Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 733 844
  • 8 198

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sulla tuntuisi lähtökohta olevan hitusen vinossa ja sen takia myös kuva "tarpeesta" euroliigalle voi hyvinkin vääristyä. Viestistäsi saa käsityksen, että koko laji (ammattilaisurheilun osalta) pyörisi pelaajien takia ja että näitä kilpailuja ylipäätään pelattaisiin pelaajien takia. Näinhän asia ei missään nimessä ole, vaan tämä viihdeteollisuuden muoto palvelee maksavia asiakkaita ja siten asiaa pitää tarkastella sitä kautta. Saataisiinko kuluttajilta lisää euroja lajin pariin euroliigalla (nykytilanteeseen nähden), olisi tässä se oleellinen kysymys. Moni haluaa sanoa, että koska CHL ei vedä väkeä, niin se tarkoittaisi myös, ettei euroliigakaan voi toimia. Tässä on kuitenkin se, että CHL on osallistujilleen (ainakin toistaiseksi) kuitenkin toissijainen kilpailu ja siten tietenkin vaikuttaa myös kuluttajien valintoihin. Tässä tilanteessahan Jokerit sitten puolestaan voi toimia vasta esimerkkinä. Eli kun pelataan kansainvälistä sarjaa kauden ensisijaisena kilpailuna, niin kyllä se kuluttajien valintoihin näyttäisi vaikuttavan ja yleisömäärät ovat aivan toisenlaisia, kuin CHL:ssä (oli ne liput ilmaisia tai ei). Toisena esimerkkinä on sitten matkustuskulujen radikaali kasvu. Toki matkakustannukset kasvaisivat, mutta painottamalla kilpailua paikallisiin lohkoihin, voitaisiin tätä varmasti hillitä, ainakin jossain määrin ja jos esim. Suomestakin osallistuisi kokonainen lohko, jonka sisällä suomalaisjoukkueet painotetusti pelaisivat, niin matkakulut eivät varmaan mitään täysin ylivoimaisia olisi.
Kyllä minä ajattelen juurikin sarjan kiinnostavuutta sekä pelaajien ja yleisön näkökulmasta. Siihen viittaa erityisesti tuo lohkojako, jolloin tulisi maan sisäisiä pelejä enemmän, jotka kiinnostavat varmasti suomalaisia ja ruotsalaisia erityisesti vahvan kiekkoperinteen takia. Siinä siis komppaan sinua. Muut viittaavat sitten sarjan tasoon. Kova taso houkuttaisi pelaajia, mutta kyllähän tässäkin nimenomaan on ajatus, että sarja on tarpeeksi kiinnostava sitä kautta yleisölle. On keinotekoista edes aloittaa eurosarjaa, jos mukana ei ole kahden kovimman eurooppalaisen kiekkomaan (Ruotsin ja Venäjän) joukkueita. SHL ainakin on ymmärtääkseni yrittänyt rakentaa erittäin kilpailukykyistä sarjaa, eikä varmaan ihan heti ruotsinmaalla haluta, että sarjan taso taas laskisi, jos esim. 3-4 joukkuetta siirtyisi toiseen sarjaan pelaamaan Salzburgeja ja Kölnejä vastaan.

Eli summa summarum. Huippupelaajia ei kiinnosta sarja, jossa ei pääse pelaamaan koskaan aivan parhaita pelaajia vastaan (tilanteessa jossa olympialaiset ei ole auki NHL-pelaajille ym). Yleisöä ei puolestaan kiinnosta sarja, jossa pelaa suomalaisia ja keski-eurooppalaisia joukkueita eikä yleisöä myöskään kiinnosta sarja, jossa jatkuvasti vastustajat tulevat näistä maista. Täytyy olla tarpeeksi "paikallispelejä". Venäjä ja Ruotsi pitäisi olla projektissa vahvasti mukana, koska ovat Suomen lisäksi kovimpia kiekkomaita Euroopassa. Ainakaan KHL:ään ei annettu ruotsalaisten joukkueiden SHL:stä siirtyä.

Itse innostuisin huomattavasti enemmän 14 joukkueen pohjoismaisesta huippusarjasta, jossa olisi 6-7 joukkuetta Suomesta ja 6-7 joukkuetta Ruotsista sekä mahdollisesti yhdet joukkueet Tanskasta ja Norjasta. Molemmissa maissa olisi 6-7 joukkueen lohko, jonka sisällä olisi enemmän pelejä keskenään. Tällaisen sarjan kautta voitaisiin haastaa KHL houkuttelevuudella ja monet kotimaiset pelaajat voisivat pelata kotimaan joukkueissa. Näkisin, että tällaisen pohjalle joku eurosarja voisi myöhemmin laajentua vaikka puolta isommaksi (28 joukkuetta). Vähän kuin NHL on laajentunut vuosikymmenten aikana Floridaan, Arizonaan ym.

Jalkapallossa on monta kovaa sarjaa kuten Valioliiga, Serie A, La Liga ym. Jokainen tavoittelee kovia pelimiehiä ympäri maailmaa ja pelaajia siirtyy sarjoista toisiin. Sen sijaan esim. Major League Soccer Yhdysvalloissa taitaa olla enemmän sitten tällainen B-tason sarja, johon houkutellaan yksittäisiä pelaajia rahan perässä, kuten KHL yrittää houkutella NHL:stä jääkiekon puolella. Pelillinen taso on kuitenkin heikompi. Jääkiekossa NHL on liian kova yksittäinen sarja, jota ei haasteta vain maantieteellisellä kilpailulla vaan nimenomaan laadulla. Laatua ei saada, jos jokainen kiekkomaa ei ole projektissa aidossa mukana. NHL on liikaa omassa bunkkerissa, jotta mielenkiintoisia otteluita vastakkain voitaisiin silloin tällöin pelata. Vänäjä on liikaa oamssa bunkkerissaan KHL:nsä kanssa. KHL on puorestaan väärä suunta rakentaa euroliigaa silloin kun osa sen joukkueista pelaa Siperian takana ja Kiinassa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Koska tuutta takaasi Liigaha?

Tosin ei taida nykyinen omistajapohja paljoa puhua paluun puolesta?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
On keinotekoista edes aloittaa eurosarjaa, jos mukana ei ole kahden kovimman eurooppalaisen kiekkomaan (Ruotsin ja Venäjän) joukkueita.

No jos tällaiselta ajattelulta lähtee, niin mitä järkeä oli Venäjän superliiga muuttaa KHL:ksi? Perinteisten venäläisten seurojen lisäksi tuli pääosin vain turhake joukkueita, jotka eivät tarjoa kauheaa pelillistä haastetta. Menneellä kaudella Slovakian, Latvian ja Kiinan joukkueilla pyyhittiin jäätä. Valko-Venäjän joukkue ei päässyt pudotuspeleihin. Ainoastaan Kazakstanin ja Suomen joukkue antoivat jotain kilpailulle, pelillisessä mielessä. Ja sitten toisaalta, miksi esim. Itävallan suunnallakin ovat lähteneet ylikansalliseen ratkaisuun, jos eivät kuitenkaan saa parhaita mukaan? Siellähän kilpailussa on mukana useammasta naapurimaasta joukkueita.

Itse innostuisin huomattavasti enemmän 14 joukkueen pohjoismaisesta huippusarjasta, jossa olisi 6-7 joukkuetta Suomesta ja 6-7 joukkuetta Ruotsista sekä mahdollisesti yhdet joukkueet Tanskasta ja Norjasta. Molemmissa maissa olisi 6-7 joukkueen lohko, jonka sisällä olisi enemmän pelejä keskenään. Tällaisen sarjan kautta voitaisiin haastaa KHL houkuttelevuudella ja monet kotimaiset pelaajat voisivat pelata kotimaan joukkueissa. Näkisin, että tällaisen pohjalle joku eurosarja voisi myöhemmin laajentua vaikka puolta isommaksi (28 joukkuetta). Vähän kuin NHL on laajentunut vuosikymmenten aikana Floridaan, Arizonaan ym.

Kyllähän tällainenkin kuulostaisi hyvältä, mutta mitä itse olen keskustelua seurannut, niin ruotsalaisilla ei ole halua tällaiseen. Jos ylipäätään haluaisivat laajentua, niin mielummin etelän suuntaan ja jos Suomesta haluaisivat jotain, niin ilmeisesti vain joitakin isompien alueiden joukkueita. Eli joku todennäköinen vaihtoehto heidän kannaltaa voisi olla joku tyyliin 24 joukkueen sarja, joka jakautuisi neljään lohkoon, jossa yhdessä pelaisi vaikka 2-3 tanskalaista ja 3-4 ruotsalaista, yhdessä 2-3 norjalaista ja 3-4 ruotsalaista, yksi jossa olisi se 6 ruotsalaista ja yksi 6 suomalaista joukkuetta.

Toisaalta vaikkei ruotsalaiset lähtisi mukaan. Venäläiset haluaisivat kehittää vain omaa juttuaan ja jopa sveitsiläiset jäisivät ulos, niin silti näkisin yritettävän arvoisena tutkia tällaista samanlaista "neljä "maata" / neljä lohkoa" mallia Suomen, Saksan, ent. Tshekkoslovakian ja EBEL liigan alueille ja näissä siis painotus vahvasti kansallisiin lohkoihin. rajoitetuimmalla mallilla voitaisiin mennä siihen, että muiden lohkojen joukkueet kohdattaisiin kertaalleen kaudessa ja loput pelit lohkojen sisällä. Silloin pelejä ulkolaisia vastaan runkosarjassa tulisi 18, joista puolet olisi ulkomailla. Yhdeksän peliä saisi varmaan helposti jaettua kolmeen kolmen ottelun reissuun ja tuollainen määrä ei varmaan enää ole dramaattisesti suurempi, kuin nykyoloissa CHL:ssä pitkälle menevien seurojen nykyiset reissaamiset. Tällaisessa mallissahan olisi Euroopassa sitten kolme kovaa kilpailua. KHL, SHL, Euroliiga ja Sveitsin liiga. Näiden ympärillehän voisi sitten rakentaa vielä nykyistä pienempi CHL, johon osallistuisi vaikka kaksi joukkuetta, per kilpailu. Kahdeksalla joukkueella kilpailu pitäisi olla tarvittaessa suhteellisen nopeasti läpi vietävissä.

Edit. tuossa viimeisimmässäkin ehdotuksessa lohkot olisivat siis kuuden joukkueen kokoisia.

Edit2. kun CHL osiossakin on CHL:stä eurooppalaiseen supersarjaan ketju, niin pitäisikö jonkun avata tälle puolelle KHL:stä eurooppalaiseen supersarjaan ketju?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Edit2. kun CHL osiossakin on CHL:stä eurooppalaiseen supersarjaan ketju, niin pitäisikö jonkun avata tälle puolelle KHL:stä eurooppalaiseen supersarjaan ketju?
Joo tarkoitus ei ollut tulla spämmäämään Jokereiden ketjuun. Kiinnosti vain aidosti tietää mitä mahtaa porukka olla tästä KHL-taipaleesta mieltä ja takerruin sitten tähän euroliiga-ideaan, jota jonkun kirjoittajan toimesta pidettiin lähes satavarmana tulevaisuuden suuntana. Minunkin puolesta nämä viestit voi siirtää johonkin toiseen ketjuun mihin sopisi paremmin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Osa areenoista Euroopassa ja samoin joidenkin jengien katsojamäärät ovat jo NHL-tasolla. Lippujen hinnat ja TV- sekä sponsoritulot eivät. En tiedä, missä määrin lätkää katsellaan TV:stä eri Euroopan maissa, mutta äkkiä voisi kuvitella, että suomalaisen jengin pelatessa Saksassa katsojamäärät ja sitä kautta joukkueen TV-tulot monikertaistuisivat verrattuna kotimaiseen vastustajaan.

No tämä juuri on se olettama, jonka paikkansapitävyydestä on enemmän perusteltua näyttöä vastaan, kuin puolesta.

Varsinkin saksankielisessä Keski-Euroopassa iddntifoituminen omaan alueeseen ja kotikylään tai -kaupunkiin on aivan eri tasolla, kuin vaikkapa Suomessa ja sitä kautta kaikki kyläväännöt ja derbyt saavat huomattavasti voimakkaamman merkityksen. Esimerkiksi Itävallassa perinteinen VEU Feldkirch ei varsinaisesti edes halunnut lähteä panostamaan EBEL-liigaan sen jälkeen, kun yhtä perinteinen EHC Lustenau vetäytyi pääsarjasta talousvaikeuksien takia. Molemmat näkevät paremmaksi pelata kakkostason Alps Hockey Leaguea, koska derbyvihollinenkin on siellä. Kyseisten seurojen kotiosavaltiosta (Vorarlberg) EBELiä pelaa Dornbirn, jolla ei ole vahvoja jääkiekkoperinteitä. Myöskään Itävallan jääkiekon sydänmailla Kärntenissä Klagenfurtille jonkun IFK:n kohtaaminen on kiva bonus ja tasonmittaus, mutta ei todellakaan kiinnosta suurta yleisöä lähellekään siinä määrin, kuin ikuinen paikallisvastustaja Villach.

Sveitsissä suurseura Bernillekin samasta kantonista kotoisin oleva kyläseura Langnau on tärkeä derbyvastustaja. Pelasivat myös open air -matsin Stade de Suissella tammikuussa. Samanlainen vihollinen Zürichille on Kloten.

Nuo perinteiset jääkiekon ulkopuolelta juontavat vihollisuudet ja väännöt ovat juuri se keskieurooppalaisen värikkään palloilu- ja kannattajakulttuurin syvä ydin.

Asia erikseen ovat toki nuo Red Bullit ja muut lähes tyhjästä suurkaupunkeihin perustetut seurat, joilla ei luonnollisesti ole mitään perinteisiä vihollisia.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Joo tarkoitus ei ollut tulla spämmäämään Jokereiden ketjuun. Kiinnosti vain aidosti tietää mitä mahtaa porukka olla tästä KHL-taipaleesta mieltä ja takerruin sitten tähän euroliiga-ideaan, jota jonkun kirjoittajan toimesta pidettiin lähes satavarmana tulevaisuuden suuntana. Minunkin puolesta nämä viestit voi siirtää johonkin toiseen ketjuun mihin sopisi paremmin.

Joo, ei munkaan tarkoitus ollut millään tavalla viestiä, etteikö tällaisistakin sopisi tänne kirjoittaa. Varsinkaan, kun en itsekään ole "omalla" hiekkalaatikolla. Ajattelin vaan siis siten, että kun CHL puolella tuollainen ketju jo on ja jos täällä KHL puolella on enemmänkin haaveita juurikin eurooppalaiseen superliigaan, kuin sitten paluuta Liigaa, jos KHL taival joskus Jokereiden osalta päättyy.

Tuollaisessa ketjussahan voisi sitten laajemminkin spekuloida, että millainen sellainen mahdollinen eurooppalainen superliiga pitäisi olla, että se nähtäisiin toivottavana ja toisaalta, että millaiselta pohjalta sellainen voisi syntyä. Puhdasta spekulointia tämäkin, mutta jos Venäjällä nyt jossain vaiheessa syntyisi tilanne, jossa ulkolaisista joukkueista pitäisi päästä tyyliin välittömästi, niin voisiko esim. jonkinlaisen Itä-Euroopan liigan synnyttää Jokereiden, Dinamo Rigan, Dinamo Minskin ja Slovan Bratislavan ympärille? Pystyisikö tuollaista varten esim. kutsumaan Medvescak Zagrebin takaisin messiin, ehkä joukkue Budabestistä, Krakovasta ja pari joukkuetta EBEL:istä. Esim. Vienna Capitals Slovan Bratislavalle paikallisvastustajaksi. Ja näyttäisi siellä Donbasskin pelaavan nykyään Ukrainan liigassa, sopisiko sekin tuollaiseen uuteen liigaan mukaan?
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan se tippuminen ekalla kierroksella kova pettymys, oli pakko ottaa vähän taukoa tältä palstalta ja se teki oikeasti hyvää.

Kyllähän tämä Marjukan piikkiin menee. Yleensä sanoisin, että eihän se valmentaja niitä maaleja tee, mutta kun miettii niin olihan Marjamäellä aikaa aivan helvetisti pistää peli kuntoon kun pleijaripaikka oli varmistettu jo aikoja sitten. Ylivoima suorastaan surkeaa ja yksilötasolla ei saatu kuin muutamasta pelaajasta kaikki irti. Marjamäkeä kuvastaa parhaiten mielestäni se, kun jossain Viasatin lähetyksessä astui pleijareissa voittopelin jälkeen joukkueen eteen kädet taskussa ja mumisi rallienglantia monotonisella äänellä. Tuossa olisi pitänyt luoda uskoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vaikka yllättää kaikki huutamalla alkuun "KAMOOOOONNN!!!!" tai vastaavaa! Nämä on pitkälti tunnemaailman juttuja play-off kiekossa ja jos valmentaja ei tunnu olevan täysillä mukana niin miksi pelaajatkaan. Sitten nämä käsittämättömät kakkospelin maalivahti valinnat joka käytännössä ajoi Jokerit kovaa vastustajaa vastaan liian kovaan siltaan.

Täällä on näköjään puhetta riittänyt tuosta budjetin riittämättömyydestä (voi olla ihan totta SKA:ta ja CSKA:ta vastaan) mutta kyllähän Kurri oli rakentanut rungon jolla melkein joka pelissä taidettiin olla vastustajaa parempia (paitsi maalivahdit) mutta niin vain tämä sarja hävittiin. Ja kyllä tämä tappio menee toisin kuin tällä palstalla on annettu ymmärtää täysin Jokereiden omaan saamattomuuteen eikä tuomareiden piikkiin. Dumarit veti tässä sarjassa jopa yllättävän hyvin.

Se ratkaiseva peli lähti mielestäni Jokereilta todella hyvin käyntiin (ekat viisi minuuttia näytti että homma viedään seiskapeliin) mutta sitten vastustaja teki tasan joka paikasta maalin kuten tässä sarjassa oli tapana ja Jokereilla rupesi kuppi menemään nurin. Kyllä monessa mediassa katsottiin mielestäni liikaa karmivan tuloksen taakse ja itselleni tuli mieleen vuoden 2010 USA-Suomi peli jossa maalivahdin koomailut (Kiprusoff & Kalnins) luisti koko junan raiteilta ja alamäkeä ei saatu enää käännettyä.

Kyllähän tämä KHL on hieno sarja siinä mielessä, että nyt ei lähdetä enää ennakkosuosikkina ottamaan turpaan kaiken maailman maalaisilta vaan vaaditaan täydellinen onnistuminen jos menestystä aiotaan jatkossa saada.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Marjamäkeä kuvastaa parhaiten mielestäni se, kun jossain Viasatin lähetyksessä astui pleijareissa voittopelin jälkeen joukkueen eteen kädet taskussa ja mumisi rallienglantia monotonisella äänellä. Tuossa olisi pitänyt luoda uskoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vaikka yllättää kaikki huutamalla alkuun "KAMOOOOONNN!!!!" tai vastaavaa! Nämä on pitkälti tunnemaailman juttuja play-off kiekossa ja jos valmentaja ei tunnu olevan täysillä mukana niin miksi pelaajatkaan..

Valmentajien ei aina tarvitse olla Summasen kaltaisia moottorisahamiehiä, vaan jotkut käsittelevät voitot ja tappiot omaan rauhalliseen tyyliinsä. Sitä paitsi kyllä pelaajatkin, molemmin puolin tuossa sarjassa ottivat voitot aika rauhallisen oloisesti tietäen, että sarja on ihan kesken. Juuri eilen Viasatilta tuli koosteita Jokereiden playoff-peleistä ja kiinnitin huomiota voitetun game 5:n jälkeen, kuinka pelaajat menivät naama peruslukemilla heittämään Kalninsille läpyt pelin jälkeen. Mielestäni tämä on aivan normaali käytäntö pudotuspeleissä, että ei jäädä juhlimaan sarjan yhtä voittoa sen kummemmin. Eri asia sitten katkaisupelin hoitamiset tai vaikkapa viime kevään maratonpeli.

Ja kyllä tämä tappio menee toisin kuin tällä palstalla on annettu ymmärtää täysin Jokereiden omaan saamattomuuteen eikä tuomareiden piikkiin. Dumarit veti tässä sarjassa jopa yllättävän hyvin.

Tätä en kyllä itse ole huomannut. Itselleni on jäänyt kuva, että lähes kaikki kehuivat tuomarityöskentelyä tänä keväänä ja ottivat putoamisen täysin Jokereiden omaan piikkiin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tätä en kyllä itse ole huomannut. Itselleni on jäänyt kuva, että lähes kaikki kehuivat tuomarityöskentelyä tänä keväänä ja ottivat putoamisen täysin Jokereiden omaan piikkiin.

Sama. Tuomarit vetivät pääosin vahvan sarjan. Yleisesti hyväksytty totuus on putoaminen oli epävarman maalivahtipelin, runkopelaajien alisuorittamisen ja täysin sakanneen YV-pelin summa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuossa olisi pitänyt luoda uskoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vaikka yllättää kaikki huutamalla alkuun "KAMOOOOONNN!!!!" tai vastaavaa! Nämä on pitkälti tunnemaailman juttuja play-off kiekossa ja jos valmentaja ei tunnu olevan täysillä mukana niin miksi pelaajatkaan.

Jos Marjamäki olisi ruvennut vetämään jotain ylimääräistä show'ta tuossa, olisi pelaajien reaktio voinut olla vähemmän mieleinen. Mä en sano että yksi huuto tai vastaava olisi sitä tehnyt, mutta yhtäkkiä hyppääminen johonkin hengenkohottajan rooliin olisi voinut vain muuttaa pelaajien olotilan kiusalliseksi. Mieti nyt vaikka abien reaktioita, kun se 62-vuotias uskontoa opettava ja kissansa kanssa kahdestaan asuva rauhallinen mummoihminen hyppää rekan lavalle ja alkaa huutamaan jotain kannustushuutoja. Eiköhän kohtuullisen monessa rekassa meno vain muuttuisi kiusalliseksi.

Enemmän tuossa tilanteessa olisi pitänyt tulla joukkueen sisältä ja erityisesti kapteenistolta sitä nostatusta. Tai valmennusryhmästä olisi pitänyt löytyä yksilö, jolle tuo olisi Marjamäkeä luontaisempaa toimintaa. Jos pelaajien keskuudessa tai koko valmennusryhmässä ei ole materiaalia nostattamaan henkeä, Marjamäen tyylisen valmentajan möykkäröimisellä ei isossa kuvassa ole mitään merkitystä. Se on hänellä puute, eikä se muutu yhden pudotuspelisarjan aikana mihinkään.

Sitten nämä käsittämättömät kakkospelin maalivahti valinnat joka käytännössä ajoi Jokerit kovaa vastustajaa vastaan liian kovaan siltaan.

Tuossa oli järkyttävän kova virhearvio maalivahtien peluutuksesta vastaavalta taholta, ja käytännössä palstalla on yksimielisesti suhtauduttu tuohon. Vissiin jokainen piti vetoa ennen ottelua hulluna ja uhkarohkeana, eivätkä arviot ainakaan kaunistuneet matsin aikana tai sen jälkeen.

Ja kyllä tämä tappio menee toisin kuin tällä palstalla on annettu ymmärtää täysin Jokereiden omaan saamattomuuteen eikä tuomareiden piikkiin. Dumarit veti tässä sarjassa jopa yllättävän hyvin.

Me taidetaan lukea joko eri viestejä tai tulkitsemme niitä eri tavoin. Mun näkemyksen mukaan yleinen konsensus on se, että tästä sarjasta kukaan ei antanut Jokereille edes tyydyttävää arvosanaa mitä tulee pelikokonaisuuteen ja niihin seikkoihin, joihin joukkue itse pystyi vaikuttamaan. Samoin perstuntumalla väittäisin, että KHL-aikakaudella hävityistä sarjoista tämä keräsi vähiten negatiivisia kommentteja tuomareista.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Marjamäki olisi ruvennut vetämään jotain ylimääräistä show'ta tuossa, olisi pelaajien reaktio voinut olla vähemmän mieleinen. Mä en sano että yksi huuto tai vastaava olisi sitä tehnyt, mutta yhtäkkiä hyppääminen johonkin hengenkohottajan rooliin olisi voinut vain muuttaa pelaajien olotilan kiusalliseksi. Mieti nyt vaikka abien reaktioita, kun se 62-vuotias uskontoa opettava ja kissansa kanssa kahdestaan asuva rauhallinen mummoihminen hyppää rekan lavalle ja alkaa huutamaan jotain kannustushuutoja. Eiköhän kohtuullisen monessa rekassa meno vain muuttuisi kiusalliseksi.

Enemmän tuossa tilanteessa olisi pitänyt tulla joukkueen sisältä ja erityisesti kapteenistolta sitä nostatusta. Tai valmennusryhmästä olisi pitänyt löytyä yksilö, jolle tuo olisi Marjamäkeä luontaisempaa toimintaa. Jos pelaajien keskuudessa tai koko valmennusryhmässä ei ole materiaalia nostattamaan henkeä, Marjamäen tyylisen valmentajan möykkäröimisellä ei isossa kuvassa ole mitään merkitystä. Se on hänellä puute, eikä se muutu yhden pudotuspelisarjan aikana mihinkään.



Tuossa oli järkyttävän kova virhearvio maalivahtien peluutuksesta vastaavalta taholta, ja käytännössä palstalla on yksimielisesti suhtauduttu tuohon. Vissiin jokainen piti vetoa ennen ottelua hulluna ja uhkarohkeana, eivätkä arviot ainakaan kaunistuneet matsin aikana tai sen jälkeen.



Me taidetaan lukea joko eri viestejä tai tulkitsemme niitä eri tavoin. Mun näkemyksen mukaan yleinen konsensus on se, että tästä sarjasta kukaan ei antanut Jokereille edes tyydyttävää arvosanaa mitä tulee pelikokonaisuuteen ja niihin seikkoihin, joihin joukkue itse pystyi vaikuttamaan. Samoin perstuntumalla väittäisin, että KHL-aikakaudella hävityistä sarjoista tämä keräsi vähiten negatiivisia kommentteja tuomareista.

Voi olla että luin sitten vain ”väärät” viestit ja syntyi tämä mielikuva. Jokereiden play-off putoamisen aikoihin pidin viikon breikin etten aukaissutkaan tätä sivustoa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin.

TPS-tähti Ilkka Heikkinen väläytti jopa uransa lopettamista perjantaisen ulosajon jälkeen − "En halua pelata sellaista lajia, jossa ei voi taklata lujaa"

Kyllä näiden juttujen jälkeen taas realismi iskee päin naamaa kun muistuu mieleen mitä neiteilyä tuo Liiga nykyään on. Tuntuu että hirveän paljon ulosajoja lähinnä sen takia että mennään kulmiin pää alhaalla, taklauksia ei osata ottaa vastaan, vastustajaa ei kunnioiteta, sitten kun kerran pelissä taklataan niin tullaan selän takaa lähellä laitaa jne.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin.

TPS-tähti Ilkka Heikkinen väläytti jopa uransa lopettamista perjantaisen ulosajon jälkeen − "En halua pelata sellaista lajia, jossa ei voi taklata lujaa"

Kyllä näiden juttujen jälkeen taas realismi iskee päin naamaa kun muistuu mieleen mitä neiteilyä tuo Liiga nykyään on. Tuntuu että hirveän paljon ulosajoja lähinnä sen takia että mennään kulmiin pää alhaalla, taklauksia ei osata ottaa vastaan, vastustajaa ei kunnioiteta, sitten kun kerran pelissä taklataan niin tullaan selän takaa lähellä laitaa jne.
Puhdas mällihän tuo.

Harmi kun Bono alkaa olla vanha. Muuten Kurri vois soitella, et jos kiinnostaa pelata hokia, niin täällä ois paikka hyvin taklaavalle pelaajalle, eikä tarvii pelätä suihkukomennusta jokaisesta puhtaasta taklauksesta.

Iso osa faneistakin on lähtenyt tuomitsemaan tuon sikailuksi. Hyvin on uponnut kukkahattuilu faneihinkin. Ennen tuolle olisi annettu aplodit.
 
Iso osa faneistakin on lähtenyt tuomitsemaan tuon sikailuksi. Hyvin on uponnut kukkahattuilu faneihinkin. Ennen tuolle olisi annettu aplodit.
Kyllä. Sääntö kirja 90 luvulta, kun miehet oli miehiä. Aja! Kiekko toisessa päässä kaukaloa mutta ei osannut ottaa taklausta vastaan, kiviä taskuun, homo!

Ja sitten on olemassa tämän päivän jääkiekko ja täysin ansaitut ulosajot. Onneksi KHL on tuomaritoiminnan näkökulmasta Liigaa parempi sarja, jossa likaiset taklaukset johtavat Liigaa paremmin ulosajoihin ja pelikieltoihin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja sitten on olemassa tämän päivän jääkiekko ja täysin ansaitut ulosajot.
Puhtaasta taklauksesta ei pitäisi ikinä tuomita ulosajoa, eikä puhdasta taklausta voi kutsua sikailuksi. Heikkisen taklaus oli täysin puhdas noin niinkun taklauksena.

No ei ole tämän ketjun asiaa ja osaltani jätän keskustelun Liigan taklauksista ja ulosajoista tähän.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kevään pitäisi olla jääkiekossa parasta aikaa. Nykyisellä väärässä liigassa pelaamisen aikakaudella Jokereita ei näy keväisin missään. Kausi loppuu vuodesta toiseen helmi-maaliskuun vaihteessa. IFK hallitsee suvereenisti ja ansaitusti mediatilaa siinä vaiheessa kautta kun jääkiekko eniten ihmisiä kiinnostaa. Tämän luulisi olevan valtava ongelma Jokerien toimistollakin. Mutta sitä saa mitä tilaa.

Vastaus ketjun otsikkoon toki on edelleen sama kuin ennenkin, että fiilis on tyhjä, kun joukkue on viety. Näin keväällä se vielä konkretisoituu.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nykyisellä väärässä liigassa pelaamisen aikakaudella Jokereita ei näy keväisin missään.
Mitä nyt muistelen, ei Jokerit kovin usein viimeisinä liiga-vuosina päässyt huhtikuun puolelle. Taitaa olla keskimäärin parin viikon ero viimesempien liiga-vuosien ja khl-kausien päättymisestä.
 

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeinen SM-Liiga-matsi oli 16.03. Tällä kaudella pelit päättyi 07.03. Viime kaudella pelit päättyi 24.03.

Ihan hyvillä fiiliksillä vieläkin. Lähinnä huvittaa nämä dramaqueenit
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Pelicana-Ifk sarjassa on ollut enemmän taklauksia, vauhtia ja tunnetta kuin Jokereiden pleijareiasa yhteensä moneen vuoteen. Khl:ssä (ainakin lännessä) playoffit ovat melkoista keskialueella seisoskelua ja oman maalin suojelemista. Ihan kuin pelin evoluutiossa tultaisiin muutama vuosi jäljessä.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Sanonta "aika kultaa muistot" pitää harvinaisen hyvin paikkaansa.
Varsinkin nyt, kun seura pelaa venäjän pääsarjaa täysin yhdentekeviä venäläisjengejä vastaan niin en ole ainoa jolla on ikävä aikoja jolloin vastustajatkin herättivät tunteita. Nykyään kun seuraa poljetaan koko ajan syvemmälle suohon, alkavat idän reissun puolustelijat olla oikeasti todella harvassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Varsinkin nyt, kun seura pelaa venäjän pääsarjaa täysin yhdentekeviä venäläisjengejä vastaan niin en ole ainoa jolla on ikävä aikoja jolloin vastustajatkin herättivät tunteita. Nykyään kun seuraa poljetaan koko ajan syvemmälle suohon, alkavat idän reissun puolustelijat olla oikeasti todella harvassa.

Et oo tainnut olla kattomassa seuraavia playoff-sarjoja: Jokerit - Minks, Jokerit - Torpedo (!!!), Jokerit - Sotshi, Jokerit - CSKA (useamman kerran) ja varauksin kai Jokerit - Dynamo. Jos jotain niin tunnetta ei ole kyllä puuttunut noista sarjoista. Hallikin on lähtenyt ihan eri tavalla elämöimään, kuin Liiga-aikana, pl. Jullisarja.

Joku Jokerit - Lukko -sarja oli paljon väsyneempi, kuin yllä mainitut. Tai Jokerit - HPK sääliplayoff-vääntö...
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Pelicana-Ifk sarjassa on ollut enemmän taklauksia, vauhtia ja tunnetta kuin Jokereiden pleijareiasa yhteensä moneen vuoteen. Khl:ssä (ainakin lännessä) playoffit ovat melkoista keskialueella seisoskelua ja oman maalin suojelemista. Ihan kuin pelin evoluutiossa tultaisiin muutama vuosi jäljessä.
Nää on näitä näkemysasioita. Miten kukin näkee.

Omasta mielestäni viime lauantain peli Nordiksella oli hyvää viihdyttävää ja tunnerikasta kiekkoa, muuten tuo sarja on ollut täysin hmv kiekkoa.

Edit. Mikäli tuota sarjaa pitäisi verrata Jokereiden sarjoihin niinkun teit, ei tuo pääse millään osa-alueella edes lähelle.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä Pelicana-Ifk sarjassa on ollut enemmän taklauksia, vauhtia ja tunnetta kuin Jokereiden pleijareiasa yhteensä moneen vuoteen. Khl:ssä (ainakin lännessä) playoffit ovat melkoista keskialueella seisoskelua ja oman maalin suojelemista. Ihan kuin pelin evoluutiossa tultaisiin muutama vuosi jäljessä.

Liigassa taklataan enemmän kuin KHL:ssä, pl. muutama KHL-joukkue. Tässä mielessä on vaikea vertailla, koska KHL:n huippujoukkueet perustavat pelinsä enemmän kiekkokontrolliin ja syöttöpeliin, jolloin taklauspaikkoja tulee muutenkin lentokenttäjäällä vähemmän. Taklaukset ovat ainakin minulle tärkeitä, ja usein hyvä taklaus on parempi kuin peliä ratkaisematon maali. Jos haluaa taklauspeliä katsoa, NHL, Liiga ja jopa SHL menevät KHL:n edelle. SHL varauksella, aika vähän olen tällä ja viime kaudella pelejä nähnyt. KHL:n tilanne muuttuu, jos kapeammat kaukalot tulevat vihdoin käyttöön. Tällöin taklauspelin merkitys kasvaa, jopa huomattavasti. Samalla peli muuttuu täysin, jos myös viivoitus seuraa pohjois-amerikkalaisia viivoja.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeinen SM-Liiga-matsi oli 16.03. Tällä kaudella pelit päättyi 07.03. Viime kaudella pelit päättyi 24.03.

Ihan hyvillä fiiliksillä vieläkin. Lähinnä huvittaa nämä dramaqueenit

Kerroin omista fiiliksistäni ottamatta kantaa kenenkään muun ajatuksiin. Erikoista että sinun piti vastata henkilökohtaisuuksilla. Mutta kiva että olet huvittunut, i guess.

Toki jos toinen on sitä mieltä että nykytilassaan Jokerit on muovinen itärahalla tekohengitettävä vitsi ja toisen lähtökohta on se että sama logohan se edelleen on, niin ei täällä mitään konsensusta löydy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös