KooKoon yleisömäärät

  • 343 156
  • 1 941

Steus

Jäsen
Miten KPL:n sinänsä hyvin mennyt kausi vaikuttaa mitenkään KooKoon yleisömääriin? Onko kouvolalaisilla rahat loppu, kun piti käydä katsomassa pari ylimääräistä pleijarimatsia vai mikä se logiikka tässä on? Väitän, että lähempänä totuutta ollaan, jos todetaan, ettei KPL:n kaudella ole minkäänlaista vaikutusta KooKoon yleisömääriin, vaikka pari matsia olisi osunutkin samalle viikonlopulle syksyllä.
Uskon urheiluähkyyn. Moni molempien kenttien laidoilta tuttu sanoi alkukaudesta, että ei ole vielä oikein ehtinyt syttyä kiekolle, kun huomio on ollut pesiskaudessa. Kahvipöytäkeskustelut, KS:n jutut ja napakat olivat täynnä pesäpalloa, ei alkavaa kiekkokautta.

Toki on myös niitäkin perheitä ja yksityishenkilöitä, joiden karu osa on valita mihin peleihin mennään/menee kaikissa käymisen sijaan. Tässä kohtaa pudotuspelit/finaalit pesiksessä veivät voiton runkosarjalätkästä.

Kauden alla oli ehkä kysymysmerkkejä ja jotain voi harmittaa aiemmat kaudet, mutta milloin KooKoo on ollut näin korkealla sarjataulukossa tällä liigavisiitillä tässä vaiheessa sarjaa?
Tässä tuhansien murheellisten laulujen maassa muistetaan tappiot voittoja paremmin ja pidempään. Kaksi viikkoa sitten oltiin aika paljon synkemmässä paikassa.
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Katsojabudjetin osalta voitaneen heittää ns. pyyhe kehään. 3500 on vain liian kova tavoite, jos 10 pelissä ollaan 2 kertaa oltu edes tuon rajan yli.

Mistä tämä budjetoitu 3500:n katsojan tavoite tulee? Onko KooKoo sen jossain julkisesti ilmoittanut, vai onko lukema otettu siitä Iltalehden uutisesta?
Jos se on KooKoon ilmoittama lukema, niin siltikään en huolestuisi siitä liikaa, kun emme tiedä mitä sillä tavoitellaan. Eiköhän yhtiö tavoittele budjetissaan aina voittoa. Päästäkseen nollatulokseen yleisön osalta, ei keskiarvon noin "kova" tarvitse olla. Tietysti olisi hyvä aina viivan alle jotain jäädä, että voimme tästä kasvaa suuremmaksi organisaatioksi.

Tässä kohtaa on hyvä verrata viime kauteen. Vaikka kausi 2017-2018 meni penkin alle kokonaisuudessaan, niin syksyllä pelattiin hyvää lätkää. Sarjasijoitusta maajoukkue tauolla en muista, mutta tilastoista laskin, että 11 pelatun kotiottelun jälkeen kasassa oli 32 pistettä. Yleisökeskiarvo noissa otteluissa oli 3157, kun se on nyt 10 kotiottelun jälkeen 3132 ja pisteitä on kasassa 27.

Viime kauden pilasi Marraskuussa alkanut loukkaantumisten kierre.
Koko kauden yleisökeskiarvo 3236 oli oikeastaan todella hyvä, kun miettii miten sarjassa lopulta kävi. Sarjassa jäätiin toiseksi viimeiseksi, eikä Joulu-Tammikuun tappioputken jälkeen sarjassa ollut enään mitään panosta.
Jos nyt kuluvasta kaudesta selviäisimme vähemmillä loukkaantumisilla ja runkosarjan loppuun asti otteluissa olisi panosta, niin ei tuo 3500:n katsojan keskiarvo kuulosta enään ollenkaan mahdottomalta.

ja se KooKoon tapa ilmoittaa paikan päällä olleet katsojat.. Itsellä kausikorttilaisena 4/10 ottelua nähtynä.

liitteeksi vielä Kosarin uutinen yleisömääristä 10.11.2017.
Uutisen takaa: KooKoon peli kulkee, mutta yleisö hiipuu - Kouvolan Sanomat
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
viikonpäivästä huolimatta, joskin tänään IFK-paitoja oli kohtuullisesti paikalla(päädyssä ja hallilla ylipäätään).

Kävin eilen katselemassa liigamenoa kouvolalaisittain. Mikäpä siinä, Koppasen lihapiirakat olivat hyviä kuten aina, ja pelin lopputulema oli minullekin mieleinen. Fasiliteetit olivat kokeneet eteenpäinmenoa, kun muistelen ensimmäisiä visiittejäni Sumulaaksoon Kookoon Mestis-aikoina.

Tähän HIFK-fanien sankkaan määrään otan kuitenkin kiinni. Nimittäin näistä "Stadin kingeistä" arviolta yhdeksän ihmistä kymmenestä puhui sujuvaa kuusaata. Kouvolassa on vanhastaan kannatettu kuka mitäkin liigaseuraa, mutta oman kylän jengiä harvempi. Tätä olen ihmetellyt aina: Kouvolakin on kuitenkin ns. urheilukaupunki. Ei Joensuussakaan mitään Salon Vilpasta kannateta koriksessa tai Jymyä pesiksessä vaan kyllä ne on Kataja ja JoMa. Tässä olisi iso potentiaali, eihän ole mitään järkeä että Pelsu, SaiPa ja HIFK vetävät 1000 henkeä yli keskiarvon, joista 980 on eskolanmäkisiä näiden seurojen faneja. Ja eilenkin nämä fanit olivat se kuudes kenttäpelaaja. Kouvolan hallissa!

Kookoo palkkasi yhteisömanageri Nitta Aholan, joka eilen veti ihan pirtsakasti erätaukokisan, mutta tässä olisi nyt isosti työnsarkaa; saada koko (Pohjois-)Kymenlaakso Kookoon Heimon tarinan taakse. Heitetään ne HIFKin rätit Centtilään myyntiin ja pannaan päälle mustaoranssia ku Kouvolassa ollaan. Näin. Ei mitään, Kookoo on hyvässä iskussa kentällä. Nauttikaa veljet. T. Mauri
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Tähän HIFK-fanien sankkaan määrään otan kuitenkin kiinni. Nimittäin näistä "Stadin kingeistä" arviolta yhdeksän ihmistä kymmenestä puhui sujuvaa kuusaata. Kouvolassa on vanhastaan kannatettu kuka mitäkin liigaseuraa, mutta oman kylän jengiä harvempi. Tätä olen ihmetellyt aina: Kouvolakin on kuitenkin ns. urheilukaupunki.

Näitä ukkometsojahan(rasittava juntti, joka aikoinaan palstalla vaikutti) riittää. Tuskinpa noiden osalta on enää paljon tehtävissä, mutta jos nyt joskus matsissa käyvät, niin edes jotain kolikoita tippuisi kassaan. Kotkassahan ilmeisesti kannatetaan laajalti Tapparaa, joten huonomminkin voisi mennä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kävin eilen katselemassa liigamenoa kouvolalaisittain. Mikäpä siinä, Koppasen lihapiirakat olivat hyviä kuten aina, ja pelin lopputulema oli minullekin mieleinen. Fasiliteetit olivat kokeneet eteenpäinmenoa, kun muistelen ensimmäisiä visiittejäni Sumulaaksoon Kookoon Mestis-aikoina.
KooKoo on vasta tovin pelannut Liigaa ja itselläkin oli pitkään lempi joukkue Liigasta. Tunnen monta kaveria Kouvolasta jotka ovat jo ennen pääkaupunkiseudulle muuttoa fanittaneet HIFK:ta. Ei se takki enää käänny KooKoolle, mutta nämä kaverit tulevat lähes aina kun kykenevät Kouvolaan katsomaan HIFK:n matseja ja käydessään porukoilla myös satunnaisia KooKoon pelejä ja hyvä niin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kyllä noita katsojalukuja voidaan viilata haluttuun suuntaan helpostikin. Välimaa voi alkaa ilmoittaa kaikki myydyt liput vaikkei niillä sisään käveltäisikään. Lueskelin tuolla Ässien murheita ja vilkuilin yleisömääriä. Siellä ne katsojaluvut kimpoilevat 4000 molemmin puolin, mutta paikalla olleet fanaatikot ovat vahvasti sitä mieltä että 2 alkaa todellinen ottelussa olleiden määrä.

KooKoo lienee poikkeus Liigan säännöissä yleisömääröilmoittelussa. Siis eipä kannata olla kovin huolissaan tilanteesta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@karate Mauri samaa ongelmaa on varmaan kaikilla pienemmillä liigapaikkakunnilla ja luonnollisesti korostuu uusien liigajoukkueiden paikkakunnilla missä väki on joutunut valitsemaan jonkun ulkopuolisen seuran kannatettavakseen jos ovat pääsarjajoukkuetta halunneet kannattaa. On Mikkelissäkin väkeä ketkä suostuvat tulemaan Kalevankankaan halliin ainoastaan HIFKin otteluihin ja ovat niin en gång altid että huhhei. Sama pätee pienemmissä määrin mm. Tapparaan, JYPiin ja muihin suurempiin ja mukamas kauniimpiin. Nitan nimi kirjoitetaan muuten yhdellä t:llä. Oikein toimelias ihminen ja oli mielestäni harmi että Mikkelistä palasi kotiseudulleen samoihin hommiin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mielestäsi ei kannata olla huolissaan KooKoon yleisömääristä, jos naapuri manipuloi omiaan? Mikä logiikka?
Lähes kaikki ilmoittavat määrät toisin kuin KooKoo. Onko se sitten manipulointia että ilmoitetaan kaikki maksaneet vai kaikki paikallaolijat on makuasia.

Etenkin minua harmittavat ne "jeesustelijat", jotka ovat HUOLISSAAN. Hallille ei päästä syystä tai toisesta ja silti ollaan huolissaan. "Ei nyt viitsi kun sitä ja tätä, ja on kallista ja nakki maksaa ja juniori kinuaa karkkipussia ja kaljakin on halvempaa kotisohvalla ryystettynä, diipa daapa..." Eiköhän siellä "Liigan yleisömäärät..." ketjussa näitä riitä.

Kaikesta voi olla huolissaan. Aina voi tavoitella täysiä katsomoja tai vaikka sitä, että osa jää ovien ulkopuolelle.

Olen ennenkin sanonut ja olen edelleen sitä mieltä että yleisöä on aina OIKEA määrä, juuri se määrä, jonka joukkue ansaitsee.

Jos yleisöä on vähemmän, yritysmyyntikin ehkä laskee ja seuran tulot pienenevät. Näin on kaikissa seuroissa. Seurat eivät voi maksaa niin suuria pelaajapalkkioita kuin ehkä aiemmin. Pelaaja halpenevat, koska kalliit pojat karkaavat rahaliigoihin. Mutta sinnekään ei loputtomiin mahdu.

Lopulta kuitenkin pelataan, pelataan niillä leluilla ja leikkijöillä, jotka jäävät pelipaikalle. Pelit muotoutuvat sen mukaan mitä kullakin seuralla on laittaa kentälle. Mutta ei tämä asia huolissaan olemalla muutu.

Ne, jotka ovat aina "huolisaan" syyttävät aina muita eli niitä, joista ovat huolisaan. Mikään ei ole niin sälittävä ihminen kuin "huolisaanolija", koska hän on erittäin harvoin itse valmis tekemään mitään. Tällainen ihminen vain odottaa että muut tekevät jotain sellaista, joka saa hänen huolensa huojentumaan.
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nupen Pelicans
Eilisestä vitutuksesta toipuneena voi nyt tulla kehumaan; Olipa eilisessä pelissä hyvä mekkala, hienosti jaksaa päätykatsomo pitää ääntä läpi pelin!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Pakko kysyä nyt, että tarkoititko Pelicans-kannattajien vai Kookoo-kannattajien päätyä, @Lht03

Taannoisessa HIFK-matsissa paikalliset HIFK-fanit nimittäin pitivät kovempaa mekkalaa kuin paikalliset Kookoo-fanit, ja tiedän Kouvolassa olevan sankoin joukoin myös pelsufaneja niin sillä kysymys...
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nupen Pelicans
Pakko kysyä nyt, että tarkoititko Pelicans-kannattajien vai Kookoo-kannattajien päätyä, @Lht03

Taannoisessa HIFK-matsissa paikalliset HIFK-fanit nimittäin pitivät kovempaa mekkalaa kuin paikalliset Kookoo-fanit, ja tiedän Kouvolassa olevan sankoin joukoin myös pelsufaneja niin sillä kysymys...

Kookoo faneja, ei ollut Lahesta kuin kourallinen porukkaa eilen. Rumpu soi ja koko pelin jaksettiin kannattaa kovaan ääneen.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Taannoisessa HIFK-matsissa paikalliset HIFK-fanit nimittäin pitivät kovempaa mekkalaa kuin paikalliset Kookoo-fanit, ja tiedän Kouvolassa olevan sankoin joukoin myös pelsufaneja niin sillä kysymys...
Tuo ei pidä paikkansa ainakaan tässä kuussa pelatun matsin osalta.

Istuin kyseisessä pelissä täsmälleen keskiviivan kohdalla ja KooKoo-pääty vei kannattajien taistelun noin 85% - 15%.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo ei pidä paikkansa ainakaan tässä kuussa pelatun matsin osalta.

Istuin kyseisessä pelissä täsmälleen keskiviivan kohdalla ja KooKoo-pääty vei kannattajien taistelun noin 85% - 15%.
Mauri tunnetaan miinoittajana ja välillä ihan suoraan sanottuna trollina asioissa mitkä etenkin liittyy KooKoon kannattajatoimintaa.
 
Hei ystavat hyvat,jattakaa nyt herrajumala Mauri rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asiohin ,vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt?!

Kyllähän kuusaalaiset pitivät hyvää mekkalaa HIFK-matsissa.

Täytyy tosin todeta, että kyllä päädyn aktiivisuus ja meno on sarjan kärkikastissa. Seisomakatsomokulttuuri kehittyy koko ajan betonissa.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin tuota Strömwallin virettä pitäisi alkaa rummuttamaan vielä enemmän mediassa. Perus kaduntallaaja tulee ihan varmasti katsomaan, että mikäs jätkä tää tälläinen on. Sitä käytetään kyllä jo ihan hyvin, mutta ammattilaisorganisaatiolle ei ihan hyvä riitä. Tähtipelaajilla ja hyvällä vireellä sitä jengiä sinne hallille saadaan. Nyt on molemmat. Se pitäisi jotenkin saada suuren yleisön tietoon. Seuraava kotiottelu on taas "taistelu Kausalasta" vai miten joku sitä täällä ehdotteli. Oikein suoritetulla viikon mittaisella mainonnalla voi hyvin mennä 4000 rikki. Onneksi se ei ole minun tehtävä keksiä miten se tehdään. Jotain sellaista pitää tuoda esille, että viimeisen kymmenen kierroksen otannalla ollaan kolmanneksi parhaita sarjassa. Alkukausi meni niin penkin alle ettei kukaan tuota usko ilman, että siihen tarjotaan todisteita. No, katsotaaan tuleeko mainoksen mainosta ennen perjantai-iltaa.
 

Steus

Jäsen
3909 oli katsomossa Pelicansia vastaan. Perjantaisessa Kärpät-pelissä mennään jo melko varmasti yli nelosen. Lauantainen 8.12. TPS-peli voi myös ainakin lähennellä nelosta. Joulun alla on vähemmän herkullinen KalPa-torstai, jossa puolestaan voidaan olla jopa kolmosen alla. Tapanina Shaibu kotona ja välipäivinä lauantaina Jugut kotona. Tammikuu pelataankin pelkästään viikonloppuisin kotona.

Tämän hetken keskiarvo on 3204 noussee loppuvuodesta ainakin lähelle tavoiteltua 3500 ja tammikuussa pitäisi pystyä vähintäänkin pitämään tuo lukema sen hetken tasolla.

Kriisin yleisömäärään liittyen voinee perua, ellei joukkue sukella totaalisesti.
 

Eipou

Jäsen
3909 oli katsomossa Pelicansia vastaan. Perjantaisessa Kärpät-pelissä mennään jo melko varmasti yli nelosen. Lauantainen 8.12. TPS-peli voi myös ainakin lähennellä nelosta. Joulun alla on vähemmän herkullinen KalPa-torstai, jossa puolestaan voidaan olla jopa kolmosen alla. Tapanina Shaibu kotona ja välipäivinä lauantaina Jugut kotona. Tammikuu pelataankin pelkästään viikonloppuisin kotona.

Tämän hetken keskiarvo on 3204 noussee loppuvuodesta ainakin lähelle tavoiteltua 3500 ja tammikuussa pitäisi pystyä vähintäänkin pitämään tuo lukema sen hetken tasolla.

Kriisin yleisömäärään liittyen voinee perua, ellei joukkue sukella totaalisesti.
Kookoon tämän kauden kotiotteluiden (12) yleisökeskiarvo on 3204. Jos otetaan huomioon pelkästään runkosarjan ottelut, niin yleisökeskiarvon pitäisi olla viimeisissä 18 kotiottelussa 3697,2 katsojaa, jotta päästäisiin tavoiteltuun 3500 katsojan keskiarvoon. Vaikea uskoa tuohon, mutta mikäli tämä vire jatkuu ja pysytään voittojen tiellä loukkaantumisista huolimatta, niin ei ole missään nimessä mahdotonta saavuttaa tuota tavoitetta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lauantaina Pelicans ja 2800 katsojaa. No sitä saa mitä tilaa. Miksi yleisön pitäisi olla kiinnostunut kun joukkuettakaan ei kiinnosta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Näyttää todella tyhjältä halli Sporaa vastaan.

Tänään yleisöä 2515, joka on nyky-Liiga-taipaleen toiseksi huonoin lukema 109 kotiottelussa. Heikoin esitys oli 2421 Sporttia vastaan toissa kaudella.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään yleisöä 2515, joka on nyky-Liiga-taipaleen toiseksi huonoin lukema 109 kotiottelussa. Heikoin esitys oli 2421 Sporttia vastaan toissa kaudella.

Sport ei taida sitä kuuluisaa Tauno Tasalakkia kiinnostaa kun Mestiksessä niin usein näkivät. Toki silloinkin varmaan konttaaminen päällä kun tuo enkka tehtiin
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sport ei taida sitä kuuluisaa Tauno Tasalakkia kiinnostaa kun Mestiksessä niin usein näkivät.

Ei pahemmin eilinen voitto näkynyt tänään yleisömäärässä. Yleisömäärä 3112 toki parani 600, mutta se pitää sisällään 460 joulumielipaketin lippua eli oikea lisäys oli puolitoistasataa. Toki maksettuja lippujahan nuo tietenkin olivat, mutta isompaa pomppua olisi toivonut.

Vähän kaksipiippuinen miekka nämä Sport-viikonloput ovat. Kannattajaryhmälle upea juttu, kun voidaan heittää koko viikonlopun reissut, puolin ja toisin, ja kyllä itsekin diggailen näistä Spåra-matseista vanhana Mestis-hörhönä. Sport kuitenkin vetää selkeästi heikommin yleisöä lehtereille ja varsinkin viikonloppupeleissä tämä korostuu. Niistä pitäisiä kuitenkin niistää niitä nelosella alkavia lukemia. Tämän ja viime kauden Spåra-viikonloput ovat olleet yksiä heikoimpia yleisömääriltään, jos katselee perjantaille tai lauantaille osuvia otteluita eli tavallaan voisi olla taloudellisesti järkevämpää pyrkiä pelaamaan vaasalaisia vastaan viikolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös