Calgary Flames 2018–2019

• 102 825
  • 409
Calgary Flames
Eipä ollut taas kummoinen matsi. Tämä oli aikalailla toisinto taannoisesta Flyers-matsista. Flames nukkui alussa ja kaveri painoi pari kaappia. Comebackillä sitten voittoon.

Hanifin ei ole ollut viimeaikoina ihan terävimmillään. Ensimmäisessä maalissa hänellä vähän heikkoa tekemistä.

Toisessa erässä saatiin mylly käyntiin ja päästiin koko neljän kentän repertuaarilla painamaan päälle. Lopulta hyvä pyöritys palkittiin ja Frolik ohjasi kiekon pussiin.

Giordanon maali käytiin haaston muodossa tarkistamassa. Olin lähes varma, että se hylätään, mutta mitä vielä. Tällä kertaa näin päin.

Kolmannessa mylly jatkoi jauhamista ja Tkachuk tälläsi "voittomaalin". Monahan vielä tyhjiin 4-2, mutta sen jälkeen lepsulla pelillä annettiin kaverille vielä yksi lahja.

Ihmettelen miksei Yandle saanut jäähyä tyhjiin tehdyn maalin yhteydessä esittämästään metsurihuitaisusta. Kymppi tuli käytöksestä, mutta olisi siitä kakkosenkin voinut antaa. Ruma temppu, onneksi osui vaan mailaan. Osuessaan vahingossa vaikka käsille tuo olisi tehnyt rumaa jälkeä.

Best in the west. 4 pelin voittovoittoputki nyt päällä.

Kopke1

JYP, Flames, Fc Bayern
Taas voitettiin, mutta jäi paljon varaa parantaa.
Hanifinille (taas) kämmi omissa ja heti soi..
Toisessa maalissa tais ainakin Brodie ja vissiin koko nelikko pelata tilanteen huonosti.
Kolmas Floridan maali meni ilmeisesti pakkipari Gion ja Hamonicin piikkiin osaltaan. Ei normaalissa 5 vs. 5 pelaamisessa saa vastustajan pelaajat olla tolla lailla yksin tolpalla. Jotenki nyt otetaan jalkaa ois kaasulta liian aikaisin. En tiedä pitäiskö sanoa ääneen, mutta joukkueen tarvis ehkä hävitä välillä tuon löysäilyn takia tai sitten Peters vois laittaa muutaman ylimääräsen kierroksen kenttää ympäri treeneissä. Toki pitää muistaa, että hyvä joukkue voittaa sillä huonommallakin pelillä.

Toisen erän viimeiset 19 ja puoli minuuttia olikin Flamesilta ihan eri peliä, kuin eka erä. Mm. Bennettin hieno harhautus, josta laittoi tolppaan. Toivois kyllä, että Sam sais joskus itselleen 'highlight reel" - maalin. 3M - ketju oli kasattu takas toiseen erään ja käytännössä ne sai joka vaihdossa pelin Floridan päähän. Tekivät myös molemmat erän maalit. Muuta huomioitavaa oli Hanifin-Hamonic - parin erottaminen toisistaan ja Barkovin ketjun hyvä shutdown peli ykköstä vastaan. Sasha on kyllä hyvä. En kyllä muuten uskonu, että Gion maali hyväksyttäisiin. Hyvä, että meni näin päin.

Kolmanteen erään oli itsellä odotus, että kotijoukkue tulee kovaa ja pääosin se niin menikin. Ykkönen sai jo paremmin paikkoja ja nuo maalin maksaneet virheet tasaantui, kun Huberdeaun pikkunätti jättö johti Flamesin maaliin. Johtoasemassa pelissä ei ollu mitään akuuttia hätää. Neljäs maali tyhjiin oli hyvä oman pään suoritus ykkösketjulta.
Rittich tekikin sitten taas pelissä muutaman 'big saven'.

Aina sitä tulee oltua kriittinen omaa joukkuettaan kohtaan, mutta väitän, että jokaisella kärkijoukkueellakin on koko ajan kehitettävää pelissään. Tässä suhteessa luottoa Petersiin löytyy.

Viimeiset yhdeksän matsia saldolla 7-1-1, mutta eihän tuo pelaaminen nyt ole kokonaisuutena hyvältä näyttänyt. Joukkue alkaa pelaamaan vasta toisessa erässä, oman pään pelaaminen on löysää ja huolimatonta, hyviä maalipaikkoja tuhlataan ylisyöttelyn takia. Ihan liikaa luotetaan Rittichiin ja kolmannen erän kiriin.

Nyt kun Brodie on parantanut niin paljon pelaamistaan, niin kyllähän Hanifin on selvästi tuon top-4 pakiston virheherkin pelaaja. Pitää kuitenkin muistaa se, että Hanifin on todella nuori verrattuna noihin kolmeen muuhun pelaajaan, joten varmasti tulee ajan myötä parantamaan peliään selvästi. Kuvakulma ei oikein kertonut, että oliko tuohon toiseen maaliin syynä huono vaihto vai pelasiko Brodie muuten vaan ihan väärässä paikassa. Kerrankin oli tosiaan tuuria tuon haaston suhteen ja kyllähän Gaudreau kaatui tuossa ottelun lopussa todella helposti, mutta joskus näinkin päin. Rittich pelasi erittäin hyvän pelin, mutta se oli jo kolmas matsi putkeen, kun joukkue laittaa kiekon tyhjiin ja Rittich päästää viimeisellä minuutilla kavennusmaalin. Sen lisäksi otti turhan jäähyn.

Sitten lopuksi tuohon Frolikin tilanteeseen, jota en oikein ymmärrä. En kyllä usko, että Frolikilla olisi mitään asennevammaa, mutta silti joutuu välillä penkitetyksi tai pelaamaan nelosketjuun jämäminuutteja, vaikka on ihan selvästi paras vaihtoehto Backlundin ketjuun. Frolikin agentti on myös ottanut aiheeseen julkisesti kantaa ja on ollut sitä mieltä, että pelaajaa yritetään savustaa ulos joukkueesta. Sopimusta jäljellä vielä ensi kausi ja siitä löytyy M-NTC, joten tuskin Flamesia haittaisi yhtään, jos Frolik itse pyytäisi siirtoa. Saa nähdä mitä tapahtuu.

Uniquewn

TPS, Calgary Flames
Parin paskemman pelin jälkeen taas hyvä peli, jonka myötä voittoputki viiteen peliin ja 7-1 -luvut taululla. Giordano pelasi uransa 800. pelin ja painoi taululle tehot 2+1, +/- -tilaston ollessa vaatimattomat +5. Käsittämätön vire kyllä kapteenilla päällä, ja mielestäni suurin yksittäinen syy pelaajistosta, miksi kausi on ollut niin hyvä. Huonoja pelejä ei yksinkertaisesti tule. Jotain pelistä kertoo myös se, että ainoa Flames-pelaaja, joka ei ollut plussalla, oli Hathaway (oli myös ainoa hyökkääjä kiikaritehoilla). Smith pelasi hyvin, kaikki pelasi aika hyvin. Eipä sen kummempaa.

Uniquewn

Mark Giordano valittiin viime viikon NHL:n ykköstähdeksi. Gaudreau oli sitä edellisellä viikolla ykkönen ja viikkoa taaemmas kun menee, niin Johnny Hockey oli kakkostähti.

Kun katsoo Giordanon kautta, niin onhan se aivan naurettavaa, että esim. joku Doughty on allstar-pelissä, muttei Gio. Se on toki hyvä, että saa levon siihen väliin, mutta ihan perseellään on nuo allstar-systeemi.

Kopke1

Kenet ottaisit Kingseistä Doughtyn tilalle? Eipä taida muita oikein olla. Gio itse sanoi, että arvostaa tuolla ikää enemmän sitä, että saa olla perheen kanssa ja levätä ja treenata kotona.
Toisaalta, meneehän Draisaitl mm. Monahanin, Tkachukin ja Lindholmin ohi myös. MT olis kyllä maineensa kanssa hauska pelaaja nähdä all star pelissä. Vois istuu Doughtyn vieressä Pacificin vaihtopenkillä... :)

Uniquewn

Tarkoitin kommentillani lähinnä sitä, että miksi sinne pitää roudata "edes joku" -mentaliteetilla jokaisesta jengistä vähintään yksi kaveri. Eipä se nykysysteemillä mikään allstar-tapahtuma todellisuudessa ole näiden keithyandlejen, jimmyhowardien ym. myötä. Mutta se nyt lähinnä tällaisena sivuhuomiona, eipä nuo tapahtumat ikinä ole kiinnostaneet.

Oma arvostukseni allstar-tapahtumaa kohtaa on sitä luokkaa, että ihan sama, vaikka siellä Prout edustaisi Flamesia.

Ensimmäinen Flames-puolustajan voittama Norris puolestaan kiinnostaisi kovasti.

En tiedä sen tarkempaan, että millä perusteella tuo palkinto jaetaan, mutta jos nyt otetaan vertailuun vaikka kausi 2015-2016:

Erik Karlsson teki 82 pistettä, Brent Burns teki 27 maalia ja 75 pistettä, mutta 51 pisteen Doughty vei palkinnon. Eli jos ne pisteet eivät vieläkään ole se ainoa kriteeri, niin Gio on tällä hetkellä se ainoa oikea valinta. Mutta pettymystä odotellessa.

Kopke1

Jos Torontossa ykköspakin taso laskee, kuten nyt on näyttänyt niin kyllähän Gio on vahvoilla. Se on kuitenki pelannu koko kauden todella kovalla tasolla. Oikeastaan on ihan sama katsotaanko peliä jäällä, vai tilastoja. Ei Burns myöskään mitenkään huonosti ole pelannut, mutta aloitti aika tahmeasti.

Ja tuosta All star - tapahtumasta, että tosiaan oma kommentti liittyi nimenomaan tuohon sosiaalipelaamiseen. Eihän sielä pelaa parhaat, vaan "kaikki pelaa" .. Mutta kait se on tasapuolisempaa shown kannalta, että jokaisella joukkueella on edustus. Eipä olisi Smith päässyt koskaan esittelemään mailatekniikkaansa tekemällä maalin toisesta päästä jos parhaat valittais joukkueista riippumatta.

Ylivoima ja alivoima toimivat, Sharks hävisi ja saatiin sentään yksi piste. Siinä ne hyvät asiat. Huonoin asia oli tietysti se, että Sabres sai toisen erän jälkeen kiekon kohti Flamesin maalia vain kolme kertaa ja ne kaikki menivät sisään. Ei Rittich mitään helppoja päästänyt, mutta Ullmark oli ylivoimaisesti ottelun paras maalivahti. Hamonic oli jo toisen matsin putkeen sivussa perhesyiden takia ja kyllähän sen selvästi huomaa tuossa oman pään pelaamisessa. Neal oli myös sivussa, mutta Czarnik paikkasi hyvin laittamalla kiekon hyvästä paikasta tolppaan.

Seuraavaksi sitten vastaan taas Wings ja toivottavasti Flames on tällä kertaa hereillä, kun matsi alkaa.

Uniquewn

Ajoittainen huolimaton oman pään tekeminen ja paska säkä jätti tällä kertaa tappion maun suuhun. Ekassa Sabres-maalissa jäi jäähy viheltämättä Sabres-pelaajalle, mutta vastaavasti sama nähtiin myös Flamesin tasoituksessa, kun Lindholm runnoi aika kovakouraisesti Pilut'a (mahtoiko mennä sijamuoto oikein). Toka Sabres-maali kovan painostusjakson ja johtomaalin jälkeen tuurilla sisään Backlundin mailan kautta, ja kolmannessa taasen oli surkea purku, minkä myötä oltiin jo tappiolla.

Ei kuitenkaan kummempia tunteita herättänyt, kun päästiin Pacificissa pisteen verran Sharksia karkuun. Viikonlopun pelit olisi kiva voittaa. On muuten jo toinen kerta tällä kaudella, kun Flames pelaa back-to-backina 3. pelin neljään päivään siten, että matsi on Edmontonissa levänneempää Oilersia vastaan.

Kopke1

Hamonicin tytär tosiaan ollut (ilmeisen vakavasti) kipeänä ja Hamonic on vaimonsa kanssa ollut viime päivät ja yöt sairaalassa.
Oli koskettavaa lukea Travisin kertomaa. Hienoa on myös nähdä, että organisaatio antaa tarvittavan tilan, ajan ja tuen.
Linkki vielä uutiseen, jossa kerrotaan tarkemmin:

FAMILY FIRST

Wings pelasi hyvin ja se teki ottelusta todella vaikean Flamesin kannalta, mutta sieltä vaan se voitto taas lopulta irtosi. Maalista huolimatta 1-ketju ei oikein saanut mitään aikaan ja se näkyi myös ykkös-ylivoiman paskassa pelaamisessa, mutta tällä kertaa kakkos-yv teki peräti kolme maalia. Varsinkin Ryan nousi todella isoon rooliin ottelun ratkaisuhetkillä, kun siinä parin minuutin aikana hankki jäähyn ja syötti vielä pari maalia. Sen lisäksi hankki myös toisessa erässä jäähyn. Brodie summasi tehot 1+2, mutta oli toisaalta isossa roolissa kahdessa Wings-maalissa. Smithin pelaaminen näyttää koko ajan vähän epävarmalta, mutta teki tällä kertaa kuitenkin niitä isoja torjuntoja, joten ihan ok esitys. Smith on kuitenkin voittanut viimeisestä 11 startistaan peräti yhdeksän, joten ainakin tulosta tulee. Vaikka Bennettin ura onkin tähän mennessä ollut tehojen puolesta pieni pettymys, niin uskon, että se potentiaali on edelleen olemassa ja ikää on tosiaan vasta 22 vuotta.

Mukavaa nähdä Bennett-Neal akselille onnistumisia. Olen Bennett'stä täsmälleen samaa mieltä kuin yllä ja kuten tuossa taannoin kirjoittelinkin, niin katselen mielellään Bennett'n otteita myös tulevaisuudessa. Nyt tuli onnistuminen tuollaisesta rush-to-the-goal tilanteesta. Edellisessä matsissa taisi käydä tolpassa vähän vastaavassa tilanteessa ja mietin että jos nuo alkaisivat menemään useammin sisään niin Bennett olisi ihan eri kaliiperin pelaaja. Aihioita on kyllä ollut, mutta luulen että Bennett lunastaa isommin odotuksiaan vasta tulevaisuudessa. Mielestäni hänellä on tämän kauden perusteella kaikki eväät kehittyä seuran runkopelaajaksi myös tulostaululla. Viiksistä myös plussaa.

Baldrick

Hei viitsisikö joku tehdä pienen selonteon Flamesista? Vahvuudet, heikkoudet, tulevaisuudennäkymät, onnistujat ja keiltä toivotaan parannusta? Mitä näitä nyt on.

Aiemmin Flames ei juuri ole kiinnostanut, mutta nyt, kun on vähän vipinää kanadalaisen Flames-fanin kanssa, niin olisi mukava ottaa kunnon sukellus Liekkipaitoihin.

Kopke1

Maalista huolimatta 1-ketju ei oikein saanut mitään aikaan ja se näkyi myös ykkös-ylivoiman paskassa pelaamisessa,
Olisko ollu jo takaraivossa Edmonton-peli?
Detroit kuitenkin häntäpään joukkue ja en tiedä oliko motivaatio täysin sata.

"Edmonton Losersia" vastaan motivaatiosta ei oo puutetta ja saadaan Gio mukaan peliin viime kerrasta poiketen.

Uniquewn

BoA:sta 2-5 -voitto varsin hyvän esityksen jälkeen, vaikka matsi olikin B2B sekä 3. peli neljään päivään. Eipä siinä ollut oikeastaan mitään hätää ja ongelmaa, sen verran parempi Flames oli. Toki kolmannen erän alkupuoliskolla Oilers pääsi maalin päähän hetki sen jälkeen, kun Ryan ei saanut av-läpiajosta hyvien harhautusten jälkeen heitettyä kiekkoa suht tyhjään maaliin, ja Lucic sitten toisessa päässä ohjasi kavennuksen. Backlund runnoi kuitenkin hienon syötönkatkon jälkeen pelin käytännössä sinettiin 2-4 -maalillaan.

"Fantastic Five" jatkoi jokainen pisteputkiaan, ja ykkösketju olikin varmaan pelin paras ketju viime yönä. Ei ne muutkaan kuitenkaan huonosti pelanneet, vaan esim. Hathaway teki hyvää duunia grindaillessa alivoimalla, samaten Ryan jatkoi hyvää pelaamista. Rittich koppaili myös varsin eleettömästi tolppien välissä.

Ensi viikolla vielä yksi Canes-peli ennen ASG-taukoa. Hyvin etenee Flames-juna lännen kärjessä!

Aika hyvää vyörytystä oli läpi ottelun ja verrattuna Edmontoniin niin onhan meillä ihailtavan 'mobilisoitu' puolustus. Erityisesti Brodie tanssi pariin otteeseen kiekon omista pois näyttävästi ja helpon näköisesti kevyellä jalalla vaikka olikin 3. peli 4 päivään.

En itsekään kokenut, että voitto olisi ollut missään kohtaa uhattuna. Muutama turha jäähy sai vähän sykettä nousemaan, mutta muuten helpohko 2 pinnaa matkaan. Sarjan kärkeen on tässä kohtaa 7 pinnaa ja San Josen hävittyä heihin on nyt suht kiva 6 pistettä eroa. Winnipeg on pari peliä vähemmän pelattuna 5 pisteen päässä, joten etumatkaa rupeaa hiljalleen syntymään.

Uniquewn

Kyllä se Caneskin kaatui, jatkoajalla 3-2. Vähän vaihtelevaa peliä Flamesin osalta, joten en kauhean ehjäksi/hyväksi esitykseksi tituleeraisi. Peliin tulo ihan ok, ja johtoonkin päästiin Kylingtonin ennakkoluulottamalla maalilleajolla. Pahimmat ongelmat ehkä siinä pelin keskivaiheilla 2-1 -tilanteessa, mutta Rittich pelasi kyllä jälleen erittäin hyvän pelin.

Oli siinä Flamesillakin paikkaa, mm. Nealilla tyhjä maali, jossa kiekko vain pyörähti lavan yli, eikä saanut vetoa sisään. Kolmannen erän loppua Flames vei aika selvästikin, ja mm. 11 matsin pisteputken päätökseen saanut Gaudreau kilautti kovan paineen jälkeen tolppaan. Hyvin Gaudreau koko pelin pelasi, tällä kertaa tuli vaan kiikarit. Ja tosiaan kun Hanifin vähän turhan ahnaasti haki tyhjää maalia, niin väsynyt ykkösketju otti 2-2 -tasoituksen omiin, kun Monahan ei puhki oltuaan pitänyt Ahoa vartiossa.

Jatkoajalla Backlund ei sitten kauheasti kysellyt, vaan paketoi matsin saman tien. Tuollaista röyhkeyttä vielä lisää, kiitos. Propsit myös Brodielle esityöstä, joka on kyllä todella hyvä tuomaan kiekkoa jalalla omista ulos.

Flames siis nimeään kunnioittaen koko NHL:n kuumimpana joukkueena All-star -läpsyttelytauolle. Aika pitkä breikki, koska seuraava peli on vasta 2.2. Washingtonissa. Toivottavasti Gio ja kumppanit saavat hyvän leon. Ja toivottavasti vire ei katoa tauolla, tulee meinaan voittoja käytännössä jatkuvalla syötöllä.

Voittoja vaan tulee, mutta ei tämän kaltaisilla esityksillä mennä pudotuspeleissä vielä pitkälle. Voi toki olla ihan suunniteltu juttu, että säästellään niihin kauden viimeisiin peleihin, mutta ihan liikaa tulee näitä otteluita, joissa joukkue tekee vain juuri sen minimimäärän töitä voiton eteen. Rittich oli erittäin hyvä ja toinen noista maaleista vielä syntyi, kun Brodie ohjasi Hamiltonin syötön omaan maaliin. Tuossa lopussa olisi vain pitänyt heittää pitkä kiekko ja Peters olisi ottanut aikalisän ja tuskin tuota tasoitusmaalia olisi edes syntynyt. Onneksi jatkoajalla Aho kuittasi tuon maalinsa, kun antoi Backlundille sopivasti tilaa ja muuta ei sitten tarvittu. Backlund myös järjesti Nealille ihan varman maalipaikan, mutta ei vaan mene mistään sisään.

Seuraavaksi sitten luvassa pitkä tauko peleihin ja yleensä se ei ole ollut mikään hyvä asia Flamesin kannalta.

Kopke1

Scoring Chances: 51.68% (9th)
Scoring Chances Goals For: 55.83% (3rd)
High-Danger Scoring Chances: 50.57% (16th)
High-Danger Shooting Percentage: 19.81% (3rd) or 64 goals on 441 chances

Flamesin sivuilla mielenkiintoista dataa. Flames ei oo paras joukkue luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistely on todella tehokasta. Onko tuo nyt niin, että se on hyvä ja ennustaa parempaa tulevaisuutta, vai onko todennäköisempää, että se viimeistelyteho laskee? En osaa sanoa. Hyviä lukuja joka tapauksessa. Jatkona on vielä tuo ylivoima, joka on saanut hyvällä prosentilla maaleja aikaan.

FLAMES MAILBAG - 31.01.19

Uniquewn

Lyhykäisyydessään yhteenvedettynä kolme maalia, kolme tolppaa ja paska Smith tarkoitti viime yönä 4-3 -tappiota ASG:n jälkeisessä paluupelissä Capsia vastaan. Loppua kohden etenkin ihan pirteää hyökkäyspeliä, mutta 0p tällä kertaa.

Ykköstavoite deadlinelta saada Rittichille siedettävä backup.

E: Hamonicin loukki helvetin huono juttu. Toivottavasti ei pitkään ole sivussa.

Joo, eipä tuo nyt yllätyksenä tullut, että joukkue ei pelannut hyvin noin pitkän tauon jälkeen. Mutta tuo paluupeli on nyt hoidettu pois ja Vegas sentään hävisi myös. Smith on paska maalivahti, mutta ei nyt tuossa matsissa pelannut mitenkään huonosti siihen omaan tasoonsa nähden. Se taso on vaan hyvin matalalla. Halusi taas seikkailla kaukana omasta maalistaan ja siitä sai alkunsa Capsien avausmaali. Ei Flames vaan voi ottaa niin isoa riskiä, että lähtisi tuolla kaksikolla pudotuspeleihin. Jos Rittich loukkaantuu, niin kausi on sen jälkeen taputeltu. Backlund teki pirun hienon maalin, mutta tuo lopun jäähy sitten maksoi joukkueelle vähintään sen yhden pisteen. Neal laittoi kiekon tolppaan ja tuhlasi puoliksi tyhjän maalin, kun ei saanut kiekkoa nousemaan jäästä. Pitää vaan toivoa, että pudotuspeleissä se kiekko alkaa vihdoin päätymään maalin asti.