FC Barcelona 2018–2019 – tuottaako jälleenrakennus tulosta?

  • 179 267
  • 1 045

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vuoden maali nähtiin sitten sunnuntaina. Tuo kolmas maali oli aivan jäätävä suoritus ja aiheesta sai Betis-fanit seisaalleen osoittamaan kunnioitustaan nerolle. Kenellekään muulle ei tulisi edes mieleen lähteä tsippaamaan tuosta, saati että tekniikka riittäisi. Aivan eri tason pelaaja kuin Ronaldo ja kumppanit. Puhasta taidetta kirpun pelaaminen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Välipäivän siirtohuhuja:

- Griezmann ilmeisesti haluaa pois Atletista, mutta Barcelonaa ei ihan hirveästi kiinnosta, ottaen huomioon ikä, hinta ja viime kesän tapahtumat. (Aiemmin muuten MD:n lukijagallupissa yli 90% vastaajista sanoi Grizulle ei, eli samoilla linjoilla kuin täällä.)
- Sen sijaan hyökkääjäksi kuulemma harkitaan Frankfurtin Jovicia (linkki Transfermarkt-profiiliin), jota kuvaillaan ominaisuuksiltaan köyhän miehen Suareziksi. Mutta koska ikää on vasta 21, voi toki parhaimmillaan nousta vaikka ihan oikeaksi Suareziksi. Tällä kaudella 15 Bundesliiga-maalia, Frankfurthan on liigassa heille mukavasti sijalla 5.
- Sportin mukaan Barcelona olisi myös valmis tarjoamaan 60 miltsiä de Ligtistä. Toppareitahan joukkueessa on ennestäänkin ruuhkaksi asti, mutta lienee melko varmaa, että Vermaelen ja Murillo lähtevät kesällä. Silti Lengletin hyvän tekemisen ansiosta meillä olisi tuossa tilanteessa jo 4 sellaista topparia, jotka oletusarvoisesti ansaitsisivat paljon peliaikaa. Tavallaan erinomainen tilanne, jos se kaikille sopisi.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Sportin mukaan de Ligt -neuvotteluissa keskusteltaisiin vakavasti myös yhteistyöstä joka mahdollistaisi pelaajaliikenteen molempiin suuntiin(Barcalle etuosto-oikeuksia/Ajaxille lupauksia lainalle). Jos totta niin aika isolla pensselillä maalataan.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Olisi erikoista kyllä, jos pitäisi paikkansa. Ajax on perinteinen Hollannin jättiseura, yksi Euroopankin pidemmän aikavälin menestyjistä. Yllättyisin suuresti, jos he lähtisivät tuonkaltaiseen melkein farmisopimusta muistuttavaan kuvioon - ihan jo symbolisen vaikutuksensa vuoksi.

Uusimmassa MD:n äänestyksessä muuten hyökkääjähankinnaksi Jovicilla 90% kannatus ja Grizulla 7 lukijoiden keskuudessa (loput reilu 2% Andre Silva). Ei siis tosiaan Griezmanni kannattajia innosta.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Griezmann on loistava pelaaja, mutta Barca johto tehnyt oikean päätöksen ja priorisoinut.de Ligtin hankinnan. Pique on vuoden vaihteen jälkeen dominoinut alakerrassa ja on tällä hetkellä maailman paras toppari van Dijkin kanssa, mutta ikää on jo 32v. Loistava uutinen, jos uutiset pitävät paikkansa että de Ligt on näyttänyt vihreää valoa Barcalle ja neuvottelut olisivat käynnissä. Tulee olemaan pelipaikkansa aivan ehdotonta eliittiä seuraavat 10 vuotta.

Päivän huumori-pläjäyksestä vastasi Vinicius, joka kertoi haastattelussa valinneensa paremman projektin Barcan tarjoaman isomman rahasumman sijaan. Siltähän se on Madridissa näyttänyt, että siellä on selvä suunnitelma ja menestyvä projekti menossa. Kyllä on aivan eri suuntaan joukkueet menossa. Real vanhentunut käsiin, kun taas Barcassa tajuttu ajoissa hommata vanhan La Masia-rungon tueksi nuoria huippupelaajia (Arthur, de Jong, Dembele, MATS, Umtiti, Semedo, Lenglet...), jotka takaavat La Ligan dominoinnin jatkuvan Messin sukupolven jälkeenkin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuota ikärakennetta aiemmin tällä kaudella täällä jo pohdin, ja onhan siinä puolensa (vaikka onhan Realillakin näyttänyt siirtymä yhdessä vaiheessa aika hyvältä Asension ja kumppaneiden kanssa, tämä kausi nyt sitten osin valmennuksellisista syistä on mennyt penkin alle). Jos de Ligt tulisi, esim. viiden vuoden katsannolla topparitilanteen pitäisi olla sitä myöten jo erinomaisessa kunnossa. Nytkin se olisi aika hyvä Lengletin ja Umtitin ja mahdollisesti aikanaan myös Todibon ansiosta.

Keskikentällä myös tilanne olisi hyvä, jos Aleñan ja Puigin kehitys jatkuu. Ellei, ainakin yksi avauksen tason hankinta lähivuosina tarvitaan. Ja ter Stegenillä on toki myös paljon pelivuosia jäljellä maalivahtiosastolla.

Sen sijaan hyökkäys lienee se, missä on suurin tarve isoihin ratkaisuihin tuossa noin viiden vuoden katsannossa. Muniristakaan ei tuonne avaukseen nousijaksi ollut, eikä Masiassa ole sen tason korvaajia myöskään nyt näköpiirissä. Suarez lienee se pelaaja, jonka paikka nopeimmin pitää täyttää - polven kunnosta riippuen ehkä jo ensi kaudelle. Siksipä noista Jovicista, Griezmanneista ym. nyt puhutaan. Tuolla aikavälillä jossain vaiheessa lienee todennäköistä, että Messikin laittaa kengät naulaan tai siirtyy jäähdyttelyliigoihin. Dembelen kehityksen jatkuessa yksi paikka kolmesta on kunnossa, Malcomin taso on vähän arvoitus, ja Boateng tuskin meillä jatkaa ja lienee myös 5 vuoden päästä eläkeiässä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hupsis, laitapakit unohtuivat. Oikea puoli lienee kunnossa, koska S. Roberto ei ole vielä iällä pilattu ja Semedo vielä vähän nuorempi, Waguekin vielä tulevaisuuden mahdollisena nimenä sinne. Vasen puoli on nyt kunnossa, mutta Alba täyttää tänään 30 (onnittelut sinne!). Viiden vuoden tähtäimellä siis melko varmasti uusi nimi tarvitaan. Jää nähtäväksi, onko Mirandasta siihen CL-tasolla, taikka Cucurellasta jos hänet vielä ongitaan takaisin. Onhan tässä nimittäin huomioarvoista sekin, että vaikka nuoria ja nuorehkoja pitkän tähtäimen avauksen tason pelaajia on, heistä ainoastaan nuo vielä vasta potentiaalisest kortit ovat Masia-kasvatteja (Puig, Aleña, toki Sergi Robertonkin voi vielä laskea).

Samalla: valitettavasti se aiemmin kauhisteltu ruudullinen paita on edelleen voimissaan ensi kaudelle. Melko järkyttävää. Se yksi vaakaraitakausi oli jo tarpeeksi paha kestää. Kyse on seuran perinteistä, melkeinpä identiteetistä. Tämä siis on johdolta iso virhe, vaikka ei ehkä "myydään ykköshyökkääjä hankkimatta ketään tilalle ja vaihdetaan valmentajaa kerran kuussa" -kokoluokkaa. Tässä MD:n juttu tältä päivältä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
On kyllä mielenkiintoista nähdä kuinka Barca tuon topparitilanteen hoitaa, jos de Ligt kesällä seuraan saapuu. Tietysti määrällisesti ei mitään ylitarjontaa ole, jos ja kun tuosta Murillo ja Vermaelen jatkaa matkaa. Nyt puhutaan kuitenkin neljästä Barcan mittapuulla olevan jengin avauksen tason topparista. Okei, ainahan voi jokaisen kohdalle jonkun kysymerkin keksiä. Piquellä ikää ja alkukausi oli hankala. Taso voi tietysti nopeastikin romahtaa, mutta on se tällä kaudella( alun jälkeen) nähty Gerard niin jäätävässä iskussa, niin jäätävillä minuuteilla, että epätodennäköiseltä se kuulostaisi vielä ainakaan ensi kaudella. Sitten Umtiti, tämä kausi nyt menee ilman loukkaantumisia varmasti enemmän tai vähemmän sitä kuntoa ja tuntumaa hakiessa, mutta jos kesän saa ehjänä harjoitella, niin tulevalla kaudella voi olla aika nälkäinen ja kovassa iskussa oleva ranskalainen viheriöllä. Lenglet sitten myöskin alun tottuttelun jälkeen ollut aivan loistava taistelupari Piquen kanssa. Lukee peliä mielestäni aivan loistavasti ja osaa lukea taklausten ja riistojen paikat erinomaisesti. Eikä nyt omassa boxissakaan mitenkään hukassa ole ollut, päinvastoin. Ottanut todella monta isoa blokkausta tärkeillä hetkillä. Sitten de Ligt, osoittanut tasonsa ja johtajuutensa jo Ajaxissa ja varmasti janoaa kunninhimoisesti vastuuta. Tietystikkään emme tiedä kauanko sopeutuminen kirkkaimpiin valoihin vie aikaa ja kun paineet on ovat velä aivan eri luokkaa. Sitten tietysti Tobido, joka nyt katalonian höntsäcupissa kyllä pisti silmään jo miellyttävällä pelityylillään.

Ehkä viimeksi mainittua lukuunottamatta jokainen näistä pelaajista tietää millä tasolla pystyy parhaimmillaan pelaamaan. Sitten kun ottaa huomioon Valverden konservatiivisen peluuttamisen, niin onhan siinä aika pala purtavaksi pitää kaikki tyytyväisenä. Tietysti mieluummin nän kannattajana näin päin ja ainakin on kilpailu asemat kohdallaan, mutta kyllä tuo vähän mietittyttää kuinka tuo mahdollisesti hoidettaisiin.

Oikean pakin tontilla tosiaan sama ylitarjonta tulevaisuudessa mahdollista, ellei nyt sitten todennäköisesti vaihtuva koutsi 1,5 vuoden päästä päätä istuttaa Robertoa takaisin keskikentälle.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Olisihan se tosiaan jännää, jos jotain luokkaa 60 miljoonaa maksettaisiin topparista, joka olisikin ainakin alussa nokkimisjärjestyksessä vasta neljäs. Mutta koska de Ligtistä on kiinnostunut moni muukin, ja Barcelona voi katsoa tuon hyökkääjähankinnan kiireellisemmäksi asiaksi, on vielä pitkä matka siihen että de Ligt pussailee logoa Camp Noulla.

Ja tosiaan, oikean pakin paikalla ylitarjonnan vaara on pienempi ongelma, kun Sergi Robertolle ja Semedolle riittää molemmille hyvin minuutteja ensinmainitun ollessa myös tilanteesta riippuen sijalla 1-2 sijaistamassa keskikentän parasta avausta.

Mitään äkillistä pelaajien ikääntymisen tuomaa romahdusta ei siis kaiken kaikkiaan ole näköpiirissä, mutta askel kerrallaan uudistuksia on pikkuhiljaa jatkettava. Itse määrittäisin kiireellisyysjärjestyksen avauksen tason pelaajien hankinnassa, ihan ajallisestikin, näin:
1. Suarezin korvaaja
(tässä voi olla parikin vuotta väliä, joten seuraavien järjestys voi muuttua)
2. Ehdollisesti keskikenttä, jos Aleñan tai Puigin taso ei riitä, myös riippuen siitä pelaako de Jong Busquetsin paikkaa vai jotain muuta
3. Alban korvaaja
4. Messin korvaaja - no, sellaista ei ole, mutta hyökkääjä, vähän riippuen myös Coutinhon tulevaisuudesta

Jotenkin tuo de Ligt siis asettuisi vain sellaiseksi isoksi plussaksi, akuuttia topparitarvetta kun ei tällä erää ole. Murillon ja Vermaelenin molempien lähtiessä ensi kaudelle olisi ennemminkin tarve juuri nelostopparin hintaiselle, vähän Murilloa harkitummalle hankinnalle, ellei sitten Todibo jo hoida sen roolin. Siinä mielessä mietityttää de Ligt, kun siirtokassa ei kuitenkaan ole rajaton.

Näiden ulkopuolella vasemman pakin vaihtopelaajan rooli on edelleen vähän kysymysmerkki, toistaiseksi Valverde ei juurikaan ole esim. Mirandaan luottanut, miten ensi kaudella?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vilkasta on maju-rintamalla, mutta kuten monet varmaan kuulivatkin, Messiltä jää Argentiinan toinen peli väliin nivusvamman vuoksi. Toivon mukaan lievästä vaivasta kyse. Tänään pelaa jopa Pique, sillä Katalonian maajoukkue (jotkut varmaan laittaisivat lainausmerkkeihin) pelaa pitkästä aikaa. Vastassa Venezuela, ja Piquen lisäksi suuri osa jengistä koostuu Barcelona-kasvateista, kuten oletettu puolustuslinja Montoya-Pique-Bartra-Cucurella. Xaviakin oli pyydetty - hän tosiaan pelaa vielä! - mutta jätti nämä kekkerit väliin.

Edit: korjattu vastustajaksi Venezuela, eikä Tunisia, jota vastaan oli edellinen peli 2016.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Maajoukkuetauko alkaa lähestyä loppuaan. Pitkältä on taas tuntunut, kun ei nuo höntsät jaksa muuten oikein innostaa, mutta Barcan pelaajien otteita nyt tulee hieman vilkuiltua. Huhuja luonnollisesti pyörii paljon taas näinä aikoina. Islannin verkkoonkin pallon iskeneen Umtitin kerrotaan herättävän kiinnostusta ainakin ManUssa ja Arsenalissa. Huhuillaan myös, että Barca olisi avannut ovea Umtitille, jos haluaa siirtyä, jos myöskin huhujen mukaan lähellä oleva de Ligtin sopparineuvottelut saadaan maaliin. Itse en kyllä tälläisiin juttuihin usko. Saati eipä ole Umtiti muuallekkaan haikaillut, joten eiköhän tämä ole vaan näitä välipäivien huhuja.

Positiivista viikonloppua ajatellen, että Messi ja ilmeisesti Suarez ovat palanneet joukkueen mukaan harjoittelemaan, joten mahdollista, että molemmat ovat viikonloppuna mukana Espanyolia vastaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, tässähän alkuviikosta oli tilanne, missä periaatteessa koko ykköshyökkäystrio oli loukkaantuneiden listalla. Olettaisin, että sekä Suarez että Messi pelaavat viikonloppuna, he ovat tosiaan jo treenanneet käsittääkseni normaalisti, mutta Dembeleä saadaan vielä odottaa. Sport on tosin tietävinään, että Messia saatetaan lepuuttaa kevään aikana normaalia enemmän, jotta nivusvaiva ei uusiutuisi/pahenisi. Henkisten akkujen kannalta ei liene mikään huono asia, että Suarezilta jäi maju-reissu kokonaan ja Messiltä puoliksi väliin. Espanjakin taisi lepuuttaa Albaa ja Busia Maltaa vastaan, jännä kyllä kun karsintapelistä kuitenkin kyse.

Griezmann-huhut ovat taas palanneet. MD:n mukaan olisi jopa valmis laskemaan palkkaansa päästäkseen Barcelonaan. Mutta lasken tämänkin kyllä vähän näihin välipäivien juttuihin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mikä sille Griezmannille nyt siellä Madridissa yhtäkkiä tuli? Ei kai siellä mitään ennakosta poikkeavaa ole tapahtunut, joten valintansahan mies teki viime keväänä. Mies on kyllä suosikkipelaajiani, mutta nyt juuri tuntuisi, ettei olisi tarvetta kun Suarez on taas lämmennyt käyntiin. Toki nämä on näitä ja jo lähitulevaisuus voi olla taas jotain muuta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
@stiflat Kyse lienee lähinnä siitä, että Griezmann ainakin esitti viime kesänä uskovansa Atletin "projektiin", jossa mm. Lemar hankkimalla oltaisiin vakavasti otettava ehdokas voittamaan sekä CL että liiga. Nythän CL heiltä jo loppui aivan ennenaikaisesti (vaikka osin kovan arpaonnen vuoksi) ja liigakin lienee jo maaliskuussa menetetty. Onhan tuo siis ainakin lievästi alakanttiin mennyt, vaikka eiväthän he realistisesti ajatellen ykkössuosikkeja koskaan olleet kummassakaan kilpailussa.

Huomenna vihdoin taas pelataan ja Camp Noulle saapuu lähinaapuri Espanyol. Heillä on melko vahvan alkukauden jälkeen ollut vaikeampaa, nyt viisi voitotonta peliä ja sijoitus liigan 13. tuolla tasaisessa keskikastissa. Pakko siis uskoa voittoon, ja kotona sellainen on yleensä näissä paikallisissa tullutkin. Espanyol on päästänyt sarjan viidenneksi eniten maaleja, ja lähtökohtaisesti Barcelona pärjää sellaisia joukkueita vastaan, mutta paikalliset voivat aina olla oma lukunsa kuten aiempina vuosina on nähty. Espanyol yleensä lähtee taistelumielellä. Messillä on tainnut olla usein tapana onnistua näissä, ehkäpä nytkin. Yksi pelaaja, jonka veikkaisin jäävän poisa avauksesta tällä kertaa, lienee maju-reissulta viimeisenä palannut Arturo Vidal. Jos kävisi niin hyvin, että saadaan hyvissä ajoin 2-3 maalin karkumatka, Valverden pitäisi vihdoin olla hereillä ja ottaa heti niitä eniten pelanneita pelaajia vaihtoon - ei niitä, joita kierrätetään muutenkin.

Vähemmän vakavalla sektorilla, osa on ehkä huomannutkin että seura on kevään aikana pyörittänyt kannattajille Kaikkien aikojen maali -kilpailua. Voittajaksi ratkesi eilen Messin maali Getafea vastaan 2007 - jos se on joltain näkemättä, niin seuran sivuilta löytyy. Ihan ansaittu voitto ja itsekin tuota osumaa äänestin. Toki koska kilpailu oli videovetoinen, ja äänestäjät varmasti muistavat viime vuodet parhaiten, kyllähän 2000-luku (ja osin ysäri) painottui tuossa kilpailussa tosi paljon. Muun muassa ainakin yksi Cruyffin maali oli kuitenkin mukana.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Päivitetäänpä vielä, että Messi ja Suarez molemmat kokoonpanoon merkittyinä huomiselle. Sen sijaan tuolta näyttäisivät puuttuvan ainakin Cillesen ja Vermaelen, mikä vaikuttaa tietysti vain penkkiin.

Tärkeä reilu viikkohan tämäkin lopulta on ennen vielä tärkeämpää ManU-peliä, kun 9 pistettä pelissä.

Sport väittää tietävänsä, että Boatengin ja Murillon vuokrasopimusten ostopykäliä ei käytetä kesällä, vaan saavat etsiä uuden seuran. Tämä nyt toisaalta ei suuria selvännäkijän kykyjä vaadi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuosta Cillesenistä tuli mieleen miettiä, että kauanko mies jaksaakaan istua Barcan penkillä, kun otteet ovat olleet erittäin vakuuttavia muihinkin hommiin. Näköjään siellä onkin varauduttu miehen mahdolliseen poistumiseen ainakin tunnusteluiden muodossa tämän uutisen mukaan.

Marca: Ajax haluaa estää maalivahtinsa siirron Barcelonaan - aloittanut jatkosopimusneuvottelut | LaLiga -fanien pääuutiskanava

Jaa, ja näköjään:

AS: Barcelona-vahti haluaa sittenkin poistua seurasta - pelaa Copan finaalissa viimeisen ottelunsa | LaLiga -fanien pääuutiskanava
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Eipä voi Cilleseniä siitä syyttää. Ehkä tämä on hiukan pattitilanne siinä mielessä, että Barca tietää miehen tason, eikä haluaisi päästää tätä kovin halvalla pois. Sitten taas vastavuoroisesti muualla hollantilaisen taso kyllä tiedetään, mutta riskihän se aina on, kun tasoa ei ole todistettu kuin siellä ja täällä. Minä luotan kyllä Jasperiin, että mihin ikinä lähteekään, jos lähtee, niin nousee kyllä kaikkien hyvien esitystensä takia varmasti enemmän futiskansan huulille.

Kohta tosiaan mennään ja harmittavasti peli jää kyllä näkemättä varmasti aika suurilta osin. Raporttia olisi siis mukava saada ottelusta. Jälkilähetyksenä tuo tulee kuitenkin huomenissa kelailtua. Messi ja Suarez tosiaan kokoonpanossa ja mielenkiintoista kohta nähdä laittaa Valverde herrat taas avaukseen. Messillä ilmeisesti nivuset vaivanneet joulukuusta lähtien enemmän ja vähemmän. Ei se kyllä yllätä ihan täysin. useassa ottelussa Messiin zoomataan hidastuskuvaa kuinka pitelee nivusiaan, kuin siellä jotain häikkää vähän olisi. Nyt pitää Valverden olla kyllä todella järkevä, koska isoaja otteluita on tulossa. Toivottavasti tärkein eli se kolme pistettä taas tulee napattua. Kohta nähdään avauskokoonpano.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Messillä on tainnut olla usein tapana onnistua näissä, ehkäpä nytkin.

No tämä osui. Ja siis Messi. Äärimmäisen tärkeä oli tuo avausmaali itse hankitusta vaparista, koska Espanyolin bussi oli siihen saakka turhauttanut ehkä-ei-ihan-terävimmillään olleen Barcelonan. Toinen sitten lopussa vastahyökkäyksestä, eli tilanteesta, jota varmastikaan ei olisi tullut ilman sitä johtomaalia. Siinä ihan hyvää rakentelua ja myös Malcomille hienosti se ratkaiseva syöttö. Messi varmaan muutenkin näkyvin hyökkäyspäässä. Espanyol väläytti pari kertaa ja huonolla tuurilla olisi voinut käydä huonostikin, mutta olihan voitto toki ansaittu vaikkei mikään erityisen ylivoimainen tai vakuuttava.

Pisteet tässä tietysti olivat äärimmäisen tärkeät, varsinkin kun Villarealia vastaan olisi vähän pakko kierrättää pelaajia. Jos saadaan tulevista kahdesta pelistä esim. 4 pistettä, on liigamestaruus ison askeleen lähempänä. Kannattajathan (minäkin) varmasti miettivät jo ManUa, mutta pelaajat eivät saa miettiä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Cilleseniä piti myös kommentoida. On aivan totta, että hän on tavallaan "liian hyvä" istumaan penkillä - voisi olla aika kovissakin joukkueissa ykkönen, kuten olikin Ajaxissa ja on edelleen Hollannin paidassa. Kyllä sen tason pienelläkin otoksella näkee. Barcelonan kannalta on tietysti erinomaista, että jo vuosia meillä on ollut kova maalivahtikaksikko - ensin Bravo - ter Stegen (vaikka ensinmainitun ura sittemmin vajosi laskuun) ja sitten ter Stegen - Cillesen. Oppia on tietysti ja onneksi tässä otettu siitä kaudesta, joka osin kaatui Victor Valdesin pitkään loukkaantumiseen, kun varamiehen (Pinto) taso ei ollut mitään maju-luokkaa. Cillesenin itsensä kannalta ei tietenkään tosiaan olisi valtava yllätys, jos vielä haluaisi olla ykkönen jossain muualla, ja sitten Barcelonan pitää keksiä joku toinen ratkaisu. Mutta nuo Madridin lehdet Marca-AS harvoin ovat se taho, joka ensimmäisenä tietää Barcelonan sisäpiirin asiat. Ja toki Cillesen on myös varmasti tiennyt, mihin tulee.

Lähipäivien peleistä vielä sen verran, että Valverdehän ei nyt sitten paikallisessa lepuuttanut juuri ketään (Sergi Roberto sentään aloitti penkiltä) eikä aikaisia vaihtojakaan pelin tasaisuuden vuoksi päästy tekemään. Arthur tosin otettiin vaihtoon puoli tuntia ennen loppua, kuten Semedokin.

Tämä on huomionarvoista, kun huomenna jo pelataan Villarealin vieraana. Koska viikonloppuna on Atleti ja sitten ManU, nyt kuvittelisi vihdoinkin Valverden ottavan edes vähän riskejä pelaajavalinnoissa. Olisi pakko! Kun viikonlopulta saatiin voitto, tasuriin jääminen tässä ei olisi valtava katastrofi, vaikka ei tietysti ideaaliakaan. Äkkiseltään voisi ajatella, että tässähän on helppo peli, kun vastustaja on liigan peräpäässä, mutta toisaalta Villareal harvoin on oikeasti mikään heittopussi ja yhden pisteen ero putoamisrajaan varmaankin takaa sen, että siellä ei löysäillä. Hankala ilta siis todennäköisesti edessä, ja jos voitto jollain keinolla tulisi, marginaali liigassa pysyisi suurena ja taas olisi yksi kierros vähemmän aikaa vastustajilla kiriä. Tappiolla paineet kasvaisivat Atleti-peliin. Nythän ei apuja saatu, kun he voittivat viikonlopun pelinsä selvästi ja Realkin lopulta viime hetken maalilla.

Yksi pelaaja, jonka voisi kuvitella pääsevän nyt avaukseen, on Umtiti. Valverdehän laittoi viikonloppuna jälleen Lengletin edelle aiempaan tapaan. Voi tosin olla, että valinta perustuu siihenkin, että Umtiti pelasi viime viikolla Ranskan paidassa. Siellähän ei nokkimisjärjestys ole muuttunut - Lengletiä ei ole valittu edes penkkimieheksi. Varmaankin avauksessa on myös Vidal, mutta entä muu kierrätys? Aleña tai Malcom ehkä? Vermaelen vasemmaksi pakiksi?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Varmaankin avauksessa on myös Vidal, mutta entä muu kierrätys? Aleña tai Malcom ehkä? Vermaelen vasemmaksi pakiksi?

Samoja ajatuksia kuin oikeastaan koko viesti. Ei todellakaan helppo peli ole odotettavissa juuri tuon Villarealin putoamiskamppailun takia. He olivat koko maaliskuun neljän ottelun voittoputkessa, joka viikonloppuna katkesi Celtan vieraana, vaikka johtivat ottelua jo 0-2. Kierrätystä tosiaan luulisi nyt jos koskaan olevan luvassa. Myöskin Malcomia ja Alenaa odottelen avaukseen. Lisäksi Piquelle voisi kyllä koko kauden uurastuksestaan antaa tähän väliin vapaapäivän. Myöskin Alballe olisi hyvä saada lepoa. Lähtisin Roberto vaspana tähän otteluun.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Spekuloidaan ajan kuluksi vähän tulevaa. Nämä voi heittää sitten romukoppaan jos ManU tulee ja tiputtaa Barcan. Tässä eletään oikeastikin aika tärkeitä hetkiä loppukauden kannalta. Barcalla on yhdeksän liigapeliä jäljellä, joista kun mitkä tahansa kuusi ottelua voittaa, niin liigapytty on varma. Tuo tulevan viikonlopun vastakkainen Atleticon tietysti keikauttaa vaakaa johonkin suuntaan. Jos(!!) Barca onnistuu kukistamaan ManUn ja oletettavasti Pool voittaa oman taistonsa Portoa vastaan, niin välierien ensimmäinen kamppailu Anfieldillä pelattaisiin ymmärtääkseni ti 30.4. Barcalla on sitä ennen liigaottelut la 20.4. Real Sociedad(k), ti 23.4. Alaves(v) ja la 27.4. Levante(k) eli neljä ottelua 11 päivään ja tuo viimeinen neljäs ottelu tosiaan ehkä yhdessä hankalimmista paikoista hakea tulos. Pelkästään noita ManU pelejäkin ajatellen, olisi kyllä suotavaa, ettei tuo piste-ero kapene ainakaan kolmea pistettä saati enempää. Mieluuminkin päinvastoin. Olisi kyllä erittäin suotavaa, että kun tuota 11 päivän rypistystä lähdetään suorittamaan tai ihan viimeistään tuon Alaves ottelun jälkeen puhuttaisiin enää Atleticon ja sanotaan vaikka Realinkin kohdalla enää aivan korkeintaan olemattomista teoreettisista mahdollisuuksista liigamestaruuteen. Jos nyt spekuloidaan vielä vähän pidemmälle, niin ennen tuota mahdollista toista osaa välierissä Pool pelaa seitsemän ottelua, missä Barcalla on yhdeksän ottelua. Poolilla Chelsean vastaan pelattavaa kotiottelua ja Porto-otteluita lukuunottamatta Valioliigan häntäpään porukoita vastassa ja Barcalla puolestaan ottelut Atleticoa, ManUa kahdesti ja jopa Mestarienliigaan matkalla olevaa Alavesia vastaan vieraissa.

Monta monessa, paljon josseja ja muuttujia, eikä nuo nyt tietysti muutenkaan ole noin mustavalkoisia asioita, mutta ainahan näitä voi ilokseen pyöritellä. Pointtina kuitenkin se, että nyt pitäisi kyllä saada kaikki mahdolliset pisteet raavittua mitä suinkin irtoaa. Jos peluutus ylipäätään olisi kauden mittaan ollut tasaisempaa, niin ei ehkä huolettaisi. On kuitenkin nähty, että Valverde on valmis ottamaan isompiakin riskejä nimenomaan pelaajien kuormituksen suhteen, jos sille päälle sattuu. Toivoa siis sopisi, että riskien ottamisen tarve olisi mahdollisimman pieni, kun edessä on ne kaikista tiukimmat paikat.
 
Suosikkijoukkue
KK
Spekuloidaan ajan kuluksi vähän tulevaa. Nämä voi heittää sitten romukoppaan jos ManU tulee ja tiputtaa Barcan. Tässä eletään oikeastikin aika tärkeitä hetkiä loppukauden kannalta. Barcalla on yhdeksän liigapeliä jäljellä, joista kun mitkä tahansa kuusi ottelua voittaa, niin liigapytty on varma. Tuo tulevan viikonlopun vastakkainen Atleticon tietysti keikauttaa vaakaa johonkin suuntaan. Jos(!!) Barca onnistuu kukistamaan ManUn ja oletettavasti Pool voittaa oman taistonsa Portoa vastaan, niin välierien ensimmäinen kamppailu Anfieldillä pelattaisiin ymmärtääkseni ti 30.4. Barcalla on sitä ennen liigaottelut la 20.4. Real Sociedad(k), ti 23.4. Alaves(v) ja la 27.4. Levante(k) eli neljä ottelua 11 päivään ja tuo viimeinen neljäs ottelu tosiaan ehkä yhdessä hankalimmista paikoista hakea tulos. Pelkästään noita ManU pelejäkin ajatellen, olisi kyllä suotavaa, ettei tuo piste-ero kapene ainakaan kolmea pistettä saati enempää. Mieluuminkin päinvastoin. Olisi kyllä erittäin suotavaa, että kun tuota 11 päivän rypistystä lähdetään suorittamaan tai ihan viimeistään tuon Alaves ottelun jälkeen puhuttaisiin enää Atleticon ja sanotaan vaikka Realinkin kohdalla enää aivan korkeintaan olemattomista teoreettisista mahdollisuuksista liigamestaruuteen. Jos nyt spekuloidaan vielä vähän pidemmälle, niin ennen tuota mahdollista toista osaa välierissä Pool pelaa seitsemän ottelua, missä Barcalla on yhdeksän ottelua. Poolilla Chelsean vastaan pelattavaa kotiottelua ja Porto-otteluita lukuunottamatta Valioliigan häntäpään porukoita vastassa ja Barcalla puolestaan ottelut Atleticoa, ManUa kahdesti ja jopa Mestarienliigaan matkalla olevaa Alavesia vastaan vieraissa.

Monta monessa, paljon josseja ja muuttujia, eikä nuo nyt tietysti muutenkaan ole noin mustavalkoisia asioita, mutta ainahan näitä voi ilokseen pyöritellä. Pointtina kuitenkin se, että nyt pitäisi kyllä saada kaikki mahdolliset pisteet raavittua mitä suinkin irtoaa. Jos peluutus ylipäätään olisi kauden mittaan ollut tasaisempaa, niin ei ehkä huolettaisi. On kuitenkin nähty, että Valverde on valmis ottamaan isompiakin riskejä nimenomaan pelaajien kuormituksen suhteen, jos sille päälle sattuu. Toivoa siis sopisi, että riskien ottamisen tarve olisi mahdollisimman pieni, kun edessä on ne kaikista tiukimmat paikat.
Mitenkä Poolilla on pelejä samalla ajanjaksolla? Kuormittaa no heitä samalla tavalla Valion pelit?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
He olivat koko maaliskuun neljän ottelun voittoputkessa, joka viikonloppuna katkesi Celtan vieraana, vaikka johtivat ottelua jo 0-2.

Sellainen pieni tarkennus, että maaliskuun alussa hävisivät Alavesille 1-2. Siinä välissä kuitenkin tosiaan voittoputki, kaksi liigassa ja kaksi Zenitiä vastaan EL:ssä. Ja olisi tuo liigan maaliskuun pistekeskiarvo kuitenkin sellainen, joka nostaisi heidät liigassa keskikastin paremmalle puolelle, jos olisi läpi kauden jatkunut.

Tiukka on tosiaan kevään kalenteri, jos ManU kaatuu, mutta niinhän se on aina jos CL:ssä mennään välieriin tai finaaliin. Ei tässä mihinkään murheen alhoon kannata vaipua, koska 10 pisteen ero tässä kohtaa on harvinainen etu (ja siltikin vaikka se vähän kapenisi, vaikka tietysti asiat vaikeutuisivat silloin) eikä Atletin jälkeen ole liigassa varsinaisia suurseuroja enää vastassa, vaikka Alaves onkin yllättävän hyvin pisteitä kerännyt.

Tulevan illan osalta, ketään käytettävissä olevaa ei ole jätetty kokoonpanon ulkopuolelle, Murillo vain vaihtunut Vermaeleniin. Cillesen yhä poissa. Saapa nähdä, mikä määrä rohkeutta Valverdellä on avauksen suhteen. Huomionarvoista on sekin, että Pique, Rakitic ja Vidal ovat yhden keltaisen päässä pelikiellosta, joka osuisi Atleti-peliin. Sport veikkaakin penkkivuoroa kahdelle ensiksimainitulle, sekä Suarezille - katsotaan, ovatko oikeassa.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Liigan nyt pitäisi kaiken järjen mukaan olla voitettu. Tai ainakin niin lähellä voitettua, että siitä pitäisi painotusta pystyä siirtämään reilusti Mestarienliigaa kohti. Oikeastaan tuo Tico matsi on ainoa, mikä täytyisi ihan täydellä teholla vetäistä enää. Siitä jos voitto irtoaa, niin pitäisi Madridilaisjoukkueiden kerätä ihan käsittämättömät 13 ja 14 pistettä Barcelonaa enemmän jaossa olevista 24 pisteestä. Ei tule tapahtumaan.

Toivottavasti Valverdekin nyt oppii viime kauden virheistään ja kierrättää niitä avainpelaajiakin liigassa, vaikka tulos siitä kärsisikin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jokseenkin samaa mieltä. Tämä ei ole se kohta, missä kannattaisi varautua liikaa siihen, että ero liigassa voisi kaventua. Itse kierrättäisin ronskisti siihen saakka, jos kävisi niin huonosti että ero kapenisi jonnekin 4 pisteen paikkeille - sitten mietittäisiin uudelleen. Sama pointti kuin yllä @Anonyymi llä mutta toisin sanottuna on se, että tässähän juuri täytyy muistaa, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että madridilaisista kumpikaan voittaisi kaikki jäljelläolevat pelinsä. Varsinkin kun pistekeskiarvo heillä on tähän saakka kahden paikkeilla - sillä keskiarvolla Barcelonalle riittäisi noin 10-12 pistettä lopuista peleistä. Ja vaikka he voittaisivatkin kaikki pelit, Barcelonalle riittää joka tapauksessa 6/9 voittoa tai saldo 5-3-1.

Uskomatonta mutta totta: ilmeisesti jonkinlainen yhteistyösopimus Ajaxin kanssa on tosiaan tehty. Käytännön realismin tasolla se lienee ymmärrettävä, mutta edelleen pidän tosi yllättävänä, että Ajax vapaaehtoisesti melkeinpä asemoi itsensä farmiseuraksi. Uutinen mm. Sportissa tänään. Idea lehtitietojen mukaan, että Ajaxilla olisi etuoikeus ottaa vuokralle sellaisia pelaajia, jotka Barcelona haluaa vuokrata, ja Barcelonalla taas etuoikeus ostaa Ajaxista kun joku on sieltä lähdössä. Jos tieto pitää paikkansa, niin tämähän voisi teoriassa jopa varmistaa de Ligtin meille jollain ehdoilla, jos niin halutaan, ja jos siis sopimus tulee heti voimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös