Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 251 350
  • 28 700
Puopolo joskus kauan sitten henkilöhaastattelussa toi esiin aika vahvasti antipatiansa Jussi Halla-ahoa kohtaan. että kyllä nuo nyt linkatut uutiset siten aika lailla yllätti. Ehkä tässä alkaa pieni toivonkipinä tulemaan, että aito journalismi voi lähitulevaisuudessa voittaa asenteellisen monikulttuurilähtöisen hutun.
Tällainen hämärä muistikuva on itsellänikin. Tässä taannoisessa Halla-ahon ja Heinäluoman haastattelussa Oulun tapauksen alkumainingeissa veti kuitenkin yllättävän asiallisesti: mtv
Ehkä toimittajan etiikka on parantunut tai mielipiteet hieman muuttuneet, tiedä häntä. Joka tapauksessa puolueiden ja median "persuuntuminen" ainakin sanallisella tasolla on ollut silmiinpistävää. Saatetaanpa tehdä jopa niin, että aluksi kirjoitetaan kuten persut ovat kirjoittaneet jo vuosia, minkä jälkeen jutun lopussa haukutaan persut ihan varmuuden vuoksi. Pohjat veti Erja Yläjärvi eilisessä Iltalehden pääkirjoituksessaan, joka on jo tännekin linkattu. Asiallisen tekstin loppuun piti vaan päästä vähän purkamaan omaa harmitusta, valehtelemaan, olkinukkeilemaan ja tekemään poliittista propagandaa. Jutun loppupuolella todettiin persuista näin: "Tavoitteena heillä ei ole mikään pyyteetön naisten suojelu, vaan etnisesti yhtenäinen Suomi, jossa ulkomaalaisia ei olisi mieluiten lainkaan."

Vähän sama kuin väittäisi että vihervasemmiston tavoitteena on kommunistinen diktatuuri, tai kokoomuksella yövartijavaltio. Minua oikeasti ihmetyttää miten monella toimittajalla on vaikeuksia jättää omat henkilökohtaiset antipatiansa, puolueellisuutensa ja harhansa pois näistä jutuista. Kuinka vaikeaa tuo oikeasti voi olla? Henkilökohtaisilla twitter-tileillään nämä pääosin vasemmalle kallellaan olevat toimittelijat saavat puolestani jatkaa meuhkaamistaan kuten tähänkin asti, mutta lehtijutuissa voisi edes pyrkiä pysymään faktoissa, vaikka mielipiteensä eivät edellämainituille perustuisikaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun ulkomaalaistaustaisten yliedustus seksuaalirikostilastoissa on jatkuvasti esillä, kiinnostuin luomaan nopean silmäyksen siihen kuinka mittava ja merkitsevä tämä yliedustus on. Lyhyen analyysin tulos liitteen kuvissa. Täytyy sanoa että jopa yllätyin kuinka merkitsevästä ja huomattavasta erosta on kyse. Ilokseni kuitenkin huomasin että suomalaistaustaisten todennäköisyys syyllistyä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön on vähentynyt viimeisen kolmen vuoden (valitsemani tarkasteluväli) aikana joka vuosi. Ulkomaalaistaustaisillakin selvä piikki oli 2015 jonka jälkeiset kaksi vuotta ovat kohtalaisen tasoissa alempana. Ikävä kyllä viime vuosi saattaa muodostua uudeksi piikiksi mutta odotellaan analyysin suhteen tilastoja.

Tässä on syytä muistuttaa että tarkastelu jättää huomiotta monia sosioekonomisia tekijöitä ja ikä- sekä sukupuolirakenteen. Palaan nämä kaksi jälkimmäistä huomioivan version kanssa mahdollisesti jonain päivänä mikäli aikaa ja mielenkiintoa riittää. Lisäksi kannattaa muistaa että tällaisessa tarkastelussa esim. opiskelijat näyttäytyvät yliedustettuina rikostilastoissa. Tuosta ei kuitenkaan seuraa automaattisesti johtopäätös että opiskelun vähentäminen vähentäisi rikollisuutta.

edit: Luottamusvälejä en alkanut posteriorijakaumien päälle erikseen piirtämään. Sen verran ovat kaukana toisistaan että tilastollinen merkitsevyys on katosta läpi joka vuoden datalla.

edit 2: x-akselin p viittaa suhteelliseen osuuteen seksuaalirikokset/kyseisen populaation koko. Ei siis mitään tekemistä p-arvojen tms. kanssa. Piirretyt jakaumat ovat todennäköisyysjakaumia joiden reunoilta halutut luottamusvälin päätepisteet otettaisiin jos se olisi tarpeen.

Tässä linkissä vielä ensimmäiseen kuvaan lisätty viimevuotinen afgaanien osuus. Valitettavasti ovat aivan omilla luvuillaan ja tilastollinen merkitsevyys jälleen katosta läpi.
 

Liitteet

  • seksuaalirikokset_2.png
    seksuaalirikokset_2.png
    4,8 KB · kertaa luettu: 268

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Minä olen pragmaatikko. Mielestäni Puopolon kirjoitukset tähän raiskausasiaan liittyen ovat nimenomaan naisten oikeuksia puolustavia. Kun puolustaa naisten oikeuksia on...

... verrattuna siihen jengiin, joka ei loppujen lopuksi ole muuttamassa mitään radikaalisti ja parhaimmat ovat varmaankin jossain kohtaa edelleen vielä marssimassa rajojen auki olemisen puolesta.

Pragmaatikko minussa sanoo, että tässä raiskauskontekstiasiassa Puopolo on enemmän feministi kuin rajat auki / suomalainenkin raiskaa / meidän kotouttamisen vika -porukka. Tätä jälkimmäistä porukkaa voi kutsua jopa sovinistiseksi ihmistyypiksi.

Myös pragmaatikko voi lähestyä asiaa uhrit edellä, ja sitten käsitellä asiaa kaikkien raiskaajien estäminen ja uskonlahkojen varjopuolet huomioiden. Tämä feminismi "minun" tavallani eli enemmistön eikä uhrien äänen sanelemana - nyt pragmaatikkouteen vedoten - on erikoinen ilmiö.

Kuinka pragmaatikko käsittelee sitä, että ~99 % raiskaajista on miehiä?

Oma lukunsa on lisäksi integroitumistoimien puutteellisuus. Tottahan mustavalkoisissa toimenpiteissä rajojen sulkeminen näyttää käytännöllisemmältä lopputulokselta, jos sopeutumisvaihtoehtoon panostaminen on vajavaista. Ja siltä osin se on myös omaa vikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näin on ja en viitsi aina kirjoittaa, että voimassa olevien lakien ja sopimusten mukaan. On kuitenkin aika ottaa esille kansainväliset sopimukset ja näin tullaan EU:ssa tekemään, oletan. Keskeinen kysymys on, miten voimme auttaa ilman, että oma turvallisuutemme kärsii.
Niin, EU:ssa. Nyt keskustellaan kuitenkin Suomen toimenpidesuunnitelmista, joissa vaihtoehdot ovat seuraavat: perustuslakiin naulattujen kansainvälisten sopimusten noudattaminen tai noudattamatta jättäminen.

0. Suomi auttaa hädänalaisia jatkossakin (Sipilä)
Tässä on se ns. jutun pihvi. Suomi ei tule muuttamaan perustuslakia poikkeuslakimenettelyllä, kuten siniset toivovat. Yli 90% tämän ketjun annista ja 100% Ivan Puopolon retoriikasta perustuu väärille luuloille siitä, että Suomi noin vain siivoaisi tämän ongelman pois päiväjärjestyksestä.

1. Turvapaikanhaku siirretään prosessina EU:n ulkorajalla, mutta ainakin alkuun EU:n puolelle. Tätä mieltä on mm. Suomi (Mykkänen, Sipilä).
Ajatuksena kyllä, ei realistisena ratkaisukeinona. Tässäkin Suomi on hyvin pitkälti lastuna virrassa. Konkreettisin toimenpide, jonka voimme tehdä, on sitoutua vastedeskin yleiseurooppalaiseen päätöksentekoon EU-tasolla ja miksei globaalimminkin (GCM).

2. Suomi ei ota painostuksenkaan alla turvapaikanhakijoita kansalaisjärjestöjen ns. pelastuslaivoista, koska se antaa väärän signaalin (Mykkänen)
Tämä taitaa olla jo toteutunut, joskin asian painoarvo on vähäinen.

3. Oikeusministeriö käynnistää seksuaalirikoksia koskevan lainsäädännön kokonaisuudistuksen (Häkkänen).
Häkkänen on ollut varsin aktiivinen lyhyen pestinsä aikana, mikä laskettaneen hänen ansioksi.

4. Ministeriön tavoitteena on muuttaa rikoslakia niin, että suostumuksen asema raiskauksen tunnusmerkistössä vahvistuisi nykyisestä (Häkkänen)

Itse kannatin tuota suostumukseen perustavaa lainsäädäntöä täällä Jatkoajassa, mutta sain osakseni aikamoista kritiikki. Nyt ilmeisesti ääni kellossa on vaihtunut, kun maahanmuuttajat on ympätty osaksi yhtälöä.

5. Sukupuoliyhteys nuoren lapsen kanssa säädetään rangaistavaksi raiskausrikoksena. Nykyisen lain mukaan kyse on lähtökohtaisesti lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä (Häkkänen)
6. Seksuaalirikosten rangaistuksia kovennetaan osin ja esityksessä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistus korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta (Häkkänen)
7. Uudella poliisin henkilötietolailla parannettaisiin poliisin mahdollisuuksia käyttää tehtävissään saatuja henkilötietoja rikosten estämiseksi ja selvittämiseksi (Mykkänen)
8. Uuden kansalaisuuslain nojalla vakaviin rikoksiin syyllistynyt ulkomaalainen voisi menettää Suomen kansalaisuutensa. Edellytys kansalaisuuden menettämiselle on, että henkilöllä on myös jonkin toisen valtion kansalaisuus ja riittävästi siteitä tähän toiseen valtioon (Mykkänen)
Pieniä viilauksia, jotka ovat toki kannatettavia mutta jotka eivät isoa kuvaa muuta suuntaan tai toiseen.

Kovin korkealla ei siis esimerkiksi nuorten pakolaisten tehostetusti valvottu koulutus sekä harrastustoiminta noussut. Tai lisäresurssit nuorisotyöhön. Kyllä mä kannatan mm. poliisin oikeuksien laajentamista rikosten ehkäisemiseksi, mutta se ei ole ratkaisu kun puhutaan pakolaisnuorten (joku 14-25 vuotta) integroimisesta yhteiskuntaan. Jota ilman tapahtuu ikäviä. Ja niin se ei voi mennä. Siksi hieman ihmettelen tuota yllä olevaa listaa.
Eikö nyt ollut pohdinnassa lisäresursointi palkkatuettuun työhön? Tällaista muistelisin.

Tulee mieleen, miksi hallitus ja oppositio eivät kuuntele asiantuntijoita, jotka puhuvat koulutuksesta, integroinnista, työpaikoista ja vastaavista. Jos hallitus ja oppositio jotenkin kokee, että niihin ei ole varaa tai halua, miksi ihmeessä Suomeen sitten otetaan pakolaisia.

Polttamaan jatkossa autoja, vai?
Pakolaisia otetaan 750, mikä on varsin kohtuullinen määrä. Turvapaikanhakijoita ei oteta, vaan he tulevat pyytämättä. Määrät ovat kuitenkin olleet vähäisiä viime vuosina.

Kuten aiemmin totesin: Suomi ei lyö "rajoja kiinni" sen takia, että tänne saapuu vuosittain 3000 ihmistä. Suomi voi lyödä väliaikaisesti rajat kiinni, jos tänne tulee vaikkapa 50 000 ihmistä. Sen sijaan, että kiistellään tuosta pienemmästä numerosta, kannattaisi valmistautua isompaan numeroon.

Itse olen vuodesta 2015 alkaen korostanut kotouttamisen ja koulutuksen merkitystä. Jos nämä pettävät 2-3 seuraavaltakin sukupolvelta, homma lähtee osin käsistä.
Tästä varmaankin löytyy yhteisymmärrys yli puoluerajojen (pl. persut). Eri asia on sitten se, minkä verran nykyisillä resursseilla pystytään puuttumaan vakaviin henkilökohtaisiin sopeutumisongelmiin.

Yksi asia, josta on ollut aika vähän puhetta, ovat mielenterveyspalvelut. Vaikka joillekin tuottaa vaikeuksia myöntää, useimmat ongelmatapaukset ovat sekä uhreja että rikollisia. Toivottavaa olisi, että jälkimmäinen rooli saataisiin mahdollisimman vähäiseksi.

En kirjoittanut sen olevan Suomen räätälöimä, joten vähän turha heitto. Mutta meidän tulee muuttaa turvapaikkasysteemi siten, että korjaamme ongelmat. EU ja YK ovat avainasemassa ja jos ne eivät siihen kykene, pahimmillaan Eurooppa on täynnä trumpeja.
Puhut kuitenkin ratkaisukeinoista ikään kuin ne olisivat tässä suoralta kädeltä toteutettavissa. Itse taas väitän, että Suomi ei tee tai tule tekemään mitään merkittäviä irtiottoja EU-yhteistyöstä.


Minä olen pragmaatikko. Mielestäni Puopolon kirjoitukset tähän raiskausasiaan liittyen ovat nimenomaan naisten oikeuksia puolustavia. Kun puolustaa naisten oikeuksia on...
Pragmaattisia ratkaisuja tuossa ei ollut lainkaan; ainoastaan muiden syyttämistä, ongelmilla retostelua ja olkiukkoilua. Näistä viimeaikaisista ulostuloista tulee mieleen eurokriisin vuodet, jolloin populistit käänsivät jokaisen kiven osoittaakseen, että hei, meillä on tässä ongelma. Ratkaisukeinoiksi ei kuultu muuta kuin euroeroa, joka olisi ollut katastrofi Suomen taloudelle.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Oma lukunsa on lisäksi integroitumistoimien puutteellisuus. Tottahan mustavalkoisissa toimenpiteissä rajojen sulkeminen näyttää käytännöllisemmältä lopputulokselta, jos sopeutumisvaihtoehtoon panostaminen on vajavaista. Ja siltä osin se on myös omaa vikaa.

Miten muuten vaikkapa somalien määrä näkyy näissä raiskaustilastoissa vuoden 2015 pakolaisaallon suhteen? Käsittääkseni somalit, irakilaiset, afgaanit etc. käyvät kuitenkin saman kotoutusprosessin läpi? Islam on myös Somaliassa virallinen valtionuskonto, joten uskonnon ei luulisi olevan selittävä tekijä mahdollisten erojen suhteen? Somaleja tuli maahan 2015 noin 1500 vähemmän kuin afgaaneja. Onko hakijoiden suhteen joitain muita eroavaisuuksia jotka mahdollisesti selittäisivät syyt tapahtumille?

Edit: lisätään tähän nyt vielä selkeyden vuoksi, että en ole ehdottamassa rajojen sulkemista enkä ole todennut kotouttamistoimien olevan virheettömiä.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Miten muuten vaikkapa somalien määrä näkyy näissä raiskaustilastoissa vuoden 2015 pakolaisaallon suhteen? Käsittääkseni somalit, irakilaiset, afgaanit etc. käyvät kuitenkin saman kotoutusprosessin läpi? Islam on myös Somaliassa virallinen valtionuskonto, joten uskonnon ei luulisi olevan selittävä tekijä mahdollisten erojen suhteen? Somaleja tuli maahan 2015 noin 1500 vähemmän kuin afgaaneja. Onko hakijoiden suhteen joitain muita eroavaisuuksia jotka mahdollisesti selittäisivät syyt tapahtumille?

Edit: lisätään tähän nyt vielä selkeyden vuoksi, että en ole ehdottamassa rajojen sulkemista enkä ole todennut kotouttamistoimien olevan virheettömiä.

En ehdi nyt tarkastaa viimeisimpiä lukuja, mutta ainakin aiemmin somalit olivat yksi suhteellisesti paljon seksuaalirikoksia tekevistä lähteistä, joskin tuomittujen määrä oli sielläkin absoluuttisella tasolla aika pieni. Venäjä on myös suhteellisissa rikostilastoissa ollut (aina) korkealla.

Tuossa muuten tuoreita tilastoja turvapaikanhakijoista, uusia hakijoita oli viime vuonna enää 2409: 2 400 turvapaikanhakijaa tuli Suomeen vuonna 2018 – karkotuspäätös yli tuhannelle

Yhteensä hakemuksia 4548, koska uusintahakemuksia jätettin lähes yhtä paljon.

Piikkivuonna 2015 Suomeen tuli yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista valtaosa oli irakilaisia. Ennen sitä hakijamäärä oli vuositasolla 3 000–4 000:n luokkaa, ja vuodet 2016 ja 2017 päälle viiden tuhannen.

En nyt tiedä onko tuo aiempi hakijamäärä sitten tosiaan uusia hakijoita, mutta jos uusien määrä on laskenut piikkivuodesta, niin ei se nykyisen hallituksen reagointi turvapaikkahakemuksiin kielteisesti suhtautuvasta näkökulmasta ole ihan pieleen mennyt. Eikä voida persuedustajien tavoin puhua ihan hallitsemattomasta prosessista. Tuohon 2015 massaan nyt varmasti liittyi kaikenlaista hallitsematonta, ainakin rahanmenoa, ja Migri teki molemmin suunnin katsottuna myös huonoja päätöksiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Monista asioista pääosin samaa mieltä, en niitä poiminut alle:

Niin, EU:ssa. Nyt keskustellaan kuitenkin Suomen toimenpidesuunnitelmista, joissa vaihtoehdot ovat seuraavat: perustuslakiin naulattujen kansainvälisten sopimusten noudattaminen tai noudattamatta jättäminen.

Kuulostaa vähän samalta kuin käsiteltäisiin Suomen toimia euroalueen rahapolitiikassa, ja unodettaisiin EKP:n päätösvalta. Onneksi tuot sentään myöhemmin alla esille Suomen ja EU:n ratkaisujen olevan pitkälti yhteisiä turvapaikka- ja pakolaispolitiikassa.

Tässä on se ns. jutun pihvi. Suomi ei tule muuttamaan perustuslakia poikkeuslakimenettelyllä, kuten siniset toivovat. Yli 90% tämän ketjun annista ja 100% Ivan Puopolon retoriikasta perustuu väärille luuloille siitä, että Suomi noin vain siivoaisi tämän ongelman pois päiväjärjestyksestä.

Kommentti vain ketjun osalta. Olen tästä 100 % eri mieltä. Suurin osa meistä hakee ratkaisuja ja ymmärtää niiden sidoksen EU:n politiikkaan. Todellisuudessa taitaa olla niin, että 90 prosenttia tämän ketjun kirjoituksista ymmärtää Suomen olevan osa EU:ta ja EU:n päätösten vaikuttavan Suomen turvapaikkapolitiikkaan osin samalla tavalla kuin EKP:n päätökset vaikuttavat euroalueen rahapolitiikkaan.

Ajatuksena kyllä, ei realistisena ratkaisukeinona. Tässäkin Suomi on hyvin pitkälti lastuna virrassa. Konkreettisin toimenpide, jonka voimme tehdä, on sitoutua vastedeskin yleiseurooppalaiseen päätöksentekoon EU-tasolla ja miksei globaalimminkin (GCM).

Oikein ja väärin. Suomi on Sipilän ja Niinistön aikana valinnut linjan, jossa se sovittelee kiistoja EU:ssa. Kyse on siten myös EU:n ratkaisujen sovittelemisesta Venäjän kanssa. EU:ssa voi karkeasti nähdä jaon keskustaoikeiston ja vasemmiston välillä. Keskustaoikeisto haluaa turvapaikanhakijat ulkorajoille. Vasemmisto ei halua. Populistit - taas karkeasti - eivät halua turvapaikanhakijoita välttämättä lainkaan.

Pakolaisia otetaan 750, mikä on varsin kohtuullinen määrä. Turvapaikanhakijoita ei oteta, vaan he tulevat pyytämättä. Määrät ovat kuitenkin olleet vähäisiä viime vuosina.

Kohtuullinen määrä? Täysin kohtuuton määrähän tuo on, joka tulisi nostaa esimerkiksi 1 500 välittömästi. Kun kiintiöpakolaiset on perheitä, naisia ja lapsia, auttaminen toteutuu. Niin ei tapahdu entisten Isis-taistelijoiden tai muiden rikollisten kohdalla, vaan he vaarantavat kansallisen ja ihmisten henkilökohtaisen turvallisuuden. Ja heitä tulee, jatkossakin ellemme löydä EU- ja YK-tasolla parempia ratkaisuja, aivan kuten toin esille.

Raiskaajat vaarantavat Suomen turvallisuuden ja henkilöiden ihmisoikeuksien lisäksi demokratian ja länsimaisen oikeusvaltion. Jossain vaiheessa kansa kyllästyy siihen, että heidän tuloa Suomeen ei saada kuriin. Sen jälkeen hallituksen muodostavatkin ihan muut tahot.

Sinun sopisi joskus ymmärtää yllä oleva kursivoitu sisältö.

Kuten aiemmin totesin: Suomi ei lyö "rajoja kiinni" sen takia, että tänne saapuu vuosittain 3000 ihmistä. Suomi voi lyödä väliaikaisesti rajat kiinni, jos tänne tulee vaikkapa 50 000 ihmistä. Sen sijaan, että kiistellään tuosta pienemmästä numerosta, kannattaisi valmistautua isompaan numeroon.

Ehdottomasti näin. Ja ainoa tapa päästä asiassa eteenpäin, on toimia lähinnä EU:n keskustaoikeiston politiikan mukaisesti, jossa varaudutaan koko ajan ehkä 10-20 vuoden päästä tuleviin suuriin ihmismääriin, ja luodaan järjestelmää sitä varten. Rakentaminen olisi toki helpompaa, jos kaikki olisivat samaa mieltä a) että muutokset ovat tarpeen ja b) tarvitaan välittömiä toimia jo nyt.

Puhut kuitenkin ratkaisukeinoista ikään kuin ne olisivat tässä suoralta kädeltä toteutettavissa. Itse taas väitän, että Suomi ei tee tai tule tekemään mitään merkittäviä irtiottoja EU-yhteistyöstä.

Minä voin kuvata tavoitteen jääkiekkokeskustelupalstalla. Esimerkiksi tavoite on auttaa perheitä, naisia ja lapsia Suomeen ottamalla ja estää epämääräisten henkilöllisyyksin ja kansallisuuksin varustettujen nuorten miesten tulemista, koska he ovat turvallisuusriski kantasuomalaisille ja täällä oleville pakolaisille. Se, että sinä näet tämän osaltani suoralta kädeltä toteutettavissa johtuu varmaan siitä, että sinä tyrmäät sen suoralta kädeltä. Olen puhunut monta kertaa EU:sta ja keskustaoikeiston yhteistyöstä.
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Helsingissä siis ulkomaalaiset raiskaavat enemmän kuin Suomen kansalaiset?

Näin todella tapahtui poliisille tehtyjen ilmoitusten osalta vuonna 2018. Mutta kuten totesin, vaikka tilanne on tuo, yksi selitys on Helsingin asema pääkaupunkina, jossa on paljon ulkomaalaisia ihan vaikka vaan käymässä. Turistit eivät kuitenkaan selitä sitä, että kolmen kansallisuuden surullinen kärki on aakkosjärjestyksessä Afganistan, Irak ja Viro.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Myös pragmaatikko voi lähestyä asiaa uhrit edellä, ja sitten käsitellä asiaa kaikkien raiskaajien estäminen ja uskonlahkojen varjopuolet huomioiden. Tämä feminismi "minun" tavallani eli enemmistön eikä uhrien äänen sanelemana - nyt pragmaatikkouteen vedoten - on erikoinen ilmiö.

Kuinka pragmaatikko käsittelee sitä, että ~99 % raiskaajista on miehiä?

Oma lukunsa on lisäksi integroitumistoimien puutteellisuus. Tottahan mustavalkoisissa toimenpiteissä rajojen sulkeminen näyttää käytännöllisemmältä lopputulokselta, jos sopeutumisvaihtoehtoon panostaminen on vajavaista. Ja siltä osin se on myös omaa vikaa.
En ole rajojen sulkemista ehdottanut. Mutta semmoisetkin maat kuten Australia, Kanada ja Japani ovat tiukkoja näissä asioissa ilman että rajoja on suljettu. Eri Vaihtoehtoja on monia ja niitä on käyty läpikin jo vuosikausia, en käy nyt toistamaan niitä. Sen sijaan nämä mutulla heitellyt "sopeutetaan paremmin vaan" ja senlaiset eivät ole riittäviä toimenpiteitä, koska sopeuttamista on tehty jo vaikka kuinka paljon. Läheltä olen nähnyt.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sen sijaan nämä mutulla heitellyt "sopeutetaan paremmin vaan" ja senlaiset eivät ole riittäviä toimenpiteitä, koska sopeuttamista on tehty jo vaikka kuinka paljon. Läheltä olen nähnyt.

Tästä sen verran, että mitkään toimenpiteet eivät ole riittäviä toimenpiteitä, jos tulijoita ei kiinnosta integroitua Suomeen. Tällöin epäonnistuminen on lähes varma. Jos taas valitaan itse esimerkiksi perhe, joka haluaa uuden ja turvallisen alun Suomessa ja sitoutuu itse tähän, onnistumisia tapahtuu. Läheltä olen nähnyt.

Juuri tämän takia Suomen tulee toimia osaltaan EU:ssa ja YK:ssa esimerkiksi Macronin esityksen mukaisesti, jossa turvapaikanhakijoiden anomusten käsittely tapahtuu ulkorajoilla. Yksi ongelma on tässäkin: Venäjä voi halutessaan tehdä Suomen elämän kovin vaikeaksi työntämällä EU:n ulkorajalle (eli Suomeen) kymmeniä tuhansia ihmisia, mutta niin se voi tehdä elämämme aina vaikeaksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oulussa on ehkäisty rasismia viemällä miehiä yläasteelle, mitenkähän on toiminut?

Pelkästään linkittämäsi jutun perusteella löytää seuraavat, mahdolliset faktat:

1. Kyse on Irakista turvapaikanhakijoina Suomeen pari vuotta sitten saapuneista.
2. Henkilöt odottelevat edelleen oleskelulupapäätöstä.

Noiden tietojen perusteella ei tehdä luotettavaa arvioita. Voi vain kysyä, miksi prosessi on kestänyt pari vuotta (= lähinnä kai 2 tai 4 vuotta) ja onko esimerkiksi ensimmäinen anomus ja kenties seuraavakin anomus hylätty Migrin toimesta ja jos on, mitkä ovat olleet perusteet. Onko heidän henkilöllisyys ja kansallisuus vahvistettu ja jos ei ole, mitä heidän taustastaan tiedetään faktoina ja onko mahdollinen Migrin hylkäys tapahtunut sellaisten asioiden vuoksi, joilla voisi olla vaikutusta nuorten turvallisuuteen?

Itse en veisi viranomaisten tai SPR:n toimesta ketään turvapaikanhakijaa kouluvierailuille. Pakolaiset ovat asia erikseen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Pelkästään linkittämäsi jutun perusteella löytää seuraavat, mahdolliset faktat:

1. Kyse on Irakista turvapaikanhakijoina Suomeen pari vuotta sitten saapuneista.
2. Henkilöt odottelevat edelleen oleskelulupapäätöstä.

Noiden tietojen perusteella ei tehdä luotettavaa arvioita. Voi vain kysyä, miksi prosessi on kestänyt pari vuotta (= lähinnä kai 2 tai 4 vuotta) ja onko esimerkiksi ensimmäinen anomus ja kenties seuraavakin anomus hylätty Migrin toimesta ja jos on, mitkä ovat olleet perusteet. Onko heidän henkilöllisyys ja kansallisuus vahvistettu ja jos ei ole, mitä heidän taustastaan tiedetään faktoina ja onko mahdollinen Migrin hylkäys tapahtunut sellaisten asioiden vuoksi, joilla voisi olla vaikutusta nuorten turvallisuuteen?

Itse en veisi viranomaisten tai SPR:n toimesta ketään turvapaikanhakijaa kouluvierailuille. Pakolaiset ovat asia erikseen.
Mun mielestä näitä ei pitäisi lainkaan järjestää koulun tiloissa tai ajalla. Ihan minimissään oppilaiden vanhempia tulisi informoida etukäteen ja kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kieltäytyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun mielestä näitä ei pitäisi lainkaan järjestää koulun tiloissa tai ajalla. Ihan minimissään oppilaiden vanhempia tulisi informoida etukäteen ja kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kieltäytyä.

Tuo olisi linja mitä kannatan. Kuitenkin niin, että jos henkilöllisyys ja tausta on pakolaisella 100 % selvä ja hän tekee töitä/opiskelee, harkita voidaan vapaaehtoispohjalta. Nyt esillä oleva linkitetty tapaus on yksi esimerkki Suomen järjettömyydestä. Haluan uskoa, että asialla ollaan vilpittömästi, mutta ei esimerkiksi SPR:n tulisi operoida kouluissa päätöstään pari vuotta odottaneiden nuorten irakilaismiesten kanssa lainkaan.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Alan Salehzadeh on Twitter:
Nämä jotka näitä rikoksia (raiskauksia) tekevät ovat usein itse avun tarpeessa: sota, omat hyväksikäyttökokemukset sodassa, huumeet, alkoholi. Ehkä olisi hyvä tutkia kuinka moni näistä on ollut itse jonkunlaisessa hyväksikäytössä mukana ja #Oulu #raiskaus
Vaikka uusia näkökulmia vellova keskustelu tarvitseekin, tämä on mielestäni Salehzadehilta todella typerä ja huonosti ajoitettu kommentti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Alan Salehzadeh on Twitter:

Vaikka uusia näkökulmia vellova keskustelu tarvitseekin, tämä on mielestäni Salehzadehilta todella typerä ja huonosti ajoitettu kommentti.

Nyt kun alkaa viikon loma ja pakkaaminen sitä varten, lyhyt kommentti tästäkin. Minusta AS on todennäköisesti oikeassa ja nostaa esille asian, josta pitää keskustella. Onko esimerkiksi järkevää ottaa raiskatuksi tullut ja raiskauksia nähnyt tai itse tehnyt Isis-taistelija Suomeen ja uskoa, että me kykenemme parantamaan hänet, ja päästää hänet vapaasti hakeutumaan vaikkapa SPR:n turvapaikanhakijat kohtaavat suomalaisnuoria projekteihin.

Toki ääriesimerkki, mutta näitä ääritilanteitahan on ollut. Mieleen tulee esim päiväkoti ja päänriiputtaja.

Minusta meidän käytäntöjä riskeissä tulee tarkistaa ehdottomasti. Mutta tämä ei tarkoita sitä, ettemmekö auttaisi jatkossa apua tarvitsevia. Se ainoastaan mahdollistaa sen.

Osaltani mahdolliset lisäkommentit joskus 24.1.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Nyt kun alkaa viikon loma ja pakkaaminen sitä varten, lyhyt kommentti tästäkin. Minusta AS on todennäköisesti oikeassa ja nostaa esille asian, josta pitää keskustella. Onko esimerkiksi järkevää ottaa raiskatuksi tullut ja raiskauksia nähnyt tai itse tehnyt Isis-taistelija Suomeen ja uskoa, että me kykenemme parantamaan hänet, ja päästää hänet vapaasti hakeutumaan vaikkapa SPR:n turvapaikanhakijat kohtaavat suomalaisnuoria projekteihin.
Ehdottomasti näin. Ongelma muodostuu vain siinä, ettemme voi nykymenettelyllä tehdä minkäänlaista riskiarviota tulijan taustasta. Tuskinpa kovin moni tph tulee rajalle raiskattu/hyväksikäytetty-leima otsassaan, vaan pikemminkin tällaiset asiat salataan viimeiseen asti. Voisin kuvitella, ettei hyväksikäytetyllä miehellä saatika naisella ole islamilaisessa kulttuurissa kovinkaan hyvä status.

Joten Salehzadehilla on tässä kenties pointti taustalla, mutta tähän hetkeen ei hänenkään tulisi olla niin tyhmä, että alkaa uhriuttaa täydessä ymmärryksessä (de jure) toimineita tekijöitä. Olipa heidän henkilöhistoriassaan millaisia traumoja tahansa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vaikka uusia näkökulmia vellova keskustelu tarvitseekin, tämä on mielestäni Salehzadehilta todella typerä ja huonosti ajoitettu kommentti.

Näkökulma on hyvä, mutta foorumi täysin väärä. Tuollaiset kommentit kuuluvat foorumeille, joissa vaikeat näkökulmat voidaan esittää pidemmällä kaavalla kuin 140 merkillä, ja niin että siihen voidaan vastata muullakin kuin vihapuheella. Näkemys tekijöiden ongelmista ei ole tekijöiden uhriuttumista niin kuin ei sekään ole uhrien syyttämistä, että tämän asian tiimoilta otettu kantaa myös nuorten some-käyttäytymiseen. Mitä laajemmin asioista puhutaan, sitä parempi, mutta Twitter ei ole mielestäni oikea foorumi.

Ajoituskaan ei ole huono ottaen huomioon, että eduskunta on ottanut Oulun tapauksista johtuen kantaa useisiin lakimuutoksiin. Jos taas Alan Salehzadeh on pyrkimässä kansanedustaja, ei tällaiseen ole olemassa hyvää ajoitusta.

Puopolo joskus kauan sitten henkilöhaastattelussa toi esiin aika vahvasti antipatiansa Jussi Halla-ahoa kohtaan. että kyllä nuo nyt linkatut uutiset siten aika lailla yllätti. Ehkä tässä alkaa pieni toivonkipinä tulemaan, että aito journalismi voi lähitulevaisuudessa voittaa asenteellisen monikulttuurilähtöisen hutun.

Aito journalismi ja Ivan Puopolo eivät sovi yhteen. Ei siksi, etteikö Puopololla olisi joskus hyvä näkökulma ja osaa joskus kirjoittaakin hyvin, vaan siksi että hän ei ole journalisti. Aikaisemmin tässä ketjussa mainitsemani Saku Timonenkaan ei ole journalisti, vaikka osaa kirjoittaa.

Lihavointi minun tekosiani.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers

teppana

Jäsen
Aito journalismi ja Ivan Puopolo eivät sovi yhteen. Ei siksi, etteikö Puopololla olisi joskus hyvä näkökulma ja osaa joskus kirjoittaakin hyvin, vaan siksi että hän ei ole journalisti. Aikaisemmin tässä ketjussa mainitsemani Saku Timonenkaan ei ole journalisti, vaikka osaa kirjoittaa.

Lihavointi minun tekosiani.

Millä perusteella ei ole? En siis väitä että olet väärässä, mutta ottaen huomioon toimittajan ammatin olevan vapaa, mistä tiedät että Timonen tai Puopolo eivät ole journalisteja?

Toimittaja – Wikipedia
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
https://yle.fi/uutiset/3-10598218

Linkki YLE:n kolumniin, Rajkumar Sabanadesan. Tamperelainen yrittäjä, entinen turvapaikanhakija jne.

Helvetin hyvä. Tämän hetken paras suora kannanotto. Mikä parasta, tämä kaveri tietää mistä puhuu luontuen omakohtaisista kokemuksista.

Suosikkejani kolumnissa olivat whatabautismi- vertatukset Trump-Hillary linjalla ja suora heitto kotimaisen vankilan ankaruudesta verrattuna vaikkapa Sri Lankaan.

Kannattaa lukea.

E. Typot+olikin ex turvis.
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Alan Salehzadeh, tässäkin ketjussa useasti lainattu geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija on kanssasi eri mieltä. Linkitin tänne hänen eilisen MTV3 aamulähetyksen haastattelun. Siinä hän kertoi, että raiskaus on rikos kaikissa islamilaisissa yhteiskunnissa ja tuomiot ovat mallia teloitus.
Todistajina pitää olla iso lauma miehiä, koska naisen todistus on vähäpätöisempi kuin miehen. Toki tämäkin pätee, jos kyseessä on oikeauskoinen
Vääräuskoiset todistuksella tai kitinällä ei ole mitään arvoa. Tiedän sinun tietävän nämä säännöt, mutta silti yrität mutkutella. Islamilaisessa maailmassa kiitetään raiskattuja naisia jatkuvasti, miehiä ei koskaan. Vai oletko lukenut koska viimeiksi miehen tuomitun kuolemaan islamin uskoisissa maissa?
 

teppana

Jäsen
https://yle.fi/uutiset/3-10598218

Linkki YLE:n kolumniin, Rajkumar Sabanadesan. Tamperelainen yrittäjä, entinen turvapaikanhakija jne.

Helvetin hyvä. Tämän hetken paras suora kannanotto. Mikä parasta, tämä kaveri tietää mistä puhuu luontuen omakohtaisista kokemuksista.

Suosikkejani kolumnissa olivat whatabautismi- veratukset Trump-Hillary linjalla ja suora heitto kotimaisen vankilan ankaruudesta verrattuna vaikkapa Sri Lankaan.

Kannattaa lukea.

E. Typot+olikin ex turvis.

Näkökulma: Seksuaalirikokset alettiin ottaa vakavasti vasta, kun tekijöiksi paljastuivat ulkomaalaiset – missä nämä oikeuksien vaatijat ovat piileskelleet tätä ennen?

Tässä taas IL:n Niina Huuhtasen kolumni aiheesta joka pyrkii etsimään kulmaa "seksuaalirikoksista olisi pitänyt puhua jo aiemmin".

Muutama olkinukke rakennetaan joista kärkkäin on tämä:

Suomessa tällä hetkellä käytävässä keskustelussa kiusaa eniten se, että useat miehet vaativat kovalla äänellä rangaistuksia ulkomaalaistaustaisille raiskaajille.Kun joku mainitsee sen tosiasian, että suomalainenkin raiskaa, alkaa kiukuttelu siitä, että asia on epäolennainen, koska nyt ilmi tulleet tapaukset ovat niin törkeitä.

On totta, että jotkin tahot käyttävät tätä(kin) kamalaa vyyhtiä keppihevosena omille poliittisille tavoitteilleen. Mutta pääsääntöisesti keskustelu on noussut pinnalle siksi, että tämä on ilmiönä uusi mutta suhteellisen moni pelkäsi tällaista tapahtuvan. Poikkeuksetta, kun Suomessa on tullut esiin törkeitä rikoksia, on kansa keskustellut niistä vaatien kovalla retoriikalla tällaisten rikosten ennaltaehkäisyä. Eikä väkivalta-/seksuaalirikoksista kovempien tuomioiden vaatiminen ole uusi ilmiö.

En ole törmännyt täysin äärilaidoilla olevien mielipiteiden ulkopuolelta minkäänlaiseen sympatiaan väkivalta- tai seksuaalirikollisille. Koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös