Battle Beast – kasarimetallia korkokengissä

  • 15 913
  • 59

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Bringer of pain oli kyllä huikea levy, pelot Kabasen lähdettyä pystyi unohtamaan kerrasta.
Tästä uudesta sinkusta en kyllä juuri välitä, video toki oli ihan hyvä. Toivottavasti loput biisit ovat menevämpiä.

BiB sinkutkaan ei suosikkejani olleet, lähinnä ok tasoa. Toki jälkimmäinen niistä parempi.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Uusi levy ( No More Hollywood Endings) puski ilmoille eilen jos tarkkoja ollaan, ja ISTV:n kautta tuli keikka katsottua. Keikka oli kyllä todella hyvä. Itse levy on vielä vaiheessa miten siihen suhtautuisi. Mut positiivinen yllätys oli kyllä ekan sinkun jälkeen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse levy on vielä vaiheessa miten siihen suhtautuisi. Mut positiivinen yllätys oli kyllä ekan sinkun jälkeen.

Vähän samoilla mietteillä liikkeellä. Toki löytyyhän levyltä myös selkeitä rimanalituksia joilla takuulla karkoitetaan isoa osaa vanhoista faneista mutta ilmeisesti bändi asettaa toivonsa uusiin ystäviin (ja laajempaan tulopohjaan) joita löytyy kevyemmiltä taajuuksilta. En vain saa mieleeni yhtään yritystä metallin sektorilta, jolta tällainen selkeä tyylilajin muutos olisi mennyt putkeen. Celtic frost ja Raven yrittivät. Toivotaan, että kalkkunat muuttuvat livetilanteessa pihveiksi.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyy sen verran kehaista, että tuotannon puolesta nämä ovat aivan ensiluokkaisia tekeleitä. Ilmeisesti bändi itse vastaa edelleen soundeista? Ne ovat kyllä viimeisen päälle kohdallaan. Joku voisi sanoa ylituotetuksikin mutta onhan tämä kunnon hifi-vehkeillä komeaa kuunneltavaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllähän tuo uusi levy kuulostaa sellaiselta munattomammalta versiolta edellisestä levystä. Pääasiassa sellaista leppoisaa rokkia/kevytmetallia, vaikea tästä nyt on ihan mahdottomasti innostua. Jonkinasteinen pettymys nyt ainakin, koska edellinen tämän uuden BB:n tekemä levy on kuitenkin ihan hyvä. Siellä on ihan rehellisesti pari sellaista biisiä, ettei voi kuin kummastella mitä ihmettä bändi on oikein ajatellut. Ennen kaikkea Endless Summer, joka on käytännössä kuuntelukelvoton, vaikka usein jopa saan makuni tällaisiin "kesäbiiseihin"

Mutta pakko sanoa, että olin toissailtana bändin maailmankiertueen avauskeikalla Helsingin jäähallissa, ja livenä biisit eivät kuulostaneet niin munattomilta kuin levyllä. Jäähalli oli arviolta noin 66-75% täynnä (väkeä oli paljon, mutta samalla oli silti vielä mukavan väljää), eli ei kuitenkaan mitään ihan viittä vaille loppuunmyyty. Parasta keikalla oli hyvä ilmapiiri, etenkin kun bändi itse oli aivan haltioissaan tilanteesta, kuitenkin bändin historian ensimmäinen jäähallikeikka, koska se vanha BB ei koskaan ehtinyt sille tasolle nousta. Vokalisti-Noora näytti kirjoittaneen naamakirjaansa eilen, että oli keikan jälkeen itkenyt ihan silkasta liikutuksesta.. ja kyllä itsekin viihdyin siitä huolimatta, että tosiaan uusi levy ei varsinaisesti nyt oikein lähde
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Uusi levy odottaa vielä kuuntelua mutta kyllähän tuo livenä toimii, koska lavalla BB aina on ollut parhaimmillaan. Nyt isolla lavalla ja kun tällä kertaa en ollut ihan edessä niin omat fiilikset eivät olleet niin tapissa kuin pienemmillä keikoilla, mutta olihan tuo selvästi jo isomman bändin meininkiä.

Beast In Black möi taannoin paikallisen Apollon loppuun ja nyt Battle Beastilla Logomossa täysi tupa. Selvästi näkyi kumpienkin petojen tyytyväisyys yleisömääriin. Mutta sellaisen hokasin että kun kumpikaan Beasteista ei juurikan soita enää niitä "toisten" vanhoja kappaleita niin tarvittaisiin kolmas yhtye sitä varten. Nitte Valo, I'm lookin' at you..
 
Yrittääkö Battle Beast oikeasti päästä iskelmäfestareille vai miksi helvetissä tuo uusi Endless Summer-biisi on julkaistu? No More Hollywood Endings raastaa sielua ja korvia niin syvältä, että luulin ettei tuota paskempaa biisiä voi enää BB:ltä tulla, mutta olin väärässä. Eiköhän Endless Summer soi kesällä Radio Rockilla. Pitääkin alkaa kuunnella iskelmäradiota, niin kulee hevimpää musiikkia kuin Battle Beastin uusimmat pökäleet.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusi levy odottaa vielä kuuntelua mutta kyllähän tuo livenä toimii, koska lavalla BB aina on ollut parhaimmillaan.
Pikkuisen kyllä häiritsi ne tanssijat, jotka liittyivät No More Hollywood Endings biisin aikana lavalle pyörähtelemään. Huono idea, johonkin euroviisuhömppään sellaiset saisi jäädä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Minä taas mietin että aika duuni niillä tanssijoilla, pari minuuttia hommia illassa? Pikku hiljaa tuotanto kasvaa. Nyt sarvikruunu ja tanssijoita, seuraavaksi jotain Avantasia-rakennelmia tai lentovaljaita.

Endless Summer -single aiheutti täälläkin nikottelua, mutta kyllä se livenä meni siinä missä muutkin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri alkoi suora lähetys Savonlinnan Oopperajuhlien keikalta Hesarin tilaajille. hs.fi/live kautta pääsee streamiin ja onnistuu Chromecastiin lähetyskin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Juuri alkoi suora lähetys Savonlinnan Oopperajuhlien keikalta Hesarin tilaajille. hs.fi/live kautta pääsee streamiin ja onnistuu Chromecastiin lähetyskin.

Yllättävän hyvälaatuista jälkeä, pelkäsin vähän heikompaa yhden kameran toteutusta. BB:n jytä ihan pontevaa, vähän on karisman puutetta vielä ja Louhimon välispiikit ovat välillä kuin puhuttaisiin esiopetuksessa oleville, mutta jos pysyy lauluhommissa suurimman osan niin hyvin menee.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satunnainen matkailija on tällä kertaa Savonlinnassa ja keikka tuossa ympäristössä oli aivan uskomaton kokemus. Näki jäsenistäkin, että oli vaikea pidätellä liikutusta. Harmi, kun porukka ei bändin kehotuksista huolimatta pysynyt kovin kauaa seisaalla, kyllähän istuminen aina vähän laskee tunnelmaa. Pitäsiköhän Battle Beastin ruveta esiintymään vain linnoissa? Taitaisi olla vaan aika rajoitetusti keikkapaikkoja sitten, mutta olivat tuolla todella kuin kotonaan.

Kaksi muuta esiintyjää eli Arion ja Wheel olivat myös varsin kelvollisia. Wheelin progehtava hevi ei ehkä tuonne istunut yhtä hyvin kuin muiden esiintyjien, mutta ottaen huomioon että en tiennyt bändistä mitään ennen tätä, se toimi ihan hyvin. Olisipa kuitenkin saanut vaikka Ensiferumin kolmanneksi esiintyjäksi, niin olisi ollut kokonaisuudessaan hyvin miljööseen sopiva kattaus.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Katoin tän keikan striimin kautta. Sanotaan nyt näin,että keikka oli kova ja pidän bändistä kovasti,mutta olisin odottanu tälle keikalle jotain erilaista biisi listaan. Siinä ei meinaan ollut ihan hirveesti eroo edellis päivän Rock In The City keikkaan Kouvolassa. Toki RITC:ssä esiintymis aikaa oli tunti ja nyt vetivät kaiketi puolentoista tunnin setin. Basisti vois kyllä olla hiljaa kun tuntuu,että puheesta ei ihan hirveesti selvää saa.
Bändihän lähtee taas Yhdysvaltojen rundille ja myöhemmin sitten Sonata Arctican ja Kamelotin kaa eurooppaa. Siin olis 2 sellasta bändii,että voisin mennä pelkästää niitten takii keikalle eli BB ja Sonata.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katoin tän keikan striimin kautta. Sanotaan nyt näin,että keikka oli kova ja pidän bändistä kovasti,mutta olisin odottanu tälle keikalle jotain erilaista biisi listaan. Siinä ei meinaan ollut ihan hirveesti eroo edellis päivän Rock In The City keikkaan Kouvolassa. Toki RITC:ssä esiintymis aikaa oli tunti ja nyt vetivät kaiketi puolentoista tunnin setin...
Kesti hieman yli 1h 20 min ja setti oli kaksi biisiä pidempi kuin reilu viikko sitten Lahdessa. Hieman ihmettelen että mistä se ylimääräinen noin 10 minuuttia sitten tuli, kun kuitenkin Lahdessakin oli mukana ne baarirollaattorit ja kuntotestit. Ehkä välispiikit oli sitten Olavinlinnassa pidempiä.

Pelkkä miljöö kyllä jo riitti minulle erikoisuudesta ja Arionin Lassi Vääräsen vierailu Beyond the Burning Skiesissä oli ihan onnistunut veto. Nuo ovat toki kiertäneet niin paljon yhdessä, että ehkä on vieraillut aiemminkin. Silti olisi toki hieman pidempikin keikka kelvannut.

Elättelin myös toiveita, että Arion olisi saanut At the Break of Dawniin jonkun vierailevan laulajan - Elize Ryd tuskin enää oli Suomessa, mutta jos vaikka Noora Louhimo olisi halunnut tehdä äänenavauksen. Nuo taustanauhaduetot on aika tympeitä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Noora Louhimo Experiencen eka video ulkona. Ihan jees rokkia, tai "soulful blues rock with a hint of country influences...and maybe some magical space dust" kuten oma määritelmänsä kuuluu. Levy tulossa maaliskuussa.




Oho, onpa ollut hiljaa tämä ketju. No, sanotaan vaikka että 28.5., jos korona suo, BB on Judas Priestin lämppärinä Nordiksella. Edellisenä iltana kolmesti (? menee laskut sekaisin) siirretty Logomon keikka.
 
Viimeksi muokattu:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tämä Nooran uusi soolobiisi pesee 100-0 ne Battle Beastin viime aikojen Summer holidays-renkutukset. Hieno tunnelma ja mahtavaa laulamista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tähän sellainen pieni offari väliin, että mun vanhin kasvattipoikani oli kuvaamassa BB:n ekaa musavideota.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Itsekin tuli kuunneltua jo aiemmin. Sanotaan lyhyenä kommenttina, että ihan siinä menee, mutta ei mikään mahdottoman ihmeellinen. Tosiaan todella kaavamainen biisi nykybändille, jos olisin kyynisemmällä tuulella niin voisin haukkua jopa tylsäksi..
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin tuli kuunneltua jo aiemmin. Sanotaan lyhyenä kommenttina, että ihan siinä menee, mutta ei mikään mahdottoman ihmeellinen. Tosiaan todella kaavamainen biisi nykybändille, jos olisin kyynisemmällä tuulella niin voisin haukkua jopa tylsäksi..
On kyllä tosiaan niin tyypillinen Battle Beast-biisi kuin vain voi olla, ainakin Kabasen jälkeiseltä ajalta. Tuli keskiyön jälkeen kuunneltua se ja kun tänään tuli Backstage Rockshopin uutiskirjeen mukana tulevan levyn biisilista, oli vaikeuksia muistaa mikä niistä monista "Jotain of Jotain" biiseistä se julkaistu olikaan. Sinänsä toimii, mutta joo.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
On kyllä tosiaan niin tyypillinen Battle Beast-biisi kuin vain voi olla, ainakin Kabasen jälkeiseltä ajalta. Tuli keskiyön jälkeen kuunneltua se ja kun tänään tuli Backstage Rockshopin uutiskirjeen mukana tulevan levyn biisilista, oli vaikeuksia muistaa mikä niistä monista "Jotain of Jotain" biiseistä se julkaistu olikaan. Sinänsä toimii, mutta joo.

Jotenkin vahva tunne tuli että on jatko-osa "King for A Day":lle, niin sanoituksellisesti kuin musiikillisestikin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin vahva tunne tuli että on jatko-osa "King for A Day":lle, niin sanoituksellisesti kuin musiikillisestikin.
Yritän usein vältellä näitä ennakkobiisejä tulevilta albumeita, mutta tämän kuuntelin kerran ja sama mielleyhtymä King for a Dayhyn tuli
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Yritän usein vältellä näitä ennakkobiisejä tulevilta albumeita, mutta tämän kuuntelin kerran ja sama mielleyhtymä King for a Dayhyn tuli
Vahva sama. Suurin ero toki se, että King for a Day oli vähän vauhdikkaampi ja aggressiivisempi (kuten toki koko Pringer of Pain levy) vrt. Nämä tuoreemmat...
Kuten yllä mainittiin, biisi on aika tylsä. Nooran lauluääni on omaan makuun kuten kitarasoundikin, mutta silti aika plääh lopputulos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös