Eksoottisia kiekkomaita

  • 85 769
  • 112

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Onko kenelläkään hajua mitä Puolan jääkiekkoliigassa tapahtuu? Itselleni tarjoutuu ensiviikolla mahdollisuus mennä seuramaan kauden avausta ottelussa Comarch Cracovia vs. HC GKS Katowice. Ottelulta odotan ennakkoon erittäin jäähy- ja päihderikasta kokemusta. Ainakin Tapparassa kiekkoileva Teddy Da Costa on hakenut vauhtia kyseisestä liigasta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Onko kenelläkään hajua mitä Puolan jääkiekkoliigassa tapahtuu? Itselleni tarjoutuu ensiviikolla mahdollisuus mennä seuramaan kauden avausta ottelussa Comarch Cracovia vs. HC GKS Katowice. Ottelulta odotan ennakkoon erittäin jäähy- ja päihderikasta kokemusta. Ainakin Tapparassa kiekkoileva Teddy Da Costa on hakenut vauhtia kyseisestä liigasta.

Kiekkoekskursio takana Puolasta ja... No aloitetaan sillä että kaikki kunnia kyseisen maan kiekkokulttuurille, tai siis sille että sitä ylipäätänsä siellä pelataan. Puolahan on tunntetusti jalkapallomaa ja jääkiekko ei ilmeisesti valtaväestölle maistu. Jäähalli Krakovassa oli kohtalaisen uusi, mutta mitään palveluita sieltä ei saanut, ei edes olutta saati kahvia. Kapasiteettia kyseisellä laatikolla oli n.3000 katsojan verran, mutta paikalle perjantai-illan trilleriä seuraamaan oli saapunut n.200 henkilöä. Liput huimat 2,5e ja istumaan sai mennä minne halusi. Katowicen joukkueella oli jopa 11 kenttäpelaajaa rosterissa, mikä selittäneen että kyseinen spektaakkeli päättyikin 16-1 kotijoukkueelle. Ehkä parhaiten ottelusta jäi mieleen kannattajien mahtipontiset kannatuslaulut ja meno oli parempi kuin yhdessäkään meidän Liigan ottelussa tähän asti. Menisinkö uudelleen? Ehkä en, mutta ei kyseinen kokemus myöskään kaduta. Tsemppiä Puolaiselle jääkiekolle!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Enpä ole ajatellutkaan, että Darius Kasparaitis pelaa edelleen kiekkoa, mutta niinpä vaan pelaa ja mikäli hyvin pelaa, hän haavena on päästä pelaamaan Liettuan maajoukkueessa ensi vuoden jääkiekon 1. divisioonan B-ryhmän kisoissa Liettuan Kaunasissa.

"First time ever, hockey champion Darius Kasparaitis plays for Lithuania

KLAIPEDA – The game was a first step to make his dream come true to play for his country in an IIHF competition when Lithuania will host the 2018 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group B in Kaunas.

Kasparaitis is one of two Lithuanians who made it to the NHL. Both he and Dainius Zubrus hail from Elektrenai, a town halfway between Kaunas and the capital of Vilnius. But while Zubrus represented Lithuania in the lower divisions after the dissolution of the Soviet Union, Kasparaitis went another way
..."

First time ever, hockey champion Darius Kasparaitis plays for Lithuania - Lithuanian News
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Jokerien Mika Johansson ainakin kävi Johannesburgissa pelaamassa jonkun kauden. Ettei olisi vielä ollut apartheidin aikaan ja kaveri sai jotain sanktioita tempustaan.
Johansson kävi toukokuussa 1988 pelaamassa jokusen pelin Etelä-Afrikassa ja sai kotiin palattuaan siitä hyvästä puolen vuoden pelikiellon. Samalle pelimatkalle oli lähdössä joukko muitakin pelaajia, mm. Ismo Lehkonen, mutta pääosa joukosta vetäytyi kun opetusministeriö esitti kiellon. Johansson ja muutama harrastetason suomalaiskiekkoilija kuitenkin uhmasivat kieltoa ja lähtivät matkalle.
Melko vähällä Johansson silti selvisi, kun esimerkiksi yleisurheilijat Zola Budd ja Tom Petranoff kuittasivat kuuden vuoden kilpailukiellot Etelä-Afrikassa kilpailemisesta.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Andorra, Singapore ja Thaimaa ovat todella eksoottisia kiekkomaita, taso ei varmaan päätä huimaa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Thaimaa on omassa kontekstissaan ihan keskinkertainen kiekkomaa. Andorrasta ei havaintoa. Sen sijaan Bosnian kiekkoilun taso ei tällä erää häikäise. Kolme ottelua D3Q:ssa ja kaikissa kuokkaan. Takana heikommalla maalierolla ainoastaan Kuwait. Emiraatit ja Kirgiisit ovat tuossa sarjassa ne kukkulan kuninkuudesta taistelevat maat ja Hong Kong on hyvänä kolmosena. Thaimaan maajoukkueen taso on sellaista Suomen II divarin tasoa.

Edellisissä Aasian Winter Games turnauksissa huipputasolla pelasivat Kiina, Japani, Etelä-Korea ja Kazakstan. 2-tasolla Thaimaa, Taiwan, Emiraatit, Mongolia, Hong Kong ja Singapore. Mutasarjaan riitti sinnekin kahdeksan joukkuetta: Kirgisia, Kuwait, Filippiinit, Qatar, Turkmenistan, Macao, Malesia ja Indonesia.
Kirgiisit ja Turkmeenit lohkoissaan aivan suvereena ja vastaavasti Singapore otti välitasolla kuokkaan jokaisessa ottelussaan.
 

Tiki30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Riemu
Eksoottisista kiekkomaista kiinnostuneille terkkuja Uudesta-Seelannista, jossa paikallinen NZIHL on täydessä tohinassa. Pelejä voi seurata livestreamina YouTubesta, pelit pelataan pe-su - akselilla ja ne alkaa yleensä 7-10 välissä aamulla Suomen aikaa.

Otteluraportteja ja muita reissukokemuksia löytyy myös blogin muodossa täältä: FINZ Hockey.

Pari ekaa peliviikkoa ovat tarjonneet melkoisesti dramatiikkaa ja saippuaoopperamaisia juonenkäänteitä, joten viihdyttävää seurattavaa ehdottomasti!
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Sori, mutta tämä särähti korvaan aika pahasti. Oleko koskaan käynyt katsomassa edes Mestistä alempia pelejä vai luuletko vain että 2. divarin taso olisi noin huono Suomessa?
Eksoottisten kiekkomaiden maajoukkueiden tasosta pientä referenssiä antoi jokunen aika sitten etelän II-divisioonassa pelaava Sipoon Wolf, joka voitti suurinumeroisesti 2A-tasolla tällä hetkellä pelaavan Kiinan maajoukkueen. Wolf hävisi samoihin aikoihin suht niukkanumeroisesti Lawrence Universitylle, joka on oikeasti tasokkaassa sarjassa pelaava kiekkojoukkue (NCAA III). Tuosta sarjasta parhaat siirtyvät opintojen jälkeen USAn alempiin ammattilaissarjoihin kuten ECHL, FHL ja SPHL.

Vaikka yksittäisten pelien perusteella tehtävä tasovertailu on ontuvaa, on kuitenkin selvää että Thaimaan maajoukkue on todella kaukana edellämainittujen sarjojen tasosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös