Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 218 191
  • 733

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Odotellaan vielä reilu vuorokausi josko sieltä putkahtaisi jotain. En nyt ihan puhuisi että taas söhlättiin kun ei täytetty rosteria. Muistaakseni yhdellä kaudella kokoonpano on ollut yhden vajaa keväällä, olisiko ollut toinen tai kolmas KHL-kausi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maalivahtitilanne puhuttaa tällä kaudella. On totta, että nykyinen tilanne on huolestuttava.

Aloin vaan miettimään, että keitä varmempia vaihtoehtoja maalille olisi ollut kuin Kalnins? Saatavilla olevia?

Rämö? Onhan se hyvä molari, mut tälläkään kaudella ei oo pelannu vielä yhtään peliä.

Jotenkin on semmonen fiilis, että tähän tilanteeseen on päädytty äärimmäisen pakon edessä, ja nyt ristitään sormia, että riittäis johonkin asti.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin on semmonen fiilis, että tähän tilanteeseen on päädytty äärimmäisen pakon edessä, ja nyt ristitään sormia, että riittäis johonkin asti.
Riittää pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle asti. Sen pidemmälle ei tarvitse riittää, koska ensimmäisellä kierroksella tulee ongelmia muuallakin kuin vain maalivahtipelissä.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miettinyt näin ulkopuolisena, että onko tilanne tosiaan sellainen, että Jokereille ei löydy kotimaista mitat täyttävää maalivahtia?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miettinyt näin ulkopuolisena, että onko tilanne tosiaan sellainen, että Jokereille ei löydy kotimaista mitat täyttävää maalivahtia?
Nii in. Tätä ihmetellään. Luultavasti Liiga-vahdit nähdään liian suurena riskinä ilman huippu ykkösmolaria, ja sitten taas jenkeistä pois päin tulevat suomalaiset molarit ovat harvassa.

Jokereillahan on kahden maalivahdin suunnitelma ollut jo vuodet. Eli kaksi hyvää maalivahtia pitää olla, eikä rahoja tuhlata vain selvään ykkösmolariin.

En sitten tiedä, olisiko järkevämpi palkata ykkösmolari isolla palkkapussilla, ja ottaa joku kehittyvä arpa kakkoseksi. Siinäkin skenaariossa ykkösmolarin loukkaantumisen johdosta tulisi aika kusiset paikat.

Luulis tolla Zapon 300-350k palkalla saavan jonkun samantasoisen kehittyvän suomalaisen vahdin.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maalivahtitilanne puhuttaa tällä kaudella. On totta, että nykyinen tilanne on huolestuttava.

Aloin vaan miettimään, että keitä varmempia vaihtoehtoja maalille olisi ollut kuin Kalnins? Saatavilla olevia?

Mä oon aika pitkälti sitä mieltä, ehkä täällä valtavirrasta poiketen, että Jokereilla itse asiassa on kaksi hyvää maalivahtia joukkueessaan. Ei sarjan kärkeä, mutta hyvätasoisia ja varsin riittäviä molemmat. Kummatkin ovat näyttäneet olevansa KHL-tasolle hyviä maalivahteja Zapolskin omatessa runkosarjasta Jokereitten KHL-historian parhaat torjuntaprosentit ja Kalnins pelannut syksyllä ajoittain todella vakuuttavasti. Ongelma on siinä, että kummatkin ovat tällä hetkellä todella epävarmoja ja hutiloivia imureita. Miten tähän taas on jouduttu?

1) Jokereitten joukkuepelin haparointi tuottaa todella paljon hankalia tilanteita ja huippupaikkoja oman maalin eteen. Niitä ei määräänsä enempää voi odottaa kenenkään torjuvan.

2) Jokerit ei joukkueena varsinaisesti helpota maalivahdin työtä puolustuspelin sählätessä ja omien pelaajien tehdessä jatkuvasti maskia oman maalivahdin nenän eteen (viimeisimpänä esimerkkinä Stollery viime pelissä). Omien pelaajien tekemän maskin lisäksi Jokereitten maalille on saanut jo pitkään kävellä ihan rauhassa, eikä sieltä ole kukaan vastustajia kovin innokkaasti estelemässä ehkä Lauridsenia lukuunottamatta.

3) Seurauksena paljon pahoja paikkoja, joista vastustaja rokottaa ja rokottaa sillä samalla hetkellä myös maalivahdin itseluottamusta, joka on onnistumisen kannalta todella keskeisessä roolissa. Ei ole mikään kovin suuri yllätys tuon pelitavan kanssa ja maalivahtien tukemisen kanssa, että maalivahdeille saattaa muodostua grand canyonin kokoisia rakoja itseluottamukseen, kun pitää taistella sekä vastustajaa että omaa joukkuetta vastaan. Kalnins pärjäsi pidempään tossa tilanteessa kuin Zapolski, mutta päivänselviä väsymisen merkkejä tai itseluottamuksen kadottamista on sielläkin havaittavissa. Zapolski nyt on ihan täysin murtunut jo ja se tuskin siitä loppukautena enää muuksi muuttuu.

4) Peluutus. Kalninsin preferenssejä en tunne, mutta Zapolski on Suomessa ollessaan tarvinnut paljon pelejä, jotta peli lähtenyt hyvään lentoon ja saanut kunnolla rytmistä kiinni. Tuosta on itse puhunut myös jo Liiga-aikoina haastatteluissa. Näin Jokereissakin ja säännöllisellä vuorottelulla taso on Zapolskilla aina pudonnut selvästi. Tandem-toiminta ei ole kehitetty Zapon vahvuuksia varten ja jos sitä halutaan, on maalivahtivalinta Zapon kohdalla väärä. Zapolskille pitää olla joko paljon pelejä tai vaihtoehtoisesti aivan selkeä 2-vahti.

Mä haluisin tietää sen kaverin, joka tuon joukkuepelin takana pystyisi jatkuviin todella vakuuttaviin esityksiin. Edes Rämön viime kevään parin pelin mittainen jumalamoodi ei pelastaisi Jokereita joukkueen jatkuvalta sähläykseltä oman pään suhteen. Jos maalivahdeilta tarvitaan parantamista, niin joukkue voisi alkaa hoitamaan siinä myös omaa osaansa maalivahdin työn helpottamiseksi ja selkeyttämiseksi.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Samoja ajatuksia hyvin pitkälti. Jokereiden resursseilla kaksi tämän tason maalivahtia on vähemmän riskimpi ratkaisu, kuin yksi täysin selkeä ja kallis ykkönen. Osa on tästä varmasti eri mieltä, enkä väitäkään olevani varmasti oikeassa. Jokereilla ei vain ole ollut KHL-aikana selkeää ykköstä, (Karlsson siinä rajoilla), joten ainakin toistaiseksi mahdoton sanoa kumpi olisi parempi ratkaisu. Liiga-ajoilta Jokereilla on muutama huono kokemus selkeästä ykkösestä, kun se joko hajoaa (Riksman, Markkanen), vaihtaa seuraa (Thomas), tai menettää täysin itseluottamuksensa koko playoffeiksi (Kilpeläinen).

Kalninsin kohdalla osalla mun mielestä unohtuu tällä hetkellä se 80-90% muista peleistä, jotka mies on pelannut hyvin vakuuttavasti. Nyt pari vaikeampaa peliä, niin Kalnins vajonnut osan papereissa ehkä vähän turhan alas.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saataisko ensi kauden jengiin yhdeksän N.Jenseniä ja kolme Mörköä? Muutama pakki olisi myös kiva. Ja tietty ainakin yksi maalivahti.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaas oikeaan ketjuun
KHL:ssä on ehkä 4-5 oikeasti laadukasta joukkuetta, muuten tuo laatu on lähinnä narrifanien fantasiaa. Loput ovat ihan keskinkertaisia jengejä, Jokerit norskeineen ja danskeineen mukaan lukien.

No eivät nuo kaverit nyt mitään kummoista ole saaneet aikaan. Ellei nyt kymmenien miljoonien tappiota lasketa. Se, että joukkueeseen käytetään järkyttävät määrät rahaa ei vielä tee siitä hyvää. Eikös Jokereiden tarina KHL:ssä ole noudattanut samaa kaavaa joka vuosi? Syksyllä voittoputket, talvella hyytyminen ja keväällä aikaisin ulos pleijareista. Ja lopuksi 10-15 miltsin tappiot. Mitä hienoa tuossa on? Luulisi, että olisivat jotain oppineet, mutta sama kaava tuntuu toistuvan tänäkin vuonna.
Miten Kurri ja Vuorinen liittyy tappioihin? K & V rakentaa joukkueen ja hankkii pelaajat annetulla budjetilla.

Eli sinun mielestäsi Jokerit on keskinkertainen porukka Suomen mittakaavalla. Kurri ja Vuorinen ei ole pystynyt rakentamaan 10 miljoonalla kuin keskinkertaisen jengin Suomen mittakaavassa?

Sitten kun kerrot millä joukkueella Suomessa on vara pitää mm. Pekka Jormakkaa, Antti Pihlströmiä, Mika Niemeä pelkässä rotaatioroolissa, ja esim Geoff Plattia nelosketjussa ja toissa kaudella NHL:ssäki pelannutta puolustajaa ylimääräisenä pakkina, niin kerro vaan.

Vai keskinkertainen joukkue Suomessa...ei hyvää päivää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös