Merikivelle kenkää, RD penkin taakse

  • 39 606
  • 191

Jyväsjemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team
Risto Dufva herättää joukkueen. Tämä on signaali, että tason PITÄÄ nousta.

Tuppuraisen, Immosen, Louhivaaran ja Hytösen löysäily loppuu NYT! RD palauttaa kurin. Tomasekia hän vähän ravistelee, laittaa samaan ketjuun Jerryn kanssa ja avot, virtuoosi is bäck. Duunarit Lahden ja Kolehmaisen hän laittaa tekemään niin pirusti duunia, että molemmille tehdään jatkosopparit ja fanit vieläpä kiittävät siitä.

Risto läimäyttää Mäenpäätä ja Honkaa molempia 9 kertaa avokämmenellä. Risto laittaa heidät vähän rauhoittumaan ja ennen kaikkea ryhdistäytymään. Loppukaudella Mäenpää ei vedä kertaakaan ekan miehen polkkareihin ja Honka ei syötä kertaakaan vastustajan lapaan. Heistä tulee ykköspakit.

Dufva palauttaa kurinalaisen viisikkopuolustuksen. Kalteva puhkeaa jälleen kukkaan. Kuukka, Kalteva ja Vainio muodostavat JYPin peräpään selkärangan.

Perjantai, aamujäät. Dufva on virittämässä joukkuetta illan otteluun. Näytön paikka. Jukka Seppänen on katsomassa joukkueensa harjoituksia. Hytönen näkee hänet, ja muistaa Seppäsen sanat:

"Se, mitä heiltä on aikaisemmin saatu, ei riitä yhtään mihinkään."

Hytönen kavahtaa. Hän miettii, mitä häneltä odotetaan kapteenina. Mistä hänelle maksetaan.
Hytönen kääntää päänsä. Hän ei tahdo katsekontaktia Seppäsen kanssa.

Perjantai 18.1., kello lyö puoli seitsemän illalla. JYP-HIFK ottelu on valmiina alkamaan loppuunmyydyssä LähiTapiola Areenassa. Uusi alku.
JYPillä on aivan hirmuinen lataus otteluun. Joukkue janoaa voittoa. HIFK jää traktorin alle. JYP latoo tauluun tylyt 5-1 -lukemat.

Myrskyvaroitus annettu.

Seuraavana päivänä JYP ottaa kolmen pisteen taisteluvoiton Tapparasta, 2-3. Voittoputki. McTorso tulee kommentoimaan JYPin runkosarja 2018-2019 -ketjuun varmaan neljättä kertaa "JYPin nousu on alkanut"!

Ilves ja SaiPa ovat hävinneet viikon kaikki ottelunsa. Ilves TPS:lle, Kärpille ja Lukolle. SaiPa HPK:lle ja Tapparalle. Pudotuspeliviiva on enää 2 pisteen päässä.

Seuraavaksi edessä on 12 pisteen viikonloppu. Tuplapelit Ilvestä vastaan. Ilves on ottanut tiistaina 22. päivä voiton IFK:sta. Eroa joukkueilla on 5 pistettä.
JYPille yhtään vähempi kuin 6 pistettä on pettymys. Perjantaina Jyväskylässä JYP ottaa 3 pisteen voiton. Niin kuin pitääkin. Lauantai, Hakametsä.
JYP lähtee kolmanteen erään 2-3 johdossa. Ajassa 56:53 Ilves tasoittaa. Alkukauden muistot, pelko sulamisesta kummittelee alitajunnassa.
Mutta JYP on muuttunut. JYP pitää päänsä kylmänä, ja ottaa jatkoaikavoiton. JYP on enää pisteen päässä 10. sijalla majailevasta Ilveksestä.

Loppukausi on tiukkaa taistelua viimeisistä playoffpaikoista. Välillä JYP käy viivan yläpuolella, välillä putoaa taas sen alle.

Tiistai 12.3., Lumon Areena, Kouvola. Runkosarjan viimeinen ottelu, vastassa tyhjennysmyynnin suorittanut KooKoo. JYP tarvitsee 3 pistettä. Tämän helpommin pisteitä ei saa. Tätä ei saa ryssiä. Nyt ei saa jäätyä.
JYP tekee ensimmäisessä erässä kolme maalia. Vielä neljännen toiseen erään. Loppuaika pelaillaan pois. 0-4. That's it. JYPin kohtalo ei ole enää omissa käsissä. JYPillä on edessä kaksi piinaavaa päivää, joiden aikana ratkeaa, kokeeko JYP täydellisen nöyryytyksen.

Nuo ratkaisevat ottelut ovat torstaina 14.3. TPS-Saipa ja Ilves-Lukko. Jos Ilves ottaa 3 pistettä, se nousee tasapisteisiin JYPin kanssa ja ohi kolmen pisteen voittojen turvin. Jos SaiPa ottaa 2 pistettä, se nousee myös tasapisteisiin ja ohi niin ikään kolmen pisteen voittojen turvin.
Ilves voittaa jatkoajalla. SaiPa häviää varsinaiselle peliajalla.

JYP on playoffeissa. JYP sijoittuu runkosarjassa yhdeksänneksi yhden pisteen erolla 10. olevaan Ilvekseen ja kahden pisteen erolla 11. olevaan SaiPaan.

Edessä säälipleijarit, HPK-JYP. JYP pelaa kliinistä dufvakiekkoa ja menee voitoin 2-0 puolivälieriin. JYP voittaa molemmat ottelut 2-1.

Puolivälierät. Vastassa ylivoimainen, suuri ja mahtava mestarisuosikki Kärpät. Daavid vastaan Goljat. Pelin henki on selvä: todennäköisimmin JYP lähtee
4-0 kesälomille. Kärppien kaato olisi vuosituhannen sensaatio. Jos JYP menee jatkoon, se pääsee pysäyttämättömään hurmostilaan.

Perjantai 22.3., Raksila. 1. Puolivälierä.
1. erässä Janne Kolehmainen taklaa tytöltä näyttävän 70 kg:n kukkakeppi-Heponiemen lasarettiin. Kolelle tuomitaan 5+20 min ryntäyksestä.
JYP taistelee ja kestää alivoiman. Kärpät hakkaa päätä seinään. Se lamaantuu. JYP tekee maalin. 0-1. Se jää lopputulokseksi.

Ryöstö.

Seuraava päivä, lauantai 23.3., 2. Puolivälierä Jyväskylässä. LähiTapiola Areena osoittaa olevansa jälleen helvetin esikartano. Se on enemmän kuin loppuunmyyty: ottelua seuraa 4 438 katsojaa. Joku sössi toimistolla.
JYP voittaa 3-1. "Ei helvetti", miettii Manner. JYP johtaa ottelusarjaa 2-0.

Kärpät voittaa seuraavat 2 ottelua ja tasoittaa voitot 2-2:een. Kärpät voittaa myös viidennen. JYP kuudennen.

Game seven, Maanantai 1.4., Raksila. JYP tekee toisessa erässä 0-2 maalin. Pelko hiipii Kärppien puseroon. Itseluottamus katoaa. "Me ollaan ylivoimasesti parhaat, miten me voitais hävitä?". 48:58, 0-3. Viimeinen niitti. Kärpät painaa viimeiset 11 minuuttia hullun lailla päälle. Ei auta. JYP menee välieriin voitoin
4-3.

Välierät, Tappara - JYP. Kaksi vanhan liiton kurinalaista joukkuetta. Kaksi vanhan liiton valmentajaa. Nyt ei ole kyseessä uusi vastaan vanha. Vain paremmuus ratkaisee. Kumpi kahvaa kovempaa?

JYP on kovempi. Ottelut ovat tiukkoja ja vähämaalisia, mutta lopulta JYP menee finaaleihin voitoin 4-1. Toinen dinosauruksista kuolee. Jukka Rautakorpi on menneisyyttä. Hänen valmentajauransa on ohi.

Finaaleissa vastaan asettuu Lahden Pelicans, aivan kuin 7 vuotta sitten. Toisinto.
Nuorekas Pelicans, debytantti Ville Nieminen vastaan viimeisiään vetelevä, kokenut JYP ja vanha mestari, Risto Dufva. Näyttääkö Nieminen kiekkomaailmalle, että tulevaisuus on tänään, tappaako Scar Mufasan, vai näyttääkö mestari vielä kerran hauista, näyttääkö Dufva työn, periksiantamattomuuden ja kurin merkityksen, Näyttääkö hän, mistä traktori on tehty?

Kyllä näyttää. Teräksestä.

Ottelusarja etenee vuorovoitoin game seveniin. Lauantai 4.5., Lahden Isku Areena. Ottelu etenee tilanteessa 2-2 jatkoerään.

Déja vu voimistuu. "PERRIN LAUKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! JYP ON SUOMEN MESTARI VUOSIMALLIA 2019!!!!", kuuluu Jani Alkion sanat Telia TV:n katsojille. Yhtä numeroa lukuun ottamatta samat sanat kuin 7 vuotta sitten. Éric Perrin ratkaisee mestaruuden. 2-3.

Matsi Bar, Asemakatu 11, Jyväskylä. Alkion sanoja on kuulemassa samassa pöydässä Lauri Merikivi, Antti & Marko Virtanen sekä Anssi Ritari.
"Sinä teit sen, Risto!" huudahtaa Merikivi. Mutta kukaan ei kuule. Melu baarissa on yli 100 desibeliä.

Lahden Isku Areenassa sen sijaan on hiirenhiljaista, toista päätyä lukuun ottamatta. Oijoijoi raikaa ja rummut pärisevät.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Mä otan samoja sieniä pussillisen. Näyttävät toimivan.
 

Hexa

Jäsen
Mistä näitä oikein tulee. Loruna tai ajatusleikkinä ”karkki tai kepponen” tyylinen vallankaappaus on kyllä ihan hauska, mutta todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Eiköhän syy ollut siinä, että seuran pääomistajat kyllästyivät katsomaan joukkueen taaperrusta. Mistä Timo Kunnari voisi tietää mistään salaisesta palaverista. Varmaan oli kutsuttu mukaankin.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mistä Timo Kunnari voisi tietää mistään salaisesta palaverista. Varmaan oli kutsuttu mukaankin.
En sitä epäile etteikö tuollainen palaveri ole ollut ja varmaan useitakin. Peli ollut enemmän ja vähemmän lukossa koko syksyn. Mutta samaa mieltä että ei sen perusteella voi mitään johtopäätöksiä vetää. Ei tuo mikään puulaaki-porukka kuitenkaan ole vaan ihan ammattilais-joukkue. Uskon kyllä Hytöstä kun sanoi että tuli puskista joukkueelle... Palaverissa on kyllä varmaan keskusteltu ihan eriasioista kun valmentajan vaihtamisesta...
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Varsinkin tuo että seurauksena RD valmentajaksi, Huhun mukaan aikoinaan samana kesänä kun RD sai toiset potkut jypistä (ekathan tuli Kari Savolaisen potkujen yhteydeyssä apuvalmentajan paikalta) Niin muuan Kanadalainen pelaaja oli ilmoitellut kesällä että jos Mikkelissä asuva valmentaja jatkaa JYPssä ei hän käytä lentolippua eurooppaan.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruotsin poliisin ei tarvitsisi ottaa kuin yksi soittokierros näille Leppäsille, Kunnareille ja muille läpilyöjille ja Palmen murhakin olisi selvitettynä. Lähteitä tai muita todisteita ei tietysti välttämättä ole, mutta onko sillä niin väliä.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ruotsin poliisin ei tarvitsisi ottaa kuin yksi soittokierros näille Leppäsille, Kunnareille ja muille läpilyöjille ja Palmen murhakin olisi selvitettynä. Lähteitä tai muita todisteita ei tietysti välttämättä ole, mutta onko sillä niin väliä.

Olen kuullut huhuja, että Merikivi, Marko Virtanen ja Holtari olisivat murhanneet Olof Palmen.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Olen kuullut huhuja, että Merikivi, Marko Virtanen ja Holtari olisivat murhanneet Olof Palmen.

En usko. Jos olisivat yrittäneet, niin Merikivi olisi ampunut Virtasta jalkaan kun tähtäsi Palmea päähän ja sen jälkeen piilotellut juomapullonsa takana ja liukastunut Lisbet Palmeen. Virtanen ei sillai olisi kiirehtinyt sairaalaan, koska pelin aikana saadaan homma kuntoon ilman ambulansseja ja aikalisiä, vaikka tapahtuisi kaikenlaista. Holtari olisi antanut haastattelua Expressenille, siitä että periaatteessa ihan reilusti vedettiin pitkää tikkua että kuka saa ampua, mutta hän jäi odottelemaan Seppäsen puhelinsoittoa ja koska sitä ei kuulunut niin hän on nyt virallisesti nyreissään.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Timo Kunnarin huhuilun voisin uskoa jostain Saku Koivun ikäluokan turkulaisista NHL-pelaajista joiden lannistumaton persekärpänen Kunnari oli vanhemman Koivun aktiivipäivinä.

Party like it`s 1999 vai mikä Sound of RELSin slogan tähän sopisikaan.

Tuon pienen ja jo edesmenneen kiekkopiirin ulkopuolella Kunnari ei ole missään sisäpiirissä, joten hänen huhuilunsa ovat ammattikielellä ns. lukematta paskaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tj

HampaatOn

Jäsen
Kyllähän tästä uutisesta nyt kaikki riemu revitään ja kommentoidaan - tunnetaan taustoja tai ei.
Oma mielipiteeni on perin neutraali: Dufva on ihan aikaansaava koutsi ja tässä on nyt uudistumisen mahdollisuus.

Tää kyllä hörähdytti:
Tappara official
 

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Länsi-Savo kertoo lisää RD:n Jukuripestin päättymisestä ja sen syistä (linkki LS): Luottamuspula ja heikentynyt motivaatio johtivat Risto Dufvan potkuihin Jukureista — Joukkue menetti luottamuksensa ja seurajohto oli pakon edessä - Länsi-Savo

Muutama poiminta:
- Jyväskylän Jypin päävalmentajaksi palkatun Risto Dufvan potkujen syy Jukureista oli kauden aikana kehittynyt luottamuspula ja heikentynyt työmotivaatio.
- Kevään lähestyessä tilanne Jukureissa kävi lopulta kestämättömäksi. Joukkue oli menettänyt luottamuksensa valmentajaan, joten seurajohto oli pakon edessä.
- Arvostelua sai Länsi-Savon tietojen mukaan myös Dufvan johtamistapa. Vahvaluontoisena ja kovatahtoisena persoonana Dufva ei hyväksynyt esimerkiksi urheilutoimenjohtajan palkkaamista. Samoin Dufva saattoi suunnata mielenkiintonsa pelillisten asioiden sijaan mieluummin siihen, miten hallille saadaan lisää yleisöä.
- Käytännössä motivaatio-ongelmat näkyivät esimerkiksi siten, että Dufva saattoi olla paikalla vain osan harjoituksista ja seurata nekin katsomosta käsin, kun jäällä harjoituksia vetivät muut valmentajat. Samoin esimerkiksi sovitut videopalaverit saattoivat siirtyä tai peruuntua kokonaan, riippuen valmentajan mielenliikkeistä.

Sitä tikulla jne., mutta RD:n JYP-pestin myötä lienee ajankohtainen. Kaikkea hyvää Ristolle Jyväskylään!

Että sellainen velikulta tämä Duffa..
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Että sellainen velikulta tämä Duffa..

Ei mitään uutta auringon alla. Kaikki tuo oli tiedossa jo. Mutta tässä tapauksessa JYPin johdossa kyllä tasan tarkkaan tiedettiin mitä tullaan saamaan ja Dufva tietää saman asian myös toisinpäin. Dufva onkin parhaimmillaan tälläisessä tilanteessa kun on vain kevät aikaa tehdä ihmeitä. Tuskin Dufvan pestiä on edes mietitty jatkettavan ensi vuodelle. Tilanne JYPissä oli vain niin kestämätön, että asialle oli jotain tehtävä ja Rehtori RD oli varmasti paras vaihtoehto tähän tilanteeseen saatavilla olevista valmentajista.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Että sellainen velikulta tämä Duffa..
Siis oliko tuo yllätys, Olisi luullut että juuri Mikkelissä oltaisiin tiedetty millainen valtaa hamuava mies Dufva on. Ainakaan itselle tuossa LS uutisessa ei ollut juurikaan uutta, Risto kun haluaa pitää kaikki narut käsissään ja mielellään neuvomassa palkkansa maksajaa. Motivaation puutteenkin saatan ymmärtää, onhan Riston joukkueet pärjänneet sarjassa ja joitain mestaruuksia ja mitaleja tullut, niin ei sitä montaa vuotta jaksa taistella jämäsijoista, tosin mikä tässä tämän hetken JYP pestissä eroaa Jukuripestistä samoilla sijoilla pyörii häntä päässä. mutta kait se nyt jonkun mahdollisuuden on nähnyt että vosi pari sijaa noustakin, mutta loppu kausi näyttää. Haaste on annettu ja se vastaan otettu
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei nyt pitäisi yhdestä pelistä tehdä juuri mitään johtopäätöksiä, mutta nyt oli ottelun loppu täysin hallinnassa. Aiemmin tuo näytti siltä, että vastustaja voi ihan hyvin tulla tasoihin, ja usein tulikin, mutta nyt ei ollut mitään hätää.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei nyt pitäisi yhdestä pelistä tehdä juuri mitään johtopäätöksiä, mutta nyt oli ottelun loppu täysin hallinnassa. Aiemmin tuo näytti siltä, että vastustaja voi ihan hyvin tulla tasoihin, ja usein tulikin, mutta nyt ei ollut mitään hätää.
Tämä. En muista, milloin viimeksi on pelin lopussa ollut näin varma olo siitä, että johto pitää.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Että sellainen velikulta tämä Duffa..
En kyllä ymmärrä miten tämä voi tulla Mikkeliläiselle yllätyksenä?

Dufva on kyllä omimmillaan tässä tilanteessa, kun ei ole kuin valitettavaa ja huomio on taattu. Viihdearvo on taattu, niin kentällä ja/tai sen laidalla, tykkään!
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Saa nähdä, miten käy. Muistaako kukaan, onko valmentajanvaihdos kesken kauden johtanut koskaan väliaikaista piristymistä kummempaan liitoon?
Tilanne toki erilainen oleellisesti, mutta 2011-12 kaudella RD sai kenkää ja Aho johdatti JYPin mestaruuteen
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Suikkanen vei Bolzanon mestaruuteen. Se on lähiaikojen kovin temppu keskoscoachilta.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Jotenkin jännä fiilis tästä siirrosta. Ymmärrän kyllä että pitkässä juoksussa ei järkevää. Ja hupaisaa että luokkakokous vaan paisuu vaikka tulos ei oikein vakuuta. Ja valmentajaruletti on surkuhupaisaa. Silti tuli hyvä fiilis nähdä RD penkin takana ja JYPin tamineissa. Siinä on jotain kohdallaan. Olen aina diggaillut Ripan meiningistä. TeliaTV:n uudelleenaktivointi olikin selviö kun tämä uutinen tuli. Ja vaikka peli ei eilen vakuuttanut, niin asenne ja henki huokui tekemisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös