Calgary Flames 2018–2019

  • 102 744
  • 409

Tornados

Jäsen
Onko tuosta varaustilaisuudesta ollut mitään juttua näin jälkikäteen? Lähinnä että oliko Tkachuk miten korkealla Flamesin listoilla alun alkaen ja saivat sen pelaajan kenet halusivatkin.

Linkissä on jotain juttua. Pelaajien arviointi on vielä aika alkuvaiheessa, mutta hyviä varauksia olivat Tkachukin lisäksi ainakin 14
. McAvoy, 23. Borgström sekä 48. Hart.

https://www.google.com/amp/s/calgar...pleased-with-haul-at-2016-nhl-entry-draft/amp
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tkachukista vielä sen verran, että lienee Giordanon ajan jälkeen se todennäköisin kapteeni joukkueelle.

Sharks mennyt slumppiin, jonka myötä Flames neljä pinnaa edellä pelin vähemmän pelanneena. ROW-tilastossa ollaan kolme pykälää edellä ja maalierokin on ylivoimaisesti lännen paras. Eli vaatii aika ryssimistä nyt, jos meinaavat luopua Pacificin (ja koko lännen) piikkipaikasta. Ensi yönä jatkuu Canucksia vastaan vieraissa, ja Vancouverilla vielä olisi nälkää playoff-raceen. Kauden aikaisemmat keskinäiset menneet Canucksille yhtä lukuunottamatta (pari jatkoaikapeliäkin toki), mutta joka pelissä ollaan kyllä oltu kuskin paikalla ja hakattu päätä Markström-seinään. Uskoisin, että viihdyttävä matsi tulee.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Uskoisin, että viihdyttävä matsi tulee.

Granlundin laitataklaus Backlundiin ja kostopoikkari, Gaudreaun Virtasen kaato, Edlerin taklaus Smithiin ja teatraalinen kaatuminen siihen sekä Markströmin maalivahdin mailalla huitaisu Tkachukiin. Eli olihan siinä sitä torikokousta, rottailua ja viihdyttävyyttä. Ja kun kentän kuningas Giordano + uusi ykkösketju Mangiapane - Ryan - Hathaway tekivät tarvittavan, niin 3-1 -voitolla saatiin tämä viikko päätökseen. Ryanin ketju on tosiaan ihan pirun kovassa vireessä, eikä esim. Ryan ole ollut päästetyn 5vs5-maalin aikana kentällä sitten all-star -tauon. Giordano ratkaisevassa asemassa jokaisessa Flamesin tekemässä maalissa. Maalilla Smith pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä, kun ainoa selän taakse mennyt kiekko muutti matkalla suuntaa Jankowskin jalasta. Ei mitään varsinaisia gamesavereita joutunut ottamaan, mutta vetoja tuli jonkin verran, eikä näyttänyt miltään vapisevalta haavanlehdeltä. Ykkösketju oli aika vaisu, toki Monahan olisi pari Gaudreaun luomaa paikkaa taas kerran voinut käyttää. Backlundin ketju pelasi hyvin ja kolmosessa Neal oli pitkän tauon jälkeen mielestäni ihan hyvä. Omassa päässä ei suurempaa ongelmaa (mm. Brodielta hyvä peli).

Ero kuusi pinnaa Sharksiin, ja seitsemän peliä jäljellä. Erittäin hyvältä näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onhan tämä hienoa seurattavaa taas. Jos seuraavasta voitto raavitaan, niin konferenssin ja divisioonan voitto alkaa olla varmaa. Eipä olisi ennen kauden alkua osannut ihan tällaista runkosarjaa veikata.

Okei, tosipelit on vasta alkamassa, mutta jotenkin on sellainen tuntuma, että nyt on eväitä mennä pitkälle. Vaikka välillä on ollut vaikeampaa, niin onhan se nyt nähty, että niin on muillakin. Kukaan ei halua Flamesia vastaansa. Mielenkiintoinen kevät on tulossa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Näissä tunnelmissa ensi yön peliin!:

Eric Francis @EricFrancis
Drew Doughty just teed off on Matthew Tkachuk, who he'll face tonight: "No respect for him, none. I respect everyone else. I’ll never talk to him off the ice. ... He’s not respected by most of the people in the league, it’s not just me – that’s just a fact." Full story to follow

Kiekko ei ole vielä edes jäähän tippunut, ja vastustajan kärkipakilla on jo nyt pää jumissa Mattyyn. Katsellaas, millainen mittelö saadaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei kyllä oikein aukea itselleni, että mitä hyötyä Doughty yrittää saada noilla jutuillaan. Halu tunnustaa julkisesti, että Tkachuk on päässyt täydellisesti oman pään sisään?

Itse peli olikin sitten melkoista paskaa. Campbell pelasi toki hienon matsin, mutta tämä oli taas niitä pelejä, jossa Flames itse halusi tehdä vastustajan maalivahdista ottelun sankarin. Ei maskia, vedot suoraan päin maalivahtia ja kukaan ei ollut riparikiekoissa. Sharks kuitenkin hävisi myös ottelunsa, joten ero pysyi samana. Molemmilla kuusi matsia jäljellä ja Flamesille riittää kolme voittoa divarin ykkössijaan. Pitäisi kyllä onnistua.

Viimeisen seitsemän matsin aikana YV on ollut 0/18. Pitäisi ehkä harkita jotain muutoksia. Devilsiä vastaan 1-ketjun pelaajat tekivät yhteensä tehot 5+9. Sen jälkeen kuuteen matsiin yhteensä 2+2. Onneksi sentään kahden ketjun peli toimii.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Juu, ei siinä kyllä hyvin pelattu, vaikka kiekkoa hallittiin ja paljon lauottiin. Smith oli ihan hyvä maalissa jälleen, eli tällainen peli vaihteeksi, jossa ei tarvitse edes veskaria haukkua. Ykkösketju sen sijaan, sekä ylivoima... Varsinkin Monahan, mutta myös jossain määrin sekä Lindholm, että Gaudreau ovat olleet vaisuja, kuten @Calgaryn Liekit edellä kertoi. Pari onnistunutta matsia ja maalit ainakin Lindylle ja Moneylle ennen playoffeja mieheen tekisi ehkä hyvää.

Starsilla tärkeä peli myös tuo torstainen matsi Calgaryssä, joten siinä saanee ihan hyvin pelata, että voittaa. Stars on muutenkin ollut taulukkotilanteeseen nähden ehkä vähän hankalampi vastus Flamesille, joten katsotaas.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos tosiaan noilla ketjuilla lähdetään Starsia vastaan niin Peters on kyllä valmis tekemään isoja muutoksia. 2. ja 4. varmasti toimivat myös noin, mutta sitten muiden ketjujen peli voi olla entistä pahemmin sekaisin. Kolmosessa pelkkiä laukojia ja tuo ketju olisi varmasti omassa päässä täysin kusessa. Monahan on ollut se isoin ongelma, enkä olisi yllättynyt jos kauden jälkeen tulisi taas tietoa vammoista.

Dregerin mukaan Tkachukin sopimuksen cap hit voisi olla 8,5-9. Riippuu tietysti pituudesta, mutta jos/kun Tkachuk on seuraava kapteeni, niin en vain näe mitään järkeä jossain 5-6 vuoden sopparissa. Draisaitl solmi oman 8x8,5M sopparinsa vuonna 2017. Pisteitä silloin 0,72 per ottelu ja ilmeisesti pelasi paljon McDavidin kanssa. Tkachukilla tällä hetkellä 0,79 ja pelannut koko ajan shutdown-ketjussa. Jos Tre yrittää tosissaan pitää sopparin hinnan alhaalla, niin Gaudreaun sopimusneuvotteluiden vaikeudet eivät olleet mitään tämän rinnalla.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Monahan on ollut se isoin ongelma, enkä olisi yllättynyt jos kauden jälkeen tulisi taas tietoa vammoista.

Peters ainakin kysyttäessä kielsi Monyn olevan loukkaantunut Eipä se oikeasti paljoa paina, koska ei varmaan myönnä tässä vaiheessa kautta.
Muutoin kertoi että ketjut on Liian rutinoituneet ja ikään kuin leipääntyneet ja siksi herätellään ketjuja sekoittamalla Joutuvat kuulemma keskittymään enemmän, kun ei oo tutut vaihtokaverit jne..
Toki sanoi myös, että ketjut on lyijykynällä tehdyt kun kysyttiin mennäänkö noilla ketjuilla peliin..
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tehotonta ja vaisua se edelleen oli, etenkin kun erikoistilanteissa annetaan niin vitusti kaverille etua. Oma yv 0/2 ja av myös 0/2, ja se riitti tällä kertaa. Ketjut olivat alkuun sekoitetut, mutta kolmannessa erässä palattiin jo vanhaan. Ymmärrän, että näitä monahaneja ym. pitää herätellä tällaisilla sekoitteluilla, mutta ehkä parempi jatkaa Ducksia vastaan sillä tutulla Monahan-Gaudreau -akselilla. Kyllä Monahanilla maalipaikkoja jonkun verran tulee aina, kun Johnny Hockey on rinnalla, mutta viimeistely on ollut aika paskaa viime aikoina.

Tappioputki kaksi peliä, mutta uskon kyllä, että lauantaina Ducks saadaan kaadettua ja parannellaan noita kärkiasemia. Loppuun vielä huomio, että Mangiapane pelaa kyllä nyt jatkuvasti todella hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Hyvä voitto parin heikomman matsin jälkeen. Monahan myös heräsi viimein ja pelasi yhden kauden parhaista peleistään. Smith sai pari kertaa apua tolpilta, mutta pelaa juuri sopivaan aikaan kauden parasta peliään. Saas nähdä kumpi aloittaa pudotuspelit. Toivottavasti Peters vihdoin alkaisi peluuttamaan Anderssonia ykkösparissa. Joka tapauksessa puolustuksen suhteen on ainakin paljon vaihtoehtoja.

Lännen kärkipaikka alkaa näyttämään melko varmalta ja sen myötä tällä hetkellä vastaan olisi tulossa Colorado. Stars olisi tietysti se selvästi pahin mahdollinen vastus, joten toivottavasti pystyvät pitämään tuon sijoituksensa. Ainakin ennakkoon Colorado ja Arizona olisivat ne helpoimmat vaihtoehdot.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Oli tosiaan suvereenimpi peli, ja Monahanin suhteen tapahtui noinkin nopealla aikataululla selvä parannus. Toki ei saa jäädä tähän, vaan toivottavasti sekä Money että Lindy ovat playoffeissa hyvässä iskussa.

Ensi yönä on vastassa siis Sharks vieraissa, ja saas nähdä, joko varmistetaan läntisen konferenssin voitto (tasapisteissä ei tulisi olemaan mitään hätää, koska ROW sekä maaliero on niin paljon Sharkseja parempi). Odotan ainakin hyvää peliä Flamesin osalta, koska kärkipeliin varmasti sytytään, ja Sharksilla oli viime yönä aika kuormittava, todennäköinen playoffien ekan kierroksen aisapariennakko, Vegasia vastaan. Ensi yön peliin lähdetään varmasti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Flamesilla on kaksi farminostoa vielä käyttämättä, ja laaja rotaatio jo nyt puolustajien osalta. Eli kun tuo ykköstila on saatu varmistettua, jää nähtäväksi, paljonko rotaatiota käytetään ja kärkipelaajia lepuutetaan.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Eli kun tuo ykköstila on saatu varmistettua, jää nähtäväksi, paljonko rotaatiota käytetään ja kärkipelaajia lepuutetaan.
Peters tästä jo aiemmin puhui, että jos saadaan otteluissa pelata johtoasemassa, niin peluuttamalla tasaisemmin saa jo kevennettyä.
Jos ens yönä varmistuu, niin voi olla toinen vieraspeli jäljelläolevista, jossa lepuutusta tapahtuu, mutta kotona tuskin kokoonpanojen tasolla mennään b-miehistöllä. Loukkaantumiset sitten erikseen, mutta niistä taas ei sitten paljoa hiiskuta.
Veikkaan, että jos esim. Monyllä loukkia, niin ei senyksin istu katsomossa, vaan voi sitten olla koko ykkösketju ja mony ja JG kaksin.
No, hoidetaan nyt edes piste Lahnaparvelta ja sit mietitään lisää.
Lännessä tällä hetkellä aika hakusessa kärkijengien peli.. Jets, Sharks ja Preds ainakin hakee parasta peliään, kuten ehkä Flames. Vegas pelaa hyvin ilman MAF:ia tällä hetkellä ja Dallas/Blues myös.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Voitto tuli ja nyt pacificin top3 on selvillä. Käytännössä Arizona tai Colorado vastassa ensimmäisellä kierroksella. Ennakkosuosikkeja ollaan molempia vastaan ja materiaalin pitäis olla laajempi myös. Saa nähdä tosiaan lepuutetaanko loukkaantumisia tai muutoin pelaajia vielä. Smith on varmaankin aloittava maalivahti playoffeissa, mutta Rittich pelannee jäljellä olevista peleistä ainakin yhden. Molempiin on luottoa kyllä tällä hetkellä.
Monahan ja sen mukana ykkösketju on heränny ja saa tehoja aikaseksi.

Itse pelistä sen verran, että ylivoima oli kuraa ja Sharksien kaikki kolme maalia tuli Brodie-Prout pakkiparia vastaan. Vaikuttaa siltä, että kovanaaman pitäminen rosterissa maksaa virheitä pelissä. Eipä liigassa taida kovin montaa goonia olla, jotka osaa myös pelata nykyisen NHL:n tasolla. Hienon maalin Prout toki teki, mutta..

Viimeisiin peleihin siis ketjut elää tai ainakin peluutus/kuormitus tasaisempaa ja pieniä kokeiluja varmaan on kans. Vammoja tosiaan parannellaan ym.
Ylivoimaa treenataan kanssa ja siinä pitää kyllä tulla onnistumisia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hyvä tosiaan, että saatiin saman tien homma hoidettua, vaikka esim. YV on edelleen tervanjuontia.

Olen itse sillä kannalla, että Rittich aloittaa playoffeissa, koska hän on ollut tasaisempi ja parempi maalivahti. Se jää sitten nähtäväksi, kumpi aloittaa, mutta mielestäni Rittich sen suuremman roolin on ansainnut. Pelkästään tilastoja katsomalla, mutta myös pelit nähneenä olisi loogista, että on aloittaja. Toki Smith on parantanut roimasti alkukaudesta, mutta silti.

Leuka loksahti ammolleen, kun Flamesin ekan erän kolmen maalin bursti huipentui tuohon Proutin maaliin. Aika jäätävää, miten tuollainen pakki painaa tuolla tavalla hyökkäyksen kärkenä, ja uittaa kiekon maaliin ekaa kertaa kolmeen vuoteen. Se olikin koko pelin highlight-hetki paitsi Flamesille, myös Proutille, joka oli jokaisen Sharks-maalin aikana kentällä Brodien kanssa. Ja kun nuo Sharksin tekemät maalit vielä kertaa, niin oikeastaan jokaisen maalin voi laittaa eniten Proutin syyksi. Ekassa kiekonmenetys oman maalin vieressä, toisessa harhasyöttö ja paska puolustuspelaaminen, ja kolmannessa blokkiyritys, josta taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, kun kiekko meni sekä Proutin, että Smithin ohi maaliin.

Mutta yv-pelin ja Proutin (- se hänen tekemänsä maali) unohtamalla oli hyvä esitys oikeastaan joka ketjulta. Anderssonin paikka on Giordanon rinnalla, Monahan ja Lindholm ovat piristyneet, ja myös Nealin tekeminen on hyvää.

Playoffeja odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Näkisin kyllä mieluusti Fantenbergin Proutin tilalla, mutta kolmosparissa noilla kätisyyksillä tuntuu olevan iso merkitys, vaikka ykkösparissa voikin sitten peluuttaa kahta leftin pelaajaa. Stone olisi toki yksi vaihtoehto kolmoseen. Jos sieltä nyt tulee sitten vastaan Colorado tai Arizona, niin ehkä tuosta paskasta ylivoimasta huolimatta päästään jatkoon. Sen jälkeen voikin sitten mennä vaikeaksi, jos ei mitään parannusta ole luvassa. Nealin peli alkaa myös näköjään kulkemaan juuri sopivaan aikaan.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Välimäki nostettu farmista ylös, joten saa nähdä millaisilla pakkipareilla lähdetään Kingsejä ja Ducksja vastaan. Oma arvaus on, että Gio ja Brodie huilaa toisen pelin ja Hamonic-Hanifin toisen.
Uskon, että hyökkäyksessäkin näkyy näissä kahdessa pelissän muutoksia ja viimeinen kotimatsi Oilersia vastaan mennään playoffien avausmiehistöllä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tulee olemaan Välimäen ja Fantenbergin kauppa, kumpi on kuudes pelaava pakki pudotuspeleissä. Tai siis varmasti useampi kuin kuusi puolustajaa tulee playoffeja pelaamaan (onhan siellä Kylingtonia ja Stonea), mutta tämä on oma arvioni. Gio-Brodie-Hammer-Hanifin-Andersson on aika selkeä pelistä toiseen pelaava viisikko (vaikka mm. Brodie välillä onkin säheltänyt). Taitaa se Fantenberg olla inan varmempi vaihtoehto kuudenneksi pelaaaksi pakiksi, riippuu Välimäen "uudesta sisääntulosta". Viimeistään syksyllä Juuso on vakiokokoonpanon mies (ja tätä myötä mm. Kylington lienee liipaisimella, no ei mennä enempää noin kauas tulevaisuuteen).

E: Ensi yön kokoonpano:

Gaudreau - Monahan - Lindholm
Bennett - Jankowski - Neal
Mangiapane - Ryan - Hathaway
Frolik - Quine - Czarnik

Fantenberg - Andersson
Välimäki - Prout
Kylington - Stone

Rittich

Hanifin, Hamonic. Giordano ja Brodie huilaavat pakistossa, Backlund ja Tkachuk hyökkäyspäässä. Jos ehtii lyömään vielä nykykertoimiin Kingsin kotivoittoa, niin voi olla ihan hyvä kohde. Vaikka ei tuo pakisto nyt mikään hirveä ole siihen nähden, että kärkinelikko out.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Näillä illan peliin:
Johnny Gaudreau - Sean Monahan - Elias Lindholm
Sam Bennett - Mark Jankowski - James Neal
Andrew Mangiapane - Derek Ryan - Garnet Hathaway
Michael Frolik - Alan Quine - Austin Czarnik

Oscar Fantenberg - Rasmus Andersson
Juuso Valimaki - Dalton Prout
Oliver Kylington - Michael Stone

David Rittich

Backlund ja Tkachuk huilaa ja Bennett ja Quine tilalla. Kolmonen nousee kakkoseks ja nelonen kolmosketjuksi.
Pakeissa huilaa sit useampi, kun top4 poissa. (tai Andersson pelaa ja Brodie huilaa)
Fiksuinta on jättää Tkachuk pois Kingsejä vastaan niiden kotijäällä varsinkin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Fox ei signaa Hurricanesin kanssa.

Liki täydellinen kauppa Flamesilta viime kesänä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jos ehtii lyömään vielä nykykertoimiin Kingsin kotivoittoa, niin voi olla ihan hyvä kohde.

No hehheh, myöhäistä aprillia. 7-2 Kingsiä turpaan. Ja laajalla rintamalla taottiin. Jankowski 1+2, Ryan 2+0, Neal 1+1 (ja +4), jne... Lisäksi kokoonpanoon palanneet Välimäki, Kylington ja Bennett kaikki pisteille. Bennettille ennen maalia tolppa, ja peli loppui siihen, kun MacDermidin taklaus osui ilmeisesti osittain Bennettiä leukaperiin. Sammy oli kuitenkin pelin jälkeen ihan ookoo, ja Petersin mukaan ei hätää, joten onni onnettomuudessa. Tuo taklaus ei mielestäni mikään kauhean likainen ollut, mutta varmasti joku Prout tai vastaava olisi käynyt hanskat tiputtamassa MacDermidiä vastaan. Paitsi kun MacDermid ei kolmannessa erässä jostain syystä edes pelannut, niin aika rauhaisissa merkeissä peli pelattiin loppuun.

Ja tosiaan tuo Fox-asia ei tainnut täällä vielä olla käsittelyssä, mutta noinhan siinä kävi, mitä @Lico edellä sanoi. Eilen oli joku uutinen, jonka mukaan Fox signaa Oilersin kanssa ensi kaudella, mutta se taisi sentään olla aprillipila (timerixon-flashbackit nousi jo allekirjoittaneella mieleen, ennen kuin ymmärsi jutun juonen).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Quick oli todella huono, mutta joka tapauksessa vahva esitys tuolla rosterilla. Mielestäni tuo taklaus oli ihan ok, mutta MacDermid tosiaan teki sen jälkeen erikoisen katoamistempun. Ryanin ketju jatkoi taas vahvoja otteitaan ja tällä kertaa pyörittivät hyvin myös tuota ainoaa ylivoimaa.

Foxin oikeuksista irtoaa varmaan joku varausvuoro, mutta jos vielä Ferland päättää vaihtaa maisemaa, niin Canesin kannalta aika karmea treidi loppujen lopuksi. Siihen jos vielä lasketaan mukaan Peters ja Ryan, niin aika täydellinen paketti siirtyi Calgaryn suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös