Pe 25.1.2019 Ässät - TPS

  • 2 893
  • 13

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muutaman päivän kuluttua Ässät ja Palloseura mittelevät tammikuun back to back -pelien ensimmäisen ottelun Isomäen perjantai-illassa. Kohtaaminen on joukkueille kauden viides ja toiseksi viimeinen. Voitot ovat tasan 2-2. Porissa pelattiin kaksi aikaisempaa ottelua syyskaudella, jolloin TPS haki pisteet ensimmäisestä koitoksesta maalein 1-4 ja toisen Ässät voitti jatkoajalla lukemin 2-1. Turussa pelit ovat päättyneet 4-1 ja rankkareilla 1-2. Molemmille tämä ottelu on viikon ensimmäinen.

Sarjataulukko: kotijoukkue Ässät on edelleen viimeisellä sijalla, 11 pisteen erolla Jukureihin. KooKoohon oli vielä ennen viime viikonloppua seitsemän pisteen ero, mutta kouvolalaiset voittivat molemmat Sport-pelinsä selvin numeroin ja Ässät jäi pisteittä sarjakärki Kärppiä vastaan, joten mahdollisuudet nousta pois jumbosijalta pienenivät entisestään. Ässät on ainoa joukkue, jolla on alle 10 kolmen pisteen voittoa (8). Tehdyissä maaleissa joukkue on ylivoimaisesti huonoin ja ainoa alle 100 kertaa kiekon maaliin pistänyt porukka (81, toiseksi heikoimmalla KalPalla tasan 100). Päästetyissä maaleissa joukkue on tosin "vasta" viidentenä, 19 maalin erolla eniten maaleja päästäneeseen Sportiin. Ässien pistekeskiarvo on lisäksi ainoa, joka on yhden alapuolella (0,95).

Vierailija TPS on pelannut viime aikoina tuloksellisesti melko heikosti, mutta on siitä huolimatta edelleen sarjataulukossa kolmen parhaan joukossa kolmantena, kolmen pisteen erolla Tapparaan ja tasan 20 pisteen päässä Kärpistä. Tosin sijoilla 4-7 olevat joukkueet (Pelicans, Lukko, HIFK, HPK) ovat vain 4-10 pisteen päässä turkulaisista, joten mustavalkoiset saavat vielä tehdä töitä ja napata useita voittoja aloittaakseen pudotuspelinsä suoraan puolivälierissä. 21 kolmen pisteen voitolla TPS on kyseisessä tilastossa niin ikään kolmantena. Hienosta sarjasijoituksestaan huolimatta joukkue on tehdyissä maaleissa sijalla yhdeksän (113). Päästettyjä maaleja turkulaisilla on kolmanneksi vähiten, 101. Yhdessä Lukon ja Tapparan kanssa Palloseura on toiseksi vähiten lisäpisteitä eli jatkoaika/rankkarivoittoja kerännyt joukkue, kolme. Vain Pelicansilla on vähemmän, kaksi. Joukkueen pistekeskiarvo on liigan kolmanneksi paras: 1,76.

Kuntopuntari: 15 ottelun kuntopuntarissa TPS on yhdeksäntenä (22 p) ja Ässät sijalla 12 (17 p). Viimeisen 10 ottelun puntarissa molemmat ovat pohjakolmikossa: TPS kolmanneksi vähiten pisteitä (10) ja Ässät vähiten (7). Viimeisen viiden ottelun puntarissa Ässät on taas jo TPS:ää korkeammalla: jaettu 11. sija KalPan kanssa (5 p) ja TPS vastaavasti Sportin kanssa jaetulla jumbopaikalla kolmella pisteellä. Turkulaisten käyrä on siis ollut laskussa jo pidemmän aikaa.

Viimeisimmät ottelut: molemmat joukkueet pelasivat viimeksi lauantain kierroksella. TPS nappasi tämän vuoden avausvoittonsa Jukureita vastaan 4-1 ja Ässät hävisi Kärpille 4-3, ollen kuitenkin vielä muutama minuutti ennen päätössummeria kiinni tasapelissä. Vieraspeleistään TPS on edellisistä kymmenestä voittanut vain kolme ja kerännyt 10 pistettä. Joukkueen vierassaldo 36 pistettä on kuitenkin liigan kolmanneksi paras. Ässät on 20 pisteellä 20 pelatusta kotiottelusta liigan selvästi huonoin kotijoukkue, seitsemän pistettä Jukureiden takana. Kotona on menossa paraikaa neljän ottelun tappioputki. Edellinen voitto on 18. joulukuuta KooKoota vastaan, 5-2. Se oli myös osa kolmen kotiottelun voittoputkea. Yhteensä Ässät on hävinnyt 14 kotiottelua tällä kaudella, joista kuusi kolmen maalin erolla ja loput yhden maalin erolla. Mutta jokainen noista kolmen maalin tappiosta tuli syys-lokakuussa.

Edellisistä 10 ottelustaan Ässät on voittanut vain kaksi ja napannut seitsemän pistettä. Noista pisteistä tosin viisi on tullut Sakari Salmisen myymisen jälkeen edellisissä neljässä ottelussa. TPS:n viimeisen 10 ottelun saldo on kolme voittoa ja yhteensä 10 pistettä. Joukkue oli ennen viime pelin voittoaan viiden ottelun tappioputkessa.

Pelaajat: Ässien paras pistemies Sakari Salminen, 10+21 on jo siirtynyt IFK:hon, joten tällä hetkellä kultakypärää kantaa Jarno Kärki, 17+13. Kärki on myös joukkueen selvästi paras maalintekijä ja maalipörssin TOP-kympissä. Yhdellä lisämaalilla Kärki rikkoisi yhden kauden maaliennätyksensä. Puolustajista Jyri Marttisella on koossa eniten maaleja, syöttöpisteitä ja tehopisteitä (4+9), sekä koko joukkueen paras plusmiinussaldo (+5) ja toiseksi suurin määrä ylivoimamaaleja, kolme. Kärki on tehnyt joukkueen 19 ylivoimamaalista yhdeksän. Tuomas Huhtanen on tehnyt maalin kahdessa viime ottelussa. Maalivahdit Bernard ja Kiviaho ovat viime aikoina jakaneet melko tasaisesti torjuntavastuun.

TPS:ssä kultakypärää kantaa kokenut Ilari Filppula, 11+21. Maaleja on tehnyt eniten yhdysvaltalainen Zach Budish, 14. Puolustajista Ilkka Heikkinen on kärkimies tehopisteissä, 5+21. Nuori suurlupaus Kaapo Kakko on tällännyt 29 otteluun makoisat 11+11. Ässissä tehokkaasti pelannut Simon Suoranta on edellisen kauden tapaan ollut enemmistön peleistä sivussa, mutta on kuitenkin viimeistellyt 12 otteluun kuusi maalia ja yhdeksän pistettä. Joe Piskula on plusmiinuksissa ykkönen (+11). Ylivoimalla TPS on viimeistellyt 32 osumaa, lähes kaksi kertaa enemmän kuin Ässät.

Yhteinen historia Porissa: Isomäessä runkosarjaa ollaan näiden kahden toimesta pelattu 106 ottelun verran SM-liigassa. Viimeisistä 10 kohtaamisesta voitot ovat TPS:lle 6-4, maalit 29-26 ja pisteet 17-13. Yhteensä voitot ovat Ässille 54-42. Edellisen kerran TPS on voittanut kaikki Isomäen vierailunsa kauden aikana kaudella 2002-03.

Ässillä ei ole tässä kohtaa enää hävittävää, kun taas TPS taistelee tiukasti kotiedusta. Tällä kertaa olisi toiveissa, että yleisömäärä alkaisi nelosella. Todellisia lukujahan emme voi tietää, mutta näillä mennään.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#52 Petrus Palmu - #81 Ilari Filppula - #41 Oskari Siiki
#43 Otto Nieminen - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#25 Teemu Väyrynen - #62 Patrick Bjorkstrand - #48 Lauri Pajuniemi
#46 Juuso Pärssinen - #29 Jonne Virtanen - #51 Markus Nurmi

#47 Joe Piskula - # 5 Santeri Lukka
#49 Ilkka Heikkinen - #61 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#45 Olli Kaskinen - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström

#32 Rasmus Tirronen
(#30 Henrik Haukeland)

Loukkaantuneet: #24 Kaapo Kakko (22.01.2019 - "day-to-day"), #26 Lauri Korpikoski (22.01.2019 - "noin kuukausi"), #44 Elias Karvonen (22.01.2019 - "noin kaksi kuukautta"), #50 Simon Suoranta (22.01.2019 - "noin kaksi viikkoa"), #56 Hannu Kuru (25.01.2019 - "flunssa")
Rotaatio: #35 Eetu Anttila (A-jun), #40 Kevin Koski (A-jun), #53 Arttu Nevasaari (A-jun), #58 Joonas Savolainen (A-jun), #76 Bernard Isiguzo (A-jun)
Lainat: # 6 Eetu Pylkkänen (28.09.2018 - SaPKo, 31.01.2019 saakka)

Rasmus Tirronen palaa sairastuvalta takaisin TPS:n maalin suulle. Puolustus jatkaa tismalleen samassa koostumuksessa, johon se kasattiin viime viikon JUK-matsiin (19.01.2019). Saapa nähdä kuinka kauan päävalmentaja Kalle Kaskinen antaa tämän permanentin pysyä kasassa. Hyökkäyspuolella keskikaista pysyy muuttumattomana - tällä kertaa ruletista pyöräytettiin laitahyökkääjien paikat uusiksi.

Oskari Siiki nousee ykkösketjun oikeaksi laidaksi. Kirjoitan uudelleen: Oskari Siiki nousee ykkösketjun oikeaksi laidaksi. Oskari Siiki nousee ykkösketjun oikeaksi laidaksi. Oskari Siikin nousulle ykkösketjun oikeaksi laidaksi on omistettava oma kappaleensa. Oskari Siiki nousee ykkösketjun oikeaksi laidaksi. Tänään Oskari Siiki muuten iskee ykkösketjun oikeana laitahyökkääjänä tehot 2+0.

Jälleen yksi alivoimaraataja - Hannu Kuru - on poissa kokoonpanosta. Mitään ilmoitusta muusta poissaolosta ei ole tullut, joten Kuru lienee rotaatiossa. On mielenkiintoista nähdä minkälaisilla hyökkääjäpareilla TPS pelaa mahdolliset alivoimansa. Jonne Virtanen - Markus Nurmi lienee aloittava alivoimaduo, seuraavaksi laatikkoon hyppäävät Teemu Väyrynen ja... ja... ja... Budish vai Bjorkstrand, Bjorkstrand vai Budish? Nähtäisiinkö tänään jopa Ilari Filppula tai Petrus Palmu tappamassa alivoimia?

Kurun poissaolon myötä Juuso Pärssinen päästetään jälleen irti. Pahimman loukkaantumissuman aikana Pärssinen pelasi ihan pirteästi kolmosen sentterinä. Nelosketjun vasen laita ei vain välttämättä ole Pärssiselle se paras paikka.

EDIT: lisätty Hannu Kurun poissaolon syy, joka löytyi otteluennakosta
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Oskari Siiki ykkösketjun laidalla. Semmoisen ketjun arpoi Kaskisen ketjulottokone sitten. Maalintekoa pitäisi petrata, tämäkö se lääke on sitten? Oskari Siiki ykkösketjun laidalla.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ketjuja nyt pyöritellään miten pyöritellään, kun vaihteeksi kokoonpanoon tulee palaajia. Nelonen on kyllä mainion oloinen tuollaisena, ja pikku-Mave tosiaan tulee todella pitkästä aikaa taas edustukseen ja suoraan ykköseen. Voisi kuvitella, että ketjut saavat aika tasaisesti peliaikaa ja niiden numerointi nyt on aika nimellinen..

Mahdoton tästä nyt tietysti on liikaa innostua, jos oikein yhtään. Tepsillä toki menossa koko kauden vaikein vaihe, tosiaan etenkin viiden viimeisen ottelun mittapuulla heidän tuloksensa on umpisurkea. Toki tietysti mitään välitöntä hätääkään esimerkiksi kuuden sakista putoamisen suhteen heillä ei ole, joten tuskin Turussa vielä ihan paniikkinappulaa hyväillään..

Eipä siinä, jokainen ässäpelaaja parantelee loppukauden henkilökohtaista pistesaldoaan sen minkä pystyy, ja joukkueena koitetaan saada kymmenen suoraa voittoa kasaan sekä sata maalia tehdyksi ennen runkosarjan loppua. Siinäkin on sikäli hommaa, että tuosta tämäniltaisesta ässäjoukkueesta tulee vielä muutama kaveri lähtemään, eli kauden 5-10 viimeistä ottelua vedetään jo ihan eri kokoonpanoilla kuin tämä viikonloppu
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pelipäivä, jälleen saadaan pelattua yksi peli alta pois tästä kamalasta kaudesta. Täytyy kyllä sanoa etten ymmärrä näitä ultraspositiivisia, mitä hyvää ässät on kaudella tehnyt? Ei, mitään. Silti jaksatte uskoa ässiin. Saittepahan SaiPa pelissä pienen palkkion uskollisuudestanne.
Appelger on taas kokoonpanossa, ja Kivenmäki on askissa isossa roolissa, saas nöhrä. Kaukoranta lupasi työkalupakistaan kaivaa "hyökkäyspeliä parantavia asioita"
Pasin hyökkäyspeli nyt tiedetään, mutta jos ässät saakin iskettyä tähän TPS-ssän heikkoon jaksoon kunnolla. Sen verran kokeneita ollaan häviämisessä että varmasti tiedetään mitä Turkulaisten päässä liikkuu ja mitä pitää tehdä latistaakseen heitä entisestään :)
Suu mutrussa hallille, kohokohtana makkara ulkokojulta @Punamusta :n seurassa, tätä tämä on ollut jo vähän aikaa. Ja on tänäänkin, kauaa enään ei vain enään jaksa tätä. Mutta kuitenkin toiveekkaana lähden, JOS nyt kuitenkin palaset loksahtelisi ässien eduksi.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siiki ykkösessä ja Pajuniemi kolmosessa..

Toivottavasti ei karkaa tarunhohtoinen mopo kasitielle..

Ketjut vedetään näemmä arvalla, toivottavasti kerrankin arpa on voittava..
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oskari Siiki ykkösketjun laidalla. Semmoisen ketjun arpoi Kaskisen ketjulottokone sitten. Maalintekoa pitäisi petrata, tämäkö se lääke on sitten? Oskari Siiki ykkösketjun laidalla.

Siiki siis ykkösen laidalla. Kaksinen laittaa siis kaikki munat samaan koriin. Menee mielestäni kyllä hukkaan Filarin vieressä.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään turhautetaan Turun tähtimiehistö ja otetaan selkeä? 2/3 - 1 voitto. Ässillä ehkä 6 paikkaa, mutta kovalla prosentilla sisään. Saadaan nähdä kyrpiintyneitä tepsiläisiä ;).
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Parempi voitti, mutta littipeukku pystyyn Jonnelle. Säälittävä pelle.

Piskula heitteli alussa mielin määrin pikku-Mavea pitkin seiniä, eiköhän tuo oppinut läksynsä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jonnehan tuuletteli kauden ainoaa maaliaan niin että pisti oikein hymyilyttämään. Sen verran vekkuli kaveri, että suotakoon se hänelle

Itse pelihän ei odotetusti herättänyt hirveästi tuntemuksia. Läpsyteltiin nyt tämäkin pois ja vielä 18 samanlaista edessäpäin
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tepsi oli oikeastaan kaikilla osa-alueilla edellä Ässiä. Ei mikään huikea matsi, mutta perus suorittamisella kairattiin voitto häntäpään jengiltä. Lukka näyttää jälleen epävarmuutta, aivan vitusti liikaa mielestäni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös