Simon Gamache

  • 3 414
  • 10

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Hieman tilastoja kaivellessani tormasin tallaiseen mysteerismieheen nimeltaan Simon Gamache. Kahdella viimeisella QMJHL-kaudellaan 1999-2001 kuitenkin 144 ottelussa taululle 327 pistetta (vrt. Sidney Crosby 2003-05 120 ottelussa 303 pistetta) jonka jalkeen AHL/NHL-ympyroihin laihoin tuloksin (paitsi kaudella 2004-05 AHL:ssa 80 otteluun 29+57=86) ja sitten 2008-09 lopullisesti Keski-Euroopan liigoihin, joissa on ilmeisesti kuitenkin tehnyt ihan hyvaa jalkea viela viime vuosiin saakka. Laittoi hokkarit naulaan kauden 2016-17 jalkeen.

Osaako joku kertoa tasta pelaajasta tarkemmin; mita oikein tapahtui ainakin tilastollisesti ilmiomaisten QMJHL-kausien jalkeen? Pienihan mies oli (5'10") mutta vastaavan kokoisia ihan menestyneita NHL-miehia nakee tanakin paivana.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
2000-luvun alun änärissä pakko-ostos, koska jossain pelissä oli potentiaaliltaan ilmiömäinen. Tuolloin odottelin kaverin läpimurtoa oikeassa elämässä, mutta sitä ei koskaan tullut. Tosin eipä niitä pelejä isossa liigassa lopulta niin paljoa edes tullut.

Eli siis ei minulla mitään tietoa hänestä ole, mutta mukavan nostalginen muisto noilta jonnevuosiltani. Ja nimihän on kanadanranskalaista erotiikkaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hieman tilastoja kaivellessani tormasin tallaiseen mysteerismieheen nimeltaan Simon Gamache. Kahdella viimeisella QMJHL-kaudellaan 1999-2001 kuitenkin 144 ottelussa taululle 327 pistetta (vrt. Sidney Crosby 2003-05 120 ottelussa 303 pistetta) jonka jalkeen AHL/NHL-ympyroihin laihoin tuloksin

Osaako joku kertoa tasta pelaajasta tarkemmin; mita oikein tapahtui ainakin tilastollisesti ilmiomaisten QMJHL-kausien jalkeen?

Crosby pelasi noi QMJHL-kautensa 16 ja 17 vuotiaana ja noiden jälkeen varattiin 17 vuotiaana ja siitä suoraan NHL:ään.

Gamache oli ensimmäisellä QMJHL-kaudella 17-18 vuotias ja teki 70 ottelussa 62 pistettä ja jäi ensimmäisenä vuotena ilman varausta. Toisella kaudella tulikin sitten 143 pistettä ja varaus 9.kierroksella (#290). Kolmantena kautena kakskymppisenä Gamache iski sitten 184 pistettä, mutta draftivuosi +2 vuoden tehot eivät yleensä kauheasti kerro NHL-urasta.

Eli draftivuotena Gamache skipattiin ja seuraavana otettiin viimeistään joukossa long shottina. Toki vakuuttavat tehot yli-ikäisenä QMJHL:ssä. Mutta noillakaan lukemilla Gamache ei pääse TOP5 0-listalle pisteissä eikä pistekeskiarvossa.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Toki vakuuttavat tehot yli-ikäisenä QMJHL:ssä. Mutta noillakaan lukemilla Gamache ei pääse TOP5 0-listalle pisteissä eikä pistekeskiarvossa.

No kun itse asiassa juuri QMJHL:n kaikkien kausien top-50 -listalla mies tuli vastaan sijalla 40 pistekeskiarvon suhteen.
 

Nick Neim

Jäsen

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Osaako joku kertoa tasta pelaajasta tarkemmin; mita oikein tapahtui ainakin tilastollisesti ilmiomaisten QMJHL-kausien jalkeen? Pienihan mies oli (5'10") mutta vastaavan kokoisia ihan menestyneita NHL-miehia nakee tanakin paivana.
Tuohon aikaan peli oli vähän erilaista kuin nykypäivänä. Gamache ei ollut mitenkään kova prospecti noista kovista tilastoistaan huolimatta aikanaan. Taisi tuo pieni koko olla esteenä, kun liike ei ollut muistaakseni mitään kovin hyvää tuohon kokoon nähden.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
liike ei ollut muistaakseni mitään kovin hyvää tuohon kokoon nähden.

Samanlainen mielikuva jäi aikanaan nettiä ja THN:iä lueskellessa.

Hockeysfuturen artikkeli vuodelta 2002 puoltaa samaa:

On the other hand, he’s small, listed at 5’10”, 180 pounds, which does not automatically preclude him from succeeding in the NHL, but unlike some other small players like Paul Kariya or Steve Sullivan, Gamache may lack the speed to compensate for his size.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ensinnäkin, maailma on täynnä näitä pienikokoisia pelaajia jotka dominoivat junioreissa ja AHL:ssä, mutta sitten NHL:ssä ei mitään käyttöä.

Mutta vuosien varrella kun on tullut Eliteprospectia selailtua niin samaa pelaajaa on tullut ihmeteltyä. Eikä ollut mikään kääpiö vaan ihan siinä NHL:n pistepörssiä ylivoimaisesti johtavan Nikita Kucherovin mitoissa.

Varattiin koko varaustilaisuuden neljänneksi viimeisenä vaikka oli varausvuonnaan QMJHL:n pistepörssin kolmas. Oli omassa joukkueessaan aivan omissa sfääreissään pisteissä, eli ei ollut mikään siipimies. Ja varausvuottaan seuraavana vuonna voitti siis maali-, syöttö-, ja pistepörssin sekä plusmiinuksen, kaikki ylivoimaisesti.

Ei silti pelannut koskaan Kanadan ikäkausimaajoukkueissa eikä huikeiden Sveitsin vuosien aikaan kutsuttu maajoukkueeseen, ei edes Spengler Cupiin.

AHL:ssä oli myös erinomainen, ei suinkaan vain yhdellä kaudella.

2002: Maalipörssin voitto ja pistepörssin viides
2003: 28+39=62
2004: Pistepörssin viides
2005: 39 pelissä 18+18=36

Ja sen jälkeen missä vaan pelasikaan niin tehot eivät tippuneet. Onneksi pääsi tekemään Sveitsissä kunnon tilin, hieno mies.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, Gamache nimenä ja naamana todella tuttu takavuosien NHL-peleistä, usein tuli hommattua omaan jengiin pelaamaan, oli kuitenkin jo saanut nimeään itselleen noiden junnutehojensa osalta ja sen vuoksi pysyi varsin mielenkiintoisena seurattavana varauksen jälkeiset kautensa, kun ei homma sitten ikinä kunnolla lähtenyt kirkkaissa valoissa.

Ilolla kuitenkin myös myöhempinä vuosina satunnaistarkistuksissa huomasi, että oli kuitenkin pelimies ammattilaiskaukaloissa läpi uransa eikä hautautunut ryypäämään johonkin preerialle ja pelaillut jossain Albertan ulkojääliigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös