Yleisesti NHL:stä

  • 3 952 630
  • 14 099

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ellen ihan väärin muista niin kymmenisen vuotta sitten kun katsoi tehokkaimpia saksalaisia pelaajia NHL:n sivuilla niin Dany Heatley löytyi sieltä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Arto Blomsten ja Juha Widing ovat Sandströmin ohella sellaisia, jotka ovat syntyneet Suomessa, mutta edustaneet Ruotsia kansainvälisesti.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Komarov pelaa näköjään taas tutulla visiirillä. Eikö noista vinoista visiireistä enää vihelletä jäähyjä?
Komarov vissiin saisi pelata ilman visiiriäkin, mutta haluaa mieluummin pitää sitä noin ettei se suojaa mitään.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Jos löydät jotain, niin kerro ihmeessä. Itse en NHL:ää ole vuosiin juurikaan seurannut, joten en tiedä, vaikka joku olisi tämän selittänytkin joskus auki. Tuo kuitenkin ihmetytti jo 1990-luvulla, ja ihmetytti nytkin, kun huomasin aiheen olevan pinnalla. Joskus asiaa hieman selvittelinkin, ja törmäsin väitteeseen, että Sandström olisi mahdollisesti edustanut Suomea yhdessä juniorimaaottelussa. Tästä en kuitenkaan löytänyt mitään virallista tietoa, joten tuo taisi olla perätön väite. Eikä se edes tunnu mitenkään loogiselta.

Jos en nyt ihan väärin muista, niin joku toinenkin ruotsalaispelaaja olisi samoin perustein ollut ainakin hetken aikaa "tilastosuomalainen". Utuinen muistikuva on, että Tommy Salo olisi ollut kyseessä, mutta nykyään hänet ymmärtääkseni lasketaan oikeaoppisesti ruotsalaiseksi, vaikka hänellä suomalaisia sukujuuria onkin.
Olisiko se toinen ollu Kyösti Karjalainen? Kingsissä taisi joskus olla. Ruotsalainen oli mutta NHL:n mukaan muistaakseni suomalainen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisiko se toinen ollu Kyösti Karjalainen? Kingsissä taisi joskus olla. Ruotsalainen oli mutta NHL:n mukaan muistaakseni suomalainen.

Ei ollut se, mitä minä hain. Karjalainen oli minulle tuntematon nimi, ja miehen ainoa NHL-kausi on näemmä ollut 1991-1992. Tämä toinen muistelemani tapaus pelasi silloin, kun itse seurasin NHL:ää, eli joskus 1990-luvun puolivälissä tai loppupuolella. Voi kuitenkin hyvin olla, että Karjalaisen kohdalla on käytetty samaa tilastointimenetelmä, eli näitä tilastosuomalaisia olisi sitten enemmänkin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Komarov pelaa näköjään taas tutulla visiirillä. Eikö noista vinoista visiireistä enää vihelletä jäähyjä?
Komarov vissiin saisi pelata ilman visiiriäkin, mutta haluaa mieluummin pitää sitä noin ettei se suojaa mitään.
Ei näköjään, samaan kiinnitin huomiota Toronton kohdatessa Rangersin. Toki kai se ihan jees on ideana antaa hänen pitää suojaa edes jotenkin kuin ei ollenkaan.
Palaako myös paitojen housuihin työntö?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mä veikkaan että syy siihen että miksi Thomas Sandström on merkattu suomalaiseksi on vaan se että sen kansalaisuutta ei vaan ole muistettu/viitsitty korjata. Veikkaan että kun pelaajan tiedot syötetään sinne tietokantaan niin defaultina se sitten merkkaa synnyinmaan kansalaisuudeksi ja sitten sinne pitää se erikseen muuttaa jos se on joku toinen. Pystyn hyvin uskomaan että Sandströmin kohdalla on just tällainen unohdus kyseessä ja sitä ei ole vaan korjattu kun kukaan ei ole viitsinyt laittaa asiasta palautetta ja sen vaan huomaa varmaan vaan suomalaiset ja ruotsalaiset nhl.comin käyttäjät. Kuten Eliteprospctsin sivuilta näkyy niin Sandström on pelannut ruotsin junnumaajoukkueissakin, eli on kyllä ihan pesunkestävä ruotsalainen.

Mutta täytyy kyllä sanoa että vaikka NY Islanders on oman suosikkijoukkueeni paikallisvastustaja, niin on kyllä kiva nähdä ne tuolla sarjataulukon kärjessä. Kuitenkin sieltä kesällä lähti se joukkueen kasvot ja yksi seuran historian parhaista pelaajaista. Varmasti jokainen palstatoveri pystyy kuvittelemaan miltä moinen tuntuu tai tuntuisi jos se sattuisi omallle ja suosikkijoukkueen kohdalle. Sitten kun vielä Tavaresia paikkaan hommatiin kaksi suomalaista jotka dumattiin etukäteen turhakkeiksi. Ainakin itselle Islandersin hyvä vire on ollu sellainen positiivinen pilkku tässä kaudessa ja hyvä muistuts siitä että vaikka välillä on vähän synkkää niin ei sota yhtä mistä kaipaa ja kyllä se aurinko sieltä nousee jne. Ja kun tota sarjataulukkoa äsken katteli niin kävi mielessä että ettei vaan jääkiekkojumalat ois järkkäämässä keväälle ekalle kierokselle Islanders - Maple Leafes play-off sarjaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Harmi ettei nyt saatu Barkovia ja Lainetta All-Stars peleihin. Kyllähän joku Wheeler sinällään paikan "ansaitsee", mutta varmasti Patella olisi tähän tapahtumaan enemmän annettavaa. Ovathan Laine ja Barkov nyt viihdyttävämpiä pelaajia kuin suuri osa tuolla olevista äijistä. Barkovia olisi ollut kiva katsella taitokisassa rankkareissa ja Patea laukauskisoissa, mutta ei.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Millä hiton ilveellä Laine tuonne kuuluisi? Patella ei ole annettavaa kuin Fortnitessä nykyään. Ja siinäkin kuulemma aivan keskiverto kaveri pelaamaan eli vähän kuin NHLssä. Laine ja viihde ei myöskään kyllä mene samassa lauseessa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mielekkäintähän olisi, jos sinne oikeasti valittaisiin parhaat laukauksen omaavat, parhaat luistelijat jne. kisailemaan noihin taitokisoihin. Kyllähän Laine tuonne kuuluu ihan samalla tavalla kuin vaikka Chara tai Weber. E: Olisi edes oikeasti joku syy katsoa tuota höntsää kun selvitettäisiin kuka on paras syöttämään, kenellä paras laukaus ja kuka on nopein luistelemaan jne.
 
Viimeksi muokattu:

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
En nyt erillistä topikkia halunnut kehitellä niin mietiskelin tuossa eilen "puolen kauden" palkintoja NHL:ssä. Omaan vihkoon muutamalla sanalla palkinnonsaajat ja onko ollut yllätys.

Art Ross Trophy: Nikita Kucherov 49 GP, 22+56=78 (Tampa Bay)
Jälleen kerran tämä kaveri pyörii pistepörssin kärkikahinoissa ja tekee vakuuttavaa jälkeä olemalla jo valmiiksi stackatun joukkueen arvokkain pelaaja. Tämänkaltainen pistevolyymi on viemässä Kucherovia 130 pisteen rajalle. Tahti kyllä tulee varmasti rauhoittumaan, mutta hattu pois päästä! On tällä hetkellä pistepörssin toisena kaudesta 2015-2016 lähtien, edellään vain Patrick Kane. Olisi ollut mukavaa kirjoittaa tähän Rantasen nimi, mutta kyllä Nikita jälleen kerran syttyi liekkeihin ja otti niskalenkin tähän puolen kauden titteliin. Vertailun vuoksi pistetehokkuudelleen voisi sanoa, että Aleksander Barkov teki viime kaudella saman verran pisteitä 79 otteluun. Merkityksetön näkökulma, mutta puhuu numeroina.

Maurice Richard Trophy: Alexander Ovechkin 50 GP, 37+20=57 (Washington)
Ei ole pitkä aika, kun uumoiltiin, että Ovechkin ei ehkä voitakaan sitä himoituinta palkintoa ja tahti olisi jo hiipumaan päin. Kurssi on kuitenkin kääntynyt aivan eri suuntaan ja tällä hetkellä OV pelaa uransa yhtä tehokkaimmista kausista. Tällä hetkellä niin sanotusti "kaikki menee" ja jokainen sijoittuminen ja laukaus näyttäisi olevan oikein ajoitettu. Toinen mestaruus näyttäisi jo siintävän katseessa, eikä ainakaan OV:n rankka kesä näy muutakuin kohta 40:n maalin rajapyykin rikkomisella. Hätyyttelee 60 maalia, enkä näe että tähän tulee olemaan kevään mittaan haastaajaa taaskaan. Gretzkyn maaliennätys on teoriassa mahdollinen rikkoa ja sen seuraaminen historiallisesti on suuri asia.

Calder Memorial Trophy: Elias Pettersson 39 GP, 23+21=43 (Vancouver)
Vancouverin laariin putosi viidentenä varauksena toissa kesänä semmoinen pommi, että oksat pois. Pelasi Ruotsissa samanlaisilla tehoilla, kuin muuaan Peter Forsberg ennen NHL:ään lähtöä. Sai sekalaista palautetta sen suhteen, että peilautuuko tehokkuus myös NHL:ään asti. No sehän peilautui ja tällä hetkellä yhden loukkaantumisen jälkeen Pettersson on edelleen kilometritolkulla edellä muita tulokkaita tämän palkinnon saamiseen ja on Vancouverin kasvot seuraavat vuosikymmenet, jos Canucks pelaa oikein. Uskomaton lahjakkuus kerta kaikkiaan.

William M. Jennings Trophy: Robin Lehner 27 GP, 15-7-0, 2,02 GAA, 93.1 SV%
Ehkä tämän kauden yllätysnimi. Barry Trotz on muuttanut Islandersin suunnan totaalisesti, kun ennen tätä kautta puhuttin että Isles tulee vajoamaan pohjalle John Tavaresin jätettyä joukkueen kesän isossa signauksessa. Systeemi on kuitenkin toiminut loistavasti ja Isles pelaa puolustusvoittoista kiekkoa. Lisäksi tolppien väliin hankittiin Buffalosta heikon kauden pelanneen Lehner, joka on sopinut kalastajien maalille. Thomas Greiss on hyvin jakanut torjuntavastuun hänen kanssaan ja tällä hetkellä Islanders on koko NHL:n sarjataulukon kuudes.

Hart Memorial Trophy: Sebastian Aho 49 GP, 22+33=55 (Carolina)
Tiedetään että Kucherov on absoluuttisesti ollut taianomainen pelaaja, mutta nyt katsotaan suomilasit silmillä. Carolina on playoffkisassa ja siihen suurin yksittäinen syy löytyy numerolla 20 pelaavan ykkössenterin tuotannosta ja impactista Canesin peliin. Ilman Ahoa tuo joukkue ei olisi anastanut voittoja läheskään noin paljon. "Proffan" tietokone on taas saanut uuden päivityksen ja nyt yli PPG -tahti on totta. Jos Canes yltää playoffeihin asti keväällä - on Aho oikeastikin mukana tässä keskustelussa.

Vezina Trophy: Marc-Andre Fleury 45 GP, 27-14-4, 2,49 GAA, 91.1 SV%
Oli viime kaudella jo Vezina -kilpailussa, mutta muuan Pekka Rinne sitten vei tuon tittelin Vegasin ykköskassarin tieltä. Jos alkukaudesta olisi kysytty, että kuka tämän tittelin vie, niin olisin kylmän viileästi antanut John Gibsonille, mutta loukkaantumiset ja tason putoaminen kauden edetessä vie ikävä kyllä hänet pois tästä kilpailusta. Yleisesti ottaen tämä titteli on kolikonheitto tässä vaiheessa Rinteen, Vasin, MAFin ja Lehnerin kanssa, mutta näen Fleuryn torjuntavastuun ja anastettujen pisteiden vievän tämän hänen edukseen, vaikka torjuntaprosentti ei ole Vezina -kaliberia, mutta tämä kausi on ollut poikkeuksellinen maalikeskiarvojen suhteen.

Ted Lindsay Trophy: Nikita Kucherov (Tampa Bay)
Jos ei Hart Trophy tippunut Nikitan laariin, niin tämä titteli kyllä sitten menee. Vaikka McDavid on nyt ollut tämän tittelin uudet kasvot niin tällä kaudella rahkeet eivät kyllä riitä Kucherovin tehokkuudelle.

Jack Adams Trophy: Barry Trotz (New York Islanders)
Tuotuaan Capsille historian ensimmäisen Stanley Cupin loppui myös Barry Trotzin palvelukset USA:n pääkaupungissa. Kesällä Islandersiin siirtynyt Trotz on sammuttanut palavan laivan ja kääntänyt kurssin kohti tyynempiä vesiä. Tällä hetkellä sarjataulukon pohjalle ennustettu Isles porskuttaa kuudennella sijalla koko sarjataulukossa tilastoilla 27-15-5 ja isoja päänahkoja on saalistettu useampaan otteeseen. Mikä on myös mielenkiintoista, että Isles on koko sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue: 118 maalia. Ei olisi moni tätä uskonut ennen kauden alkua.

Frank J. Selke Trophy: Mark Stone 50 GP, 22+28=50 (Ottawa)
Mainepalkinto olisi puolen kauden perusteella suuntaamassa Ottawaan. Olisi liian tylsää laittaa Bergeron ja todeta, että on se seppä. Stone on kuitenkin umpisurkeassa joukkueessa pystynyt pitäämään liigaan huippuun vertailukelpoisia advanced statseja ja se on kova suoritus. Tämän piti olla Barkovin palkinto tänä vuonna, mutta yhden miehen bändi ei yleensä auta, kun kentällä on myös muitakin.

Lady Byng Memorial Trophy: Aleksander Barkov 48 GP, 17+30=47 (Florida)
Jos aikaisempaan tittelin ei riittänyt enää, niin sitten tämä palkinto on jo automaatio. Keskimäärin lähemmän 24 minuuttia iltaa kohden pelaava Barkov on tällä kaudella valtavalla puolustusvastuulla ja hyvillä kiekonriistotilastoilla kerännyt itselleen yhden kokonaisen jäähyn. Sekin tuli ehkä jopa tulkinnanvaraisesti Dylan Larkinin kustannuksella. Datsyukin mantteliperijä suuremissa määrin.

James Norris Memorial Trophy: Mark Giordano 49GP, 11+41=52 (Calgary)
Jälleen ehkä hieman vaikeammin arvioitava titteli, mutta Giordano on ollut johtava puolustaja isoja harppauksia tehneen Flamesin takalinjoilla. Vielä veteraanipäivillään Gio on onnistunut tuomaan tehokkuuta hyökkäyspäähän ja takoo isoja minuutteja illasta toiseen. Morgan Rielly on myös vahva ehdokas tällä kaudella tähän, mutta annetaan tämä nyt Giordanolle.

Varmasti näkemykset poikkeavat paljon ihmisillä varsinkin äänestyspohjaisissa palkinnoissa. Tämä on vain puolen kauden palkintoseremonia, joka tulee varmasti olemaan erilainen keväällä.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Millä hiton ilveellä Laine tuonne kuuluisi? Patella ei ole annettavaa kuin Fortnitessä nykyään. Ja siinäkin kuulemma aivan keskiverto kaveri pelaamaan eli vähän kuin NHLssä. Laine ja viihde ei myöskään kyllä mene samassa lauseessa.
Enkös juuri kirjoittanut, että laukauksen vuoksi? Kun laukaus on liigan parhaimpia ja kovimpia niin käyttöä kyllä olisi. Joku Wheeler, on hyvä pelaaja, mutta ei liigan kärkeä millään osa-alueella. Eiköhän 90% faneista mieluummin Patea siis katselisi tuolla.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Enkös juuri kirjoittanut, että laukauksen vuoksi? Kun laukaus on liigan parhaimpia ja kovimpia niin käyttöä kyllä olisi. Joku Wheeler, on hyvä pelaaja, mutta ei liigan kärkeä millään osa-alueella. Eiköhän 90% faneista mieluummin Patea siis katselisi tuolla.
Haiskahtaa hieman katkeralta puheelta. Paten kausi ei ole läheskään ollut sellainen, että sillä mentäisiin ASG -tapahtumaan, vaikka hupitapahtuma onkin. Pakkohan Wheelerin nyt jossakin on olla liigan kärkipäätä, jos jakoi syöttöpisteiden kärkipaikan kalenterivuonna Rantasen kanssa.
 

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Haiskahtaa hieman katkeralta puheelta. Paten kausi ei ole läheskään ollut sellainen, että sillä mentäisiin ASG -tapahtumaan, vaikka hupitapahtuma onkin. Pakkohan Wheelerin nyt jossakin on olla liigan kärkipäätä, jos jakoi syöttöpisteiden kärkipaikan kalenterivuonna Rantasen kanssa.

Tämähän on käyty monta kertaa läpi. Wheelerin syöttöpisteet ovat perussyöttöjä, jotka ovat ihan mestistason pelaajalle arkipäivää. Hänen syöttöpisteet ovat maailmanluokan maalintekijöiden tuote. Ei ole kummoinen pelintekijänä. Kokeilee myös tosi usein ranteella etukulmasta ja hukkaa ylivoiman siihen.
 

Knap

Jäsen
Enkös juuri kirjoittanut, että laukauksen vuoksi? Kun laukaus on liigan parhaimpia ja kovimpia niin käyttöä kyllä olisi. Joku Wheeler, on hyvä pelaaja, mutta ei liigan kärkeä millään osa-alueella. Eiköhän 90% faneista mieluummin Patea siis katselisi tuolla.
Varmasti suurin osa katsoisi Patea tuolla, koska laukaus on sille isolle massalle suurmepi asia kuin hieno syöttö. Faktaa sattuu vaan olemaan, että Wheeler on koko sarjan parhaimpia syöttäjiä noin yksittäisellä osa-alueella.
 

Knap

Jäsen
Ei kyllä ole mitään järkeä noissa All stars höntsien aikatauluissa näin eurooppalaisen näkökulmasta. 3:00 ja 4:00 varmaan paskimpia kellonaikoja, mitä on olemassa. Tuo taitokilpailu vähän kiinostaisi, mutta en tosiaan vapaaviikonloppuna rupea heräämään tuohon aikaan. Luulisi, että viikonloppu, jolloin parhaat ovat esillä, haluaisi NHL myös ison yleisön euroopasta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kyllä ole mitään järkeä noissa All stars höntsien aikatauluissa näin eurooppalaisen näkökulmasta. 3:00 ja 4:00 varmaan paskimpia kellonaikoja, mitä on olemassa. Tuo taitokilpailu vähän kiinostaisi, mutta en tosiaan vapaaviikonloppuna rupea heräämään tuohon aikaan. Luulisi, että viikonloppu, jolloin parhaat ovat esillä, haluaisi NHL myös ison yleisön euroopasta.

Juu, nämä saisi olla juuri niitä päivätapahtumia, luulis maistuvan amerikkalaisillekin. Ihan yhtään Euroopasta välittämättä.
 

Ferris

Jäsen
Oshie ilmeisesti oli Berglundille St.Louisissa hyvin läheinen pelikaveri. Oshie myös kommentoi tuota tilannetta aikaisemmin. Siitä voidaan päätellä, että nuo ongelmat ovat olleet olemassa jo melko pitkään, koska heidän yhteisestä taipaleesta on jo tovi. Nyt tuo treidi (johon ilmeisesti liittyi pupeltaminen listan kanssa) ja joutuminen vähälle jääajalle sekä ajoittain poppareille vain olivat se kamelin selän katkaisu.

Jos viittaat Oshien joulukuisiin kommentteihin, niin silloin hän mielestäni sanoi olleensa marraskuun puolella Berglundiin yhteydessä ekan kerran ja se jälkeen useammn kerran viikossa soitelleet lähtöön asti. Ymmärsin Oshien kommenteista että tuolloin olisi saanut tietää tilanteesta ja sen puoleen oli ollut useammin yhteydessä kuin aikaisemmin. Eli ei ymmärtääkseni ollut hällä mitään havaintoja masennuksesta yhteisiltä peliajoilta vaan vasta nyt loppuvuodesta kun Berglund oli siitä kertonut.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Stars - Predators ensi kauden Winter Classic. Myös Avs ja Kings sekä Jets ja Flames pelaavat ulkoilmaottelut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös