HIFK kaudella 2018–2019

  • 672 630
  • 2 544

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvät on fiilikset. Nyt alkaa jengissä olemaan jo paremmin palikat kasassa. Kummasti nuo kolme hankintaa lyhyeen aikaan toivat sekä järkeä että mielenkiintoa lisää. Sen verran stiga-ukkoilua kuitenkin kannatan, että mielummin jengiin Salmisen tasoinen kova laituri, kun hyvin keskinkertainen sentteri-arpa, kun ei kerran sitä ns.ykkössentteriä mistään saatu.

Terveys-varmuutta ei valitettavasti voi ostaa (ja loukkaantumiset tulee IFK:ssa olemaan jatkossakin iso mysteeri), eli se ja Engrenin taso kevätkaudella on ne meidän jännitysmomentit "enää" nyt sitten, eikä ostopolitiikka. Vai olisiko sitten vielä se, että Ruusu täksi kevääksi toiseen seuraan pelaamaan isoja minuutteja ja Engrenille joku ns.valmis veskari pariksi?
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmisen tulon myötä kyllä myönnettävä, että hyökkäyskalusto on nyt nykynuorison sanoin: "mint".

Kaksi ensimmäistä ketjua on mukavaa luettavaa, ehkä alan Santalalle antamaan jopa hivenen myötätuntoa, mutta jatkopahvia mä en allekirjottaisi vaikka ilmaiseksi pelaisi.

Salmisen tulon myötä tekisin jopa näin, tavallaan jo jonkun mainitseman herättelyn takia ja pönkittääkseeni Santala-Kangasniemi kaksikkoa entisestään;

Salminen - Santala - Kangasniemi
Thorell - Tyrväinen - Rask
Ikonen - Koivisto (Lundell) - Petrell
Pitkänen - Jääskä - Åsten

Anteeksi että vielä nostan asian esille, mutta kuvitelkaapa herrat tuohon Suomela. Vain unia, mutta siinä olis kyllä saattanut kusitippa tulla housuun rosteria lukiessa, ei aivan yhtä laaja kuin aikoinaan.

Kaiken kaikkiaan Tobbarin jumppatunti on tänään tuottanut tulosta ja tuntuu kuin zumba alkaisi ainakin toistaiseksi kantaa hedelmää.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kannata kuvitella, että negatiivinen ja kyyninen ajattelu antaisi älykkään vaikutelman. Ei se anna. Se antaa vaan negatiivisen ja kyynisen vaikutelman.

Tänään, tässä ja nyt näyttää hyvältä. Sitten kun ei näytä hyvältä, voi aina palata takaisin negaan ja kyynisyyteen.
Ystäväni @JHag käytti joskus termiä "reaaliajassa".
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Vielä kun joku tulee valittamaan, että Salmisen tulon takia "pirteä ja energinen oma junnu" Janne Hämäläinen menetetään takaisin Jokipoikiin, niin IFK-fanin päivä onkin täynnä.
Johan tässä joku ehti jo ilmoittamaan, että IFK on tämän "vaihtokaupan" häviäjä kun sarjan top3 laituri lappaa sisään ja ulos lähtee keskinkertainen a-junnu :D
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokoonpano näyttää täydennysten jälkeen kilpailukykyiseltä. Varsinkin, jos kausi olisi päästy tällä miehistöllä käynnistämään. Valmennukselle tulee olemaan suuri haaste saada tästä nipusta loppukauden aikana toimiva ja yhteen hiileen puhaltava joukkue varsinkin kun aika moni pelaaja plus päävalmentaja tietävät jatkavansa ensi kaudella uraansa jossain muualla.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Lyytinen, Ikonen ja Salminen ovat hyviä hankintoja. Hyökkäyksessä löytyy nyt leveyttä ainakin laituriosastolla ja toivottavasti Lundell tai Koivisto pystyy hoitamaan kolmossenan roolin. Joka tapauksessa mielenkiintoinen jengi on nyt kasassa ja seuraavaksi sitten tavoite kuuden sakkiin ja suoraan playoff-paikkaan. Voi tulla mielenkiintoinen kevät, sillä tuskin yksikään jengi toivoo HIFK:ta vastaansa keväällä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olen kyllä aika täpinöissäni tästä hankinnasta. Näin ne omat ”Taukoa jatko-ajasta ja matseista” -lupaukset karisee...

Eihän Kulmala ole mikään suurlupaus, mutta potentaalia on kasvaa hyväksi tai liigan mittapuulla jopa kovaksi Power Forwardiksi. Hyvät pisteet junnuissa ja Liiga-peleissä kehityskäyrä oli ylöspäin. Kamppailupelaaminen kehittyi valtavasti lyhyessä ajassa. Mutta Kulmalan aika ei ole nyt. Siirto Ässiin on varmasti win-win kaikille. Mikäli Laurista liigapelaaja tulee niin eiköhän IFK aikanaan diiliä tarjoa. Ei kuitenkaan sellainen lupaus, jota jäisi nyt kaipaamaan. Ässät on varmasti hyvä paikka kasvaa hieman korkoa.

Mutta vielä S.Salmisesta. Hämmentävää (ja surullista miten tätä ei saatu asiaa syksyllä kuntoon) miten yhdellä hankinnalla koko jengin rakenne korjaantui oikeasti jopa mestarikandidaatiksi. Samalla Lyytisen kiekollinen taito tulee olemaan iso apu Salmisen kaltaisen pelaajan kanssa. En ihmettelisi jos kaverien nimet löytyy useamminkin syöttäjinä toistensa maaleihin. Bonuksena, että meillä on Ikosen myötä hyvänä pleijaripelaajana tiedetty Power Forward johtamaan joko nelosketjua (Kuten teki viime vuoden finaalissa) tai paikkaamaan Tallbergia kärkiketjujen työmyyränä. Laadunkohennus myös tälle osastolle.

Veskahankinta olisi nyt ollut aika iso juttu, mutta jos Atte pitää ton vireensä (viimeiset 6 peliä yli 92%) niin tämähän voi vielä päättyä todella hyvin.

En ole joukkuehengestä huolissani. Huippupelaajat, kuten Thorell, Tyrväinen, Rask ja Quincey yms. haluaa voittaa ja arvostavat oikeasti voittamista auttavien pelimiesten sisääntuloa. Varsinkin, kun ovat kotimaisia ja siten monille tuttuja jostain EHT-ympyröistä tai Ikosen kohdalla ihan Nordikseltakin. Enemmän tuollaisten ulkomaanarpojen Koulesien roudaamiset sitä henkeä rapisuttaa. Nyt viimeiset kolme hankintaa oli ”Just oikeanlaiset ja tarpeensa kannalta ymmärrettävät” joukkueen runkopelaajien silmissä.

Muutama peli saattaa mennä ketjuja ja rytmiä hakiessa, mutta kevättä on nyt rinnassa!
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt pienen mutustelun jälkeen miettii asioita niin:

Maalivahdit: Engren on parantanut otteitaan. Jos saa vielä sen yhden napsun eteenpäin niin riittää. Ruusu on tosin kysymysmerkki.

Puolustus: Kiekollista taitoa on (Eronen, Lyytinen ja O'Connor), oman pään luutia on (Quincey, Motin, Varakas), pari isoa mörköä on (Kankaanperä, Finley), lisäksi vielä Laakso + junnut. Pakisto on hyvässä jamassa ja voi sanoa että riittää. Ei paljon hetkauta jos joku on poissa.

Hyökkäys: Kahteen kärkiketjuun on pelaajat (Thorell, Tyrväinen, Rask, Kangasniemi, Santala, Salminen). Tuolta löytyy kiekollista taitoa, maalintekotaitoa, työntekoa, on kaiken kaikkiaan melko hyvän näköinen paketti. Kolmoseen löytyy esim. Lundell, Ikonen, Tallberg, Nodrgren, Jääskä ja näistä melkein jokainen pystyy tarvittaessa tuuraamaan yksittäisesti myös ylemmissä ketjuissa ilman että taso putoaa dramaattisesti. Leveyttä siis on. Neloseen löytyy Keränen, Petrell, Åsten jne. jotka pystyvät tarvittaessa tuuraamaan kolmosessa. Lisäksi on vielä mm. Pitkänen, Koivisto, Engren. Hyvää on se, nyt ei olla enää niin kriittisesti parin pelaajan varassa. Jos HIFK saa sairastuvan tyhjäksi niin käsillä on oikeastaan positiivinen ongelma. Kenet pudotetaan kokoonpanosta pois. Kokonaisuutena voi sanoa että riittää.

Ensi kaudelle Salmelaiselle toive. Joukkue tähän jamaan jo kesällä niin ei tarvitse näitä Kouleseja ym raahailla tänne lomailemaan Damiin. Ei se niin kaukana ollut tänäkään vuonna mutta pari avainpelaajaa puuttui + pari pahaa loukkaantumista niin ongelmat kasaantuivat.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ainut mikä sieltä vaan yhä puuttuu on semmoinen luotettava nelosketjun sentteri. Tapparan Jasu on hyvä esimerkki tämmöisestä pelaajasta joka pitäisi meiltäkin löytyä, ei vuoda omiin ja voittaa aloituksia kovalla prosentilla.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ainut mikä sieltä vaan yhä puuttuu on semmoinen luotettava nelosketjun sentteri. Tapparan Jasu on hyvä esimerkki tämmöisestä pelaajasta joka pitäisi meiltäkin löytyä, ei vuoda omiin ja voittaa aloituksia kovalla prosentilla.
Vähän vaikeempaa on Jasullakin ollut tämä kausi ja -6 löytyy tilastoista. Tuo lukema ei tietenkään kerro av-pelistä mitään mutta vähän välikausi kaikin puolin mitä olen seurannut. Hyvä aloittaja kyllä kaudessta toiseen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jasuhan ei tosiaan ole vapaana, muttei ihan heikko paikko ollut ottaa sitten viime vuoden finaalien voittajajoukkueen nelosketjun sentteri.

Ikonen pelasi mun silmään kevään pleijarit ihan riittävällä tasolla ollakseen mestaruutta tavoittelevan jengin perussena. Ja jos siihen viereen laittaa vireeseen pikkuhiljaa pääsevän Petrellin ja jonkun jalkakoneen kuten Keränen tai Jääskä, niin luulisi vastustajan parhaalla ketjulla olevan aika ahdasta kentällä...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@mixu, @Postinjakaja. Mennyt ohi Jasun vaikeahko kausi, mutta tarkoitus oli vain hahmottaa minkä tyylistä pelaajaa nelosen keskellä haluaisin nähdä, jokainenhan tietää kuitenkin millä tasolla Jasu on pelannut viime kaudet Tapparassa. Ikonen on itselleni aina ollut laituri, pelasihan tuo HIFK:ssa aikanaan välillä myös keskellä, mutta selvästi paremmin se peli toimi laiturina. Mennyt ohi tuo, että Ikonen pelasi viime kaudella nimenomaan sentteriä Kärpissä ja jos vain homma lähtee täällä kulkemaan keskellä niin hyvä, varmana tapauksena en kuitenkaan Ikosta pidä, varsinkaan sentteripelin suhteen...
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olemme @Walkin kanssasi ihan samoilla linjoilla.

Parempi Ikonen toki olisi laidalla. Ja ideaalitilanteessa tonne nelosen keskelle saisi jonkun ”Elkins” tyyppisen hyvän aloittajan, mutta sen puuttuessa Ikonen on hyvä paikko ja osoitti mulle viime keväänä pystyvänsä sen roolin hoitamaan mestaruuteen asti. Ns. Ei paras mahdollinen, mutta oli varmaan paras mahdollinen vapaista kaloista tuohon.

Ja itse koen, ettei se mestaruus kyllä tänä vuonna nelosesta jää kiinni. Siellä on nyt vaihtoehtoja aika hyvällä lihalla ja jalalla varustettuna.
 

Torgny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild ja HIFK. Houston Rockets.
Mistähän sen hyökkääjävahvistuksen kanssa tällä kertaa kiikastaa? Alkaisi olla melko akuutti tarve.

Näin se joukkue vahvistuu, ja kuulemma kaikki ei ole edes vielä tässä. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onko seuraava vahvistus N.H. vai T.R. vai kenties joku muu. Mestari on vasta päässyt vauhtiin :)

Nauroin muuten useamman minuutin spontaania naurua, kun luin, että joukkuetta ei enää vahvisteta. Tilanne on siitä hyvä, että Tobbe pääsee valitsemaan. Markkinat ovat nyt märät.

HIFK on sen verran nopea joukkue, että koodinimeä T.R. me emme mielestäni oikeastaan edes tarvitse.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin se joukkue vahvistuu, ja kuulemma kaikki ei ole edes vielä tässä. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onko seuraava vahvistus N.H. vai T.R. vai kenties joku muu. Mestari on vasta päässyt vauhtiin :)

Nauroin muuten useamman minuutin spontaania naurua, kun luin, että joukkuetta ei enää vahvisteta. Tilanne on siitä hyvä, että Tobbe pääsee valitsemaan. Markkinat ovat nyt märät.

HIFK on sen verran nopea joukkue, että koodinimeä T.R. me emme mielestäni oikeastaan edes tarvitse.

Toivottavasti et tarkoita Niklas Hagmania ja Tuomo Ruutua, toki noilla lopettaneiden pelaajien markkinoilla voi olla märkyyttä ja erilaista yrittää hankkia pelaajia...
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Toivottavasti et tarkoita Niklas Hagmania ja Tuomo Ruutua, toki noilla lopettaneiden pelaajien markkinoilla voi olla märkyyttä ja erilaista yrittää hankkia pelaajia...
Nugent-Hopkinsia se tarkotti...:D
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Mielestäni HIFK:n perusongelma on dominoivan ja pelottavan ykkösketjun puute. Thorell - Tyrväinen - Rask on minun silmääni ideaali kakkosketju. Ykkösketjuksi otteet heittelevät liian paljon. Joka kolmas matsi kiekko kulkee kuin Pendoliino, ja kaksi peliä kolmesta on sekavaa pyörimistä kulmissa ja horjahtelua.

Joukkuetta ei oikein voi vahvistaa enempää, koska juuri otettiin kolme hyvää vahvistusta rinkiin. HIFK- HPK peli oli erittäin heikko, vaikka moni oli etukäteen oikein tyytyväinen kokoonpanoon. Katsomossa olivat kovista pelimiehistä Lundell, Nordgren, Rask, Tallberg ja Keränen. Laskujeni mukaan joukkueessa on jo neljän ketjun verran nimekkäitä hyökkääjiä, mikä on vastustajiin verrattuna epätavallisen paljon.

Ne maalivahdin ja ykkössentterin hankinnat taitaa olla viisasta jättää ensi kaudelle. Enkä ole maalivahdista ihan satavarma, tarvitaanko.

Joukkueen rakentamisessa alituinen ongelma on, että joka kevät HIFK;sta lähtee tusinan verran pelaajia. Kritiikistäni huolimatta nykyinen ykkösketju oli syytä pitää tälle kaudelle jo ihan jatkuvuuden nimissä. Eniten olen tällä kaudella tyytyväinen nuorten sisään ajoon, en oikeastaan muuhun.
 
J

Just-Ice-Hockey

Jotenkin sitä toivoisi, että tuo meidän köyhän miehen Nybondas ottaisi oppia erään Kekäläisen niksikirjasta vuosimallia 2011. Keväällä nähtiin, miten hyvällä maalivahdilla, yhdellä ketjulla ja tiukalla tavoilla huomattavasti huonompi joukkue voi laittaa paremman jengin pirun ahtaalle, jopa tiputtaa tyystin pois pleijareista.

Jos minä saisin päättää, seuraavat toimet tapahtuisivat per heti:

1) Selin saisi kenkää ja tilalle hankittaisiin kokenut ja menestynyt valmentaja, joka laittaisi loppukautta silmällä pitäen puolustuspelin kondikseen. Itse kyselisin Kykloopin kiinnostusta muutaman kuukauden pätkäpestiä kohtaan. Vaihtoehtona Tapola, ja tämän kirjoittaminen sattuu.

2) Joukkueeseen hankittaisiin uusi maalivahti. Itse kyselisin, tilastollisesti huonosta kaudesta huolimatta, Kilpeläisen perään. Toisena vaihtoehtona sitten voisi kysyä Karhusen saatavuudesta.

Sitten vaan keväällä katsomaan, että mihin asti riittäisi. Nykyinen jengi ei riitä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis mitä?

Se tästä vielä puuttuu, että pelaa meitä vastaan kaksi peliä ja ryöstää 6 pistettä. Se olisi mahdolista vain meillä.

Ehkäpä tässä kuitenkin katsotaan, miten Halonen pärjää liigassa ilman sen suurempia onnistumispaineita.

Haisee siltä, että Halonen siirtyy Kouvolasta liigamiehistöön loppukaudeksi. Varmaan Ruusu siirtyy sitten vaihdossa Joensuuhun?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Eikö tämän pitänyt olla Halosen kehitystä ja IFKn ja Jokipoikien yhteisiä suunnitelmia vastaan? On se nyt saatana, että meillä räpiköi Mestis-tasoinen Ruusu maalilla ja sitten lainaillaan muille Liiga-jengeille maalivahteja.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ei tohon kannata
Ehkäpä tässä kuitenkin katsotaan, miten Halonen pärjää liigassa ilman sen suurempia onnistumispaineita.

Haisee siltä, että Halonen siirtyy Kouvolasta liigamiehistöön loppukaudeksi. Varmaan Ruusu siirtyy sitten vaihdossa Joensuuhun?

En minäkään keksi muuta järkevää syytä tuolle. Pari viikkoa liigatuntumaa ja sitten Ruusun kanssa vaihto. On myös mahdollista, että tämä suunnitelma on ollut jo jonkin aikaa. Eilenhän olisi ollut "Engrenin vuoro", mutta yhtäkkiä Ruusu olikin maalissa. Eli testataan vielä, että onko tästä kundista johonkin vai ei?

Toki IFKn historian tuntien, niin Halonen pelaakin ensi vuonna KooKoossa, josta siirtyy Tapparaan ja voittaa mestaruuden kolmen vuoden päästä Tampereella kunhan on ensin tiputtanut meidät puolivälierässä. Meillä taas silloin on maalissa monivuotisen diilin tämän kauden päätteeksi napannut Ruusu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös