Brexit – Remain or Leave?

  • 285 478
  • 1 991

Brexit – Remain or Leave?

  • Remain

    Ääniä: 77 81,1%
  • Leave

    Ääniä: 18 18,9%

  • Äänestäjiä
    95
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Aihe kiinnostaa, kertoisitko konkreettisia esimerkkejä tästä muutoksesta ja uhista?

Toinen on lakimies (edellä oli lääkäri) . Lakimies menee valmistumisen jälkeen töihin rutiinitehtäviin esim sopimusasioita tsekkaan. Tehdyssä testissä 2018 30 lakimiestä ja AI laitettiin setviin sopimuksia ja niiden puutteita. AI sai 95%virheistä ja ongelmista ratkaistua, lakimiehet 90%. Ero on marginaalinen mutta... lakimiehiltä meni työhön 90 minuuttia AI:llä 24 sekuntia. Lainopineiden rutiinitöidrn poistuessa ei ole paikkoja harjaantua huippujuristiksi ja vain näitä tarvittaisiin. Vaikka näitä oikeussalilakimiehiä viä tarvittaisiinkin on määrä 10% nykyisestä.

Siinä parit jo testatut ja olemassaolevat AIt keskiluokan ammatteihin. Puhumattakaan alemman keskiluokan yleisimmästä ammattinimikkeestä Suomessa, joka on... autonkuljettaja (yli 180k ihmistä)
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Huolestuttavia uutisia Briteistä: https://yle.fi/uutiset/3-10605158
Laittaisin todennäköisyyskertoimet nyt näin.
-brexitiä viivästetään eli laitetaan hyllylle (ja tob näk perutaan kun hörhöt kyllästyy vatvomiseen ja uudet vaalit pidetään muutaman vuoden kuluttua) 80%
-erosopimus hyväksytään pienillä viilauksilla 18%
-kova brexit 2% (tämä vaatii jonkun yllättävän, kiireen aiheuttaman vahingon jota kukaan ei ole osannut ottaa huomioon)
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Lisää lieveilmiöitä Ison-Britannian "haluamme itsenäisyytemme takaisin" -soppaan:
Valioliiga iski kovat luvut pöytään Brexit-väännössä – painostaa hallitusta miljardien myötävaikuttamisella | Valioliiga.com
Puolalaiset kohtuuhintaisia asuntoja rakentavat työmiehet halutaan kyllä ulos (eikä asuntojen kallistuminen ilmeisesti haittaa) mutta harmillisesti fudiksen taso uhkaa laskea. Muualla Euroopassa vastaavasti sitten nousee.

Tämä onkin muuten hyvä pointti - piti itsekin tuosta taannoin kirjoitella, mutta sitten se jäi.

Brexit on eittämättä futiksen siirtoja hankaloittava asia: BBC:n mukaan vuonna 2016 oli 332 pelaajaa PL, Championship ja Skottien Championship sarjoissa jotka eivät täyttäisi työlupavaatimuksia, junnupelaajien (alle 18-v) hankkiminen akatemiaan hankaloituu etc. Mitä ilmeisemmin tuo haittaisi enemmän kuitenkin pienempiä / ei-niin-rikkaita seuroja jolloin tasoero vaan kasvaisi.

Brexitin tuloksena siis potkupalloilun taso laskisi sumuisilla saarilla - ja tämähän on varsin ikävä asia.

Linkki goal.com'n juttuun aiheen tiimoilta: https://www.goal.com/en/news/how-br...ier-league-football/cwp6p3hhmuxx119cm1syhwyi2
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Käväisin pienen tauon jälkeen lukemassa harrastustani käsittelevää forumia ja satuin sen Brexit-ketjuun. Siellä keskiluokkaiset britit keskustelevat aivan vakavalla naamalla siitä, mitä on pakko hamstrata ja miten paljon. Kipulääkkeitä, hammastahnaa, säilykkeitä, kaasupulloja grilliä varten, vesipulloja koko puutarhavaja täyteen. Nämä ottavat tilanteen kyllä ihan tosissaan. Kieltämättä kävi hymy naamalla, kun pohdittiin miten selvitään ilman sähköä, kun ruokaa toki saa grillillä, mutta entä teevesi?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Huomenna taas äänesteltäisiin (yle.fi) ja siellä siis saattaisi olla jonkinlainen äänestysten sarja tulossa, että saadaan kuva siitä, mitä mieltä kansanedustajat ovat. Jutussa puhutaan myös siitä, että May toisi oman sopimuksensa, näiden suuntaa antavien äänestysten jälkeen uudelleen äänestettäväksi. Eikös se ole vähän hassua, kun hän ei anna kuitenkaan kansan äänestää uusiksi, edes siis sillä verukkeella, että kansalle valehdeltiin räikeästi, ennen eu-vaaleja. Meinaa hänen esityksensä kaadettiin parlamentissa kuitenkin vissiin ihan ennätyslukemin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Joopa joo, melkoisen farssin piirteitä tässä on, jos aluksi vielä oltiin vaan tragikomiikan puolella. May & kaarti on nyt siis oletettavasti ehtinyt voidella tiettyjä tahoja, jotta hupsheiaa kelkka onkin kääntynyt seuraavaan aikamääreeseen mennessä?

Joku tai jotkut saattavat saada äkillisen poliittisen ylennyksen tässä ihan lähiaikoina, jos ja kun Brexitin seurauksena luodaan iso kasa poliittisia virkoja asiaa hoitamaan. Jännää on ja mielenkiinnolla odottelen aiheesta tehtävää elokuvaa joskus 2035.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Antaisivat nyt vain saatana mennä ja lähtisivät sopimuksettomassa tilassa EU:sta kun ei kerran monisatasivuinen hyvä sopimus kelvannut. Ei sitä voi loputtomiin vetkutella. Sitten vain reipas lähtö sellaisenaan jonka jälkeen katsotaan kuinka käy suuren brittiläisen imperiumin.

Ironisinta olisi, jos Skotlannissa vittuunnuttaisiin ja maa järjestäisi itsenäistymisäänestyksen ja liittyisi EU:hun itse. Irlannit vielä yhteen ja EU-jäseniksi niin sitten voisivat EU-vastaiset lädit möykätä yksinään ja ihmetellä, että sata vuotta sitten vielä ei aurinko koskaan laskenut imperiumin mailla.

Ei ole erityistä sympatiaa brittien EU-jäsenyyden jatkumisellekaan, kun britit ovat nauttineet muutenkin erilaisista erivapauksista ja etuoikeuksista. Jos ei kelpaa niin ei kelpaa, ja kansa on puhunut jne. Hoitakoot omat sotkunsa itse. Voi sitä EU-eronkin jälkeen tulla erikseen sopimaan tietyistä asioista, eihän sopimukseton tila tarkoita sitä, etteikö voisi jatkossa tehdä yksittäisiä sopimuksia EU:n kanssa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Antaisivat nyt vain saatana mennä ja lähtisivät sopimuksettomassa tilassa EU:sta kun ei kerran monisatasivuinen hyvä sopimus kelvannut. Ei sitä voi loputtomiin vetkutella. Sitten vain reipas lähtö sellaisenaan jonka jälkeen katsotaan kuinka käy suuren brittiläisen imperiumin.

EU:n neuvotteluasema on toistaiseksi ollutkin juuri tuo - sopimus on neuvoteltu ja se on siinä. Lähes kaikki kuitenkin ajattelevat, että tiukan paikan tullen ei tosin tule lievennyksiä, mutta lisäaikaa. Vastaavasti May yrittää kiristää omiaan sanomalla, ettei lisäaikaa pyydetä ja samalla hakee edes kosmeettisia muutoksia sopimustekstiin. Periaatteessa vain pieni vähemmistö haluaa sopimuksettoman äkkilähdön, mutta tälläisessä tragikoomisessa bluffin ja kaksois- ja kolmoisbluffin vyyhdissä siihen voidaankin yllättäen tupsahtaa. Normaalisti sitä ajattelisi että järki kuitenkin voittaa vähintään tuon lisäajan muodossa, mutta kun viime vuosien tapahtumia on katsellut niin joskus järki kyllä häviää ihan 6-0. Kiintoisa prosessi tämä sivusta katsoa.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ihan näin ulkopuolisena tarkkailijana, eiköhän tämä olisi kannattanut näyttää neuvotteluvaiheessa, jota käytiin jo jokseenkin pitkän aikaa?

Mutta toivon kyllä, että jonkinlainen sopimus saadaan aikaan. Tämä ihan siksi, että osallistuin erään brittiläisen syntikkavalmistajan Kickstarteriin, joka meni onnistuneesti läpi, laitteet pitäisi tulla huhtikuussa - maksoin jo enemmän EU-versiosta kerta ALV mukana, en haluaisi maksaa lisätulleja.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Katselen tässä Sky Newsiltä suoraa lähetystä. Äänestykset alkoi justiinsa. Puheiden aikana oli (apinaparlamentin standardeilla) melko hiljaista. Puhemiehenkään ei tarvinnut karjahdella kitapurje lepattaen. Ilmeisesti sielläkin aletaan olemaan vakavan äärellä? Nyt äänestetään Corbynin esityksestä ja marakatit loikkii käytäville kun ei huutamalla tullut selvyyttä tuloksesta.

Tätä sirkusta jo pidemmän aikaa seurattuani on tullut mieleeni että on aivan sama tuleeko hallittu brexit vai hallitsematon brexit. Kunhan tulee.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Toi koko brittien parlamentti on kyllä vahvasti junttimaisinta mitä tiedät -ketjun kamaa. Joku puhuu ja jengi huutelee ja mölisee päälle, ei hyvää päivää, aikuiset ihmiset!
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
No niin, 4/7 esitystä hylätty. Mukaanlukien Grieven ja Cooperin esitykset, jotka Ylen mukaan olivat etukäteen todennäköisimmät läpimenijät. Näyttää vahvasti siltä, että mikään ei taaskaan muutu ja maaliskuun 29. on taas vähän lähempänä.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Toi koko brittien parlamentti on kyllä vahvasti junttimaisinta mitä tiedät -ketjun kamaa. Joku puhuu ja jengi huutelee ja mölisee päälle, ei hyvää päivää, aikuiset ihmiset!
Nohnoh, tänne tulee kohta yksi kolmikirjaimisen nimimerkin omaava anglofiili kertomaan miten hieno parlamentaarinen kulttuuri saariapinoilla on. Brexitkin lienee inhottavien saksalaisten vika.

Itse olen lainauksen kanssa samaa mieltä. Esim. suomalainen parlamenttikäyttäytymien, jossa osuvat välihuudot sallitaan mutta junttimainen mölyäminen on kielletty, on huomattavasti sivistyneempää kuin tuo vähä-älyinen kakofonia.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Oho! Läpi meni 318-310 ehdotus jonka mukaan EU:sta ei lähdetä ilman sopimusta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Oho! Läpi meni 318-310 ehdotus jonka mukaan EU:sta ei lähdetä ilman sopimusta!
On kuitenkin vain neuvoa-antava, ei sitova. Vaan niinhän se oli kansanäänestyskin.

EDIT: kaikki konkreettisia toimia tai rajoja ehdottaneet esitykset siis hylättiin (no yksi on vielä jäljellä) ja läpi meni ainoastaan tuollainen puolivillainen "ei me haluttaisi kovaa brexitiä"-lausuma. Nähtäväksi jää, miten May tämän ottaa huomioon vai porskuttaako eteenpäin kansanäänestyksen mandaatilla seurauksista välittämättä.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä taisi olla paras mahdollinen tulos niiden kannalta jotka haluavat hulluuden välttää vai miten asia pitäisi nähdä?
 
Vähän olen saattanut tippua kärryiltä...

Ketkä nykyään Britanniassa haluavat EU-eroa ja ketkä eivät? Ymmärtääkseni EU ei hirveästi ole joustotuulella ollut, tuskin jatkossakaan, joten eikö nuo sitten meinaakaan lähteä EU:sta? EU:lla ei taida kuitenkaan olla valtaa potkai Britanniaa pois, vaan he voivat vetkutella aivan niin pitkään kuin lystäävät?

Mihin ne pellavapäiset populistit katosi uutisista, jotka järkkäsivät tämän tilanteen?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tätä sirkusta jo pidemmän aikaa seurattuani on tullut mieleeni että on aivan sama tuleeko hallittu brexit vai hallitsematon brexit. Kunhan tulee.

Juuri näin. Pysykööt siellä saarella ja kuvitelkoot olevansa suurvalta. Niillä oli jo EU:n suhteen puolen pullan rusinat, nyt ne haluaisivat vielä toisen puolen, ilman sitä pullaa. Häpeäisivät edes.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Juuri näin. Pysykööt siellä saarella ja kuvitelkoot olevansa suurvalta. Niillä oli jo EU:n suhteen puolen pullan rusinat, nyt ne haluaisivat vielä toisen puolen, ilman sitä pullaa. Häpeäisivät edes.
Tässä mielessä UK on täysin samankaltainen kun toverimme idässä, Neuvostol...Venäjä. Kaikki otetaan mitä irti lähtee ja mielellään vähän lisääkin, ja jos tulee näpeille tai menee vituiksi niin jonkun muun syy.

Saatinpahan tuokin teatteri vedettyä läpi, yllättäen ilman mitään konkreettista ratkaisua. Mutta omia perseitä siellä nyt koitetaan suojella ja pelastaa kasvoista se mitä on pelastettavissa. Nyt voivat ääripään edustajat sanoa, että ei voida ajaa no dealia koska äänestys, ja vastaavasti sopimuksellisen eron puolustajat saivat taas aikaa ja siten keinon vetäytyä lopulta koko brexitistä, koska "sopimusta ei saada aikaiseksi" eikä ilmankaan voi lähteä.

Jos nyt brexit peruuntuu tai toistaiseksi peruuntuu vuosiksi, on mielenkiintoista myös nähdä mitä tapahtuu vaaleissa? Veikkaan että mikään ei muutu mihinkään suuntaan.

edit. lisätään nyt vielä kun tarkemmin tutustuin, tuo backstop-kiista kuvaa kyllä tätä saarelaisten touhua hienosti. Ei siis kelpaa, vaan pitää olla jotain muuta tilalla. No mitä muuta? Ei mitään käryä, mutta jotain muuta. Ja näin eespäin. Kyllä se termi taas on "incompetence", mikä päälimmäisenä tulee mieleen.
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tämä taisi olla paras mahdollinen tulos niiden kannalta jotka haluavat hulluuden välttää vai miten asia pitäisi nähdä?
Jos vältettävällä hulluudella tarkoitit kovaa Brexitiä, niin en tätä kovin hyvänä tuloksena näkisi. Äänestyksissä torpattiin laki kovan Brexitin välttämisestä, mutta hyväksyttiin neuvoa-antava julkilausuma samasta asiasta. Lisäksi torpattiin Grieven ehdottama äänestysten sarja, jossa olisi etsitty parlamentille sopivaa Brexit-mallia. Myös Brexitiä lainvoimaisesti vuoden loppuun lykkäävää ehdotus hylättiin. Sen sijaan hyväksyttiin Maylle mandaatti lähteä Brysseliin neuvottelemaan sopimusta, joka on A) jo kerran neuvoteltu ja B) josta EU ei enää halua neuvotella. Tusk ilmoittikin välittömästi äänestyksen jälkeen, että neuvoteltavaa ei ole. Lisäaikaan EU voisi taipua, jos joku järkevä suunnitelma esitettäisiin.

Todennäköisesti tässä käy niin, että May käy tapaamassa EU:n neuvottelijoita pikaisesti ja yllättäen ei saa mitään uutta neuvoteltua. Sitten parin viikon päästä parlamentti äänestelee taas jostakin ehdotuksista. Nähtäväksi jää, onko silloin jo sen verran tuli perseen alla, että jotain konkreettistakin saadaan aikaan, mutta en pidättäisi hengitystäni.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
EU:n puolesta kerettiin tuoreeltaan ilmoittamaan että briteillä on jo se ainoa sopimus mikä on Brysselin kanssa saatavilla ja neuvottelujen avaaminen uudestaan täysin mahdotonta. Toki ainahan voi kaikenlaista sattua ja brittien bluffi jätetään katsomatta, mutta olisi se EU:lle kyllä aivan valtava arvovaltatappio taipua muutaman räkyttävän bulldogin edessä, eli enää odotellaan pari kuukautta kun pallo on kuitenkin täysin brittien kulmauksessa ja luvalliset siirrot ovat joko se parlamentin torppaama diili, no-diili tai peruuttaminen.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Niinpä niin, kaikilla osapuolilla OLI ihan vitusti aikaa kehitellä jokin toimiva brexit-malli JOS sellaiseen olisi ollut halua ja kykyä. Nyt ei enää ole sitä aikaa, kun ei aiemmin ollut ollut halua eikä kykyä. Tää on peribrittiläistä rimpuilua kun paskaa on kivikaupalla housussa. Jotenkin vaan taas tuoksuu kabinettipeli, jossa viivytystaktiikalla lopulta hylätään koko ero mahdollisimman vähin äänin.

Ja jos EU tässä jotenkin taipuu, niin lapun voi laittaa sielläkin päässä luukulle samantien. Aiheuttaisi sen luokan epäluottamuksen ettei mitään toimintaedellytyksiä enää olisi. Tiedä sitten olisiko se lopulta hyväkin asia, jos liiton saisi jotenkin resetoitua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös