Risto Dufva – kaikkien aikojen JYP-valmentaja

  • 99 761
  • 190

Hexa

Jäsen
Menemättä sen tarkemmin pelikirjallisiin asioihin, ei tämän hetkinen JYP mielestäni ihan sitä ole mitä Risto hakee. Ne tutut puolustuspelilliset seikat ovat edelleen huomattavissa, mutta joukkueen liike on todella huonoa. Tietysti on helppo spekuloida sillä että edeltäjä on tehnyt hommat niin huonosti ettei Risto pysty toteuttamaan pelitapaansa täydellisesti, mutta siltä tämä hieman vaikuttaa. En itse ole nähnyt koskaan näin jalkoihin jäävää joukkuetta Riston komennossa. Vaikka siellä olisikin taktiikkana poteroitua, niin kyllä Riston joukkueet ovat silti olleet jalalla aina parempia.
Ovat toki, ja jos joukkue on puolillaan jo parhaat päivänsä ohittaneita kiekkoilijoita joilla jalka painaa eikä kerkeä enää kyytiin, niin mitä muuta voi odottaakaan. Ei tämä siis ole ollut ihanteellinen tilanne Ristollekaan tulla valmentamaan tätä joukkuetta.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No kyllä rupes oikein vituttaa kun lukee näitä teidän muutamien saatanan maallikoiden kommentteja joissa kuraa tulee Riston niskaan oikein urakkakaupalla. Tosiasiahan on se että kukaan valmentaja ei pysty enää loppukaudesta huonosti kesällä harjoitelleesta - ja muutenkin raskasjalkaisesta joukkueesta - taikomaan sen vitun HOLTARIN päin helvettiä kasaamasta "joukkiosta" Kärppämäistä hyvin luistelevaa taitavaa joukkuetta.
Tiedoksi että kun RD tuli puikkoihin, hän totesi ääneen että hän ei ole koskaan aikaisemmin valmentanut näin HUONOKUNTOISTA JOUKKUETTA !!! Mitähän vittua Merikivi ja kumppanit ovat valmentajina kesällä tehneet palkkansa eteen?! Heittäkää vittu kiviä sinnepäin...
Ja kun joukkue on liikkuvuudeltaan se mikä on niin taktiikka pitää ehdottomasti laatia materiaalin mukaan, ja se valitettavasti tällähetkellä pääasiassa riittää vain tuohon "pitkää ja perään" -pelitapaan !!!
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ristolta löytyi lopulta pelikirjasta kiekollistakin peliä ja vaihdotkin pystytään ottamaan pelaamalla alaspäin oman maalin taakse. Bravo!

Suurin kysymys miksei aiemmin?

Pelimiehet pitää piilossa näitä taktisia liikkeitä viimeiseen asti. Otetaan käyttöön vasta sitten kun on todella tarvetta yllättää vastustaja.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on kyllä kaikkien aikojen tarina tulossa jos onnistuu... :D

Eiköhän siellä ole Hytönen, Immonen, Louhivaara, Kuukka, Kalteva ja Dufva tehnyt koko kevään, kyykkyä ja maastavetoa maksimivoimamielessä ja siksi ei ole oikein putki kulkenut. Nyt on jo hieman kevennetty ja jätetty maksipuntti pelipäiviltä pois.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän jäi semmoinen mielikuva loppukauden osalta että jokainen pelaaja ei ihan uskaltanut pelata niillä omilla vahvuuksilla kun pelättiin virheitä. Näkyi sitten varsinkin näiden luovempien pelaajien kohdalla että ei oikein yritetty täysillä pelata joka tilannetta. Vähän vanhanaikaisia osa metoodeista kyllä.
 

Pauli

Jäsen
Kyllä kaikki yritti tässä viimeisessä pelissä. Ei jäänyt sellaista mielikuvaa että ei olisi uskallettu. En tosin ole mikään tietäjä etenkään kun en tiedä mitä joukkueessa on tapahtunut. Mielestäni ehkä suurin syypää tähän kauteen on Holtari. Merikiven valinta noin kokeneen joukkueen valmentajaksi ei oikein onnistunut. Ehkä hänen aika olisi ollut sopivampi sitten kun joukkueeseen olisi tehty nuorennusleikkaus.

Ehkä Merikiven epäonnistumiseksi voidaan laskea kesätreenit jos joukkue oikeasti on niin huonossa kunnossa mitä jostain on kuullut. Se selittäisi aika monta asiaa. Ehkä kokeneet jyrätkin olisivat olleet vähän paremmalla jalalla liikenteessä koko kauden. Mene ja tiedä sitten. Oli miten oli niin ei hän saanut joukkuetta oikein pelaamaan niinkuin heidät olisi pitänyt saada. Vaikkei Dufva joukkuetta niin lentoon saanutkaan niin ainakin hän laittoi puolustuspelaamista ojennukseen ja sai jypin pelaamaan itsensä sääleihin.

Ei noin lyhyellä ajalla mitä dufva sai aikaa niin voi ihan ihmeisiin pystyä. Puolustuksen kokeneesta kaartista ainakin Kalteva ja Mäenpää varmaan jatkaa ensi kaudellakin. Hyökkäyksestä taas Hytönen, Immonen ja Louhivaara sekä Tuppurainen. Voi toki pitää paikkaansa että huhut Hytösen lopettamisesta pitää paikkaansa. Silti mielestäni seuraava valmentaja ei vaan voi olla mikään kokematon. Ja jos ei parempaa ole tarjolla niin mielestäni Dufva on hyvä vaihtoehto. Sitten hänellä olisi koko kausi aikaa saada tuloksia. Toki olisi kiva nähdä vaihtoehdot mistä jyp saa valita ensi kauden valmentajaansa. Aho kiinnostaisi myöskin.

Tämä on vain oma mielipiteeni.
 

Höyry

Jäsen
Riku Isokoski nostaa kolumnissaan esille saman asian, jonka toin esille, eli kesäharjoittelun.
Todellinen syy tämän kauden konttaamiseen löytyy viime kesältä. Jotain on mennyt pieleen kesäharjoittelussa ja siksi kone piiputtaa. Asia olisi ollut korjattavissa, jos valmentajan vaihto olisi tehty riittävän ajoissa, esim. heti CHL karsiutumisen jälkeen. Normaalin sarjakauden aikana harjoittelu on lähinnä palauttavaa, eikä kesällä tehtyjä virheitä pysty enää korjaamaan. CHL karsiutuminen kuitenkin helpotti pelien määrää ja olisi näin antanut mahdollisuuden uhrata osan runkosarjasta peruskunnon kohentamiseen. Valmentajan vaihto paljastaa aina lopulta mistä on kyse. Usein, lähes aina vaihto antaa buustin muutamaan seuraavaan peliin. Sen jälkeen paljastuu totuus. Mikäli kyseessä olisi edellisen valmentajan heikkous taktisella puolella, niin uusi valmentaja usein kyllä saa sen korjattua. Jos ei nyt täydellisesti, niin ainakin selvästi parempaan suuntaan. Kesäharjoittelussa tapahtuneita virheitä onkin sitten vaikeampi korjata.

Kokonaisuuteen vaikuttaa toki moni muukin asia, mutta silti uskon suurimman syyn olevan kesäharjoittelussa. Jyväskylässä on yliopiston vaikutuksesta usein oltu etulinjassa kokeilemassa uusia juttuja. Usein varmaan hyödyttykin niistä. Tällä kertaa ei vaan osunut. Tämä on korjattavissa ensi kesänä.

Yonkman taisi hoitaa kesäharjoittelun itsenäisesti ja on selvästi parantanut viime kaudesta, toisin kuin suurin osa muusta joukkueesta. Yonkman ei myöskään ole enää mikään nuori poika, eli esim Hytösen ja kumppaneiden ikää ei voi yksin asettaa puolustukseksi.
Näkemys: Ylimielisyys ja vastuun pakoilu johtivat JYPin romahdukseen
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäli oikein näin, niin Merikiven 21 viimeistä peliä tuotti 32 pistettä (7-4-3-7). RD:n johdossa runkosarjan 21 peliä tuotti 32p (7-5-1-8).
Kannattiko vahdinvaihto vai ei. Tietenkään emme tiedä, olisiko Merikiven johdolla tulos ollut erilainen lopussa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

RD:n valmennusura päättyy tähän kauteen. Muutaman pelin päästä Liigan toisiksi eniten pelejä valmentanut valmentaja, mikä on aivan järjetön suoritus huomioonottaen pitkän uran Mikkelissä ennen Liigaa ja paluuta sinne, mistä valmennusura alkoikin; Jyväskylään. Toisella liigakaudella mestaruus suvereeniin tyyliin, runkosarjan piste-ennätykset ja mitä vielä. RD:n aika muovasi JYPin identiteettiä älyttömästi ja nostatti JYPin vahvasta HMV-joukkueesta vihatun hyväksi joukkueeksi.

Hattu päästä. Kiitos RD!
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Toivottavasti JYP muistaa RD:tä jollain tavoin Sportin viimeisessä Jyväskylän runkosarjavierailussa. Sen verran iso rooli herralla oli JYPin menestysvuosissa, että ansaitsee kyllä muistelot JYP-yleisön edessä.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Dufvasta voi olla monenlaista mieltä ja mielipidettä, mutta JYPissä saavutetun menestyksen lisäksi hän on jäänyt itselle ainakin mieleen tylsänharmaan hokijargonin jauhajan vastakohtana.

Presseissä ja lehdistötilaisuuksissa häneltä on saattanut kuulla mitä värikkäimpiä kielikuvia. Myös erään aikalisän suht suorasukainen kommentti on se, mistä hän tulee ensimmäisenä mieleen, kevään 2009 lisäksi.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Risto Dufva lopettaa valmennus uransa. Vastahan hän oli JyP HT:n 2-maalivahtina. Lopetti aikaisin pelaajana, ja niin oikeastaan iän puolesta valmentajanakin.

Hienoa työtä on Risto tehnyt, Suomen parhaita valmentajia ilman muuta. Chapeau!
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Toivottavasti JYP muistaa RD:tä jollain tavoin Sportin viimeisessä Jyväskylän runkosarjavierailussa. Sen verran iso rooli herralla oli JYPin menestysvuosissa, että ansaitsee kyllä muistelot JYP-yleisön edessä.
Kumpi sitten kallistaa vaakakuppia mihinkin suunaan, Ei nimittäin ole kovin lämpimät välit Seppäsen kanssa.

Eihän sitä kiistää voi etteikö olisi ollut merkitävässä roolissa ekaan mestaruuteen ja jonkinmoinen kädenjälki myös toisessa mestaruudessa.
Mutta myös kolikon toinen puoli että kyllä Dufva on hyvin raskas valmentaja pelaajan psyykkeelle.

Tietyllä tavalla monikin valmentaja on omalla tavallaan merikittävä tuossa 75v jääkiekko taipaleessa.
Jos joku pitää nostaa erityishuomioon niin, Itselle kaksi merkittävintä valmentajaa 1 div / liiga on Westerlundin Erkka ja Aravirta,
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös