Biljardi & snooker

  • 824 343
  • 6 015

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt ei kauaa mennyt, kun Ronnie painoi kaksi peräkkäistä 130:stä. Trump ei montaa kertaa lyönyt, kun kaveri teki putkeen yli 260 pistettä. 8-7 Trumpille ja etu edelleen hänellä. Freimi Trumpille ja Ronnien pää olisi pölkyllä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joopa joo. Ronnie finaaliin 10-9 voitolla. En oikein tiedä, mitä tuosta katkaisufreimistä pitäisi sanoa. Siinä oli vähän kaikkea. No, kai tuossa paikassa katkaisufreimissä pelaaminen ei vaan ole helppoa. Enemmän siinä kuitenkin lopulta onni suosi Ronnieta, joka oli sitä muistaakseni jo 0-50 tappiolla. Trump hutiloi melko ronskisti pari helpohkoa pussitusta, kun sai paikat lopullisesti ratkaista matsi. Freimi kaiketi päättyi 62-60 Ronnielle, jos tässä enää oikein muistan. Yhteen freimiin siinä oli kuitenkin tuon tason jätkille ihan riittävästi sähellystä. Ehkä on paras, että jokainen halukas katsoo sen itse juutubesta, eiköhän se sinne ilmesty. Voitto näytti kuitenkin maistuvan Ronnielle. Trumpia vituttaa ja lujaa hei, mutta onhan se vaan kone hyökkäämään, kun paikan saa. Lopussa oli vissiin vaan liian helppoja palloja, joilla olisi pitänyt ratkaista. Pidän tällä hetkellä Trumpia hieman suurempana suosikkina maailmanmestariksi, kuin Ronnieta. Näiden lisäksi Selby ja Robbo siellä kärjessä.

Lisää karkkia tänään klo 15 alkaen Allenin ja Robbon välierän muodossa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sen sinisen ja valkoisen pussituksen näin itsekkin ja se taisi iskeä Trumpista ilmat pihalle. Jotenkin Trumpilla tuntui muutenkin olevan huonoa tuuria ja Ronniella sitten taas hyvää tuuria. Ja olihan Trumpin safety hyvällä tasolla, ainakin muutamassa freimissä.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kävin väijymässä deciderin Youtubesta. Mitä ihmettä Trump oikein mietti tuon keltaisen kanssa, liruttamalla sen pussiin Ronnie olisi tarvinnut jo snookerin. Ilmeisesti piti näyttää pelurin taitoja ja pyrkiä saamaan päälleveto vihreälle. Ei sillä etteikö Ronniekin ja moni muu olisi vastaaviin sortunut mutta olihan tuo nyt ihan omaa hölmöyttä. Ronnie harvemmin on se joka nousee useiden freimien takaa voittoon varsinkaan Trumpin kaltaista tekijää vastaan joten siinä mielessä itselleni varsin yllättävä lopputulos.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ronnie harvemmin on se joka nousee useiden freimien takaa voittoon varsinkaan Trumpin kaltaista tekijää vastaan joten siinä mielessä itselleni varsin yllättävä lopputulos.
Tämä on Ronniessa se erikoinen puoli. Ei siitä ukosta oikein tiedä mitä sieltä on tulossa. Yleensä pelaa tasollaan ja rakentaa kovia breikkejä liukuhihnalta. Ja sitten voi taas olla motivaatio ihan hukassa ja peli sen mukaista.

Oli kyllä erikoinen matsi. Olin kuulevinani että ekan session (6-2 Trumpille) jälken Trumpin paras breikki oli 69. Iltasessioon sitten yksi 94 pisteen breikki ja siinä se suurin piirtein sitten olikin. Ronnielle yksi tasan satanen ekassa sessiossa ja sitten 130 ja 134 iltasessiossa. Eli kaksi kovaa breakbuilderia vastakkain ja touhu onkin sitten tällaista. Selostajatkin päivittelivät puolen tunnin mittaisia freimejä, näiltä pelaajilta. Kaikenlaista vauhtia ja vaarallista tilannetta kyllä muuten matsissa sitten piisasi. Koomailua, hyviä suorituksia, huonoa tuuria ja hyvää tuuria. Viime mainituista O'Sullivanin pinkin pussitusyritys keskelle, jossa kohdepallo osui "tolppaan" ja siitä sitten sisäään keltaiseen kulmapussiin. Jotenkin tuntui että tuo tuurilyönti kolhaisi Trumpia.

Klo 15 alkaen Mark Allen vs. Neil Robertson.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ronnie vs. Robbo ovat finaalissa neljän freimin jälkeen tasatilanteessa 2-2. Robbo kaksi ekaa freimiä ja Ronnie kaksi seuraavaa. Mitään huikeaa ilotulitusta ei olla vielä nähty, mutta josko se tästä vähitellen, kun äijät lämpenevät.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Finaalia jatketaan huomenna klo 15 meidän aikaa Ronnien johtaessa 5-3. Kun voittoon tarvitsee 13 freimivoittoa, niin matsi on täysin auki ja molemmat jaksot tullaan pelaamaan, eli mestari ratkeaa lopullisesti illalla.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ronnie vei tämän Tour Championshipin voiton lyömällä Robbon lopulta luvuin 13-11. Melko pitkä finaali tämäkin, mutta mikäs siinä, kyllähän näitä katselee. 1.4. alkaa China Open ja MM-skabat 20.4.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Robertsonilla oli vielä hyvä paikka viedä ratkaisu katkaisufreimiin, mutta Neil löi helpon mustan ohi pisteeltä. Robertson kommentoi tuohon, että oli kesken löynnin miettinyt meneekö pakkaan vai irtopunaisen päälle. Varmasti jää kaivelemaan tuollainen, tuossa olisi pitänyt lyönti keskeyttää ja uudelleen ajatus mukaan.

Ronnie nousi samalla rankigin sijalle 1. ja kuittasi voitostaan 150 000 puntaa. Selbyn reilu 4 vuotta kestänut valtakausi on siis ohi. Ronnie on 43-v, joten viimeksi yhtä iäkäs pelaaja oli rankingin ykkösenä vuonna 1983, Ray Reardon. Lisäksi hyvä huomoida, että Ronnie pelaa ehkä noin puolet kisoista. Samalla Ronnie sivusi Hendryn ennätystä, molemmilla on nyt 36 ranking-kisan voittoa.

Ronnien kausi on ollut todellinen täysosuma, 3 isoa ranking-voittoa ja päälle 2:en rahakkaan kutsuturnauksen voitot. Ronnie on tällä kaudella saanut palkintorahaa peräti 900 000 puntaa, eli yli miljoona euroa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo China Open on muuten kauden toiseksi rahakkain kisa, voittaja tulee kuittamaan 225 000 puntaa ja pelataan pitkiä otteluja. Ronnie ei pelaa tätä kisaa, vaan lataa akut MM-kisoihin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
China Open on lähtenyt vauhdilla käntiin. Heti karsintakierroksella saatiin jättiyllätys, kun Mark Selby taipui Steadmanille lukemin 6-4. Tuon myötä varmistui se, että Ronnie lähtee MM-turnaukseen rankingin sijalta 1. Ensimmäisellä kierroksella kokenut Higgins hävisi O´Connorille lukemin 6-4 ja vastaavasti Peter Ebdon kukisti Yan Bingtaon selvästi 6-2. Barry Hawkins on aina viihtynyt pitkissä otteluissa, tällä kertaa mies lensi ulos heti avauskierroksella katkaisufremimissä, vastassa oli Kiinan Lu Ning.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Yllätykset jatkuu kun Robbie Williams tiputtaa Trumpin 6-5 ja kylläpä Dohertyn 6-4 voitto Mark Williamsista voidaan myös yllätykseksi laskea. Trumpin ja Williamsin katkaisufreimiä pelattiin lähes tunti ja oli hyvää safetyä pitkään puolin ja toisin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuli mieleen, kun MM-kisat vähitellen lähestyvät, niin onko täältä ketjun Snooker-aktiiveja lähdössä katsomaan kisoja? Tai onko kokemusta paikan päältä Cruciblesta? Itse olen seurannut snookeria melko aktiivisesti jo vuosia ja nyt olen lähdössä ensimmäistä kertaa paikan päälle MM-kisoihin. Liput on neljään sessioon semifinaaleihin.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yllätykset jatkuu kun Robbie Williams tiputtaa Trumpin 6-5 ja kylläpä Dohertyn 6-4 voitto Mark Williamsista voidaan myös yllätykseksi laskea. Trumpin ja Williamsin katkaisufreimiä pelattiin lähes tunti ja oli hyvää safetyä pitkään puolin ja toisin.

Lisätään listaan Sam Graigien voitto Ryan Daystä. Rankingin 17. otti turpaansa rankingissa heti perässä 93. olevalta Graigielta luvuin 1-6. Kiva reissu Kiinaan Dayltäkin.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ei se Dingilläkään suju kun Wattana johtaa jo 5-2 eli nyt pitäisi sitten Dingin voittaa neljä freimiä putkeen.

Tuli mieleen, kun MM-kisat vähitellen lähestyvät, niin onko täältä ketjun Snooker-aktiiveja lähdössä katsomaan kisoja? Tai onko kokemusta paikan päältä Cruciblesta?

Harmillisesti omakohtaista kokemusta ei ole mutta kyllä tuo on sellainen pitkäaikainen haave ollut että joku kerta vielä livenä paikan päälle pääsisi ja nimenomaan siis MM-kisoihin. Onnea matkaan!

Edit: ja Wattana vie 6-3. Hlökohtaisesti tuleekin sitten jatkossa oltua Lisowskin kelkassa. Robertsonilla kyllä hyvä sauma jatkaa hyvää putkea ja pokata vaikka koko turnauksen voitto.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Brecel voitti Holtin 6-4 ja Robertson heikon alun jälkeen Xiwen 6-3 mutta Lawler tiputti Kyren Wilsonin jatkosta 6-4 ja kylläpä Craigien voitto Carteristakin yllätys on vaikka jo aiemmin Sam onnistui Daynkin voittamaan. En sitten tiedä onko isolla osalla TOP-10 pelaajista jo MM-kisat mielessä vai mistä johtuu että kovia ukkoja on jo tippunut niin paljon.
 

synchro

Jäsen
Tuli mieleen, kun MM-kisat vähitellen lähestyvät, niin onko täältä ketjun Snooker-aktiiveja lähdössä katsomaan kisoja?

En nyt varsinaisesti palstan snooker-aktiiveihin kuulu, mutta Crucibleen olen myös matkaamassa toisen kierroksen alkuun. Viiteen sessioon on liput. Olisi kyllä kiva kuulla, jos jollain palstalaisella olisi tuolta kokemuksia ja mahdollisia vinkkejä, jos kaikkia asioita ei ensikertalaisena osaakaan ottaa huomioon.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
China Openissa kaikki neljä neljännesvälieriin selvinnyttä kiinalaista tippuivat näköjään pois jatkosta. Kvartseissa on sinällään mielenkiintoinen ottelupari kuin Craigie vs. Robbo. Meinaan tasan vuosi sitten 4.4. tämä kaksikko kohtasi tässä turnauksessa 32 parhaan joukossa ja Robbo voitti tuon matsin niukasti 6-5. Craigie on ollut ihan hyvässä lyönnissä, kun tähän mennessä on voittanut ensin Dayn(ranking 17) ja sitten Carterin(19) sekä nyt Wenbon(37). Craigie on rankingin 93. Voi olla Robbolla taas tiukka setti edessä.

Kaavion toisella puolella kohtaavat huomenna kvartseissa Lisowski ja Bingham. Nyt kun heittää villin veikkauksen, niin tämän matsin voittaja kohtaa finaalissa Robbon. Robbolla välierä on kyllä tiukempi, kun siellä vastassa on pakko olla Brecel. Lisowski vs. Binghamin voittaja kohtaa välierässän kuitenkin vain Woollaston vs. Donaldson matsin voittajan.

Kaikkia loppuja turnauksen voittaminen kiinnostaa suuresti, kun turnauksen voittaja kuittaa tosiaan jo aiemmin jonkun mainitseman ihan kivan £225k potin. Robbo nousisi voitolla seiskapaikalta rankingin neloseksi. Brecel ja Lisowski nousisivat voitolla kymppisakkiin ja muut nousisivat aika helvetisti rankingissa tuolla potilla.

Epäilen kyllä kenenkään yllättäjän voittoa, tosin en olisi ekaa kertaa väärässä, mutta esim. McGillille voitto Kiinassa tietäisi nousua rankingin top16:sta ja paikkaa MM-skaboissa. David Gilbert on nyt tuolla 16 paikalla ja vielä vaarassa pudota MM-skabojen karsintoihin, jos joku yllättäjä tosiaan voittaisi Kiinassa.

Jotain matsia saattaa pystyä aamupäivällä seuraamaan, mutta katsotaan nyt, miten matsit ovat edenneet. Vielä ei olekaan tätä turnausta tullut yhtään katsottua.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kannattaa huomioida myös 48-v Alan McManuksen selviytyminen jo puolivälieriin. Isot rahat jaossa, joten tuossa tehdään nopeaa nousua rankingissa. Pelkkä paikka puolivälierissä tuo jo 27 000 puntaa, välieriin pääsy jo 45 000 puntaa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieman meni veikkaukseni vituiksi. Robbo voitti Craigien suoraan ja puhtaasti 6-0. McManus ei pystynyt myöskään haastamaan Breceliä, vaan otti 1-6 turpaan. Robbo vs. Brecel siis toteutuu. Klo 14.30 alkavat nuo kaksi muuta peliä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensimmäistä freimiä en nähnyt, mutta toiseen Lisowski painaa reilun satasen ja johtaa nyt 2-0. Binghamille tulee kiire, eikä tuossa nyt paljon eteen auta enää antaa.

E. Lisowski menee lopulta 3-0 johtoon. Oli Binghamin hallussa, mutta lopulta molemmat ryssivät pussituksia ja tästä seiftiä. Binghamin pussitusyrityksen jälkeen Lisowski hoiti ruskea, sinisen ja pinkin, joilla irtosi freimi.

Olikohan se niin, että tuolla Kiinassa on vähän kosteampaa, kun nytkin taisivat äijät pyytää tässä yhdessä freimissä kiven putsaamista kolme kertaa, jos oikein muistan. Monessa edellisessä turnauksessa en ole nähny tätä välttämättä ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oli kyllä tuo 3. freimin loppu todella heikkotasoista tekemistä molemmilta pelaajilta. Toivottavasti Bingham vie nyt tämän neljännen, niin saadaan vielä matsi aikaan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kello lähestyy Pekingissä jo puolta yötä, mutta Lisowski ja Bingham jatkavat tahkoamista. Bingham tekee juuri breikkiä ja on viemässä ratkaisua katkaisufreimiin.

Myös viereisellä pöydällä pelataan edelleen, Donaldson ei ole saanut peliä katkaistua. Siellä myös tilanne tiukentuu ja jännitys nousee mukaan peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös