Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 574 909
  • 4 000

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Pikkaraisen ajanjakson täysin yivoimaisesti huonoin esitys siitäkin huolimatta, että Kerho oli aivan timanttia, Ei päästy edes puolikkaille tonteille tänään.

Salminen voi pikkuhiljaa pakkailla suksiboxin ja painella Leville. Ei voi ymmärtää.

Jep, ja Kerho tosiaan oli timanttia tänään ja mopollahan ei moottoritielle ole mitään asiaa. Kangasniemi voi vaikka mennä sinne suksiboxiin kyytiin.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Pikkaraisen ajanjakson täysin ylivoimaisesti huonoin esitys siitäkin huolimatta, että Kerho oli aivan timanttia, Ei päästy edes puolikkaille tonteille tänään.

Salminen voi pikkuhiljaa pakkailla suksiboxin ja painella Leville. Ei voi ymmärtää.

Jos nyt en väärin nähnyt, niin Salminen järjesti kaksi todella hyvää maalipaikkaa, tänäänkin. Ikoselle toinen ja oliko se ekan erän koko kenttä poikkisyöttö Jääskälle?! Melkeimpä väitän, että esim. Haataja olisi näistä iskenyt pari kaappia. Mutta onhan se toki Salmisen syy, kun ei puukädet osu.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HPK oli tänään timanttia, eikä ollut mitään jakoa. Ykköskenttä oli hyvä hyökkäyssuuntaan ja nelosketju saa myös minulta puhtaat paperit. Meijän nelonen oli parempi kuin HPK:n nelonen. Kakkos ja kolmosketjut olikin sitten aivan järkyttävän paskoja. Lisäksi, voitaisko sopia että Juha Jääskä ei ota enää yhtään alotusta. Se näyttää, ettei sitä edes kiinnosta. Tänään 11 aloitusta ja yksi voitto. Aloitusprosentti 9,1. Väitän että tuosta jengistä ei toista yhtä huonoa aloittajaa löydy.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Jos nyt en väärin nähnyt, niin Salminen järjesti kaksi todella hyvää maalipaikkaa, tänäänkin.

No eihän siinä sitten mitään, saadaanko mestari pidettyä täällä vielä jatkossakin vain karkaako rapakon taakse?

Iikkaa en kyllä lähtisi mollaamaan. Täysin selvä syy ja -seuraussuhde kasvovamman jälkeen kun on joutunut pleksin kanssa vääntämään. Sitä ennen aivan ylivoimainen.Tulee vielä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Näkemättä paras. Luojankiitos en katsonut peliä. IFK on luovuttanut ja parhaalla tsempilläkään ei edes haasteta liigan top nelosta. Kamala kausi. Loppuispa jo. :(
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mä niin haluaisin kuulla näiltä muualla menestyneiltä kavereilta kuten Keränen ja Kanki oikein pitkän ja syvällisen haastattelun, että miksi ne jengit ovat olleet menestyksekkäitä (Kärpät&Tappara) ja miksi HIFK ei ole. Onko syy muka aina valmentajassa vuodesta toiseen vai olisiko syy jossain syvemmällä? Mä en kerta kaikkiaan voi käsittää kuinka esim. kauden 2015-16 jälkeen IFK romahti ja kaikki pistettiin Törmäsen piikkiin, siis koutsin jonka alaisuudessa oltiin pelattu mielipuolisen hyvä kausi ja yhtä äkkiä tämä olikin syy romahdukseen. Sitten tuotiin Selin, piti tulla auktoriteetti, mutta sekin katosi jonnekin ja nyt on Pike puikoissa, ja taas itketään paskaa koutsia. Se Törmäsen haastattelu silloin potkujen jälkeen maikkarille oli hyvä, kertoo paljon. KJ toi nestaruuden seuralle kolmannella kaudella, onneksi silloin toisen kauden jälkeen miestä ei potkittu pellolle, silloin runkosarja oli hyvä, mutta ikävä kyllä playoffit eivät menneet nappiin ja ihme, että silloin IFK:ssa osattiin katsoa tuloksen taakse.

Ihan vaan esimerkkinä tämä Keränen on ollut aina täysin puhdas laituri menestyvissä jengeissä ja nelosketjussa! Pitäisi jotain hälytyskelloja soida kun kaveri vetelee meillä ylivoimaa ja välillä kärkiketjuissa ja sentteriä jne. Miksi se on sitten esim. Kärpissä ollut nelosketjun laidassa? Niinpä. Kanki, Lennu ihan puhdasta huumoria ja vittuilua näiden jatkot. Åsten yksi maali kaudessa ei mitään käyttöä oikeasti. Ja Lundell, onhan se ikävä kritisoida nuorta kundia, mutta eihän tuosta tuon pelaamisesta ole tullut yhtään vittu mitään pitkään aikaan, ei mikään vahvistus tällä hetkellä, ensi kaudella meno voi olla toinen, mutta ei HIFK:ssa voida kasvattaa kundeja tälleen, että hukataan vuosi näiden heikkoja suorituksia katsellessa, ja sitten pahimmillaan tehdään Kasket.

Maalivahtipeli, kamalaa. Luokaton maalivahtikaksikko joka ei mahdollista kyllä yhtään mitään. Samaan aikaan mm. Tapparassa meidän kasvatti taitaa pelata aika hyvin.

Ja kun täällä on joka helvetin vuosi tätä samaa rumbaa loukkaantumisten ja sairasteluiden suhteen ja voivotellaan kuinka stadissa pöpöä riittää niin mitenköhän on asian laita vaikka Jokereiden ja HJK:n kohdalla? Liikkuuko noissakin seuroissa kaikenmaailman paskataudit kaudesta toiseen vai onko se vain HIFK joka näistä kärsiää?

Kiitos ja anteeksi, vituttaa vain huolella tuo vuodesta toiseen taaperrus eikä mitään valonpilkahdustakaan tulevaisuudessa näköpiirissä. Heitetään valmennus bussin alle se on helppoa touhua. Jokohan Lennu ja kumppanit ovat soitelleet Jormakalle ja Vesalaiselle (heh kuinka ollakaan HIFK-kasvatti kyseessä ja edarius, ylimielisyys ja kusipäisyys huokuu kauas asti tästä junnusta), että kohta voivat liittyä seuraan!

Eurooppalainen huippuseura, paskanvitut säälittävä seura jolla kestää ikuisuus saada edes nykypuitteet vaadittava halli kasaan ja pelaajabudjetto laahaa jne. Alkaa olla mitta täynnä tätä kuraa, muutama peli enää sit on kausi lusittu.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en ainakaan Pikkaraista syytä peliotteista. Äärimmäisen vaikea paikka onnistua kun joukkue on niin sekaisin, että valmentaja päätetään vaihtaa tammikuun lopulla. Siinä pitäisi oma johtaminen ja pelitapa tuoda pelaajien selkäytimiin parissa viikossa ja ehtiä sitten toisessa parissa viikossa kehittää sitä. Muilla tähän on aikaa vähintään viime keväästä ja johtavat pelaajat pystyvät auttamaan pelikurin ja peliesitysten suhteen.

Kyllä tämä IFK:n johto on vetänyt tämänkin kauden päin persettä. Rosteri on ok, sille ei voi mitään että Engren on välillä umpisurkea. Mutta uskomatonta miten Selin kengittiin syksyllä ja luultiin, ettei se vaikuta. Selin sai joukkueen kuitenkin viime keväänäkin oivaan lentoon. Nyt hädissään potkittiin helvettiin kun tulos ja peli oli tätä nykytasoa 10 puuttuvalla pelaajalla.

IFK:ssa ei muuten kannattaisi potkia pelaajia, jotka eivät sovi pelitapaan tai tule valmennuksen kanssa toimeen. Voi olla, että kuukauden päästä on eri valmentaja ja uudet pelitapaviritelmät.

Hieno seura ei-urheilullisesti ja aina oma suosikki. Johdetaan vain päin persettä. Nybondas oli parempi kuin Salmelainen, mutta ei hänkään optimi.

IFK on ilmeisesti niin mätä seura, että UTJ:ta ei voida ottaa ulkopuolelta. Silloin siellä arvotaan Kortelaisen ja Salmelaisen kesken.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
HPK oli tänään timanttia, eikä ollut mitään jakoa.
Kuten myös Pelicans. On ne vaan niin timanttisen kovia. Ainakin verratuna meihin. Kumpikaan niistä ei muuten ole eurooppalainen huippujoukkue eikä Liigan kärkijoukkueitakaan. Parasta tässä on se, ettei meillä ole syyllisiä tilanteeseen. Tobbea ei voi syyttää, Pikkaraista ei voi syyttää. Moni tuntuu ainakin olevan tätä mieltä. Vastuuhenkilöitä ei voi syyttää milloin mistäkin syystä. Voisi tietysti kysyä, kuka valitsi aikanaan Nybondaksen ja kuka valitsi Salmelaisen? Heistä ja heidän vääristä recrytoinneista lähtee urheilullinen menestymättömyys.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Menestyvä jääkiekkojoukkue koostuu yksilöistä, jotka parhaimmillaan ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa. IFKssa tämä ei tunnu tällä kaudella toteutuvan. Paperilla nippu on riittävän kova sarjan kärkikapinoihin, mutta ratkaisevilla hetkillä sakkaa yhteispeliin, jopa yksilöiden käsittämättömiin virheisiin. Eilinen oli malliesimerkki siitä, kuinka tärkeä pala vaikkapa Santala on tälle joukkueelle. Hänen poissaolonsa teki ketjusta turhan. Tommin hitautta dissataan paljon, mutta hänen lavastaan lähtevät kiekot ovat sarjan nopeimpia ja fiksuimpia - niistä Iikka on pisteensä tehnyt. Eilen oli aika hiljaista.

Pelsupeli, ja eilinen Hpk-vääntö ratkesivat molemmat mielestäni tahtoon. Toinen joukkue tahtoi meitä enemmän. Ja se on se yksittäinen asia, joka tämän kauden jengissä minua riepoo eniten. Voidaan puhua maalivahtipelistä tai kankeista puolustajista tai pelikirjasta, mutta toi jengi on voittanut Kärpät pariin kertaan ja hävinnyt Pelsuille kaikki. Ongelma ei ratkea millään fantasiarostereilla, vaan ainoastaan sillä, että Nordikselle palautetaan tahto voittaa jokainen peli. Taito, nopeus, kovuus, ihansamamikä, riittää kylla tuossa rosterissa, mutta tahdottomina jäällä pyörii pelkkiä lapasia.
Tänään olisi aika näytää sitä tahtoa voittaa peli.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Edelleen mua kiinnostaisi, mikä on se Pikkaraisen pelikirja? Mun mielestä tämä peli on ihan yhtä karmean näköistä kuin se oli Atun aikana, ja silloin sentään oli puoli jengiä sivussa. Pelistä toiseen vastustajat näyttävät jääkiekkojoukkueilta, kun taas IFK näyttää laumalta yksilöitä, ja onneksi tässä laumassa on niin helvetin taitavia pelaajia joukossa, että voittoja irtoaa. Oli muuten tämän viikon (vai oliko edellisen viikon?) Urheilulehdessä helvetin hyvä artikkeli Kärppien pelitavasta, jossa pyritään maksimoimaan yksilöiden vahvuudet kaikissa pelitilanteissa. Esimerkiksi, että jos tarvitaan nopea hyökkäys niin sen kiekon myös tuo ylös sen kentällisen nopein kaveri, ja jos tarvitaan hitaampaa peliä niin kiekko annetaan niille pelaajille, joilla se luistelu ei ole välttämättä suurin valttikortti. Täällä on paljon annettu paskaa Santalalle ja itse olen antanut paskaa urakalla Petrellille, mutta voisiko olla myös osittain ainakin niin, että joku Mikko Manner saisi näistäkin ihan eri tavalla irti kuin Pikkarainen& co?
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
AHISTAA. Juuri kun luulin palasten löytävän, edes kohtuullisen, vastakappaleen, niin vituks män. Pelsut tuli ja teki mitä tahtoi (ja HPK eilen). Ennen moiset haittaeläimet on ammuttu alas Kehä I:n kohdalla. Mutta nyt näyttää että brändikiekko on ajautunut pohjoisemmille leveysasteille. Ja tätä muuttoliikettä ei voi selittää ilmastonmuutoksella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eilinen oli malliesimerkki siitä, kuinka tärkeä pala vaikkapa Santala on tälle joukkueelle. Hänen poissaolonsa teki ketjusta turhan. Tommin hitautta dissataan paljon, mutta hänen lavastaan lähtevät kiekot ovat sarjan nopeimpia ja fiksuimpia - niistä Iikka on pisteensä tehnyt. Eilen oli aika hiljaista.

Eilenkin. Viimeiset neljä peliä 0+0 eikä kaveria ole kentällä näkynyt yhtään, ei vaikka vierellä on ollut kolme peliä itse Santala.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liiaksi vaatimustasoa tämän kauden HIFK:ssa. Sitä tosin puoltaa top-budjetti. Katsotaanpa hiukan mitä sillä on saatu:

- joukkue keskikastia keskiarvoltaan kun katsoo kautta tähän asti. Vajaan viikon ylemmässä kutosen sakissa, kuinka kauan taaperrettiin alemmassa kastissa?

- joukkueen valmentajien ja utj:n yhteistyö vähintäänkin kyseenalaista. 1-koutsi ei saa julkisesti luvattua 1-senaa, mystisesti se ykkönen onkin yhtäkkiä Juhani Tyrväinen.

- joukkuetta vaivaa loukkaantumiskierre mikä on ollut tyypillistä viime vuosien aikana. Miksi?

- joukkueen 1-koutsi saa tietää kesken kauden että 2-nen on tuleva 1-nen. Pian tämän jälkeen 1-nen saa kenkää ja 2-sta tulee uusi 1-nen.

- joukkueen pelitapa on kaikille enemmän tai vähemmän mysteeri. Tehottomuus vaivaa ja joukkueen pistesaldo on täysin yksilötaidoista riippuvainen. Tämä ollut alusta alkaen tähän hetkeen asti ongelma.

- joukkueenrakentamisessa on otettu iso riski mv-puolella mikä on kostautunut isolla tavalla. Tasaisuutta ei ole ja kummallekaan veskalle ei jatkoa tarjota.

- joukkueen kapteenisto ei johda vaan on enemmän rasite. Tässö tilassa olevalle jengille ei riitä hyvä pukukoppiläppä vaan tarvitaan peltosmaisuutta isolla peellä.

Ei tämä olekaan niin yllättävää kun oikein miettii. Jos HIFK saa taas koneen käyntiin kolmeen-neljään peliin ja tulosta tulee, ei se tarkoita oikein mitään pidemmällä välillä. Pleijarivirityksessä olevat toiset joukkueet ovat sen jo todistaneet. Yksi-kaksi voittoa on max jonka jälkeen selkäytimestä tuleva vastustajan pelitapa voittaa meidän yksilötaidon 5/5. Veskapuoli hirvittää jo nyt eikä varmaan kenttäpelaajatkaan luota sen tilaan.

Säälit tai ei, sillä niin enää väliä. Tässä vaiheessa ei pelaaminen enää loksahda paikalleen. Joku miracle on Nordis tässä tarvittaisiin, ketä jaksaa vielä uskoa?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Edelleen mua kiinnostaisi, mikä on se Pikkaraisen pelikirja? Mun mielestä tämä peli on ihan yhtä karmean näköistä kuin se oli Atun aikana, ja silloin sentään oli puoli jengiä sivussa. Pelistä toiseen vastustajat näyttävät jääkiekkojoukkueilta, kun taas IFK näyttää laumalta yksilöitä, ja onneksi tässä laumassa on niin helvetin taitavia pelaajia joukossa, että voittoja irtoaa. Oli muuten tämän viikon (vai oliko edellisen viikon?) Urheilulehdessä helvetin hyvä artikkeli Kärppien pelitavasta, jossa pyritään maksimoimaan yksilöiden vahvuudet kaikissa pelitilanteissa. Esimerkiksi, että jos tarvitaan nopea hyökkäys niin sen kiekon myös tuo ylös sen kentällisen nopein kaveri, ja jos tarvitaan hitaampaa peliä niin kiekko annetaan niille pelaajille, joilla se luistelu ei ole välttämättä suurin valttikortti. Täällä on paljon annettu paskaa Santalalle ja itse olen antanut paskaa urakalla Petrellille, mutta voisiko olla myös osittain ainakin niin, että joku Mikko Manner saisi näistäkin ihan eri tavalla irti kuin Pikkarainen& co?

Eli Pikkarainen olisi parissa kuukaudessa ajanut oman ideologiansa joukkueeseen? Pikkaraiselta kysyttiin vaihdon yhteydessä mikä muuttuu. Vastasi ettei muutu mikään kuin korvien välissä täällä aikajanalla.

Pikkarainen on selkeästi alkanut näyttämään omaan vaatimustasoaan joukkueeseen. Kaikki ei taida ihan tähän olla valmiita. Ismo Lehkonen sanoin keskiviikkona pelin aikana, että Pikkaraisen joukkuetta vastaan oli aina vittumainen valmistaa omaa joukkuetta. Pikkaraisen joukkue oli aina kurinalainen siimaa ei tullut senttiäkään mistään ja paine oli kova. Jos tätä nähdään ensi kaudella Pikkaraisen IFK:ssa niin minulle se riittää.

Manner on rakentanut omaa ideologiaansa vuosia Oulussa. Toimisiko sama suoraan IFK:ssa? Itse en siihen usko. Manner on myös työskennellyt Kärppien rungon kanssa vuosia joten sekin tuo omaa etua.
 

Stigu

Jäsen
. Täällä on paljon annettu paskaa Santalalle ja itse olen antanut paskaa urakalla Petrellille, mutta voisiko olla myös osittain ainakin niin, että joku Mikko Manner saisi näistäkin ihan eri tavalla irti kuin Pikkarainen& co?
Vaikea kysymys. Molemmat ovat uransa ehtoopuolella olevia hitaita pelaajia. Toisen pelikäsitys on Liigan huippua, toisella ei pelikäsitystä ole ollut oikeastaan koskaan. Ehkäpä Santalaa voisi käyttää juurikin noihin hitaisiin lähtöihin ja Petrelliä sellasiiin lähtöihin, jotka alkavat jommastakummasta laidasta, menevät luotisuoraan vastustajan siniviivaa kohti ja päättyvät laukaukseen? Tai sitten sellaisiin lähtöihin, joissa tarvitaan isoa sydäntä ja everstiluutnantin auktoriteettia (veikkaan että Mannerin pelikirjassa on myös tuollaisia lähtöjä).

Toinen mielenkiintoinen ajatusleikki on se, että mitä tapahtuisi jos esim. eilisen HPK-matsin jengit vaihdettaisiin päittäin, vain valmentajat pysyisivät samoina. Uskon että kaikki ovat samaa mieltä, että tuosta ei hyvä seuraisi. Ei voi kuin ihailla, mitä Pennanen on HPK:ssa saanut kolmessa kaudessa aikaan.

Avainsanoina tuossa HPK:n toiminnassa on strategia, jonka HPK loi vuonna 2015 ja jossa iso osa oli pelaajien kehittäminen. Linkissä lisää :HPK ja Antti Pennanen solmivat jatkosopimuksen. Alleviivaan sanan strategia, koska en ole ikinä kuullut tai lukenut IFK:n yhteydessä tuota sanaa. Ainoat strategialle haisevat asiat, joita IFK:ssa on tapahtunut 2000-luvulla ovat Kalsongin ja Stögön pitkät valmentajapestit. Noissakin strategia oli hyvin yksinkertainen: Pidetään valmentaja puikoissa yli vuoden verran. Kun nämä "strategia"piikit unohtaa, on seuran toiminta ollut samanlaista päätöntä poukkoilua vuodesta toiseen. Pelkästään tuosta syystä toivoisin, että Pikkarainen saisi jatkaa pari kautta seurassa. Ongelmana on se, että hänen pelikirjansa ei vaikuta olevan se kaikkein modernein, joten hän tarvitsisi rinnalleen jonkun pätevän, nykylätkän hienoudet tuntevan henkilön, joka toisi omat mausteensa peliin. Ja siis sellaisen henkilön, jonka sukunimestä ei tule mieleen mitään valtiota.

Oman haasteensa menestykseen tuo tietysti myös Tobias, mutta Kalsong ja Stögö osoittivat että ainakin lyhytaikaista menestystä voi tulla paskallakin UJ:lla.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Uskoa voi moneen asiaan. Pelikirja on yksi onnen avain monelle, mutta minä en siihen usko. Vastustaja osataan scoutata nykyisin niin hyvin, että monipuolisenkaan pelikirjan omaava joukkue on kusessa viimeistään playoff-kiekon alkaessa. Olen luomulätkän kannattaja, sillä kehitys on mielestäni mennyt siihen, että tärkeissä peleissä ratkaisut tapahtuvat vastustajan virheistä yksittäisen pelaajan oikealla oivalluksella nanosekunnissa, jolloin ei taatusti mitään pelikirjoja selailla. Mutta joukkueella pitää olla selkeä identiteetti, ja siitä puhuminen on tietysti veitsenterällä pelikirjakeskustelusta.
Nykyinen IFK on hyvä joukko sekalaisia lätkäammattilaisia, mutta mitään yhteistä juonta en kyllä tänä talvena ole nähnyt ykköskenttää lukuunottamatta, joiden glue on taito, sekä Rassen ja Torren punainen lanka.
Tahdotaanpa sitten Brändi, edarointi, turbulenssi tai mikä tahansa, niin jonkun on seurassa päätös tehtävä, että tämä se on ja se tehdään täysillä, kaikki yhdessä.
Nyt hiihdellään yössä kilpailukykyisen budjetin, joukkueen ja toimintaympäristön kanssa, jolta on oikeutettua vaatia parempaa mitä tänä talvena on nähty.

Sarja on vieläkin aivan hemmetin tiukka ja tasainen, mitään katastrofia ei vielä ole tapahtunut, mutta kuka oikeasti uskoo mihinkään Nordiksen ihmeeseen, jolla mitalli otettaisiin...
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Lätty-ylämummo Pelicans ja Kerho nimenomaan pesi IFK:n pelikirja lätkässä. Myös Kärppien menestyksen salaisuus on tiivis pelitapa missä ei hirveästi vuotokohtia ole. Luomulätkä on valitettavasti mennyttä aikaan. Myös NHL:ssä nähdään paljon pelitavallisia eroja kun joukkueet kilpailee kiekkokontrollista. IFK:n on rakennettava identiteetti uudelleen missä on IFK:n arvot sovellettuna nykyaikaiseen lätkään.

EDIT: Korjattu auto-correct virheet
 
Viimeksi muokattu:

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakenna siinä sitten ensi kaudeksi uutta pelikirjaa tms. kun puolet sainatuista pelaajista ja valmennus "lukittu" nykyiseen puukäsimoodiin. Fakta on se, että myöskään ensi kaudella emme tappele uskottavasti, suurimmasta pelaajabudjetista huolimatta, mestaruudesta.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Jos Pelsun pelikirjassa Saarisen pitää ottaa kiekko oman maalin takaa, luistella kenenkään ahdistamatta vastustajan päätyyn ja vippata rystyllä maali, niin hattu päästä, hyvin on speksattu.
Tai jos HPK pelikirjassa Karjalaisen on jätettävä yksi nuorten maailmanmestari kuin tikku paskaan luistelunopeudessa ja tehtävä tyhjään rysään maali poikkisyötöstä, niin on tää lätkä hemmetin yksinkertainen peli. Omalla silmällä molemmat pelit ratkesi meidän parikymmenvuotiseen tavaramerkkiimme, hemmetin huonoon ja haluttomaan toisen erän pelaamiseen. Yksittäisiä hyviä kakkoseriä on ollut, mutta pääsääntöisesti ei, ja niistä on vastustaja rokottanut.
Mä en usko, että pelikirjassa tai missään lukee, että otetaan vähän löysemmin toi toka erä, vaan kyse on narrien pukukoppikäytävälle lähtiessään piereskelemästä homokaasusta. Jos syy olisi joku vähänkään relevantimpi, niin kait sille olisi hyvä isä jotain tehty!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Lätty-ylämummo Kannattaa nyt ehkä hieman laajemmin tutkia kokonaisuutta näissä peleissä kuin yksittäiset tilanteet. Niitä lapsuksia tapahtuu hyvän ja toimivan pelitavan joukkueissa myös. Nämä ovat yksilösuorituksia mitä kyllä tapahtuu myös IFK:n pelitavan sisällä.

@Vilja Kun otetaan huomioon missä vaiheessa Pikkaraisen sopimus ilmoitettiin niin eiköhän aktiivisena ole ollut myös ensi kauden joukkuetta kokoamassa joten mikään ei tule yllätyksenä. Ja millä perustelet joukkueen olevan puukäsi jos tiedät sieltä muutaman irallisen nimen? Tai miten valmennus on puukätinen? Omasta mielestä valmennus on aivan pätevä tuomaan sitä menestystä.
 

444

Jäsen
Edelleen mua kiinnostaisi, mikä on se Pikkaraisen pelikirja? Mun mielestä tämä peli on ihan yhtä karmean näköistä kuin se oli Atun aikana, ja silloin sentään oli puoli jengiä sivussa. Pelistä toiseen vastustajat näyttävät jääkiekkojoukkueilta, kun taas IFK näyttää laumalta yksilöitä, ja onneksi tässä laumassa on niin helvetin taitavia pelaajia joukossa, että voittoja irtoaa. Oli muuten tämän viikon (vai oliko edellisen viikon?) Urheilulehdessä helvetin hyvä artikkeli Kärppien pelitavasta, jossa pyritään maksimoimaan yksilöiden vahvuudet kaikissa pelitilanteissa. Esimerkiksi, että jos tarvitaan nopea hyökkäys niin sen kiekon myös tuo ylös sen kentällisen nopein kaveri, ja jos tarvitaan hitaampaa peliä niin kiekko annetaan niille pelaajille, joilla se luistelu ei ole välttämättä suurin valttikortti. Täällä on paljon annettu paskaa Santalalle ja itse olen antanut paskaa urakalla Petrellille, mutta voisiko olla myös osittain ainakin niin, että joku Mikko Manner saisi näistäkin ihan eri tavalla irti kuin Pikkarainen& co?
Tätä mä mietin myös, kun jengi fiilisteli sitä, että vihdoin saatiin Santala pois kokoonpanosta, kun on ollut valmentajan vaihtumisen jälkeen jatkuvasti kusessa muuttuneen pelityylin kanssa. Hyvä valmentajahan olisi antanut tämän toimivan ketjun jatkaa sillä pelirytmillään ja -tavallaan, huono valmentaja yrittää pakottaa kaikki samaan muottiin. Vähän kuin joku Paska Matikainen, joka laittoi MG:n ketjuineen pelaamaan ajokoiraa, koska kaikki muutkin ketjut pelasivat niin. Helvetin fiksua.

Itse olen käyttänyt Pikkiksen ajasta termiä ”pelikirjaton pelityyli” ja muita muunnoksia samasta asiasta. Nythän ainoa pelityyli on se, että peli käännetään välittömästi hyökkäyssuuntaan. Tämä on varmasti yleisöön menevämpää kiekkoa kuin esim. Kiven meidänvitunjätönjätönjättöpeli, mutta silloin kun kaikki viisikot eivät kykene tätä täysin toteuttamaan, niin lopputuloksena on jatkuva alivoimaisena hyökkääminen ja aktiivinen kiekosta luopuminen. Toki Pikkarainen on toiminut liigatason päävalmentajana vasta lyhyen aikaa, mutta en mä silti ole mitenkään vakuuttunut lopputuloksesta; häntäpään jengit kaatuvat yksilötaidolla, kärkipään joukkueita vastaan pitäisi pystyä pelaamaan joukkueena. Tähän mennessä ei ole onnistunut.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikkaraisella vähän sama tilanne kuin Salmelaisella; tuomion voi antaa vasta kun kausi käynnistyy -> Tobbarin jenginrakennus ja about ekalla mj-tauolla -> Pikkaraisen valmennus. Näissä ajankohdissa kun ei ole enää mitään seliteltävää. Tulos tai ulos a’la Sippe.

Huolestuttavinta on tämä: Kakkoskoutsinhan pitäisi yleensä olla ykkösen kanssa peliä ajatellen samalla viivalla? No jos Piksu ajattelee kuten Selin niin miten se näkyy nyt? Jos taas ei niin mitä hittoa sellainen on valittu 2-koutsiksi?(en ite usko tähän).

Mä kun ajattelen että Pikkaraisen olisi pitänyt hienosäätää nyanssit pelikirjassaan, mitä siis näki Selinin tekevän väärin JA tuoda hieman uutta auktoriteettia tuohon hanhikööriin(tätä on kyllä tullutkin).

Silti päällimmäisenä on lähes identtistä kiekko mitä Selin peluutti. Vähemmän rytmitystä, enemmän pystysuuntaa jos haluaa karrikoiden erotella.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Pikkaraisella on ollut ihan riittävästi aikaa saada hyvin tuntemansa joukkueen peli ruotuun. Näin ei ole tapahtunut. Parhaat pelit ja nimenomaan Liigan kärkijoukkueita vastaan, ollaan nähty Selinin aikana. Jos tänään tulee turpaan, pitää uuden ja tällä kertaa osaamisensa jo näyttäneen valmentajan jumppaaminen aloittaa viipymättä. Loukkaantumisilla tai tekosyillä ei vaan voi enää ratsastella. Tämä on tulosurheilua, siitä Pikkaraisellekin maksetaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Red Machine Mehän ei tiedetä kuinka paljon on haastanut näkemyksillään Seliniä. Selin kumminkin viime kädessä päätti miten toimitaan jos sinne ideoitaan on kumminkin tuonut. Pikkarainen on pariin otteeseen kommentoinut ettei tässä vaiheessa pysty oikein työstämään kuin henkistä puolta. Siksi varmasti mennään Atun sapluunalla. Veikkaisin IFK lätkän olevan syksyllä Piken näköistä lätkää ja varmasti vivahteita on Atun pelikirjasta.

Itse ajattelin kun kaksikko tuli, että tässä meillä on uusi Erkka ja Rami kaksikko. Atu ei ollut voittanut kuten Erkka ja Pikkaraisella samanlainen kusipään maine kuin Ramilla. Pikkarainen nyt näyttäisi olevan lähempänä Raivoa(ennen Mother nature aikaa) kuin Atua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös