Playoff race 2019

  • 30 739
  • 98

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Nyt kun ensimmäinen playoffeihin menevä joukkue ja ensimmäinen joukkue joka ei sinne mene ovat varmistuneet niin lienee aika avata jo tarkempi seurantaketju. Eniten jännitystä lienee herättää tuo Metron kisailu, WC2 paikalta tulee Tampa todennäköisesti vastaan ja sen paikan luultavasti kaikki haluavat välttää. Sen lisäksi siellä on vielä idässä Montrealilla kohtuullisen hyvä mahdollisuus nousta playoffeihin, Floridan kohdalla mahjdollisuudet ovat enemmän teoreettiset. Flyersin kohdalla mahdollisuudet riippuvat aika paljon miten seuraava peli menee, voitolla nousevat 3 pisteen päähän Columbuksesta. Flyers on myös helmikuusta saakka suorittanut aika vahvasti; 11-4-2. Idässä kilpailu on kuitenkin aika kovaa, käytännössä todella vaikea nähdä yhdenkään joukkueen tuosta hirveästi romahtavan ja luultavasti Columbuskin tuosta vielä tsemppaa itseään korkeammalle.

Atlantic

x Tampa Bay 69gp 108p
Boston 69gp 93p
Toronto 68gp 89p
----------------------------------------------------
Montreal 69gp 79p
Florida 69gp 72p
Buffalo 68gp 69p
Detroit 69gp 58p
Ottawa 69gp 52p

Metropolitan
Washington 69gp 89p
NY Islanders 68gp 85p
Pittsburg 69gp 83p
Carolina 68gp 81p
Columbus 68gp 79p
----------------------------------------------------
Philadelphia 68gp 74p
NY Rangers 68gp 68p
New Jersey 69gp 59p

Lännessä homma on vielä hyvin auki. Dallasilla ja Minnesotalla ei todennäköisesti idässä olisi mitään asiaa playoffeihin, kummankaan otteet eivät ihan hirveän lupaavia tällä kaudella ole olleet ja molemmat ovat hyötyneet Centralin heikosta tasosta. Minnesotan record oman divisioonan siällä 11-6-4, Dallasilla taas 11-8-2. Vastaavasti idän joukkueita vastaan molemmat ovat saaneet 12 voittoa. Avsilla ja Kojooteilla on ihan realistiset mahdollisuudet syrjäyttää tuo kaksikko, teoriassa tuolta voisi jopa vielä Oilers nousta kisaan mukaan ja miksei myös Blackhawks. Sen verran vaisusti tuolla ovat kaikki joukkueet suorittaneet niin tuommoisella 10 pelin kuumalla putkella luultavasti oltaisiin playoffeissa, esim. Oilersin tapauksessa 10 voittoa tarkoittaisi 87p runkosarjassa ja tällä hetkellä Minnesotan projektio on n. 88p tuntumassa.

Central
Winnipeg 68gp 84p
Nashville 70gp 83p
St. Louis 68gp 79p
Dallas 68gp 75p
Minnesota 69gp 74p
----------------------------------------------------
Colorado 69gp 72p
Chicago 68gp 67p

Pacific
Calgary 69gp 91p
San Jose 68gp 90p
Vegas 70gp 81p
----------------------------------------------------
Arizona 68gp 73p
Edmonton 68gp 67p
Vancouver 69gp 65p
Anaheim 70gp 63p
Los Angeles 69gp 58p
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Tuntuu siltä, että joka vuosi pleijari-race on jännittävin ikinä, vaikka todellisuudessa joka vuosi kilpailu on tasaista ja tiukkaa. Tässä voi omasta pettymyksestään huolimatta keskittyä muiden joukkueiden pelaamisen jännittämiseen, kun omat rakkaat ankanpoikaset ovat kevään tosipeleistä poissa.

Kauden ennakkoihin peilaten Islanders, Canes ja kenties osittain Stars ja Wild ovat mielestäni yllättävimmät (potentiaaliset) playoff-jengit. Toi Bluesin ja Binningtonin nousu on ollut myös huikea, marraskuussa naiivisti ajattelin Bluesin olevan kenties kauden kovin floppi ja ulkona pleijareista, mutta tuolla ne nyt porskuttelevat rookie-veskarin johdolla.

Columbus jos jää kovan ostamisen jälkeen rannalle, on kyseessä kyllä kova pettymys. Tai jos vastaan tulle eräs Tampa Bay Lightning. Tästä siis yleisesti seedingien seuraaminen on myös mielenkiintoista, sen ohella, ketkä pleijareihin pääsevät. Positiivista mielestäni on se, että useammalla joukkueella on kohtalo omissa käsissään, eli merkityksellisiä ja mielenkiintoisia pelejä edessä.

Hommat on tässä kyllä niin auki, että en viitsi lähteä mitään veikkauksia heittelemään. Eiköhän vaan anneta poikien pellailla ja katsellaan sitten huhtikuun puolella, että ketkää jatkaa pellailuu ja ketkä ei.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vuosi sitten taisi olla jo aika selvä peli paikkojen suhteen, Stars taisi sukeltaa ja oiskohan mitään muita muutoksia tullut?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Arizona Coyotesin kaikessa hiljaisuudessa pelaama hieno kausi on positiivisin yllätys. Loukkaantumissumasta huolimatta ovat pystyneet pitämään riittävän tason yllä pysyäkseen Lännen playoff racessa mukana.

Hyvä pointti. Jossain vaiheessa kautta näytti siltä, ettei hommasta tule sitä kuuluisaa lasta eikä paskaa, mutta plusmerkkistä kautta pelaavat kyllä odotuksiin nähden.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyers kiusaa vaan fanejaan tolla tilanteella, tulossa tiukka loppu ohjelma.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hurricanes kisaa edelleen tiukasti playoffseihin pääsystä, jokainen peli tulee olemaan tärkeä, eikä usean ottelun tappioputkia saisi tulla. Samalla pisteitä on koossa yksi vähemmän kuin Jetseillä ja saman verran, kuin Predatorsilla, jolla yksi ottelua enemmän pelattuna.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Hetken näytti Pittsburg olevan hiukan pulassa, mutta voittamalla juurikin oikeat pelit hilasivat itsensä ainakin toistaiseksi playoff -junaan. Kyllä se pelaajiston vaikutuskin on vaan melkoisen iso tuossa kohtaa, onhan tuo Crosby kumppaneineen ottanut joukkueen reppuselkään. Toivoisin Montrealin riittävän, mutta ei vaan taida puhti riittää, hiukan laskeva trendi. Kuten ketjun avaus sen kertoi, lännen tilanne on erittäin kutkuttava. Isoja pelejä mennään illasta toiseen ja joku joutuu pettymään. Floridan "kiri" alkoi vähän myöhään, päätyvät vielä harmillisen lähelle. Jotenkin oma luotto on heikko Carolinaa kohtaan, saa nähdä. Toki se Columbuskaan ei vaan saa voittoja raavittua, vaikka pelaa mielestäni ihan ok lätkää päänsääntöisesti. Mielenkiintoista on.

E: Idässä tietysti se kaikki kutina:D
 
Viimeksi muokattu:

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Floridan osalta helmi-maaliskuun vaihteessa kärsityt 6 peräkkäistä maalin tappiota koitui kohtalokkaaksi. Noista 4 vielä jatkoajalla/rankuilla.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minkähän takia tuo on tehty niin monimutkaiseksi, että ei voi suoraan jostain sarjataulukosta katsoa?
Kyllähän tuo näkee suoraa sarjataulukosta. Pitää vain osata etsiä se jostain.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers on kampeamassa itseään mukaan kisaan viime metreillä. Rangers kaatui jatkoajalla 3-2 ja ero viimeistä villikortti-paikkaa hallussaan pitävään Wildiin kaventui viiteen pisteeseen. Oilers kohtaa seuraavaksi kotonaan Devilsin ja Wild pelaa Starsia vastaan.
 

Nick Neim

Jäsen
Oilers on kampeamassa itseään mukaan kisaan viime metreillä. Rangers kaatui jatkoajalla 3-2 ja ero viimeistä villikortti-paikkaa hallussaan pitävään Wildiin kaventui viiteen pisteeseen. Oilers kohtaa seuraavaksi kotonaan Devilsin ja Wild pelaa Starsia vastaan.
No aika nollissahan nuo öljynkin mahdollisuudet alkavat olemaan. Ohitettavana kuitenkin vähintään se kolme joukkuetta, mikä tekee tuosta erittäin hankalaa. Muunmuassa Colorado kohtaa loppukaudella keskinäisessä Minnesotan (2 varmaa pistettä edellä oleville), Arizonan (sama), Dallasin (sama), kaksi kertaa Chicagon (4 varmaa pistettä joko edellä olevalle tai tällä hetkellä tasoissa olevalle pahalle kilpailijalle) ja toki Edmontonin, joka on iso peli. Tämän lisäksi Arizonalla on keskinäinen Wildia vastaan, josta taas sataa 2 varmaa pistettä edellä olevan laariin. Kaiken lisäksi myös Wild kohtaa vielä jo edellä mainittujen lisäksi Starsin kahdesti, josta 4 pistettä jaetaan jälleen edellä oleville.

Paperilla se näyttää niin vähältä, mutta muiden joukkueiden keskinäiset tekevät siitä jo nyt äärimmäisen epätodennäköisen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Siksi ettei väärät jengit mene jatkoon.
Mitä tämä tarkoittaa? Jostain konferenssista/divisioonasta jäisi ns "liian kovia" jengejä pois?

Kyllähän tuo näkee suoraa sarjataulukosta. Pitää vain osata etsiä se jostain.

Tuosta tuli mieleen legendaarinen jakso ohjelmasta Lentokenttä, jossa Viki ja Reiska on lähtemässä Amiin.. siis Damiin. Netistähän niitä lentoja löytäs.. kun vaan löytäs sen netin jostain

Viki ja Reiska. Damiin elämysmatkalle.

Linkki vie youtube-videopalveluun jossa Viki ja Reiska on lähtemässä Amiin.. siis Damiin. Netistähän niitä lentoja löytäs.. kun vaan löytäs sen netin jostain
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Esgo

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pari viikkoa sitten tuli lännen osalta veikkailtua itse, että tilanne olisi parin viikon päästä (eli nyt) jo hieman selkeämpi tuon lännen poffikisan osalta. No, eipä oikeastaan ole. Ainoastaan Canucks on selkeästi hyytynyt ulos siitä leikistä. Eiköhän Stars ole aika varmasti kuitenkin playoff-joukkue, ja oma veikkaukseni on, että Wild ottaa sen viimeisen paikan, vaikka Coyotesilla on tällä hetkellä inan parempi pisteprosentti, ja Avalanchekin on lähellä.

Tasapisteitä jos katsoo, niin ROW-tilastossa Stars 35, Wild 32, Coyotes 30, Avalanche 29, Hawks ja Oilers 28. Eli ainakin Stars ja Wild lienevät vahvoilla, jos runkosarjan jälkeen ovat viimeisessä playoff-paikassa tasapistein jonkun muun joukkueen kanssa.

Ja näyttäisi tuolla idässäkin olevan rutkasti mielenkiintoa jäljellä. Melkoinen farssi, jos sinitakit jäävät ulos.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Arizona voitti viime yönä Bluesin 3-1 ja nousi villi kortti-viivan paremmalle puolelle ohi Minnesotan. Arizona 75 pts, Minnesota 74 pts, Colorado 72 pts, kaikilla 12 ottelua jäljellä. Mielenkiintoinen loppukausi lännessä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viime yön kierroksella taas nähtiin sellainen tilanne minkä takia meikäläistä välillä vituttaa kybällä toi NHL:län pisteidenjako systeemi. Toivon siis Columbukselle pleijaripaikaa. Columbuksen yläpuolella Montreal ja Carolina pelasivat sopivasti sellaisen kivan "kolmen pisteen" pelin joka meni jatkoajalle joten kummatkin jengit sai pisteitä plakkariin. Samaan aikaan Columbus voitti Vancouverin. Fiksulla euroopalaisella pisteenlasku systeemillä Columbus olisi kuronut kahdella ja yhdellä pisteellä eroa jengeihin jotka on yläpuolella mutta tällä nykysellä idioottisysteemillä eroa kurottiin toiseen jengiin vain pisteellä.

Muistan kun Kekäläinen aloitti GM:änä niin jossain haastattelussa häneltä kysyttiin että mitä toisi Euroopan kaukaloista NHL:lään ja silloin vastas että ton pistelaskusysteemin. Noh, varmaan tällaisista illoista sitten taas saa uutta virtaa lobbaukseen.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Viime yön kierroksella taas nähtiin sellainen tilanne minkä takia meikäläistä välillä vituttaa kybällä toi NHL:län pisteidenjako systeemi. Toivon siis Columbukselle pleijaripaikaa. Columbuksen yläpuolella Montreal ja Carolina pelasivat sopivasti sellaisen kivan "kolmen pisteen" pelin joka meni jatkoajalle joten kummatkin jengit sai pisteitä plakkariin. Samaan aikaan Columbus voitti Vancouverin. Fiksulla euroopalaisella pisteenlasku systeemillä Columbus olisi kuronut kahdella ja yhdellä pisteellä eroa jengeihin jotka on yläpuolella mutta tällä nykysellä idioottisysteemillä eroa kurottiin toiseen jengiin vain pisteellä.

Muistan kun Kekäläinen aloitti GM:änä niin jossain haastattelussa häneltä kysyttiin että mitä toisi Euroopan kaukaloista NHL:lään ja silloin vastas että ton pistelaskusysteemin. Noh, varmaan tällaisista illoista sitten taas saa uutta virtaa lobbaukseen.
Olisi ehdottomasti kyllä tervetullut muutos. Toki täytyy sanoa, että tämä 1-1 tulos 60min jälkeen ei varsinaisesti ollut mikään "sovittu" läpsyttely. Pitkään Price kesti ja vasta lopussa Hurricanes sai kuin saikin pelin tasoihin. Vielä harmillisempaa on nähdä tilanne, jossa viimeinen erä käytännössä varmistellaan tuota yhtä pistettä, joka on molemmille äärimmäisen tärkeä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vielä harmillisempaa on nähdä tilanne, jossa viimeinen erä käytännössä varmistellaan tuota yhtä pistettä, joka on molemmille äärimmäisen tärkeä.
Tollasta varmaan näkee enemmän niissä matseissa jossa joukkueet on eri konfrenseissa. Tai itselle on jäänyt sellainen fiilis että kummasti noita jatkoaikamatseja nähdään tollaisissa kohtaamisissa loppukaudesta enemmän. Toki voi olla että foliohattu vaan kiristää päätä tän asian kanssa.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Vielä harmillisempaa on nähdä tilanne, jossa viimeinen erä käytännössä varmistellaan tuota yhtä pistettä, joka on molemmille äärimmäisen tärkeä.

Tollasta varmaan näkee enemmän niissä matseissa jossa joukkueet on eri konfrenseissa. Tai itselle on jäänyt sellainen fiilis että kummasti noita jatkoaikamatseja nähdään tollaisissa kohtaamisissa loppukaudesta enemmän. Toki voi olla että foliohattu vaan kiristää päätä tän asian kanssa.

Käytännössä se kolmas erä menee siihen, että halutaan se varma piste mielummin, kuin nolla ja kumpikaan joukkue ei hyökkää riskillä vaan kyttää ylivoimaa tai kaverin virheitä. Tyynenmeren divisioonassa on melkein joka kausi loppuvaiheessa pelit menny jatkoajoille wild card - joukkueilla. Tämä enemmän mutua kuin faktaa, kun en sitä tilastoista tarkistanu. Onhan se loogista, että kun pelataan enemmän playoff - tyyppistä kiekkoa, niin se tiukentaa puolustusta ja vähentää usein maalien määrää.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Käytännössä se kolmas erä menee siihen, että halutaan se varma piste mielummin, kuin nolla ja kumpikaan joukkue ei hyökkää riskillä vaan kyttää ylivoimaa tai kaverin virheitä.
Olen miettinyt että mitenköhän se muuttais noita pelejä jos NHL:lässä otettas mallia NBA:sta jossa lasketaan vain voitot ja häviöt eikä tasuripisteitä tunneta. Kannataisin tollasta systeemiä ennemin kuin tätä nykystä jossa jatkoajalle menevät matsit on kolmen pisteen arvoisia ja muut pelit vaan kahden pisteen arvoisia.
 
Voitosta kaksi pistettä ja tappiosta yksi piste. Noin tehtiin koripallossa pitkään. Pysyy sarja näennäisesti tasaisena ja erot pieninä.

PS. En ollut tosissani.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Onhan tuo välillä raadollista tällä pistelaskusysteemillä, mutta näin pitkän runkosarjan aikana ei voi kuin itseään syyttää, mikäli pudotuspelipaikkaa ei tule.

Eikös tässä vähän aikaa sitten joku laskenut sarjataulukon tilanteen tällä ”fiksummalla” systeemillä ja eikös se ollut vielä niin, että samat jengit olivat siitäkin huolimatta menossa pudotuspeleihin?
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joka vuosi sama keskustelu ja aina tulos on sama: Eurooppalaisella pistesysteemillä pudotuspelijoukkeissa ei olisi eroa. Ehkä joskus yksi joukkue saattaisi vaihtua.

Itse en ymmärrä, että miksi pitäisi muuttaa toimivaa systeemiä. Hyvin on aina saatu näinkin pleijarijoukkueet selville runkosarjan lopuksi. Ja vielä kun NHL:ssä tunnetusti rakastetaan tilastoja, niin menisi sitten vuosikymmeniä vanhat joukkueiden piste-enmätyksetkin uusiksi. Eli ei tule tapahtumaan, enkä itse muutosta kaipaakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös