jos Haukelandin tulolle on ollut ehtona myös Bonsaksenin jatkosopimus, niin mieluummin molemmat kuin ei kumpikaan(tai lähinnä ensimmäinen). Jos Haukelandia ei kuitenkaan tule, niin sitten jää tästä jatkosta hieman sellainen huono maku.
Eikai nyt jumalauta pelaajat sanele ketkä jatkaa ja ketkä ei? Toki sellaisiakin esimerkkejä on etenkin huippujalkapallon puolella, mutta KooKoossa? Onhan siellä ollut Vallinin myötävaikuttamista Haatajan saapumiseen, mutta ei pelaajat tuollaisia voi/saa sanella.

X(23min)-Y(22min)
Bonsaksen(20min)-Pelli(17min)
Seppälä/Salmela/Valtola(14min)-Berger(16min)
Kaksi kolmikosta Seppälä/Salmela/Valtola sitten seiskapakkina(8min) tai rotaatiossa.

Ei se nyt katastrofilta näytä, mutta turha uumoilla paikkaa sääleissä ilman kahta hankintaa. X tekemään 10+20 pinnaa ison ylivoimavastuun kanssa ja Y olemaan yleispuolustaja, AV-mies ja se kaveri, joka pelaa jokaisessa tiukassa ottelussa puolet viidestä viimeisestä minuutista aiheuttamatta tulikivenkatkuista viestitulvaa Jatkoajan palstalle.

Minulla on yhä luottoa Kultaseen joukkueen rakentajana, Välimaahan toimiston päällysmiehenä ja hallitukseen linjanvetäjänä. Se luottamus on kuitenkin vuosi vuodelta horjunut ja ensi kauden kausikortti ei ole mikään itsestäänselvyys. KooKoolta puuttuu edelleen tyystin pelillinen identiteetti ja iso linja, jota kaikki toiminta seuraa. Tämä on siis enemmänkin ongelmana urheilupuolella. Nuoria nostetaan kokoonpanoon sitä mukaan kun sinne mahtuu tai tarvitaan ja joukkueita rakennetaan kaudeksi tai max kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Se on tietysti ymmärrettävää kasvuvaiheessa, osaketta maksaessa ja ihan vain kokemattomuudenkin vuoksi, mutta neljästä vuodesta kolme viimeisintä on päättynyt valtaviin pettymyksiin. Jollain Malten pistepörssivoitolla on hyvä (ja pitääkin) kiillottaa kuvaa ruusuisemmaksi, mutta joukkuetasolla eteneminen on ollut kuin juoksumatolla juoksemista.

Edit: typot.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikai nyt jumalauta pelaajat sanele ketkä jatkaa ja ketkä ei? Toki sellaisiakin esimerkkejä on etenkin huippujalkapallon puolella, mutta KooKoossa?
No, en nyt ihan tuotakaan tarkoittanut... Joo, ovat ammattilaisia ja Haukelandkin ollut Suomessa (tai no... miten tuon Turun nyt ottaa) ja pitäisi tottua erilaisiin ja -näköisiin joukkuekavereihin. Mutta onkohan pikkusen helpompaa houkutella, kun on heittää useampia tuttuja pelaajia, kuten Karlsson ja Bonsaksen, täkyksi. Ei nyt siis suoraan sanottuna ehtona, mutta Haukelandin sopimusta edistänyt asia tämä jatko. Ehkä.

X(23min)-Y(22min)
Bonsaksen(20min)-Pelli(17min)
Seppälä/Salmela/Valtola(14min)-Berger(16min)
Kaksi kolmikosta Seppälä/Salmela/Valtola sitten seiskapakkina(8min) tai rotaatiossa.

Ei se nyt katastrofilta näytä, mutta turha uumoilla paikkaa sääleissä ilman kahta hankintaa.
Tuon voi allekirjoittaa ihan täysin. Ylivoimalle soveltuvia puolustajia tuossa ei ole kuin Valtola. Ja Seppälä ehkä. (Ja se X)
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minulla on yhä luottoa Kultaseen joukkueen rakentajana, Välimaahan toimiston päällysmiehenä ja hallitukseen linjanvetäjänä. Se luottamus on kuitenkin vuosi vuodelta horjunut ja ensi kauden kausikortti ei ole mikään itsestäänselvyys. KooKoolta puuttuu edelleen tyystin pelillinen identiteetti ja iso linja, jota kaikki toiminta seuraa. Tämä on siis enemmänkin ongelmana urheilupuolella. N

Koko teksti täyttä asiaa ja olen muuten täysin samaa mieltä, paitsi tuosta kausikortin hankinnasta. Minulle KooKoon kausikortin hankinta on täysin itsestäänselvyys. En ole missään vaihessa kyseenalaistanut kausikortin hankintaa. Mitä vähemmän KooKoolla käy katsojia ja mitä vähemmän KooKoon kausikortteja hankitaan tai mitä vähemmän KooKoolla on yhteistyökumppaneita niin sitä vähemmän KooKoolla on rahaa käyttää joukkueeseensa ja aina vaikeampaa silloin on rakentaa myöskään pelillistä identiteettiä. Täytyy myös muistaa, että KooKoon liigapaikka ei ole mikään itsestäänselvyys ja jotta Kouvolassa voitaisiin jatkossakin nauttia liigapeleistä, niin KooKoo vääjäämättä tarvitsee tähän maksavia katsojia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis minkälaisista summista puhutaan, jos palkka on karmaiseva? Yli 200 000 vai yli 150 000 euroa vai jotain muuta?

Ainakin reilusti päälle 100 000 euroa, koska se ei ole liigapelaajalle vielä mikään ihmeellinen summa. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoi syksyllä, että kaudella 2017-18 liigassa oli 117 sellaista pelaajaa, jotka tienasivat yli 100 000 euroa.

Tämä siis yleisesti liigan palkkatasoon liittyen, ei mitenkään Bonsakseen.

Ja kyllähän raha-asiat on sellaisia joista on monesti tapana huhuta ja juoruilla, joskus jopa tiedonsiemenen kera. Tässä bisneksessä joillekin osapuolille on hyödyllistä tuoda palkkatietoja muiden tietoon.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei nyt sentään mikään liigan palkkakuningas, mutta kuusinumeroinen summa kertoivat hallitietäjät, jotka ovat joskus oikeassa ja joskus väärässä.

Mutta tällä mennään.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kauden jälkeen uutinen jatkosta oli vähän, että OHO. Ei nyt suuria riemunkiljahduksia aiheuttanut. Kun ei kaikkea taustaa tiedä niin sitä vaan ihmettelee.
Haukelandia vähän itse odottelin.
 

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vieläköhän Terry Broadhurts meinaa jatkaa uraa AHL:ssä, kun ikää kuitenkin jo 30? Siinä olisi hyvä laituri kärkikenttiin, jos palaisi Eurooppaan?
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olis kuulemma ollut Bonsalla muitakin ottajia mutta ehkä pitkät kesälomat painoi vaakakupin Kouvolan suuntaan
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jarno Kultanen kertoi 15.3.2019, että KooKoo etsii kokeneempaa ykkösmaalivahtia ja toista nuorempaa torjujaa.
Kukahan mahtaa olla KooKoon toinen maalivahti ensi kaudella?
Haukeland nyt kuitenkin lienee lähtökohtaisesti selkeä ykkösveskari.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
KooKoo näytti vähän haukkaa siirtomarkkinoilla. Haukeland olisi varmasti kelvannut myös muuallekin.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt on se pyhän kolminaisuuden (ykkösmaalivahti-kärkipuolustaja-ykkössentteri) ensimmäinen palanen hankittu, tyytyväinen täytyy olla!

Lähiaikoina olis kiva kuulla vielä Wittchown ja Kähkösen jatkot.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvä haku KooKoolta, sillä Haukeland oli ainakin Kerhoa vastaan erinomainen välieräsarjassa.

Pelimäärät neljältä edelliseltä kaudelta ovat kuitenkin vain 22, 22, 37 ja 26, jotka antavat mielestäni ihan aiheen kyseenalaistaa onko hänestä puhtaaksi ykköseksi, joka vetää läpikauden hyvällä tasolla puhtaan ykkösen n. 50 pelin kauden?

Tällä perstuntumalla sanoisinkin, että kannattaisi hankkia vähintäänkin Liigan keskitasoa oleva backup, joka pystyy vetämään sen +20 matsia, niin Haukeland saattaakin pystyä vetämään kauden läpi tasaisen laadukkaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös