Pelicans kaudella 2018–2019

  • 411 479
  • 1 282

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täytyy muuten sanoa, että Aleksi Mustonen on hyvä sentteri, mutta hän olisi jopa erinomainen, mikäli osaisi tehdä maaleja. Parissa viime pelissä useampi loistava vetopaikka ja aina seinille. Liike on hyvää, asenne on hyvä ja peliälyäkin löytyy.

Toivotaan, että jostain löytyy se itseluottamus maalintekoon vielä tänä keväänä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Joukkueesta lähtee iso määrä tehopisteitä poistuvien pelaajien mukana, vaikka toki nollasta pisteestä pelaajien 2019-20 kausikin alkaa. Myös maalivahdit vaihtuvat.

Alemman keskikastin pelaajabudjetilla tuskin saamme tulevalle kaudelle tämän kuluvan kauden vertaista pelaajistoa. Tämähän on ollut toki tiedossa. Siinäkin mielessä harmittaa tyngäksi jäänyt pudotuspelisarja. Noh aina ei voi pärjätä, eikä edes seitsemän vuoden välein.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Kausi on ohi, pettymys tottakai suuri. Kaudessa oli paljon hyvää ja se jätti hyviä muistoja, harmi että se päättyi tällä tavalla.

Ens kaudella tullaan paljon vahvempana, usko siihen on kova. Kiitos tästä kaudesta, jatketaan myöhemmin, kun tunteet on tasaantunu.

Tää on mun jengi, sitä koskaan vaiha en.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Harvemmin kirjoittelen muiden joukkueiden osioon, mutta todettava lyhyesti vain: olipa harmillinen häviö Pelsuilta, teillä oli hyvä jengi kasassa tällä kaudella. Olin kovin varma, että välieriin tällä kaudella ainakin pääsisitte, ja Tapparan olisitte voinut hyvinkin haastaa. IFKi on vaan vittumainen joukkue pudotuspeleissä, koska siitä ei koskaan tiedä. Toki näiden muutaman pelin perusteella (tämänpäiväistä matsia en nähnyt) on valitettavasti todettava, että Pelsut oli kaukana runkosarjan kunnostaan.

Mutta ei auta, tällaista se joskus on. Tsemppiä Lahteen, ja ensi kaudella uudestaan.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nopeat ynnäykset kaudesta:
+ Historian 2. paras sijoitus runkosarjassa.
+CHL-paikka
+ Lukuiset piste-ennätykset
+ Pääasiassa hyviä hankintoja
+ Organisaatio menee päivä päivältä eteenpäin, mutta vielä ei ollut hedelmä kypsä poimittavaksi.
+ Olkinuora olikin oikea maalivahti
+ Playoffien jälkeinen sijoitus historian 2. paras (5?).

Play-offit olivat toki pettymys. Parempaa oli odotettavissa huikean runkosarjan jälkeen, mutta pelin taso ei vastannut sitä mitä odotettiin.
Tietty nyt kun ollaan vakiinnutettu paikka play-off joukkueena olisihan se hienoa myös päästä sinne semifinaaleihin, eikä jämähtää joka kerta puolivälierään.
Meidän aika ei ollut vielä, mutta se tulee kyllä. Ensi kausi ennakkoon näyttää paljon haastavammalta kuin mennyt kausi etenkin suuren poistuman myötä tehopisteiden ja johtavien pelaajien osalta. Mikään ei kuitenkaan vastusta sitä, ettei ensi kaudella voitaisi nähdä taas lukuisia uusia läpimurtoja ja piste-ennätyksiä ja niitä kun täydennetään parilla kovalla hankinnalla, niin mahdollisuudet on olemassa taistella top-6 sijoituksista.

Ville Niemiselle annan kaudesta kouluarvosanan 8. Hyvää työtä joka osa alueella läpi kauden ja huikeaa viihdettä niin vaihtoaitiossa kuin pelien jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa. Kuitenkin menestys jäi vielä saamatta, mutta hedelmät on kypsymässä. Onko se Nemo joka ne poimii ensi tai sitä seuraavalla kaudella, jää nähtäväksi.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Kaikkien aikojen toiseksi paras runkosarja, toiseksi eniten maaleja, monta uutta tarinaa pelaajista ja siitä miten voi kehittyä ja silti lopputulemana harmitus. Aika absurdia. Runkosarjassa todellinen nousu lähti ennen joulua kun erittäin vaikea jakso monien tappioiden jälkeen selvitettiin. Koko kevät tuntui aivan muutamia hetkiä lukuunottamatta olevan juuri sellaista lentoa, minkä piti viedä kenties jopa finaaliin asti. Näin ei sitten kuitenkaan käynyt.

Kyllähän tämä puolivälieräsarja olisi pitänyt hoitaa aivan sama mitä olisi tapahtunut. Oliko sitten niin, että tuo 6-0 peli loi liian hyvän fiiliksen, jonka jälkeen ei pystytty nousemaan riittävälle tasolle ennen viidettä peliä, jolloin oli auttamatta liian myöhäistä? Jos näin on, kuuluu siitä lampaanperseet sekä pelaajistolle että valmennukselle. Mikään muu ei oikein pysty selittämään oman voittavan pelin katoamista toisen ja neljännen pelin välillä. Miksi ihmeessä alettiin pelaamaan jotain muka-träppiä, jota ei oltu pelattu koko kaudella missään vaiheessa? Miksi kaikki avaimet annettiin HIFK:lle, joka todellakin osasi käyttää ne? Vastustajan peli perustui pelkästään paineen antamiseen, joka totta kai toimi kun omissa neppailtiin pikkukivaa ja toivottiin, että joku tekisi jotain. Toki HIFK oli hyvä, mutta äärimmäisen yksiulotteinen, johon olisi pitänyt iskeä joka pelissä täysillä. Tämä on mielestäni se, mikä tässä eniten vituttaakin kun paikka mitalipeleissä oli täysin omissa käsissä, mutta kolmen pelin täysin käsittämätön musta aukko tuhosi sen mahdollisuuden. Toinen kotipeli täällä oli yksi hirveimmistä peleistä koskaan, minkä olen nähnyt paikan päällä. Vasta perjantain peli oli sellainen, joita olisi pitänyt tulla ensimmäisen pelin jälkeen lisää. Totuuden nimissä sarjan olisi pitänyt olla perjantaihin mennessä 3-1 meille.

Toivottavasti ne pelaajat, ketkä tästä jengistä jatkavat vielä ensi kaudelle muistavat tämän fiiliksen sitten vuoden päästä kun näitä samoja pelejä pelataan. Tätä ei kukaan heistä halua kokea uudestaan.

Tähän tulokseen ei pidä olla mitään muuta kuin pettynyt.

Posin aika on ehkä sitten myöhemmin, mutta annetaan nyt yksi: Jussi Olkinuora. Maaginen mies.
 
Viimeksi muokattu:

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Tähän 1.-4. pelin aneemisuuteen ja pelkoon olisi mukava saada valmennukselta vastaus. Miksi vasta 5.pelissä alettiin ns. pelaamaan? Ehkä tämä kaikki oli vain HIFK:n hyvyyttä, joka sekoitti koko pakan. Heti kun HIFK löysäksi 75 % 5.peliin, niin päästiin lähemmäs sitä omaa peliä. Vai oliko tällainen alistuminen oma taktinen valinta? Ei kai sentään. Toivottavasti tätä tullaan kysymään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös