Jonne Tammela – nousukiito Liigan kärkikastiin

  • 35 027
  • 59

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oli aika ylläri. Onhan Tammela pirteä ja vauhdikas pörrääjä, mutta tehot puuttuvat. Kauhea pöhinä on päällä, mutta tärkein eli maalit ovat olleet kiven alla.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tammela on korkannut viime yönä pistetilin auki AHL:ssä, toisessa ottelussaan. Tehot 0+1=1 ja +2 ottelussa jonka Syracuse hävisi jatkoajalla Uticalle 3-4.
 

Uncle Ben

Jäsen
Oliko tähän jutussa jokin vahvistus tai syy ja kenelle loput menevät? Ainakin aiemmin siirtokorvaus jakautui pelaajan kolmen viime kauden edellisen kauden seuroille prosentein 40-30-30 (kuten esim. Pakarisen kohdalla), jolloin KalPa saisi koko potin.

En tosin ole seurannut, onko siirtosopimus jotenkin muuttunut viime vuosina. Vai onkohan sillä merkitystä, että nykyinen kausi on vielä teoriassa kesken, jolloin Tammela olisikin pelannut vain kaksi edellistä kautta KalPassa ja osa menisi JYPille?

Kimmo Kapanen kommentoi tätä tuolla KalPa-TV:n haastattelussa. Jakosysteemi on siis muuttunut niin, että rahat jaetaan nykyään neljän edellisen kauden perusteella, eli Tammelan tapauksessa JYPille menee 25% korvauksista. (Ilmeisesti korvaukset siis jakautuvat tasan 25% per vuosi.)

Puolet korvauksista pitäisi tulla joulukuussa ja toinen puolikas toukokuussa 2017.
 

Uncle Ben

Jäsen
Siirretääs tänne omaan ketjuunsa..
Viime kaudella koko kausi KalPan mukana ja KalPan kauden päätyttyä siirtyi pelaamaan pari AHL-peliä.
Tänä syksynä Tampa Bayn leiriltä tuli pudotus OHL-junnuliigaan. Ilmeisesti loukkaantunut, kun pelannut marraskuussa vain kaksi peliä.

Tosiaan Tammelan tilillä on vain pari peliä Peterboroughin riveissä. Pienellä googletuksella löysin tällaisen jutun lokakuulta.

Tammela returned to Petes, but is hurt | Peterborough Examiner

Tuolla puhuttiin polvivaivoista, jotka olisivat vaivanneet häntä yli vuoden ajan. Liekö sitten edelleen samoista vaivoista kysymys.

Ainakin U20 MM-kisat jäivät tälläkin kertaa väliin.
 

Uncle Ben

Jäsen
Jonne Tammela vaikuttaisi olevan edelleen sivussa peleistä, tältä kaudelta tilastoissa ei ole kuin nuo aikaisemmin pelatut kaksi peliä.

Vuodenvaihteen tienoilta löytyi jotain tarinaa…

http://www.pressreader.com/canada/the-peterborough-examiner/20161230/282033326863755

...jossa mainittiin muun muassa seuraavaa: The holiday break didn’t result in much improvement in Jonne Tammela’s injury status. Tammela is still not skating as he deals with chronic patella tendinitis.

Jonkinlaisia pitkäaikaisia polvivaivoja siis. Harmittavaa Tammelan uran kannalta, kun käytännössä lähes koko kausi vaikuttaisi nyt menevän ohi. Tietysti ihan kylmästi KalPan kannalta ajatellen hyvä, ettei Tammela enää tällä kaudella ollut KalPan vahvuudessa mukana.
 

Uncle Ben

Jäsen
Jonne Tammelan ura on KalPasta lähdön jälkeen ollut melkoista vastamäkeä loukkaantumisten, tai itse asiassa ilmeisesti lähinnä polvivaivojen vuoksi. Viime kaudenhan hän missasi lähes kokonaan.

Valtava pettymys - NHL-sopimuksen solmineen suomalaislupauksen kausi ohi | SuomiKiekko

Tän kuluvan kauden syyspuoli meni edelleen peleistä sivussa, mutta nyt hän on viimein päässyt Syracusen pelaavaan kokoonpanoon. Kaksi peliä on nyt aika tuoreeltaan tilastoihin kirjattu.

Jonne Tammela Stats and Player Profile | TheAHL.com

Harmittavan pitkä pätkä on siis mennyt vaivojen sävyttämänä, toivottavasti nuo vaivat olisi nyt selätetty ja ura pääsisi jatkumaan normaalisti.
 

Uncle Ben

Jäsen
Terveyshuolien värittämien kausien jälkeen Jonne Tammela on nyt päässyt pelaamaan suht normaalia kautta. Kausi alkoi AHL:n puolella, 8 peliä Syracusessa toivat pisteet 1+2. Sittemmin tie vei ECHL:n puolelle, jossa tehoja kertyi yli piste per peli tahtiin, ja nyt näyttäisi kutsu käyvän takaisin Syracuseen.

Tampa Bay Lightning Reassign Forward Jonne Tammela to Syracuse Crunch - Syracuse Crunch

Tammelan mietteitä oli jokunen aika sitten myös KalPan sivuilla.

Miehemme maailmalla: Jonne Tammela
 
Olisin ehdottomasti halunnut Jonnen takaisin Kuopioon. Jonnesta jäi mielikuva soturina, joka ei koskaan anna periksi, vaan taistelee ja ajaa jokaisen tilanteen loppuun. Kenties nuo loukkaantumisetkin on tuon pelityylin seurausta. Harmittaa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Eiköhän tuo ole ihan järkevää, että Tammelaa ei saatu/otettu takaisin. KalPa ei jatkossakaan pelanne niin leveällä rosterilla, että sillä olisi varaa rakennella joukkuettaan sellaisten pelaajien varaan, jotka ovat jatkuvasti "kuntoutumassa". Raumalla tilanne on kovin erilainen, koska siellä on rahaa millä mällätä, eikä Tammelan kaltaisen pelaajan harteille tarvitse varata liian raskasta kuormaa. Ja tarvittaessa voidaan tietysti aina palkata isolla rahalla tilalle Ramstedtin ja Vili Sopasen kaltaisia elähtäneitä veteraaneja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jonne Tammela suuntaa valitettavasti Lukkoon. Tuttu päävalmentaja ymmärrettävästi vaikutti asiaan.

Jonne Tammela Lukkoon kahden vuoden sopimuksella
Juuri pari päivää sitten mietin, että Tammela olisi mahtavaa nähdä Kärpissäkin, kun mitä ilmeisimmin on joka tapauksessa tulossa hakemaan Euroopasta vauhtia. Liekö Kärpät ollut miehen perässäkään. Poikahan on Ylivieskasta lähtöisin, joten "melkein" oululainen, vaikkei Kärpissä olekaan koskaan pelannut. Joka tapauksessa mukava nähdä Tammela taas Liigassa. Olisin mieluusti nähnyt Kärppäpaidassakin.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Jonne Tammela kertoo Lukon kotisivujen videohaastattelussa olevansa hyvillään päästyään seuraan, jonka kannattajat "oikeasti välittävät". Se, yrittääkö "Tamma" tässä vihjailla, että KalPalla on vain ihan onnettomia suharifaneja (sinä, minä ja Hentun Liisa), jää katsojan/kuuntelijan vastuulle.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Onko omakohtaisia tuntemuksia?

Tammela pelas KalPassa viimeks kaudella 15-16. Ja kyllähän sen ajan KalPa-kannatus oli eri tolallaan, jos sitä vertaa vaikka viime kauteen. En minäkään edes kusisi sen ajan KalPa-kannatusta kohti. Hyvin on muistissa säälien Pelicans-sarjan Game3, jossa vieraskatsomo isompaa mekkalaa mitä muu halli kolmannessa erässä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Viittaiskohan tuo Jonne tuolla kommentillaan vaan ihan "ameriikan vuosiin"? Vetäkää ne herneet pois rööreistänne.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Aika hassua, että Tammelaa noin muistellaan. Kaverilla ei vaan riittänyt taso silloin.

Nuori jätkä joka on päässyt urallaan eteenpäin. Toivottavasti pärjää Lukossa nyt. Mahtais olla kunnon teloitus menossa täällä jos Tammelan olis KalPa hankkinut tälle kaudelle. Enemmän olisin huolissani Jaakosta ja Eerosta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös