Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 578
  • 3 412

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä lähtisin siitä, että uusi koutsi on jo näyttänyt kyntensä miesten tasolla. Ei mitään alasarjojen arpaa tai nousevaa kykyä junnuista tai kataloniasta. Kentälle on hankittu kokeneita pelimiehiä, niin pitäisi olla myös penkin takana. V Niemisen jatkosopparia kaaneihin ei ilmeisesti ole julkaistu, olisko tässä jotain? Tai Hpk:n Pennanen, ei tosin mitään käryä sopimustilanteesta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Nimeä en osaa sanoa, mutta lähtisin siltä pohjalta liikkeelle, että uusi valmentaja pitäisi löytyä ulkomailta. Peukuttaisin jotain ruotsalaista valmentajaa, jolla olisi hallussaan tieto, taito ja näytöt sen suhteen, millä tavoin urheilulliseen menestykseen pystyvä joukkue pelaa. Ruotsi on jääkiekon kehittämisessä huomattavasti pidemmällä kuin Suomi. Ruotsalaiset huippuvalmentajat ovat varmasti kalliita, mutta eipähän tämä nykyTPS-tyyli, jossa joukkue on kallis ja valmennus amatööritasoa myöskään mitään urheilullista menestystä tuo, joten järkevää olisikin satsata ammattinsa osaavaan valmentajaan. Pelaajia kun on kuitenkin helpompi hankkia kuin valmentajia. Lisäksi, jos joukkueen valmentaja on pelaajien keskuudessa arvostettu, pelaajiakin on huomattavasti helpompi rekrytoida kuin nyt, jolloin joudutaan maksamaan ”kalle-lisää”, jotta edes joku kiinnostuisi siirtymään Tepsiin.

Valitettavasti ollaan jo ensi kauden suhteen aivan myöhässä, sillä valmentajasopimukset tehdään seuraavaa kautta varten jo viimeistään marraskuussa. Siksi vasta seuraavalle kaudelle uutta valmentajaa voidaan aikaisintaan odottaa. Näin ollen Kalle saa jatkaa ainakin vielä ensi kauden tuloksista riippumatta. Hän ilmeisesti itsekin tietää tämän ja siksi voi puhella presseissa ihan ”omiaan”, kun mitään pelkoa klaanien suosikille potkuista ei ole.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mäkin katsastaisin ulkomaat tämän asian suhteen. Toivoisin, että ajateltaisiin myös valmennustiimiä eikä vain yhtä kapellimestaria, jonka hovi-adjutanteiksi lyödään kaikki viimeisen viiden vuoden aikana lopettaneet turkulaisjääkiekkoilijat. Liigassa samat naamat ja samat valmennusideologiat kiertävät joukkueesta toiseen, joten olisi koko organisaation kannalta rohkeaa hakea osaamista kunnianhimoisemmilta vesiltä kuin plärätä puhelinnumerot läpi, jos siellä joku Unski Leime löisi vielä kädet multaan jostain eläkepäiviltä. Näin rakennetaan ammattilaisorganisaatiota työhaastatteluista lähtien eikä mitään kiitollisuuden velka - sopimuksia, jotka ovat yhtä tyhjän kanssa. Rahaa palaa varmasti tähän enemmän, mutta tämä on sijoitus tulevaisuuteen. Frölunda Indiansin Roger Rönnberg on tyyppiesimerkki suht nuorekkaasta jo kannuksensa luoneesta valmentajasta, joka on luostannut Frölundan menestykseen järkevän viisikkopelin myötä. Rönnbergillä on vahva tiimi mukanaan Indiansin koutsina. Jotain siis tällaista enkä väitä, että hänet pitäisi yhtäkkiä tänne houkutella.

Anyway, Kaskisella mennään, Kaskisella tullaan vielä ainakin yksi kausi joten tämä on taas turhaa haihattelua.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaa katsoa, millaisia pakkeja on muissa suoran play off-paikan ottaneissa joukkueissa ja miettiä mahtuisivatko TPS.n pakit niihin pelaamaan kolmeen ensimmäiseen pakkipariin. Forsström, Lukka, Kaskinen ja Salonen eivät mahtuisi yhteenkään ja Heikkisellä, Erosella ja EJ:lläkin tekisi tiukkaa. Tämä kertoo aika paljon siitä, että TPS:n joukkue on rakennettu väärin ja väärän tyyppisten pelaajien varaan.
Ei olla ollenkaan ajateltu, millainen pakisto tarvitaan play off-peleissä, joissa äijää on otettava ja silti on pystyttävä nopeaan avauspeliin sekä omattava laukaisuvoimaa sinisellä. Kädettömillä, hitailla, taklauksia välttevillä ja olemattomalla laukaisuvoimalla olevillla pakeilla ei tee noissa peleissä yhtikäs mitään.

Herätys Antero!

Mielestäni aika kaukaa haettu. Pelaajat näyttävät tällä hetkellä sysipaskoilta, mutta ei tuo ole koko totuus. Siellä on niin monta asiaa joukkuepelaamisessa pielessä että pelaajat näyttävät kentällä idiooteilta. Pakit ovat monesti syntipukkeina kun jäävät yksin ilman viisikon tukea.

Meillä on ihan laadukas pakisto ja Forsströmiä sekä Kaskista lukuunottamatta menisivät lähes joka joukkueessa TOP6:een. Lisäksi näyttäisivät näissä vielä paremmilta pelaajilta.

Siitä olen samaa mieltä että pakiston rakenne on melko köykäinen. Vähän turhan samantyyppisiä pelaajia joiden rinnalle olisi tarvittu kovemman profiilin äijäpakki nimimerkillä Järvinen tms.

No niin, kyllähän sitä kaikesta jaksetaan taas kitistä. Ensiksi ei ole pelikirjaa ja nyt seistään vaihtoaitiossakin vielä väärin. Seuraavaksi varmaan käydään läpi Kaskisen puvun istuvuus?

No turhaakin kitinää mahtuu mutta mun mielestä on vaan hyvä että aletaan miettiä asiaa jo näiden mantrojenkin ulkopuolelta. Kaskisen pelikirja -läppä on jo vähän turhankin helppo selite kaikelle.

Mun mielestä esim. tämä Nikkolan tviitti oli ihan mielenkiintoinen lisä keskusteluun:

Nikkolan Jari laittoi eilen twitterissä mielenkiintoista viestiä TPS valmennukseen liittyen. "TPS tuskin vaihtaa koutsia juuri ennen playoffia. Sikäli keskusteluun toivoisi hiukan malttia? Tai jos vaihtaa, on paketti vielä enemmän levällään kuin on uskottu. Kauden mittaan mahdollisena koutsipuolen ongelmana on #muuten yleisimmin pidetty muuta nimeä kuin Kaskista #liiga"

https://twitter.com/nikkolajari/status/1105551598460301313

Mihin "koutsipuolen" henkilöön hän mahtaa tässä viitata?

Tämähän viittaa juuri siihen että Kaskisella ei ihan täysin ole tuo henkilöstö hallussa. Johtaminen on saatanan vaikeaa ja paraskaan taktiikka ei auta jos porukkaa ympärillä ei saa soutamaan samaan suuntaan yhtenä joukkueena. Ilmapiirin ongelmat voi äkkiä myrkyttää koko touhun jos koutsi ei saa hommaa hillittyä.

TPS on perinteikäs seura, jossa edelleen on vähän ollut tapana palkita "suojatyöpaikoilla" ex-pelaajia "valmentajiksi" ja neuvonantajoiksi, mutta tietotaito jää ainakin fanille kerrasta toiseen mystiseksi. Luulin jo, että Piken ja Atun aikakauden jälkeen tästä vähän päästiin, vaan ei. On siellä ollut Antti Aaltoa, Stounia, Norrea, Elomoa, Lehtosta, Kiprua, Haapakoskea, Virtaa, Leimettä, Alataloa jne jne. Kuka millkäkin vakanssilla. Kaskinenkin oli jo assistant coach, kun Suikkanen oli 08-09 puikoissa, vaikkei mikään ex-pelaaja olekaan. Välillä tuntuu, että parasta olisi koota valmennustiimi fysiikkapuolesta lähtien ilman TPS - tai turkulaissiteitä ilman yhdenkään klaanin liittoumaa. Näiden ex-pelaajien paikka on pääsääntöisesti mun mielestä pienien vinkkien ja teknisten asioiden asiantuntijoina junioreiden kanssa, ihan kuin Sahlstedt aikanaan Akatemiassa. Silloin hyötysuhde on paras ja menee suoraan käytäntöön. Salo opettamassa laukauksia, Rintsi luistelua jne.

Mä olen tosta täysin samaa mieltä. Mun mielestä sisäsiittoisuus näissä koutsihommissa ei ole kovin toimiva konsepti. Itse ajattelen juuri päin vastoin eli ulkopuolelta saadaan sitä uutta tietotaitoa joka organisaation sisältä puuttuu. Eli päävalkku pääsääntöisesti ulkoa, apuvalkut ym. junnukoutsit voidaan sitten ottaa omista.

Enkä sitä sano etteikö joskus löytyisi päteviä omastakin takaa, mutta mielestäni joku opintomatka muille paikkakunnille tulisi ainakin tehdä (päävalmentajana).
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Kuten otsikossakin kysytään: kuka tilalle?
Petri Matikainen teki keväällä 2018 EBEL-liigan Klagenfurter AC:n kanssa kaksivuotisen sopparin. en tiedä onko mallia 1+1 vai suoraan 2 vuotta. Tulivat runkosarjassa kolmanneksi ja nyt johtavat Bolzanoa 1-0 Playoff-sarjassa. En löytänyt Matikaisen sopparin jatkoa ainakaan uutisista. Hänellä on ainakin tunnetta pelissä ja esim. Talaja kertoo tuoreessa haastattelussa Matikaisesta:"– ”Petulla” oli vaikka mitä kikkoja, millä se sai liekitettyä jätkiä. Hän pisti itsensä likoon. Silloin oltiin aika usein valmiita taistelemaan, Talaja virnuilee."
https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/fe322629-a5dc-46d5-9721-5926f2dce1c1
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onhan Kaskinen pitkin kautta presseissä tuonut esiin sitä faktaa, että "hieman tässä opetellaan". Ja kun viime vuonnakin oli kalliota, ekiä ja tallenia niin ei voinut tulla töihin puolivaloilla. Olisiko hän sitten tullut, jos näitä herroja ei olisi ollut?

On hirveää, jos nyt tämän opettelun takia taas yksi vuosi menee hukkaan. Nyt kuitenkin joukkueaihio on osoittanut, että ainesta olisi liigan kärkipaikoillekin. Ensi kaudesta ei voi tietää, sillä ei ole mitenkään varma, että TPS olisi edes playoffjoukkue. Nyt homman natsatessa mahdollisuuksia olisi edetä pitkällekin.

"Oppia saadaan". Viime kaudellakin saatiin loistavaa oppia Tapparalta, miten pleijareissa hyödynnetään ylivoima..
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Kaskinen on kehittänyt mukamas reagoinnin missä kenttien järjestystä muuttamalla reagoidaan. Ketjuja ei kuitenkaan muuteta.
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
En kans osaa sanoo mitään tiettyä nimeä tai henkilöä tähän hätään, mutta lähtökohtaisesti seuraava valmentaja olisi joku kokenut valmentaja, mutta nykyaikaisella pelitavalla. Apukoutsina sitten joku ammentaa sitä tietoa itselleen ja näin saataisiin sitä omaa "koutsi polkua" kehiteltyä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jos näihin ensi kauden jälkeen vapautuviin mennään niin Nokka Jalonen olisi yksi. Mieshän asustaakin Turussa. Tässä olisi suomalaisista nimistä eittämättä paras.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On siellä ollut Antti Aaltoa, Stounia, Norrea, Elomoa, Lehtosta, Kiprua, Haapakoskea, Virtaa, Leimettä, Alataloa jne jne. Kuka millkäkin vakanssilla. Kaskinenkin oli jo assistant coach, kun Suikkanen oli 08-09 puikoissa, vaikkei mikään ex-pelaaja olekaan.

Tässä on yks pointti mikä minua on vähän risonut näissä ex-pelaajissa valmennushommissa. Listasta puuttuu vielä pari nimeä, mutta valitettavan usein näiden pelaajien valmennusura on jäänyt sellaiseksi kauden-parin stinteiksi Tepsissä ja usein myös valmennushommissa yleensäkin. Pistää miettimään, että mikä on ollut motivaation taso alun alkaenkin näihin hommiin, ja onko hypätty mukaan vähän sellaisella "tehdään nyt tätäkin hommaa jonkun aikaa"-asenteella. Kuitenkin valmentaminen on nykyään niin intensiivistä ja ammattimaista hommaa, että millään puolivillaisella sitoutumisella ei voi odottaa huipputuloksia. Intohimo on kaikkein tärkeintä, ja mieluiten ottaisin Tepsiinkin sellaisia valmentajia, joista välittyy palo nimenomaan valmentamiseen pelaajataustasta riippumatta. Nämä apukoutsien paikat eivät saisi olla mitään suojatyöpaikkoja ex-pelaajille, jotka haluavat uransa jälkeen vain roikkua jossain tekemisessä jääkiekon kanssa. Huippupelaajataustan tai TPS-kytköksen ei pitäisi mennä muiden ominaisuuksien edelle valmentajia palkattaessa.

Tämä siis näin yleisenä pohdintana, mitään tarkkaa tietoa minulla ei ole esim. nykyisen valmennusporukan tavoitteista valmentamisen suhteen.

edit: Aloinkin pohtia, että kuka mahtaa olla viimeisin Tepsistä tai Turusta ylipäätään ponnahtanut huippuvalmentaja? Pitääkö mennä niin kauas kuin Kari Jaloseen, joka aloitti Joren kakkoskoutsina ja teki päävalmentajadebyyttinsä Tepsissä. Toki Jalonenkin teki läpimurtonsa vasta Oulussa. Suikkasta en tähän laskisi, koska hän tuli Turkuun tavallan jo oppirahat maksaneena kokeneena Mestis-valmentajana. Hiljaista on ollut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä Suikkanen sen isoimman askeleensa otti juuri Tepsissä ja mainiosti ottikin. Toinen visiitti oli virhe, silloinhan Suikkasella ei ollut kuin hävittävää, ja niin siinä sitten kävi.

Sitä ennen juurikin Jalonen-Virta -pari otti sen isomman askeleen TPS:ssä.

Muita ei nyt tule mieleen. Vaan edelliseen: oliko Antti Aalto jossain vaiheessa tosiaan valmentajakin? Joukkueenjohtaja toki oli.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juu otti viimeisen askeleen meillä, mutta valmennusfilosofiansa Kaitsu varmasti kehitti muualla. Tämä siis vastakohtana sille, että valmentaja tavallaan "kasvatettaisiin" seuran sisältä, mikä tuntuu olevan toiminnan tavoitteena tällä hetkellä. Kaitsu ei muutenkaan ollut ns. tepsiläinen vaikka täällä yhden jäähdyttelykauden pelasi.

Aalto nostettiin katastrofikaudella 2010-11 apukoutsiksi R-P Lehtoselle, kun Leime sai kenkää.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.


Täyttä asiaa. Listasta unohtui myös Mika Strömberg, vaikkei mikään tepsiläinen lähtöjään olekaan, kaikkea muutakin. Ströbakin se vain siinä kauden puolitoista heilui kakkoskoutsina ja jossain haastattelussa muistaakseni totesi ettei itseasiassa tajunnut Virran Peksin adjutanttina valmentamisesta oikein yhtään mitään. Hän oli juurikin se "yksi pelaajista" edelleen siellä aitiossa ja hän oli sentään ammattilaisjoukkueen apuvalmentaja. Nykyään hän koutsaa Vuosaaren Viikinkejä 2 - divarissa ja kokee nyt olevansa paljon parempi valmentaja kuin tuolloin. Näin muistelin hänen sanoneen. Tämä asettaa mielestäni nämä palkintovirat pitkästä peliurasta valmentajan tittelillä entistä kyseenalaisempaan valoon. Ja eivät ne pelaajatkaan mitään daijuja ole. Kyllä he aistivat harjoituksesta yksi alkaen, jos sinne joku on tuotu työharjoittelemaan valmennusta. Saattaisi jollain kokeneemmalla ratsulla olla vähän motivoitumisvaikeuksia.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Missä Kallen puolustelijat nyt makaa, samaa paskaa tarjolla mitä viineiset +10 kierrosta runkosarjassa. Kyllä tuon kaverin tekemisiin alkaa usko loppumaan.

Kalle hei, lätkässä kiekon hallintaprosrentti ei merkkaa yhtään mitään. Mee harjoittelemaan muualle, TPS ei pitäisi olla mikään TET-paikka. :(
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Hiekka Kaskisen tiimalasissa valuu uhkaavasti. En millään jaksa uskoa, että pelaaminen muuttuu yhtäkkiä mihinkään. Toki joku pomppu saattaa löytää maaliin ja yksittäinen ottelu hoitua, mutta mitään punaista lankaa ei ole havaittavissa. Häpeä Kalle, miten vittu kehtaat edes katsoa peiliin?! Onko Tepsissä nyt ehkä Liigan kehnoin päävalmentaja?
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Taitaa se olla vaan niin ettei toimivan pelitavan luomisen lisäksi Kaskiselta löydy kompetenssia nuorten pelaajien kehittämiseen. Surullisen paljon tästä on esimerkkejä, Väyrynen, Pajuniemi, Nurmi jne...
Ei ihme jos lupaavat nuoret karkaavat muualle ja tilalle haalitaan allsvenskanista kaiken maailman kehäraakkeja.
Ehdottomasti äijälle monoa perseeseen.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En mitenkään puolustele Kallea, mutta olisi erittäin mielenkiintoinen tilanne jos nyt vedettäisiin superkani hatusta ja Kalle luotsaa Tepsin mestaruuteen.

Siinä kohtaa olisi kyllä todella mixed feelings. Pyyhkisikö sekään epäilyjä miehen kyvyistä?

Eli siitä Kallelle haaste: Laita meille jauhot suuhun ja aivot solmuun!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös