Valioliiga 2018–2019 – kuka haastaa Cityn?

  • 40 494
  • 219

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kotimainen Rakennuslehti nettisivuillaan kertoo siteeraten brittimediaa että Spursin uuden stadionin rakentamiskustannukset olisvat jopa tuplaantumassa. En tiedä pitääkö nuo summat paikkansa, mutta mikäli näin, niin varmasti tuolla on jonkinlaisia heijastuksia myös Spursin pelaajasiirtoihin tulevaisuudessa. Eikös alkuvuodesta ollut juttua Pochettinon vihjailleen lehdissä, että siirtopolitiikan täytyisi "kehittyä", jos haluavat pysyä mukana kovassa kilpailussa titteleistä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Arsenalilta ja Spurssilta lähtee pelaajia saikulle liukuhihnalta. Bellerin on loppukauden sivussa polvivamman takia ja Alli on sivussa jonkin aikaa reisivamman.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tottenham myi Dembelen Kiinaan, hankala ymmärtää tuota siirtoa seuran kannalta.

Ei mene ihan valioliiga-aiheeseen mutta Derbyn Lampard hommasi takalinjoille nopeutta Ashley Colen muodossa. Ashley onneksi pääsee hyvänä seuramiehenä nopeasti sisään porukkaan kuin porukkaan. Ashley Cole's awkward Roma photo gets meme treatment

Enää puuttuu Terry ja Bridge ja vanha jengi on koolla, joten eikun vaan avaimet kulhoon ja vaimot vaihtoon.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olisi hauska tietää kuka hommasi lentokoneen tekemään työn. Maksoiko Cardiff ensin 17 miljoonaa pelaajasta ja säästi sitten hommaamalla halvan ja vanhan pienkoneen kuljettamaan? Vai onko pelaaja itse hommannut kyydin?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Olisi hauska tietää kuka hommasi lentokoneen tekemään työn. Maksoiko Cardiff ensin 17 miljoonaa pelaajasta ja säästi sitten hommaamalla halvan ja vanhan pienkoneen kuljettamaan? Vai onko pelaaja itse hommannut kyydin?

Pelaajan manageri hommasi koneen. Cardiff oli varannut toisen koneen tms. ja olisi myös joutunut matkustamaan junalla. Pelaaja halusi ”suoran” vaihtoehdon ja siksi manageri hoiti pienkoneen.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onhan tuo Cityn puppelointi ollut kyllä melkoista seurattavaa. Viimeisiin seitsemään valioliigaotteluun ovat nyt siis hävinneet Newcastlelle, Leicesterille ja Crystal Palacelle. Ei näytä Citystä olevan mestaruuskamppailuun tällä kaudella.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Olihan tuo näin City-fanin näkökulmasta taas heikko peli eilen. Vaikea on tosiaan enää uskoa mestaruuteen. Kaikissa noissa yllä mainituissa häviöpeleissä City on mennyt johtoon, mutta lopulta hallinnasta huolimatta menettänyt pelin. Kaikissa niissä myös vastustaja on tehnyt käytännössä ensimmäisestä paikastaan maalin. Tuntuu siltä, että joukkueen jatkuva ylistäminen ja maalimurskajaiset ovat tehneet pelistä vähän flegmaattista. Intohimo puuttuu ja palloa vaan pyöritellään ja kuvitellaan, että meneehän se kuitenkin lopulta. No, v. 2012 oli kuusi peli jäljellä ja City kahdeksan pistettä perässä kärkeä. Mestaruus kuitenkin tuli. Kaikki on siis vielä mahdollista.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Oletettavammin Liverpool kompastuu kerran - pari - ehkä kolme kertaa, mutta Cityllä ei kyllä ole varaa enää yhteenkään sähläykseen. Newcastle piti hyvin pintansa eilen - siitä heille kaikki pisteet. Pallonhallinta 24/76 Citylle ja vedot 6/12. Hieman kevyehkön oloisesti Newcastlen mies meni nurin - ja sitten anova katse tuomarin suuntaan ja pilkkuhan siitä tuli. Ei siinä mitään - ihan ansaittu tappio Citylle ja toivottavasti äijät heräävät tähän maailmaan.

Pelejä ei onneksi edelleenkään voiteta vain ilmestymällä paikalle.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo. Tuo 2012 vuosi on hyvä esimerkki siitä, mitä voi vielä useampaankin kertaan ehtiä tapahtumaan. Samoin Liverpoolin aiemmat "mestaruusrynnistykset" tällä vuosituhannella. Eroa on edelleen vain neljä pistettä tällä hetkellä, ja molemmilla joukkueilla tulee vielä vastaan esim ManU, Chelsea ja Spurs. (+ Citylla seuraavalla kierroksella Arsenal). Nuo matsit ovat lähtökohtaisesti molemmille hyvin tasaisia. Siihen kun lisää myöhemmin ivielä CL-matsit ja sarjataulukon alapään joukkueiden henkiinjäämistaistelut, niin veikkaan että saadaan aika monta kierrosta vielä pelata ennen kuin mestari on selvillä.

Cityn valioliigan piste-ennätystä ainakaan tuskin tällä kaudella lyö kukaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oletettavammin Liverpool kompastuu kerran - pari - ehkä kolme kertaa...

Ja tänään on heti suuri mahdollisuus siihen, varsinkin, jos Virgil puuttuu puolustuksesta ja Matip-Lovren -taistelijapari kantaa vastuun toppareina. Virgil saattaa kyllä pelata, kun on parina edellisenä päivänä kuitenkin jo treenannut, mutta mikä on sitten pelikunto sairastelun jälkeen. Ja oikeana pakkina on joku tuuraaja, kun TAA, sekä Gomez, ovat saikulla ja Milner on pelikiellossa. Milnerin poissaolo taas vaikuttaa siihen, että sinne oikeaksi pakiksi voi joutua Fabinho, joka on sillä paikalla pelannut tällä kaudella Brassien majupeleissä. Tällöin taas hän on pois keskikentän mahdollisuuksista. Fabinho ja Gini ovat kummatkin ilmeisesti kuitenkin pelikondiksessa loukkiensa jäljltä.

Lestö ei myöskään ole täysin paska vierasjengi, kun ovat keränneet 6. eniten pisteitä vieraissa Valjussa, voittaen vieraissa mm. Chelskin. Vähän epätasaista Lestön vieraspelaaminen näyttää toki olleen, mutta pääsääntäisesti maalin pelejä kaikki. Pool on kyllä edellisiä kohtaamisia Anfieldillä voittanut, joten kai Pool silti suosikki on.

Vaikka tuo ero repeäisi nyt taas tuohon mahdolliseen 7 pisteeseen, niin mitään ei todellakaan ole vielä ratkaistu, kuten edellä jo muut ovat todenneet. Minä muistutan edelleen tuosta Poolin vierailusta OT:lla(24.2.) Tuossa pelissä on suuri todennäköisyys, ettei Pool ota täyttä kolmea pistettä. Tasuri olisi jo iso juttu. Cityllä tuo peli on vasta myöhemmin(16.3.) Valjussa saattaa tulla hyvinkin vielä ottelusiirtoja töllösettien takia, ja etenkin Citylle ja ManU:lle cupmenestyksestä johtuen, mutta tuossa[(kin) ManU-peleissä] Cityllä on etu, koska Poolin hävitessä ero kaventuisi ja muuttaisi tilannetta oleellisesti. Maaliskuun Valjupeleissähän Cityllä on tämä etu, kuten periaatteessa oli tälläkin kierroksella, jossa City pelaa useammalla kierroksella pelinsä edeltävänä päivänä Pooliin verrattuna. Pieni psykologinen edge, kun aina tietää ennen omaa peliä, että on pakko voittaa, tai kaveri on vähintään kaventanut eroa kolmella pisteellä.

Tässä kohtaa lienee jo kuitenkin varmaa, että Citylle tai Poolille tuo mestaruus menee, kun Spursilla on vaikeaa loukkien kanssa ja Chelskilläkin on ollut hieman ongelmia maalinteon kanssa, niin tuoskin kärkiduosta molemmat kyykkäävät nii pahasti, että muista joku menisi ohi, vaikka ihmeitä on joskus nähtykin, kuten edellä on mainittu. Aiemmin ManU:n kausiketjussa dumasin heidät tylysti top4:n ulkopuolelle, mutta Mourin fudut ovat muuttaneet asetelmat siltä osin täysin päälaelleen. ManU tulee hyvinkin vielä nousemaan top4:ään ja Chelskin tai Spursin käy vielä köpelösti. Arsu ei mielestäni vakuuta ja oletan heidän jäävän top4:stä ulos. Tosin tällä kaudella on tullut oltua jo väärässä ainakin kerran, joten takuita en kirjoittamilleni seteille anna.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Viimeisin kierros laittoi kärkikolmikon taas vähän tiiviimpään nippuun ja ensi viikonlopun kierros voi jo muuttaa asetelmia sarjataulukossa. City-Chelsea peli on isossa roolissa ja omasta näkökulmasta toivon Lontoolaisilta vähintään samanlaista esitystä kuin edellisessä kohtaamisessa. Tämä on molemmille joukkueille erittäin tärkeä pisteiden kannalta, koska Chelsean niskaan hengittää sarjataulukossa ManU.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Poolilla ei oo just nyt helppoo kun on vaikeeta. Pitihän sen huonon jakson Poolillekin osua, vielä on sentään hiukan eroa Cityyn. Mutta jos ei otteet parane, niin saattaa historia vaihteeksi toistaa itseään, eli joulutauolta ei marssitakaan piikkipaikalta mestaruuteen. Loukkaantumissuma ei sekään auta yhtään, mutta niitä on toki muillakin. Ihan rajoilla mennään nyt rosterin syvyyden kanssa, enempää poissaoloja ei oikein kestä.
 

BaronFIN

Jäsen
Tässä se taas tullaan näkemään: englantilaiset joukkueet joutuvat vääntämään tosissaan toisiaan vastaan siinä missä Italian, Ranskan tai Espanjan ykkösjengit ilmestyvät paikalle ja hakee mestaruudet kotiin. Lopputulos näkyy sitten sieniliigassa.

Hieman kärjistetysti, mutta kyllä on aikamoista taiteilua kovien ja vielä kovempien pelien, otteluruuhkan ja loukkaantumisten ristitulessa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hieman kärjistetysti, mutta kyllä on aikamoista taiteilua kovien ja vielä kovempien pelien, otteluruuhkan ja loukkaantumisten ristitulessa.

No on kyllä todella kärjistetysti. Voit aloittaa katsomalla ketä esim. Real ja Barca kohtaavat tuohon toiseen osaotteluun mennessä vaikka helmikuun alusta lähtien.

Kiirettä, kovia ja todella kovia matseja, sekä loukkantumisten kanssa painimasta se on ihan kaikilla.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Aguero teki valioliigauransa 11. hattutempun Chelsea vastaan ja nousi Alan Shearerin kanssa jaetulle 1. sijalle valioliigan hattutemppujen määrässä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt ollaankin sitten siinä tilanteessa, että tuo Poolin tuleva ManU-peli OT:lla alkaa vaikuttamaan juuri niin ratkaisevalta, kuten aiemmin tänne ennakoin. Turpakeikka siitä ja City on taas kuskin paikalla. Tasurikin siitä pelistä olisi jo lähes voitto Poolille, koska Cityn maaliero on +10 Poolin nähden ja tuon kiinni saaminen ei näytä mitenkään mahdolliselta. Eli Poolin on voitettava City vähintään sillä yhdellä pisteellä, tai tasapisteissä City nostelee kannua.

No, sanotaanko näin, että onhan siinä Poolilla nopeasti edessä myös Merseysiden toinen derby siellä toisella areenalla, ja kun muistelee, miten edellinen päättyi Anfieldillä, niin ei tässä tulevassakaan pelissä pisteet varmaankaan ihan vaan ilmestymällä kehiin Poolille irtoa. Vaikka on miten friendly derby, niin eiköhän Toffeet halua jarrutella naapurin haaveita mestaruudesta. Mitään muuta iloa heillä kun ei enää tällä kaudella ole.

Taas pokaaliton kausi Kloppolle? No, onneksi sentään Poolin talous näyttää kehittyvän hyvään suuntaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Saas nähdä miten käy Citylle tällä kertaa, kun Fernandinho on loukkaantumisen takia pari viikkoa pois. Viimeksi joukkueen pelaaminen sakkasi aika pahasti ja sen turvin Liverpool pääsi sarjataulukossa karkumatkalle. Nykyisessä tilanteessa tällaiseen kyykkäykseen ei ole enää varaa...
Spurs töhöili omat mahdollisuutensa Burnley pelissä, joten heistä ei ole enää kummallekaan kärkijoukkueelle suoranaista uhkaa. Toinen kova vääntö tullaan käymään nelospaikasta, joka on tällä hetkellä Arsenalin hallussa yhden pisteen turvin (Chelsealla rästipeli Brightonia vastaan). Huomisen ja keskiviikon pelit antavat jälleen lisää suuntaviivoja, kenellä tämä taistelu alkaa kallistumaan. ManU:n pelaajat hajoavat samaan tahtiin kuin Arsenalin pelaajat konsanaan, joten tämä aiheuttaa heille isoja haasteita. Chelsealla on seuraavalla kierroksella edessä vaikein peli näistä kolmesta, kun vastassa on Spurs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös