Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

  • 800 173
  • 2 283
Tila
Viestiketju on suljettu.

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Muistelen lukeneeni, että Kubalíkin tapauksessa nimenomaan Kingsiin siirtyminen olisi ollut ongelmana, ei niinkään Pohjois-Amerikkaan siirtyminen yleensä? En kyllä nyt tähän hätään löytänyt tätä muistaakseni saksankielistä artikkelia.

Joka tapauksessa ihan kiinnostava pelaaja, jolla tosin on ollut ongelmia pysyä pelin sisällä (etenkin fyysisen) pelin koventuessa.

Käsittääkseni Losissa ei oltu tyytyväisiä, kun Kubalik palasi takaisin Eurooppaan v. 2014 eikä jäänyt CHL:ään toiseksi vuodeksi. Ja myöhemmin Kubalik olisi halunnut yhden suunnan sopimuksen eikä olisi ollut halukas pelaamaan AHL:ssä, kun taas Losissa olisi haluttu antaa perinteinen kahden suunnan soppari ja kouluttaa häntä AHL:ssä silloiseen Kings-pelityyliin (eli fyysisen heavy hockeyhin).
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämä asennevammaiset "en haluu tehdä sopimusta tuonne" tapaukset eivät kyllä sytytä täällä yhtään, varsinkaan sellaiset, joilla ei ole minkään valtakunnan näyttöjä taustalla. Ihan paskojahan näistä taitaa olla loppujen lopuksi suurin osa.
Kyllä Justin Schultzista tuli ihan kelpo peluri. Miksei Eric Lindrosistakin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Muistaisin myös Blake Wheelerin varauksen rauenneen ja mies teki sitten vapaana sopimuksen, oliko se nyt sitten Bostoniin.
Coyotes varasi miehen 2004. Pelasi NHL:ssä juurikin Bruinsissa vasta 2008.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Justin Schultzista tuli ihan kelpo peluri. Miksei Eric Lindrosistakin.
Jack Johnson ei aikoinaan suostunut liittymään Canesin riveihin, joten hänet treidattiin Los Angelesiin, tosin käsittääkseni tämä oli enemmänkin siksi, että Johnson itse ei tuntenut olevansa valmis pelaamaan NHL:ssä ihan vielä. Ihan jees uran Johnson on tähän asti pelannut joka tapauksessa. Schultz ja Johnson molemmat nyt Pensin miehiä sopivasti.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Nämä asennevammaiset "en haluu tehdä sopimusta tuonne" tapaukset eivät kyllä sytytä täällä yhtään, varsinkaan sellaiset, joilla ei ole minkään valtakunnan näyttöjä taustalla. Ihan paskojahan näistä taitaa olla loppujen lopuksi suurin osa.

Ei kai se nyt välttämättä mistään asennevammasta kerro, jos ei johonkin tiettyyn joukkueeseen tai tietylle paikkakunnalle halua. Herra varmaan itse tietää paremmin missä viihtyy.

Jaa tämä sinun viimeinen lauseesi on taas sitä iltapäivälehtien kommenttiosion tasoa, onnittelut siitä poika!
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Stars acquire defenseman Jamie Oleksiak from Penguins

Oleksiak suuntaa takaisin Starsiin, Pittsburghiin neljännen kierroksen varausvuoro tälle vuodelle.

Kyseessä on Pensin oma varausvuoro, ja sattumoisin tämä sama vuoro oli maksu Oleksiakista aikoinaan. Eli nyt voi sanoa että kauppa meni päittäin.
Lainadiili käytännössä. Jim Rutherfordin neuvottelema jatkosopimus näemmä kelpasi sitten Jim Nillille. Kai näissä joku järki sitten on.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Grundström, Durzi + 2019 1st round pick --> LA

Muzzin --> TOR
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mielenkiintoisen tuosta kaupasta tekee tuo Muzzinin ns. extra-vuosi palkkakaton osalta, mutta en näe sitä sen suurempana ongelmana. Marnerieta ja Matthewsistahan se on kyse.

Muzzin tasapainottaa tuota puolustusta ja prospect poolista löydyy edelleen se tulevaisuuden pari Sandin ja Liljegren. Hyvä kauppa molemmille osapuolille.
 

ipaz

Jäsen
Muzzinin hankinta tarkoittanee myös sitä että Jake Gardiner kaupataan tässä lähiaikoina. Sopimus loppuu, niin kyllä siitä jonkun 3. kierroksen varauksen saattaa saada.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Muzzinin hankinta tarkoittanee myös sitä että Jake Gardiner kaupataan tässä lähiaikoina. Sopimus loppuu, niin kyllä siitä jonkun 3. kierroksen varauksen saattaa saada.

Pidettäiskö kuitenkin kauden loppuun vähintään varamiehenä? Kevät tulee olemaan raskas
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eiköhän tuolla Muzzinin hankinnalla ollut Torontolle kaksoisfunktio - yhtäältä vahvistaa joukkuetta tälle kaudelle sekä saada ensi kaudeksi hyvällä cap hitilla varustettu ylemmän korin top-4-puolustaja lähtijöitä kompensoimaan. Muzzin on myös puolustajaprofiililtaan sitä, mitä organisaatiolta puuttuu aika pitkälti top to bottom.

Muzzin on toki laadukas top-4-puolustaja, joka pelaa hyvää kautta, mutta siitä huolimatta hinta ehkä hieman yllätti. Joskin on selvää, että näin kesken kauden tuollaisten saaminen on kallista.

Tuo kauppa myös varmasti lyö osaltaan askelmerkit muille puolustajakaupoille. Itseäni eritoten kiinnostaa se, että jos Buffalon Scandella kaupataan, niin millaista vastinetta olisi tulossa. Muzzin on toki yleisesti ottaen laadukkaampi ja pelaa vahvaa kautta toisin kuin Scandella, jolla on heikompi kausi menossa. Tästä huolimatta ovat about saman ikäisiä, sama caphit ja sopimusten pituus. Edustavat myös melko samantyyppistä puolustajaprofiilia.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Muzzin on toki laadukas top-4-puolustaja, joka pelaa hyvää kautta, mutta siitä huolimatta hinta ehkä hieman yllätti. Joskin on selvää, että näin kesken kauden tuollaisten saaminen on kallista.
Oletan, että tarkoitat hinnan olleen kallis. Korjaa mikäli tulkitsin väärin.

Itse näkisin Toronton tarpeen top-4-puolustajalle olleen niin suuri, että on oltu valmiita maksamaan ehkä hieman ylihintaakin. Tästä huolimatta näkisin kaupan olleen hyvä. Firstrounderi on hyvin suurella todennäköisyydellä myöhäinen, eikä prospectit, joista luovuttiin olleet kovinkaan tärkeitä palasia tulevaisuutta ajatellen. Toki kenenkään kehityskäyrää on mahdoton etukäteen tietää. Toronton kannattajana näen kaupan hyvänä molemmille osapuolille ja olen tyytyväinen, että puolustusta vahvistettiin. Ja vielä hyvissä ajoin, kuten yllä todettiinkin. Dubasille varovainen peukku ylöspäin täältä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jamie McGinn (FLA) waiversissa tänään.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kai nämä offer sheetit menevät tähän ketjuun? En viitsi Matthewsin ketjussa puhua ohi aiheen:

Siis jos Arizonan suunnalta tuleva offersheet uhka on todellinen, niin sitten mä pystyn helposti uskomaan että Matthewsista tulee NHL:än parhaiten palkattu pelaaja. Matthews voi ihan hyvin olla taitojensa puolesta 11 miljoonan arvoinen pelimies, mutta jossain Arizonassa oman kylän poikana hän markkinarvonsa on suurempi josta voi maksaa sen ekstra miljoonan. Matthewsin kaapaaminen kun saattas olla just boosti joka nostattas paikallisten mielenkiintoa seuraa kohtaan ja saatas näkyä myös sponsori puolella. Phoenix on kuitenkin Jenkkilän viideneksi suurin kaupunki, joka selittää mm. sitä miksi NHL on siellä vaikka väkisin.

En tiedä Arizonan veroporsenttia, mutta se on varmasti alhasempi kuin Torontossa. Matthewsia varmasti kiinnostaa se nettopalkka joten korkeamman verosprosentin omaava Toronto joutuu maksamaan vähän enemmän jotta pääsisi samalle viivalle Arizonan kanssa. Juu, tiedän kyllä että NHL:lässä on se systeemi että vieraspelistä maksetaan verot siihen osavaltioon, mutta edelleen puolet matseista pelataan kotona. Sitten kun noita vuotuisia verohyötyjä ruvetaan kertomaan vuosilla jotka vietää kyseisessä paikassa niin siitä voi tulla jo ihan kiva summa.

Siis jos Arizonan suunnalta tuleva offersheet uhka on todellinen, niin ei Matthewsin suuressa liksassa ole mistään muusta kyse kuin huutokaupasta. Ihan saman asian näkee aina 1.7. kun joku UFA-pelaaja saa hyvät fygyt kun seurat on tarjonneet toisiaan nurin kuliseissa. Ylihintaiset sopparit ei siis ole mitenkään poikkeuksellisia NHL:lässä ja voi olla että Arizona on valmis antamaan neljä ykköskieroksen varausta siitä että pääsee sellaisen Matthewsin kanssa tekemään. Koska toi organisaatio tarvitsee nimenomaan boostia siihen kiinostavuuteensa niin pystyn uskomaan siihen että Arizona on valmis maksamaan itsensä kipeäksi tässä Matthewsin tapauksessa. Siksi mua ei noi Bob-sedän heittämät arviot Matthewsin sopparista yllätä vaan ne on just sen suuruisia mitä oletan Matthewsin saavan.

Onko Matthews sitten rahan perään? Jää varmaan nähtäväksi. Mutta voihan se olla yksi syy miksi ei ole tehnyt jatkoa aikaisemmin koska hän ja hänen agenttinsa ovat halunneet tähän huutokauppatilanteseen. Varmasti myös Marner saa nyt paremman sopparin kuin kauden alussa. Eli se että molemmat pelaajat on päättänyt antaa tän kauden vielä näyttöjä uutta sopparia varten niin musta vähän vihjaa siihen että kyseiset pojat haluaa maksimoida sen dollarimäärän mikä seuraavassa sopparissa. Itse fygy ei ymmärtääkseni ole Torontossa ongelma, vaan se miten kaikki saadaan palkkakaton alle. Mutta uskon että Matthews pysyy kuitenkin Torontossa ja tulee olemaan NHL:län parhaiten palkattu pelaaja.

Olen tätä pyöritellyt Pointin kohdalla ja jos sieltä joku nyt tarjoaa täysin järjettömän summan hänelle niin senkun antaa sitten mennä. Kompensaationa tulisi siis 4 x 1. kierroksen varauksia. Tampa on kuitenkin aika hyvin onnistunut varaamaan noilla 1. kierroksen lopun ja 2. kierroksen vuoroilla niin potentiaalisesti tuolla saataisiin stackattua aika paljon syvyyttä paikkaamaan cap ahdistusta.

Pointia ei varmasti kukaan tule korvaamaan, mutta jos sieltä joku tarjoaa jotain 14 milliä tai 12 milliä kaudessa niin miten ihmeessä saadaan kaikki pidettyä joukkueessa? Seuraavalla kaudella siellä ei riittäisi edes kaikki vapautuva tila suoraan Pointin signaamiseen ja sen jälkeen pitäisi sitten vielä mahduttaa esim. Erne ja Paquette hyökkääjistä ja sitten vielä pakistoon pitäisi raapia 2 puolustajaa. Tilaa tähän saataisiin Callahanin treidaamisella, mihin voitaisiin vaikka hätätapauksessa uhrata oma 1. kierroksen varausvuoron. Eli jos palkkakatto nousee vaikka sen 3 miljoonaa niin Tampalla on 10 miljoonaa katossa tilaa, tuohon Callahan milloin olisi 15,8 miljoonaa. Tuosta jäisi sitten ruhtinaallisesti parhaassakin tapauksessa vajaa 3 milliä käytettäväksi neljään pelaajaan. Tähän päälle sitten oikeastaan ainut järkevä kohde treidille olisi Miller tai Gourde. Ehkä joku Callahan + Gourde treidi voisi toimia jonkun Montrealin kanssa...

Sitä seuraavalla kaudella ollaankin sitten taas samassa pulassa kun Vasy pitäisi signata ja hänen kohdallaan tuo offer sheet ryöstö olisi jopa varmaan helpompaa kun Tampalla voisi olla vaikeuskia vastata edes johonkin 5v * 7 miljoonan soppariin milloin kompensaatio jäisi vielä aika kehnoksi suhteessa menetyksen arvoon.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kai nämä offer sheetit menevät tähän ketjuun? En viitsi Matthewsin ketjussa puhua ohi aiheen:
Mulla on ollu näistä offer sheeteista aina vähän sellainen fiilis että GM:illä on joku hiljainen sopimus siitä että niitä ei hirveesti tehdä. Syy tähän "kartelliin" on tietenkin se että se pitäisi sitten kaikkien RFA:ien sopparit maltillisempana kun seura on monopoliasemassa jos pelaaja haluaa pelata NHL:lässä. Tietenkin aina välillä joku on tästä kartellista lipsunut, mutta aika harvassa kai noi offer-sheetit on kai ollu. Mutta jos tänä kesänä niitä nähdään ja jos esim. joku kaappaus niiden avulla tulee niin se voi sitten tarkoittaa että tulevaisuudessa niistä tulee yleisempiä. Se tietenkin olisi hyvä juttu pelaajille, mutta pitkässä juoksussa huonompi juttu seuroille jotka tappelee talouden ja pelaajien pitämisen kanssa.
 

Ralph

Jäsen
Mulla on ollu näistä offer sheeteista aina vähän sellainen fiilis että GM:illä on joku hiljainen sopimus siitä että niitä ei hirveesti tehdä.
Eihän sitä tiedetä paljonko näitä tehdään. Voihan niitä tarjouksia sadella useita joka kesä, mutta pelaaja ei vain ole niitä hyväksynyt. Ja vain hyväksytyt uutisoidaan. Jos Coyotes tarjoaa Matthewsille seitsemästä vuodesta 80 miljoonaa, mutta Matthews sanoo ei, ei kukaan siitä uutisoi. Ja tällöin ollaan ajatuksessa, että "eihän kukaan edes tarjonnut Matthewsille offer sheetiä".
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eihän sitä tiedetä paljonko näitä tehdään. Voihan niitä tarjouksia sadella useita joka kesä, mutta pelaaja ei vain ole niitä hyväksynyt. Ja vain hyväksytyt uutisoidaan.
Totta, mutta luulis että edes jostain noista offer sheeteistä sitten liikkuisi edes jotain huhuja. Mielestäni niidenkin suhteen on ollu aina aika hiljaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös