Jokerit playoffeissa 2019 – joko kirous raukeaa?

  • 48 742
  • 279

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Ihan sama miten se puolustus toimii. Ammattimaisen khl-maalivahdin torjuntaprosentti ei huido 85% tienoilla. Zapolskilla jäätävä ensimmäinen erä. Dynamolla 8 laukausta joista 3 blokkasi kenttäpelaaja, 5 tuli maalille asti ja 2 meni sisään. Okei toinen taisi pomppia pakin jalasta mutta silti.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jahha. Tässä loppukaudesta aina näkee kivuliaasti miten joukkue on kauden mittaan treenannut sillä Areenan uumenissa olevalla väärin kalibroidulla laukaisukoneella. Sama laite tuhosi aikoinaan Pulkkiselta yhden kauden kokonaan, kun mies ei meinannut millään osua maaliin. Nuoremmille muistin virkistykseksi että Areenan alkuvuosina ihan sanomalehdessä kerrottiin hallilla olevasta laukaisuharjoituskoneesta, jolla lämärit saadaan harjoiteltua todella tarkoiksi. No joku on sen käynyt sitten näköjään kalibroimassa pain helvettiä jo vuosia sitten niin että nykyään sillä harjoitelleiden kudit kohdistuvat menevät ohi maalin.

Tänään ammuttiin yli 80 laukausta, joista yli 30 ohi. Ja ne ohimenneet olivat ne paremmat paikat joissa olisi ollut mahis saada palkintoa...

Dynamon ykkönen on kyllä ylivoimaisimpia ketjuja mitä KHLlässä on tullut nähtyä. Sen lisäksi että osaavat hyökätä lähes täydellisesti niin ovat penteleet jäätävän kovia karvaajia. Huomaa miten kaksikon ollessa jäällä Jokeripuolustuksella tutisee puntissa kun ratkaisut ovat tosi usein jotain ihme neppejä kun ollaan ajauduttu huonoon rakoon. Hienoja kiekkoilijoita, ei voi kuin arvostaa vaikka vituttaakin etteivät pelaa meillä.

Ei tälle tilanteelle voi oikein kuin nauraa. Kiekkoprofessorit kertovat että "tällä pelillä Jokerit menee kyllä voittaa", mutta ei tuossa tämän kauden jengissä oikein ole avaimia Dynamon lukkoon. 13 tappio putkeen, hiphei.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kyllä tässä usko on koetuksella, mutta ei tätä sarjaa ole pelattu vielä. Dynamolla on nyt ne suuremmat paineet kun pääsevät kotiin hyvissä asemissa. Jokerit löytäisi jostain tehot ettei tarvita miljoonaa paikkaa yhtä maalia kohti, Erikoistilanteet paremmiksi, Kalnins pelaa parhaalla tasollaan, Dynamon avainmiehet alkaa väsyä enemmän( Krikunovilta typerää peluuttaa Shipaa ja Kagaa avllä) ja Jokereiden alisuorittajat heräävät niin ei se nyt täysin mahdotonta ole että sieltä tullaan 2-2 Helsinkiin. Voihan se olla että kausi on ohi Sunnuntaina, mutta turha tässä vaiheessa vielä on luovuttaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol Mahtaakohan sulta löytyä tästä pelistä jo tilastot maalipaikkojen määristä? Jokereilla ei kovin montaa hyvää paikkaa ollut huolimatta hallinnasta ja Dynamolla taas hallintaan nähden kohtuuttoman monta hyvää paikkaa.

Kukin paikka arvioidaan todennäköisyyden mukaan ja ottelun maalipaikoilla olisi pitänyt tulla 3.32 vs 2.11 tulos, mikä tarkoittaa voimasuhteina tasaluvuiksi pyöristäen 59-21-20 ja maalimäärän osalta 47-53 o/u 5.5 maalia. Tuostakin näkee, että maalivahdeissa ja puolustamisessa sekä tehokkuudessa oli eroa, kun luvut olivat 2-3. Maalivahdit ja viisikkopuolustusosaaminen päittäin, ja todellinen tulos olisi ollut luokkaa 4-1 Jokereille. Se mihin Jokerit kaatui, oli puolustuspelaaminen koko kentän alueella ja ensimmäinen maalivahti. Sitten tulee heikko hyökkäyspelaaminen ratkaisupaikoissa ja viimeistely. Tarkoittaa sitä, että epätarkka syöttö tai ei syöttöä lainkaan päätti monta hyökkäystä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova on paikka joukkueella. Jos sarjasta haluaa jatkoon niin käytännössä seuraavat kaksi pitää voittaa. 3-1 Helsinkiin olisi liikaa.
Paljon oli toki hyvää pelissä, mutta koko kaudelle leimallinen oman pään vuotaminen sen kuin jatkuu. Kyllä tässä vähän fiilis on, että Marjamäen oppirahoja KHL-pudotuspelikiekosta(ketjut,peluutus,mv-valinnat,taktinen osaaminen tiukoissa paikoissa) ja Saarisen&Helmisen erikoistilanne puppelointia tässä myös osaltaan maksellaan. Toki mv-peli isossa roolissa myös.

Arvostan suuresti Marjamäen runkosarjan maalikarkeloita. Viihdyttävää katseltavaa. Siltikin tässä on tunne, että pieni kuvitelma siellä valmennuksella on ollut, että Jokereiden tehdyt maalit pysyvät samoissa kuin runkosarjassa. Ensimmäiseltä kierrokselta tällä kiekolla saattaisi vielä jatkoon mennäkin normaalilla mv-pelillä, mutta seuraavalle rundille rima nousee ja siellä Jokerit tuskin maalipaikkojakaan tulisi voittamaan ja puolustuksen olisi pakko tiivistyä.

Se mitä Krikunovissa on pakko arvostaa, että hänen peluutus elää tässä ja nyt. Siellä painettiin Shipatsoveja jäälle joka toisessa vaihdossa ja kaikkien katkojen jälkeen kun tilanne oli Jokereille 1-0. Ja mitä tapahtuikaan, peli kääntyi. Toki tässä on puhkipeluutuksen riski iso ja huikeita pelimiehiähän he ovat.

Miten Moskovaan? Valmennuksella on toivottavasti ymmärrys siitä, että Jokerit eivät tule pomminvarmasti saamaan vastaavaa hallintaa pelistä kuin Areenalla. Ketjujen osalta tasapaino on pakko saada paremmaksi, koska peluutusetu siirtyy Moskovaan. Moses/Manninen/Jormakka/Stollery -osasto joutuu pelaamaan Shipatsoveja vastaan. Myös tuomarilinjassa tullaan todennäköisesti palaamaan G1-tasolle ja ehkä vielä enemmänkin itään päin.

Ketjuissa miettisin vaihtoehdoksi:

O'Neill-Regin-N Jensen
Joensuu-Norman-Vesalainen
Anttila-Platt-Pihlstöm
Ikonen-Niemi-Jormakka/Moses/Manninen

Pihvinä se, että kolme ensimmäistä ketjua pystyy vääntämään.1. erässä tasainen peluutus. 2.erässä nelosta jäälle hyvin harkiten, kun vaihtomatka pitenee. Nelosen taakse aina Lepät tai tanskalaiset. Pakisto sama ja Jänis uuniin. Millään muulla kuin voitolla ei ole merkitystä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitkäs olivatkaan ne alkukauden tehokkaat YV-koostumukset? Reginin ja Vesalaisen siirto pois YV:ltä voi kuulostaa hullulta, mutta ei se voi enää huonomminkaan mennä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitkäs olivatkaan ne alkukauden tehokkaat YV-koostumukset? Reginin ja Vesalaisen siirto pois YV:ltä voi kuulostaa hullulta, mutta ei se voi enää huonomminkaan mennä.

Regin ei pelaa vakiominuuteilla ylivoimaa muistaakseni? Manninen-Moses-Jensen-Joensuu-Grant ja ONeill-Norman-Vesalainen-Jormakka-Lepistö taisi olla eilen?
Lopussa haettiin Regin sisään kun tulosta ei tullut.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Tuliko yllätyksenä, että Dynamo osaa puolustaa näissä peleissä mitkä pitää voittaa. Hankalaa on Mannisen, Moseksen yms. ns. vajaamittaisten maalinteko. Dynamon puolustus ei levahtanut missään vaiheessa. Surkuhupaisaa oli 5 vs 3 -peli. Dynamon pelaajat, vähän kärjistettynä, nojailivat mailoihinsa ja katselivat Jokeripelaajaa, joka EI VITTU TEHNYT YHTÄÄN MITÄÄN. Seisoi vain paikallaan kiekko lavassa.
Pelisysteemi se on tämäkin: Älä tee mitään, niin et tee virhettä.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä on fanina takki vieläkin aika tyhjä eilisestä. Toivottavasti joukkueella bensaa riittää. Olisihan se tehnyt aika nannaa lyödä peli tasoihin ja jatkoilla homma kotiin 12 000 ihmisen edessä.

Eilen tehtiin kaikki muu oikein voiton eteen, paitsi maalivahtivalinta ja erikoistilannepelaaminen. Ensimmäiseksi mainittua ei varmaan tarvitse enää arpoa, mutta jälkimmäiseen täytyy keksiä muutos parempaan etenkin ylivoimaan.

Olin melko varma, että ylivoimassa nähdään jotain uusia juttuja, joita ei runkosarjan lopussa haluttu näyttää, mutta väärässä olin. Jokerit pelaa tismalleen samalla tavalla jätön jätön jätöstä lähtien. Sitten kun peli saadaan rauhoittumaan, niin vastustajan täytyy vain:

A) Siivota maalinedusta, jotta Jeremenko näkee Grantin/Lepistön viivakudin.
B) Joko syödä N. Jensenin kuti tai taata, että Jeremenko näkee kiekon. Ja Dynamohan syö tarvittaessa kumia eikä vain vähän heilu kiekon edessä sinne päin, niin kuin Lööv eilen kahdessa ensimmäisessä maalissa.

Muita ideoita ylivoimassa ei tunnu olevan. Vesalainen hakee joskus hyvin neliön läpi syöttöjä, mutta eilen viimeistely ontui. Takakolmion b-pisteen jätkät Jenseniä lukuunottamatta (Vesalainen, Manninen, O'Neill, Moses) hakevat tällä hetkellä liian turvallisia ratkaisuja usein. Kukaan ei tee itsestään vetouhkaa kun saavat kiekon viivamieheltä ja näin Dynamo tietää, että kiekko pelataan takaisin viivaan tai kulmaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
5-3 ylivoimalla eilen Jokerit myös pelasivat lähestulkoon nerokkaasti Jensen ja O'Neill vetäjien paikalla, mutta kätisyyden puolesta kummatkin väärällä puolella. Tuon vielä ymmärtäisi jossain määrin, jos pyrittäisiin päädyn kautta pelaamaan suoraan syötöstä vetoja pisteille tai vaihtoehtoisesti maalin eteen alivoiman keskelle, mutta kun ei siellä päädyssäkään ollut ketään tekemässä peliä. Ethän sä nyt vaan voi tolla kuviolla saada mitään hyvää aikaiseksi, kun ei ole mahdollisuutta suoraan syötöstä vetoihin ja jokaisen vedon lataaminen kestää puolet ylivoimasta, kun pitää ottaa ensin syöttö vastaan ja sitten asetella kiekkoa oikealle puolelle vetoa varten. Ja eihän siitä mitään tullutkaan. 5-3 ylivoima ei noin muutenkaan pitäisi olla mitään kovinkaan kaksista hieromista, vaan paljon vetoja varsinkin suoraan syötöstä, joista mahdollisesti tulevia ribareita on kaksi kaveria vääntämässä sisään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ny on 2 kertaa paremmin pelannut joukkue hävinnyt, eilen oli vielä parempaa peliä kuin Ma. Kestääkö selkäranka vielä seuraavaan peliin? Heikko viimeistely on suurin peikko tässä sarjassa. Toki rybyt puolustaa hyvin, mutta silti tontteja on ollut riittävästi. Zapon pistäminen maaliin oli outo ratkaisu, eikä Marjamäki ole seurannut ollenkaan kauden aikana miten moket pelaa?
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Nyt kun on saatu eilinen sulateltua niin ehkä parempi avata sanaista arkkua. Monesti puhutaan siitä, että tuuri täytyy ansaita maalien osalta. Mun mielestä Dynamo ei ole sitä ansainnut vaan kliinisesti käynyt tekemässä tarvittavan. Kiekot eivät taas ole Jokereille mielestäni pomppineet suotuisasti vaikka sitä ollaan taas yritetty ansaita.

Etenkin tuo eilinen Dynamon tasoitus. Miten se kiekko tulikin suoraan kaverin lapaan. Veto olisi mennyt ohi mutta huonolla tuurilla Lööv:in jaloista verkkoon... Ei siinä mitään. Kaiken järjen mukaan tämän pitäisi pikkuhiljaa kääntyä, toivottavasti kummassakin Moskovan pelissä näin.

Dynamo tuntuu roikkuvan pirun paljon sääntöjen rajamailla, mutta toteuttaakin tätä erinomaisesti. Onnistuu turhauttamaan Jokeripakan, kun ei meidän "rääpäleillä" ole hirveästi mahista tuossa rimpuilla. Eri tuomareilla tämä voisi mennä hieman toisin, mutta en moiti nykyistä tuomariparia. Hyvää duunia ovat tehneet toistaiseksi.

Sarja on oikeasti 2-0 ja nyt Jokereiden pitää tehdä sama tulos kuin mitä Dynamo teki. Kuten aiemmin puhuin, en yllättyisi vaikka tultaisiin takaisin 2-2 tilanteessa ja momentum meillä. Vähimmäisvaatimus perjantaille on voitto eikä mitään ulinaa.

Kliinisyyttä laukauksiin. 50% vedoista ei voi mennä ohi. Mielestäni myös laukauksissa odotetaan liian kauan, jonka jälkeen lyödään plekseihin tai laitetaan sitten vain syöttö. Pomppukiekkoa maalille niin kyllä se palkinto sieltä tulee ja mikä tärkeämpää, siten että se voi mennä maaliin.

Dynamosta alko näkyä eilisen pelin lopussa jo väsymyksen merkkejä ja jos pystytään samalla tyylillä viemään peliä eteenpäin ovat vieläkin väsyneempiä. Dynamo vaikuttaa siltä, ettei heillä ole mitään stressiä/paniikkia eikä välttämättä olekkaan, mutta on se raastavaa kun kaveri tulee koko ajan päälle. Vähän kuin Jokerit olisi CCCP ja Dynamo piskuinen Suomi Talvisodassa.

Vaikka kaikki todennäköisyydet on tätä vastaan, niin perjantaina on edessä maalikimarat kun ketsuppipullo aukeaa. 3-6 Jokereille. Sunnuntaina taistellaan sitten siitä kumpi sarjan voittaa. Voin toki olla väärässä.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytynee itsekin kommentoida hieman eilistä peliä, kun on toivuttu taas ärsytyksestä.

Kuten täällä palstallakin jo todettu, mutta mitä itsekin eilen lähes raivon partaalla ennen peliä ihmettelin kokoonpanon puolesta; Zapo maalissa ja Jormakka ykkösessä... anteeks mitä?! Noh niinhän siinä sitten kävi, että Zapolle meni taas muutama helpohko. Ei toki suoraan hänen piikkiinsä, mutta tällaisessa pelissä nuo olisi vaan otettava. Ja ykkösketjusta puuttui se maalille menijä(Joensuu), joka lyö ne O'Neillin ja Normanin heittämät kiekot sisään, nyt kentän peli meni vain kulmissa pörräämiseen. Miksi ylipäätään rikottu näihin tärkeimpiin peleihin tuo runkosarjassa parhaiten toiminut ketju?!

Koko peli käytännössä hallittiin ja laukauksia pelkästään maalia kohti oli(ko) se lähes nelisenkymmentä. Kyllä tuosta vaan täytyy enemmän saada sisään kuin kaksi. Vaikeaa tuo Dynamon voittaminen tuntuu olevan, mutta tällaisella pelillä mitä Jokerit tällä hetkellä pelaa, niin vahingossakin se rupeaa jossain vaiheessa pomppimaan meille.

Toivottavasti huomiselle Late vihdoin tajuaisi laittaa sitä lihaa joka ketjuun, jotta päästään edes maalille. Huomenna näillä kiitos:

Joensuu-Norman-O'Neill
Manninen-Platt-Jensen
Vesalainen-Regin-Ikonen
Pihlström-Niemi-Anttila
 

Gemondo

Jäsen
Ei lopputulos juuri yllättänyt. Jokerit kyllä tekee Dynamolle voittamisen kohtuullisen helpoksi. Täysin näennäistä dominointia, kun pyöritään laitojen lähellä ilman mitään aikomustakaan yrittää pelata kiekkoa hyvälle maalintekosektorille. Vetojen määrä on ihan yhdentekevää, kun Jokereitten vedot tulevat kaukaa ja aivan liian usein ohi. Kun kahden miehen ylivoimallakaan ei saa aikaiseksi kuin pari vetoa Jensenin toimesta, joka sekin lataa niitä hiljaa liukuen noin 20 sekuntia, niin eipä siinä paljon parempaa tulostakaan ansaitse.

Ensimmäisessä pelissä Jokerit selvästi yritti pelata suoraviivaisemmin peliä kohti maalia, eli toimittaa kiekkoa sinne vaikka vähän huonommastakin paikasta.

Toiseen peliin taas oli valittu taktiikka jolla pyrittiin kulmissa pyörimisellä ja vastustajan haastamisesta hankkia vastustajille jäähyjä tai päästä paremmille maalipaikoille.

Tuomarityöskentely - ja vielä pudotuspelit huomioiden, mielestäni typerä valinta. Mutta rehellinen sellainen. Ja sillähän näissä karkeloissa on totuttu pärjäämään.

Odotan että huomisessa pelissä Jokerit pyrkii taas toimittamaan kiekkoa röyhkeästi maalille ja nyt selkä seinää vastaan pelatessa sinne ajavat myös pelaajat perässä. En kuitenkaan usko että tuolla jengillä riittää röyhkeyttä pelata tuolla tavalla koko loppusarjaa, vaan jossain vaiheessa taas mukavoidutaan tai luovutetaan kokonaan ja Dynamo kerää siinä vaiheessa marjat koriin ja lähettää helsinkiläiset kesälomille ja taas aloitetaan puheet siitä miten ensi kaudella kaikki tekeminen kohdistuu pudotuspeleissä pärjäämiseen, mutta lopulta mikään ei muutu vaan pelataan sitä omaa rehellistä peliä ja ”kaadutaan saappaat jalassa”.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt se voitto tuli tähän mennessä paskimmalla pelillä. Nyt on kaikki auki! Sunnuntaina virheet pois niin sarja on väistämättä tasan!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tämä oli ilmeisesti nyt sitä jäätävää playoffkiekkoa kun voitettiin? Manniselle ja Marjamäelle patsas ja taputukset kaikille selkään!

Sarjan ylivoimaisesti huonoin peli, mutta sentään voitto saatiin. Ensimmäinen erä oli paras, mutta Dynamon mentyä johtoon tuntui koko joukkue lamaantuvan. Selkäranka vaikutti olleen jo poikki, mutta niin vain noustiin. Josko ensi peliin saataisiin erikoistilannepelaaminenkin edes tasoihin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sunnuntaina Grant pienelle peliajalle. Ylivoimalla toki voi pelata. Tänään oikeestaan Grantin piikkiin voidaan laittaa kaksi maalia.

Tästä lähtiin oikeestaan jokainen peli on pakkovoitto. Onneks tää luo pelaajiin valtavasti uskoa ja Dynamon pelaajilta vie uskoa
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Vaikea verrata keskiviikonpeliin, kun sen livenä Jaffalta näki, mutta ilmeisesti huonoimmalla playoffpelillä se voitto tuli. Jatkoajna liveseurannassa jätkät taisi hieman antaa kuittia Mäkisen NHL-trivialle, mutta otan sen vastaan, jos lopputulos on sama. Olen sitä mieltä, että Lepistö tasoituksen teki, mutta ihan sama. Manniselta odotettiin jotain ja jatkot ratkaisi ohjauksella.

Jokereilla on vielä paljon petrattavaa ja ollaan erikoistilanteissa paljon takana. Kahdessa ensimmäisessä pelissä molemmissa YV-maalit omiin ja tänään AV-maali versus 0 tehtyä YVmaalia. Tuohon lisätään vielä, että jätetään ne virheet pois niin jatkoon mennään.

Tiistaina sitten karataan hallille vaikka omalla sairaslomalla.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pidetään Shipatchov ja Kagarlitsky (jotain sinnepäin) poissa kiekosta, niin puoli voittoa on jo meidän.

Kirjoitin jo 12.2 noin ja tänään vihdoin pidettiin. Jos mä valmentaisin tätä jengiä, niin @V-G- ja @Ville olisivat jo juhlimassa mestaruutta puolialastomina kauppatorilla.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Pitkä matka vielä neljännesvälieriin. Noin umpipaskalla YV:llä ei kolmea voittoa kovin helposti oteta näin vähämaalisissa otteluissa. Ylihuomenna on kuitenkin Jokereilla taas vähän kevyempi jalka ja vähemmän puristusta stagasta, niin kyllä tää voi vielä kääntyä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kirjoitin jo 12.2 noin ja tänään vihdoin pidettiin. Jos mä valmentaisin tätä jengiä, niin @V-G- ja @Ville olisivat jo juhlimassa mestaruutta puolialastomina kauppatorilla.
En seuraa Jokereiden pelejä juuri lainkaan, tänään vajaan erän verran. Mut hei tsemppiä sulle ja suosittelen korjaamaan tuon toisen tägin jos haluat kuittailla sille kenelle luulet kuittailevasi.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En seuraa Jokereiden pelejä juuri lainkaan, tänään vajaan erän verran. Mut hei tsemppiä sulle ja suosittelen korjaamaan tuon toisen tägin jos haluat kuittailla sille kenelle luulet kuittailevasi.


En kuittaile kenellekään, vaan iloitsen Jokereiden voitosta ja siksi mopo lähti käsistä, Mutta kuittailusta ei todellakaan kysymys ja miksi edes olisi, kun Jokerihenkisiä kaikki kuitenkin ollaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Täytyy vielä tässä vaiheessa muistuttaa, että Dynamo oli KHL:n parhaita jengejä vaikean alkukauden jälkeen.

Sunnuntaina sarja tasoihin ja moskovalaisilla tutisee puntti varmasti äänekkään jaffalan metelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös