• 3 586

Äimänkäki

Hyvät suoritukset ja Kerttu
Hieno selvitys Ralphilta. Laittaa eiliset kirjoitukset tällä palstalla perspektiiviin.

Mihin perspektiiviin se sinun mielestä kirjoitukset laittaa? En tiedä oliko tämä vaan sinulta kuittia edelleen siitä, kuinka täällä on "aina sama itku kun turpiin tulee", mutta mielestäni tuo tilasto nimenomaan laittaa asian siihen perspektiiviin, että eilinen sulaminen ei ollut millään tavalla epätavallista. Ei se silti siitä yhtään hyväksyttävämpää tee. Kun katsoo noita tilastoja niin voi laittaa merkille, että joukkueet, jotka kerho on "päästänyt" tasoihin, ovat mm. Kookoo, Jukurit, Sport, Ässät. Näistä taisi Sport pelissä tilanne olla peräti 4-1 eduksi viimeiseen erään lähtiessä.

Edellä mainitut joukkueet ovat muuten tällä hetkellä sijoilla 15,14,13,12. Muistutuksena, että sarjassa on 15 joukkuetta.

Se, että joukkue on pystynyt itse nousemaan takaa-ajoasemasta tasoihin ei omasta mielestäni millään tavalla kompensoi sitä, että johtoasemassa voidaan itse perseillä. Ei paskaa ylivoimaakaan mielestäni voida oikeuttaa hyvällä alivoimalla?

Toki hienoa nähdä, että tasapelitilanteista on pystytty vikalla vitosella kairaamaan voitto kahdesti Kärppiä vastaan, mutta se on kokonaan eri tarinansa, koska nyt puhuttiin johtoasemassa pelaamisesta/pelaamattomuudesta. Ja kyllä noiden Kärppä-voittojen ja tasoihin nousujen jälkeen on annettu sitä posia ihan riittävästi palstalla. Mielestäni ollaan ihan perspektiiveissä nyt.

Kiitos @Ralph koosteesta!

disco-stu

JK Mylly
Jos Pennanen saa tuon papp:n takaisin sinne tammikuun tasolle, niin puolustus ei ole ongelma.
Siirrän tänne, ettei mene mukiketju liian vakavaksi.

Näinhän tuo teoriassa on, mutta jos sedällä olisi munat niin se olisi setämies. Kerhon puolustushan on ajoittain toiminut ihan loistavasti, siitä hienoina osoituksina mm. Kärppien kaadot ja Liigan 4. vähiten päästettyjä maaleja. Ongelma ei mielestäni olekaan siinä, etteikö tuo mainitsemasi PAPP per se, toimisi. Vaan ongelma on siinä, että sitä peliä toteuttaa tällä hetkellä liuta pelaajia, jotka joutuvat venymään ihan kykyjensä ylärajoille, jotta homma toimisi kuten pitää. Ja siis ihan jatkuvasti, illasta toiseen, oli vastassa mikä jengi tahansa. Ja sitten kun sitä venymistä ei tulekaan, eli palataan "normaalitasolle" niin tulos on karmea. Tulee niitä henkilökohtaisia virheitä ja kollektiivisia lamaantuimisia, joihin on kaaduttu useamman kerran - enkä puhu nyt pelkästään johtoaseman menettämisestä ottelun lopussa. Pelissä kun kaikki vaikuttaa kaikeen, niin yhden varmaotteisen puolustajan lisääminen tuohon kokoonpanoon olisi sekä vähentänyt Nikkilän, Frimanin ja Ladan kuormaa että tiputtaisi yhden "seiskapakin" katsomoon. Oi Brejcak oi Brejcak, synnythän uudelleen!

Esimerkiksi Laatikainen on ollut painonsa arvosta kultaa tuossa pakistossa, mutta mun mielestä joutuu pelaamaan silti liian isoja minuutteja ja on aivan liian isossa roolissa. Aika vaikea nähdä Laatikaista missään muussa menestystä tavoittelevassa jengissä ykkösparissa tai edes top-4 minuuteilla? Mikään painijahan Lada ei todellakaan ole, eli pudotuspeleissä voi sitten olla vielä hankalampaa. Ideaalisti olisi joku 6. pakki, jonka voi heittää jälle koska vain syömään kärkiparien minuutteja - mutta nyt "joutuu" itse vetämään ykkösparissa kun ei muitakaan ole. Nikkilä & Friman kantavat hirveän kuorman ja vaikka Nikkilä kerää paljon ansaitsematontakin kritiikkiä, ei kyseessä nyt millään mittapuulla ole ykköskorin puolustaja a la Lehtivuori. Mikä ei olisi ongelma, jossei nuo kärkipakit vain olisi niin yksin.

Joukkueessa on nyt kaksi pakkia jotka voi pelata sen 20+ minuuttia, yksi Laatikainen joka voi tarvittaessa stunttailla isoja minuutteja ja sitten onkin iso tyhjiö. Lindgren on ollut melkoinen pettymys, vaikka toisinaan se potentiaali siellä välähtelee. Puolustuspäässä ihan lapanen eikä kompensoi kyllä hyökkäyspelaamisellakaan tarpeeksi. Niemeläinen mennyt eteenpäin, mutta taas kyseessä on lähinnä 10 minuutin kaveri, kuten varauksin Karjalainen ja Laavainen. Almari on kehittynyt ehkä eniten ja pystyy myös tekemään jotain kiekolla, mutta aivopieruja tulee niin paljon ettei tuota suin surminkaan voi top-4 pakiksi kutsua.

Eli kuten sanoit, jos Pennanen saa PAPP:n takaisin sinne tammikuun tasolle, niin hyvä. Mutta sille lie syynsä miksei se ole pysynyt tammikuisella absoluuttisella huipputasolla - ja se on yksinkertaisesti se, ettei taidot riitä, kun ihan siellä ylärajoilla ei läpi kauden pysty kukaan vetämään.

Tolppa

Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Olettaen, että Cornet ja Nenonen - ja muutkin - ovat pudotuspeleissä kunnossa, Tavilla vahvistettu hyökkäys on lähes niin hyvä kuin Kerhon resursseilla on realistista toivoa. Larmi on erinomainen maalivahti. Harmittaa vain ajatella, millainen vaikutus olisi ollut jollain paljon pelaamaan pystyvällä ”jyri marttisella”. Käytännössä Kerho olisi ollut joka ottelussa noin vartin verran parempi joukkue. Se olisi ollut paljon se. Kaikkensa jätkät antaa, sitä en epäile yhtään, mutta minäkin pelkään, ettei se riitä kuin korkeintaan muutamaan voittoon.

vastaantulija

Määrätietoisesti HPK
Oi Brejcak oi Brejcak, synnythän uudelleen!
Lindgren on ollut melkoinen pettymys, vaikka toisinaan se potentiaali siellä välähtelee.

Kun joukkue on nyt tässä, eikä puolustusta vahvistettu, niin tässäpä on sitten ne keskeisimmät edellytykset sille, että tällä kaudella oltaisiin valmiimpia tappelemaan mitalipelipaikoista. Odotin itsekin Lindgreniltä paljon tällä kaudella, mutta vähän on saatu ja verkkokalvoille on palanut useita pelin negatiivisesti ratkaisseita munauksia. Brejcakilta tarvittaisiin sitä luotettavaa ja virheetöntä peruspeliä. Vieläkö nämä tulee? Sitä tässä nyt jäädään sitten odottamaan.

Hyökkäys on jopa poikkeuksellisen hyvä Kerholle (viimeistään Cornetin ja Nenosen toipuessa) ja Larmi on Larmi. Karjalaiseenkin löytyy jo vähän luottoa kakkosena.

Takanahka

Kepa

Samoilla linjoilla ollaan. Kädet ristiin, että Lindgren ja Brenkku kaivavat tasonsa esiin. Hyökkäys ja MV- osasto riittää finaaliin.

nakke-81

HPK (ipk, keupa, fps)
Itsellä on hyvä fiilis illan ottelusta kun väkeä tulossa paljon ja jotenkin luotto korkealla kerhoon vaikka Porissa meni miten meni. Aina kun tämmöinen hyvä fiilis tulee pelistä niin kerho on paska!

Toivottavasti tänään valmistautuminen onnistuu ja nähdään taisteleva kerho.

Yksi pilvi taivaalle leijui ja se on perkeleen Levonen!

Ralph

Paajanen ja Turunen hakeutuneet tänään hyviin tilanteisiin, mutta aina viimeinen silaus on ratkaisuista puuttunut.

HIFK on taklannut jo useasti Kerhon miehen katolleen, mutta HPK ei pysty vastaamaan tähän taklauspelaamiseen. Valitettavasti. Jos nyt edes maalit voittaisi.

Tavi mennyt ärhäkästi tilanteisiin. Pelannut eilen Kuopiossa Jukurien paidassa ja tänään painaa jo Hämeenlinnassa uudessa joukkueessa, joten ymmärrettävää, jos vähän tökkii.

T70

Tulevaisuuden HPK
Kerholla jo kolme ylivoimaa ei maalia ja kaveri iske heti ensimmäisestään. Myös Innala tuntuu melko turhakkeelta näissä tosi miesten peleissä.

Jakub

HPK
Kolme omaa ylivoimaa pelkkää munien rapsuttelua ilman mitään tulosta, Hifkille ensimmäinen ylivoima ja kiekko on pussissa puolessa minuutissa. Taas perisynnit ilmassa, jos et tee kun on paikka niin kaverille kyllä maistuu.

Heitinga

HPK
Ensimmäisen erän tulosten perusteella oltaisiin runkosarjassa sijalla 8.

Jotain voitaisiin myös tehdä tuolle ylivoimalle. Kaveri pelaa 39 sekuntia ja tekee maalin, me taas 8 minuuttia ja sekin oikeastaan ilman laukauksia.

Timbit

HPK, Canucks, BC Lions
Olisi hienoa, jos meillä olisi liigatason ylivoima. Tuollahan tuntuu olevan kätisyydetkin jatkuvasti väärin päin.

Rolf Paski

HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Olisko aika tällä miehityksellä panna YV:ssä munat yhteen koriin? Turhaan jaetaan Turunen ja Lucenius eri ryhmään...

clayman

HPK, MASO
Ylivoima on täysin luokatonta ja muutenkin todella hengetöntä surffailua. Kyllä saa paljon muuttua toiseen erään, jos voittaa haluavat.

Toki vasta 1-2. Ei tuo pelaaminen näytä siltä, että olisi lisää osumia tulossa.

Ralph

Olisko aika tällä miehityksellä panna YV:ssä munat yhteen koriin?
Taitaisi ainoa muutos olla Paajasen vaihtuminen Turuseen tuossa ykkösylivoimassa. Eli Lucenius pyörittää, Nikkilä viivassa ja Turunen toisella kaarella. Innala hakemassa samalla puolella päädystä ja Tuulolan kanssa keskustasta.

T70

Taas oli paikat naulata peli jo ekaan erään mutta kun ei maistu niin ei maistu. No kuten Pennanen toteaisi niin joukkue tarvitsee myös tällaisia kokemuksia.

Kymppitonni

HPK ja Philadelphia Flyers
Tästä sääleihin ja sieltä Jyppiä vastaan 2-0 selkään, josta on hyvä poistua kesälomalle. Ei just nyt vakuuta joukkueen peli, pelokasta tekemistä monella jätkällä ja menon on muututtava, muuten loppuu kevät aikaisin.

Engrenillä peräti 6 torjuntaa, vaikka Kerho pelas 8 minuuttia ylivoimaa.

Ei menny ny äijät ihan nappiin tää erä.

Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Laukaukset Kerholle 17-5. Parhaalta sektorilta laukaukset 8-1. Silti ollaan häviöllä.
Tuotahan se on ollut kohta kaksi kautta putkeen.